Avaa päävalikko

Luettelo alppihiihdon olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

MiehetMuokkaa

SyöksylaskuMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Sankt Moritz
tulokset

  Henri Oreiller (FRA)

  Franz Gabl (AUT)

  Karl Molitor (SUI)
  Ralph Olinger (SUI)
1952 Oslo
tulokset

  Zeno Colò (ITA)

  Othmar Schneider (AUT)

  Christian Pravda (AUT)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Toni Sailer (AUT)

  Raymond Fellay (SUI)

  Anderl Molterer (AUT)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Jean Vuarnet (FRA)

  Hans Peter Lanig (EUA)

  Guy Périllat (FRA)

1964 Innsbruck
tulokset

  Egon Zimmermann (AUT)

  Léo Lacroix (FRA)

  Wolfgang Bartels (EUA)

1968 Grenoble
tulokset

  Jean-Claude Killy (FRA)

  Guy Périllat (FRA)

  Jean-Daniel Dätwyler (SUI)

1972 Sapporo
tulokset

  Bernhard Russi (SUI)

  Roland Collombin (SUI)

  Heini Messner (AUT)

1976 Innsbruck
tulokset

  Franz Klammer (AUT)

  Bernhard Russi (SUI)

  Herbert Plank (ITA)

1980 Lake Placid
tulokset

  Leonhard Stock (AUT)

  Peter Wirnsberger (AUT)

  Steve Podborski (CAN)

1984 Sarajevo
tulokset

  Bill Johnson (USA)

  Peter Müller (SUI)

  Anton Steiner (AUT)

1988 Calgary
tulokset

  Pirmin Zurbriggen (SUI)

  Peter Müller (SUI)

  Franck Piccard (FRA)

1992 Albertville
tulokset

  Patrick Ortlieb (AUT)

  Franck Piccard (FRA)

  Günther Mader (AUT)

1994 Lillehammer
tulokset

  Tommy Moe (USA)

  Kjetil André Aamodt (NOR)

  Ed Podivinsky (CAN)

1998 Nagano
tulokset

  Jean-Luc Crétier (FRA)

  Lasse Kjus (NOR)

  Hannes Trinkl (AUT)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Fritz Strobl (AUT)

  Lasse Kjus (NOR)

  Stephan Eberharter (AUT)

2006 Torino
tulokset

  Antoine Dénériaz (FRA)

  Michael Walchhofer (AUT)

  Bruno Kernen (SUI)

2010 Vancouver
tulokset

  Didier Défago (SUI)

  Aksel Lund Svindal (NOR)

  Bode Miller (USA)

2014 Sotši
tulokset

  Matthias Mayer (AUT)

  Christof Innerhofer (ITA)

  Kjetil Jansrud (NOR)

  Lähde: Alpine Skiing Men's Downhill Medalists Sports-Reference. Viitattu 23.12.2016. (englanniksi)

SupersuurpujotteluMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Calgary
tulokset

  Franck Piccard (FRA)

  Helmut Mayer (AUT)

  Lars-Börje Eriksson (SWE)

1992 Albertville
tulokset

  Kjetil André Aamodt (NOR)

  Marc Girardelli (LUX)

  Jan Einar Thorsen (NOR)

1994 Lillehammer
tulokset

  Markus Wasmeier (GER)

  Tommy Moe (USA)

  Kjetil André Aamodt (NOR)

1998 Nagano
tulokset

  Hermann Maier (AUT)

  Hans Knauß (AUT)
  Didier Cuche (SUI)

ei jaettu

2002 Salt Lake City
tulokset

  Kjetil André Aamodt (NOR)

  Stephan Eberharter (AUT)

  Andreas Schifferer (AUT)

2006 Torino
tulokset

  Kjetil André Aamodt (NOR)

  Hermann Maier (AUT)

  Ambrosi Hoffmann (SUI)

2010 Vancouver
tulokset

  Aksel Lund Svindal (NOR)

  Bode Miller (USA)

  Andrew Weibrecht (USA)

2014 Sotši
tulokset

  Kjetil Jansrud (NOR)

  Andrew Weibrecht (USA)

  Bode Miller (USA)
  Jan Hudec (CAN)
  Lähde: Alpine Skiing Men's Super G Medalists Sports-Reference. Viitattu 23.12.2016. (englanniksi)

SuurpujotteluMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1952 Oslo
tulokset

  Stein Eriksen (NOR)

  Christian Pravda (AUT)

  Toni Spiß (AUT)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Toni Sailer (AUT)

