Avaa päävalikko

Luettelo Aero Oy:n ja Finnairin lentokalustosta

Wikimedian luetteloartikkeli

Aero O/Y:n, myöhemmin Finnairin historiallista ja nykyistä lentokalustoa vuodesta 1923 alkaen aina 2000-luvun alkuun, lähinnä Mäkisen & Ritarannan (2001)[1] ja Planespottersin[2] mukaan. Mukana on myös muun muassa Focke-Wulf Fw 200 Condor -kalusto, joka oli tilattu Saksasta luultavasti 1930-luvun lopulla, mutta jota ei koskaan saatu Suomeen Saksan valtion takavarikoitua koneet toisen maailmansodan aikana.[3]

Yhtiö perustettiin 1. marraskuuta 1923 nimellä Aero O/Y. Nimi Finnair otettiin käyttöön vuonna 1960 ulkomaanlentojen markkinoinnissa, kun yhtiö hankki käyttöönsä ensimmäiset suihkukoneensa. Suihkukoneet maalattiin alusta alkaen Finnairin värein ja tunnuksin.[4] Yhtiön yksinomaiseksi nimeksi Finnair tuli vuonna 1968.

Listauksen perusteena on tässä ensisijaisesti konetyyppi, sitten käyttövuodet ja viimeisenä rekisteritunnus. Lähdeteoksessa (Tuomo T. Mäkinen & Eino Ritaranta 2001) listauksen perusteena on rekisteritunnus.

Sisällysluettelo

Aeron ja Finnairin historiallinen kalustoMuokkaa

Aeron ja Finnairin potkurikonekalustoMuokkaa

Aeron Junkers ja de Havilland -kalustoMuokkaa

Aero Oy:n saksalaisvalmisteinen Junkers-kalusto
No. Tyyppi Tunnus Nimi Aeron käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Junkers F 13 K-SALA Regenpfeifer 1926–1927 Tuhoutui Tallinnassa [5]
2. Junkers F 13 K-SALB Bergfink 1926–1928 Kadonnut Suomenlahdella 1929 [5]
3. Junkers F 13 K-SALD Zwergadler 1927–1927 Tuhoutui matkalla Tallinnasta Helsinkiiin 1927 [5]
4. Junkers F 13 K-SALE
OH-ALE
Spatz 1927–1931 Myyty Suomen valtiolle 1941 [5]
5. Junkers F 13 K-SALF
OH-ALF
Balzhahn 1928–1934 Myyty Suomen valtiolle, romutettu 1937 [5]
6. Junkers F 13 K-SALG
OH-ALG
Turku 1928–1931 Myyty Suomen valtiolle 1941 [5]
7. Junkers F 13 K-SALI
OH-ALI
1930–1935 Tuhoutui matkalla Helsingistä Tallinnaan [5]
1. Junkers G 24 W K-SALC
OH-ALC
Suomi 1926–1935 Myyty Junkers GmbH:lle 1937 [5]
1. Junkers K 53 K-SALH 1928–1929 Myyty Ruotsiin, myöhemmin Kiinaan 1929 [5]
1. Junkers Ju 52 OH-ALK
OH-LAK
Sampo 1932–1945 Tuhoutui Hyvinkäällä [6]
2. Junkers Ju 52 OH-ALL Kaleva 1936–1940 Neuvostoliiton alas ampuma 1940 [6]
3. Junkers Ju 52 OH-LAM Karjala 1942–1949 Myyty Ruotsiin 1952 [7]
4. Junkers Ju 52 OH-LAO Waasa 1942–1949 Lufthansalla 1942–44, lopulta myyty Ruotsiin 1952 [7]
5. Junkers Ju 52 OH-LAP Petsamo 1942–1942 Lufthansan käytössä, ei koskaan palautettu 1945 [7]


Aero Oy:n englantilainen de Havilland -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Nimi Aeron käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. de Havilland D.H.89 Dragon Rapide OH-BLA Salama 1937–1941 Myyty Veljekset Karhumäki Oy:lle 1955, myyty Tanskaan [8]
2. de Havilland D.H.89 Dragon Rapide OH-BLB Lappi 1938–1947 Saksalaisten alas ampuma Kuusamossa 1941, pahoin vahingoittunut mutta korjattu. Myyty lopulta Veljekset Karhumäki Oy:lle 1955, myyty Tanskaan [9]

Aeron Focke-Wulf Fw 200 Condor -kalustoMuokkaa

Aeron Focke-Wulf Condor -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Nimi Aeron käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
1. Focke-Wulf Fw 200 Condor OH-CLA Karjala Saksan takavarikoima, Lufthansan ja Luftwaffen käytössä, tuhoutui sodassa
2. Focke-Wulf Fw 200 Condor OH-CLB Petsamo Saksan takavarikoima, Lufthansan ja Luftwaffen käytössä, tuhoutui sodassa
3. Focke-Wulf Fw 200 Condor OH-CLC Saksan takavarikoima, Luftwaffen käytössä, tuhoutui sodassa

Aeron Douglas DC-2 ja DC-3 -kalustoMuokkaa

Aero Oy:n, myöhemmin Finnairin, DC-2 ja DC-3 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Nimi Aeron käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Douglas DC-2 OH-DLA
OH-LDA
Voima 1941–1949 Myyty Ilmavoimille 1949 [10]
2. Douglas DC-2 OH-DLB
OH-LDB
Sisu 1941–1949 Myyty Ilmavoimille (DO-3, Pikku-Lassi). Romutettu, runko lahjoitettu Hanssin Jukan entisöintihankkeeseen. 1949 [10]
1. Douglas DC-3 OH-LCA Sotka 1949–1963 Tuhoutui Maarianhaminassa 1964 [7]
2. Douglas DC-3 OH-LCB Kuikka 1949–1963 Myyty ilmavoimille 1963 [7]
3. Douglas DC-3 OH-LCC Tiira 1949–1961 Tuhoutui Koivulahdessa 1961 [11]
4. Douglas DC-3 OH-LCD Lokki 1947–1969 Airveteran Oy:llä, Suomen Ilmailumuseolla muistomerkkikoneena 1969 [12]
5. Douglas DC-3 OH-LCE Haahka 1947–1970 Myyty Ilmavoimille 1970 [12]
6. Douglas DC-3 OH-LCF Kyytipoika 1947–1960 Myyty Ilmavoimille, Suomen Ilmavoimamuseossa 1960 [12]
7. Douglas DC-3 OH-LCG 1949–1969 Myyty Maanmittauslaitokselle [12]
8. Douglas DC-3 OH-LCH 1948–1960 Käytetty varaosiksi, myöhemmin rakennettu uudelleen, Airveteran Oy:n lentokäytössä 1970 [12]
9. Douglas DC-3 OH-LCI 1953–1961 Myyty Ilmavoimille 1962 [12]
10. Douglas DC-3 OH-LCJ
OH-LCK
1956–1969 Myyty Ilmavoimille
Tuhoutui Rissalan lentoturmassa 1978
1970 [12]

