Avaa päävalikko

Luettelo nykyisistä valtioiden ja hallitusten päämiehistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Yhdistyneiden kansakuntien jäsenvaltioiden valtionpäämiehetMuokkaa

Aasian valtioiden päämiehetMuokkaa

valtio valtiomuoto valtionpäämies hallituksen päämies
  Afganistan islamilainen tasavalta presidentti Ashraf Ghani pääministeri Abdullah Abdullah
  Azerbaidžan tasavalta presidentti İlham Əliyev pääministeri Novruz Mammadov
  Bahrain absoluuttinen monarkia kuningas Hamad bin Isa Al Khalifa pääministeri Khalifa ibn Salman Al Khalifa
  Bangladesh kansantasavalta presidentti Abdul Hamid pääministeri Sheikh Hasina
  Bhutan perustuslaillinen monarkia kuningas Jigme Khesar Namgyal Wangchuck pääministeri Lotay Tshering
  Brunei absoluuttinen monarkia sulttaani Hassanal Bolkiah
  Filippiinit tasavalta presidentti Rodrigo Duterte
  Indonesia tasavalta presidentti Joko Widodo
  Intia tasavalta presidentti Ram Nath Kovind pääministeri Narendra Modi
  Iran islamilainen tasavalta hengellinen johtaja Ali Khamenei presidentti Hassan Rouhani
  Irak tasavalta presidentti Barham Salih pääministeri Adil Abdul-Mahdi
  Israel parlamentaarinen demokratia presidentti Reuven Rivlin pääministeri Benjamin Netanyahu
  Itä-Timor tasavalta presidentti Francisco Guterres pääministeri Taur Matan Ruak
  Japani perustuslaillinen monarkia keisari Naruhito pääministeri Shinzō Abe
  Jemen tasavalta presidentti Abdrabuh Mansur Hadi pääministeri Mohammed Basindawa
  Jordania perustuslaillinen monarkia kuningas Abdullah II pääministeri Omar Razzaz
  Kambodža perustuslaillinen monarkia kuningas Norodom Sihamoni pääministeri Hun Sen
  Kazakstan tasavalta presidentti Kassym-Jomart Tokajev pääministeri Askar Mamin
  Kiina kansantasavalta presidentti Xi Jinping pääministeri Li Keqiang
  Kirgisia tasavalta presidentti Sooronbai Žeenbekov pääministeri Muhammetkalyi Abylgaziev
  Korean tasavalta tasavalta presidentti Moon Jae-in pääministeri Lee Nak-yeon
  Korean demokraattinen kansantasavalta kansantasavalta Suuri johtaja Kim Jong-un Kansallisen puolustuskomission puheenjohtaja Choe Ryong-hae
  Kuwait perustuslaillinen monarkia emiiri Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah pääministeri Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah
  Laos kansantasavalta presidentti Choummaly Sayasone pääministeri Thongsing Thammavong
  Libanon tasavalta presidentti Michel Aoun pääministeri Saad Hariri
  Malesia perustuslaillinen monarkia Yang di-Pertuan Agong Abdul Halim pääministeri Najib Razak
  Malediivit tasavalta presidentti Abdulla Yameen Abdul Gayoom
  Mongolia tasavalta presidentti Haltmaagiin Battulga pääministeri Uhnaagiin Hurelsuh
  Myanmar tasavalta presidentti Win Myint
  Nepal tasavalta presidentti Bidhya Devi Bhandari pääministeri Sushil Koirala
  Oman absoluuttinen monarkia sulttaani Qabus ibn Said al Said
  Pakistan islamilainen tasavalta presidentti Arif Alvi pääministeri Imran Khan
  Qatar absoluuttinen monarkia emiiri Tamim bin Hamad Al Thani pääministeri Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani
  Saudi-Arabia absoluuttinen monarkia kuningas Salman bin Abdul-Aziz Al Saud
  Singapore tasavalta presidentti Halimah Yacob pääministeri Lee Hsien Loong
  Sri Lanka tasavalta presidentti Maithripala Sirisena pääministeri Ranil Wickremesinghe
  Syyria tasavalta presidentti Bašar al-Assad pääministeri Imad Khamis
  Tadžikistan tasavalta presidentti Emomalii Rahmon pääministeri Kokhir Rasulzoda
  Thaimaa perustuslaillinen monarkia kuningas Rama X pääministeri Prayuth Chan-ocha
  Turkki tasavalta presidentti Recep Tayyip Erdoğan
  Turkmenistan tasavalta presidentti Gurbanguly Berdymuhamedov
  Uzbekistan tasavalta presidentti Shavkat Mirziyoyev pääministeri Shavkat Mirziyoyev
  Vietnam kansantasavalta presidentti Truong Tan Sang pääministeri Nguyễn Xuân Phúc
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat perustuslaillinen monarkia presidentti Khalifa ibn Zayid ibn Sultan Al Nahyan pääministeri Muhammad ibn Rašid Al Maktum

