Avaa päävalikko

Luettelo pyöräilyn olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

MiehetMuokkaa

Nykyiset tapahtumatMuokkaa

MaantiepyöräilyMuokkaa

Maantiepyöräilyn yksilökilpailuMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

  Aristidis Konstantinidis (GRE)

  Anton Gödrich (GER)

  Edward Battel (GBR)

1912 Tukholma
tulokset

  Rudolph Lewis (RSA)

  Freddie Grubb (GBR)

  Carl Schutte (USA)

1920 Antwerpen
tulokset

  Harry Stenqvist (SWE)

  Henry Kaltenbrunn (RSA)

  Fernand Canteloube (FRA)

1924 Pariisi
tulokset

  Armand Blanchonnet (FRA)

  Rik Hoevenaers (BEL)

  René Hamel (FRA)

1928 Amsterdam
tulokset

  Henry Hansen (DEN)

  Frank Southall (GBR)

  Gösta Carlsson (SWE)

1932 Los Angeles
tulokset

  Attilio Pavesi (ITA)

  Guglielmo Segato (ITA)

  Bernhard Britz (SWE)

1936 Berliini
tulokset

  Robert Charpentier (FRA)

  Guy Lapébie (FRA)

  Ernst Nievergelt (SUI)

1948 Lontoo
tulokset

  José Beyaert (FRA)

  Gerrit Voorting (NED)

  Lode Wouters (BEL)

1952 Helsinki
tulokset

  André Noyelle (BEL)

  Robert Grondelaers (BEL)

  Edi Ziegler (GER)

1956 Melbourne
tulokset

  Ercole Baldini (ITA)

  Arnaud Geyre (FRA)

  Alan Jackson (GBR)

1960 Rooma
tulokset

  Viktor Kapitonov (URS)

  Livio Trapè (ITA)

  Willy Vanden Berghen (BEL)

1964 Tokio
tulokset

  Mario Zanin (ITA)

  Kjell Rodian (DEN)

  Walter Godefroot (BEL)

1968 México
tulokset

  Pierfranco Vianelli (ITA)

  Leif Mortensen (DEN)

  Gösta Pettersson (SWE)

1972 München
tulokset

  Hennie Kuiper (NED)

  Clyde Sefton (AUS)

ei jaettu

1976 Montréal
tulokset

  Bernt Johansson (SWE)

  Giuseppe Martinelli (ITA)

  Mieczyslaw Nowicki (POL)

1980 Moskova
tulokset

  Sergey Sukhoruchenkov (URS)

  Czeslaw Lang (POL)

  Yury Barinov (URS)

1984 Los Angeles
tulokset

  Alexi Grewal (USA)

  Steve Bauer (CAN)

  Dag Otto Lauritzen (NOR)

1988 Soul
tulokset

  Olaf Ludwig (GDR)

  Bernd Gröne (FRG)

  Christian Henn (FRG)

1992 Barcelona
tulokset

  Fabio Casartelli (ITA)

  Erik Dekker (NED)

  Dainis Ozols (LAT)

1996 Atlanta
tulokset

  Pascal Richard (SUI)

  Rolf Sørensen (DEN)

  Max Sciandri (GBR)

2000 Sydney
tulokset

  Jan Ullrich (GER)

  Aleksandr Vinokurov (KAZ)

  Andreas Klöden (GER)

2004 Ateena
tulokset

  Paolo Bettini (ITA)

  Sérgio Paulinho (POR)

  Axel Merckx (BEL)

2008 Peking
tulokset

  Samuel Sánchez (ESP)

  Fabian Cancellara (SUI)

  Aleksandr Kolobnev (RUS)

2012 Lontoo
tulokset

  Aleksandr Vinokurov (KAZ)

  Rigoberto Urán (COL)

  Alexander Kristoff (NOR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Greg Van Avermaet (BEL)

  Jakob Fuglsang (DEN)

  Rafal Majka (POL)

  Lähde: ROAD RACE MEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
Cycling Men's Road Race, Individual Medalists Sports-Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
Aika-ajoMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1996 Atlanta
tulokset

  Miguel Induráin (ESP)

  Abraham Olano (ESP)

  Chris Boardman (GBR)

2000 Sydney
tulokset

  Vyacheslav Yekimov (RUS)

  Jan Ullrich (GER)

ei jaettu

2004 Ateena
tulokset

  Vyacheslav Yekimov (RUS)

  Bobby Julich (USA)

  Michael Rogers (AUS)

2008 Peking
tulokset

  Fabian Cancellara (SUI)

  Gustav Larsson (SWE)

  Levi Leipheimer (USA)

2012 Lontoo
tulokset

  Bradley Wiggins (GBR)

  Tony Martin (GER)

  Christopher Froome (GBR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Fabian Cancellara (SUI)

  Tom Dumoulin (NED)

  Christopher Froome (GBR)

  Lähde: INDIVIDUAL TIME TRIAL MEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
Cycling Men's Individual Time Trial Medalists Sports-Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

RatapyöräilyMuokkaa

KeirinMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Florian Rousseau (FRA)

  Gary Neiwand (AUS)

  Jens Fiedler (GER)

2004 Ateena
tulokset

  Ryan Bayley (AUS)

  José Antonio Escuredo (ESP)

  Shane Kelly (AUS)

2008 Peking
tulokset

  Chris Hoy (GBR)

  Ross Edgar (GBR)

  Kiyofumi Nagai (JPN)

2012 Lontoo
tulokset

  Chris Hoy (GBR)

  Maximilian Levy (GER)

  Teun Mulder (NED)
  Simon van Velthooven (NZL)
2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Jason Kenny (GBR)

  Matthijs Buchli (NED)

  Mohd Azizulhasni (MAS)

  Lähde: KEIRIN MEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
OmniumMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
tulokset

  Lasse Norman Hansen (DEN)

