Avaa päävalikko

Luettelo painonnoston olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

MiehetMuokkaa

SuperraskassarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

  Vasily Alekseyev (URS)

  Rudolf Mang (FRG)

  Gerd Bonk (GDR)

1976 Montréal
tulokset

  Vasily Alekseyev (URS)

  Gerd Bonk (GDR)

  Helmut Losch (GDR)

1980 Moskova
tulokset

  Sultan Rakhmanov (URS)

  Jürgen Heuser (GDR)

  Tadeusz Rutkowski (POL)

1984 Los Angeles
tulokset

  Dean Lukin (AUS)

  Mario Martinez (USA)

  Manfred Nerlinger (FRG)

1988 Soul
tulokset

  Aleksandr Kurlovich (URS)

  Manfred Nerlinger (FRG)

  Martin Zawieja (FRG)

1992 Barcelona
tulokset

  Aleksandr Kurlovich (EUN)

  Leonid Taranenko (EUN)

  Manfred Nerlinger (GER)

1996 Atlanta
tulokset

  Andrey Chemerkin (RUS)

  Ronny Weller (GER)

  Stefan Botev Khristov (AUS)

2000 Sydney
tulokset

  Hossein Reza Zadeh (IRI)

  Ronny Weller (GER)

  Andrey Chemerkin (RUS)

2004 Ateena
tulokset

  Hossein Reza Zadeh (IRI)

  Viktors Ščerbatihs (LAT)

  Veliçko Çolakov (BUL)

2008 Peking
tulokset

  Matthias Steiner (GER)

  Yevgeny Chigishev (RUS)

  Viktors Ščerbatihs (LAT)

2012 Lontoo
tulokset

  Behdad Salimi (IRI)

  Sajjad Anoushiravani (IRI)

  Ruslan Albegov (RUS)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Lasha Talakhadze (GEO)

  Gor Minasyan (ARM)

  Irakli Turmanidze (GEO)

  Lähde: Weightlifting Men's Super Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
105KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

RaskassarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

  Filippo Bottino (ITA)

  Jos Alzin (LUX)

  Louis Bernot (FRA)

1924 Pariisi
tulokset

  Giuseppe Tonani (ITA)

  Franz Aigner (AUT)

  Harald Tammer (EST)

1928 Amsterdam
tulokset

  Josef Straßberger (GER)

  Arnold Luhaäär (EST)

  Jaroslav Skobla (TCH)

1932 Los Angeles
tulokset

  Jaroslav Skobla (TCH)

  Václav Pšenicka, Sr. (TCH)

  Josef Straßberger (GER)

1936 Berliini
tulokset

  Josef Manger (GER)

  Václav Pšenicka, Sr. (TCH)

  Arnold Luhaäär (EST)

1948 Lontoo
tulokset

  John Davis (USA)

  Norb Schemansky (USA)

  Bram Charité (NED)

1952 Helsinki
tulokset

  John Davis (USA)

  Jim Bradford (USA)

  Humberto Selvetti (ARG)

1956 Melbourne
tulokset

  Paul Anderson (USA)

  Humberto Selvetti (ARG)

  Alberto Pigaiani (ITA)

1960 Rooma
tulokset

  Yury Vlasov (URS)

  Jim Bradford (USA)

  Norb Schemansky (USA)

1964 Tokio
tulokset

  Leonid Zhabotynskiy (URS)

  Yury Vlasov (URS)

  Norb Schemansky (USA)

1968 México
tulokset

  Leonid Zhabotynskiy (URS)

  Serge Reding (BEL)

  Joe Dube (USA)

1972 München
tulokset

  Jaan Talts (URS)

  Aleksandar Kraychev (BUL)

  Stefan Grützner (GDR)

1976 Montréal
tulokset

  Yury Zaytsev (URS)

  Krastyu Semerdzhiev (BUL)

  Tadeusz Rutkowski (POL)

1980 Moskova
tulokset

  Leonid Taranenko (URS)

  Valentin Khristov (BUL)

  György Szalai (HUN)

1984 Los Angeles
tulokset

  Norberto Oberburger (ITA)

  Stefan Tasnadi (ROU)

  Guy Carlton (USA)

1988 Soul
tulokset

  Yury Zakharevich (URS)

  József Jacsó (HUN)

  Ronny Weller (GDR)

1992 Barcelona
tulokset

  Ronny Weller (GER)

  Artur Akoyev (EUN)

