Avaa päävalikko

Luettelo rugbyn olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli
Pääartikkeli: Rugby olympialaisissa

Rugby on ollut olympialaisten lajivalikoimassa neljästi. Menestyneimmät maat olympialaisten rugbyssä ovat Yhdysvallat ja Ranska.[1][2]

MitalistitMuokkaa

Rugby unionMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset
  Ranska
Alexandre Pharamond, Frantz Reichel, Jean Collas, Constantin Henriquez, Auguste Giroux, André Rischmann, Léon Binoche, Charles Gondouin, André Roosevelt, Hubert Lefèbvre, Emile Sarrade, Wladimir Aïtoff, Joseph Olivier, Jean-Guy Gauthier, A. Albert, Victor Larchandet, J. Hervé
  Saksa
Hermann Kreuzer, Arnold Landvoigt, Heinrich Reitz, Jacob Herrmann, Erich Ludwig, Hugo Betting, August Schmierer, Fritz Muller, Adolf Stockhausen, Hans Latscha, Willy Hofmeister, Georg Wenderoth, Eduard Poppe, Richard Ludwig, Albert Amrhein
  Iso-Britannia
F. C. Bayliss, J. Henry Birtles, James Cantion, Arthur Darby, Clement Deykin, L. Hood, M. L. Logan, H. A. Loveitt, Herbert Nicol, V. Smith, M. W. Talbot, Joseph Wallis, Claude Whittindale, Raymond Whittindale, Francis Wilson

ei jaettu

1908 Lontoo
tulokset
  Australaasia
Phil Carmichael, Charles Russell, Daniel Carroll, Jack Hickey, Frank Smith, Chris McKivat, Arthur McCabe, Thomas Griffen, John Barnett, Patrick McCue, Sydney Middleton, Tom Richards, Malcolm McArthur, Charles McMurtrie, Robert Craig
  Iso-Britannia
Edward Jackett, Barney Solomon, Bert Solomon, Frederick Dean, J. T. Jose, Thomas Wedge, James Davey, Richard Jackett, E. J. Jones, Arthur Wilson, Nicholas Tregurtha, A. Lawrey, C. R. Marshall, A. Wilcocks, John Trevaskis

ei jaettu

1920 Antwerpen
tulokset
  Yhdysvallat
Daniel Carroll, Charles Doe, George Fish, James Fitzpatrick, Joseph Hunter, Morris Kirksey, Charles Mehan, John Muldoon, John O'Neil, John Patrick, Cornelius Righter, Colby Slater, Rudolph Scholz, Dink Templeton, Charles Lee Tilden, Jr., James Winston, Heaton Wrenn

  Ranska
Alfred Eluère, Jean Bruneval, André Chilo, Grenet, François Borde, René Crabos, Edouard Bader, Raoul Thiercelin, Adolphe Bousquet, Curtet, Jacques Forestier, Raymond Berrurier, Eugène Soulie, Maurice Labeyrie, Robert Levasseur, Constant Lamaigniere, Pierre Petiteau, Robert Thierry

ei jaettu

1924 Pariisi
tulokset
  Yhdysvallat
Philip Clark, Norman Cleaveland, Hugh Cunningham, Dudley DeGroot, Robert Devereux, George Dixon, Charles Doe, Linn Farrish, Edward Graff, Joseph Hunter, Richard Hyland, Caesar Mannelli, Charles Mehan, John Muldoon, John O'Neil, John Patrick, William Rogers, Rudolph Scholz, Colby Slater, Norman Slater, Charles Lee Tilden, Jr., Edward Turkington, Alan Valentine, Alan Williams
  Ranska
René Araou, Jean Bayard, Louis Beguet, André Béhotéguy, Alexandre Bioussa, Etienne Bonnes, François Borde, Adolphe Bousquet, Aimé Cassayet-Armagnac, Clément Dupont, Albert Dupouy, Jean Etcheberry, Henri Galau, Gilbert Gérintès, Raoul Got, Adolphe Jaureguy, René Lasserre, Marcel-Frédéric Lubin-Lebrère, Etienne Piquiral, Jean Vaysse
  Romania
Dumitru Armasel, Gheorghe Bentia, Theodor Florian, Ion Girlisteanu, Nicolae Marasco, Theodor Marian, Sorin Michailesco, Paul Nedelcovici, Iosif Nemesch, Eugen Sfetescu, Mircea Sfetescu, Soare Sterian, Anastasie Tanasescu, Mihail Vardala, Paul Vidrashcu, Dumitru Volvoreanu
  Lähde: Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 30.12.2015. (englanniksi)

Rugby-7Muokkaa

MiehetMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2016 Rio de Janeiro
tulokset
  Fidži
Masivesi Dakuwaqa, Apisai Domolailai, Osea Kolinisau, Semi Kunatani, Viliame Mata, Leone Nakarawa, Vatemo Ravouvou, Savenaca Rawaca, Kitione Taliga, Josua Tuisova, Jerry Tuwai, Jasa Veremalua, Samisoni Viriviri
  Iso-Britannia
Mark Bennett, Dan Bibby, Phil Burgess, Sam Cross, James Davies, Ollie Lindsay-Hague, Ruaridh McConnochie, Tom Mitchell, Dan Norton, Mark Robertson, James Rodwell, Marcus Watson
  Etelä-Afrikka
Cecil Afrika, Tim Agaba, Kyle Brown, Juan de Jongh, Justin Geduld, Francois Hougaard, Werner Kok, Cheslin Kolbe, Dylan Sage, Seabelo Senatla, Kwagga Smith, Philip Snyman, Roscko Speckman
  Lähde: Rugby-7 men Official website of the Olympic Movement. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)


NaisetMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2016 Rio de Janeiro
tulokset
  Australia
Nicole Beck, Charlotte Caslick, Emilee Cherry, Chloe Dalton, Gemma Etheridge, Ellia Green, Shannon Parry, Evania Pelite, Alicia Quirk, Emma Tonegato, Amy Turner, Sharni Williams
  Uusi-Seelanti
Shakira Baker, Kelly Brazier, Gayle Broughton, Theresa Fitzpatrick, Sarah Goss, Huriana Manuel, Kayla McAlister, Tyla Nathan-Wong, Terina Te Tamaki, Ruby Tui, Niall Williams, Portia Woodman
  Kanada
Brittany Benn, Hannah Darling, Bianca Farella, Jen Kish, Ghislaine Landry, Megan Lukan, Kayla Moleschi, Karen Paquin, Kelly Russell, Ashley Steacy, Natasha Watcham-Roy, Charity Williams
  Lähde: Rugby-7 women Official website of the Olympic Movement. Viitattu 11.2.2017. (englanniksi)


LähteetMuokkaa

  1. Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 30.12.2015. (englanniksi)
  2. Rugby Sports-Reference. Viitattu 30.12.2015. (englanniksi)