Avaa päävalikko

Luettelo maastohiihdon olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Maastohiihto on ollyt talviolympialaisten kisaohjelmassa vuonna järjestetyistä 1924 ensimmäisistä talviolympialaisista lähtien. Maastohiihdon olympiahistorian menestynein maa on ollut Norja. Mieshiihtäjistä eniten mitaleita on saavuttanut Bjørn Dæhlie ja naishiihtäjistä Marit Bjørgen.[1][2]

Sisällysluettelo

MiehetMuokkaa

18 ja 15 kmMuokkaa

  Miesten 18/15 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
18 km
1924 Chamonix
tulokset

  Thorleif Haug (NOR)

  Johan Grøttumsbråten (NOR)

  Tapani Niku (FIN)

1928 Sankt Moritz
tulokset

  Johan Grøttumsbråten (NOR)

  Ole Hegge (NOR)

  Reidar Ødegaard (NOR)

1932 Lake Placid
tulokset

  Sven Utterström (SWE)

  Axel Wikström (SWE)

  Veli Saarinen (FIN)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

  Erik August Larsson (SWE)

  Oddbjørn Hagen (NOR)

  Pekka Niemi (FIN)

1948 Sankt Moritz
tulokset

  Martin Lundström (SWE)

  Nils Östensson (SWE)

  Gunnar Eriksson (SWE)

1952 Oslo
tulokset

  Hallgeir Brenden (NOR)

  Tapio Mäkelä (FIN)

  Paavo Lonkila (FIN)

15 km
1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Hallgeir Brenden (NOR)

  Sixten Jernberg (SWE)

  Pavel Koltšin (URS)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Håkon Brusveen (NOR)

  Sixten Jernberg (SWE)

  Veikko Hakulinen (FIN)

1964 Innsbruck
tulokset

  Eero Mäntyranta (FIN)

  Harald Grønningen (NOR)

  Sixten Jernberg (SWE)

1968 Grenoble
tulokset

  Harald Grønningen (NOR)

  Eero Mäntyranta (FIN)

  Gunnar Larsson (SWE)

1972 Sapporo
tulokset

  Sven-Åke Lundbäck (SWE)

  Fjodor Simašev (URS)

  Ivar Formo (NOR)

1976 Innsbruck
tulokset

  Nikolai Bažukov (URS)

  Jevgeni Beljajev (URS)

  Arto Koivisto  (FIN)

1980 Lake Placid
tulokset

  Thomas Wassberg (SWE)

  Juha Mieto (FIN)

  Ove Aunli (NOR)

1984 Sarajevo
tulokset

  Gunde Svan (SWE)

  Aki Karvonen (FIN)

  Harri Kirvesniemi  (FIN)

1988 Calgary
tulokset

  Mihail Devjatjarov (URS)

  Pål Gunnar Mikkelsplass (NOR)

  Vladimir Smirnov (URS)

Vuosina 1992-1998 matka ei ollut kisaohjelmassa.
2002 Salt Lake City
tulokset

  Andrus Veerpalu (EST)

  Frode Estil (NOR)

  Jaak Mae (EST)

2006 Torino
tulokset

  Andrus Veerpalu (EST)

  Lukáš Bauer (CZE)

  Tobias Angerer (GER)

2010 Vancouver
tulokset

  Dario Cologna (SUI)

  Pietro Piller Cottrer (ITA)

  Lukáš Bauer (CZE)

2014 Sotši
tulokset

  Dario Cologna (SUI)

  Johan Olsson (SWE)

  Daniel Richardsson (SWE)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men 15 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)

50 kmMuokkaa

  Miesten 50 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

  Thorleif Haug (NOR)

  Thoralf Strømstad (NOR)

  Johan Grøttumsbråten (NOR)

1928 Sankt Moritz
tulokset

  Per-Erik Hedlund (SWE)

  Gustaf Jonsson (SWE)

  Volger Andersson (SWE)

1932 Lake Placid
tulokset

  Veli Saarinen (FIN)

  Väinö Liikkanen (FIN)

  Arne Rustadstuen (NOR)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

  Elis Wiklund (SWE)

  Axel Wikström (SWE)