  Bryan Coquard (FRA)

  Ed Clancy (GBR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Elia Viviani (ITA)

  Mark Cavendish (GBR)

  Lasse Norman Hansen (DEN)

  Lähde: OMNIUM MEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)


Joukkuetakaa-ajoMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset
  Iso-Britannia
Benjamin Jones
Clarence Kingsbury
Leonard Meredith
Ernest Payne
  Saksa
Max Götze
Rudolf Katzer
Hermann Martens
Karl Neumer
  Kanada
William Anderson
Walter Andrews
Frederick McCarthy
William Morton
1912 ei olympiaohjelmassa
1920 Antwerpen
tulokset
  Italia
Arnaldo Carli
Ruggero Ferrario
Franco Giorgetti
Primo Magnani
  Iso-Britannia
Cyril Alden
Horace Johnson
William Stewart
Albert White
  Etelä-Afrikka
Harry Goosen
Henry Kaltenbrun
William Smith
James Walker
1924 Pariisi
tulokset
  Italia
Angelo de Martino
Alfredo Dinale
Aurelio Menegazzi
Francesco Zucchetti
  Puola
Józef Lange
Jan Lazarski
Tomasz Stankiewicz
Franciszek Szymczyk
  Belgia
Jean van den Bosch
Léonard Daghelinckx
Henri Hoevenaers
Ferdinand Saive
1928 Amsterdam
tulokset
  Italia
Giacomo Gaioni
Cesare Facciani
Mario Lusiani
Luigi Tasselli
  Alankomaat
Janus Braspennincx
Piet van der Horst
Johannes Maas
Jan Pijnenburg
  Iso-Britannia
George Southall
Harry Wyld
Leonard Wyld
Percy Wyld
1932 Los Angeles
tulokset
  Italia
Nino Borsari
Marco Cimatti
Alberto Ghilardi
Paolo Pedretti
  Ranska
Paul Chocque
Amédée Fournier
René Legrèves
Henri Mouillefarine
  Iso-Britannia
William Harvell
Charles Holland
Ernest Johnson
Frank Southall
1936 Berliini
tulokset
  Ranska
Robert Charpentier
Jean Goujon
Guy Lapébie
Roger-Jean Le Nizerhy
  Italia
Bianco Bianchi
Mario Gentili
Armando Latini
Severino Rigoni
  Iso-Britannia
Harry Hill
Ernest Johnson
Charles King
Ernest Mills
1948 Lontoo
tulokset
  Ranska
Pierre Adam
Serge Blusson
Charles Coste
Fernand Decanali
  Italia
Arnaldo Benfenati
Guido Bernardi
Anselmo Citterio
Rino Pucci
  Iso-Britannia
Robert Geldard
Tommy Godwin
David Ricketts
Wilfred Waters
1952 Helsinki
tulokset
  Italia
Loris Campana
Mino de Rossi
Guido Messina
Marino Morettini
  Etelä-Afrikka
George Estman
Robert Fowler
Thomas Shardelow
Alfred Swift
  Iso-Britannia
Donald Burgess
George Newberry
Alan Newton
Ronald Stretton
1956 Melbourne
tulokset
  Italia
Antonio Domenicali
Leandro Faggin
Franco Gandini
Valentino Gasparella
Virginio Pizzali
  Ranska
René Bianchi
Jean Graczyk
Jean-Claude Lecante
Michel Vermeulin
  Iso-Britannia
Donald Burgess
Michael Gambrill
John Geddes
Tom Simpson
1960 Rooma
tulokset
  Italia
Luigi Arienti
Franco Testa
Mario Vallotto
Marino Vigna
  Saksojen yhteisjoukkue
Bernd Barleben
Peter Gröning
Manfred Klieme
Siegfried Köhler
  Neuvostoliitto
Arnold Belgardt
Leonid Kolumbet
Stanislav Moskvin
Viktor Romanov
1964 Tokio
tulokset
  Saksojen yhteisjoukkue
Lothar Claesges
Karlheinz Henrichs
Karl Link
Ernst Streng
  Italia
Vincenzo Mantovani
Carlo Rancati
Luigi Roncaglia
Franco Testa
  Alankomaat
Henk Cornelisse
Gerard Koel
Jaap Oudkerk
Cor Schuuring
1968 México
tulokset
  Tanska
Gunnar Asmussen
Mogens Jensen
Per Lyngemark
Reno Olsen
  Länsi-Saksa
Udo Hempel
Karlheinz Henrichs
Jürgen Kissner
Karl Link
  Italia
Lorenzo Bosisio
Cipriano Chemello
Giorgio Morbiato
Luigi Roncaglia
1972 München
tulokset
  Länsi-Saksa
Günther Schumacher
Jürgen Colombo
Günter Haritz
Udo Hempel
  Itä-Saksa
Uwe Unterwalder
Thomas Huschke
Heinz Richter
Herbert Richter
  Iso-Britannia
William Moore
Michael Bennett
Ian Hallam
Ronald Keeble
1976 Montréal
tulokset
  Länsi-Saksa
Peter Vonhof
Gregor Braun
Hans Lutz
Günther Schumacher
  Neuvostoliitto
Viktor Sokolov
Vladimir Osokin
Aleksandr Perov
Vitaly Petrakov
  Iso-Britannia
Ian Hallam
Ian Banbury
Michael Bennett
Robin Croker
1980 Moskova
tulokset
  Neuvostoliitto
Viktor Manakov
Valeri Movtšan
Vladimir Osokin
Vitaly Petrakov
Aleksandr Krasnov
  Itä-Saksa
Gerald Mortag
Uwe Unterwalder
Matthias Wiegand
Volker Winkler
  Tšekkoslovakia
Teodor Černý
Martin Penc
Jiří Pokorný
lgor Sláma
1984 Los Angeles
tulokset
  Australia
Michael Grenda
Kevin Nichols
Michael Turtur
Dean Woods
  Yhdysvallat
David Grylls
Steve Hegg
Patrick McDonough
Leonard Nitz
  Länsi-Saksa
Reinhard Alber
Rolf Gölz
Roland Günther
Michael Marx
1988 Soul
tulokset
  Neuvostoliitto
Viatcheslav Ekimov
Artūras Kasputis
Dmitry Nelyubin
Gintautas Umaras
 
