Avaa päävalikko

Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen 2006 kokoonpanot

Wikimedia-luetteloartikkeli
(Ohjattu sivulta Luettelo jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen 2006 joukkueista)

Tämä sivu esittelee vuoden 2006 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen 32 osallistujajoukkuetta sellaisina kuin ne ilmoitettiin turnaukseen.[1] Joukkueissa on 23 pelaajaa. Joukkueiden kapteenit on merkitty (c)-merkillä.

Lopputurnauksen joukkueet
UEFA 14  Alankomaat  Englanti  Espanja  Italia
   Kroatia  Portugali  Puola  Ranska
   Ruotsi  Saksa  Serbia ja Montenegro  Sveitsi
   Tšekki *  Ukraina *    
CONMEBOL 4  Argentiina  Brasilia  Ecuador  Paraguay
CONCACAF 4  Costa Rica  Meksiko  Trinidad ja Tobago *  Yhdysvallat
CAF 5  Angola *  Ghana *  Norsunluurannikko *  Togo *
   Tunisia      
AFC 4  Etelä-Korea  Iran  Japani  Saudi-Arabia
OFC 1  Australia **      
* Ensikertalainen, FIFA katsoo Tšekin eri joukkueeksi kuin Tšekkoslovakian ja Serbia ja Montenegron vuoden 1990 jälkeisen Jugoslavian joukkueen seuraajaksi.

** Australia pääsi kisoihin Oseanian maanosaliiton karsinnoista, mutta siirtyi vuoden 2006 alussa Aasian maanosaliittoon AFC:hen.


AlankomaatMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
8. turnaus (1. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 9. sija
1938 14. sija 1950 Ei osallistunut
1954 Karsiutui 1958 Karsiutui
1962 Karsiutui 1966 Karsiutui
1970 Karsiutui 1974 2. sija
1978 2. sija 1982 Karsiutui
1986 Karsiutui 1990 15. sija
1994 7. sija 1998 4. sija
2002 Karsiutui Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
51 32 14 9 9 56 36 +20 53,1%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 3. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 12. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Edwin van der Sar (c) Maalivahti 35 107    Manchester United
2 Kew Jaliens Puolustaja 27 1   AZ Alkmaar
3 Khalid Boulahrouz Puolustaja 24 10   Hamburger SV
4 Joris Mathijsen Puolustaja 26 6   AZ Alkmaar
5 Giovanni van Bronckhorst Puolustaja 31 55   FC Barcelona
6 Denny Landzaat Keskikenttämies 30 20   AZ Alkmaar
7 Dirk Kuyt Hyökkääjä 25 16   Feyenoord
8 Phillip Cocu Keskikenttämies 35 95   PSV Eindhoven
9 Ruud van Nistelrooy Hyökkääjä 29 49   Manchester United
10 Rafael van der Vaart Keskikenttämies 23 35   Hamburger SV
11 Arjen Robben Hyökkääjä 22 18   Chelsea
12 Jan Kromkamp Puolustaja 25 8   Liverpool FC
13 André Ooijer Puolustaja 31 17   PSV Eindhoven
14 John Heitinga Puolustaja 22 16   Ajax Amsterdam
15 Tim de Cler Puolustaja 27 2   AZ Alkmaar
16 Hedwiges Maduro Keskikenttämies 21 9   Ajax Amsterdam
17 Robin van Persie Hyökkääjä 22 7   Arsenal FC
18 Mark van Bommel Keskikenttämies 29 35   FC Barcelona
19 Jan Vennegoor of Hesselink Hyökkääjä 27 6   PSV Eindhoven
20 Wesley Sneijder Keskikenttämies 22 20   Ajax Amsterdam
21 Ryan Babel Hyökkääjä 19 4   Ajax Amsterdam
22 Henk Timmer Maalivahti 34 1   AZ Alkmaar
23 Maarten Stekelenburg Maalivahti 23 1   Ajax Amsterdam
V Marco van Basten

AngolaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
Primeira fase
  Tšad 0:2 3:1
Segunda fase — Grupo 4
  Ruanda 1:0 1:0
  Gabon 3:0 2:2   Zimbabwe 1:0 0:2
  Nigeria 1:0 1:1
P O V T H TM PM ME Aprov
21 10 6 3 1 12 6 +6 70,0%
1. turnaus (1. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Ei osallistunut
1938 Ei osallistunut 1950 Ei osallistunut
1954 Ei osallistunut 1958 Ei osallistunut
1962 Ei osallistunut 1966 Ei osallistunut
1970 Ei osallistunut 1974 Ei osallistunut
1978 Ei osallistunut 1982 Ei osallistunut
1986 Karsiutui 1990 Karsiutui
1994 Karsiutui 1998 Karsiutui
2002 Karsiutui
P O V T H TM PM ME Aprov
0 0 0 0 0 0 0 0 0,00%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 57. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 70. sija
 
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 João Ricardo Maalivahti 36   Moreirense FC
2 Marco Airosa Puolustaja 21   FC Barreirense
3 João Pereira Jamba Puolustaja 28   Atlético Sport Aviação
4 Kali Puolustaja 27   Barreirense
5 Lebo Lebo Puolustaja 29   Atlético Petróleos Luanda
6 Miloy Keskikenttämies   Inter Luanda
7 Figueiredo Keskikenttämies 33   Varzim SC
8 André Macanga Keskikenttämies 28   Kuwait SC
9 Mantorras Hyökkääjä 24   SL Benfica
10 Akwá (c) Hyökkääjä 29   Al-Wakra
11 Mateus Hyökkääjä 21   Gil Vicente FC
12 Lamá Maalivahti 35   Atlético Petróleos Luanda
13 Edson Nobre Keskikenttämies 26   FC Paços de Ferreira
14 Mendonça Keskikenttämies 23   Varzim SC
15 Rui Marques Puolustaja 28   Hull City
16 Flávio Hyökkääjä 26   Al Ahly
17 Zé Kalanga Keskikenttämies 22   Atlético Petróleos Luanda
18 Love Hyökkääjä 25   Atlético Sport Aviação
19 André Titi Buengo Hyökkääjä 26   Clermont
20 Loco Puolustaja 21   Primeiro de Agosto
21 Helgado Puolustaja 32   Atlético Petróleos Luanda
22 Mário Maalivahti   Inter Luanda
23 Marco Abreu Puolustaja 31   Portimonense
V Luis Oliveira Goncalvez

ArgentiinaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
13. turnaus (8. peräkkäinen)
1930 2. sija 1934 9. sija
1938 Vetäytyi pois 1950 Vetäytyi pois
1954 Ei osallistunut 1958 13. sija
1962 10. sija 1966 5. sija
1970 Karsiutui 1974 8. sija
1978   Mestari 1982 11. sija
1986   Mestari 1990 2. sija
1994 10. sija 1998 6. sija
2002 18. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
101 60 30 11 19 102 71 +31 56,1%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 9. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 4. sija
 
