Avaa päävalikko

Luettelo valtioista bruttokansantuotteen mukaan (PPP)

Tämä on luettelo valtioista bruttokansantuotteen mukaan, Bruttokansantuote (BKT) on ilmoitettu Yhdysvaltain dollarein ostovoimapariteetilla (PPP) korjattuna, Ostovoimapariteettia käyttäen voidaan verrata saman rahamäärän todellista arvoa (ostovoimaa) kussakin maassa, Näin saatuja lukuja pidetään parempina maiden välisiin vertailuihin kuin suoraan valuuttakursseilla muutettuja lukuja, Suoraan valuuttakursseista katsotut luvut kuvaavat kuitenkin paremmin maan kykyä tuottaa tuotteita ja palveluita vaikkakaan eivät kerro ihmisten elinkustannuksista, Luettelossa on myös mukana merentakaisia alueita sekä itsehallinnollisia alueita vaikka ne eivät ole itsenäisiä valtioita,

LuetteloMuokkaa

Kansainvälinen valuuttarahasto ( 2017)[1] Maailmanpankki (2015)[2] CIA World Factbook (1993–2016)[3]
Sija Valtio BKT
(miljoonissa USD)
  Maapallo 126 687 917
1   Kiina 23 194 411
  Euroopan unioni 20 852 702
2   Yhdysvallat 19 417 144
3   Intia 9 489 302
4   Japani 5 420 228
5   Saksa 4 134 668
6   Venäjä 3 938 001
7   Indonesia 3 257 123
8   Brasilia 3 216 031
9   Britannia 2 905 392
10   Ranska 2 833 064
11   Meksiko 2 406 199
12   Italia 2 303 108
13   Turkki 2 082 079
14   Etelä-Korea 2 029 706
15   Saudi-Arabia 1 796 205
16   Espanja 1 768 816
17   Kanada 1 752 910
18   Iran 1 535 491
19   Australia 1 251 416
20   Thaimaa 1 226 407
21   Egypti 1 197 967
22   Taiwan 1 177 052
23   Nigeria 1 124 627
24   Puola 1 114 105
25   Pakistan 1 060 569
26   Malesia 922 057
27   Argentiina 912 816
28   Alankomaat 907 619
29   Filippiinit 878 980
30   Etelä-Afrikka 761 926
31   Kolumbia 720 151
32   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 693 765
33   Bangladesh 686 598
34   Vietnam 648 243
35   Irak 641 005
36   Algeria 634 746
37   Belgia 529 289
38   Ruotsi 522 849
39   Singapore 514 837
40   Sveitsi 514 162
41   Kazakstan 472 563
42   Romania 470 312
43   Chile 455 941
44   Hongkong 449 589
45   Itävalta 432 424
46   Peru 429 711
47   Venezuela 404 109
48   Norja 377 100
49   Tšekki 368 659
50   Ukraina 368 047
51   Qatar 347 887
52   Irlanti 343 682
53   Myanmar 334 856
54   Israel 316 120
55   Portugali 310 651
56   Kuwait 309 640
57   Kreikka 302 150
58   Marokko 300 556
59   Unkari 284 266
60   Tanska 284 040
61   Sri Lanka 278 415
62   Suomi 239 662
63   Uzbekistan 222 792
64   Etiopia 194 980
65   Angola 193 935
66   Oman 189 582
67   Sudan 186 715
68   Uusi-Seelanti 186 476
69   Ecuador 184 629
70   Slovakia 179 527
71   Dominikaaninen tasavalta 174 180
72   Valko-Venäjä 173 405
73   Azerbaidžan 167 431
74   Kenia 164 340
75   Tansania 163 522
76   Bulgaria 152 079
77   Guatemala 138 987
78   Tunisia 136 797
79   Ghana 131 498
80   Puerto Rico 129 848
81   Serbia 107 131
82   Turkmenistan 103 987
83   Panama 100 512
84   Kroatia 100 006
85   Norsunluurannikko 95 887
86   Uganda 91 212
87   Liettua 90 387
88   Jordania 89 555
89   Libanon 88 786
90   Libya 87 067
91   Costa Rica 85 781
92   Bolivia 83 608
93   Kamerun 81 535
94   Uruguay 77 800
95   Nepal 77 147
96   Jemen 74 250
97   Bahrain 69 922
98   Slovenia 69 358
99   Sambia 68 648
100   Kongon demokraattinen tasavalta 68 331
101   Paraguay 68 005
102   Afganistan 67 462
103   Macao 65 732
104   Kambodža 64 405
105   Luxemburg 63 549
106   El Salvador 57 285
107   Latvia 53 268
108   Honduras 45 628
109   Trinidad ja Tobago 44 654
110   Laos 44 639
111   Bosnia ja Hertsegovina 44 462
112   Senegal 43 326
113   Mali 40 974