  Itä-Saksa
Carsten Wolf
Steffen Blochwitz
Roland Hennig
Dirk Meier
 
  Australia
Scott McGrory
Dean Woods
Brett Dutton
Wayne McCarny
Stephen McGlede
1992 Barcelona
tulokset
  Saksa
Stefan Steinweg
Andreas Walzer
Guido Fulst
Michael Glöckner
Jens Lehmann
  Australia
Stuart O'Grady
Brett Aitken
Stephen McGlede
Shaun O'Brien
 
  Tanska
Jan Petersen
Michael Sandstød
Ken Frost
Jimmi Madsen
Klaus Nielsen
1996 Atlanta
tulokset
  Ranska
Christophe Capelle
Philippe Ermenault
Jean-Michel Monin
Francis Moreau
  Venäjä
Eduard Gritsun
Nikolay Kuznetsov
Alexei Markov
Anton Shantyr
  Australia
Brett Aitken
Stuart O'Grady
Timothy O'Shannessey
Dean Woods
2000 Sydney
tulokset
  Saksa
Guido Fulst
Robert Bartko
Daniel Becke
Jens Lehmann
  Ukraina
Sergiy Chernyavsky
Sergiy Matveyev
Alexander Symonenko
Oleksandr Fedenko
  Iso-Britannia
Paul Manning
Chris Newton
Bryan Steel
Bradley Wiggins
2004 Ateena
tulokset
  Australia
Graeme Brown
Brett Lancaster
Brad McGee
Luke Roberts
  Iso-Britannia
Steve Cummings
Rob Hayles
Paul Manning
Bradley Wiggins
  Espanja
Carlos Castaño
Sergi Escobar
Asier Maeztu
Carlos Torrent
2008 Peking
tulokset
  Iso-Britannia
Ed Clancy
Paul Manning
Geraint Thomas
Bradley Wiggins
 
  Tanska
Casper Jørgensen
Jens-Erik Madsen
Michael Mørkøv
Alex Nicki Rasmussen
Michael Færk Christensen
  Uusi-Seelanti
Sam Bewley
Hayden Roulston
Marc Ryan
Jesse Sergent
Westley Gough
2012 Lontoo
tulokset
  Iso-Britannia
Ed Clancy
Geraint Thomas
Steven Burke
Peter Kennaugh
 
  Australia
Jack Bobridge
Glenn O'Shea
Rohan Dennis
Michael Hepburn
 
  Uusi-Seelanti
Sam Bewley
Aaron Gate
Marc Ryan
Jesse Sergent
Westley Gough
2016 Rio de Janeiro
tulokset
  Iso-Britannia
Ed Clancy
Steven Burke
Owain Doull
Bradley Wiggins
  Australia
Alexander Edmondson
Jack Bobridge
Michael Hepburn
Sam Welsford
  Tanska
Lasse Norman Hansen
Niklas Larsen
Frederik Madsen
Casper von Folsach
  Lähde: TEAM PURSUIT (4000M) MEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
SprinttiMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

  Paul Masson (FRA)

  Stamatios Nikolopoulos (GRE)

  Léon Flameng (FRA)

1900 Pariisi
tulokset

  Albert Taillandier (FRA)

  Fernand Sanz (FRA)

  John Lake (USA)

1906 Ateena
tulokset

  Francesco Verri (ITA)

  Herbert Bouffler (GBR)

  Eugène Debongnie (BEL)

1908 Lontoo
tulokset

  Victor Johnson (GBR)

  Émile Demangel (FRA)

  Karl Neumer (GER)

1920 Antwerpen
tulokset

  Maurice Peeters (NED)

  Thomas Johnson (GBR)

  Harry Ryan (GBR)

1924 Pariisi
tulokset

  Lucien Michard (FRA)

  Jaap Meijer (NED)

  Jean Cugnot (FRA)

1928 Amsterdam
tulokset

  Roger Beaufrand (FRA)

  Antoine Mazairac (NED)

  Willy Falck Hansen (DEN)

1932 Los Angeles
tulokset

  Jacques van Egmond (NED)

  Louis Chaillot (FRA)

  Bruno Pellizzari (ITA)

1936 Berliini
tulokset

  Toni Merkens (GER)

  Arie van Vliet (NED)

  Louis Chaillot (FRA)

1948 Lontoo
tulokset

  Mario Ghella (ITA)

  Reg Harris (GBR)

  Axel Schandorff (DEN)

1952 Helsinki
tulokset

  Enzo Sacchi (ITA)

  Lionel Cox (AUS)

  Werner Potzernheim (GER)

1956 Melbourne
tulokset

  Michel Rousseau (FRA)

  Guglielmo Pesenti (ITA)

  Dick Ploog (AUS)

1960 Rooma
tulokset

  Sante Gaiardoni (ITA)

  Leo Sterckx (BEL)

  Valentino Gasparella (ITA)

1964 Tokio
tulokset

  Giovanni Pettenella (ITA)

  Sergio Bianchetto (ITA)

  Daniel Morelon (FRA)

1968 México
tulokset

  Daniel Morelon (FRA)

  Giordano Turrini (ITA)

  Pierre Trentin (FRA)

1972 München
tulokset

  Daniel Morelon (FRA)

  John Nicholson (AUS)

  Omar Pkhak'adze (URS)

1976 Montréal
tulokset

  Anton Tkác (TCH)

