Avaa päävalikko

Luettelo pääkaupungeista

Wikimedia-luetteloartikkeli
Tokio, Japani
Jakarta, Indonesia
Peking, Kiina
Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta
Berliini, Saksa
Brasília, Brasilia
Luanda, Angola
Pariisi, Ranska
Phnom Penh, Kambodža

Tämä on lista kansallisista pääkaupungeista valtioiden nimien aakkosjärjestyksen mukaan.

 
A
 Afganistan Kabul
 Alankomaat Amsterdam (virallinen)
Haag (hallinnollinen)
 Albania Tirana
 Algeria Alger
 Andorra Andorra la Vella
 Angola Luanda
 Antigua ja Barbuda St. John’s
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat Abu Dhabi
 Argentiina Buenos Aires
 Armenia Jerevan
 Australia Canberra
 Azerbaidžan Baku
 
B
 Bahama Nassau
 Bahrain Manama
 Bangladesh Dhaka
 Barbados Bridgetown
 Belgia Bryssel
 Belize Belmopan
 Benin Porto-Novo (virallinen)
Cotonou (hallinnollinen)
 Bhutan Thimphu
 Bolivia Sucre (virallinen)
La Paz (hallinnollinen)
 Bosnia ja Hertsegovina Sarajevo
 Botswana Gaborone
 Brasilia Brasília
 Brunei Bandar Seri Begawan
 Bulgaria Sofia
 Burkina Faso Ouagadougou
 Burundi Gitega
 
C
 Chile Santiago (hallinnollinen)
Valparaíso (lainsäädännöllinen)
 Costa Rica San José
 
D
 Djibouti Djibouti
 Dominica Roseau
 Dominikaaninen tasavalta Santo Domingo
 
E
 Ecuador Quito
 Egypti Kairo
 El Salvador San Salvador
 Eritrea Asmara
 Espanja Madrid
 Etelä-Afrikka Pretoria (virallinen)
Kapkaupunki (lainsäädännöllinen)
Bloemfontein (juridinen)
 Etelä-Sudan Juba
 Etiopia Addis Abeba
 
F
 Fidži Suva
 Filippiinit Manila
 
G
 Gabon Libreville
 Gambia Banjul
 Georgia Tbilisi (hallinnollinen)
Kutaisi (lainsäädännöllinen)
 Ghana Accra
 Grenada St. George’s
 Guatemala Guatemala
 Guinea Conakry
 Guinea-Bissau Bissau
 Guyana Georgetown
 
H
 Haiti Port-au-Prince
 Honduras Tegucigalpa
 
I
 Indonesia Jakarta
 Intia New Delhi
 Irak Bagdad
 Iran Teheran
 Irlanti Dublin
 Islanti Reykjavík
 Israel Jerusalem
 Italia Rooma
 Itä-Timor Dili
 Itävalta Wien
 
J
 Jamaika Kingston
 Japani Tokio
 Jemen Sanaa
 Jordania Amman
 
K
 Kambodža Phnom Penh
 Kamerun Yaoundé
 Kanada Ottawa
 Kap Verde Praia
 Kazakstan Astana
 Kenia Nairobi
 Keski-Afrikan tasavalta Bangui
 Kiina Peking
 Kirgisia Biškek
 Kiribati South Tarawa
 Kolumbia Bogotá
 Komorit Moroni
Flag of Kosovo.svg Kosovo Pristina
 Kongon demokraattinen tasavalta Kinshasa
 Kongon tasavalta Brazzaville
Korean demokraattinen kansantasavalta Pjongjang
Korean tasavalta Soul
 Kreikka Ateena
 Kroatia Zagreb
 Kuuba Havanna
 Kuwait Kuwait
 Kypros Nikosia
 
L
 Laos Vientiane
 Latvia Riika
 Lesotho Maseru
 Libanon Beirut
 Liberia Monrovia
 Libya Tripoli
 Liechtenstein Vaduz
 Liettua Vilna
 Luxemburg Luxemburg
 