Aeron, sittemmin Finnairin, Convair Metropolitan -kalustoMuokkaa

Aero Oy:n, myöhemmin Finnairin, Convair Metropolitan -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Aeron ja Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Convair CV-340-40/CV-440 Metropolitan OH-LRA 1953–1971 Myyty Yhdysvaltoihin 1971 [13]
2. Convair CV-340-40/CV-440 Metropolitan OH-LRB 1953–1980 Suomen ilmailumuseossa 1981 [13]
3. Convair CV-340-40/CV-440 Metropolitan OH-LRC 1953–1971 Myyty Yhdysvaltoihin 1972 [13]
4. Convair CV-440-40 Metropolitan OH-LRD 1956–1980 Myyty Yhdysvaltoihin 1980 [13]
5. Convair CV-440-40 Metropolitan OH-LRE 1957–1980 Myyty Yhdysvaltoihin 1980 [13]
6. Convair CV-440-40 Metropolitan OH-LRF 1957–1971 Myyty Norjaan 1972 [13]
7. Convair CV-340-41/CV-440 Metropolitan OH-LRG 1961–1980 Myyty Yhdysvaltoihin 1980 [13]
8. Convair CV-440-98 Metropolitan OH-VKM 1964–1973 Karairilta Aerolle, lopulta myyty Kanadaan 1973 [14]
9. Convair CV-440-98 Metropolitan OH-VKN
OH-LRH
1967–1971 Karairilta Aerolle, lopulta myyty Norjaan 1977 [14]

Karairilta Finnairille siirtyneet DC-6 -koneetMuokkaa

Karairilta Finnairille siirtyneet DC-6 -koneet
No. Tyyppi Tunnus Rakennettu Otettu käyttöön Poistettu käytöstä Lisätietoja Poistettu
Suomen rekisteristä
Viite
1. Douglas DC-6B/D6BST OH-KDA 1957 1964 1981 Tuhoutui Alaskassa 1982 [15]
2. Douglas DC-6B OH-KDB 1958 1965 1972 Myyty Belgiaan 1972 [15]

Finnairin Fokker F.27 Friendship -kalustoMuokkaa

Finnairin Fokker F.27 Friendship -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Fokker F.27 Friendship OH-LKA 1980–1988 Myyty Sveitsiin 1988 [16]
2. Fokker F.27 Friendship OH-LKB 1980–1986 Myyty Islantiin 1986 [16]
3. Fokker F.27 Friendship OH-LKC 1982–1988 Myyty Sveitsiin 1988 [16]

Finnairin ATR 42 -kalustoMuokkaa

Finnairin ATR 42 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Aérospatiale ATR 42-300 F-GEDZ 1988 Vuokralla ATR:ltä [17]
2. Aérospatiale ATR 42-300 OH-LTA
F-GGFA
1986–1989 Myyty Ranskaan
liisattu takaisin Finnairille
1989 [13][18]
3. Aérospatiale ATR 42-300 OH-LTB 1986–1989 Myyty Ranskaan 1989 [19]
4. Aérospatiale ATR 42-300 OH-LTC 1986–1989 Myyty Ranskaan 1989 [19]
5. Aérospatiale ATR 42-300 OH-LTD 1987–1990 Myyty Ranskaan 1990 [19]
6. Aérospatiale ATR 42-300 OH-LTE 1987–1990 Myyty Ranskaan 1990 [19]

Finnairin ATR 72 -kalustoMuokkaa

Finnairin ATR 72 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Rakennettu Karairin ja Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Aérospatiale ATR 72-201 OH-KRA 1989 1990–2005 Karairilta Finnairille 1995, myöh.
Aero Airlinesille
2005 [20][21][22]
2. Aérospatiale ATR 72-201 OH-KRB 1989 1989–2004 Karairilta Finnairille 1995, myöh.
Aero Airlinesille
2005 [20][21][23]
3. Aérospatiale ATR 72-201 OH-KRC 1989 1989–2005 Karairilta Finnairille 1995, myöh.
Aero Airlinesille
2005 [20][21][24]
4. Aérospatiale ATR 72-201 OH-KRD 1990 1990–2004 Karairilta Finnairille 1995, myöh.
Aero Airlinesille
2005 [20][21][25]
5. Aérospatiale ATR 72-201 OH-KRE 1990 1990–2005 Karairilta Finnairille 1995, myöh.
Aero Airlinesille
2005 [20][21][26]
6. Aérospatiale ATR 72-201 OH-KRF 1992 1992–2004 Karairilta Finnairille 1995, myöh.
Aero Airlinesille
2005 [20][21][27]
7. Aérospatiale ATR 72-201 OH-KRH 1991 1999–2004 Aero Airlinesille 2005 [20][28]
8. Aérospatiale ATR 72-201 OH-KRK 1991 1999–2002 Aero Airlinesille 2005 [20][29]
9. Aérospatiale ATR 72-201 OH-KRL 1992 1999–2003 Aero Airlinesille 2005 [20][30]

Finnairin ja Finnaviationin Saab-Fairchild 340 -kalustoMuokkaa

Finnairin Saab-Fairchild 340 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Finnaviationin ja Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Saab-Fairchild 340 OH-FAA 1986–1998 1998 [31]
2. Saab-Fairchild 340 OH-FAB 1986–1998 1999 [31]
3. Saab-Fairchild 340 OH-FAC 1986–1998 1999 [31][32]
4. Saab-Fairchild 340 OH-FAD 1988–1997 1999 [32]
5. Saab-Fairchild 340 OH-FAE 1989–1996 1999 [32]
6. Saab-Fairchild 340 OH-FAF 1989–1999 1999 [32]
7. Saab-Fairchild 340 OH-FAH 1995–1997 1997 [32]

Muita Finnairin käytössä olleita potkurikoneita, mm. koulutuskäytössäMuokkaa

Muita Aero Oy:n ja Finnairin käytössä olleita potkurikoneita
Tyyppi Tunnus Rakennettu Otettu käyttöön Poistettu käytöstä Lisätietoja Poistettu
Suomen rekisteristä
Viite
Beechcraft 35-B33 Debonnair OH-BDA 1964 N/A [33]
Beechcraft 35-B33 Debonnair OH-BDB 1967 1989 1989 [33]
Beechcraft 100 King Air OH-BKA 1986 1988 Finnaviationin käytössä [34]
Beechcraft 100 King Air OH-BKB 1986 1988 Myyty Yhdysvaltoihin  1988 [34]
Beechcraft 100 King Air OH-BKC 1986 1993 Myyty Yhdysvaltoihin 1993 [34]
Beechcraft Super King Air OH-BSA 1990 N/A [35]
Beechcraft Super King Air OH-BSB 1990 N/A [35]
Embraer EMB 110 Bandeirante OH-EBB 1979 1989 Myyty Air Botnialle [36]
de Havilland Canada DHC-6 Twin Otter OH-KOG 1996 N/A Karairilta Finnairille 1996 [37]

Finnairin suihkukonekalustoMuokkaa

Caravelle I/III -kalustoMuokkaa

Finnairin Caravelle I/III -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Nimi Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Sud Aviation Caravelle I/III OH-LEA Sinilintu 1960–1964 Myyty Ranskaan 1964 [12]
2. Sud Aviation Caravelle I/III OH-LEB Sinisiipi 1960–1964 Myyty Ranskaan 1964 [12]
3. Sud Aviation Caravelle I/III OH-LEC Sininuoli 1960–1964 Myyty Ranskaan 1964 [12]
4. Sud Aviation Caravelle I/III OH-LED Sinipiika 1962–1964 Myyty Ranskaan 1964 [12]
5. Sud Aviation Caravelle 6R OH-LER 1964 Palautettu tehtaalle 1964 [12]
  • Caravelle I -koneet modifioitiin myöhemmin niin, että tyyppimerkinnäksi tuli Caravelle III.
  • Caravelle 6R (OH-LER) oli Finnairin käytössä kesän 1964, kun Sud Aviationilla oli vaikeuksia toimittaa sille Super Caravelle -koneita. Se palautettiin tehtaalle samana vuonna.

