Avaa päävalikko

Luettelo ampumahiihdon olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

MiehetMuokkaa

Miesten 10 kmMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1980 Lake Placid
tulokset

  Frank Ullrich (GDR)

  Vladimir Alikin (URS)

  Anatoli Aljabjev (URS)

1984 Sarajevo
tulokset

  Eirik Kvalfoss (NOR)

  Peter Angerer (FRG)

  Matthias Jacob (GDR)

1988 Calgary
tulokset

  Frank-Peter Roetsch (GDR)

  Valeri Medvedtsev (URS)

  Sergei Tšepikov (URS)

1992 Albertville
tulokset

  Mark Kirchner (GER)

  Ricco Groß (GER)

  Harri Eloranta (FIN)

1994 Lillehammer
tulokset

  Sergei Tšepikov (RUS)

  Ricco Groß (GER)

  Sergei Tarasov (RUS)

1998 Nagano
tulokset

  Ole Einar Bjørndalen (NOR)

  Frode Andresen (NOR)

  Ville Räikkönen (FIN)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Ole Einar Bjørndalen (NOR)

  Sven Fischer (GER)

  Wolfgang Perner (AUT)

2006 Torino
tulokset

  Sven Fischer (GER)

  Halvard Hanevold (NOR)

  Frode Andresen (NOR)

2010 Vancouver
tulokset

  Vincent Jay (FRA)

  Emil Hegle Svendsen (NOR)

  Jakov Fak (CRO)

2014 Sotši
tulokset

  Ole Einar Bjørndalen (NOR)

  Dominik Landertinger (AUT)

  Jaroslav Soukup (CZE)

  Lähde: Biathlon Men's 10 kilometres Sprint Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)

Miesten 12,5 km takaa-ajoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2002 Salt Lake City
tulokset

  Ole Einar Bjørndalen (NOR)

  Raphaël Poirée (FRA)

  Ricco Groß (GER)

2006 Torino
tulokset

  Vincent Defrasne (FRA)

  Ole Einar Bjørndalen (NOR)

  Sven Fischer (GER)

2010 Vancouver
tulokset

  Björn Ferry (SWE)

  Christoph Sumann (AUT)

  Vincent Jay (FRA)

2014 Sotši
tulokset

  Martin Fourcade (FRA)

  Ondřej Moravec (CZE)

  Jean-Guillaume Beatrix (FRA)

  Lähde: Biathlon Men's 12.5 kilometres Pursuit Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)

Miesten 15 km yhteislähtöMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset

  Michael Greis (GER)

  Tomasz Sikora (POL)

  Ole Einar Bjørndalen (NOR)

2010 Vancouver
tulokset

  Jevgeni Ustjugov (RUS)

  Martin Fourcade (FRA)

  Pavol Hurajt (SVK)

2014 Sotši
tulokset

  Emil Hegle Svendsen (NOR)

  Martin Fourcade (FRA)

  Ondřej Moravec (CZE)

  Lähde: Biathlon Men's 15 kilometres Mass Start Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)

Miesten 20 kmMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1960 Squaw Valley
tulokset

  Klas Lestander (SWE)

  Antti Tyrväinen (FIN)

  Aleksandr Privalov (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

  Vladimir Melanin (URS)

  Aleksandr Privalov (URS)

  Olav Jordet (NOR)

1968 Grenoble
tulokset

  Magnar Solberg (NOR)

  Aleksandr Tihonov (URS)

  Vladimir Gundartsev (URS)

1972 Sapporo
tulokset

  Magnar Solberg (NOR)

  Hansjörg Knauthe (GDR)

  Lars-Göran Arwidson (SWE)

1976 Innsbruck
tulokset

  Nikolai Kruglov (URS)

  Heikki Ikola (FIN)

  Aleksandr Jelizarov (URS)

1980 Lake Placid
tulokset

  Anatoli Aljabjev (URS)

  Frank Ullrich (GDR)

  Eberhard Rösch (GDR)

1984 Sarajevo
tulokset

  Peter Angerer (FRG)

  Frank-Peter Roetsch (GDR)

  Eirik Kvalfoss (NOR)

1988 Calgary
tulokset

  Frank-Peter Roetsch (GDR)

  Valeri Medvedtsev (URS)

  Johann Passler (ITA)

1992 Albertville
tulokset

  Jevgeni Redkin (EUN)

