Luettelo valtioista asukaskohtaisen bruttokansantuotteen mukaan (PPP)

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo valtioista asukaskohtaisen bruttokansantuotteen mukaan. Bruttokansantuote (BKT) on ilmoitettu Yhdysvaltain dollarein ostovoimapariteetilla (PPP) korjattuna. Ostovoimapariteettia käyttäen voidaan verrata saman rahamäärän todellista arvoa (ostovoimaa) kussakin maassa. Näin saatuja lukuja pidetään parempina maiden välisiin vertailuihin kuin suoraan valuuttakursseilla muutettuja lukuja. Suoraan valuuttakursseista katsotut luvut kuvaavat kuitenkin paremmin maan kykyä tuottaa tuotteita ja palveluita vaikkakaan eivät kerro ihmisten elinkustannuksista. Luettelossa on myös mukana merentakaisia alueita sekä itsehallinnollisia alueita vaikka ne eivät ole itsenäisiä valtioita.

Maailman valtiot ostovoimapariteetilla korjatun asukaskohtaisen bruttokansantuotteen (GDP (PPP)) mukaan (IMF:n vuoden 2017 arvio lukuarvot Yhdysvaltain dollareissa).
  > 50 000
  35 000–50 000
  20 000–35 000
  10 000–20 000
  5 000–10 000
  2 000–5 000
  < 2 000
  Ei tietoa
BKT (USD) henkeä kohti maittain (mukaan lukien territoriot ja maat jotka eivät sisälly IMF:n raporttiin)
Maa/alue Kansainvälinen valuuttarahasto[1][2] Maailmanpankki[3] CIA[4]
Arvio Vuosi Arvio Vuosi Arvio Vuosi
 Luxemburg 141 587 2022 134 754 2021 110 300 2020
 Liechtenstein 139 100 2009
 Singapore 131 426 2022 116 487 2021 93 400 2020
 Irlanti 131 034 2022 106 456 2021 89 700 2020
 Monaco 115 700 2015
 Qatar 113 675 2022 93 521 2021 85 300 2020
 Bermuda 85 192 2021 81 800 2019
 Mansaari 84 600 2014
 Sveitsi 84 469 2022 77 324 2021 68 400 2020
 Norja 78 128 2022 79 201 2021 63 600 2020
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat 77 272 2022 66 766 2020 67 100 2019
 Yhdysvallat 75 180 2022 69 288 2021 60 200 2020
 Brunei 74 196 2022 66 620 2021 62 200 2020
 Caymansaaret 72 481 2020 73 600 2019
 San Marino 72 070 2022 59 572 2020 60 800 2019
 Falklandinsaaret 70 800 2015
 Hongkong 69 987 2022 65 973 2021 56 200 2020
 Tanska 69 845 2022 64 651 2021 55 900 2020
 Alankomaat 69 715 2022 63 767 2021 54 200 2020
 Taiwan 69 500 2022 24 502 2018
 Itävalta 66 680 2022 58 428 2021 51 900 2020
 Islanti 66 467 2022 57 646 2021 52 300 2020
 Andorra 65 372 2022 49 900 2015
 Ruotsi 63 877 2022 59 324 2021 50 700 2020
 Saksa 63 835 2022 57 928 2021 50 900 2020
 Australia 62 192 2022 55 807 2021 48 700 2020
 Belgia 62 065 2022 58 931 2021 48 200 2020
 Gibraltar 61 700 2014
 Suomi 58 659 2022 55 007 2021 47 300 2020
 Macao 57 929 2022 73 802 2021 54 800 2020
 Bahrain 57 921 2022 45 411 2021 40 900 2020
 Kanada 57 827 2022 52 085 2021 45 900 2020
 Jersey 56 600 2016
 Malta 56 338 2022 47 715 2021 39 200 2020
 Ranska 56 200 2022 50 729 2021 42 000 2020
 Britannia 55 862 2022 49 675 2021 41 600 2020
 Saudi-Arabia 55 802 2022 49 551 2021 44 300 2020
 Euroopan unioni 53 960 2022 48 436 2021 44 436 2019