Super Caravelle -kalustoMuokkaa

Finnairin Super Caravelle -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Nimi Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Sud SE-210 Caravelle 10B3 OH-LSA Helsinki 1964–1981 Myyty Ranskaan 1981 [13]
2. Sud SE-210 Caravelle 10B3 OH-LSB Tampere 1964–1982 Myyty Ranskaan 1982 [13]
3. Sud SE-210 Caravelle 10B3 OH-LSC Turku 1964–1981 Myyty Ranskaan 1981 [13]
4. Sud SE-210 Caravelle 10B3 OH-LSD Oulu 1964–1984 Myyty Italiaan 1984 [13]
5. Sud SE-210 Caravelle 10B3 OH-LSE Lahti 1964–1981 Myyty Ranskaan 1981 [13]
6. Sud SE-210 Caravelle 10B3 OH-LSF Pori 1966–1985 Myyty Ruotsiin 1985 [13]
7. Sud SE-210 Caravelle 10B3 OH-LSG Jyväskylä 1966–1983 Myyty Italiaan 1984 [13]
8. Sud SE-210 Caravelle 10B3 OH-LSH Kuopio 1967–1981 Myyty Ranskaan 1981 [13]
9. Sud SE-210 Caravelle 10B3 OH-LSI 1974–1976 Liisattu Tanskasta 1976 [13]
10. Sud SE-210 Caravelle 10B3 OH-LSK 1975–1976 Liisattu Tanskasta 1976 [13]
  • Koneen oikea tyyppinimi oli Sud Aviation SE 210 Caravelle 10B3, mutta Finnair käytti siitä nimitystä Super Caravelle, joka oli maalattu koneen moottoreihin.

Douglas DC-8 -kalustoMuokkaa

Finnairin, Douglas DC-8 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Nimi Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Douglas DC-8-62CF OH-LFR
OH-LFT
Paavo Nurmi 1969–1981 Myyty Ranskaan 1981 [12]
2. Douglas DC-8-62CF OH-LFS
OH-LFV
Jean Sibelius 1969–1975 Myyty Ranskaan UTA:lle 1975 [12]
3. Douglas DC-8-62CF OH-LFY J. K. Paasikivi 1971–1981 Myyty Ranskaan UTA:lle 1981 [12]
4. Douglas DC-8-62 OH-LFZ Jean Sibelius 1975–1985 Siirretty Karairille
1987 myyty Yhdysvaltoihin
1987 [12]
  • Koneet 1.–3. olivat ns. combi-versioita eli niissä oli rahtiovi ja -lattia. OH-LFV vaihettiin ranskalaisen lentoyhtiön koneeseen, jolloin tilalle saatiin kone no. 4, OH-LFZ, joka oli tyyppiä Douglas DC-8-62 eli pelkkä matkustajakoneversio.

