Avaa päävalikko

Luettelo valtioista asukaskohtaisen bruttokansantuotteen (reaalimuutoksen) mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo valtioista asukaskohtaisen bruttokansantuotteen mukaan. Bruttokansantuote (BKT) on ilmoitettu Yhdysvaltain dollarien reaalimuutoksen eli poistetun inflaation vaikutuksen mukaan. Luettelossa on myös mukana merentakaisia alueita sekä itsehallinnollisia alueita vaikka ne eivät ole itsenäisiä valtioita.

LuetteloMuokkaa

Kansainvälinen valuuttarahasto (2016)[1] Maailmanpankki (2015)[2] Yhdistyneet kansakunnat (2015)[3]
Sija Valtio USD
1   Luxemburg 103 199
2   Sveitsi 79 242
3   Norja 70 392
  Macao 67 079
4   Irlanti 62 562
5   Qatar 60 787
6   Islanti 59 629
7   Yhdysvallat 57 436
8   Tanska 53 744
9   Singapore 52 961
10   Australia 51 850
11   Ruotsi 51 165
12   San Marino 46 447
13   Alankomaat 45 283
14   Itävalta 44 498
  Hongkong 43 528
15   Suomi 43 169
16   Kanada 42 210
17   Saksa 41 902
18   Belgia 41 283
19   Britannia 40 096
20   Japani 38 917
21   Uusi-Seelanti 38 345
22   Ranska 38 128
23   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 37 678
24   Israel 37 262
25   Italia 30 507
  Puerto Rico 29 697
26   Etelä-Korea 27 539
27   Espanja 26 609
28   Brunei 26 424
29   Kuwait 26 005
30   Malta 25 214
31   Bahama 24 272
32   Bahrain 24 183
33   Kypros 23 352
  Taiwan 22 453
34   Slovenia 21 320
35   Saudi-Arabia 20 150
36   Portugali 19 832
37   Tšekki 18 286
38   Kreikka 17 901
39   Viro 17 633
40   Slovakia 16 499
41   Barbados 16 363
42   Palau 16 222
43   Saint Kitts ja Nevis 16 058
44   Oman 15 964
45   Uruguay 15 679
46   Antigua ja Barbuda 15 488
47   Trinidad ja Tobago 15 342
48   Seychellit 14 938
49   Liettua 14 890
50   Päiväntasaajan Guinea 14 174
51   Latvia 14 060
52   Panama 13 654
53   Chile 13 576
54   Unkari 12 778
55   Argentiina 12 503
56   Puola 12 316
57   Kroatia 12 095
58   Costa Rica 11 835
59   Libanon 11 309
60   Turkki 10 743
  Maapallo 10 038
61   Grenada 9 585
62   Malediivit 9 554
63   Romania 9 465
64   Mauritius 9 424
65   Malesia 9 360
66   Venezuela 9 258
67   Venäjä 8 929
68   Brasilia 8 727
69   Meksiko 8 555
70   Kiina 8 113
71   Saint Lucia 7 940
72   Nauru 7 824
73   Gabon 7 587
74   Kazakstan 7 453
75   Bulgaria 7 369
76   Dominica 7 356
77   Dominikaaninen tasavalta 7 159
78   Saint Vincent ja Grenadiinit 7 038
79   Botswana 6 972
80   Montenegro 6 629
81   Turkmenistan 6 622
82   Suriname 6 333
83   Peru 6 199
84   Ecuador 5 930
85   Thaimaa 5 899
86   Kolumbia 5 792
87   Jordania 5 554
88   Serbia 5 376
89   Pohjois-Makedonia 5 263
90   Etelä-Afrikka 5 261
91   Libya 5 193
92   Fidži 5 182
93   Valko-Venäjä 5 143
94   Jamaika 4 931
95   Iran 4 683
96   Belize 4 636
97   Irak 4 631
98   Namibia 4 630
