Avaa päävalikko

Luettelo sulkapallon olympiamitalisteista

Sulkapallo on ollut olympialaisten lajivalikoimassa virallisena lajina vuodesta 1992. Menestyneimmät maat olympialaisten sulkapallossa ovat Kiina, Etelä-Korea ja Indonesia.[1][2]

MitalitaulukotMuokkaa

Miesten kaksinpeliMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Barcelona
tulokset

  Alan Budikusuma (INA)

  Ardy Wiranata  (INA)

  Thomas Stuer-Lauridsen  (DEN)
  Hermawan Susanto (INA)
1996 Atlanta
tulokset

  Poul-Erik Høyer Larsen (DEN)

  Dong Jiong  (CHN)

  Rashid Sidek (MAS)

2000 Sydney
tulokset

  Ji Xinpeng  (CHN)

  Hendrawan (INA)

  Xia Xuanze  (CHN)

2004 Ateena
tulokset

  Taufik Hidayat (INA)

  Shon Seung-mo (KOR)

  Sony Dwi Kuncoro (INA)

2008 Peking
tulokset

  Lin Dan  (CHN)

  Lee Chong Wei (MAS)

  Chen Jin  (CHN)

2012 Lontoo
tulokset

  Lin Dan  (CHN)

  Lee Chong Wei (MAS)

  Chen Long (CHN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Chen Long (CHN)

  Lee Chong Wei (MAS)

  Viktor Axelsen (DEN)

  Lähde: Badminton Men's Singles Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)

Miesten nelinpeliMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Barcelona
tulokset

  Kim Moon-soo ja
Park Joo-bong (KOR)

  Rudy Gunawan ja
Eddy Hartono (INA)

  Li Yongbo ja
Tian Bingyi (CHN)
  Razif Sidek ja
Jalani Sidek  (MAS)
1996 Atlanta
tulokset

  Rexy Mainaky ja
Ricky Subagja (INA)

  Cheah Soon Kit ja
Yap Kim Hock (MAS)

  Antonius Ariantho ja
Denny Kantono (INA)

2000 Sydney
tulokset

  Tony Gunawan ja
Candra Wijaya  (INA)

  Lee Dong-soo ja
Yoo Yong-sung  (KOR)

  Ha Tae-kwon ja
Kim Dong-moon  (KOR)

2004 Ateena
tulokset

  Ha Tae-kwon ja
Kim Dong-moon (KOR)

  Lee Dong-soo ja
Yoo Yong-sung  (KOR)

  Eng Hian ja
Flandy Limpele (INA)

2008 Peking
tulokset

  Markis Kido ja
Hendra Setiawan  (INA)

  Cai Yun ja
Fu Haifeng (CHN)

  Hwang Ji-man ja
Lee Jae-jin (KOR)

2012 Lontoo
tulokset

  Cai Yun ja
Fu Haifeng  (CHN)

  Mathias Boe ja
Carsten Mogensen  (DEN)

  Jung Jae-sung ja
Lee Yong-dae  (KOR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Zhang Nan ja
Fu Haifeng  (CHN)

  Goh V Shem ja
Tan Wee Kiong (MAS)

  Chris Langridge ja
Marcus Ellis (GBR)

  Lähde: Badminton Men's Doubles Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
Badminton Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)

Naisten kaksinpeliMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Barcelona
tulokset

  Susi Susanti  (INA)

  Bang Soo-hyun (KOR)

  Huang Hua  (CHN)
  Tang Jiuhong  (CHN)
1996 Atlanta
tulokset

  Bang Soo-hyun  (KOR)

  Mia Audina (INA)

  Susi Susanti  (INA)

2000 Sydney
tulokset

  Gong Zhichao (CHN)

  Camilla Martin (DEN)

  Ye Zhaoying (CHN)

2004 Ateena
tulokset

  Zhang Ning  (CHN)

  Mia Audina (NED)