Afrikan valtioiden päämiehetMuokkaa

valtio valtiomuoto valtionpäämies hallituksen päämies
  Algeria tasavalta presidentti Abdelkader Bensalah pääministeri Noureddine Bedoui
  Angola tasavalta presidentti João Lourenço
  Benin tasavalta presidentti Patrice Talon
  Botswana tasavalta presidentti Mokgweetsi Masisi
  Burkina Faso tasavalta presidentti Blaise Compaoré pääministeri Luc-Adolphe Tiao
  Burundi tasavalta presidentti Pierre Nkurunziza
  Djibouti tasavalta presidentti Ismail Omar Guelleh pääministeri Abdoulkader Kamil Mohamed
  Egypti tasavalta presidentti Abdel Fattah al-Sisi pääministeri Ibrahim Mahlab
  Eritrea tasavalta presidentti Isaias Afewerki
  Etelä-Afrikka tasavalta presidentti Cyril Ramaphosa
  Etelä-Sudan tasavalta presidentti Salva Kiir Mayardit
  Etiopia liittotasavalta presidentti Sahle-Work Zewde pääministeri Abiy Ahmed Ali
  Gabon tasavalta presidentti Ali Bongo Ondimba pääministeri Daniel Ona Ondo
  Gambia tasavalta presidentti Adama Barrow
  Ghana tasavalta presidentti John Dramani Mahama
  Guinea tasavalta presidentti Alpha Condé pääministeri Mohamed Said Fofana
  Guinea-Bissau tasavalta presidentti José Mário Vaz vt. pääministeri Domingos Simoes Pereira
  Kamerun tasavalta presidentti Paul Biya pääministeri Philémon Yang
  Kap Verde tasavalta presidentti Jorge Carlos Fonseca pääministeri José Maria Neves
  Kenia tasavalta presidentti Uhuru Kenyatta
  Keski-Afrikan tasavalta tasavalta presidentti Faustin-Archange Touadéra pääministeri Simplice Sarandji
  Komorit tasavalta presidentti Ikililou Dhoinine
  Kongon demokraattinen tasavalta tasavalta presidentti Joseph Kabila pääministeri Augustin Matata Ponyo
  Kongon tasavalta tasavalta presidentti Denis Sassou Nguesso
  Lesotho perustuslaillinen monarkia kuningas Letsie III pääministeri Tom Thabane
  Liberia tasavalta presidentti George Weah
  Libya tasavalta presidentti Aguila Salah Issa pääministeri Abdullah al-Thani
  Madagaskar tasavalta presidentti Hery Rajaonarimampianina pääministeri Roger Kolo
  Malawi tasavalta presidentti Peter Mutharika
  Mali tasavalta presidentti Ibrahim Boubacar Keïta pääministeri Moussa Mara
  Marokko perustuslaillinen monarkia kuningas Mohammed VI pääministeri Saadeddine Othmani
  Mauritania tasavalta presidentti Mohamed Ould Abdel Aziz pääministeri Moulaye Ould Mohamed Laghdaf
  Mauritius tasavalta presidentti Kailash Purryag pääministeri Navin Ramgoolam
  Mosambik tasavalta presidentti Armando Guebuza pääministeri Carlos Agostinho do Rosário
  Namibia tasavalta presidentti Hifikepunye Pohamba pääministeri Hage Geingob
  Niger tasavalta presidentti Mahamadou Issoufou pääministeri Brigi Rafini
  Nigeria liittotasavalta presidentti Goodluck Jonathan
  Norsunluurannikko tasavalta presidentti Alassane Ouattara pääministeri Daniel Kablan Duncan
  Päiväntasaajan Guinea tasavalta presidentti Teodoro Obiang Nguema Mbasogo pääministeri Vicente Ehate Tomi
  Ruanda tasavalta presidentti Paul Kagame pääministeri Pierre Habumuremyi
  Sambia tasavalta presidentti Edgar Lungu
  São Tomé ja Príncipe tasavalta presidentti Manuel Pinto da Costa pääministeri Gabriel Costa
  Senegal tasavalta presidentti Macky Sall pääministeri Mohammed Dionne
  Seychellit tasavalta presidentti James Michel
  Sierra Leone tasavalta presidentti Ernest Bai Koroma
  Somalia tasavalta presidentti Hassan Sheikh Mohamud pääministeri Abdiweli Sheikh Ahmed
  Sudan tasavalta presidentti Omar al-Bashir
  Swazimaa absoluuttinen monarkia kuningas Mswati III pääministeri Barnabas Sibusiso Dlamini
  Tansania tasavalta presidentti John Pombe Magufuli pääministeri Mizengo Pinda
  Togo tasavalta presidentti Faure Gnassingbé pääministeri Kwesi Ahoomey-Zunu
  Tšad tasavalta presidentti Idriss Déby pääministeri Kalzeubet Pahimi Deubet
  Tunisia tasavalta presidentti Mohamed Ennaceur pääministeri Youssef Chahed
  Uganda tasavalta presidentti Yoweri Museveni pääministeri Amama Mbabazi
  Zimbabwe tasavalta presidentti Emmerson Mnangagwa