99   Guyana 4 475
100   El Salvador 4 343
101   Bosnia ja Hertsegovina 4 308
102   Albania 4 203
103   Guatemala 4 089
104   Samoa 4 035
105   Paraguay 4 003
106   Azerbaidžan 3 956
107   Algeria 3 944
108   Sri Lanka 3 887
109   Tonga 3 856
110   Georgia 3 842
111   Tunisia 3 730
112   Egypti 3 685
113   Mongolia 3 660
114   Indonesia 3 604
115   Armenia 3 511
116   Angola 3 502
117   Marshallinsaaret 3 338
118   Swazimaa 3 330
119   Bolivia 3 197
120   Tuvalu 3 157
121   Mikronesia 3 150
122   Kap Verde 3 078
123   Marokko 3 063
124   Filippiinit 2 924
125   Vanuatu 2 815
126   Bhutan 2 674
127   Honduras 2 609
128   Papua-Uusi-Guinea 2 528
129   Sudan 2 384
130   Nigeria 2 211
131   Ukraina 2 194
132   Vietnam 2 173
133   Uzbekistan 2 122
134   Nicaragua 2 120
135   Itä-Timor 2 102
136   Salomonsaaret 1 971
137   Laos 1 925
138   Djibouti 1 908
139   Moldova 1 901
140   Kongon tasavalta 1 784
141   Intia 1 723
142   São Tomé ja Príncipe 1 687
143   Ghana 1 569
144   Kenia 1 516
145   Pakistan 1 468
146   Norsunluurannikko 1 459
147   Kiribati 1 437
148   Bangladesh 1 411
149   Sambia 1 275
150   Myanmar 1 269
151   Mauritania 1 243
152   Kamerun 1 238
153   Kambodža 1 230
154   Lesotho 1 170
155   Kirgisia 1 073
156   Zimbabwe 977
157   Tansania 970
158   Senegal 960
159   Jemen 938
160   Tšad 852
161   Mali 830
162   Eritrea 823
163   Tadžikistan 800
164   Etiopia 795
165   Benin 771
166   Haiti 761
167   Komorit 753
168     Nepal 733
169   Ruanda 729
170   Guinea-Bissau 694
171   Burkina Faso 646
172   Uganda 638
173   Sierra Leone 618
174   Togo 590
175   Afganistan 565
176   Guinea 515
177   Kongon demokraattinen tasavalta 495
178   Liberia 480
179   Gambia 469
180   Niger 411
181   Mosambik 392
182   Madagaskar 391
183   Keski-Afrikan tasavalta 364
184   Burundi 325
185   Malawi 295
186   Etelä-Sudan 233
Sija Valtio USD
1   Luxemburg 99 718
2   Sveitsi 80 999
  Macao 78 586
3   Norja 74 482
4   Qatar 73 653
5   Irlanti 61 094
6   Australia 56 291
7   Yhdysvallat 56 116
8   Tanska 53 015
9   Singapore 52 888
10   Islanti 50 722
11   Ruotsi 50 585
12   Alankomaat 44 291
13   Britannia 43 930
14   Itävalta 43 637
15   Kanada 43 316
16   Suomi 42 404
  Hongkong 42 328
17   Saksa 41 179
18   Belgia 40 454
19   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 40 439
20   Uusi-Seelanti 37 808
21   Ranska 36 353
  Yhdysvaltain Neitsytsaaret 36 351
22   Israel 35 729
23   Japani 34 528
  Guam 33 752
24   Brunei 30 558
25   Italia 29 993
26   Kuwait 29 301
27   Etelä-Korea 27 222
28   Espanja 25 685
29   Kypros 23 075
30   Bahama 22 817
31   Bahrain 22 600
32   Malta 22 568
33   Slovenia 20 729
34   Saudi-Arabia 20 482
35   Portugali 19 223
36   Kreikka 18 007
37   Tšekki 17 557