  Daniel Morelon (FRA)

  Hans-Jürgen Geschke (GDR)

1980 Moskova
tulokset

  Lutz Heßlich (GDR)

  Yavé Cahard (FRA)

  Sergey Kopylov (URS)

1984 Los Angeles
tulokset

  Mark Gorski (USA)

  Nelson Vails (USA)

  Tsutomu Sakamoto (JPN)

1988 Soul
tulokset

  Lutz Heßlich (GDR)

  Nikolay Kovsh (URS)

  Gary Neiwand (AUS)

1992 Barcelona
tulokset

  Jens Fiedler (GER)

  Gary Neiwand (AUS)

  Curt Harnett (CAN)

1996 Atlanta
tulokset

  Jens Fiedler (GER)

  Marty Nothstein (USA)

  Curt Harnett (CAN)

2000 Sydney
tulokset

  Marty Nothstein (USA)

  Florian Rousseau (FRA)

  Jens Fiedler (GER)

2004 Ateena
tulokset

  Ryan Bayley (AUS)

  Theo Bos (NED)

  René Wolff (GER)

2008 Peking
tulokset

  Chris Hoy (GBR)

  Jason Kenny (GBR)

  Mickaël Bourgain (FRA)

2012 Lontoo
tulokset

  Jason Kenny (GBR)

  Grégory Baugé (FRA)

  Shane Perkins (AUS)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Jason Kenny (GBR)

  Callum Skinner (GBR)

  Denis Dmitriev (RUS)

  Lähde: SPRINT MEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
JoukkuesprinttiMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Ranska
Florian Rousseau
Arnaud Tournant
Laurent Gané

  Iso-Britannia
Chris Hoy
Craig MacLean
Jason Queally

  Australia
Gary Neiwand
Sean Eadie
Darryn Hill

2004 Ateena
tulokset

  Saksa
Jens Fiedler
Stefan Nimke
René Wolff

  Japani
Toshiaki Fushimi
Masaki Inoue
Tomohiro Nagatsuka

  Ranska
Mickaël Bourgain
Laurent Gané
Arnaud Tournant

2008 Peking
tulokset
  Iso-Britannia
Chris Hoy
Jason Kenny
Jamie Staff
  Ranska
Grégory Baugé
Kévin Sireau
Arnaud Tournant
  Saksa
René Enders
Maximilian Levy
Stefan Nimke
2012 Lontoo
tulokset
  Iso-Britannia
Chris Hoy
Jason Kenny
Philip Hindes
  Ranska
Grégory Baugé
Kévin Sireau
Michaël D'Almeida
  Saksa
René Enders
Maximilian Levy
Robert Förstemann
2016 Rio de Janeiro
tulokset
  Iso-Britannia
Philip Hindes
Jason Kenny
Callum Skinner
  Uusi-Seelanti
Eddie Dawkins
Ethan Mitchell
Sam Webster
  Ranska
Grégory Baugé
Michaël D'Almeida
François Pervis
  Lähde: TEAM SPRINT MEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)


MaastopyöräilyMuokkaa

MaastoajoMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1996 Atlanta
tulokset

  Bart Brentjens (NED)

  Thomas Frischknecht (SUI)

  Miguel Martinez (FRA)

2000 Sydney
tulokset

  Miguel Martinez (FRA)

  Filip Meirhaeghe (BEL)

  Christoph Sauser (SUI)

2004 Ateena
tulokset

  Julien Absalon (FRA)

  José Antonio Hermida (ESP)

  Bart Brentjens (NED)

2008 Peking
tulokset

  Julien Absalon (FRA)

  Jean-Christophe Péraud (FRA)

  Nino Schurter (SUI)

2012 Lontoo
tulokset

  Jaroslav Kulhavý (CZE)

  Nino Schurter (SUI)

  Marco Aurelio Fontana (ITA)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Nino Schurter (SUI)

  Jaroslav Kulhavý (CZE)

  Carlos Coloma Nicolas (ESP)

  Lähde: CROSS-COUNTRY MEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

BMX-pyöräilyMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2008 Peking
tulokset

  Maris Štrombergs (LAT)

  Mike Day (USA)

  Donny Robinson (USA)

2012 Lontoo
tulokset

  Maris Štrombergs (LAT)

  Sam Willoughby (AUS)

  Carlos Oquendo (COL)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Connor Fields (USA)

  Jelle van Gorkom (NED)

  Carlos Ramirez (COL)