  Nils-Joel Englund (SWE)

1948 Sankt Moritz
tulokset

  Nils Karlsson (SWE)

  Harald Eriksson (SWE)

  Benjamin Vanninen (FIN)

1952 Oslo
tulokset

  Veikko Hakulinen (FIN)

  Eero Kolehmainen (FIN)

  Magnar Estenstad (NOR)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Sixten Jernberg (SWE)

  Veikko Hakulinen  (FIN)

  Fjodor Terentjev (URS)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Kalevi Hämäläinen (FIN)

  Veikko Hakulinen (FIN)

  Rolf Rämgård (SWE)

1964 Innsbruck
tulokset

  Sixten Jernberg (SWE)

  Assar Rönnlund  (SWE)

  Arto Tiainen (FIN)

1968 Grenoble
tulokset

  Ole Ellefsæter (NOR)

  Vjatšeslav Vedenin (URS)

  Josef Haas (SUI)

1972 Sapporo
tulokset

  Pål Tyldum (NOR)

  Magne Myrmo (NOR)

  Vjatšeslav Vedenin (URS)

1976 Innsbruck
tulokset

  Ivar Formo (NOR)

  Gert-Dietmar Klause (GDR)

  Benny Södergren (SWE)

1980 Lake Placid
tulokset

  Nikolai Zimjatov (URS)

  Juha Mieto (FIN)

  Aleksandr Zavjalov (URS)

1984 Sarajevo
tulokset

  Thomas Wassberg (SWE)

  Gunde Svan (SWE)

  Aki Karvonen  (FIN)

1988 Calgary
tulokset

  Gunde Svan (SWE)

  Maurilio De Zolt (ITA)

  Andi Grünenfelder (SUI)

1992 Albertville
tulokset

  Bjørn Dæhlie (NOR)

  Maurilio De Zolt (ITA)

  Giorgio Vanzetta (ITA)

1994 Lillehammer
tulokset

  Vladimir Smirnov (KAZ)

  Mika Myllylä (FIN)

  Sture Sivertsen (NOR)

1998 Nagano
tulokset

  Bjørn Dæhlie (NOR)

  Niklas Jonsson (SWE)

  Christian Hoffmann (AUT)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Mihail Ivanov (RUS)

  Andrus Veerpalu (EST)

  Odd-Bjørn Hjelmeset (NOR)

2006 Torino
tulokset

  Giorgio Di Centa (ITA)

  Jevgeni Dementjev (RUS)

  Mihail Botvinov (AUT)

2010 Vancouver
tulokset

  Petter Northug (NOR)

  Axel Teichmann (GER)

  Johan Olsson (SWE)

2014 Sotši
tulokset

  Aleksandr Legkov (RUS)

  Maksim Vylegžanin (RUS)

  Ilja Tšernousov (RUS)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men 50 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)

YhdistelmähiihtoMuokkaa

  Miesten takaa-ajohiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
10 km (p) + 15 km (v)
1992 Albertville
tulokset

  Bjørn Dæhlie (NOR)

  Vegard Ulvang (NOR)

  Giorgio Vanzetta (ITA)

1994 Lillehammer
tulokset

  Bjørn Dæhlie (NOR)

  Vladimir Smirnov (KAZ)

  Silvio Fauner (ITA)

1998 Nagano
tulokset

  Thomas Alsgaard (NOR)

  Bjørn Dæhlie (NOR)

  Vladimir Smirnov (KAZ)

10 km (p) + 10 km (v)
2002 Salt Lake City
tulokset
  Thomas Alsgaard (NOR)
  Frode Estil (NOR)

ei jaettu

  Per Elofsson (SWE)

15 km (p) + 15 km (v)
2006 Torino
tulokset

  Jevgeni Dementjev (RUS)

  Frode Estil (NOR)

  Pietro Piller Cottrer (ITA)

2010 Vancouver
tulokset

  Marcus Hellner (SWE)

  Tobias Angerer (GER)

  Johan Olsson (SWE)

2014 Sotši
tulokset

  Dario Cologna (SUI)

  Marcus Hellner (SWE)