Euroopan valtioiden päämiehetMuokkaa

valtio valtiomuoto valtionpäämies hallituksen päämies
  Alankomaat perustuslaillinen monarkia kuningas Willem-Alexander pääministeri Mark Rutte
  Albania tasavalta presidentti Ilir Meta pääministeri Edi Rama
  Andorra ruhtinaskunta ruhtinaskumppanit
Emmanuel Macron ja
Joan Enric Vives Sicília
pääministeri Xavier Espot Zamora
  Armenia tasavalta presidentti Armen Sarkissian pääministeri Nikol Pashinyan
  Belgia perustuslaillinen monarkia kuningas Philippe pääministeri Charles Michel
  Bosnia ja Hertsegovina tasavalta presidenttiys
Željko Komšić
Šefik Džaferović
Milorad Dodik
pääministeri Denis Zvizdić
  Bulgaria tasavalta presidentti Rumen Radev pääministeri Boiko Borisov
  Espanja perustuslaillinen monarkia kuningas Felipe VI pääministeri Pedro Sánchez
  Georgia tasavalta presidentti Salome Zurabišvili pääministeri Mamuka Bakhtadze
  Irlanti tasavalta presidentti Michael D. Higgins pääministeri Leo Varadkar
  Islanti tasavalta presidentti Guðni Thorlacius Jóhannesson pääministeri Katrín Jakobsdóttir
  Italia tasavalta presidentti Sergio Mattarella pääministeri Giuseppe Conte
  Itävalta liittotasavalta presidentti Alexander Van der Bellen liittokansleri Brigitte Bierlein
  Kreikka tasavalta presidentti Prokópis Pavlópoulos pääministeri Kyriákos Mitsotákis
  Kroatia tasavalta presidentti Kolinda Grabar-Kitarović pääministeri Andrej Plenković
  Kypros tasavalta presidentti Níkos Anastasiádis
  Latvia tasavalta presidentti Egils Levits pääministeri Arturs Krišjānis Kariņš
  Liechtenstein ruhtinaskunta ruhtinas Hans Adam II pääministeri Adrian Hasler
  Liettua tasavalta presidentti Gitanas Nausėda pääministeri Saulius Skvernelis
  Luxemburg suurherttuakunta suurherttua Henri pääministeri Xavier Bettel
  Pohjois-Makedonia tasavalta presidentti Gjorge Ivanov pääministeri Nikola Gruevski
  Malta tasavalta presidentti Marie Louise Coleiro Preca pääministeri Joseph Muscat
  Moldova tasavalta presidentti Igor Dodon pääministeri Pavel Filip
  Monaco ruhtinaskunta prinssi Albert II valtioministeri Michel Roger
  Montenegro tasavalta presidentti Filip Vujanović pääministeri Milo Đukanović
  Norja perustuslaillinen monarkia kuningas Harald V pääministeri Erna Solberg
  Portugali tasavalta presidentti Aníbal Cavaco Silva pääministeri Pedro Passos Coelho