McDonnell Douglas DC-9- ja MD-80 -kalustoMuokkaa

  • Mäkinen & Ritaranta (2001, mm. s. 69–70), joka on suomalaisen lentokaluston auktoriteetti, käyttää nimityksiä McDonnell Douglas DC-9-82/83/87 tyyppinimien MD-82/83/87 sijaan, ja tässä esityksessä noudatetaan samaa konventiota.
Finnairin McDonnell Douglas DC-9- ja MD-80 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. McDonnell Douglas DC-9-11/14 OH-LYE 1971–1985 Myyty Yhdysvaltoihin 1985 [19]
2. McDonnell Douglas DC-9-11/14 OH-LYG 1971–1983 Myyty Yhdysvaltoihin 1983 [19]
3. McDonnell Douglas DC-9-14 OH-LYA 1971–1983 Myyty Yhdistyneeseen kuningaskuntaan 1983 [19]
4. McDonnell Douglas DC-9-14 OH-LYB 1971–1983 Myyty Yhdistyneeseen kuningaskuntaan 1983 [19]
5. McDonnell Douglas DC-9-14 OH-LYC 1971–1983 Myyty Yhdysvaltoihin 1983 [19]
6. McDonnell Douglas DC-9-14 OH-LYD 1971–1984 Myyty Yhdysvaltoihin 1984 [19]
7. McDonnell Douglas DC-9-15MC OH-LYH 1972–1988 Myyty Yhdysvaltoihin 1988 [19][38]
8. McDonnell Douglas DC-9-15MC OH-LYI 1972–1986 Myyty Yhdysvaltoihin 1986 [19][39]
9. McDonnell Douglas DC-9-15 OH-LYK 1974–1982 Myyty Yhdysvaltoihin 1982 [19]
10. McDonnell Douglas DC-9-41 OH-LNA 1981–1983 Myyty Yhdysvaltoihin 1983 [16]
11. McDonnell Douglas DC-9-41 OH-LNB 1981–1996 Myyty Yhdysvaltoihin 1996 [16]
12. McDonnell Douglas DC-9-41 OH-LNC 1981–1998 Myyty Argentiinaan 1998 [16]
13. McDonnell Douglas DC-9-41 OH-LND 1982–1998 Myyty Argentiinaan 1998 [16]
14. McDonnell Douglas DC-9-41 OH-LNE 1982–1996 Myyty Yhdysvaltoihin 1996 [16]
15. McDonnell Douglas DC-9-41 OH-LNF 1983–1998 Myyty Argentiinaan 1998 [16]
16. McDonnell Douglas DC-9-51 OH-LYN 1976–1999 Myyty Panamaan 1999 [19]
17. McDonnell Douglas DC-9-51 OH-LYO 1976–1999 Myyty Panamaan 1999 [19]
18. McDonnell Douglas DC-9-51 OH-LYP 1976–1977
1978–2004
Liisattuna Finnairille Yhdysvalloista,
liisattuna Japaniin 1977–1978,
myyty Ukrainaan
2004 [19][40]
19. McDonnell Douglas DC-9-51 OH-LYR 1976–1993
1994–2003
Aluksi liisattuna Yhdysvalloista,
liisattuna Venezuelaan 1993–1994,
myyty Ukrainaan
2003 [19][41]
20. McDonnell Douglas DC-9-51 OH-LYS 1977–1993
1994–2003
Liisattuna Venezuelaan 1993–1994,
myyty Ukrainaan
2003 [19][42]
21. McDonnell Douglas DC-9-51 OH-LYT 1976–1993
1994–2001
Liisattuna Italiaan 1984 ja
Venezuelaan 1993–1994,
myyty Venezuelaan
2001 [19][43]
22. McDonnell Douglas DC-9-51 OH-LYU 1978–2001 Aluksi liisattuna Yhdysvalloista,
myyty Venezuelaan
2001 [19][44]
23. McDonnell Douglas DC-9-51 OH-LYV 1980–2003 Myyty Ukrainaan 2003 [45][46]
24. McDonnell Douglas DC-9-51 OH-LYW 1980–2003 Myyty Ukrainaan 2003 [45][47]
25. McDonnell Douglas DC-9-51 OH-LYX 1981–2003 Myyty Ukrainaan 2003 [45][48]
26. McDonnell Douglas DC-9-51 OH-LYY 1981–2003 Myyty Guatemalaan 2003 [45][49]
27. McDonnell Douglas DC-9-51 OH-LYZ 1981–2003 Myyty Guatemalaan 2003 [45][50]
28. McDonnell Douglas DC-9-82 OH-LMH 1992–2005 Myöhemmin liisattuna Finnairilla,
myyty Kolumbiaan
2005 [16][51]
29. McDonnell Douglas DC-9-82 OH-LMN 1983–2000 Myöhemmin liisattuna Finnairilla,
myyty Meksikoon
2000 [16][52]
30. McDonnell Douglas DC-9-82 OH-LMO 1983–2001 Myöhemmin liisattuna Finnairilla,
myyty Ruotsiin
2001 [16][53]
31. McDonnell Douglas DC-9-82 OH-LMP 1983–2002 Myyty Ruotsiin 2002 [16][54]
32. McDonnell Douglas DC-9-83 SE-DHB 1988–1989 Liisattuna Ruotsista [55]
33. McDonnell Douglas DC-9-82 OH-LMT 1989–2002 Myyty Meksikoon 2002 [16][56]
34. McDonnell Douglas DC-9-83 OH-LMU 1989–2001 Aluksi liisattuna Finnairilla,
myyty Yhdysvaltoihin
2001 [16][57]
35. McDonnell Douglas DC-9-83 OH-LMV 1990–1993
1994–2001
Aluksi liisattuna Finnairilla,
liisattuna Yhdistyneeseen kuningaskuntaan 1993–1994,
myyty Yhdysvaltoihin
2001 [16][58]
36. McDonnell Douglas DC-9-82 OH-LMW 1990–2005 Aluksi liisattuna Finnairilla,
myyty Yhdysvaltoihin
2005 [16][59]
37. McDonnell Douglas DC-9-82 OH-LMX 1990–2006 Aluksi ja lopuksi liisattuna Finnairilla,
myyty Espanjaan
2006 [16][60]
38. McDonnell Douglas DC-9-82 OH-LMY 1991–2006 Liisattuna Finnairilla,
myyty Ruotsiin
2006 [16][61]
39. McDonnell Douglas DC-9-82 OH-LMZ 1991–2005 Liisattuna Finnairilla,
myyty Ruotsiin
2005 [16][62]
40. McDonnell Douglas DC-9-82 OH-LPA 1995–2006 Liisattu Finnarille Tanskasta,
myyty Ruotsiin
2006 [16][63]
41. McDonnell Douglas DC-9-82/83 OH-LMR 1985–2003 Myöhemmin liisattuna Finnairilla,
myyty Flying Finnille
2005 [16][64]
42. McDonnell Douglas DC-9-83 OH-LMG 1988–2006 Aluksi liisattuna Finnairilla,
myyty Yhdysvaltoihin
2006 [16][65]
43. McDonnell Douglas DC-9-83 OH-LMS 1985–2003 Aluksi ja lopuksi liisattuna Finnairilla,
myyty Flying Finnille
2004 [16][66]
44. McDonnell Douglas DC-9-83 OH-LPB 1995–2006 Suurimmaksi osaksi liisattuna Finnarille Yhdysvalloista, myyty Itävaltaan 2006 [16][67]
45. McDonnell Douglas DC-9-83 OH-LPC 1996–2006 Myyty Ruotsiin 2006 [13][68]
46. McDonnell Douglas DC-9-83 OH-LPD 1996–2006 Liisattuna Finnairilla,
myyty Yhdysvaltoihin
2006 [13][69]
47. McDonnell Douglas DC-9-83 OH-LPE 1996–2003 Myyty Ruotsiin 2003 [13][70]
48. McDonnell Douglas DC-9-83 OH-LPF 1997–2004 Myyty Ruotsiin 2004 [13][71]
49. McDonnell Douglas DC-9-83 OH-LPG 1997–2006 Liisattuna Finnairilla,
myyty Yhdysvaltoihin
2006 [13][72]
50. McDonnell Douglas DC-9-83 OH-LPH 1996–2004 Liisattuna Finnairille Luxemburgista,
myyty Ruotsiin
2004 [13][73]
51. McDonnell Douglas DC-9-87 OH-LMA 1987–2000 Myyty Espanjaan 2000 [16][74]
52. McDonnell Douglas DC-9-87 OH-LMB 1988–2000 Myyty Meksikoon 2000 [16][75]
53. McDonnell Douglas DC-9-87 OH-LMC 1988–2000 Myyty Meksikoon 2000 [16][76]
  • McDonnell Douglas DC-9-15MC -koneet (OH-LYH ja OH-LYI) olivat combi-versioita eli niissä oli iso rahtiovi ja rahtilattia.

McDonnell Douglas DC-10 ja MD-11 -kalustoMuokkaa

Finnairin McDonnell Douglas DC-10- ja McDonnell Douglas MD-11 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Nimi Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. McDonnell Douglas DC-10-30 OH-LHA Iso-Antti 1975–1996 Myöhemmin liisattu Ranskaan 1996 [12]
2. McDonnell Douglas DC-10-30 OH-LHB 1975–1995 Myöhemmin liisattu Ranskaan 1995 [12]
3. McDonnell Douglas DC-10-30ER N345HC
(OH-LHC)
1981–1995 Liisattuna Yhdysvalloista, palautettu sinne 1995 [12]
4. McDonnell Douglas DC-10-30 OH-LHD 1983–1994 Myöhemmin liisattu Ranskaan 1994 [12]
5. McDonnell Douglas DC-10-30 OH-LHE 1988–1994 Liisattu Luxemburgista 1994 [12]
6. McDonnell Douglas MD-11 OH-LGA Olga 1990–2009 Myyty Yhdysvaltoihin
World Airwaysille
2009 [12][77]
7. McDonnell Douglas MD-11 OH-LGB 1991–2010 Myyty Yhdysvaltoihin
World Airwaysille
2010 [12][78]
8. McDonnell Douglas MD-11 OH-LGC 1993–2013 Myyty Nordic Global Airlinesille 2013 [12][79]
9. McDonnell Douglas MD-11 OH-LGD 1994–2011 Myyty Nordic Global Airlinesille 2011 [12][80]
10. McDonnell Douglas MD-11 OH-LGE 2003–2009 Ostettu Sabenalta
myyty Ethiopian Airlinesille
2009 [12][81]
11. McDonnell Douglas MD-11 OH-LGF 2004–2010 Myyty Cargoitalialle 2010 [12][82]
12. McDonnell Douglas MD-11 OH-LGG 2005–2010 Ostettu Varigilta,
myyty Federal Expressille
2010 [12][83]
  • Koneen MD-11 OH-LGA kohdalla järjestettiin Finnairin sisällä virallinen nimikilpailu ja nimeksi valittiin OLGA, mutta ko. nimeä ei kirjoitettu koneen kylkeen. Myös muille koneille annettiin henkilökunnan puolesta lempinimet: OH-LGB = “Gorba”, OH-LGC = “Clinton”, OH-LGD = “Dolly” ja OH-LGG = “Gigantti”.