  Lähde: RACE MEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

Poistetut tapahtumatMuokkaa

MaantiepyöräilyMuokkaa

JoukkuemaantieajoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma
tulokset
  Ruotsi
Erik Friborg
Ragnar Malm
Axel Persson
Algot Lönn
  Iso-Britannia
Frederick Grubb
Leonard Meredith
Charles Moss
William Hammond
  Yhdysvallat
Carl Schutte
Alvin Loftes
Albert Krushel
Walter Martin
1920 Antwerpen
tulokset
  Ranska
Achille Souchard
Fernand Canteloube
Georges Detreille
Marcel Gobillot
  Ruotsi
Harry Stenqvist
Sigfrid Lundberg
Ragnar Malm
Axel Persson
  Belgia
Albert Wyckmans
Albert De Bunné
Jean Janssens
André Vercruysse
1924 Pariisi
tulokset
  Ranska
Armand Blanchonnet
René Hamel
André Leducq
Georges Wambst
  Belgia
Henri Hoevenaers
Alphonse Parfondry
Jean van den Bosch
Fernand Saivé
  Ruotsi
Gunnar Sköld
Erik Bohlin
Ragnar Malm
Erik Bjurberg
1928 Amsterdam
tulokset
  Tanska
Henry Hansen
Orla Jørgensen
Leo Nielsen
  Iso-Britannia
Jack Lauterwasser
John Middleton
Frank Southall
  Ruotsi
Gösta Carlsson
Erik Jansson
Georg Johnsson
1932 Los Angeles
tulokset
  Italia
Giuseppe Olmo
Attilio Pavesi
Guglielmo Segato
  Tanska
Henry Hansen
Leo Nielsen
Frode Sørensen
  Ruotsi
Arne Berg
Bernhard Britz
Sven Höglund
1936 Berliini
tulokset
  Ranska
Robert Charpentier
Robert Dorgebray
Guy Lapébie
  Sveitsi
Edgar Buchwalder
Ernst Nievergelt
Kurt Ott
  Belgia
Auguste Garrebeek
Armand Putzeys
François Vandermotte
1948 Lontoo
tulokset
  Belgia
Léon Delathouwer
Eugène van Roosbroeck
Lode Wouters
  Iso-Britannia
Robert John Maitland
Ian Scott
Gordon Thomas
  Ranska
José Beyaert
Jacques Dupont
Alain Moineau
1952 Helsinki
tulokset
  Belgia
Robert Grondelaers
André Noyelle
Lucien Victor
  Italia
Dino Bruni
Gianni Ghidini
Vincenzo Zucconelli
  Ranska
Jacques Anquetil
Claude Rouer
Alfred Tonello
1956 Melbourne
tulokset
  Ranska
Arnaud Geyre
Maurice Moucheraud
Michel Vermeulin
  Iso-Britannia
Arthur Brittain
William Holmes
Alan Jackson
  Saksojen yhteisjoukkue
Reinhold Pommer
Gustav-Adolf Schur
Horst Tüller
  Lähde: Cycling Men's Road Race, Team Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

Joukkueaika-ajoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1960 Rooma
tulokset
  Italia
Livio Trapè
Antonio Bailetti
Ottavio Cogliati
Giacomo Fornoni
  Saksojen yhteisjoukkue
Gustav-Adolf Schur
Egon Adler
Erich Hagen
Günter Lörke
  Neuvostoliitto
Aleksei Petrov
Viktor Kapitonov
Yevgeny Klevtsov
Yury Melikhov
1964 Tokio
tulokset
  Alankomaat
Bart Zoet
Evert Dolman
Gerben Karstens
Jan Pieterse
  Italia
Ferruccio Manza
Severino Andreoli
Luciano Dalla Bona
Pietro Guerra
  Ruotsi
Sture Pettersson
Sven Hamrin
Erik Pettersson
Gösta Pettersson
1968 México
tulokset
  Alankomaat
Joop Zoetemelk
Fedor den Hertog
Jan Krekels
René Pijnen
  Ruotsi
Sture Pettersson
Tomas Pettersson
Erik Pettersson
Gösta Pettersson
  Italia
Pierfranco Vianelli
Giovanni Bramucci
Vittorio Marcelli
Mauro Simonetti
1972 München
tulokset
  Neuvostoliitto
Valery Yardy
Gennady Komnatov
Valery Likhachov
Boris Shukov
  Puola
Ryszard Szurkowski
Edward Barcik
Lucjan Lis
Stanisław Szozda

ei jaettu

1976 Montréal
tulokset
  Neuvostoliitto
Aavo Pikkuus
Valery Chaplygin
Anatoly Chukanov
Vladimir Kaminsky
  Puola
Ryszard Szurkowski
Tadeusz Mytnik
Mieczysław Nowicki
Stanisław Szozda
  Tanska
Jørn Lund
Verner Blaudzun
Gert Frank
Jørgen Hansen
1980 Moskova
tulokset
  Neuvostoliitto
Yury Kashirin
Oleg Logvin
Sergei Shelpakov
Anatoly Yarkin
  Itä-Saksa
Falk Boden
Bernd Drogan
Olaf Ludwig
Hans-Joachim Hartnick
  Tšekkoslovakia
Michal Klasa
Vlastibor Konečný
Alipi Kostadinov
Jiří Škoda
1984 Los Angeles
tulokset
  Italia
Marcello Bartalini
Marco Giovannetti
Eros Poli
Claudio Vandelli
  Sveitsi
Alfred Achermann
Richard Trinkler
Laurent Vial
Benno Wiss
  Yhdysvallat
Ron Kiefel
Clarence Knickman
Davis Phinney
Andrew Weaver
1988 Soul
tulokset
  Itä-Saksa
Jan Schur
Uwe Ampler
Mario Kummer
Maik Landsmann
  Puola
Andrzej Sypytkowski
Joachim Halupczok
Zenon Jaskuła
Marek Lesniewski
  Ruotsi
Michel Lafis
Anders Jarl
Björn Johansson
Jan Karlsson
1992 Barcelona
tulokset
  Saksa
Michael Rich
Bernd Dittert
Christian Meyer
Uwe Peschel
  Italia
Andrea Peron
Flavio Anastasia
Luca Colombo
Gianfranco Contri
  Ranska
Jean-Louis Harel
Hervé Boussard
Didier Faivre-Pierret
Philippe Gaumont
  Lähde: Cycling Men's 100 kilometres Team Time Trial Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

RatapyöräilyMuokkaa

1/4 mailiaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

  Marcus Hurley (USA)

  Burton Downing (USA)

  Teddy Billington (USA)

  Lähde: Cycling Men's ¼ mile Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

1/3 mailiaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

  Marcus Hurley (USA)

  Burton Downing (USA)

  Teddy Billington (USA)

  Lähde: Cycling Men's ⅓ mile Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

1/2 mailiaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

  Marcus Hurley (USA)

  Teddy Billington (USA)

  Burton Downing (USA)

  Lähde: Cycling Men's ½ mile Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

1 mailiMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

  Marcus Hurley (USA)

  Burton Downing (USA)

  Teddy Billington (USA)

  Lähde: Cycling Men's 1 mile Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

2 mailiaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

  Burton Downing (USA)

  Oscar Goerke (USA)