  Anderl Molterer (AUT)

  Walter Schuster (AUT)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Roger Staub (SUI)

  Pepi Stiegler (AUT)

  Ernst Hinterseer (AUT)

1964 Innsbruck
tulokset

  François Bonlieu (FRA)

  Karl Schranz (AUT)

  Pepi Stiegler (AUT)

1968 Grenoble
tulokset

  Jean-Claude Killy (FRA)

  Willy Favre (SUI)

  Heini Messner (AUT)

1972 Sapporo
tulokset

  Gustavo Thoeni (ITA)

  Edy Bruggmann (SUI)

  Werner Mattle (SUI)

1976 Innsbruck
tulokset

  Heini Hemmi (SUI)

  Ernst Good (SUI)

  Ingemar Stenmark (SWE)

1980 Lake Placid
tulokset

  Ingemar Stenmark (SWE)

  Andi Wenzel (LIE)

  Hans Enn (AUT)

1984 Sarajevo
tulokset

  Max Julen (SUI)

  Jure Franko (YUG)

  Andi Wenzel (LIE)

1988 Calgary
tulokset

  Alberto Tomba (ITA)

  Hubert Strolz (AUT)

  Pirmin Zurbriggen (SUI)

1992 Albertville
tulokset

  Alberto Tomba (ITA)

  Marc Girardelli (LUX)

  Kjetil André Aamodt (NOR)

1994 Lillehammer
tulokset

  Markus Wasmeier (GER)

  Urs Kälin (SUI)

  Christian Mayer (AUT)

1998 Nagano
tulokset

  Hermann Maier (AUT)

  Stephan Eberharter (AUT)

  Michael von Grünigen (SUI)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Stephan Eberharter (AUT)

  Bode Miller (USA)

  Lasse Kjus (NOR)

2006 Torino
tulokset

  Benjamin Raich (AUT)

  Joël Chenal (FRA)

  Hermann Maier (AUT)

2010 Vancouver
tulokset

  Carlo Janka (SUI)

  Kjetil Jansrud (NOR)

  Aksel Lund Svindal (NOR)

2014 Sotši
tulokset

  Ted Ligety (USA)

  Steve Missillier (FRA)

  Alexis Pinturault (FRA)

  Lähde: Alpine Skiing Men's Giant Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 23.12.2016. (englanniksi)

PujotteluMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Sankt Moritz
tulokset

  Edy Reinalter (SUI)

  James Couttet (FRA)

  Henri Oreiller (FRA)

1952 Oslo
tulokset

  Othmar Schneider (AUT)

  Stein Eriksen (NOR)

  Guttorm Berge (NOR)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Toni Sailer (AUT)

  Chiharu Igaya (JPN)

  Stig Sollander (SWE)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Ernst Hinterseer (AUT)

  Mathias Leitner (AUT)

  Charles Bozon (FRA)

1964 Innsbruck
tulokset

  Pepi Stiegler (AUT)

  Billy Kidd (USA)

  Jimmy Heuga (USA)

1968 Grenoble
tulokset

  Jean-Claude Killy (FRA)

  Herbert Huber (AUT)

  Alfred Matt (AUT)

1972 Sapporo
tulokset

  Francisco Fernández Ochoa (ESP)

  Gustavo Thoeni (ITA)

  Rolando Thoeni (ITA)

1976 Innsbruck
tulokset

  Piero Gros (ITA)

  Gustavo Thoeni (ITA)

  Willi Frommelt (LIE)

1980 Lake Placid
tulokset

  Ingemar Stenmark (SWE)

  Phil Mahre (USA)

  Jacques Lüthy (SUI)

1984 Sarajevo
tulokset

  Phil Mahre (USA)

  Steve Mahre (USA)

  Didier Bouvet (FRA)

1988 Calgary
tulokset

  Alberto Tomba (ITA)

  Frank Wörndl (FRG)

  Paul Frommelt (LIE)

1992 Albertville
tulokset

  Finn Christian Jagge (NOR)

  Alberto Tomba (ITA)

  Michael Tritscher (AUT)

1994 Lillehammer
tulokset

  Thomas Stangassinger (AUT)

  Alberto Tomba (ITA)

  Jure Košir (SLO)

1998 Nagano
tulokset

  Hans Petter Buraas (NOR)

  Ole Kristian Furuseth (NOR)

  Thomas Sykora (AUT)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Jean-Pierre Vidal (FRA)

  Sébastien Amiez (FRA)

  Benjamin Raich (AUT)

2006 Torino
tulokset

  Benjamin Raich (AUT)

