Avaa päävalikko

Luettelo yhdistetyn olympiamitalisteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Pohjoismainen yhdistetty on ollut talviolympialaisten kisaohjelmassa ensimmäisistä talviolympialaisista, vuodesta 1924 lähtien. Menestynein maa yhdistetyn olympiakilpailuissa on Norja.[1][2]

NormaalimäkiMuokkaa

  Yhdistetyn normaalimäen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1924 Chamonix
tulokset

  Thorleif Haug (NOR)

  Thoralf Strømstad (NOR)

  Johan Grøttumsbråten (NOR)

1928 Sankt Moritz
tulokset

  Johan Grøttumsbråten (NOR)

  Hans Vinjarengen (NOR)

  Jon Snersrud (NOR)

1932 Lake Placid
tulokset

  Johan Grøttumsbråten (NOR)

  Ole Stenen (NOR)

  Hans Vinjarengen (NOR)

1936 Garmisch-Partenkirchen
tulokset

  Oddbjørn Hagen (NOR)

  Olaf Hoffsbakken (NOR)

  Sverre Brodahl (NOR)

1948 Sankt Moritz
tulokset

  Heikki Hasu (FIN)

  Martti Huhtala (FIN)

  Sven Israelsson (SWE)

1952 Oslo
tulokset

  Simon Slåttvik (NOR)

  Heikki Hasu (FIN)

  Sverre Stenersen (NOR)

1956 Cortina d'Ampezzo
tulokset

  Sverre Stenersen (NOR)

  Bengt Eriksson (SWE)

  Franciszek Gąsienica Groń (POL)

1960 Squaw Valley
tulokset

  Georg Thoma (EUA)

  Tormod Knutsen (NOR)

  Nikolai Gusakov (URS)

1964 Innsbruck
tulokset

  Tormod Knutsen (NOR)

  Nikolai Kiseljov (URS)

  Georg Thoma (EUA)

1968 Grenoble
tulokset

  Franz Keller (FRG)

  Alois Kälin (SUI)

  Andreas Kunz (GDR)

1972 Sapporo
tulokset

  Ulrich Wehling (GDR)

  Rauno Miettinen (FIN)

  Karl-Heinz Luck (GDR)

1976 Innsbruck
tulokset

  Ulrich Wehling (GDR)

  Urban Hettich (FRG)

  Konrad Winkler (GDR)

1980 Lake Placid
tulokset

  Ulrich Wehling (GDR)

  Jouko Karjalainen (FIN)

  Konrad Winkler (GDR)

1984 Sarajevo
tulokset

  Tom Sandberg (NOR)

  Jouko Karjalainen (FIN)

  Jukka Ylipulli (FIN)

1988 Calgary
tulokset

  Hippolyt Kempf (SUI)

  Klaus Sulzenbacher (AUT)

  Allar Levandi (URS)

1992 Albertville
tulokset

  Fabrice Guy (FRA)

  Sylvain Guillaume (FRA)

  Klaus Sulzenbacher (AUT)

1994 Lillehammer
tulokset

  Fred Børre Lundberg (NOR)

  Takanori Kono (JPN)

  Bjarte Engen Vik (NOR)

1998 Nagano
tulokset

  Bjarte Engen Vik (NOR)

  Samppa Lajunen (FIN)

  Valeri Stoljarov (RUS)

2002 Salt Lake City
tulokset

  Samppa Lajunen (FIN)

  Jaakko Tallus (FIN)

  Felix Gottwald (AUT)

2006 Torino
tulokset

  Georg Hettich (GER)

  Felix Gottwald (AUT)

  Magnus Moan (NOR)

2010 Vancouver
tulokset

  Jason Lamy Chappuis (FRA)

  Johnny Spillane (USA)

  Alessandro Pittin (ITA)

2014 Sotši
tulokset

  Eric Frenzel (GER)

  Akito Watabe (JPN)

  Magnus Krog (NOR)

2018 Pyeongchang
tulokset

  Eric Frenzel (GER)

  Akito Watabe (JPN)

  Lukas Klapfer (AUT)

  Lähde: Medalists - Nordic combined, men individual Official website of the Olympic Movement. Viitattu 2.5.2019. (englanniksi)

SuurmäkiMuokkaa

  Yhdistetyn suurmäen olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2010 Vancouver
tulokset

  Bill Demong (USA)

  Johnny Spillane (USA)

  Bernhard Gruber (AUT)

2014 Sotši
tulokset

  Jørgen Graabak (NOR)

  Magnus Moan (NOR)

  Fabian Rießle (GER)

2018 Pyeongchang
tulokset

  Johannes Rydzek (GER)

  Fabian Rießle (GER)

  Eric Frenzel (GER)

  Lähde: Medalists - Nordic combined, men individual large hill olympic.org. Viitattu 2.5.2019. (englanniksi)

SprinttiMuokkaa

  Yhdistetyn sprintin olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
2002 Salt Lake City
tulokset

  Samppa Lajunen (FIN)

  Ronny Ackermann (GER)

  Felix Gottwald (AUT)

2006 Torino
tulokset

  Felix Gottwald (AUT)

  Magnus Moan (NOR)

  Georg Hettich (GER)

  Lähde: Medalists - Nordic combined, individual sprint Official website of the Olympic Movement. Viitattu 10.3.2015. (englanniksi)

JoukkuekilpailuMuokkaa

  Yhdistetyn joukkuekilpailun olympiamitalistit  muokkaa ohje
Tapahtuma Kultaa Hopeaa Pronssia
1988 Calgary
tulokset

  Länsi-Saksa

  Sveitsi

  Itävalta

1992 Albertville
tulokset

  Japani

  Norja

  Itävalta

1994 Lillehammer
tulokset

  Japani

  Norja

  Sveitsi

1998 Nagano
tulokset

  Norja

  Suomi

  Ranska

2002 Salt Lake City
tulokset

  Suomi

  Saksa

  Itävalta

2006 Torino
tulokset

  Itävalta

  Saksa

  Suomi

2010 Vancouver
tulokset

  Itävalta

  Yhdysvallat

  Saksa

2014 Sotši
tulokset

  Norja

  Saksa

  Itävalta

2018 Pyeongchang
tulokset

  Saksa

  Norja

  Itävalta

  Lähde: Medalists - Nordic combined, team men Official website of the Olympic Movement. Viitattu 2.5.2019. (englanniksi)


LähteetMuokkaa

  1. Nordic Combined sports-reference.com. Viitattu 7.1.2017. (englanniksi)
  2. Nordic Combined olympic.org. Viitattu 7.1.2017. (englanniksi)