38   Trinidad ja Tobago 17 322
39   Viro 17 085
  Pohjois-Mariaanit 16 742
40   Slovakia 16 089
41   Saint Kitts ja Nevis 15 772
42   Uruguay 15 574
43   Oman 15 551
44   Barbados 15 429
45   Seychellit 15 390
46   Päiväntasaajan Guinea 14 440
47   Liettua 14 252
48   Antigua ja Barbuda 13 715
49   Latvia 13 655
50   Palau 13 499
51   Argentiina 13 467
52   Chile 13 416
53   Panama 13 268
54   Puola 12 559
55   Unkari 12 366
56   Kroatia 11 593
  Amerikan Samoa 11 542
57   Costa Rica 11 260
58   Kazakstan 10 510
  Maapallo 10 098
59   Malesia 9 768
60   Suriname 9 485
61   Mauritius 9 252
62   Grenada 9 212
63   Turkki 9 126
64   Venäjä 9 093
65   Meksiko 9 005
66   Romania 8 981
67   Brasilia 8 678
68   Malediivit 8 396
69   Gabon 8 266
70   Kiina 8 069
71   Nauru 8 053
72   Libanon 8 048
73   Saint Lucia 7 736
74   Kuuba 7 650
75   Dominica 7 116
76   Bulgaria 6 994
77   Saint Vincent ja Grenadiinit 6 739
78   Turkmenistan 6 673
79   Dominikaaninen tasavalta 6 469
80   Montenegro 6 408
81   Botswana 6 360
82   Ecuador 6 205
83   Kolumbia 6 056
84   Peru 6 027
85   Thaimaa 5 815
86   Valko-Venäjä 5 755
87   Etelä-Afrikka 5 718
88   Azerbaidžan 5 498
89   Serbia 5 237
90   Jamaika 5 106
91   Fidži 4 961
92   Irak 4 944
93   Jordania 4 940
94   Belize 4 879
95   Pohjois-Makedonia 4 853
96   Namibia 4 674
97   Bosnia ja Hertsegovina 4 249
98   El Salvador 4 219
99   Algeria 4 154
100   Guyana 4 127
101   Angola 4 102
102   Tonga 4 099
103   Paraguay 4 081
104   Mongolia 3 968
105   Albania 3 945
106   Samoa 3 939
107   Sri Lanka 3 926
108   Guatemala 3 904
109   Tunisia 3 822
110   Georgia 3 757
111   Egypti 3 615
  Kosovo 3 552
112   Armenia 3 489
113   Marshallinsaaret 3 386
114   Indonesia 3 347
115   Tuvalu 3 295
116   Swazimaa 3 200
117   Kap Verde 3 080
118   Bolivia 3 077
119   Mikronesia 3 015
120   Filippiinit 2 904
121   Marokko 2 878
122   Palestiinalaishallinto 2 867
123   Vanuatu 2 805
124   Nigeria 2 672
125   Bhutan 2 656
126   Honduras 2 529
127   Sudan 2 415
128   Uzbekistan 2 132
129   Ukraina 2 115
130   Vietnam 2 111
131   Nicaragua 2 087
132   Djibouti 1 945
133   Salomonsaaret 1 935
134   Kongon tasavalta 1 851
135   Moldova 1 848
136   Laos 1 818
137   São Tomé ja Príncipe 1 669
138   Intia 1 593
139   Pakistan 1 435
140   Kiribati 1 424
141   Jemen 1 406
142   Norsunluurannikko 1 399
143   Kenia 1 377
144   Ghana 1 370
145   Sambia 1 305
146   Kamerun 1 217
147   Itä-Timor 1 217
148   Bangladesh 1 212
149   Myanmar 1 162
150   Kambodža 1 159
151   Kirgisia 1 103
152   Lesotho 1 067
153   Tadžikistan 926
154   Zimbabwe 924
155   Senegal 900
156   Tansania 879
157   Haiti 818
158   Tšad 776
159   Benin 762
160     Nepal 743
161   Etelä-Sudan 731
162   Mali 724
163   Komorit 717
164   Uganda 705