  Stefan Botev Khristov (BUL)

1996 Atlanta
tulokset

  Tymur Taimazov (UKR)

  Sergey Syrtsov (RUS)

  Nicu Vlad (ROU)

2000 Sydney
tulokset

  Hossein Tavakoli (IRI)

  Alan Tsagaev (BUL)

  Asaad Said Saif (QAT)

2004 Ateena
tulokset

  Dmitry Berestov (RUS)

  Ihor Razoronov (UKR)

  Gleb Pisarevsky (RUS)

2008 Peking
tulokset

  Andrey Aryamnov (BLR)

  Dmitri Klokov (RUS)

  Marcin Dołęga (POL)

2012 Lontoo
tulokset

  Oleksiy Torokhtiy (UKR)

  Navab Nassirshalal (IRI)

  Bartlomiej Bonk (POL)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Ruslan Nurudinov (UZB)

  Simon Martirosyan (ARM)

  Aleksandr Zaychikov (KAZ)

  Lähde: Weightlifting Men's Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
Weightlifting Men's Heavyweight II Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
105KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

Ensimmäinen raskassarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1980 Moskova
tulokset

  Ota Zaremba (TCH)

  Igor Nikitin (URS)

  Alberto Blanco (CUB)

1984 Los Angeles
tulokset

  Rolf Milser (FRG)

  Vasile Groapa (ROU)

  Pekka Niemi (FIN)

1988 Soul
tulokset

  Pavel Kuznetsov (URS)

  Nicu Vlad (ROU)

  Peter Immesberger (FRG)

1992 Barcelona
tulokset

  Viktor Tregubov (EUN)

  Tymur Taimazov (EUN)

  Waldemar Malak (POL)

1996 Atlanta
tulokset

  Akakios Kakiasvili (GRE)

  Anatoly Khrapaty (KAZ)

  Denys Hotfrid (UKR)

  Lähde: Weightlifting Men's Heavyweight I Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)

KeskiraskassarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1952 Helsinki
tulokset

  Norb Schemansky (USA)

  Grigori Novak (URS)

  Lennox Kilgour (TRI)

1956 Melbourne
tulokset

  Arkadi Vorobjov (URS)

  Dave Sheppard (USA)

  Jean Debuf (FRA)

1960 Rooma
tulokset

  Arkadi Vorobjov (URS)

  Trofim Lomakin (URS)

  Louis Martin (GBR)

1964 Tokio
tulokset

  Vladimir Golovanov (URS)

  Louis Martin (GBR)

  Ireneusz Palinski (POL)

1968 México
tulokset

  Kaarlo Kangasniemi (FIN)

  Jaan Talts (URS)

  Marek Golab (POL)

1972 München
tulokset

  Andon Nikolov (BUL)

  Atanas Šopov (BUL)

  Hans Bettembourg (SWE)

1976 Montréal
tulokset

  David Rigert (URS)

  Lee James (USA)

  Atanas Šopov (BUL)

1980 Moskova
tulokset

  Péter Baczakó (HUN)

  Rumen Aleksandrov (BUL)

  Frank Mantek (GDR)

1984 Los Angeles
tulokset

  Nicu Vlad (ROU)

  Petre Dumitru (ROU)

  David Mercer (GBR)

1988 Soul
tulokset

  Anatoly Khrapaty (URS)

  Nail Mukhamedyarov (URS)

  Slawomir Zawada (POL)

1992 Barcelona
tulokset

  Akakios Kakiasvili (EUN)

  Sergey Syrtsov (EUN)

  Sergiusz Wolczaniecki (POL)

1996 Atlanta
tulokset

  Aleksey Petrov (RUS)

  Leonidas Kokas (GRE)

  Oliver Caruso (GER)

2000 Sydney
tulokset

  Akakios Kakiasvili (GRE)

  Szymon Kolecki (POL)

  Aleksey Petrov (RUS)

2004 Ateena
tulokset

  Milen Dobrev (BUL)

  Khadzhimurat Akkayev (RUS)

  Eduard Tyukin (RUS)

2008 Peking
tulokset

  Szymon Kołecki (POL)

  Arsen Kasabiev (GEO)

  Yoandry Hernández (CUB)

2012 Lontoo
tulokset

  Saeid Mohammadpour (IRI)

  Kim Min-jae (KOR)

  Tomasz Zieliński (POL)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Sohrab Moradi (IRI)

  Vadzim Straltsou (BLR)

  Aurimas Didžbalis (LTU)