M
 Madagaskar Antananarivo
 Pohjois-Makedonia Skopje
 Malawi Lilongwe
 Malediivit Malé
 Malesia Kuala Lumpur (hallinnollinen)
Putrajaya (lainsäädännöllinen)
 Mali Bamako
 Malta Valletta
 Marokko Rabat
 Marshallinsaaret Majuro
 Mauritania Nouakchott
 Mauritius Port Louis
 Meksiko México
 Mikronesia Palikir
 Moldova Chișinău
 Monaco kaupunkivaltio
 Mongolia Ulan Bator
 Montenegro Podgorica (lainsäädännöllinen)
Cetinje (presidentin virkakaupunki)
 Mosambik Maputo
 Myanmar Naypyidaw
 
N
 Namibia Windhoek
 Nauru Ei pääkaupunkia; hallintovirastot sijaitsevat Yarenin alueella, jota joissain yhteyksissä pidetään pääkaupunkina
   Nepal Kathmandu
 Nicaragua Managua
 Niger Niamey
 Nigeria Abuja
 Norja Oslo
 Norsunluurannikko Yamoussoukro (virallinen)
Abidjan (hallinnollinen)
 
O
 Oman Masqat
 
P
 Pakistan Islamabad
 Palau Ngerulmud
 Panama Panamá
 Papua-Uusi-Guinea Port Moresby
 Paraguay Asunción
 Peru Lima
 Portugali Lissabon
 Puola Varsova
 Päiväntasaajan Guinea Malabo
 
Q
 Qatar Doha
 
R
 Ranska Pariisi
 Romania Bukarest
 Ruanda Kigali
 Ruotsi Tukholma
 
S
 Saint Kitts ja Nevis Basseterre
 Saint Lucia Castries
 Saint Vincent ja Grenadiinit Kingstown
 Saksa Berliini
 Salomonsaaret Honiara
 Sambia Lusaka
 Samoa Apia
 San Marino San Marino
 São Tomé ja Príncipe São Tomé
 Saudi-Arabia Riad
 Senegal Dakar
 Serbia Belgrad
 Seychellit Victoria
 Sierra Leone Freetown
 Singapore kaupunkivaltio
 Slovakia Bratislava
 Slovenia Ljubljana
 Somalia Mogadishu
 Sri Lanka Colombo (virallinen)
Kotte (lainsäädännöllinen)
 Sudan Khartum
 Suomi Helsinki
 Suriname Paramaribo
 Swazimaa Mbabane (hallinnollinen)
Lobamba (lainsäädännöllinen)
 Sveitsi Bern
 Syyria Damaskos
 
T
 Tadžikistan Dušanbe
 Taiwan Taipei (hallinnollinen)
Nanjing (virallinen)
 Tansania Dodoma (lainsäädännöllinen)
Dar es Salaam (hallinnollinen)
 Tanska Kööpenhamina
 Thaimaa Bangkok
 Togo Lomé
 Tonga Nukuʻalofa
 Trinidad ja Tobago Port of Spain
 Tšad N’Djamena
 Tšekki Praha
 Tunisia Tunis
 Turkki Ankara
 Turkmenistan Ašgabat
 Tuvalu Funafuti (tärkein atolli)
Fongafale (tärkein saari)
Vaiaku (tärkein kylä)
 
U
 Uganda Kampala
 Ukraina Kiova
 Unkari Budapest
 Uruguay Montevideo
 Uusi-Seelanti Wellington
 Uzbekistan Taškent
 
V
 Valko-Venäjä Minsk
 Vanuatu Port Vila
Flag of the Vatican City.svg Vatikaanivaltio kaupunkivaltio
 Venezuela Caracas
 Venäjä Moskova
 Vietnam Hanoi
 Viro Tallinna
 
Y
 Yhdistynyt kuningaskunta Lontoo
 Yhdysvallat Washington DC
 
Z
 Zimbabwe Harare

Katso myösMuokkaa