 Etelä-Korea 53 574 2022 46 919 2021 42 300 2020
 Guernsey 52 500 2014
 Israel 52 173 2022 43 722 2021 38 300 2020
 Kuwait 51 528 2022 47 303 2020 49 900 2019
 Italia 51 062 2022 45 936 2021 39 000 2020
 Uusi-Seelanti 50 851 2022 46 420 2021 42 400 2020
 Slovenia 49 968 2022 43 625 2021 36 500 2020
 Kypros 49 504 2022 42 556 2021 37 700 2020
 Tšekki 48 919 2022 44 261 2021 38 300 2020
 Japani 48 813 2022 42 940 2021 41 400 2019
 Espanja 46 551 2022 40 775 2021 36 200 2020
 Aruba 46 309 2022 31 183 2020 37 500 2017
 Saint Pierre ja Miquelon 46 200 2006
 Liettua 46 159 2022 42 665 2021 36 700 2020
 Viro 46 126 2022 42 192 2021 35 600 2020
 Puerto Rico 43 820 2022 34 334 2020 33 400 2020
 Guyana 42 647 2022 24 494 2021 18 700 2020
 Puola 42 466 2022 37 503 2021 32 200 2020
 Unkari 42 132 2022 36 753 2021 31 000 2020
 Portugali 42 067 2022 35 888 2021 32 200 2020
 Grönlanti 41 800 2015
 Oman 41 150 2022 31 118 2020 27 300 2019
 Färsaaret 40 000 2014
 Bahama 39 785 2022 34 108 2021 30 800 2020
 Turkki 38 759 2022 30 472 2021 28 400 2020
 Slovakia 38 620 2022 33 010 2021 30 300 2020
 Latvia 38 124 2022 34 469 2021 29 900 2020
 Romania 38 097 2022 35 414 2021 28 800 2020
 Seychellit 37 661 2022 29 838 2021 24 400 2020
 Kroatia 37 550 2022 33 801 2021 26 500 2020
 Yhdysvaltain Neitsytsaaret 37 000 2016
 Kreikka 36 466 2022 31 295 2021 27 300 2020
 Panama 36 370 2022 31 680 2021 25 400 2020
 Sint Maarten 35 973 2018 35 300 2018
 Guam 35 600 2016
 Brittiläiset Neitsytsaaret 34 200 2017
 Montserrat 34 000 2011
 Malesia 33 113 2022 29 617 2021 26 400 2020
 Venäjä 31 967 2022 32 803 2021 26 500 2020
Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia 31 100 2015
 Malediivit 30 888 2022 18 232 2021 13 000 2020
 Kazakstan 30 827 2022 28 600 2021 25 300 2020
 Trinidad ja Tobago 29 797 2022 26 868 2021 23 700 2020
 Bulgaria 29 178 2022 26 705 2021 22 400 2020
 Chile 28 887 2022 29 104 2021 23 300 2020
 Saint Kitts ja Nevis 27 782 2022 26 256 2021 23 300 2020
 Uruguay 27 233 2022 24 626 2021 21 600 2020
 Argentiina 26 074 2022 23 627 2021 19 700 2020
 Montenegro 26 032 2022 22 795 2021 18 300 2020
 Mauritius 25 372 2022 22 240 2021 19 500 2020
 Costa Rica 24 837 2022 23 387 2021 19 700 2020
 Pohjois-Mariaanit 24 500 2016
 Dominikaaninen tasavalta 24 120 2022 20 769 2021 17 000 2020
 Serbia 24 084 2022 21 432 2021 18 200 2020
 Turks- ja Caicossaaret 23 391 2021 21 100 2020
 Meksiko 22 440 2022 20 037 2021 17 900 2020
 Antigua ja Barbuda 22 070 2022 19 838 2021 18 000 2020
 Valko-Venäjä 21 709 2022 21 699 2021 19 100 2020
 Kiina 21 291 2022 19 338 2021 16 400 2020
 Thaimaa 21 114 2022 19 210 2021 17 300 2020
Rotating earth (Very small).gif Maapallo 20,886 2022 18,722 2021 17,500 2017
 Curaçao 20 681 2020 24 500 2019
 Georgia 19 789 2022 16 997 2021 14 100 2020
 Pohjois-Makedonia 19 783 2022 17 918 2021 15 800 2020
 Päiväntasaajan Guinea 19 433 2022 18 127 2021 17 000 2020
 Saint Martin 19 300 2005