  Reinfried Herbst (AUT)

  Rainer Schönfelder (AUT)

2010 Vancouver
tulokset

  Giuliano Razzoli (ITA)

  Ivica Kostelic (CRO)

  André Myhrer (SWE)

2014 Sotši
tulokset

  Mario Matt (AUT)

  Marcel Hirscher (AUT)

  Henrik Kristoffersen (NOR)

  Lähde: Alpine Skiing Men's Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 23.12.2016. (englanniksi)

AlppiyhdistettyMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

  Franz Pfnür (GER)

  Gustav Lantschner (GER)

  Émile Allais (FRA)

1948 Sankt Moritz
tulokset

  Henri Oreiller (FRA)

  Karl Molitor (SUI)

  James Couttet (FRA)

1988 Calgary
tulokset

  Hubert Strolz (AUT)

  Bernhard Gstrein (AUT)

  Paul Accola (SUI)

1992 Albertville
tulokset

  Josef Polig (ITA)

  Gianfranco Martin (ITA)

  Steve Locher (SUI)

1994 Lillehammer
tulokset

  Lasse Kjus (NOR)

  Kjetil André Aamodt (NOR)

  Harald Christian Strand Nilsen (NOR)

1998 Nagano
tulokset

  Mario Reiter (AUT)

  Lasse Kjus (NOR)

  Christian Mayer (AUT)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Kjetil André Aamodt (NOR)

  Bode Miller (USA)

  Benjamin Raich (AUT)

2006 Torino
tulokset

  Ted Ligety (USA)

  Ivica Kostelic (CRO)

  Rainer Schönfelder (AUT)

2010 Vancouver
tulokset

  Bode Miller (USA)

  Ivica Kostelic (CRO)

  Silvan Zurbriggen (SUI)

2014 Sotši
tulokset

  Sandro Viletta (SUI)

  Ivica Kostelic (CRO)

  Christof Innerhofer (ITA)

  Lähde: Alpine Skiing Men's Combined Medalists Sports-Reference. Viitattu 23.12.2016. (englanniksi)

NaisetMuokkaa

SyöksylaskuMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Sankt Moritz
tulokset

  Hedy Schlunegger (SUI)

  Trude Jochum-Beiser (AUT)

  Resi Hammerer (AUT)

1952 Oslo
tulokset

  Trude Jochum-Beiser (AUT)

  Mirl Buchner (GER)

  Giuliana Chenal-Minuzzo (ITA)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Madeleine Chamot-Berthod (SUI)

  Frieda Dänzer (SUI)

  Lucile Wheeler (CAN)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Heidi Biebl (EUA)

  Penny Pitou (USA)

  Traudl Hecher (AUT)

1964 Innsbruck
tulokset

  Christl Haas (AUT)

  Edith Zimmermann (AUT)

  Traudl Hecher (AUT)

1968 Grenoble
tulokset

  Olga Pall (AUT)

  Isabelle Mir (FRA)

  Christl Haas (AUT)

1972 Sapporo
tulokset

  Marie-Theres Nadig (SUI)

  Annemarie Moser-Pröll (AUT)

  Susie Corrock (USA)

1976 Innsbruck
tulokset

  Rosi Mittermaier (FRG)

  Brigitte Totschnig (AUT)

  Cindy Nelson (USA)

1980 Lake Placid
tulokset

  Annemarie Moser-Pröll (AUT)

  Hanni Wenzel (LIE)

  Marie-Theres Nadig (SUI)

1984 Sarajevo
tulokset

  Michela Figini (SUI)

  Maria Walliser (SUI)

  Olga Charvátová (TCH)

1988 Calgary
tulokset

  Marina Kiehl (FRG)

  Brigitte Oertli (SUI)

  Karen Percy (CAN)

1992 Albertville
tulokset

  Kerrin Lee-Gartner (CAN)

  Hilary Lindh (USA)

  Veronika Wallinger-Stallmaier (AUT)

1994 Lillehammer
tulokset

  Katja Seizinger (GER)

  Picabo Street (USA)

  Isolde Kostner (ITA)

1998 Nagano
tulokset

  Katja Seizinger (GER)

  Pernilla Wiberg (SWE)

  Florence Masnada (FRA)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Carole Montillet-Carles (FRA)

  Isolde Kostner (ITA)

  Renate Götschl (AUT)

2006 Torino
tulokset

  Michaela Dorfmeister (AUT)

  Martina Schild (SUI)

  Anja Pärson (SWE)