  Puola tasavalta presidentti Andrzej Duda pääministeri Mateusz Morawiecki
  Ranska tasavalta presidentti Emmanuel Macron pääministeri Édouard Philippe
  Romania tasavalta presidentti Klaus Johannis pääministeri Viorica Dăncilă
  Ruotsi perustuslaillinen monarkia kuningas Kaarle XVI Kustaa pääministeri Stefan Löfven
  Saksa liittotasavalta presidentti Frank-Walter Steinmeier liittokansleri Angela Merkel
  San Marino tasavalta Kapteenivaltionhoitajat Valeria Ciavatta ja Luca Beccari
  Serbia tasavalta presidentti Aleksandar Vučić pääministeri Ana Brnabić
  Slovakia tasavalta presidentti Zuzana Čaputová pääministeri Peter Pellegrini
  Slovenia tasavalta presidentti Borut Pahor pääministeri Miro Cerar
  Suomi tasavalta presidentti Sauli Niinistö pääministeri Antti Rinne
  Sveitsi valaliitto Liittoneuvosto
Ueli Maurer (liittopresidentti)
Simonetta Sommaruga (varaliittopresidentti)
Alain Berset
Guy Parmelin
Ignazio Cassis
Viola Amherd
Karin Keller-Sutter
  Tanska perustuslaillinen monarkia kuningatar Margareeta II pääministeri Mette Frederiksen
  Tšekki tasavalta presidentti Miloš Zeman pääministeri Andrej Babiš
  Ukraina tasavalta presidentti Volodymyr Zelenskyi pääministeri Oleksiy Hontšaruk
  Unkari tasavalta presidentti János Áder pääministeri Viktor Orbán
  Valko-Venäjä tasavalta presidentti Aljaksandr Lukašenka pääministeri Sjarhei Rumas
  Vatikaanivaltio vaalimonarkia paavi Franciscus
  Venäjä liittotasavalta presidentti Vladimir Putin pääministeri Dmitri Medvedev
  Viro tasavalta presidentti Kersti Kaljulaid pääministeri Jüri Ratas
  Yhdistynyt kuningaskunta perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Boris Johnson

Etelä-Amerikan valtioiden päämiehetMuokkaa

valtio valtiomuoto valtionpäämies hallituksen päämies
  Argentiina tasavalta presidentti Mauricio Macri
  Bolivia tasavalta presidentti Evo Morales
  Brasilia liittotasavalta presidentti Jair Bolsonaro
  Chile tasavalta presidentti Sebastián Piñera
  Ecuador tasavalta presidentti Lenín Moreno
  Guyana tasavalta presidentti David Granger pääministeri Moses Nagamootoo
  Kolumbia tasavalta presidentti Iván Duque
  Paraguay tasavalta presidentti Mario Abdo Benítez
  Peru tasavalta presidentti Martín Vizcarra pääministeri Salvador del Solar
  Suriname tasavalta presidentti Dési Bouterse
  Uruguay tasavalta presidentti Tabaré Vázquez
  Venezuela tasavalta presidentti Nicolás Maduro