 Botswana 19 199 2022 17 604 2021 16 000 2020
 Libya 18 945 2022 23 357 2021 10 300 2020
 Turkmenistan 18 875 2022 16 194 2019 15 500 2019
 Kolumbia 18 693 2022 16 894 2021 13 400 2020
 Iran 18 663 2022 15 791 2020 12 400 2020
 Grenada 18 436 2022 16 680 2021 15 100 2020
 Gabon 18 088 2022 15 598 2021 14 400 2020
 Bosnia ja Hertsegovina 17 899 2022 16 847 2021 14 300 2020
 Albania 17 858 2022 15 646 2021 13 300 2020
 Brasilia 17 684 2022 16 056 2021 14 100 2020
 Azerbaidžan 17 448 2022 15 843 2021 13 700 2020
 Suriname 17 350 2022 16 676 2021 16 100 2020
 Barbados 17 314 2022 14 817 2021 12 900 2020
 Ranskan Polynesia 17 000 2015
 Armenia 16 798 2022 14 630 2021 12 600 2020
 Cookinsaaret 16 700 2016
 Moldova 16 483 2022 15 637 2021 12 300 2020
 Saint Lucia 16 417 2022 14 051 2021 12 300 2020
 Egypti 15 959 2022 13 316 2021 12 000 2020
 Saint Vincent ja Grenadiinit 15 786 2022 14 021 2021 12 100 2020
 Etelä-Afrikka 15 556 2022 14 420 2021 11 500 2020
 Peru 15 273 2022 13 895 2021 11 300 2020
 Indonesia 14 638 2022 12 904 2021 11 400 2020
 Paraguay 14 528 2022 13 976 2021 12 300 2020
 Kosovo 14 352 2022 12 721 2021 10 800 2020
 Ukraina 14 326 2021 14 220 2021 12 400 2020
 Sri Lanka 14 230 2022 14 127 2021 12 500 2020
 Fidži 13 944 2022 12 060 2021 11 000 2020
 Mongolia 13 611 2022 12 863 2021 11 500 2020
 Algeria 13 324 2022 12 038 2021 10 700 2020
 Palau 13 215 2022 16 319 2020 17 600 2019
 Bhutan 13 077 2022 11 129 2020 10 900 2020
 Vietnam 13 075 2022 11 553 2021 8 200 2020
 Dominica 13 030 2022 11 974 2021 9 900 2020
 Ecuador 12 763 2022 11 661 2021 10 300 2020
 Tunisia 12 490 2022 11 595 2021 9 700 2020
 Irak 12 408 2022 10 409 2021 9 300 2020
 Kuuba 12 300 2016
 Anguilla 12 200 2008
 Jordania 11 975 2022 10 952 2021 9 800 2020
 Jamaika 11 962 2022 10 026 2021 8 700 2020
 Libanon 11 377 2020 10 691 2021 11 600 2020
 Amerikan Samoa 11 200 2016
 Swazimaa 11 054 2022 9 816 2021 8 400 2020
 Nauru 10 834 2022 15 103 2021 13 500 2019
 Namibia 10 791 2022 9 805 2021 8 900 2020
 El Salvador 10 576 2022 9 669 2021 8 100 2020
 Filippiinit 10 344 2022 9 120 2021 8 000 2020
 Bolivia 9 933 2022 9 030 2021 7 900 2020
 Guatemala 9 931 2022 9 769 2021 8 400 2020
 Marokko 9 808 2022 8 144 2021 6 900 2020
 Belize 9 623 2022 6 922 2021 6 100 2020
 Uzbekistan 9 478 2022 8 497 2021 7 000 2020
 Laos 9 166 2022 8 674 2021 7 800 2020
 Kap Verde 8 460 2022 7 028 2021 6 000 2020
 Intia 8 293 2022 7 334 2021 6 100 2020
 Bangladesh 7 985 2022 6 613 2021 4 800 2020
 Saint Helena, Ascension ja Tristan da Cunha 7 800 2010
 Angola 7 455 2022 6 581 2021 6 200 2020
 Nicaragua 7 154 2022 6 332 2021 5 300 2020
 Venezuela 7 108 2022 17 528 2011 7 704 2018
 Mauritania 6 925 2022 5 592 2021 5 000 2020
 Ghana 6 780 2022 6 178 2021 5 300 2020
 Honduras 6 769 2022 6 253 2021 5 100 2020
 Tonga 6 663 2022 6 694 2020 6 400 2019
 Pakistan 6 662 2022 5 878 2021 4 600 2020
 Djibouti 6 514 2022 5 926 2021 5 500 2020