Boeing 737 -kalustoMuokkaa

Finnairin Boeing 737 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Boeing 737-210C TF-ABJ 1989–1993 Liisattuna Islannista [84]
2. Boeing 737-205C TF-ABT 1992–1993 Liisattuna Islannista [85]

Airbus A300 -kalustoMuokkaa

Finnairin Airbus A300 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Airbus A300B4-203FF OH-LAA 1986–1998 Karairilla 1986–1994
Finnairin käyttöön 1994
1998 [7]
2. Airbus A300B4-203FF OH-LAB 1987–1998 Karairilla 1987–1994
Finnairin käyttöön 1994
1998 [7]

Boeing 757 -kalustoMuokkaa

Finnairin Boeing 757 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Boeing 757-2Q8 OH-LBO 1997–2013 Palautettiin vuokraajalle 2013 [7][86]
2. Boeing 757-2Q8 OH-LBR 1997–2013 Palautettiin vuokraajalle 2013 [7][87]
3. Boeing 757-2Q8 OH-LBS 1998–2006
2007–2014
Vuokralla Excel Airwaysille 2006–2007, palautettiin vuokraajalle 2014 [7][88]
4. Boeing 757-2Q8 OH-LBT 1998–2014 Vuokralla Air Europelle 2007,
palautettiin vuokraajalle
2014 [7][89]
5. Boeing 757-2Q8 OH-LBU 1999–2010 Palautettiin vuokraajalle 2010 [7][90]
6. Boeing 757-2Q8 OH-LBV 2002–2010 Palautettiin vuokraajalle 2010 [91]
7. Boeing 757-2Q8 OH-LBX 2002–2010 Palautettiin vuokraajalle 2010 [92]

Airbus A320 -perheen kalustoMuokkaa

Finnairin Airbus A320 -perheen kalusto
No. Tyyppi Tunnus Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Airbus A319-112 OH-LVE 2002–2013 Myyty Myanmariin 2013 [19][93]
2. Airbus A319-112 OH-LVF 2002–2012 Palautettu vuokraajalle 2012 [94]
3. Airbus A319-112 OH-LVG 2003–2017 Palautettu vuokraajalle 2017 [95]
4. Airbus A320-214 OH-LXE 2002–2012 Myyty Austrian Airlinesille 2012 [96]
5. Airbus A320-214 OH-LXG 2002–2012 Myyty Austrian Airlinesille 2012 [97]

Embraer 170 -kalustoMuokkaa

Aero Oy:n, myöhemmin Finnairin historiallinen lentokalusto
No. Tyyppi Tunnus Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Embraer ERJ-170-100 STD OH-LEE 2005–2012 Myyty Estonian Airille 2012 [98]
2. Embraer ERJ-170-100 STD OH-LEF 2005–2012 Myyty Estonian Airille 2012 [99]
3. Embraer ERJ-170-100 STD OH-LEG 2005–2012 Myyty Estonian Airille 2012 [100]
4. Embraer ERJ-170-100 STD OH-LEH 2005–2012 Myyty Estonian Airille 2012 [101]
5. Embraer ERJ-170-100 STD OH-LEL 2006–2013 Myyty Meksikoon 2013 [102]
6. Embraer ERJ-170-100 STD OH-LEM 2006–2010 Myyty Kenya Airwaysille 2010 [103]
7. Embraer ERJ-170-100 STD OH-LEN 2006–2010 Myyty Kenya Airwaysille 2010 [104]
8. Embraer ERJ-170-100 STD OH-LEO 2006–2011 Myyty Itävaltaan 2011 [105]

Airbus A340 -kalustoMuokkaa

Finnairin Airbus A340 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Finnairin käytössä Lisätietoja Poistettu
Suomen
rekisteristä
Viitteet
1. Airbus A340-311 OH-LQA 2006–2016 Ostettu Virgin Atlanticilta,
varastossa
2016 [106]
2. Airbus A340-313 OH-LQB 2006–2017 Myyty Air Belgiumille 2017 [107][108]
3. Airbus A340-313 OH-LQC 2007–2018 Myyty Air Belgiumille 2018 [109]
4. Airbus A340-313 OH-LQD 2008–2018 Myyty Air Belgiumille,
varastossa
2018 [110]
5. Airbus A340-313 OH-LQE 2008–2018 Myyty Air Belgiumille,
varastossa
2018 [111]
6. Airbus A340-313 OH-LQF 2010–2015 Ostettu Air Francelta,
romutettu
2015 [112]
7. Airbus A340-313X OH-LQG 2011–2015 Ostettu Air Francelta,
romutettu
2015 [113][114]

Finnairin nykyinen kalustoMuokkaa

  • Nykyinen kalusto on listattu tässä pienimmistä koneista isoimpiin. Seuraavana kriteerinä on käyttöönottovuosi ja sen jälkeen rekisteritunnus.

PotkurikoneetMuokkaa

ATR 72-kalustoMuokkaa

Aero Oy:n, myöhemmin Finnairin historiallinen lentokalusto
No. Tyyppi Tunnus Rakennettu Finnairin käytössä Lisätietoja Viitteet
1. ATR72-212 OH-ATF 2007 2011– [115][116]
2. ATR72-212 OH-ATG 2007 2011– [115][117]
3. ATR 72-500 (ATR72-212A) OH-ATH 2007 2011– [115][118][119]
4. ATR72-212 OH-ATI 2008 2011– [115][120]
5. ATR72-212 OH-ATJ 2008 2011– [115][121]
6. ATR72-212 OH-ATK 2009 2011– [115][122]
7. ATR72-212 OH-ATL 2009 2011– [115][123]
8. ATR 72-500 (ATR72-212A) OH-ATM 2011 2011– [115][124][119]
9. ATR 72-500 (ATR72-212A) OH-ATN 2011 2011– [115][125][119]
10. ATR72-212 OH-ATO 2011 2011– [115][126]
11. ATR72-212 OH-ATP 2012 2012– [115][127]
  • ATR-72-500 koneista OH-ATF – OH-ATN olivat alun perin Finncomm Airlinesin, jonka käytössä ne olivat vuosina 2007–2011. Ne oli hankittu uusina. Finnair osti vuonna kyseisen yhtiön vuonna 2011, josta lähtien ne ovat operoineet Finnairin reittejä, ensin Flybe Nordicin ja sitten siitä muodostetun NORRAn eli Nordic Regional Airlinesin operoimina. Viimemainitun emoyhtiö on Finnair. Näiden koneiden on Finnair itse ilmoittanut kuuluvan laivastoonsa. Koneet OH-ATO – OH-ATP on hankittu Flybe Nordicille uusina koneina vuosina 2011 ja 2012.[115]