  Marcus Hurley (USA)

  Lähde: Cycling Men's 2 mile Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

5 kilometriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

  Ben Jones (GBR)

  Maurice Schillès (FRA)

  André Auffray (FRA)

  Lähde: Cycling Men's 5,000 metres Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

5 mailiaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

  Charles Schlee (USA)

  George Wiley (USA)

  Arthur Andrews (USA)

  Lähde: Cycling Men's 5 mile Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

10 kilometriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

  Paul Masson (FRA)

  Léon Flameng (FRA)

  Adolf Schmal (AUT)

  Lähde: Cycling Men's 10,000 metres Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

20 kilometriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

  Clarrie Kingsbury (GBR)

  Ben Jones (GBR)

  Joseph Werbrouck (BEL)

  Lähde: Cycling Men's 20 kilometres Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

25 kilometriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

  Louis Bastien (FRA)

  Lloyd Hildebrand (GBR)

  Auguste Daumain (FRA)

  Lähde: Cycling Men's 25 kilometres Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

25 mailiaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

  Burton Downing (USA)

  Arthur Andrews (USA)

  George Wiley (USA)

  Lähde: Cycling Men's 25 mile Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

50 kilometriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

  Henry George (BEL)

  Cyril Alden (GBR)

  Piet Ikelaar (NED)

1924 Pariisi
tulokset

  Ko Willems (NED)

  Cyril Alden (GBR)

  Harry Wyld (GBR)

  Lähde: Cycling Men's 50 kilometres Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

100 kilometriäMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

  Léon Flameng (FRA)

  Georgios Koletis (GRE)

ei jaettu

1908 Lontoo
tulokset

  Charles Bartlett (GBR)

  Charles Denny (GBR)

  Octave Lapize (FRA)

  Lähde: Cycling Men's 100 kilometres Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

12 tunnin ajoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

  Adolf Schmal (AUT)

  Frederick Keeping (GBR)

ei jaettu

  Lähde: Cycling Men's 12-Hours Race Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

MadisonMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Brett Aitken
ja Scott McGrory (AUS)

  Etienne De Wilde
ja Matthew Gilmore (BEL)

  Silvio Martinello
ja Marco Villa (ITA)

2004 Ateena
tulokset

  Graeme Brown
ja Stuart O'Grady (AUS)

  Franco Marvulli
ja Bruno Risi (SUI)

  Rob Hayles
ja Bradley Wiggins (GBR)

2008 Peking
tulokset

  Juan Curuchet
ja Walter Pérez (ARG)

  Joan Llaneras
ja Antonio Tauler (ESP)

  Mikhail Ignatiev
ja Alexei Markov (RUS)

  Lähde: Cycling Men's Madison Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

PisteajoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1900 Pariisi
tulokset

  Enrico Brusoni (ITA)

  Karl Duill (GER)

  Louis Trousselier (FRA)

1984 Los Angeles
tulokset

  Roger Ilegems (BEL)

  Uwe Messerschmidt (FRG)

  Manuel Youshimatz (MEX)

1988 Soul
tulokset

  Dan Frost (DEN)

  Leo Peelen (NED)

  Marat Ganeyev (URS)

1992 Barcelona
tulokset

  Giovanni Lombardi (ITA)

  Léon van Bon (NED)

  Cédric Mathy (BEL)

1996 Atlanta
tulokset

  Silvio Martinello (ITA)

  Brian Walton (CAN)

  Stuart O'Grady (AUS)

2000 Sydney
tulokset

  Joan Llaneras (ESP)

  Milton Wynants (URU)

  Aleksey Markov (RUS)

2004 Ateena
tulokset

  Mikhail Ignatyev (RUS)

  Joan Llaneras (ESP)

  Guido Fulst (GER)

2008 Peking
tulokset

  Joan Llaneras (ESP)

  Roger Kluge (GER)

  Chris Newton (GBR)

  Lähde: Cycling Men's Points Race Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

Takaa-ajoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1964 Tokio
tulokset

  Jirí Daler (TCH)

  Giorgio Ursi (ITA)

  Preben Isaksson (DEN)

1968 México
tulokset

  Daniel Rébillard (FRA)

  Mogens Frey Jensen (DEN)

  Xaver Kurmann (SUI)

1972 München
tulokset

  Knut Knudsen (NOR)

  Xaver Kurmann (SUI)

  Hans Lutz (FRG)

1976 Montréal
tulokset

  Gregor Braun (FRG)

  Herman Ponsteen (NED)

  Thomas Huschke (GDR)

1980 Moskova
tulokset

  Robert Dill-Bundi (SUI)

  Alain Bondue (FRA)

  Hans-Henrik Ørsted (DEN)

1984 Los Angeles
tulokset

  Steve Hegg (USA)

  Rolf Gölz (FRG)

  Leonard Harvey Nitz (USA)

1988 Soul
tulokset

  Gintautas Umaras (URS)

  Dean Woods (AUS)

  Bernd Dittert (GDR)

1992 Barcelona
tulokset

  Chris Boardman (GBR)

  Jens Lehmann (GER)

  Gary Anderson (NZL)

1996 Atlanta
tulokset

  Andrea Collinelli (ITA)

  Philippe Ermenault (FRA)

  Brad McGee (AUS)

2000 Sydney
tulokset

  Robert Bartko (GER)

  Jens Lehmann (GER)

  Brad McGee (AUS)

2004 Ateena
tulokset

  Bradley Wiggins (GBR)

  Brad McGee (AUS)

  Sergi Escobar (ESP)

2008 Peking
tulokset

  Bradley Wiggins (GBR)

  Hayden Roulston (NZL)

  Steven Burke (GBR)

  Lähde: Cycling Men's Individual Pursuit, 4,000 metres Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

TandemMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1908 Lontoo
tulokset

  André Auffray
ja Maurice Schilles (FRA)