  Lähde: Weightlifting Men's Middle heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
94KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

Kevyt raskassarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

  Ernest Cadine (FRA)

  Fritz Hünenberger (SUI)

  Erik Pettersson (SWE)

1924 Pariisi
tulokset

  Charles Rigoulot (FRA)

  Fritz Hünenberger (SUI)

  Leopold Friedrich (AUT)

1928 Amsterdam
tulokset

  Sayed Nosseir (EGY)

  Louis Hostin (FRA)

  Jan Verheijen (NED)

1932 Los Angeles
tulokset

  Louis Hostin (FRA)

  Svend Olsen (DEN)

  Henry Duey (USA)

1936 Berliini
tulokset

  Louis Hostin (FRA)

  Eugen Deutsch (GER)

  Wasif Ibrahim (EGY)

1948 Lontoo
tulokset

  Stan Stanczyk (USA)

  Harold Sakata (USA)

  Gösta Magnusson (SWE)

1952 Helsinki
tulokset

  Trofim Lomakin (URS)

  Stan Stanczyk (USA)

  Arkadi Vorobjov (URS)

1956 Melbourne
tulokset

  Tommy Kono (USA)

  Vasilijs Stepanovs (URS)

  Jim George (USA)

1960 Rooma
tulokset

  Ireneusz Palinski (POL)

  Jim George (USA)

  Jan Bochenek (POL)

1964 Tokio
tulokset

  Rudolf Plyukfelder (URS)

  Géza Tóth (HUN)

  Gyozo Veres (HUN)

1968 México
tulokset

  Boris Selitsky (URS)

  Volodymyr Bieliaiev (URS)

  Norbert Ozimek (POL)

1972 München
tulokset

  Leif Jensen (NOR)

  Norbert Ozimek (POL)

  György Horváth (HUN)

1976 Montréal
tulokset

  Valery Shary (URS)

  Trendafil Stoychev (BUL)

  Péter Baczakó (HUN)

1980 Moskova
tulokset

  Yuri Vardanyan (URS)

  Blagoy Blagoev (BUL)

  Dušan Poliacik (TCH)

1984 Los Angeles
tulokset

  Petre Becheru (ROU)

  Robert Kabbas (AUS)

  Ryoji Isaoka (JPN)

1988 Soul
tulokset

  Israil Arsamakov (URS)

  István Messzi (HUN)

  Lee Hyeong-Geun (KOR)

1992 Barcelona
tulokset

  Pirros Dimas (GRE)

  Krzysztof Siemion (POL)

ei jaettu

1996 Atlanta
tulokset

  Pirros Dimas (GRE)

  Marc Huster (GER)

  Andrzej Cofalik (POL)

2000 Sydney
tulokset

  Pirros Dimas (GRE)

  Marc Huster (GER)

  Giorgi Asanidze (GEO)

2004 Ateena
tulokset

  Giorgi Asanidze (GEO)

  Andrey Rybakov (BLR)

  Pirros Dimas (GRE)

2008 Peking
tulokset

  Lu Yong (CHN)

  Tigran Vardan Martirosyan (ARM)

  Jadiel Valladares (CUB)

2012 Lontoo
tulokset

  Adrian Zielinski (POL)

  Kianoush Rostami (IRI)

  Tarek Yehia  (EGY)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Kianoush Rostami (IRI)

  Tian Tao (CHN)

  Gabriel Sîncrăian (ROU)

  Lähde: Weightlifting Men's Light heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
85KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)
IOC SANCTIONS NINE ATHLETES FOR FAILING ANTI-DOPING TEST AT BEIJING 2008 26.10.2016. Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 10.9.2017. (englanniksi)
85 kg Men IWF. Viitattu 10.9.2017. (englanniksi)

KeskisarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

  Henri Gance (FRA)

  Pietro Bianchi (ITA)

  Albert Pettersson (SWE)

1924 Pariisi
tulokset

  Carlo Galimberti (ITA)

  Alfred Neuland (EST)

  Jaan Kikkas (EST)

1928 Amsterdam
tulokset

  Roger François (FRA)

  Carlo Galimberti (ITA)

  Guus Scheffer (NED)

1932 Los Angeles
tulokset

  Rudolf Ismayr (GER)

  Carlo Galimberti (ITA)

  Karl Hipfinger (AUT)

1936 Berliini
tulokset

  Khadr El-Touni (EGY)

  Rudolf Ismayr (GER)