 Norsunluurannikko 6 397 2022 5 940 2021 5 200 2020
 Palestiina 6 354 2022 6 200 2021 5 400
6 220
2020
2019
 Kenia 6 122 2022 5 024 2021 4 200 2020
 Tokelau 6 004 2017
 Nigeria 5 884 2022 5 459 2021 4 900 2020
 Samoa 5 882 2022 6 420 2021 6 300 2020
 Tuvalu 5 844 2022 5 082 2021 4 400 2020
 Niue 5 800 2003
 Kirgisia 5 771 2022 5 288 2021 4 700 2020
 Kambodža 5 583 2022 4 683 2021 4 200 2020
 Myanmar 4 830 2022 4 345 2021 4 500 2020
 Tadžikistan 4 803 2022 4 288 2021 3 700 2020
 São Tomé ja Príncipe 4 710 2022 4 446 2021 4 100 2020
 Kongon tasavalta 4 682 2022 3 617 2021 3 400 2020
   Nepal 4 677 2022 4 261 2021 3 800 2020
 Sudan 4 450 2022 4 217 2021 4 000 2020
 Kamerun 4 419 2022 4 065 2021 3 600 2020
 Marshallinsaaret 4 395 2022 4 182 2021 4 000 2019
 Papua-Uusi-Guinea 4 271 2022 4 445 2021 4 100 2020
 Benin 4 183 2022 3 789 2021 3 300 2020
 Senegal 4 113 2022 3 769 2021 3 300 2020
 Itä-Timor 3 904 2022 4 418 2021 3 200 2020
 Sambia 3 808 2022 3 624 2021 3 300 2020
 Wallis ja Futuna 3 800 2004
 Mikronesia 3 675 2022 3 544 2021 3 500 2019
 Etiopia 3 434 2022 2 600 2021 2 300 2020
 Tansania 3 374 2022 2 933 2021 2 600 2020
 Komorit 3 364 2022 3 284 2021 3 100 2020
 Haiti 3 166 2022 3 127 2021 2 800 2020
 Lesotho 3 028 2022 2 682 2021 2 300 2020
 Uganda 3 018 2022 2 398 2021 2 200 2020
 Guinea 2 993 2022 2 879 2021 2 700 2020
 Syyria 6 374 2010 2 900 2015
 Vanuatu 2 858 2022 3 105 2021 2 800 2020
 Guinea-Bissau 2 851 2022 2 057 2021 1 800 2020
 Ruanda 2 836 2022 2 494 2021 2 100 2020
 Burkina Faso 2 656 2022 2 462 2021 2 200 2020
 Gambia 2 640 2022 2 434 2021 2 200 2020
 Togo 2 619 2022 2 380 2021 2 100 2020
 Mali 2 609 2022 2 447 2021 2 200 2020
 Zimbabwe 2 555 2022 2 445 2021 2 700 2020
 Afganistan 2 456 2020 2 079 2020 2 000 2020
 Salomonsaaret 2 336 2022 2 656 2021 2 500 2020
 Kiribati 2 165 2022 2 172 2020 2 300 2020
 Jemen 2 136 2022 3 689 2013 2 500 2017
 Eritrea 2 078 2022 1 626 2011 1 600 2017
 Sierra Leone 1 972 2022 1 816 2021 1 600 2020
 Madagaskar 1 790 2022 1 635 2021 1 500 2020
 Tšad 1 719 2022 1 591 2021 1 500 2020
 Pohjois-Korea 1 700 2015
 Liberia 1 667 2022 1 553 2021 1 400 2020
 Malawi 1 588 2022 1 658 2021 1 500 2020
 Mosambik 1 457 2022 1 342 2021 1 200 2020
 Niger 1 443 2022 1 310 2021 1 200 2020
 Kongon demokraattinen tasavalta 1 328 2022 1 219 2021 1 100 2020
 Somalia 1 322 2022 1 303 2021 800 2020
 Keski-Afrikan tasavalta 1 088 2022 1 021 2021 900 2020
 Etelä-Sudan 934 2022 1 235 2015 1 600 2017
 Burundi 865 2022 793 2021 700 2020

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Report for Selected Countries and Subjects IMF. Viitattu 10.1.2023. (englanniksi)
  2. Report for Selected Countries and Subjects IMF. Viitattu 10.1.2023. (englanniksi)
  3. GDP per capita, PPP (current international $) | Data worldbank. World Bank. Viitattu 10.1.2023.
  4. World. The World Factbook, 27.12.2022. Central Intelligence Agency. Artikkelin verkkoversio. en