2010 Vancouver
tulokset

  Lindsey Kildow-Vonn (USA)

  Julia Mancuso (USA)

  Elisabeth Görgl (AUT)

2014 Sotši
tulokset
  Tina Maze (SLO)
  Dominique Gisin (SUI)

ei jaettu

  Lara Gut (SUI)

  Lähde: Alpine Skiing Women's Downhill Medalists Sports-Reference. Viitattu 23.12.2016. (englanniksi)

SupersuurpujotteluMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Calgary
tulokset

  Sigrid Wolf (AUT)

  Michela Figini (SUI)

  Karen Percy (CAN)

1992 Albertville
tulokset

  Deborah Compagnoni (ITA)

  Carole Merle (FRA)

  Katja Seizinger (GER)

1994 Lillehammer
tulokset

  Diann Roffe-Steinrotter (USA)

  Svetlana Gladysheva (RUS)

  Isolde Kostner (ITA)

1998 Nagano
tulokset

  Picabo Street (USA)

  Michaela Dorfmeister (AUT)

  Alexandra Meissnitzer (AUT)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Daniela Ceccarelli (ITA)

  Janica Kostelic (CRO)

  Karen Putzer (ITA)

2006 Torino
tulokset

  Michaela Dorfmeister (AUT)

  Janica Kostelic (CRO)

  Alexandra Meissnitzer (AUT)

2010 Vancouver
tulokset

  Andrea Fischbacher (AUT)

  Tina Maze (SLO)

  Lindsey Kildow-Vonn (USA)

2014 Sotši
tulokset

  Anna Fenninger (AUT)

  Maria Höfl-Riesch (GER)

  Nicole Hosp (AUT)

  Lähde: Alpine Skiing Women's Super G Medalists Sports-Reference. Viitattu 23.12.2016. (englanniksi)

SuurpujotteluMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1952 Oslo
tulokset

  Andrea Mead-Lawrence (USA)

  Dagmar Rom (AUT)

  Mirl Buchner (GER)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Ossi Reichert (EUA)

  Putzi Frandl (AUT)

  Thea Hochleitner (AUT)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Yvonne Rüegg (SUI)

  Penny Pitou (USA)

  Giuliana Chenal-Minuzzo (ITA)

1964 Innsbruck
tulokset

  Marielle Goitschel (FRA)

  Christine Goitschel (FRA)
  Jean Saubert (USA)

ei jaettu

1968 Grenoble
tulokset

  Nancy Greene (CAN)

  Annie Famose (FRA)

  Fernande Bochatay (SUI)

1972 Sapporo
tulokset

  Marie-Theres Nadig (SUI)

  Annemarie Moser-Pröll (AUT)

  Wiltrud Drexel (AUT)

1976 Innsbruck
tulokset

  Kathy Kreiner (CAN)

  Rosi Mittermaier (FRG)

  Danièle Debernard (FRA)

1980 Lake Placid
tulokset

  Hanni Wenzel (LIE)

  Irene Epple (FRG)

  Perrine Pelen (FRA)

1984 Sarajevo
tulokset

  Debbie Armstrong (USA)

  Christin Cooper (USA)

  Perrine Pelen (FRA)

1988 Calgary
tulokset

  Vreni Schneider (SUI)

  Christa Kinshofer-Güthlein (FRG)

  Maria Walliser (SUI)

1992 Albertville
tulokset

  Pernilla Wiberg (SWE)

  Diann Roffe-Steinrotter (USA)
  Anita Wachter (AUT)

ei jaettu

1994 Lillehammer
tulokset

  Deborah Compagnoni (ITA)

  Martina Ertl-Renz (GER)

  Vreni Schneider (SUI)

1998 Nagano
tulokset

  Deborah Compagnoni (ITA)

  Alexandra Meissnitzer (AUT)

  Katja Seizinger (GER)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Janica Kostelic (CRO)

  Anja Pärson (SWE)

  Sonja Nef (SUI)

2006 Torino
tulokset

  Julia Mancuso (USA)

  Tanja Poutiainen (FIN)

  Anna Ottosson (SWE)

2010 Vancouver
tulokset

  Viktoria Rebensburg (GER)

  Tina Maze (SLO)

  Elisabeth Görgl (AUT)

2014 Sotši
tulokset

  Tina Maze (SLO)

  Anna Fenninger (AUT)

  Viktoria Rebensburg (GER)

  Lähde: Alpine Skiing Women's Giant Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 23.12.2016. (englanniksi)

PujotteluMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Sankt Moritz
tulokset

  Gretchen Fraser (USA)