  Zhou Mi  (CHN)

2008 Peking
tulokset

  Zhang Ning  (CHN)

  Xie Xingfang  (CHN)

  Maria Kristin Yulianti  (INA)

2012 Lontoo
tulokset

  Li Xuerui (CHN)

  Wang Yihan  (CHN)

  Saina Nehwal (IND)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Carolina Marín (ESP)

  Pusarla Sindhu (IND)

  Nozomi Okuhara (JPN)

  Lähde: Badminton Women's Singles Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)

Naisten nelinpeliMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Barcelona
tulokset

  Chung So-young ja
Hwang Hye-young (KOR)

  Guan Weizhen ja
Nong Qunhua (CHN)

  Gil Young-ah ja
Shim Eun-jung (KOR)
  Lin Yanfen ja
Yao Fen (CHN)
1996 Atlanta
tulokset

  Ge Fei ja
Gu Jun  (CHN)

  Gil Young-ah ja
Jang Hye-ock (KOR)

  Qin Yiyuan ja
Tang Yongshu (CHN)

2000 Sydney
tulokset

  Ge Fei ja
Gu Jun  (CHN)

  Huang Nanyan ja
Yang Wei (CHN)

  Gao Ling ja
Qin Yiyuan  (CHN)

2004 Ateena
tulokset

  Yang Wei ja
Zhang Jiewen (CHN)

  Gao Ling ja
Huang Sui (CHN)

  Lee Kyung-won ja
Ra Kyung-min  (KOR)

2008 Peking
tulokset

  Du Jing ja
Yu Yang  (CHN)

  Lee Hyo-jung ja
Lee Kyung-won (KOR)

  Wei Yili ja
Zhang Yawen (CHN)

2012 Lontoo
tulokset

  Tian Qing ja
Zhao Yunlei (CHN)

  Mizuki Fujii ja
Reika Kakiiwa (JPN)

  Valeria Sorokina ja
Nina Vislova (RUS)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Ayaka Takahashi ja
Misaki Matsutomo (JPN)

  Christinna Pedersen ja
Kamilla Rytter Juhl  (DEN)

  Jung Kyung-eun ja
Shin Seung-chan (KOR)

  Lähde: Badminton Women's Doubles Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
Badminton Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)

SekanelinpeliMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1996 Atlanta
tulokset

  Gil Young-ah ja
Kim Dong-moon (KOR)

  Park Joo-bong ja
Ra Kyung-min  (KOR)

  Liu Jianjun ja
Sun Man (CHN)

2000 Sydney
tulokset

  Gao Ling ja
Zhang Jun (CHN)

  Tri Kusharjanto ja
Minarti Timur (INA)

  Simon Archer ja
Joanne Goode  (GBR)

2004 Ateena
tulokset

  Gao Ling ja
Zhang Jun (CHN)

  Gail Emms ja
Nathan Robertson (GBR)

  Jens Eriksen ja
Mette Schjoldager (DEN)

2008 Peking
tulokset

  Lee Hyo-jung ja
Lee Yong-dae  (KOR)

  Lilyana Natsir ja
Nova Widianto  (INA)

  He Hanbin ja
Yu Yang (CHN)

2012 Lontoo
tulokset

  Zhang Nan ja
Zhao Yunlei  (CHN)

  Xu Chen ja
Ma Jin (CHN)

  Joachim Fischer Nielsen ja
Christinna Pedersen (DEN)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Tontowi Ahmad ja
Lilyana Natsir ja
Zhao Yunlei  (INA)

  Chan Peng Soon ja
Goh Liu Ying  (MAS)

  Zhang Nan ja
Zhao Yunlei  (CHN)

  Lähde: Badminton Mixed Doubles Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.2.2017. (englanniksi)
Badminton Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)

LähteetMuokkaa

  1. Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)
  2. Badminton Sports-Reference. Viitattu 6.12.2015. (englanniksi)