  Martin Johnsrud Sundby (NOR)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men combined 10km + 15km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)
Medalists - Cross country skiing, men skiathlon 15km + 15km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)

ViestiMuokkaa

  Miesten 4×10 km viestin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

  Suomi

  Norja

  Ruotsi

1948 Sankt Moritz
tulokset

  Ruotsi

  Suomi

  Norja

1952 Oslo
tulokset

  Suomi

  Norja

  Ruotsi

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Neuvostoliitto

  Suomi

  Ruotsi

1960 Squaw Valley
tulokset

  Suomi

  Norja

  Neuvostoliitto

1964 Innsbruck
tulokset

  Ruotsi

  Suomi

  Neuvostoliitto

1968 Grenoble
tulokset

  Norja

  Ruotsi

  Suomi

1972 Sapporo
tulokset

  Neuvostoliitto

  Norja

  Sveitsi

1976 Innsbruck
tulokset

  Suomi

  Norja

  Neuvostoliitto

1980 Lake Placid
tulokset

  Neuvostoliitto

  Norja

  Suomi

1984 Sarajevo
tulokset

  Ruotsi

  Neuvostoliitto

  Suomi

1988 Calgary
tulokset

  Ruotsi

  Neuvostoliitto

  Tšekkoslovakia

1992 Albertville
tulokset

  Norja

  Italia

  Suomi

1994 Lillehammer
tulokset

  Italia

  Norja

  Suomi

1998 Nagano
tulokset

  Norja

  Italia

  Suomi

2002 Salt Lake City
tulokset

  Norja

  Italia

  Saksa

2006 Torino
tulokset

  Italia

  Saksa

  Ruotsi

2010 Vancouver
tulokset

  Ruotsi

  Norja

  Tšekki

2014 Sotši
tulokset

  Ruotsi

  Venäjä

  Ranska

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men relay 4x10 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)

SprinttiMuokkaa

  Miesten sprintin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2002 Salt Lake City
tulokset

  Tor Arne Hetland (NOR)

  Peter Schlickenrieder (GER)

  Cristian Zorzi (ITA)

2006 Torino
tulokset

  Björn Lind (SWE)

  Roddy Darragon (FRA)

  Thobias Fredriksson (SWE)

2010 Vancouver
tulokset

  Nikita Kriukov (RUS)

  Aleksandr Panžinski (RUS)

  Petter Northug (NOR)

2014 Sotši
tulokset

  Ola Vigen Hattestad (NOR)

  Teodor Peterson (SWE)

  Emil Jönsson (SWE)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men sprint 1,5 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)

ParisprinttiMuokkaa

  Miesten parisprintin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset

  Thobias Fredriksson ja
Björn Lind (SWE)

  Jens Arne Svartedal ja
Tor Arne Hetland (NOR)

  Ivan Alypov ja
Vasili Rotšev (RUS)

2010 Vancouver
tulokset

  Øystein Pettersen ja
Petter Northug (NOR)

  Tim Tscharnke ja
Axel Teichmann (GER)

  Nikolai Morilov ja
Aleksei Petuhov (RUS)

2014 Sotši
tulokset

  Iivo Niskanen ja
Sami Jauhojärvi (FIN)

  Maksim Vylegžanin ja
Nikita Krjukov (RUS)

  Emil Jönsson ja
Teodor Peterson  (SWE)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men team sprint Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)
Medalists - Cross country skiing, men team sprint Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)

10 kmMuokkaa

  Miesten 10 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset

  Vegard Ulvang (NOR)

  Marco Albarello (ITA)

  Christer Majbäck (SWE)

1994 Lillehammer
tulokset

  Bjørn Dæhlie (NOR)

  Vladimir Smirnov (KAZ)

  Marco Albarello (ITA)

1998 Nagano
tulokset

  Bjørn Dæhlie (NOR)

  Markus Gandler (AUT)

  Mika Myllylä (FIN)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men 10 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)

30 kmMuokkaa

  Miesten 30 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Veikko Hakulinen  (FIN)

  Sixten Jernberg (SWE)

  Pavel Koltšin (URS)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Sixten Jernberg (SWE)

  Rolf Rämgård (SWE)

  Nikolai Anikin (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

  Eero Mäntyranta (FIN)