  Adolf Wagner (GER)

1948 Lontoo
tulokset

  Frank Spellman (USA)

  Pete George (USA)

  Kim Sung-jip (KOR)

1952 Helsinki
tulokset

  Pete George (USA)

  Gerry Gratton (CAN)

  Kim Sung-jip (KOR)

1956 Melbourne
tulokset

  Fyodor Bogdanovsky (URS)

  Pete George (USA)

  Ermanno Pignatti (ITA)

1960 Rooma
tulokset

  Aleksandr Kurynov (URS)

  Tommy Kono (USA)

  Gyozo Veres (HUN)

1964 Tokio
tulokset

  Hans Zdražila (TCH)

  Viktor Kurentsov (URS)

  Masashi Ohuchi (JPN)

1968 México
tulokset

  Viktor Kurentsov (URS)

  Masashi Ohuchi (JPN)

  Károly Bakos (HUN)

1972 München
tulokset

  Yordan Bikov (BUL)

  Mohamed Kheir Tarabulsi (LIB)

  Anselmo Silvino (ITA)

1976 Montréal
tulokset

  Yordan Mitkov (BUL)

  Vardan Militosyan (URS)

  Peter Wenzel (GDR)

1980 Moskova
tulokset

  Asen Zlatev (BUL)

  Oleksandr Perviy (URS)

  Nedelcho Kolev (BUL)

1984 Los Angeles
tulokset

  Karl-Heinz Radschinsky (FRG)

  Jacques Demers (CAN)

  Dragomir Cioroslan (ROU)

1988 Soul
tulokset

  Borislav Gidikov (BUL)

  Ingo Steinhöfel (GDR)

  Aleksandar Varbanov (BUL)

1992 Barcelona
tulokset

  Tudor Casapu (EUN)

  Pablo Lara (CUB)

  Kim Myong-Nam (PRK)

1996 Atlanta
tulokset

  Pablo Lara (CUB)

  Yoto Yotov (BUL)

  Chon Chol-Ho (PRK)

2000 Sydney
tulokset

  Zhan Xugang (CHN)

  Viktor Mitrou (GRE)

  Arsen Melikyan (ARM)

2004 Ateena
tulokset

  Taner Sagir (TUR)

  Sergey Filimonov (KAZ)

  Reyhan Arabacioglu (TUR)

2008 Peking
tulokset

  Sa Jae-Hyeok (KOR)

  Li Hongli (CHN)

  Gevorg Davtyan (ARM)

2012 Lontoo
tulokset

  Lu Xiaojun (CHN)

  Lu Haojie (CHN)

  Iván Cambar (CUB)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Nijat Rahimov (KAZ)

  Lü Xiaojun (CHN)

  Mohamed Ihab (EGY)

  Lähde: Weightlifting Men's Middleweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
77KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

KevytsarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

  Alfred Neuland (EST)

  Louis Williquet (BEL)

  Florimond Rooms (BEL)

1924 Pariisi
tulokset

  Edmond Décottignies (FRA)

  Anton Zwerina (AUT)

  Bohumil Durdis (TCH)

1928 Amsterdam
tulokset
  Hans Haas (AUT)
  Kurt Helbig (GER)

ei jaettu

  Fernand Arnout (FRA)

1932 Los Angeles
tulokset

  René Duverger (FRA)

  Hans Haas (AUT)

  Gastone Pierini (ITA)

1936 Berliini
tulokset
  Robert Fein (AUT)
  Anwar Mousbah (EGY)

ei jaettu

  Karl Jansen (GER)

1948 Lontoo
tulokset

  Ibrahim Shams (EGY)

  Attia Mohammed (EGY)

  Jim Halliday (GBR)

1952 Helsinki
tulokset

  Tommy Kono (USA)

  Jevgeni Lopatin (URS)

  Vern Barberis (AUS)

1956 Melbourne
tulokset

  Ihor Rybak (URS)

  Ravil Khabutdinov (URS)

  Kim Chang-Hui (KOR)

1960 Rooma
tulokset

  Viktor Bushuyev (URS)

  Tan Howe Liang (SIN)

  Abdul Wahid Aziz (IRQ)

1964 Tokio
tulokset

  Waldemar Baszanowski (POL)

  Vladimir Kaplunov (URS)

  Marian Zielinski (POL)

1968 México
tulokset

  Waldemar Baszanowski (POL)

  Parviz Jalayer (IRI)