SuihkukoneetMuokkaa

Embraer 170- ja 190-kalustoMuokkaa

Aero Oy:n, myöhemmin Finnairin historiallinen lentokalusto
No. Tyyppi Tunnus Rakennettu Finnairin käytössä Lisätietoja Viitteet
1. Embraer ERJ-170-100 STD OH-LEI 2006– [115][128]
2. Embraer ERJ-170-100 STD OH-LEK 2006– [115][129]
3. Embraer ERJ-190-100 LR OH-LKE 2006 2006– [115][130]
4. Embraer ERJ-190-100 LR OH-LKF 2007 2007– [115][131]
5. Embraer ERJ-190-100 LR OH-LKG 2007 2007– [115][132]
6. Embraer ERJ-190-100 LR OH-LKH 2007 2007– [115][133]
7. Embraer ERJ-190-100 LR OH-LKI 2007 2007– [115][134]
8. Embraer ERJ-190-100 LR OH-LKK 2007 2007– [115][135]
9. Embraer ERJ-190-100 LR OH-LKL 2008 2008– [115][136]
10. Embraer ERJ-190-100 LR OH-LKM 2008 2008– [115][137]
11. Embraer ERJ-190-100 LR OH-LKN 2009 2009– [115][138]
12. Embraer ERJ-190-100 LR OH-LKO 2009 2009– [115][139]
13. Embraer ERJ-190-100 LR OH-LKP 2011 2011– [115][140]
14. Embraer ERJ-190-100 LR OH-LKR 2011 2011– [115][141]

Airbus A319 -kalustoMuokkaa

Finnairin Airbus A319 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Rakennettu Finnairin käytössä Lisätietoja Viitteet
1. Airbus A319-112 OH-LVA 1999 1999– [19][115][142]
2. Airbus A319-112 OH-LVB 1999 1999– [19][115][143]
3. Airbus A319-112 OH-LVC 2000 2000– [19][115][144]
4. Airbus A319-112 OH-LVD 2000 2000– [19][115][145]
5. Airbus A319-112 OH-LVH 2000 2002– [115][146]
6. Airbus A319-112 OH-LVI 2000 2003– [115][147]
7. Airbus A319-112 OH-LVK 2004 2004– [115][148]
8. Airbus A319-112 OH-LVL 2004 2004– [115][149]

Airbus A320 -kalustoMuokkaa

Finnairin Airbus A320 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Rakennettu Finnairin käytössä Lisätietoja Viitteet
1. Airbus A320-214 OH-LXA 2001 2001– [19][115][150]
2. Airbus A320-214 OH-LXB 2001 2001– [19][115][151]
3. Airbus A320-214 OH-LXC 2001 2001– [19][115][152]
4. Airbus A320-214 OH-LXD 2001 2001– [115][153]
5. Airbus A320-214 OH-LXF 2002 2002– [115][154]
6. Airbus A320-214 OH-LXH 2002 2003– [115][155]
7. Airbus A320-214 OH-LXI 2002 2003– [115][156]
8. Airbus A320-214 OH-LXK 2003 2003– [115][157]
9. Airbus A320-214 OH-LXL 2003 2003– [115][158]
10. Airbus A320-214 OH-LXM 2004 2004– [115][159]

Airbus A321 -kalustoMuokkaa

Finnairin Airbus A321 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Rakennettu Finnairin käytössä Lisätietoja Viitteet
1. Airbus A321-211 OH-LZA 1999 1999– [45][115][160]
2. Airbus A321-211 OH-LZB 1999 1999– [45][115][161]
3. Airbus A321-211 OH-LZC 2000 2000– [45][115][162]
4. Airbus A321-211 OH-LZD 2000 2000– [45][115][163]
5. Airbus A321-211 OH-LZE 2003 2003– [115][164]
6. Airbus A321-211 OH-LZF 2004 2004– [115][165]
7. Airbus A321-231 OH-LZG 2013 2013– [115][166][167]
8. Airbus A321-231 OH-LZH 2013 2013– [115][168][169]
9. Airbus A321-231 OH-LZI 2013 2013– [115][170][171]
10. Airbus A321-231 OH-LZK 2014 2014– [115][172][173]
11. Airbus A321-231 OH-LZL 2014 2014– [115][174][175]
12. Airbus A321-231 OH-LZM 2017 2017– [115][176][177]
13. Airbus A321-231 OH-LZN 2017 2017– [115][178][179]
14. Airbus A321-231 OH-LZO 2017 2017– [115][180][181]
15. Airbus A321-231 OH-LZP 2017 2017– [115][182][183]
16. Airbus A321-231 OH-LZR 2017 2017– [115][184][185]
17. Airbus A321-231 OH-LZS 2017 2017– [115][186][187]
18. Airbus A321-231 OH-LZT 2017 2017– [115][188][189]
19. Airbus A321-231 OH-LZU 2018 2018– [115][190][191]

Airbus A330 -kalustoMuokkaa

Finnairin Airbus A330 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Rakennettu Finnairin käytössä Lisätietoja Viitteet
1. Airbus A330-302E OH-LTM 2009 2009– [115][192]
2. Airbus A330-302E OH-LTN 2009 2009– [115][193]
3. Airbus A330-302E OH-LTO 2009 2009– [115][194]
4. Airbus A330-302E OH-LTP 2009 2009– [115][195]
5. Airbus A330-302E OH-LTR 2009 2009– [115][196]
6. Airbus A330-302E OH-LTS 2010 2010– [115][197]
7. Airbus A330-302X OH-LTT 2010 2010– [115][198][199]
8. Airbus A330-302X OH-LTU 2010 2010– [115][200][201]

Airbus A350 -kalustoMuokkaa

Finnairin Airbus A350 -kalusto
No. Tyyppi Tunnus Rakennettu Finnairin käytössä Lisätietoja Viitteet
1. Airbus A350-941 OH-LWA 2015 2015– [115][202]
2. Airbus A350-941 OH-LWB 2015 2015– [115][203]
3. Airbus A350-941 OH-LWC 2015 2015– [115][204]
4. Airbus A350-941 OH-LWD 2016 2016– [115][205]
5. Airbus A350-941 OH-LWE 2016 2016– [115][206]
6. Airbus A350-941 OH-LWF 2016 2016– [115][207]
7. Airbus A350-941 OH-LWG 2016 2016– [115][208]
8. Airbus A350-941 OH-LWH 2017 2017– [115][209]
9. Airbus A350-941 OH-LWI 2017 2017– [115][210]
10. Airbus A350-941 OH-LWK 2017 2017– [115][211]
11. Airbus A350-941 OH-LWL 2017 2017– [115][212]
12. Airbus A350-941 OH-LWM 2018 2018– [115][213]
13. Airbus A350-941 OH-LWN 2019 2019– [115][214]
14. Airbus A350-941 OH-LWO 2019 2019– [115][215]
15. Airbus A350-941 OH-LWP 2019 2019– [115]
16. Airbus A350-941 OH-LWR 2019 2019– [115]