  Antoinette Meyer (SUI)

  Erika Mahringer (AUT)

1952 Oslo
tulokset

  Andrea Mead-Lawrence (USA)

  Ossi Reichert (GER)

  Mirl Buchner (GER)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Renée Colliard (SUI)

  Regina Schöpf (AUT)

  Yevgeniya Kabina-Sidorova (URS)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Anne Heggtveit (CAN)

  Betsy Snite (USA)

  Barbi Henneberger (EUA)

1964 Innsbruck
tulokset

  Christine Goitschel (FRA)

  Marielle Goitschel (FRA)

  Jean Saubert (USA)

1968 Grenoble
tulokset

  Marielle Goitschel (FRA)

  Nancy Greene (CAN)

  Annie Famose (FRA)

1972 Sapporo
tulokset

  Barbara Cochran (USA)

  Danièle Debernard (FRA)

  Florence Steurer (FRA)

1976 Innsbruck
tulokset

  Rosi Mittermaier (FRG)

  Claudia Giordani (ITA)

  Hanni Wenzel (LIE)

1980 Lake Placid
tulokset

  Hanni Wenzel (LIE)

  Christa Kinshofer-Güthlein (FRG)

  Erika Hess (SUI)

1984 Sarajevo
tulokset

  Paola Magoni-Sforza (ITA)

  Perrine Pelen (FRA)

  Ursula Konzett (LIE)

1988 Calgary
tulokset

  Vreni Schneider (SUI)

  Mateja Svet (YUG)

  Christa Kinshofer-Güthlein (FRG)

1992 Albertville
tulokset

  Petra Kronberger (AUT)

  Annelise Coberger (NZL)

  Blanca Fernández Ochoa (ESP)

1994 Lillehammer
tulokset

  Vreni Schneider (SUI)

  Elfi Eder (AUT)

  Katja Koren (SLO)

1998 Nagano
tulokset

  Hilde Gerg (GER)

  Deborah Compagnoni (ITA)

  Zali Steggall (AUS)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Janica Kostelic (CRO)

  Laure Pequegnot (FRA)

  Anja Pärson (SWE)

2006 Torino
tulokset

  Anja Pärson (SWE)

  Nicole Hosp (AUT)

  Marlies Schild (AUT)

2010 Vancouver
tulokset

  Maria Höfl-Riesch (GER)

  Marlies Schild (AUT)

  Šárka Záhrobská-Strachová (CZE)

2014 Sotši
tulokset

  Mikaela Shiffrin (USA)

  Marlies Schild (AUT)

  Kathrin Zettel (AUT)

  Lähde: Alpine Skiing Women's Slalom Medalists Sports-Reference. Viitattu 23.12.2016. (englanniksi)

AlppiyhdistettyMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

  Christl Cranz (GER)

  Käthe Grasegger (GER)

  Laila Schou Nilsen (NOR)

1948 Sankt Moritz
tulokset

  Trude Jochum-Beiser (AUT)

  Gretchen Fraser (USA)

  Erika Mahringer (AUT)

1988 Calgary
tulokset

  Anita Wachter (AUT)

  Brigitte Oertli (SUI)

  Maria Walliser (SUI)

1992 Albertville
tulokset

  Petra Kronberger (AUT)

  Anita Wachter (AUT)

  Florence Masnada (FRA)

1994 Lillehammer
tulokset

  Pernilla Wiberg (SWE)

  Vreni Schneider (SUI)

  Alenka Dovžan (SLO)

1998 Nagano
tulokset

  Katja Seizinger (GER)

  Martina Ertl-Renz (GER)

  Hilde Gerg (GER)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Janica Kostelic (CRO)

  Renate Götschl (AUT)

  Martina Ertl-Renz (GER)

2006 Torino
tulokset

  Janica Kostelic (CRO)

  Marlies Schild (AUT)

  Anja Pärson (SWE)

2010 Vancouver
tulokset

  Maria Höfl-Riesch (GER)

  Julia Mancuso (USA)

  Anja Pärson (SWE)

2014 Sotši
tulokset

  Maria Höfl-Riesch (GER)

  Nicole Hosp (AUT)

  Julia Mancuso (USA)

  Lähde: Alpine Skiing Women's Combined Medalists Sports-Reference. Viitattu 23.12.2016. (englanniksi)

LähteetMuokkaa

  1. Alpine Skiing sports-reference.com. Viitattu 23.12.2016. (englanniksi)
  2. Alpine Skiing olympic.org. Viitattu 23.12.2016. (englanniksi)