  Marian Zielinski (POL)

1972 München
tulokset

  Mukharby Kirzhinov (URS)

  Mladen Kuchev (BUL)

  Zbigniew Kaczmarek (POL)

1976 Montréal
tulokset

  Petro Korol (URS)

  Daniel Senet (FRA)

  Kazimierz Czarnecki (POL)

1980 Moskova
tulokset

  Yanko Rusev (BUL)

  Joachim Kunz (GDR)

  Mincho Pashov (BUL)

1984 Los Angeles
tulokset

  Yao Jingyuan (CHN)

  Andrei Socaci (ROU)

  Jouni Grönman (FIN)

1988 Soul
tulokset

  Joachim Kunz (GDR)

  Israel Militosyan (URS)

  Li Jinhe (CHN)

1992 Barcelona
tulokset

  Israel Militosyan (EUN)

  Yoto Yotov (BUL)

  Andreas Behm (GER)

1996 Atlanta
tulokset

  Zhan Xugang (CHN)

  Kim Myong-Nam (PRK)

  Attila Feri (HUN)

2000 Sydney
tulokset

  Galabin Boevski (BUL)

  Georgi Markov (BUL)

  Sergey Lavrenov (BLR)

2004 Ateena
tulokset

  Zhang Guozheng (CHN)

  Lee Bae-Yeong (KOR)

  Nikolay Peshalov (CRO)

2008 Peking
tulokset

  Liao Hui (CHN)

  Vencelas Dabaya (FRA)

  Yordanis Borrero (CUB)

2012 Lontoo
tulokset

  Lin Qingfeng (CHN)

  Triyatno (INA)

  Răzvan Martin (ROU)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Shi Zhiyong (CHN)

  Daniyar Ismayilov (TUR)

  Luis Javier Mosquera (COL)

  Lähde: kg.html Weightlifting Men's 67,5 kg Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
69KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

HöyhensarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1920 Antwerpen
tulokset

  Frans De Haes (BEL)

  Alfred Schmidt (EST)

  Eugène Ryter (SUI)

1924 Pariisi
tulokset

  Pierino Gabetti (ITA)

  Andreas Stadler (AUT)

  Arthur Reinmann (SUI)

1928 Amsterdam
tulokset

  Franz Andrysek  (AUT)

  Pierino Gabetti (ITA)

  Hans Wölpert (GER)

1932 Los Angeles
tulokset

  Raymond Suvigny  (FRA)

  Hans Wölpert (GER)

  Anthony Terlazzo (USA)

1936 Berliini
tulokset

  Anthony Terlazzo (USA)

  Saleh Soliman (EGY)

  Ibrahim Shams (EGY)

1948 Lontoo
tulokset

  Mahmoud Fayad (EGY)

  Rodney Wilkes (TRI)

  Jafar Salmassi  (IRI)

1952 Helsinki
tulokset

  Rafael Chimishkyan (URS)

  Nikolai Saksonov (URS)

  Rodney Wilkes (TRI)

1956 Melbourne
tulokset

  Isaac Berger (USA)

  Jevgeni Minaev (URS)

  Marian Zielinski (POL)

1960 Rooma
tulokset

  Yevgeny Minayev (URS)

  Isaac Berger (USA)

  Sebastiano Mannironi (ITA)

1964 Tokio
tulokset

  Yoshinobu Miyake (JPN)

  Isaac Berger (USA)

  Mieczyslaw Nowak (POL)

1968 México
tulokset

  Yoshinobu Miyake (JPN)

  Dito Shanidze (URS)

  Yoshiyuki Miyake (JPN)

1972 München
tulokset

  Norair Nurikyan (BUL)

  Dito Shanidze (URS)

  János Benedek  (HUN)

1976 Montréal
tulokset

  Nikolai Kolesnikov (URS)

  Georghi Todorov  (BUL)

  Kazumasa Hirai  (JPN)

1980 Moskova
tulokset

  Viktor Mazin (URS)

  Stefan Dimitrov  (BUL)

  Marek Seweryn (POL)

1984 Los Angeles
tulokset

  Chen Weiqiang  (CHN)

  Gelu Radu (ROU)

  Tsai Wen-Yee (TPE)

1988 Soul
tulokset

  Naim Süleymanoğlu (TUR)

  Stefan Topurov (BUL)

  Ye Huanming (CHN)

1992 Barcelona
tulokset

  Naim Süleymanoğlu (TUR)

  Nikolay Peshalov  (BUL)