LähteetMuokkaa

  • Tuomo T. Mäkinen & Eino Ritaranta: Finnish Civil Aircraft 1926–2000. Helsinki: Koala-Kustannus, 2001. ISBN 952-5186-11-3. (englanniksi)

ViitteetMuokkaa

  1. Tuomo T. Mäkinen & Eino Ritaranta 2001.
  2. Planespotters.net planesportters.net. Viitattu 04.03.2019.
  3. a b Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 39.
  4. Wegg 1983, s. 111.
  5. a b c d e f g h i Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 10.
  6. a b Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 13.
  7. a b c d e f g h i j k l Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 67.
  8. Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 18.
  9. Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 19.
  10. a b Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 51.
  11. Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 67–68.
  12. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 68.
  13. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 70.
  14. a b Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 101.
  15. a b Mäkinen & Ritaranta 2000, s. 65.
  16. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 69.
  17. LY-OOV DOT LT ATR 42-300(F) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  18. F-GHPS Air Guyane ATR 42-300 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  19. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 71.
  20. a b c d e f g h i Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 66.
  21. a b c d e f Tervonen 2004, s. 210–226, Tervonen 2007, s. 194–202.
  22. EI-REJ ASL Airlines Ireland ATR 72-201(F) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  23. YU-ALS JAT Airways ATR 72-201 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  24. OY-RUR Danish Air Transport (DAT) ATR 72-201 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  25. OY-RUD Danish Air Transport (DAT) ATR 72-201 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  26. VP-BYW UTair Aviation ATR 72-201 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  27. EI-SLJ ASL Airlines Ireland ATR 72-201(F) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  28. LY-MCA DOT LT ATR 72-201 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  29. VP-BYX UTair Aviation ATR 72-201 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  30. VP-BYZ UTair Aviation ATR 72-201 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  31. a b c Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 52.
  32. a b c d e Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 53.
  33. a b Mäkinen & Ritaranta 2000, s. 16.
  34. a b c Mäkinen & Ritaranta 2000, s. 18.
  35. a b Mäkinen & Ritaranta 2000, s. 16.
  36. Mäkinen & Ritaranta 2000, s. 51.
  37. Mäkinen & Ritaranta 2000, s. 66.
  38. OH-LYH planelogger.com. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  39. OH-LYI planelogger.com. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  40. UR-CCT UM Air - Ukrainian-Mediterranean Airlines McDonnell Douglas DC-9-51 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  41. UR-CCR UM Air - Ukrainian-Mediterranean Airlines McDonnell Douglas DC-9-51 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  42. UR-CCS UM Air - Ukrainian-Mediterranean Airlines McDonnell Douglas DC-9-51 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  43. YV136T Aeropostal McDonnell Douglas DC-9-51 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  44. YV137T Aeropostal McDonnell Douglas DC-9-51 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  45. a b c d e f g h i Mäkinen & Ritaranta 2001, s. 72.
  46. UR-CBV Khors Aircompany McDonnell Douglas DC-9-51 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  47. UR-CBY UM Air - Ukrainian-Mediterranean Airlines McDonnell Douglas DC-9-51 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  48. 4L-GNL Georgian National Airlines McDonnell Douglas DC-9-51 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  49. TG-ALE Tikal Jets McDonnell Douglas DC-9-51 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  50. ZS-OPL Aerotech Aviation McDonnell Douglas DC-9-51 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  51. N411NV Allegiant Air McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  52. N491SH Sunrise Asset Management McDonnell Douglas MD-82 (DC-9-82) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  53. SE-RDR Norwegian Air Shuttle McDonnell Douglas MD-82 (DC-9-82) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  54. SE-RBE Norwegian Air Shuttle McDonnell Douglas MD-82 (DC-9-82) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  55. N597SH Sky Holding Company McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  56. N977PG Pegasus Aviation McDonnell Douglas MD-82 (DC-9-82) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  57. HI992 PAWA Dominicana McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  58. HI-990 PAWA Dominicana McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  59. ZS-TOG Global Aviation McDonnell Douglas MD-82 (DC-9-82) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  60. LV-BGZ Austral Líneas Aéreas McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  61. N407NV Allegiant Air McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  62. N408NV Allegiant Air McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  63. N406NV Allegiant Air McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  64. LV-BAY Andes Líneas Aéreas McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  65. N880GA Allegiant Air McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  66. LV-ARF Andes Líneas Aéreas McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  67. ZS-SKB 1Time McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  68. N410NV Allegiant Air McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  69. N883GA Allegiant Air McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  70. N884GA Allegiant Air McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  71. N409NV Allegiant Air McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  72. N881GA Allegiant Air McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  73. N405NV Allegiant Air McDonnell Douglas MD-83 (DC-9-83) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  74. OY-JRU Danish Air Transport (DAT) McDonnell Douglas MD-87 (DC-9-87) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  75. N987AK Bank of Utah McDonnell Douglas MD-87 (DC-9-87) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  76. N205AM Sunrise Asset Management McDonnell Douglas MD-87 (DC-9-87) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  77. N270WA World Airways McDonnell Douglas MD-11 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  78. N269WA World Airways McDonnell Douglas MD-11 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  79. N512JN Western Global Airlines McDonnell Douglas MD-11 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  80. N513SN Western Global Airlines McDonnell Douglas MD-11 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  81. N545BC Boeing Capital Corporation (BCC) McDonnell Douglas MD-11 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  82. N460BC Boeing Capital Corporation (BCC) McDonnell Douglas MD-11 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  83. N625FE Federal Express (FedEx) McDonnell Douglas MD-11 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  84. 9Q-CGW Lignes Aériennes Congolaises (LAC) Boeing 737-200 Planespotters.net. Viitattu 14.2.2019. (englanniksi)
  85. 9M-PMM Gading Sari Aviation Services Boeing 737-205C Planespotters.net. Viitattu 14.2.2019. (englanniksi)
  86. N903TB L-3 Communications Advanced Aviation LLC Boeing 757-2Q8(WL) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  87. EI-LBR Aer Lingus Boeing 757-2Q8(WL) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  88. EI-LBS Aer Lingus Boeing 757-2Q8(WL) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  89. EI-LBT Aer Lingus Boeing 757-2Q8(WL) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  90. VQ-BEZ Azur Air Boeing 757-2Q8(WL) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  91. D-ALEP EAT Leipzig Boeing 757-2Q8(PCF)(WL) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  92. VQ-BEY Azur Air Boeing 757-2Q8(WL) Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  93. XY-AGR Myanmar Airways International Airbus A319-112 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  94. E7-FBA FlyBosnia Airbus A319-112 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  95. EP-THB Tehran Airline Airbus A319-112 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  96. OE-LBW Austrian Airlines Airbus A320-214 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  97. OE-LBX Austrian Airlines Airbus A320-214 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  98. OE-LTK People's Viennaline ERJ-170-100 STD planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  99. ES-AEB Estonian Air ERJ-170-100 STD planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  100. XA-ALK Aeroméxico Connect Embraer ERJ-170 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  101. XA-ALO Aeroméxico Connect Embraer ERJ-170 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  102. XA-SAC Aeroméxico Connect Embraer ERJ-170 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  103. XA-GAQ Aeroméxico Connect Embraer ERJ-170 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  104. XA-GAM Aeroméxico Connect Embraer ERJ-170 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  105. OE-LMK People's Viennaline Embraer ERJ-170 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  106. OH-LQA Finnair Airbus A340-311 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  107. OO-ABA Air Belgium Airbus A340-313 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  108. {{Verkkoviite | Osoite = https://rzjets.net/aircraft/?reg=226948 | Nimeke = OO-ABA | Julkaisu = rzjets.net | Viitattu = 2019-05-09 | Kieli = en
