Avaa päävalikko

Luettelo freestylehiihdon olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Freestylehiihto on ollyt talviolympialaisten kisaohjelmassa vuoden 1992 talviolympialaisista lähtien, jolloin kumparelasku oli ensimmäistä kertaa olympialajina. Parhaiten lajissa ovat menestyneet Yhdysvaltain ja Kanadan urheilijat.[1][2]

MiehetMuokkaa

KumparelaskuMuokkaa

  Miesten kumparelaskun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset

  Edgar Grospiron (FRA)

  Olivier Allamand (FRA)

  Nelson Carmichael (USA)

1994 Lillehammer
tulokset

  Jean-Luc Brassard  (CAN)

  Sergei Šupletsov (RUS)

  Edgar Grospiron (FRA)

1998 Nagano
tulokset

  Jonny Moseley (USA)

  Janne Lahtela (FIN)

  Sami Mustonen (FIN)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Janne Lahtela  (FIN)

  Travis Mayer (USA)

  Richard Gay  (FRA)

2006 Torino
tulokset

  Dale Begg-Smith (AUS)

  Mikko Ronkainen (FIN)

  Toby Dawson (USA)

2010 Vancouver
tulokset

  Alexandre Bilodeau (CAN)

  Dale Begg-Smith (AUS)

  Bryon Wilson  (USA)

2014 Sotši
tulokset

  Alexandre Bilodeau (CAN)

  Mikaël Kingsbury (CAN)

  Aleksandr Smyšljajev (RUS)

  Lähde: Medalists - Freestyle skiing, men moguls Official website of the Olympic Movement. Viitattu 15.3.2015. (englanniksi)

HypytMuokkaa

  Miesten freestylehyppyjen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1994 Lillehammer
tulokset

  Andreas Schönbächler  (SUI)

  Philippe LaRoche (CAN)

  Lloyd Langlois (CAN)

1998 Nagano
tulokset

  Eric Bergoust (USA)

  Sébastien Foucras (FRA)

  Dzmitryi Daštšynski (BLR)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Aleš Valenta (CZE)

  Joe Pack (USA)

  Aljaksei Hryšyn (BLR)

2006 Torino
tulokset

  Han Xiaopeng (CHN)

  Dzmitryi Daštšynski (BLR)

  Vladimir Lebedev (RUS)

2010 Vancouver
tulokset

  Aljaksei Hryšyn (BLR)

  Jeret Peterson (USA)

  Liu Zhongqing  (CHN)

2014 Sotši
tulokset

  Anton Kušnir (BLR)

  David Morris (AUS)

  Jia Zongyang (CHN)

  Lähde: Medalists - Freestyle skiing, men aerials Official website of the Olympic Movement. Viitattu 15.3.2015. (englanniksi)

SkicrossMuokkaa

  Miesten skicrossin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2010 Vancouver
tulokset

  Michael Schmid (SUI)

  Andreas Matt (AUT)

  Audun Grønvold (NOR)

2014 Sotši
tulokset

  Jean-Frédéric Chapuis (FRA)

  Arnaud Bovolenta (FRA)

  Jonathan Midol (FRA)

  Lähde: Medalists - Freestyle skiing, men skicross Official website of the Olympic Movement. Viitattu 15.3.2015. (englanniksi)

LumikouruMuokkaa

  Miesten freestylehiihdon lumikourun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2014 Sotši
tulokset

  David Wise (USA)

  Mike Riddle (CAN)

  Kevin Rolland (FRA)

  Lähde: Medalists - Freestyle skiing, men halfpipe Official website of the Olympic Movement. Viitattu 15.3.2015. (englanniksi)

SlopestyleMuokkaa

  Miesten freestylehiihdon slopestylen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2014 Sotši
tulokset

  Joss Christensen (USA)

  Gus Kenworthy (USA)

  Nick Goepper (USA)

  Lähde: Medalists - Freestyle skiing, men slopestyle Official website of the Olympic Movement. Viitattu 15.3.2015. (englanniksi)


NaisetMuokkaa

KumparelaskuMuokkaa

  Naisten kumparelaskun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset

  Donna Weinbrecht  (USA)

  Elizaveta Kozhevnikova (EUN)

  Stine Lise Hattestad (NOR)

1994 Lillehammer
tulokset

  Stine Lise Hattestad (NOR)

  Elizabeth McIntyre (USA)

  Elizaveta Kozhevnikova (RUS)

1998 Nagano
tulokset

  Tae Satoya (JPN)

  Tatjana Mittermayer (GER)

  Kari Traa (NOR)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Kari Traa (NOR)

  Shannon Bahrke (USA)

  Tae Satoya (JPN)

2006 Torino
tulokset

  Jennifer Heil (CAN)

  Kari Traa (NOR)

  Sandra Laoura (FRA)

2010 Vancouver
tulokset

  Hannah Kearney  (USA)

  Jennifer Heil (CAN)

  Shannon Bahrke (USA)

2014 Sotši
tulokset

  Justine Dufour-Lapointe (CAN)

  Chloé Dufour-Lapointe (CAN)

  Hannah Kearney (USA)

  Lähde: Medalists - Freestyle skiing, women moguls Official website of the Olympic Movement. Viitattu 15.3.2015. (englanniksi)

HypytMuokkaa

  Naisten freestylehyppyjen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1994 Lillehammer
tulokset

  Lina Tšerjazova (UZB)

  Marie Lindgren (SWE)

  Hilde Synnøve Lid  (NOR)

1998 Nagano
tulokset

  Nikki Stone (USA)

  Xu Nannan (CHN)

  Colette Brand (SUI)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Alisa Camplin  (AUS)

  Veronica Brenner (CAN)

  Deidra Dionne (CAN)

2006 Torino
tulokset

  Evelyne Leu (SUI)

  Li Nina (CHN)

  Alisa Camplin (AUS)

2010 Vancouver
tulokset

  Lydia Lassila (AUS)

  Li Nina (CHN)

  Guo Xinxin (CHN)

2014 Sotši
tulokset

  Alla Tsuper (BLR)

  Xu Mengtao (CHN)

  Lydia Lassila (AUS)

  Lähde: Medalists - Freestyle skiing, women aerials Official website of the Olympic Movement. Viitattu 15.3.2015. (englanniksi)

SkicrossMuokkaa

  Naisten skicrossin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2010 Vancouver
tulokset

  Ashleigh McIvor (CAN)

  Hedda Berntsen (NOR)

  Marion Josserand (FRA)

2014 Sotši
tulokset

  Marielle Thompson (CAN)

  Kelsey Serwa (CAN)

  Anna Holmlund (SWE)

  Lähde: Medalists - Freestyle skiing, women skicross Official website of the Olympic Movement. Viitattu 15.3.2015. (englanniksi)

LumikouruMuokkaa

  Naisten freestylehiihdon lumikourun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2014 Sotši
tulokset

  Maddie Bowman (USA)

  Marie Martinod (FRA)

  Ayana Onozuka (JPN)

  Lähde: Medalists - Freestyle skiing, women halfpipe Official website of the Olympic Movement. Viitattu 15.3.2015. (englanniksi)

SlopestyleMuokkaa

  Naisten freestylehiihdon slopestylen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2014 Sotši
tulokset

  Dara Howell (CAN)

  Devin Logan (USA)

  Kim Lamarre  (CAN)

  Lähde: Medalists - Freestyle skiing, women slopestyle Official website of the Olympic Movement. Viitattu 15.3.2015. (englanniksi)


LähteetMuokkaa