  Harald Grønningen (NOR)

  Igor Vorontšihin (URS)

1968 Grenoble
tulokset

  Franco Nones (ITA)

  Odd Martinsen (NOR)

  Eero Mäntyranta (FIN)

1972 Sapporo
tulokset

  Vjatšeslav Vedenin (URS)

  Pål Tyldum (NOR)

  Johs Harviken (NOR)

1976 Innsbruck
tulokset

  Sergei Saveljev (URS)

  Bill Koch (USA)

  Ivan Garanin (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

  Nikolai Zimjatov (URS)

  Vasili Rotšev (URS)

  Ivan Lebanov (BUL)

1984 Sarajevo
tulokset

  Nikolai Zimjatov (URS)

  Aleksandr Zavjalov (URS)

  Gunde Svan (SWE)

1988 Calgary
tulokset

  Aleksei Prokurorov (URS)

  Vladimir Smirnov (URS)

  Vegard Ulvang (NOR)

1992 Albertville
tulokset

  Vegard Ulvang (NOR)

  Bjørn Dæhlie (NOR)

  Terje Langli (NOR)

1994 Lillehammer
tulokset

  Thomas Alsgaard (NOR)

  Bjørn Dæhlie (NOR)

  Mika Myllylä (FIN)

1998 Nagano
tulokset

  Mika Myllylä (FIN)

  Erling Jevne (NOR)

  Silvio Fauner (ITA)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Christian Hoffmann (AUT)

  Mikhail Botvinov  (AUT)

  Kristen Skjeldal (NOR)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, men 30 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)


NaisetMuokkaa

10 kmMuokkaa

  Naisten 10 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1952 Oslo
tulokset

  Lydia Wideman (FIN)

  Mirja Hietamies (FIN)

  Siiri Rantanen (FIN)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Ljubov Kozyreva (URS)

  Radja Jerošina (URS)

  Sonja Edström (SWE)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Marjia Gusakova (URS)

  Ljubov Kozyreva (URS)

  Radja Jerošina (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

  Klavdija Bojarskih (URS)

  Jevdokija Mekšilo (URS)

  Marija Gusakova (URS)

1968 Grenoble
tulokset

  Toini Gustafsson (SWE)

  Berit Mørdre Lammedal (NOR)

  Inger Aufles (NOR)

1972 Sapporo
tulokset

  Galina Kulakova (URS)

  Alevtina Oljunina (URS)

  Marjatta Kajosmaa (FIN)

1976 Innsbruck
tulokset

  Raisa Smetanina (URS)

  Helena Takalo (FIN)

  Galina Kulakova (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

  Barbara Petzold (GDR)

  Hilkka Riihivuori (FIN)

  Helena Takalo (FIN)

1984 Sarajevo
tulokset

  Marja-Liisa Hämäläinen (FIN)

  Raisa Smetanina (URS)

  Britt Pettersen (NOR)

1988 Calgary
tulokset

  Vida Vencienė (URS)

  Raisa Smetanina (URS)

  Marjo Matikainen (FIN)

Vuosina 1992-1998 matka ei sisältynyt kisaohjelmaan.
2002 Salt Lake City
tulokset

  Bente Skari (NOR)

  Julija Tšepalova (RUS)

  Stefania Belmondo (ITA)

2006 Torino
tulokset

  Kristina Šmigun-Vähi (EST)

  Marit Bjørgen (NOR)

  Hilde Gjermundshaug Pedersen (NOR)

2010 Vancouver
tulokset

  Charlotte Kalla (SWE)

  Kristina Šmigun-Vähi (EST)

  Marit Bjørgen (NOR)

2014 Sotši
tulokset

  Justyna Kowalczyk (POL)

  Charlotte Kalla (SWE)

  Therese Johaug (NOR)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women 10 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 12.3.2015. (englanniksi)

20/30 kmMuokkaa

  Naisten 20/30 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
20 km
1984 Sarajevo
tulokset

  Marja-Liisa Kirvesniemi  (FIN)

  Raisa Smetanina (URS)

  Anne Jahren (NOR)

1988 Calgary
tulokset

  Tamara Tihonova (URS)