  Mark Kirchner (GER)

  Mikael Löfgren (SWE)

1994 Lillehammer
tulokset

  Sergei Tarasov (RUS)

  Frank Luck (GER)

  Sven Fischer (GER)

1998 Nagano
tulokset

  Halvard Hanevold (NOR)

  Pieralberto Carrara (ITA)

  Aleksei Aidarov (BLR)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Ole Einar Bjørndalen (NOR)

  Frank Luck (GER)

  Viktor Maigurov (RUS)

2006 Torino
tulokset

  Michael Greis (GER)

  Ole Einar Bjørndalen (NOR)

  Halvard Hanevold (NOR)

2010 Vancouver
tulokset

  Emil Hegle Svendsen (NOR)

  Ole Einar Bjørndalen (NOR)
  Sergei Novikov (BLR)

ei jaettu

2014 Sotši
tulokset

  Martin Fourcade (FRA)

  Erik Lesser (GER)

  Jevgeni Garanitšev (RUS)

  Lähde: Biathlon Men's 20 kilometres Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)

Miesten 4 × 7,5 km viestiMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1968 Grenoble
tulokset
  Neuvostoliitto
Aleksandr Tihonov
Nikolai Puzanov
Viktor Mamatov
Vladimir Gundartsev
  Norja
Ola Wærhaug
Olav Jordet
Magnar Solberg
Jon Istad
  Ruotsi
Lars-Göran Arwidson
Tore Eriksson
Olle Petrusson
Holmfrid Olsson
1972 Sapporo
tulokset
  Neuvostoliitto
Aleksandr Tihonov
Rinnat Safin
Ivan Biakov
Viktor Mamatov
  Suomi
Esko Saira
Juhani Suutarinen
Heikki Ikola
Mauri Röppänen
  Itä-Saksa
Hansjörg Knauthe
Joachim Meischner
Dieter Speer
Horst Koschka
1976 Innsbruck
tulokset
  Neuvostoliitto
Aleksandr Tihonov
Aleksandr Jelizarov
Ivan Biakov
Nikolai Kruglov
  Suomi
Henrik Flöjt
Esko Saira
Juhani Suutarinen
Heikki Ikola
  Itä-Saksa
Karl-Heinz Menz
Frank Ullrich
Manfred Beer
Manfred Geyer
1980 Lake Placid
tulokset
  Neuvostoliitto
Aleksandr Tihonov
Vladimir Alikin
Vladimir Barnashov
Anatoli Aljabjev
  Itä-Saksa
Mathias Jung
Klaus Siebert
Frank Ullrich
Eberhard Rösch
  Länsi-Saksa
Franz Bernreiter
Hans Estner
Peter Angerer
Gerhard Winkler
1984 Sarajevo
tulokset
  Neuvostoliitto
Dmitri Vasiljev
Juri Kaškarov
Algimantas Šalna
Sergei Bulygin
  Norja
Odd Lirhus
Eirik Kvalfoss
Rolf Storsveen
Kjell Søbak
  Länsi-Saksa
Ernst Reiter
Walter Pichler
Peter Angerer
Fritz Fischer
1988 Calgary
tulokset
  Neuvostoliitto
Dmitri Vasiljev
Sergei Tšepikov
Aleksandr Popov
Valeri Medvedtsev
  Länsi-Saksa
Ernst Reiter
Stefan Höck
Peter Angerer
Fritz Fischer
  Italia
Werner Kiem
Gottlieb Taschler
Johann Passler
Andreas Zingerle
1992 Albertville
tulokset
  Saksa
Ricco Groß
Jens Steinigen
Mark Kirchner
Fritz Fischer
  Yhdistynyt joukkue
Valeri Medvedtsev
Aleksandr Popov
Valeri Kirijenko
Sergei Tšepikov
  Ruotsi
Ulf Johansson
Leif Andersson
Tord Wiksten
Mikael Löfgren
1994 Lillehammer
tulokset
  Saksa
Ricco Groß
Frank Luck
Mark Kirchner
Sven Fischer
  Venäjä
Valeri Kirijenko
Vladimir Dratšov
Sergei Tarasov
Sergei Tšepikov
  Ranska
Thierry Dusserre
Patrice Bailly-Salins
Lionel Laurent
Hervé Flandin
1998 Nagano
tulokset
  Saksa
Ricco Groß
Peter Sendel
Sven Fischer
Frank Luck
  Norja
Egil Gjelland
Halvard Hanevold
Dag Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen
  Venäjä
Pavel Muslimov
Vladimir Dratšov
Sergei Tarasov
Viktor Maigurov
2002 Salt Lake City
tulokset
  Norja
Halvard Hanevold
Frode Andresen
Egil Gjelland
Ole Einar Bjørndalen
  Saksa
Ricco Groß
Peter Sendel
Sven Fischer
Frank Luck
  Ranska
Gilles Marguet
Vincent Defrasne
Julien Robert
Raphaël Poirée
2006 Torino
tulokset
  Saksa
Ricco Groß
Michael Rösch
Sven Fischer
Michael Greis
  Venäjä
Ivan Tšerezov
Sergei Tšepikov
Pavel Rostovtsev
Nikolai Kruglov Jr.
  Ranska
Julien Robert
Vincent Defrasne
Ferréol Cannard
Raphaël Poirée
2010 Vancouver
tulokset
  Norja
Halvard Hanevold
Tarjei Bø
Emil Hegle Svendsen
Ole Einar Bjørndalen
  Itävalta
Simon Eder
Daniel Mesotitsch
Dominik Landertinger
Christoph Sumann
  Venäjä
Ivan Tšerezov
Anton Šipulin
Maxim Tchoudov
Jevgeni Ustjugov
2014 Sotši
tulokset