  Frederick Hamlin
ja Horace Johnson (GBR)

  Colin Brooks
ja Walter Isaacs (GBR)

1920 Antwerpen
tulokset

  Thomas Lance
ja Harry Ryan (GBR)

  William Smith
ja James Walker (RSA)

  Frans de Vreng
ja Piet Ikelaar (NED)

1924 Pariisi
tulokset

  Lucien Choury
ja Jean Cugnot (FRA)

  Edmund Hansen
ja Willy Hansen (DEN)

  Gerard Bosch van Drakestein
ja Maurice Peeters (NED)

1928 Amsterdam
tulokset

  Bernhard Leene
ja Daan van Dijk (NED)

  Ernest Chambers
ja John Sibbit (GBR)

  Hans Bernhardt
ja Karl Köther (GER)

1932 Los Angeles
tulokset

  Louis Chaillot
ja Maurice Perrin (FRA)

  Ernest Chambers
ja Stanley Chambers (GBR)

  Harald Christensen
ja Willy Gervin (DEN)

1936 Berliini
tulokset

  Ernst Ihbe
ja Carl Lorenz (GER)

  Bernhard Leene
ja Hendrik Ooms (NED)

  Pierre Georget
ja Georges Maton (FRA)

1948 Lontoo
tulokset

  Renato Perona
ja Ferdinando Teruzzi (ITA)

  Alan Bannister
ja Reg Harris (GBR)

  Gaston Dron
ja René Faye (FRA)

1952 Helsinki
tulokset

  Lionel Cox
ja Russell Mockridge (AUS)

  Raymond Robinson
ja Thomas Shardelow (RSA)

  Antonio Maspes
ja Cesare Pinarello (ITA)

1956 Melbourne
tulokset

  Joey Browne
ja Tony Marchant (AUS)

  Ladislav Fouček
ja Václav Machek (TCH)

  Giuseppe Ogna
ja Cesare Pinarello (ITA)

1960 Rooma
tulokset

  Giuseppe Beghetto
ja Sergio Bianchetto (ITA)

  Jürgen Simon
ja Lothar Stäber (EUA)

  Vladimir Leonov
ja Boris Vasilyev (URS)

1964 Tokio
tulokset

  Angelo Damiano
ja Sergio Bianchetto (ITA)

  Imants Bodnieks
ja Viktor Logunov (URS)

  Willi Fuggerer
ja Klaus Kobusch (EUA)

1968 México
tulokset

  Daniel Morelon
ja Pierre Trentin (FRA)

  Leijn Loevesijn
ja Jan Janssen (NED)

  Daniel Goens
ja Robert van Lancker (BEL)

1972 München
tulokset

  Vladimir Semenets
ja Igor Tselovalnykov (URS)

  Jürgen Geschke
ja Werner Otto (GDR)

  Andrzej Bek
ja Benedykt Kocot (POL)

  Lähde: Cycling Men's Tandem Sprint, 2,000 metres Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

Aika-ajoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

  Paul Masson (FRA)

  Stamatios Nikolopoulos (GRE)

  Adolf Schmal (AUT)

1928 Amsterdam
tulokset

  Willy Falck Hansen (DEN)

  Gerard Bosch van Drakestein (NED)

  Dunc Gray (AUS)

1932 Los Angeles
tulokset

  Dunc Gray (AUS)

  Jacques van Egmond (NED)

  Charles Rampelberg (FRA)

1936 Berliini
tulokset

  Arie van Vliet (NED)

  Pierre Georget (FRA)

  Rudolf Karsch (GER)

1948 Lontoo
tulokset

  Jacques Dupont (FRA)

  Pierre Nihant (BEL)

  Tommy Godwin (GBR)

1952 Helsinki
tulokset

  Russell Mockridge (AUS)

  Marino Morettini (ITA)

  Raymond Robinson (RSA)

1956 Melbourne
tulokset

  Leandro Faggin (ITA)

  Ladislav Foucek (TCH)

  Jimmy Swift (RSA)

1960 Rooma
tulokset

  Sante Gaiardoni (ITA)

  Dieter Gieseler (EUA)

  Rostislav Vargashkin (URS)

1964 Tokio
tulokset

  Patrick Sercu (BEL)

  Giovanni Pettenella (ITA)

  Pierre Trentin (FRA)

1968 México
tulokset

  Pierre Trentin (FRA)

  Niels Fredborg (DEN)

  Janusz Kierzkowski (POL)

1972 München
tulokset

  Niels Fredborg (DEN)

  Danny Clark (AUS)

  Jürgen Schütze (GDR)

1976 Montréal
tulokset

  Klaus-Jürgen Grünke (GDR)

  Michel Vaarten (BEL)

  Niels Fredborg (DEN)

1980 Moskova
tulokset

  Lothar Thoms (GDR)

  Aleksandr Panfilov (URS)

  David Weller (JAM)

1984 Los Angeles
tulokset

  Fredy Schmidtke (FRG)

  Curt Harnett (CAN)

  Fabrice Colas (FRA)

1988 Soul
tulokset

  Aleksandr Kirichenko (URS)

  Martin Vinnicombe (AUS)

  Robert Lechner (FRG)

1992 Barcelona
tulokset

  José Moreno (ESP)

  Shane Kelly (AUS)

  Erin Hartwell (USA)

1996 Atlanta
tulokset

  Florian Rousseau (FRA)

  Erin Hartwell (USA)

  Takanobu Jumonji (JPN)

2000 Sydney
tulokset

  Jason Queally (GBR)

  Stefan Nimke (GER)

  Shane Kelly (AUS)

2004 Ateena
tulokset

  Chris Hoy (GBR)

  Arnaud Tournant (FRA)

  Stefan Nimke (GER)

  Lähde: Cycling Men's 333⅓ metres Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
Cycling Men's 1,000 metres Time Trial Medalists Sports Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