  Anfisa Reztsova (URS)

  Raisa Smetanina (URS)

30 km
1992 Albertville
tulokset

  Stefania Belmondo (ITA)

  Ljubov Jegorova (EUN)

  Jelena Välbe (EUN)

1994 Lillehammer
tulokset

  Manuela Di Centa (ITA)

  Marit Wold (NOR)

  Marja-Liisa Kirvesniemi (FIN)

1998 Nagano
tulokset

  Julija Tšepalova (RUS)

  Stefania Belmondo (ITA)

  Larisa Lazutina (RUS)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Gabriella Paruzzi (ITA)

  Stefania Belmondo (ITA)

  Bente Skari (NOR)

2006 Torino
tulokset

  Katerina Neumannová (CZE)

  Julija Tšepalova (RUS)

  Justyna Kowalczyk (POL)

2010 Vancouver
tulokset

  Justyna Kowalczyk (POL)

  Marit Bjørgen (NOR)

  Aino-Kaisa Saarinen (FIN)

2014 Sotši
tulokset

  Marit Bjørgen (NOR)

  Therese Johaug (NOR)

  Kristin Størmer Steira (NOR)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women 30 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)
Medalists - Cross country skiing, women 20 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)

YhdistelmähiihtoMuokkaa

  Naisten takaa-ajohiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
5 km (p) + 15 km (v)
1992 Albertville
tulokset

  Ljubov Jegorova (EUN)

  Stefania Belmondo  (ITA)

  Jelena Välbe (EUN)

1994 Lillehammer
tulokset

  Ljubov Jegorova (RUS)

  Manuela Di Centa (ITA)

  Stefania Belmondo (ITA)

1998 Nagano
tulokset

  Larisa Lazutina (RUS)

  Olga Danilova (RUS)

  Kateřina Neumannová (CZE)

5 km (p) + 5 km (v)
2002 Salt Lake City
tulokset

  Beckie Scott (CAN)

  Kateřina Neumannová  (CZE)

  Viola Bauer (GER)

7,5 km (p) + 7,5 km (v)
2006 Torino
tulokset

  Kristina Šmigun (EST)

  Kateřina Neumannová  (CZE)

  Jevgenija Medvedeva (RUS)

2010 Vancouver
tulokset

  Marit Bjørgen (NOR)

  Anna Haag (SWE)

  Justyna Kowalczyk (POL)

2014 Sotši
tulokset

  Marit Bjørgen (NOR)

  Charlotte Kalla (SWE)

  Heidi Weng (NOR)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women skiathlon 7,5km+7,5km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)
Medalists - Cross country skiing, men skiathlon 5km + 10km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)

ViestiMuokkaa

  Naisten 4×5 km viestin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
3×5 km
1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Suomi

  Neuvostoliitto

  Ruotsi

1960 Squaw Valley
tulokset

  Ruotsi

  Neuvostoliitto

  Suomi

1964 Innsbruck
tulokset

  Neuvostoliitto

  Ruotsi

  Suomi

1968 Grenoble
tulokset

  Norja

  Ruotsi

  Neuvostoliitto

1972 Sapporo
tulokset

  Neuvostoliitto

  Suomi

  Norja

4×5 km
1976 Innsbruck
tulokset

  Neuvostoliitto

  Suomi

  Itä-Saksa

1980 Lake Placid
tulokset

  Itä-Saksa

  Neuvostoliitto

  Norja

1984 Sarajevo
tulokset

  Norja

  Tšekkoslovakia

  Suomi

1988 Calgary
tulokset

  Neuvostoliitto

  Norja

  Suomi

1992 Albertville
tulokset

  Yhdistynyt joukkue

  Norja

  Italia

1994 Lillehammer
tulokset

  Venäjä

  Norja

  Italia

1998 Nagano
tulokset

  Venäjä

  Norja

  Italia

2002 Salt Lake City
tulokset

  Saksa

  Norja

  Sveitsi

2006 Torino
tulokset

  Venäjä

  Saksa

  Italia

2010 Vancouver
tulokset

  Norja

  Saksa

  Suomi

2014 Sotši
tulokset

  Ruotsi

  Suomi

  Saksa

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women relay 3x5 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)
Medalists - Cross country skiing, women relay 4x5 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)