  109. OO-ABB Air Belgium Airbus A340-313 Planespotters.net. Viitattu 1.3.2019. (englanniksi)
  110. OO-ABD Air Belgium Airbus A340-313 Planespotters.net. Viitattu 1.3.2019. (englanniksi)
  111. OO-ABE Air Belgium Airbus A340-313 Planespotters.net. Viitattu 1.3.2019. (englanniksi)
  112. N6381S Universal Asset Management Airbus A340-313 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  113. N537SK Universal Asset Management Airbus A340-313 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  114. OH-LQG rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  115. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci Finnair: Finnair Fleet Finnairin verkkosivut. Finnair. Viitattu 07.03.2019. en
  116. OH-ATF NORRA - Nordic Regional Airlines ATR 72 planesportters.net. Viitattu 07.03.2019. en
  117. OH-ATG NORRA - Nordic Regional Airlines ATR 72 planesportters.net. Viitattu 07.03.2019. en
  118. OH-ATH NORRA - Nordic Regional Airlines ATR 72 planesportters.net. Viitattu 07.03.2019. en
  119. a b c OH-ATE – ATP rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  120. OH-ATI NORRA - Nordic Regional Airlines ATR 72 planesportters.net. Viitattu 07.03.2019. en
  121. OH-ATJ NORRA - Nordic Regional Airlines ATR 72 planesportters.net. Viitattu 07.03.2019. en
  122. OH-ATK NORRA - Nordic Regional Airlines ATR 72 planesportters.net. Viitattu 07.03.2019. en
  123. OH-ATL NORRA - Nordic Regional Airlines ATR 72 planesportters.net. Viitattu 07.03.2019. en
  124. OH-ATM NORRA - Nordic Regional Airlines ATR 72 planesportters.net. Viitattu 07.03.2019. en
  125. OH-ATN NORRA - Nordic Regional Airlines ATR 72 planesportters.net. Viitattu 07.03.2019. en
  126. OH-ATO NORRA - Nordic Regional Airlines ATR 72 planesportters.net. Viitattu 07.03.2019. en
  127. OH-ATP NORRA - Nordic Regional Airlines ATR 72 planesportters.net. Viitattu 07.03.2019. en
  128. OH-LEI Finnair Embraer ERJ-170 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  129. OH-LEK Finnair Embraer ERJ-170 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  130. OH-LKE Finnair Embraer ERJ-190 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  131. OH-LKF Finnair Embraer ERJ-190 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  132. OH-LKG Finnair Embraer ERJ-190 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  133. OH-LKH Finnair Embraer ERJ-190 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  134. OH-LKI Finnair Embraer ERJ-190 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  135. OH-LKK Finnair Embraer ERJ-190 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  136. OH-LKL Finnair Embraer ERJ-190 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  137. OH-LKM Finnair Embraer ERJ-190 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  138. OH-LKN Finnair Embraer ERJ-190 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  139. OH-LKO Finnair Embraer ERJ-190 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  140. OH-LKP Finnair Embraer ERJ-190 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  141. OH-LKR Finnair Embraer ERJ-190 planesportters.net. Viitattu 06.03.2019. en
  142. OH-LVA Finnair Airbus A319-100 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  143. OH-LVB Finnair Airbus A319-100 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  144. OH-LVC Finnair Airbus A319-100 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  145. OH-LVD Finnair Airbus A319-100 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  146. OH-LVH Finnair Airbus A319-100 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  147. OH-LVI Finnair Airbus A319-100 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  148. OH-LVK Finnair Airbus A319-100 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  149. OH-LVL Finnair Airbus A319-100 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  150. OH-LXA Finnair Airbus A320-200 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  151. OH-LXB Finnair Airbus A320-200 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  152. OH-LXC Finnair Airbus A320-200 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  153. OH-LXD Finnair Airbus A320-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  154. OH-LXF Finnair Airbus A320-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  155. OH-LXH Finnair Airbus A320-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  156. OH-LXI Finnair Airbus A320-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  157. OH-LXK Finnair Airbus A320-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  158. OH-LXL Finnair Airbus A320-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  159. OH-LXM Finnair Airbus A320-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  160. OH-LZA Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  161. OH-LZB Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  162. OH-LZC Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  163. OH-LZD Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  164. OH-LZE Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  165. OH-LZF Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  166. OH-LZG Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  167. OH-LZG rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  168. OH-LZH Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  169. OH-LZH rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  170. OH-LZI Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  171. OH-LZI rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  172. OH-LZK Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  173. OH-LZK rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  174. OH-LZL Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  175. OH-LZL rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  176. OH-LZM Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  177. OH-LZM rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  178. OH-LZN Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  179. OH-LZN rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  180. OH-LZO Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  181. OH-LZO rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  182. OH-LZP Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  183. OH-LZP rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  184. OH-LZR Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 27.2.2019. (englanniksi)
  185. OH-LZR rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  186. OH-LZS Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  187. OH-LZS rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  188. OH-LZT Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  189. OH-LZT rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  190. OH-LZU Finnair Airbus A321-200 Planespotters.net. Viitattu 28.2.2019. (englanniksi)
  191. OH-LZU rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  192. OH-LTM Finnair Airbus A330-302 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  193. OH-LTN Finnair Airbus A330-302 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  194. OH-LTO Finnair Airbus A330-302 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  195. OH-LTP Finnair Airbus A330-302 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  196. OH-LTR Finnair Airbus A330-302 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  197. OH-LTS Finnair Airbus A330-302 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  198. OH-LTT Finnair Airbus A330-302 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  199. OH-LTT rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  200. OH-LTU Finnair Airbus A330-302 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  201. OH-LTT rzjets.net. Viitattu 9.5.2019. (englanniksi)
  202. OH-LWA Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  203. OH-LWB Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  204. OH-LWC Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  205. OH-LWD Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  206. OH-LWE Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  207. OH-LWF Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  208. OH-LWG Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  209. OH-LWH Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  210. OH-LWI Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  211. OH-LWK Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  212. OH-LWL Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  213. OH-LWM Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  214. OH-LWN Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)
  215. OH-LWO Finnair Airbus A350-941 Planespotters.net. Viitattu 3.3.2019. (englanniksi)

KirjallisuuttaMuokkaa

  • Haapavaara, Heikki: Aika lentää. Finnair 75. Finnair Oyj, 1998. ISBN 951-98041-0-2.
  • Wegg, John: Finnair. The Art of Flying since 1923. Finnair Oy, 1983. ISBN 951-99450-3-2. (englanniksi)