NaisetMuokkaa

Nykyiset tapahtumatMuokkaa

MaantiepyöräilyMuokkaa

Maantiepyöräilyn yksilökilpailuMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1984 Los Angeles
tulokset

  Connie Carpenter-Phinney (USA)

  Rebecca Twigg (USA)

  Sandra Schumacher (FRG)

1988 Soul
tulokset

  Monique Knol (NED)

  Jutta Niehaus (FRG)

  Laima Zilporyte (URS)

1992 Barcelona
tulokset

  Kathy Watt (AUS)

  Jeannie Longo-Ciprelli (FRA)

  Monique Knol (NED)

1996 Atlanta
tulokset

  Jeannie Longo-Ciprelli (FRA)

  Imelda Chiappa (ITA)

  Clara Hughes (CAN)

2000 Sydney
tulokset

  Leontien Zijlaard-van Moorsel (NED)

  Hanka Kupfernagel (GER)

  Diana Žiliute (LTU)

2004 Ateena
tulokset

  Sara Carrigan (AUS)

  Judith Arndt (GER)

  Olga Slyusareva (RUS)

2008 Peking
tulokset

  Nicole Cooke (GBR)

  Emma Johansson (SWE)

  Tania Guderzo (ITA)

2012 Lontoo
tulokset

  Marianne Vos (NED)

  Lizzie Armitstead (GBR)

  Olga Zabelinskaya (RUS)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Anna van der Breggen (NED)

  Emma Johansson (SWE)

  Elisa Longo Borghini (ITA)

  Lähde: ROAD RACE WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
Cycling Men's Road Race, Individual Medalists Sports-Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)


Maantiepyöräilyn aika-ajoMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1996 Atlanta
tulokset

  Zulfiya Zabirova (RUS)

  Jeannie Longo-Ciprelli (FRA)

  Clara Hughes (CAN)

2000 Sydney
tulokset

  Leontien Zijlaard-van Moorsel (NED)

  Mari Holden (USA)

  Jeannie Longo-Ciprelli (FRA)

2004 Ateena
tulokset

  Leontien Zijlaard-van Moorsel (NED)

  Dede Demet-Barry (USA)

  Karin Thürig (SUI)

2008 Peking
tulokset

  Kristin Armstrong (USA)

  Emma Pooley (GBR)

  Karin Thürig (SUI)

2012 Lontoo
tulokset

  Kristin Armstrong (USA)

  Judith Arndt (GER)

  Olga Zabelinskaya (RUS)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Kristin Armstrong (USA)

  Olga Zabelinskaya (RUS)

  Anna van der Breggen (NED)

  Lähde: INDIVIDUAL TIME TRIAL WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
Cycling Men's Road Race, Individual Medalists Sports-Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)

RatapyöräilyMuokkaa

KeirinMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
tulokset

  Vicki Pendleton (GBR)

  Guo Shuang (CHN)

  Lee Wai Sze (HKG)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Elis Ligtlee (NED)

  Becky James (GBR)

  Anna Meares (AUS)

  Lähde: KEIRIN WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
Cycling Men's Road Race, Individual Medalists Sports-Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)


OmniumMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
tulokset

  Laura Trott (GBR)

  Sarah Hammer (USA)

  Annette Edmondson (AUS)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Laura Trott (GBR)

  Sarah Hammer (USA)

  Jolien Dhoore (BEL)

  Lähde: OMNIUM WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
Cycling Men's Road Race, Individual Medalists Sports-Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)


Joukkuetakaa-ajoMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
tulokset
  Iso-Britannia
Danielle King
Laura Trott
Joanna Rowsell
  Yhdysvallat
Sarah Hammer
Dotsie Bausch
Jennie Reed
Lauren Tamayo
  Kanada
Tara Whitten
Gillian Carleton
Jasmin Glaesser
2016 Rio de Janeiro
tulokset
  Iso-Britannia
Katie Archibald
Laura Trott
Elinor Barker
Joanna Rowsell Shand
 
  Yhdysvallat
Sarah Hammer
Kelly Catlin
Chloe Dygert
Jennifer Valente
 
  Kanada
Allison Beveridge
Jasmin Glaesser
Kirsti Lay
Georgia Simmerling
Laura Brown
  Lähde: TEAM PURSUIT (3000M) WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
Cycling Men's Road Race, Individual Medalists Sports-Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
SprinttiMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Soul
tulokset

  Erika Salumäe (URS)

  Christa Rothenburger-Luding (GDR)

  Connie Paraskevin-Young (USA)

1992 Barcelona
tulokset

  Erika Salumäe (EST)

  Annett Neumann (GER)

  Ingrid Haringa (NED)

1996 Atlanta
tulokset

  Félicia Ballanger (FRA)

  Michelle Ferris (AUS)

  Ingrid Haringa (NED)

2000 Sydney
tulokset

  Félicia Ballanger (FRA)

  Oksana Grishina (RUS)

  Iryna Yanovych (UKR)

2004 Ateena
tulokset

  Lori-Ann Muenzer (CAN)

  Tamila Abasova (RUS)

  Anna Meares (AUS)

2008 Peking
tulokset

  Vicki Pendleton (GBR)

  Anna Meares (AUS)

  Guo Shuang (CHN)

2012 Lontoo
tulokset

  Anna Meares (AUS)

  Vicki Pendleton (GBR)

  Guo Shuang (CHN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Kristina Vogel (GER)

  Becky James (GBR)

  Katy Marchant (GBR)

  Lähde: SPRINT WOMEN International Olympic Committee. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
Cycling Men's Road Race, Individual Medalists Sports-Reference. Viitattu 20.1.2017. (englanniksi)
JoukkuesprinttiMuokkaa
  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2012 Lontoo
tulokset
  Saksa
Kristina Vogel
Miriam Welte
  Kiina
Gong Jinjie
Guo Shuang