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Roberto Abbondanzieri Maalivahti 33 22   Boca Juniors
2 Roberto Ayala Puolustaja 32 99   Valencia CF
3 Juan Pablo Sorín (c) Puolustaja 30 70   Villarreal CF
4 Fabricio Coloccini Puolustaja 24 23   Deportivo La Coruña
5 Esteban Cambiasso Keskikenttämies 25 21   Inter Milano
6 Gabriel Heinze Puolustaja 28 28   Manchester United
7 Javier Saviola Hyökkääjä 24 30   Sevilla FC
8 Javier Mascherano Keskikenttämies 22 14   Corinthians
9 Hernán Crespo Hyökkääjä 30 54   Chelsea
10 Juan Román Riquelme Keskikenttämies 27 30   Villarreal CF
11 Carlos Tévez Hyökkääjä 22 20   Corinthians
12 Leo Franco Maalivahti 29 3   Atlético de Madrid
13 Lionel Scaloni Keskikenttämies 28 6   West Ham United
14 Rodrigo Palacio Hyökkääjä 24 2   Boca Juniors
15 Gabriel Milito Puolustaja 25 14   Real Zaragoza
16 Pablo Aimar Keskikenttämies 26 39   Valencia CF
17 Leandro Cufré Puolustaja 28 2   AS Roma
18 Maxi Rodríguez Keskikenttämies 25 12   Atlético de Madrid
19 Lionel Messi Hyökkääjä 18 6   FC Barcelona
20 Julio Ricardo Cruz Hyökkääjä 31 15   Inter Milano
21 Nicolás Burdisso Puolustaja 25 8   Inter Milano
22 Lucho González Keskikenttämies 25 27   FC Porto
23 Óscar Ustari Maalivahti 19 0   Independiente
V José Pekerman

AustraliaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
2. turnaus (1. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Ei osallistunut
1938 Ei osallistunut 1950 Ei osallistunut
1954 Ei osallistunut 1958 Ei osallistunut
1962 Ei osallistunut 1966 Karsiutui
1970 Karsiutui 1974 8. sija
1978 Karsiutui 1982 Karsiutui
1986 Karsiutui 1990 Karsiutui
1994 Karsiutui 1998 Karsiutui
2002 Karsiutui
P O V T H TM PM ME Aprov
1 3 0 1 2 0 5 -5 11,1%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 42. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 56. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Mark Schwarzer Maalivahti 33 37   Middlesbrough FC
2 Lucas Neill Puolustaja 28 22   Blackburn Rovers
3 Craig Moore Puolustaja 30 32   Newcastle United
4 Tim Cahill Keskikenttämies 26 14   Everton
5 Jason Čulina Keskikenttämies 25 11   PSV Eindhoven
6 Tony Popović Puolustaja 32 56   Crystal Palace
7 Brett Emerton Keskikenttämies 27 50   Blackburn Rovers
8 Josip Skoko Keskikenttämies 30 45   Stoke City FC
9 Mark Viduka (c) Hyökkääjä 30 33   Middlesbrough FC
10 Harry Kewell Hyökkääjä 27 20   Liverpool
11 Stan Lazaridis Keskikenttämies 33 68   Birmingham City
12 Ante Čović Maalivahti 30 1   Hammarby IF
13 Vince Grella Keskikenttämies 26 18   Parma FC
14 Scott Chipperfield Keskikenttämies 30 44     FC Basel
15 John Aloisi Hyökkääjä 30 40   Deportivo Alavés
16 Michael Beauchamp Puolustaja 25 1   Central Coast Mariners
17 Archie Thompson Hyökkääjä 27 17   PSV Eindhoven
18 Željko Kalac Maalivahti 33 53   AC Milan
19 Joshua Kennedy Hyökkääjä 23 0   Dynamo Dresden
20 Luke Wilkshire Keskikenttämies 24 7   Bristol City FC
21 Mile Sterjovski Keskikenttämies 27 19     FC Basel
22 Mark Milligan Puolustaja 20 0   Sydney FC
23 Mark Bresciano Keskikenttämies 26 22   Parma FC
V Guus Hiddink

BrasiliaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
17. turnaus (17. peräkkäinen)
1930 6. sija 1934 14. sija
1938 3. sija 1950 2. sija
1954 5. sija 1958   Mestari
1962   Mestari 1966 11. sija
1970   Mestari 1974 4. sija
1978 3. sija 1982 5. sija
1986 5. sija 1990 9. sija
1994   Mestari 1998 2. sija
2002   Mestari Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
194 87 60 14 13 191 82 +109 74,0%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 1. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 1. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Dida Maalivahti 32 85   AC Milan
2 Cafú (c) Puolustaja 36 144   AC Milan
3 Lúcio Puolustaja 28 50   Bayern München
4 Juan Puolustaja 27 38   Bayer Leverkusen
5 Émerson Keskikenttämies 30 72   Juventus
6 Roberto Carlos Puolustaja 33 126   Real Madrid
7 Adriano Hyökkääjä 24 33   Inter Milano
8 Kaká Keskikenttämies 24 33   AC Milan
9 Ronaldo Hyökkääjä 29 97   Real Madrid
10 Ronaldinho Hyökkääjä 26 65   FC Barcelona
11 Zé Roberto Keskikenttämies 31 79   Bayern München
12 Rogério Ceni Maalivahti 33 16   São Paulo
13 Cicinho Puolustaja 25 10   Real Madrid
14 Luisão Puolustaja 25 16   SL Benfica
15 Cris Puolustaja 29 17   Olympique de Lyon
16 Gilberto Puolustaja 30 8   Hertha BSC Berlin
17 Gilberto Silva Keskikenttämies 29 38   Arsenal FC
18 Mineiro Keskikenttämies 30 ?   São Paulo
* Edmílson (loukkaantui) Keskikenttämies 29 36    FC Barcelona
19 Juninho Pernambucano Keskikenttämies 31 38   Olympique de Lyon
20 Ricardinho Keskikenttämies 30 18   Corinthians
21 Fred Hyökkääjä 22 3   Olympique de Lyon
22 Júlio César Maalivahti 26 11   Inter Milano
23 Robinho Hyökkääjä 22 18   Real Madrid
V Carlos Alberto Parreira