  He Yingqiang  (CHN)

1996 Atlanta
tulokset

  Naim Süleymanoğlu (TUR)

  Valerios Leonidis (GRE)

  Xiao Jiangang (CHN)

2000 Sydney
tulokset

  Nikolaj Pešalov (CRO)

  Leonidas Sampanis (GRE)

  Gennady Oleshchuk (BLR)

2004 Ateena
tulokset

  Shi Zhiyong (CHN)

  Le Maosheng (CHN)

  Israel José Rubio (VEN)

2008 Peking
tulokset

  Zhang Xiangxiang  (CHN)

  Diego Salazar (COL)

  Triyatno (INA)

2012 Lontoo
tulokset

  Kim Un-Guk  (PRK)

  Óscar Figueroa  (COL)

  Eko Yuli Irawan (INA)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Óscar Figueroa (COL)

  Eko Yuli Irawan (INA)

  Farkhad Kharki (KAZ)

  Lähde: kg.html Weightlifting Men's 60 kg Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
62KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

KääpiösarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Lontoo
tulokset

  Joe DePietro (USA)

  Julian Creus (GBR)

  Rich Tom (USA)

1952 Helsinki
tulokset

  Ivan Udodov (URS)

  Mahmoud Namdjou (IRI)

  Ali Mirzai (IRI)

1956 Melbourne
tulokset

  Chuck Vinci (USA)

  Vladimir Stogov (URS)

  Mahmoud Namdjou (IRI)

1960 Rooma
tulokset

  Chuck Vinci (USA)

  Yoshinobu Miyake (JPN)

  Ismail Elm Khah (IRI)

1964 Tokio
tulokset

  Aleksey Vakhonin (URS)

  Imre Földi (HUN)

  Shiro Ichinoseki (JPN)

1968 México
tulokset

  Mohammad Nassiri (IRI)

  Imre Földi (HUN)

  Henryk Trebicki (POL)

1972 München
tulokset

  Imre Földi (HUN)

  Mohammad Nassiri (IRI)

  Gennady Chetin (URS)

1976 Montréal
tulokset

  Norayr Nurikyan (BUL)

  Grzegorz Cziura (POL)

  Kenkichi Ando (JPN)

1980 Moskova
tulokset

  Daniel Núñez (CUB)

  Yuri Sarkisyan (URS)

  Tadeusz Dembonczyk (POL)

1984 Los Angeles
tulokset

  Wu Shude (CHN)

  Lai Runming (CHN)

  Masahiro Kotaka (JPN)

1988 Soul
tulokset

  Oksen Mirzoyan (URS)

  He Yingqiang (CHN)

  Liu Shoubin (CHN)

1992 Barcelona
tulokset

  Jeon Byeong-Gwan (KOR)

  Liu Shoubin (CHN)

  Luo Jianming (CHN)

1996 Atlanta
tulokset

  Tang Lingsheng (CHN)

  Leonidas Sabanis (GRE)

  Nikolay Peshalov (BUL)

2000 Sydney
tulokset

  Halil Mutlu (TUR)

  Wu Wenxiong (CHN)

  Zhang Xiangxiang (CHN)

2004 Ateena
tulokset

  Halil Mutlu (TUR)

  Wu Meijin (CHN)

  Sedat Artuç (TUR)

2008 Peking
tulokset

  Long Qingquan (CHN)

  Hoang Anh Tuan (VIE)

  Eko Irawan (INA)

2012 Lontoo
tulokset

  Om Yun-Chol (PRK)

  Wu Jingbiao (CHN)

  Valentin Xristov (AZE)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Long Qingquan (CHN)

  Om Yun-chol (PRK)

  Sinphet Kruaithong (THA)

  Lähde: kg.html Weightlifting Men's 56 kg Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
56KG MEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 20.2.2017. (englanniksi)

KärpässarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1972 München
tulokset

  Zygmunt Smalcerz (POL)

  Lajos Szucs (HUN)

  Sándor Holczreiter (HUN)

1976 Montréal
tulokset

  Aleksandr Voronin (URS)

  György Koszegi (HUN)

  Mohammad Nassiri (IRI)

1980 Moskova
tulokset

  Kanybek Osmonaliyev (URS)

  Ho Bong-Chol (PRK)

  Han Gyong-Si (PRK)

1984 Los Angeles
tulokset

  Zeng Guoqiang (CHN)

  Zhou Peishun (CHN)