SprinttiMuokkaa

  Naisten sprintin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2002 Salt Lake City
tulokset

  Julija Tšepalova (RUS)

  Evi Sachenbacher (GER)

  Anita Moen (NOR)

2006 Torino
tulokset

  Chandra Crawford  (CAN)

  Claudia Künzel (GER)

  Aljona Sidko (RUS)

2010 Vancouver
tulokset

  Marit Bjørgen (NOR)

  Justyna Kowalczyk (POL)

  Petra Majdič (SLO)

2014 Sotši
tulokset

  Maiken Caspersen Falla (NOR)

  Ingvild Flugstad Østberg (NOR)

  Vesna Fabjan (SLO)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women sprint 1,5 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)

ParisprinttiMuokkaa

  Naisten parisprintin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset

  Lina Andersson ja
Anna Dahlberg  (SWE)

  Sara Renner ja
Beckie Scott (CAN)

  Aino-Kaisa Saarinen ja
Virpi Kuitunen (FIN)

2010 Vancouver
tulokset

  Evi Sachenbacher-Stehle ja
Claudia Nystad (GER)

  Charlotte Kalla ja
Anna Haag (SWE)

  Irina Hazova ja
Natalja Korosteljova (RUS)

2014 Sotši
tulokset

  Ingvild Flugstad Østberg ja
Marit Bjørgen (NOR)

  Aino-Kaisa Saarinen ja
Kerttu Niskanen (FIN)

  Ida Ingemarsdotter ja
Stina Nilsson (SWE)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women team sprint Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)
Medalists - Cross country skiing, women team sprint Official website of the Olympic Movement. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)

5 kmMuokkaa

  Naisten 5 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1964 Innsbruck
tulokset

  Klavdija Bojarskih (URS)

  Mirja Lehtonen (FIN)

  Alevtina Koltšina (URS)

1968 Grenoble
tulokset

  Toini Gustafsson (SWE)

  Galina Kulakova (URS)

  Alevtina Koltšina (URS)

1972 Sapporo
tulokset

  Galina Kulakova (URS)

  Marjatta Kajosmaa (FIN)

  Helena Šikolová (TCH)

1976 Innsbruck
tulokset

  Helena Takalo (FIN)

  Raisa Smetanina (URS)

  Nina Fjodorova (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

  Raisa Smetanina (URS)

  Hilkka Riihivuori (FIN)

  Kveta Jeriová (TCH)

1984 Sarajevo
tulokset

  Marja-Liisa Hämäläinen (FIN)

  Berit Aunli (NOR)

  Kveta Jeriová (TCH)

1988 Calgary
tulokset

  Marjo Matikainen (FIN)

  Tamara Tihonova (URS)

  Vida Vencienė (URS)

1992 Albertville
tulokset

  Marjut Lukkarinen (FIN)

  Ljubov Jegorova (EUN)

  Jelena Välbe (EUN)

1994 Lillehammer
tulokset

  Ljubov Jegorova (RUS)

  Manuela Di Centa (ITA)

  Marja-Liisa Kirvesniemi (FIN)

1998 Nagano
tulokset

  Larisa Lazutina  (RUS)

  Katerina Neumannová (CZE)

  Bente Martinsen (NOR)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women 5 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)

15 kmMuokkaa

  Naisten 15 km hiihdon olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset

  Ljubov Jegorova (EUN)

  Marjut Lukkarinen (FIN)

  Jelena Välbe (EUN)

1994 Lillehammer
tulokset

  Manuela Di Centa (ITA)

  Ljubov Jegorova (RUS)

  Nina Gavriljuk (RUS)

1998 Nagano
tulokset

  Olga Danilova (RUS)

  Larisa Lazutina (RUS)

  Anita Moen-Guidon  (NOR)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Stefania Belmondo (ITA)

  Katerina Neumannová  (CZE)

  Julija Tšepalova (RUS)

  Lähde: Medalists - Cross country skiing, women 15 km Official website of the Olympic Movement. Viitattu 13.3.2015. (englanniksi)


LähteetMuokkaa