  Venäjä
Aleksei Volkov
Jevgeni Ustjugov
Dmitri Malyško
Anton Šipulin

  Saksa
Erik Lesser
Daniel Böhm
Arnd Peiffer
Simon Schempp

  Itävalta
Christoph Sumann
Daniel Mesotitsch
Simon Eder
Dominik Landertinger

  Lähde: Biathlon Men's 4 × 7.5 kilometres Relay Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)

NaisetMuokkaa

Naisten 7,5 kmMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset

  Anfisa Reztsova (EUN)

  Antje Misersky-Harvey (GER)

  Jelena Belova (EUN)

1994 Lillehammer
tulokset

  Myriam Bédard (CAN)

  Svetlana Paramygina (BLR)

  Valentyna Tserbe-Nessina (UKR)

1998 Nagano
tulokset

  Galina Kukleva (RUS)

  Uschi Disl (GER)

  Katrin Apel (GER)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Kati Wilhelm (GER)

  Uschi Disl (GER)

  Magdalena Wallin-Forsberg (SWE)

2006 Torino
tulokset

  Florence Baverel-Robert (FRA)

  Anna-Carin Olofsson-Zidek (SWE)

  Liliya Yefremova (UKR)

2010 Vancouver
tulokset

  Anastasija Kuzmina (SVK)

  Magdalena Neuner (GER)

  Marie Dorin-Habert (FRA)

2014 Sotši
tulokset

  Anastasija Kuzmina (SVK)

  Olga Vilukhina (RUS)

  Vita Semerenko (UKR)

  Lähde: Biathlon Women's 7.5 kilometres Sprint Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)

Naisten 10 km takaa-ajoMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2002 Salt Lake City
tulokset

  Olga Pylyova-Medvedtseva (RUS)

  Kati Wilhelm (GER)

  Irina Nikulchina (BUL)

2006 Torino
tulokset

  Kati Wilhelm (GER)

  Martina Glagow (GER)

  Albina Ahatova (RUS)

2010 Vancouver
tulokset

  Magdalena Neuner (GER)

  Anastasija Kuzmina (SVK)

  Marie Laure Brunet (FRA)

2014 Sotši
tulokset

  Darja Domratšava (BLR)

  Tora Berger (NOR)

  Teja Gregorin (SLO)

  Lähde: Biathlon Women's 10 kilometres Pursuit Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)

Naisten 12,5 km yhteislähtöMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset

  Anna-Carin Olofsson-Zidek (SWE)

  Kati Wilhelm (GER)

  Uschi Disl (GER)

2010 Vancouver
tulokset

  Magdalena Neuner (GER)

  Olga Zaitseva (RUS)

  Simone Hauswald (GER)

2014 Sotši
tulokset

  Darja Domratšava (BLR)

  Gabriela Soukalová (CZE)

  Tiril Eckhoff (NOR)

  Lähde: Biathlon Women's 12.5 kilometres Mass Start Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)

Naisten 15 kmMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset

  Antje Misersky-Harvey (GER)