165   Ruanda 697
166   Sierra Leone 653
167   Etiopia 619
168   Afganistan 594
169   Burkina Faso 590
170   Guinea-Bissau 573
171   Togo 560
172   Somalia 549
173   Guinea 531
174   Mosambik 529
175   Gambia 472
176   Kongon demokraattinen tasavalta 456
177   Liberia 456
178   Madagaskar 402
179   Malawi 372
180   Niger 359
181   Keski-Afrikan tasavalta 323
182   Burundi 277
Sija Valtio USD
1   Liechtenstein 169 492
2   Monaco 165 871
3   Luxemburg 100 161
  Bermuda 94 400
4   Sveitsi 80 831
  Macao 75 586
5   Qatar 75 274
6   Norja 74 186
  Caymansaaret 62 132
7   Irlanti 60 514
8   Yhdysvallat 56 054
9   Tanska 53 149
10   Singapore 52 239
11   Australia 51 352
12   Islanti 50 936
13   Ruotsi 50 687
14   San Marino 49 240
15   Alankomaat 44 332
16   Britannia 44 162
17   Itävalta 44 118
18   Kanada 43 206
  Hongkong 42 431
19   Suomi 42 148
20   Saksa 41 686
21   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 40 439
22   Belgia 40 278
23   Andorra 39 896
24   Uusi-Seelanti 38 294
25   Israel 37 129
  Grönlanti 36 977
26   Ranska 36 304
27   Japani 34 629
  Uusi-Kaledonia 33 966
28   Brunei 30 553
29   Italia 30 462
  Brittiläiset Neitsytsaaret 30 144
30   Kuwait 29 304
  Puerto Rico 27 939
31   Etelä-Korea 27 397
  Aruba 26 005
32   Espanja 25 865
  Turks- ja Caicossaaret 25 122
33   Malta 23 281
34   Bahama 22 817
35   Bahrain 22 600
  Anguilla 21 824
36   Kypros 21 942
37   Saudi-Arabia 20 711
38   Slovenia 20 690
39   Trinidad ja Tobago 20 452
40   Portugali 19 239
41   Nauru 18 469
  Alankomaiden Antillit 18 360
  Ranskan Polynesia 18 161
42   Kreikka 17 788
43   Tšekki 17 562
44   Viro 17 122
45   Päiväntasaajan Guinea 16 344
46   Slovakia 16 082
48   Saint Kitts ja Nevis 15 772
49   Uruguay 15 574
50   Oman 15 551
51   Barbados 15 429
52   Antigua ja Barbuda 14 764
53   Argentiina 14 565
54   Liettua 14 384
55   Seychellit 14 133
  Cookinsaaret 14 119
56   Latvia 13 704
57   Chile 13 416
58   Panama 13 268
59   Puola 12 355
60   Unkari 12 351
61   Palau 12 112
  Montserrat 11 553
62   Kroatia 11 479
63   Venezuela 11 069
64   Costa Rica 11 015
65   Kazakstan 10 312
  Maapallo 10 098
66   Malesia 9 768
67   Malediivit 9 446
68   Venäjä 9 243
69   Turkki 9 126
70   Romania 9 121
71   Mauritius 9 041
72   Suriname 8 985
73   Meksiko 8 981
74   Grenada 8 934
75   Libanon 8 571
76   Brasilia 8 528
77   Kiina 8 109
78   Gabon 7 961
79   Saint Lucia 7 839
80   Kuuba 7 657
81   Dominica 7 051
82   Turkmenistan 6 997
83   Bulgaria 6 847
84   Saint Vincent ja Grenadiinit 6 739
85   Montenegro 6 424
86   Dominikaaninen tasavalta 6 374
87   Botswana 6 361
88   Ecuador 6 205
89   Peru 6 069
90   Kolumbia 6 056
91   Thaimaa 5 815
92   Etelä-Afrikka 5 773
93   Valko-Venäjä 5 751
94   Libya 5 488