Pohjois-Amerikan valtioiden päämiehetMuokkaa

valtio valtiomuoto valtionpäämies hallituksen päämies
  Antigua ja Barbuda perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Gaston Browne
  Bahama perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Perry Christie
  Barbados perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Freundel Stuart
  Belize perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Dean Barrow
  Costa Rica tasavalta presidentti Luis Guillermo Solís
  Dominica tasavalta presidentti Charles Savarin pääministeri Roosevelt Skerrit
  Dominikaaninen tasavalta tasavalta presidentti Danilo Medina
  El Salvador tasavalta presidentti Salvador Sánchez Cerén
  Grenada perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Keith Mitchell
  Guatemala tasavalta presidentti Jimmy Morales
  Haiti tasavalta presidentti Michel Martelly pääministeri Laurent Lamothe
  Honduras tasavalta presidentti Juan Orlando Hernández
  Jamaika perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Portia Simpson-Miller
  Kanada perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Justin Trudeau
  Kuuba tasavalta presidentti Miguel Díaz-Canel
  Meksiko liittotasavalta presidentti Andrés Manuel López Obrador
  Nicaragua tasavalta presidentti Daniel Ortega
  Panama tasavalta presidentti Juan Carlos Varela
  Saint Kitts ja Nevis perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Denzil Douglas
  Saint Lucia perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Kenny Anthony
  Saint Vincent ja Grenadiinit perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Ralph Gonsalves
  Trinidad ja Tobago tasavalta presidentti Anthony Carmona pääministeri Kamla Persad-Bissessar
  Yhdysvallat liittovaltio presidentti Donald Trump

Australia ja Oseanian valtioiden päämiehetMuokkaa

valtio valtiomuoto valtionpäämies hallituksen päämies
  Australia perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Scott Morrison
  Fidži tasavalta presidentti Jioji Konrote vt. pääministeri Frank Bainimarama
  Kiribati tasavalta presidentti Taneti Maamau
  Marshallinsaaret tasavalta presidentti Christopher Loeak
  Mikronesian liittovaltio liittovaltio presidentti Peter M. Christian
  Nauru tasavalta presidentti Baron Waqa
  Palau tasavalta presidentti Tommy Remengesau
  Papua-Uusi-Guinea perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Peter O'Neill
  Salomonsaaret perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Manasseh Sogavare
  Samoa tasavalta päällikkö Tufuga Efi pääministeri Tuilaepa Aiono Sailele Malielegaoi
  Tonga perustuslaillinen monarkia kuningas Tupou VI pääministeri Sialeʻataongo Tuʻivakanō
  Tuvalu perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Willy Telavi
  Uusi-Seelanti perustuslaillinen monarkia kuningatar Elisabet II pääministeri Jacinda Ardern
  Vanuatu tasavalta presidentti Tallis Obed Moses pääministeri Sato Kilman

Osittain kansainvälisesti tunnustettujen tai käytännössä itsenäisten valtioiden valtionpäämiehet ja hallituksen päämiehetMuokkaa

valtio valtiomuoto valtionpäämies hallituksen päämies
  Abhasia tasavalta presidentti Alexander Ankvab pääministeri Leonid Lakerbaia
  Etelä-Ossetia tasavalta presidentti Leonid Tibilov pääministeri Rostislav Khugayev
  Kosovo tasavalta presidentti Hashim Thaçi pääministeri Ramush Haradinaj
  Länsi-Sahara tasavalta presidentti Mohamed Abdelaziz pääministeri Abdelkader Taleb Omar
  Palestiinalaishallinto tasavalta presidentti Mahmoud Abbas pääministeri Salam Fayyad
  Pohjois-Kyproksen turkkilainen tasavalta tasavalta presidentti Derviş Eroğlu pääministeri İrsen Küçük
  Somalimaa tasavalta presidentti Muse Bihi Abdi
  Taiwan tasavalta presidentti Tsai Ing-wen pääministeri Lin Chuan
  Transnistria tasavalta presidentti Vadim Krasnoselski pääministeri Pavel Prokudin
  Artsakhin tasavalta tasavalta presidentti Bako Saakyan pääministeri Araik Arutyunyan