  Svetlana Pechorskaya (EUN)

  Myriam Bédard (CAN)

1994 Lillehammer
tulokset

  Myriam Bédard (CAN)

  Anne Briand-Bouthiaux (FRA)

  Uschi Disl (GER)

1998 Nagano
tulokset

  Ekaterina Dafovska (BUL)

  Olena Petrova (UKR)

  Uschi Disl (GER)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Andrea Henkel (GER)

  Liv Grete Skjelbreid-Poirée (NOR)

  Magdalena Wallin-Forsberg (SWE)

2006 Torino
tulokset

  Svetlana Išmuratova (RUS)

  Martina Glagow (GER)

  Albina Ahatova (RUS)

2010 Vancouver
tulokset

  Tora Berger (NOR)

  Yelena Khrustalyova (KAZ)

  Darja Domratšava (BLR)

2014 Sotši
tulokset

  Darja Domratšava (BLR)

  Selina Gasparin (SUI)

  Nadzeja Skardzina (BLR)

  Lähde: Biathlon Women's 15 kilometres Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)

Naisten 3 × 7,5 km viestiMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1992 Albertville
tulokset
  Ranska
Corinne Niogret
Véronique Claudel
Anne Briand
  Saksa
Uschi Disl
Antje Misersky
Petra Schaaf
  Yhdistynyt joukkue
Jelena Belova
Anfisa Reztsova
Yelena Melnikova
  Lähde: Biathlon Women's 3 × 7.5 kilometres Relay Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)

Naisten 4 × 7,5 km viestiMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1994 Lillehammer
tulokset
  Venäjä
Nadezhda Talanova
Natalya Snytina
Luiza Noskova
Anfisa Reztsova
  Saksa
Uschi Disl
Antje Misersky
Simone Greiner-Petter-Memm
Petra Schaaf
  Ranska
Corinne Niogret
Véronique Claudel
Delphyne Heymann
Anne Briand
1998 Nagano
tulokset
  Saksa
Katrin Apel
Uschi Disl
Martina Zellner
Petra Behle
  Venäjä
Albina Ahatova
Olga Melnik
Galina Kukleva
Olga Romasko
  Norja
Ann-Elen Skjelbreid
Annette Sikveland
Gunn Margit Andreassen
Liv Grete Skjelbreid Poirée
2002 Salt Lake City
tulokset
  Saksa
Katrin Apel
Uschi Disl
Andrea Henkel
Kati Wilhelm
  Norja
Ann-Elen Skjelbreid
Linda Tjørhom
Gunn Margit Andreassen
Liv Grete Skjelbreid Poirée
  Venäjä
Albina Ahatova
Olga Pyleva
Galina Kukleva
Svetlana Išmuratova
  Lähde: Biathlon Women's 4 × 7.5 kilometres Relay Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)


Naisten 4 × 6 km viestiMuokkaa

  Mitalitaulukko
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2006 Torino
tulokset
  Venäjä
Anna Bogali-Titovets
Svetlana Išmuratova
Olga Zaitseva
Albina Ahatova
  Saksa
Martina Glagow
Andrea Henkel
Katrin Apel
Kati Wilhelm
  Ranska
Delphyne Peretto
Florence Baverel-Robert
Sylvie Becaert
Sandrine Bailly
2010 Vancouver
tulokset
  Venäjä
Anna Bogali-Titovets
Svetlana Sleptsova
Olga Medvedtseva
Olga Zaitseva
  Ranska
Marie-Laure Brunet
Marie Dorin
Sylvie Becaert
Sandrine Bailly
  Saksa
Kati Wilhelm
Simone Hauswald
Martina Beck
Andrea Henkel
2014 Sotši
tulokset

  Ukraina
Vita Semerenko
Juliya Dzhyma
Valj Semerenko
Olena Pidhrushna

  Venäjä
Jana Romanova
Olga Zaitseva
Jekaterina Šumilova
Olga Viluhina

  Norja
Fanny Welle-Strand Horn
Tiril Eckhoff
Ann Kristin Flatland
Tora Berger

  Lähde: Biathlon Women's 4 × 6 kilometres Relay Medalists Sports-Reference. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)

SekaviestiMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. Biathlon sports-reference.com. Viitattu 18.12.2016. (englanniksi)
  2. Biathlon olympic.org. Viitattu 14.3.2015. (englanniksi)