95   Azerbaidžan 5 439
96   Serbia 5 239
97   Jamaika 5 106
98   Iran 5 038
99   Jordania 4 940
100   Fidži 4 922
101   Belize 4 906
102   Pohjois-Makedonia 4 836
103   Angola 4 740
104   Namibia 4 674
105   Irak 4 509
106   Guyana 4 279
107   El Salvador 4 219
108   Bosnia ja Hertsegovina 4 191
109   Paraguay 4 174
110   Algeria 4 154
111   Samoa 4 006
112   Albania 3 984
113   Sri Lanka 3 974
114   Mongolia 3 973
115   Guatemala 3 903
116   Tonga 3 784
  Kosovo 3 665
117   Tunisia 3 661
118   Georgia 3 491
119   Armenia 3 489
120   Marshallinsaaret 3 453
121   Egypti 3 452
122   Tuvalu 3 362
123   Indonesia 3 346
124   Swazimaa 3 212
125   Bolivia 3 077
126   Kap Verde 3 080
127   Mikronesia 3 015
128   Marokko 2 919
129   Filippiinit 2 904
130   Papua-Uusi-Guinea 2 798
131   Vanuatu 2 783
132   Nigeria 2 714
133   Palestiinalaishallinto 2 712
134   Bhutan 2 677
135   Honduras 2 522
136   Itä-Timor 2 425
137   Sudan 2 335
138   Uzbekistan 2 308
139   Nicaragua 2 087
140   Vietnam 2 068
141   Ukraina 2 022
142   Djibouti 1 956
143   Laos 1 850
144   Salomonsaaret 1 842
145   Kongon tasavalta 1 838
146   São Tomé ja Príncipe 1 753
147   Intia 1 614
148   Moldova 1 591
149   Syyria 1 535
150   Kiribati 1 443
151   Norsunluurannikko 1 413
152   Pakistan 1 410
153   Kenia 1 377
154   Ghana 1 356
155   Sambia 1 311
156   Mauritania 1 235
157   Kamerun 1 217
158   Bangladesh 1 208
159   Myanmar 1 161
160   Kambodža 1 159
161   Kirgisia 1 106
162   Jemen 1 106
163   Etelä-Sudan 1 067
164   Lesotho 941
165   Tadžikistan 926
166   Eritrea 915
167   Senegal 901
168   Zimbabwe 890
169   Tansania 877
170   Haiti 794
171   Benin 779
172   Mali 744
173     Nepal 725
174   Tšad 713
175   Komorit 707
176   Guinea 704
177   Ruanda 697
178   Sierra Leone 695
179   Uganda 648
180   Pohjois-Korea 642
181   Afganistan 627
182   Burkina Faso 611
183   Etiopia 603
184   Togo 567
185   Guinea-Bissau 530
186   Mosambik 529
187   Kongon demokraattinen tasavalta 486
188   Gambia 473
189   Liberia 456
190   Somalia 407
191   Madagaskar 402
192   Malawi 373
193   Niger 359
194   Keski-Afrikan tasavalta 333
195   Burundi 245

LähteetMuokkaa

  1. Some data refers to IMF staff estimates but some are actual figures for the year 2017, made in 12 April 2017. World Economic Outlook Database-April 2017, International Monetary Fund. Accessed on 18 April 2017.
  2. Data refer mostly to the year 2015. [1] (selecting all countries, GDP per capita (current US$), ,World Bank. Accessed on 21 April 2017, Liechtenstein updated 6. November 2016
  3. National Accounts Main Aggregates Database, 2015, (Select all countries, "GDP, Per Capita GDP - US Dollars", and 2015 to generate table), United Nations Statistics Division. Accessed on 4 Jan 2016.