Costa RicaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
3. turnaus (2. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Ei osallistunut
1938 Ei osallistunut 1950 Ei osallistunut
1954 Ei osallistunut 1958 Karsiutui
1962 Karsiutui 1966 Karsiutui
1970 Karsiutui 1974 Karsiutui
1978 Karsiutui 1982 Karsiutui
1986 Karsiutui 1990 13. sija
1994 Karsiutui 1998 Karsiutui
2002 19. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
10 7 3 1 3 9 12 -3 47,6%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 26. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 37. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Álvaro Mesen Hyökkääjä 33   Clube Sport Herediano
2 Jervis Drummond Hyökkääjä 29   Deportivo Saprissa
3 Luis Marín (c) Hyökkääjä 31   LD Alajuelense
4 Michael Umaña Hyökkääjä 23   Brujas FC
5 Gilberto Martínez Hyökkääjä 26   Brescia
6 Danny Fonseca Hyökkääjä 26   C.S. Cartaginés
7 Christian Bolaños Hyökkääjä 22   Deportivo Saprissa
8 Mauricio Solís Hyökkääjä 33   CSD Comunicaciones
9 Paulo Wanchope Hyökkääjä 29   Clube Sport Herediano
10 Walter Centeno Hyökkääjä 31   Deportivo Saprissa
11 Ronald Gómez Hyökkääjä 31   Deportivo Saprissa
12 Leonardo González Hyökkääjä 25   Clube Sport Herediano
13 Kurt Bernard Hyökkääjä 28   Puntarenas FC
14 Randall Azofeifa Hyökkääjä 21   Deportivo Saprissa
15 Harold Wallace Hyökkääjä 30   LD Alajuelense
16 Carlos Hernández Hyökkääjä 24   LD Alajuelense
17 Gabriel Badilla Hyökkääjä 21   Deportivo Saprissa
18 José Porras Hyökkääjä 35   Deportivo Saprissa
19 Álvaro Saborío Hyökkääjä 24   Deportivo Saprissa
20 Douglas Sequeira Hyökkääjä 28   Real Salt Lake
21 Víctor Núñez Hyökkääjä 26   C.S. Cartaginés
22 Michael Rodríguez Hyökkääjä 24   LD Alajuelense
23 Wardy Alfaro Pizarro Hyökkääjä 28   LD Alajuelense
V Alexandre Guimarães

EcuadorMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
2. turnaus (2. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Ei osallistunut
1938 Ei osallistunut 1950 Vetäytyi pois
1954 Ei osallistunut 1958 Ei osallistunut
1962 Karsiutui 1966 Karsiutui
1970 Karsiutui 1974 Karsiutui
1978 Karsiutui 1982 Karsiutui
1986 Karsiutui 1990 Karsiutui
1994 Karsiutui 1998 Karsiutui
2002 24. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
3 3 1 0 2 2 4 -2 33,3%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 39. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 51. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Edwin Villafuerte Maalivahti 27   Deportivo Quito
2 Jorge Guagua Puolustaja 24   Tl Nacional
3 Iván Hurtado (c) Puolustaja 31   Al Arabi
4 Ulises de la Cruz Puolustaja 32   Aston Villa
5 José Luis Perlaza Puolustaja 24   Olmedo
6 Patricio Urrutia Keskikenttämies 28   Liga Deportiva Universitaria
7 Christian Lara Keskikenttämies 26   Tl Nacional
8 Edison Méndez Keskikenttämies 27   Liga Deportiva Universitaria
9 Felix Borja Hyökkääjä 23   Olympiakos
10 Jaime Iván Kaviedes Hyökkääjä 28   Argentinos Juniors
11 Agustín Delgado Hyökkääjä 31   Liga Deportiva Universitaria
12 Cristian Mora Maalivahti 23   Liga Deportiva Universitaria
13 Paul Ambrossi Puolustaja 25   Liga Deportiva Universitaria
14 Segundo Castillo Keskikenttämies 24   Tl Nacional
15 Marlon Ayoví Keskikenttämies 34   Deportivo Quito
16 Luis Antonio Valencia Keskikenttämies 20   Recreativo Huelva
17 Giovanny Espinoza Puolustaja 29   Liga Deportiva Universitaria
18 Neicer Reasco Puolustaja 28   Liga Deportiva Universitaria
19 Luis Saritama Keskikenttämies 22   Deportivo Quito
20 Edwin Tenório Keskikenttämies 30   Barcelona de Guayaquil
21 Carlos Tenório Hyökkääjä 27   Al Sadd
22 Damián Lanza Maalivahti 24   Aucas
23 Cristian Benítez Hyökkääjä 26   Tl Nacional
V Luis Fernando Suárez

EnglantiMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
12. turnaus (3. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Ei osallistunut
1938 Ei osallistunut 1950 8. sija
1954 6. sija 1958 11. sija
1962 8. sija 1966   Mestari
1970 8. sija 1974 Karsiutui
1978 Karsiutui 1982 6. sija
1986 8. sija 1990 4. sija
1994 Karsiutui 1998 9. sija
2002 6. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
81 50 22 15 13 68 45 +23 54,0%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 10. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 5. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Paul Robinson Maalivahti 26 19   Tottenham Hotspur
2 Gary Neville Puolustaja 31 78   Manchester United
3 Ashley Cole Puolustaja 25 44   Arsenal FC
4 Steven Gerrard Keskikenttämies 26 40   Liverpool FC
5 John Terry Puolustaja 25 22   Chelsea
6 Rio Ferdinand Puolustaja 27 45   Manchester United
7 David Beckham (c) Keskikenttämies 31 87   Real Madrid
8 Frank Lampard Keskikenttämies 27 38   Chelsea
9 Wayne Rooney Hyökkääjä 20 29   Manchester United
10 Michael Owen Hyökkääjä 26 75   Newcastle United
11 Joe Cole Keskikenttämies 24 30   Chelsea
12 Sol Campbell Puolustaja 31 66   Arsenal FC
13 David James Maalivahti 35 33   Manchester City
14 Wayne Bridge Puolustaja 25 22   Fulham
15 Jamie Carragher Puolustaja 28 23   Liverpool FC
16 Owen Hargreaves Keskikenttämies 25 31   Bayern München
17 Jermaine Jenas Keskikenttämies 23 15   Tottenham Hotspur
18 Michael Carrick Keskikenttämies 24 5   Tottenham Hotspur
19 Aaron Lennon Keskikenttämies 19 0   Tottenham Hotspur
20 Stewart Downing Keskikenttämies 24 1   Middlesbrough FC
21 Peter Crouch Hyökkääjä 25 5   Liverpool FC
22 Robert Green Maalivahti 26 1   Norwich City
23 Theo Walcott Hyökkääjä 17 0   Arsenal FC
V Sven-Göran Eriksson

EspanjaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
Lohko 7
  Bosnia ja Hertsegovina 1:1 1:1    Belgia 2:0 0:2
  Liettua 0:0 1:0   San Marino 5:0 0:6
  Serbia ja Montenegro 0:0 1:1
P O V T H TM PM ME Aprov
20 10 5 5 0 19 3 +16 66,7%
Jatkokarsinnat
  Slovakia 5:1 1:1
12ª Turnaukset (8ª. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 5. sija
1938 Keskeytti 1950 4. sija
1954 Karsiutui 1958 Karsiutui
1962 13. sija 1966 10. sija
1970 Karsiutui 1974 Karsiutui
1978 10. sija 1982 12. sija
1986 7. sija 1990 10. sija
1994 8. sija 1998 17. sija
2002 5. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
69 45 19 12 14 71 53 +18 51,1%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 5. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 7. sija
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Iker Casillas Maalivahti 25 56   Real Madrid
2 Míchel Salgado Puolustaja 30 49   Real Madrid
3 Mariano Pernía Puolustaja 29 1   Getafe CF
4 Carlos Marchena Puolustaja 26 27   Valencia CF
5 Carles Puyol Puolustaja 28 44   FC Barcelona
6 David Albelda Keskikenttämies 28 31   Valencia CF
7 Raúl (c) Hyökkääjä 28 92   Real Madrid
8 Xavi Keskikenttämies 26 33   FC Barcelona
9 Fernando Torres Hyökkääjä 22 27   Atlético de Madrid
10 José Antonio Reyes Hyökkääjä 22 16   Arsenal FC
11 Luis García Hyökkääjä 28 7   Liverpool FC
12 Antonio López Puolustaja 24 8   Atlético de Madrid
13 Andrés Iniesta Keskikenttämies 22 0   FC Barcelona
14 Xabi Alonso Keskikenttämies 24 23   Liverpool FC
15 Sergio Ramos Puolustaja 20 8   Real Madrid
16 Marcos Senna Keskikenttämies 29 1   Villarreal CF
17 Joaquín Keskikenttämies 24 36   Real Betis
18 Cesc Fàbregas Keskikenttämies 19 1   Arsenal FC
19 Santiago Cañizares Maalivahti 36 42   Valencia CF
20 Juanito Puolustaja 29 14   Real Betis
21 David Villa Hyökkääjä 24 5   Valencia CF
22 Pablo Puolustaja 24 8   Atlético de Madrid
23 José Manuel Reina Maalivahti 23 2   Liverpool FC
V Luis Aragonés

Etelä-KoreaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
7. turnaus (6. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Ei osallistunut
1938 Ei osallistunut 1950 Ei osallistunut
1954 16. sija 1958 Ei osallistunut
1962 Ei osallistunut 1966 Vetäytyi pois
1970 Karsiutui 1974 Karsiutui
1978 Karsiutui 1982 Karsiutui
1986 20. sija 1990 22. sija
1994 20. sija 1998 30. sija
2002 4. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
15 21 3 6 12 19 49 -30 23,8%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 29. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 31. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Lee Un-jae (c) Maalivahti 33 92   Suwon Samsung Bluewings
2 Kim Yeong-cheol Puolustaja 29 9   Ilhwa Chunma
3 Kim Dong-jin Puolustaja 24 32   FC Seoul
4 Choi Jin-cheol Puolustaja 35 59   Chonbuk Hyundai Motors
5 Kim Nam-il Keskikenttämies 29 64   Suwon Samsung Bluewings
6 Kim Jin-gyu Puolustaja 21 20   Júbilo Iwata
7 Park Ji-seong Keskikenttämies 25 58   Manchester United
8 Kim Du-hyeon Keskikenttämies 23 30   Ilhwa Chunma
9 Ahn Jeong-hwan Hyökkääjä 30 57   MSV Duisburg
10 Park Ju-yeong Hyökkääjä 20 15   FC Seoul
11 Seol Gi-hyeon Hyökkääjä 27 63   Wolverhampton Wanderers
12 Lee Yeong-pyo Puolustaja 29 82   Tottenham Hotspur
13 Lee Eul-yong Keskikenttämies 29 45   Trabzonspor
14 Lee Cheon-su Hyökkääjä 24 59   Ulsan Hyundai Horang-i
15 Baek Ji-hun Keskikenttämies 21 10   FC Seoul
16 Chung Gyeong-ho Hyökkääjä 26 39   Gwangju Sangmu Phoenix
17 Lee Ho Keskikenttämies 21 9   Ulsan Hyundai Horang-i
18 Kim Sang-sik Keskikenttämies 29 38   Ilhwa Chunma
19 Cho Jae-jin Hyökkääjä 24 18   Shimizu S-Pulse
20 Kim Yong-dae Maalivahti 26 15   Ilhwa Chunma
21 Kim Yeong-gwang Maalivahti 22 5   Chunnam Dragons
22 Song Jong-guk Puolustaja 27 49   Suwon Samsung Bluewings
23 Cho Won-hui Puolustaja 33 11   Suwon Samsung Bluewings
V Dick Advocaat

GhanaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
Primeira fase
  Somalia 2:0 5:0
Segunda fase — Lohko 4
  Burkina Faso 2:1 0:1   Etelä-Afrikka 3:0 0:2
  Kap Verde 2:0 4:0   Uganda 2:0 1:1
  Kongon demokraattinen tasavalta 0:0 1:1
P O V T H TM PM ME Aprov
21 10 6 3 1 17 4 +13 70,0%
1. turnaus (1. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Ei osallistunut
1938 Ei osallistunut 1950 Ei osallistunut
1954 Ei osallistunut 1958 Ei osallistunut
1962 Karsiutui 1966 Vetäytyi pois
1970 Karsiutui 1974 Karsiutui
1978 Karsiutui 1982 Vetäytyi pois
1986 Karsiutui 1990 Karsiutui
1994 Karsiutui 1998 Karsiutui
2002 Karsiutui
P O V T H TM PM ME Aprov
0 0 0 0 0 0 0 0 0,00%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 48. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 70. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
Sammy Adjei Maalivahti 25   M.S. Ashdod
Richard Kingston Maalivahti 30   Ankaraspor
George Owu Maalivahti 23   Ashanti Gold SC
Emmanuel Pappoe Puolustaja 25   Hapoel Kfar Saba
John Paintsil Puolustaja 24   Hapoel Tel Aviv FC
John Mensah Puolustaja 23   Stade Rennais FC
Issah Ahmed Puolustaja 24   Randers FC
Samuel Kuffour Puolustaja 29   AS Roma
Hans Sarpei Puolustaja 29   VfL Wolfsburg
Dan Quaye Puolustaja 25   Hearts of Oak
Habib Mohammed Puolustaja 22   King Faisal Babes
Shilla Illiasu Puolustaja 25   Asante Kotoko
Stephen Appiah (c) Keskikenttämies 25   Fenerbahçe SK
Michael Essien Keskikenttämies 23   Chelsea FC
Sulley Ali Muntari Keskikenttämies 21   Udinese Calcio
Haminu Dramani Keskikenttämies 20   Belgradin Punainen Tähti
Eric Addo Keskikenttämies 27   PSV Eindhoven
Derek Boateng Keskikenttämies 23   AIK Fotboll
Otto Addo Keskikenttämies 31   FSV Mainz 05
Gyan Asamoah Hyökkääjä 20   Modena FC
Matthew Amoah Hyökkääjä 25   Borussia Dortmund
Razak Pimpong Hyökkääjä 23   FC København
Alex Tachie Mensah Hyökkääjä 29     FC St Gallen
V Ratomir Dujković

IranMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
3. turnaus (1. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Ei osallistunut
1938 Ei osallistunut 1950 Ei osallistunut
1954 Ei osallistunut 1958 Ei osallistunut
1962 Ei osallistunut 1966 Ei osallistunut
1970 Ei osallistunut 1974 Karsiutui
1978 14. sija 1982 Vetäytyi pois
1986 Hylättiin 1990 Karsiutui
1994 Karsiutui 1998 20. sija
2002 Karsiutui Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
4 6 1 1 4 4 12 -8 22,2%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 23. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 48. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Ebrahim Mirzapour Maalivahti 27 62   Foolad
2 Mehdi Mahdavikia Keskikenttämies 28 89   Hamburger SV
3 Sohrab Bakhtiarizadeh Puolustaja 33 33   Saba Battery
4 Yahya Golmohammadi Puolustaja 35 67   Saba Battery
5 Rahman Rezaei Puolustaja 31 41   F.C. Messina
6 Javad Nekounam Keskikenttämies 25 69   Sharjah FC
7 Fereydoon Zandi Hyökkääjä 27 9   1. FC Kaiserslautern
8 Ali Karimi Keskikenttämies 27 89   Bayern München
9 Vahid Hashemian Hyökkääjä 29 25   Hannover 96
10 Ali Daei (c) Hyökkääjä 37 145   Saba Battery
11 Rasoul Khatibi Hyökkääjä 27 14   Sepahan
12 Hassan Roodbarian Maalivahti 27 1   Pas de Teherán
13 Hossein Kaebi Puolustaja 20 42   Foolad
14 Mehrzad Madanchi Keskikenttämies 21 5   Persépolis de Teherán
15 Reza Enayati Hyökkääjä 30 16   Esteghlal de Teherán
16 Javad Kazemian Keskikenttämies 25 28   Persépolis de Teherán
17 Amir Hossein Sadeghi Puolustaja 24 1   Esteghlal de Teherán
18 Mohammad Nosrati Puolustaja 24 42   Pas de Teherán
19 Andranik Teymourian Keskikenttämies 23 5   Abu Muslem
20 Arash Borhani Hyökkääjä 22 21   Pas de Teherán
21 Sattar Zare Puolustaja 25 19   Bargh Shiraz
22 Vahid Taleblou Maalivahti 24 1   Esteghlal de Teherán
23 Masoud Shojaei Keskikenttämies 22 1   Saipa de Teherán
V Branko Ivanković

ItaliaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
16. turnaus (12. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934   Mestari
1938   Mestari 1950 7. sija
1954 10. sija 1958 Karsiutui
1962 9. sija 1966 9. sija
1970 2. sija 1974 10. sija
1978 4. sija 1982   Mestari
1986 12. sija 1990 3. sija
1994 2. sija 1998 5. sija
2002 15. sija 2006   Mestari
Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
134 70 39 17 14 110 67 +43 63,8%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 13. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 3. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Gianluigi Buffon Maalivahti 28 58   Juventus
2 Cristian Zaccardo Puolustaja 24 11   Città di Palermo
3 Fabio Grosso Puolustaja 28 15   Città di Palermo
4 Daniele De Rossi Keskikenttämies 22 15   AS Roma
5 Fabio Cannavaro (c) Puolustaja 32 91   Juventus
6 Andrea Barzagli Puolustaja 25 7   Città di Palermo
7 Alessandro Del Piero Hyökkääjä 31 72   Juventus
8 Gennaro Gattuso Keskikenttämies 28 40   AC Milan
9 Luca Toni Hyökkääjä 29 16   Fiorentina
10 Francesco Totti Hyökkääjä 29 49   AS Roma
11 Alberto Gilardino Hyökkääjä 23 13   AC Milan
12 Angelo Peruzzi Maalivahti 36 31   SS Lazio
13 Alessandro Nesta Puolustaja 30 73   AC Milan
14 Marco Amelia Maalivahti 24 1   Livorno
15 Vincenzo Iaquinta Hyökkääjä 26 11   Udinese
16 Mauro Camoranesi Keskikenttämies 29 19   Juventus
17 Simone Barone Keskikenttämies 28 12   Città di Palermo
18 Filippo Inzaghi Hyökkääjä 32 48   AC Milan
19 Gianluca Zambrotta Puolustaja 29 52   Juventus
20 Simone Perrotta Keskikenttämies 28 22   AS Roma
21 Andrea Pirlo Keskikenttämies 27 22   AC Milan
22 Massimo Oddo Puolustaja 30 18   SS Lazio
23 Marco Materazzi Puolustaja 32 26   Inter Milano
V Marcello Lippi

JapaniMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
3. turnaus (3. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Ei osallistunut
1938 Vetäytyi pois 1950 Ei osallistunut
1954 Karsiutui 1958 Ei osallistunut
1962 Karsiutui 1966 Ei osallistunut
1970 Karsiutui 1974 Karsiutui
1978 Karsiutui 1982 Karsiutui
1986 Karsiutui 1990 Karsiutui
1994 Karsiutui 1998 31. sija
2002 9. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
7 7 2 1 4 6 7 -1 33,3%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 18. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 42. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Seigō Narazaki Maalivahti 30 48   Nagoya Grampus Eight
2 Makoto Tanaka Puolustaja 30 32   Júbilo Iwata
3 Yūichi Komano Puolustaja 24 5   Sanfrecce Hiroshima
4 Yasuhito Endō Keskikenttämies 26 40   Gamba Osaka
5 Tsuneyasu Miyamoto (c) Puolustaja 29 67   Gamba Osaka
6 Kōji Nakata Puolustaja 26 54   FC Basel
7 Hidetoshi Nakata Keskikenttämies 29 72   Bolton Wanderers
8 Mitsuo Ogasawara Keskikenttämies 27 50   Kashima Antlers
9 Naohiro Takahara Hyökkääjä 27 40   Hamburger SV
10 Shunsuke Nakamura Keskikenttämies 27 58   Celtic FC
11 Seiichirō Maki Hyökkääjä 25 9   JEF United Ichihara Chiba
12 Yōichi Doi Maalivahti 32 2   FC Tokyo
13 Atsushi Yanagisawa Hyökkääjä 29 55   Kashima Antlers
14 Alessandro Santos Puolustaja 28 70   Urawa Red Diamonds
15 Takashi Fukunishi Keskikenttämies 29 58   Júbilo Iwata
16 Masashi Oguro Hyökkääjä 26 15   Grenoble
17 Jun’ichi Inamoto Keskikenttämies 26 62   West Bromwich Albion
18 Shinji Ono Keskikenttämies 26 53   Urawa Red Diamonds
19 Keisuke Tsuboi Puolustaja 26 30   Urawa Red Diamonds
20 Keiji Tamada Hyökkääjä 26 37   Nagoya Grampus Eight
21 Akira Kaji Puolustaja 26 42   Gamba Osaka
22 Yūji Nakazawa Puolustaja 28 50   Yokohama F. Marinos
23 Yoshikatsu Kawaguchi Maalivahti 30 87   Júbilo Iwata
V Zico

KroatiaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
3. turnaus (3. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Ei osallistunut
1938 Ei osallistunut 1950 Ei osallistunut
1954 Ei osallistunut 1958 Ei osallistunut
1962 Ei osallistunut 1966 Ei osallistunut
1970 Ei osallistunut 1974 Ei osallistunut
1978 Ei osallistunut 1982 Ei osallistunut
1986 Ei osallistunut 1990 Ei osallistunut
1994 Ei osallistunut 1998 3. sija
2002 23. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
18 10 6 0 4 13 8 +5 60,0%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 23. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 28. sija
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Stipe Pletikosa Maalivahti 27 46   Hajduk Split
2 Darijo Srna Keskikenttämies 24 31   Šah’tar Donetsk
3 Josip Šimunić Puolustaja 28 39   Hertha BSC Berlin
4 Robert Kovač Puolustaja 32 51   Juventus
5 Igor Tudor Puolustaja 28 48   AC Siena
6 Jurica Vranješ Keskikenttämies 26 21   Werder Bremen
7 Dario Šimić Puolustaja 30 75   AC Milan
8 Marko Babić Keskikenttämies 25 27   Bayer Leverkusen
9 Dado Pršo Hyökkääjä 31 24   Glasgow Rangers
10 Niko Kovač (c) Keskikenttämies 34 51   Hertha BSC Berlin
11 Mario Tokić Puolustaja 30 20   FK Austria Wien
12 Joe Didulica Maalivahti 28 1   FK Austria Wien
13 Stjepan Tomas Puolustaja 30 44   Galatasaray
14 Luka Modrić Keskikenttämies 20 0   Dynamo Zagreb
15 Ivan Leko Keskikenttämies 28 28     Club Brugge
16 Jerko Leko Keskikenttämies 26 28   Kiovan Dynamo
17 Ivan Klasnić Hyökkääjä 26 15   Werder Bremen
18 Ivica Olić Hyökkääjä 26 28   CSKA Moskova
19 Niko Kranjčar Keskikenttämies 21 13   Hajduk Split
20 Anthony Šerić Keskikenttämies 27 14   Panathinaikos
21 Boško Balaban Hyökkääjä 27 23     Club Brugge
22 Ivan Bošnjak Hyökkääjä 27 8   Dynamo Zagreb
23 Tomislav Butina Maalivahti 32 26     Club Brugge
V Zlatko Kranjčar

MeksikoMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
13. turnaus (4. peräkkäinen)
1930 13. sija 1934 Ei osallistunut
1938 Karsiutui 1950 12. sija
1954 13. sija 1958 16. sija
1962 11. sija 1966 12. sija
1970 6. sija 1974 Karsiutui
1978 16. sija 1982 Karsiutui
1986 6. sija 1990 Hylättiin
1994 13. sija 1998 13. sija
2002 11. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
41 41 10 11 20 43 79 -36 33,3%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 4. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 15. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Oswaldo Sánchez Maalivahti 32 68   Chivas de Guadalajara
2 Claudio Suárez Puolustaja 37 177   C.D. Chivas USA
3 Carlos Salcido Puolustaja 26 29   Chivas de Guadalajara
4 Rafael Márquez (c) Puolustaja 27 64   FC Barcelona
5 Ricardo Osorio Puolustaja 26 36   Cruz Azul
6 Gerardo Torrado Keskikenttämies 32 53   Cruz Azul
7 Zinha Keskikenttämies 30 29   Deportivo Toluca
8 Pavel Pardo Keskikenttämies 29 125   Clube América
9 Jared Borgetti Hyökkääjä 32 72   Bolton Wanderers
10 Guillermo Franco Hyökkääjä 29 5   Villarreal CF
11 Ramón Morales Keskikenttämies 30 41   Chivas de Guadalajara
12 Jesús Corona Maalivahti 25 6   Tecos de la UAG
13 Guillermo Ochoa Maalivahti 20 1   Clube América
14 Gonzalo Pineda Puolustaja 23 27   Chivas de Guadalajara
15 José Antonio Castro Puolustaja 25 9   Clube América
16 Mario Méndez Puolustaja 27 31   CF Monterrey
17 Francisco Fonseca Hyökkääjä 26 27   Cruz Azul
18 Andrés Guardado Keskikenttämies 19 6   Atlas de Guadalajara
19 Omar Bravo Hyökkääjä 26 29   Chivas de Guadalajara
20 Rafael García Keskikenttämies 31 50   Atlas de Guadalajara
21 Jesús Arellano Keskikenttämies 33 65   CF Monterrey
22 Francisco Rodríguez Puolustaja 24 29   Chivas de Guadalajara
23 Luis Ernesto Pérez Keskikenttämies 25 50   CF Monterrey
V Ricardo Lavolpe

NorsunluurannikkoMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat

Segunda fase — Grupo 3

  Benin 3:0 1:0   Libya 2:0 0:0
  Kamerun 2:3 0:2   Sudan 5:0 3:1
  Egypti 2:0 2:1
P O V T H TM PM ME Aprov
22 10 7 1 2 20 6 +14 73,3%
1. turnaus (1. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Ei osallistunut
1938 Ei osallistunut 1950 Ei osallistunut
1954 Ei osallistunut 1958 Ei osallistunut
1962 Ei osallistunut 1966 Ei osallistunut
1970 Ei osallistunut 1974 Karsiutui
1978 Karsiutui 1982 Ei osallistunut
1986 Karsiutui 1990 Karsiutui
1994 Karsiutui 1998 Karsiutui
2002 Karsiutui
P O V T H TM PM ME Aprov
0 0 0 0 0 0 0 0 0,00%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 32. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 70. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Jean-Jacques Tizié Maalivahti 33 28   Espérance
2 Kanga Akale Keskikenttämies 25 19   AJ Auxerre
3 Arthur Boka Puolustaja 23 17   RC Strasbourg
4 Kolo Touré Puolustaja 25 47   Arsenal FC
5 Didier Zokora Keskikenttämies 25 53   AS Saint-Étienne
6 Blaise Kouassi Puolustaja 32 50   Troyes AC
7 Emerse Fae Keskikenttämies 22 11   FC Nantes Atlantique
8 Bonaventure Kalou Keskikenttämies 28 50   Paris Saint-Germain
9 Arouna Kone Hyökkääjä 22 14   PSV Eindhoven
10 Gilles Yapi Yapo Keskikenttämies 24 34     BSC Young Boys
11 Didier Drogba (c) Hyökkääjä 28 25   Chelsea
12 Abdoulaye Méïté Puolustaja 25 19   Olympique de Marseille
13 Marco André Kpolo Zoro Puolustaja 22 10   FC Messina
14 Bakary Koné Hyökkääjä 24 10   OGC Nice
15 Aruna Dindane Hyökkääjä 25 51   RC Lens
16 Gérard Gnanhouan Maalivahti 26 5   Montpellier HSC
17 Cyril Domoraud Puolustaja 35 68   US Créteil
18 Abdul Kader Keïta Hyökkääjä 24 4   Lille OSC
19 Yaya Touré Keskikenttämies 23 7   Olympiakos
20 Guy Demel Keskikenttämies 24 8   Hamburger SV
21 Emmanuel Eboue Puolustaja 22 9   Arsenal FC
22 Koffi Ndri Romaric Keskikenttämies 22 17   Le Mans UC72
23 Barry Boubacar Copa Maalivahti 26 6   K.S.K. Beveren
V Henri Michel

ParaguayMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
7. turnaus (3. peräkkäinen)
1930 9. sija 1934 Ei osallistunut
1938 Ei osallistunut 1950 11. sija
1954 Ei osallistunut 1958 12. sija
1962 Karsiutui 1966 Karsiutui
1970 Karsiutui 1974 Karsiutui
1978 Karsiutui 1982 Karsiutui
1986 13. sija 1990 Karsiutui
1994 Karsiutui 1998 14. sija
2002 16. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
22 19 5 7 7 25 34 -9 38,6%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 33. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 22. sija
 
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Justo Villar Maalivahti 28 37   Newell's Old Boys
2 Jorge Núñez Puolustaja 28 13   Estudiantes de La Plata
3 Delio Toledo Puolustaja 32 28   Real Zaragoza
4 Carlos Gamarra (c) Puolustaja 35 104   Palmeiras
5 Julio César Cáceres Puolustaja 26 30   River Plate
6 Carlos Bonet Keskikenttämies 28 25   Clube Libertad
7 Salvador Cabañas Hyökkääjä 25 1   Jaguares
8 Edgar Barreto Keskikenttämies 21 6   NEC Nijmegen
9 Roque Santa Cruz Hyökkääjä 24 42   Bayern München
10 Roberto Miguel Acuña Keskikenttämies 34 90   Deportivo La Coruña
11 Diego Gavilán Keskikenttämies 26 38   Newell's Old Boys
12 Aldo Bobadilla Maalivahti 30   Clube Libertad
13 Carlos Humberto Paredes Keskikenttämies 29 66   Reggina
14 Paulo da Silva Puolustaja 26 31   Clube Toluca
15 Julio Manzur Puolustaja 24   Santos FC
16 Cristian Riveros Keskikenttämies 23   Clube Libertad
17 José Montiel Keskikenttämies 18   Olimpia de Asunción
18 Nelson Valdez Hyökkääjä 22 3   Werder Bremen
19 Julio Dos Santos Keskikenttämies 23 10   Bayern München
20 José Cardozo Hyökkääjä 35 80   San Lorenzo de Almagro
21 Denis Caniza Puolustaja 31 72   Cruz Azul
22 Derlis Gómez Maalivahti 33   Sportivo Luqueño
23 Nelson Cuevas Hyökkääjä 26 32   CF Pachuca
V Aníbal Ruiz

PortugaliMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
4. turnaus (2. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Karsiutui
1938 Karsiutui 1950 Karsiutui
1954 Karsiutui 1958 Karsiutui
1962 Karsiutui 1966 3. sija
1970 Karsiutui 1974 Karsiutui
1978 Karsiutui 1982 Karsiutui
1986 17. sija 1990 Karsiutui
1994 Karsiutui 1998 Karsiutui
2002 21. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
21 12 7 0 5 25 16 +9 58,3%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 7. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 23. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Ricardo Maalivahti 30 46   Sporting CP
2 Paulo Ferreira Puolustaja 27 28   Chelsea FC
3 Caneira Puolustaja 27 5   Sporting CP
4 Ricardo Costa Puolustaja 25 2   FC Porto
5 Fernando Meira Puolustaja 28 27   VfB Stuttgart
6 Costinha Keskikenttämies 31 41   Moskovan Dynamo
7 Luis Figo (c) Keskikenttämies 33 117   Inter Milano
8 Petit Keskikenttämies 29 33   SL Benfica
9 Pauleta Hyökkääjä 33 79   Paris Saint-Germain
10 Hugo Viana Keskikenttämies 23 18   Valencia CF
11 Simão Sabrosa Keskikenttämies 26 41   SL Benfica
12 Quim Maalivahti 30 24   SL Benfica
13 Miguel Puolustaja 26 16   Valencia CF
14 Nuno Valente Puolustaja 31 21   Everton FC
15 Luís Boa Morte Hyökkääjä 28 24   Fulham FC
16 Ricardo Carvalho Puolustaja 28 15   Chelsea FC
17 Cristiano Ronaldo Hyökkääjä 21 29   Manchester United
18 Maniche Keskikenttämies 28 28   Chelsea FC
19 Tiago Mendes Keskikenttämies 25 20   Olympique de Lyon
20 Deco Keskikenttämies 28 32   FC Barcelona
21 Nuno Gomes Hyökkääjä 29 53   SL Benfica
22 Bruno Vale Maalivahti 23 0   Estrela da Amadora
23 Hélder Postiga Hyökkääjä 23 21   AS Saint-Étienne
V Luiz Felipe Scolari

PuolaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
7. turnaus (2. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 Vetäytyi pois
1938 11. sija 1950 Ei osallistunut
1954 Vetäytyi pois 1958 Karsiutui
1962 Karsiutui 1966 Karsiutui
1970 Karsiutui 1974 3. sija
1978 5. sija 1982 3. sija
1986 14. sija 1990 Karsiutui
1994 Karsiutui 1998 Karsiutui
2002 25. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
47 28 14 5 9 42 36 +6 56,0%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 29. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 14. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Artur Boruc Maalivahti 26 15   Celtic FC
2 Mariusz Jop Puolustaja 27 10   FK Moskova
3 Seweryn Gancarczyk Puolustaja 24 2   FK Metalist Harkova
4 Marcin Baszczyński Puolustaja 29 30   Wisła Kraków
5 Kamil Kosowski Keskikenttämies 28 43   Southampton FC
6 Jacek Bąk (c) Puolustaja 33 70   Al Rayyan
7 Radosław Sobolewski Keskikenttämies 29 17   Wisła Kraków
8 Jacek Krzynówek Keskikenttämies 30 56   Bayer Leverkusen
9 Maciej Żurawski Hyökkääjä 29 48   Celtic FC
10 Mirosław Szymkowiak Keskikenttämies 29 27   Trabzonspor
11 Grzegorz Rasiak Hyökkääjä 27 28   Southampton FC
12 Tomasz Kuszczak Maalivahti 24 3   West Bromwich Albion
13 Sebastian Mila Keskikenttämies 23 26   FK Austria Wien
14 Michał Żewłakow Puolustaja 30 54   Olympiakos
15 Euzebiusz Smolarek Keskikenttämies 25 11   Borussia Dortmund
16 Arkadiusz Radomski Keskikenttämies 28 18   FK Austria Wien
17 Dariusz Dudka Puolustaja 22 6   Wisła Kraków
18 Mariusz Lewandowski Puolustaja 27 25   Šah’tar Donetsk
19 Bartosz Bosacki Puolustaja 30 13   Lech Poznań
20 Piotr Giza Keskikenttämies 26 4   Cracovią Kraków
21 Ireneusz Jeleń Hyökkääjä 25 7   Wisła Plock
22 Łukasz Fabiański Maalivahti 21 2   Legia Warszawa
23 Paweł Brożek Hyökkääjä 23 3   Wisła Kraków
V Paweł Janas

RanskaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
12. turnaus (3. peräkkäinen)
1930 7. sija 1934 9. sija
1938 6. sija 1950 Karsiutui
1954 11. sija 1958 3. sija
1962 Karsiutui 1966 13. sija
1970 Karsiutui 1974 Karsiutui
1978 12. sija 1982 4. sija
1986 3. sija 1990 Karsiutui
1994 Karsiutui 1998   Mestari
2002 28. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
88 50 27 7 16 86 61 +25 58,7%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 8. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 6. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Mickaël Landreau Maalivahti 27 3   FC Nantes Atlantique
2 Jean-Alain Boumsong Puolustaja 26 17   Newcastle United
3 Éric Abidal Puolustaja 26 4   Olympique Lyonnais
4 Patrick Vieira Keskikenttämies 29 83   Juventus
5 William Gallas Puolustaja 28 37   Chelsea
6 Claude Makélélé Keskikenttämies 33 40   Chelsea
7 Florent Malouda Keskikenttämies 26 9   Olympique de Lyon
8 Vikash Dhorasoo Keskikenttämies 32 6   Paris Saint-Germain
9 Djibril Cissé Hyökkääjä 24 27   Liverpool FC
10 Zinedine Zidane (c) Keskikenttämies 33 98   Real Madrid
11 Sylvain Wiltord Hyökkääjä 32 76   Olympique de Lyon
12 Thierry Henry Hyökkääjä 28 75   Arsenal FC
13 Mikael Silvestre Puolustaja 28 36   Manchester United
14 Louis Saha Hyökkääjä 27 8   Manchester United
15 Lilian Thuram Puolustaja 34 110   Juventus
16 Fabien Barthez Maalivahti 34 76   Olympique de Marseille
17 Gaël Givet Puolustaja 24 9   AS Monaco
18 Alou Diarra Keskikenttämies 24 7   RC Lens
19 Willy Sagnol Puolustaja 29 34   Bayern Munich
20 David Trézéguet Hyökkääjä 28 60   Juventus
21 Pascal Chimbonda Puolustaja 27 0   Wigan Athletic FC
22 Franck Ribéry Keskikenttämies 23 0   Olympique de Marseille
23 Gregory Coupet Maalivahti 33 18   Olympique de Lyon
V Raymond Domenech

RuotsiMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
Karsinnat
11. turnaus (2. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 8. sija
1938 4. sija 1950 3. sija
1954 Karsiutui 1958 2. sija
1962 Karsiutui 1966 Karsiutui
1970 9. sija 1974 5. sija
1978 13. sija 1982 Karsiutui
1986 Karsiutui 1990 9. sija
1994 3. sija 1998 Karsiutui
2002 13. sija Ei osallistunut
P O V T H TM PM ME Aprov
56 42 15 11 16 71 65 +6 44,4%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 16. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 9. sija
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Andreas Isaksson Maalivahti 24 38   Stade Rennais FC
2 Mikael Nilsson Puolustaja 27 25   Panathinaikos
3 Olof Mellberg (c) Puolustaja 28 62   Aston Villa
4 Teddy Lučić Puolustaja 32 80   BK Häcken
5 Erik Edman Puolustaja 27 35   Stade Rennais FC
6 Tobias Linderoth Keskikenttämies 27 56   FC København
7 Niclas Alexandersson Keskikenttämies 34 85   IFK Göteborg
8 Anders Svensson Keskikenttämies 29 65   IF Elfsborg
9 Fredrik Ljungberg Keskikenttämies 29 56   Arsenal FC
10 Zlatan Ibrahimović Hyökkääjä 24 37   Juventus
11 Henrik Larsson Hyökkääjä 34 88   FC Barcelona
12 John Alvbåge Maalivahti 23 1   Viborg FF
13 Petter Hansson Puolustaja 29 12   SC Heerenveen
14 Fredrik Stenman Puolustaja 23 1   Bayer Leverkusen
15 Karl Svensson Puolustaja 22 1   IFK Göteborg
16 Kim Källström Keskikenttämies 23 32   Stade Rennais FC
17 Johan Elmander Hyökkääjä 25 17   Brøndby IF
18 Mattias Jonson Keskikenttämies 32 52   Djurgårdens IF FF
19 Daniel Andersson Keskikenttämies 28 46   Malmö FF
20 Marcus Allbäck Hyökkääjä 32 55   FC København
21 Christian Wilhelmsson Keskikenttämies 26 27     RSC Anderlecht
22 Markus Rosenberg Hyökkääjä 23 7   Ajax Amsterdam
23 Rami Shaaban Maalivahti 30 0   Fredrikstad FK
V Lars Lagerbäck

SaksaMuokkaa

 
Järjestö Turnaukset
16. turnaus (14. peräkkäinen)
1930 Ei osallistunut 1934 3. sija
1938 10. sija 1950 Ei osallistunut
1954   Mestari 1958 4. sija
1962 7. sija 1966 2. sija
Karsinnat 1970 3. sija 1974   Mestari


Järjestäjä pääsee kisoihin karsimatta
1978 4. sija 1982 2. sija
1986 2. sija 1990   Mestari
1994 5. sija 1998 7. sija
2002 2. sija
P O V T H TM PM ME Aprov
168 85 50 18 17 176 106 +70 66,0%
FIFA-ranking (toukokuu 2006): 19. sija Turnausmenestys kaikkiaan: 2. sija
 
 
 
 
 
 
 
Kotiasu
 
 
 
 
 
 
Vieras
# Nimi Pelipaikka Ikä Maaott. Joukkue
1 Jens Lehmann Maalivahti 36 29   Arsenal FC
2 Marcell Jansen Puolustaja 20 4   Borussia Mönchengladbach
3 Arne Friedrich Puolustaja 27 34   Hertha BSC Berlin
4 Robert Huth Puolustaja 21 15   Chelsea FC
5 Sebastian Kehl Keskikenttämies 26 40   Borussia Dortmund
6 Jens Nowotny Puolustaja 32 45   Bayer Leverkusen
7 Bastian Schweinsteiger Keskikenttämies 21 25   Bayern München
8 Torsten Frings Keskikenttämies 30 38   Werder Bremen
9 Mike Hanke</