  Kazushito Manabe (JPN)

1988 Soul
tulokset

  Sevdalin Marinov (BUL)

  Jeon Byeong-Gwan (KOR)

  He Zhuoqiang (CHN)

1992 Barcelona
tulokset

  Ivan Ivanov (BUL)

  Lin Qisheng (CHN)

  Traian Ciharean (ROU)

1996 Atlanta
tulokset

  Halil Mutlu (TUR)

  Zhang Xiangsen (CHN)

  Sevdalin Minchev (BUL)

  Lähde: Weightlifting Men's Flyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)

Yhden käden painonnostoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

  Launceston Elliot (GBR)

  Viggo Jensen (DEN)

  Alexandros Nikolopoulos (GRE)

  Lähde: Weightlifting Men's Unlimited, One Hand Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)

Kahden käden painonnostoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1896 Ateena
tulokset

  Viggo Jensen (DEN)

  Launceston Elliot (GBR)

  Sotirios Versis (GRE)

1904 Saint Louis
tulokset

  Periklis Kakousis (GRE)

  Oscar Osthoff (USA)

  Frank Kugler (GER)

  Lähde: Weightlifting Men's Unlimited, Two Hands Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)

KäsipainoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1904 Saint Louis
tulokset

  Oscar Osthoff (USA)

  Fred Winters (USA)

  Frank Kugler (GER)

  Lähde: Weightlifting Men's All-Around Dumbbell Contest Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)

NaisetMuokkaa

SuperraskassarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Ding Meiyuan (CHN)

  Agata Wróbel (POL)

  Cheryl Haworth (USA)

2004 Ateena
tulokset

  Tang Gonghong (CHN)

  Jang Mi-Ran (KOR)

  Agata Wróbel (POL)

2008 Peking
tulokset

  Jang Mi-Ran (KOR)

  Ele Opeloge (SAM)

  Mariam Usman (NGR)

2012 Lontoo
tulokset

  Zhou Lulu (CHN)

  Tatyana Kashirina (RUS)

  Jang Mi-Ran (KOR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Meng Suping (CHN)

  Kim Kuk-hyang (PRK)

  Sarah Robles (USA)

  Lähde: Weightlifting Women's Super-Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
+75KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)

RaskassarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  María Isabel Urrutia (COL)

  Ruth Ogbeifo (NGR)

  Kuo Yi-Hang (TPE)

2004 Ateena
tulokset

  Pawina Thongsuk (THA)

  Nataliya Zabolotnaya (RUS)

  Valentina Popova (RUS)

2008 Peking
tulokset

  Alla Vazhenina (KAZ)

  Lidia Valentin (ESP)

  Damaris Aguirre (MEX)

2012 Lontoo
tulokset

  Lidia Valentin (ESP)

  Abeer Abdelrahman (EGY)

  Madias Nzesso (CMR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Rim Jong-sim (PRK)

  Darya Naumava (BLR)

  Lidia Valentin (ESP)

  Lähde: Weightlifting Women's Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
75KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)
75 kg Women IWF. Viitattu 13.10.2017. (englanniksi)
Kazakhstani weightlifter Alla Vazhenina to receive Beijing 2008 Olympic gold 13.1.2017. lenta.inform.kz. Viitattu 13.10.2017. (englanniksi)

Kevyt raskassarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Lin Weining (CHN)

  Erzsébet Márkus-Peresztegi (HUN)

  Karnam Malleswari (IND)

2004 Ateena
tulokset

  Liu Chunhong (CHN)

  Eszter Krutzler (HUN)

  Zarema Kasayeva (RUS)

2008 Peking
tulokset

  Oksana Slivenko (RUS)

  Leidy Solís (COL)

  Abeer Abdelrahman (EGY)

2012 Lontoo
tulokset

  Rim Jong-Sim (PRK)

  Roxana Cocoș (ROU)

  Anna Nurmukhambetova (KAZ)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Xiang Yanmei (CHN)

  Zhazira Zhapparkul (KAZ)

  Sara Ahmed (EGY)

  Lähde: Weightlifting Women's Light Heavyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
69KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)
IOC SANCTIONS EIGHT ATHLETES FOR FAILING ANTI-DOPING TEST AT BEIJING 2008 AND LONDON 2012 12.1.2017. Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 6.10.2017. (englanniksi)
IOC SANCTIONS 16 ATHLETES FOR FAILING ANTI-DOPING TEST AT BEIJING 12.12.2016. Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 6.10.2017. (englanniksi)
69 kg Women IWF. Viitattu 22.10.2017. (englanniksi)

KeskisarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Chen Xiaomin (CHN)

  Valentina Popova (RUS)

  Ioanna Khatziioannou (GRE)

2004 Ateena
tulokset

  Nataliya Skakun (UKR)

  Anna Batyushko (BLR)

  Tatyana Stukalova (BLR)

2008 Peking
tulokset

  Pak Hyon-Suk (PRK)

  Lu Ying-Chi (TPE)

  Christine Girard (CAN)

2012 Lontoo
tulokset

  Christine Girard (CAN)

  Milka Maneva (BUL)

  Luz Acosta (MEX)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Deng Wei (CHN)

  Choe Hyo-sim (PRK)

  Karina Goricheva (KAZ)

  Lähde: Weightlifting Women's Middleweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
63KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 18.8.2017. (englanniksi)
63 kg Women IWF. Viitattu 15.10.2017. (englanniksi)

KevytsarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Soraya Jiménez (MEX)

  Ri Song-Hui (PRK)

  Khassaraporn Suta (THA)

2004 Ateena
tulokset

  Chen Yanqing (CHN)

  Ri Song-Hui (PRK)

  Wandee Kameaim (THA)

2008 Peking
tulokset

  Chen Yanqing (CHN)

  O Jong-Ae (PRK)

  Wandee Kameaim (THA)

2012 Lontoo
tulokset

  Li Xueying (CHN)

  Pimsiri Sirikaew (THA)

  Rattikan Gulnoi (THA)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Sukanya Srisurat (THA)

  Pimsiri Sirikaew (THA)

  Kuo Hsing-chun (TPE)

  Lähde: Weightlifting Women's Lightweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
58KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)


HöyhensarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Yang Xia (CHN)

  Li Feng-Ying (TPE)

  Winarni Binti Slamet (INA)

2004 Ateena
tulokset

  Udomporn Polsak (THA)

  Raema Lisa Rumbewas (INA)

  Mabel Mosquera (COL)

2008 Peking
tulokset

  Prapawadee Jaroenrattanatarakoon (THA)

  Yoon Jin-Hee (KOR)

  Raema Lisa Rumbewas (INA)

2012 Lontoo
tulokset

  Hsu Shu-Ching (TPE)

  Citra Febrianti (INA)

  Iulia Paratova (UKR)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Hsu Shu-Ching (TPE)

  Hidilyn Diaz (PHI)

  Yoon Jin-hee (KOR)

  Lähde: Weightlifting Women's Featherweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
53KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.8.2017. (englanniksi)
53 kg Women IWF. Viitattu 24.8.2017. (englanniksi)
IOC SANCTIONS EIGHT ATHLETES FOR FAILING ANTI-DOPING TEST AT LONDON 2012 27.10.2016. Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 24.8.2017. (englanniksi)
IOC SANCTIONS 12 ATHLETES FOR FAILING ANTI-DOPING TEST AT LONDON 2012 21.11.2016. Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 12.8.2017. (englanniksi)

KärpässarjaMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2000 Sydney
tulokset

  Tara Nott-Cunningham (USA)

  Raema Lisa Rumbewas (INA)

  Sri Indriyani (INA)

2004 Ateena
tulokset

  Nurcan Taylan (TUR)

  Li Zhuo (CHN)

  Arlee Wiratthaworn (THA)

2008 Peking
tulokset

  Chen Wei-Ling (TPE)

  Im Jyoung-hwa (KOR)

  Pensiri Laosirikul (THA)

2012 Lontoo
tulokset

  Wang Mingjuan (CHN)

  Hiromi Miyake (JPN)

  Ryang Chun-Hwa (PRK)

2016 Rio de Janeiro
tulokset

  Sopita Tanasang (THA)

  Sri Wahyuni Agustiani (INA)

  Hiromi Miyake (JPN)

  Lähde: Weightlifting Women's Flyweight Medalists Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
48KG WOMEN Official Website of the Olympic Movement. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)
48 kg Women IWF. Viitattu 24.8.2017. (englanniksi)
Taiwanese weightlifter snatches gold from Chinese for Beijing Olympics Taiwan News. Viitattu 24.8.2017. (englanniksi)

LähteetMuokkaa

  1. Event Results Official website of the Olympic Movement. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)
  2. Weightlifting Sports-Reference. Viitattu 11.4.2016. (englanniksi)