114   Viro 40 275
115   Madagaskar 40 055
116   Georgia 39 318
117   Botswana 39 054
118   Mongolia 37 731
119   Mosambik 37 321
120   Gabon 36 999
121   Albania 36 198
122   Nicaragua 35 835
123   Burkina Faso 35 598
124   Brunei 32 838
125   Pohjois-Makedonia 31 924
126   Kypros 31 093
127   Päiväntasaajan Guinea 30 807
128   Kongon tasavalta 30 607
129   Zimbabwe 29 795
130   Tšad 29 730
131   Papua-Uusi-Guinea 29 481
132   Tadžikistan 27 802
133   Mauritius 27 507
134   Namibia 27 451
135   Armenia 27 116
136   Jamaika 26 474
137   Benin 25 407
138   Ruanda 24 717
139   Kirgisia 22 737
140   Malawi 22 577
141   Niger 21 655
142   Etelä-Sudan 20 423
143   Moldova 20 207
144   Haiti 19 979
145   Kosovo 19 509
146   Malta 18 404
147   Islanti 17 846
148   Mauritania 17 421
149   Guinea 17 056
150   Togo 12 494
151   Sierra Leone 11 551
152   Swazimaa 11 352
153   Montenegro 10 934
154   Eritrea 9 678
155   Bahama 9 374
156   Fidži 8 798
157   Burundi 8 024
158   Suriname 7 961
159   Lesotho 7 287
160   Bhutan 7 045
161   Guyana 6 398
162   Malediivit 5 853
163   Barbados 4 983
164   Itä-Timor 4 567
165   Liberia 3 960
166   Kap Verde 3 762
167   Djibouti 3 658
168   Gambia 3 607
169   Keski-Afrikan tasavalta 3 411
170   Belize 3 252
171   Guinea-Bissau 3 089
172   Seychellit 2 761
173   Antigua ja Barbuda 2 372
174   Saint Lucia 2 110
175   San Marino 2 093
176   Grenada 1 588
177   Saint Kitts ja Nevis 1 544
178   Komorit 1 329
179   Saint Vincent ja Grenadiinit 1 299
180   Salomonsaaret 1 247
181   Samoa 1 129
182   Dominica 847
183   Vanuatu 772
184   São Tomé ja Príncipe 685
185   Tonga 597
186   Mikronesian liittovaltio 345
187   Palau 297
188   Kiribati 222
189   Marshallinsaaret 188
190   Tuvalu 41
191   Syyria n/a
Sija Valtio BKT
(miljoonissa USD)
  Maapallo 114 212 979
1   Kiina 19 524 348
  Euroopan unioni 19 137 699
2   Yhdysvallat 17 946 996
3   Intia 7 982 528
4   Japani 4 738 294
5   Saksa 3 799 826
6   Venäjä 3 579 826
7   Brasilia 3 198 898
8   Indonesia 2 842 241
9   Britannia 2 691 809
10   Ranska 2 650 823
11   Meksiko 2 194 431
12   Italia 2 182 580
13   Etelä-Korea 1 748 776
14   Saudi-Arabia 1 685 204
15   Espanja 1 602 660
16   Kanada 1 588 596
17   Turkki 1 543 284
18   Iran 1 357 025
19   Thaimaa 1 108 108
20   Nigeria 1 091 698
21   Australia 1 082 380
22   Egypti 996 638
23   Puola 993 129
24   Pakistan 952 505
25   Alankomaat 820 726
26   Malesia 815 645
27   Filippiinit 741 029
28   Etelä-Afrikka 723 516
29   Kolumbia 665 594
30   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 643 166
31   Algeria 582 598
32   Venezuela 554 329
33   Vietnam 552 297
34   Irak 542 520
35   Bangladesh 536 567
36   Sveitsi 501 653
37   Belgia 496 477
38   Singapore 471 631
39   Ruotsi 454 868
40   Kazakstan 453 981
41   Romania 424 474
  Hongkong 414 376
42   Itävalta 411 818
43   Chile 400 534
44   Peru 389 147
45   Tšekki 339 402
46   Ukraina 339 155
47   Qatar 321 418
48   Norja 319 401
49   Portugali 302 329
50   Israel 296 931
51   Kreikka 288 778
52   Kuwait 277 554
53   Marokko 273 358
54   Tanska 264 702
55   Irlanti 253 635
56   Unkari 251 842
57   Sri Lanka 246 117
58   Kuuba 234 624
59   Suomi 222 575
60   Uzbekistan 187 668
61   Angola 184 438
62   Ecuador 183 855
63   Oman 171 692
64   Azerbaidžan 171 214
65   Uusi-Seelanti 169 960
66   Valko-Venäjä 168 009
67   Sudan 167 909
68   Etiopia 161 571
69   Slovakia 156 632
70   Dominikaaninen tasavalta 149 627
71   Kenia 141 951
72   Tansania (mannermaa) 138 461
73   Tunisia 126 598
74   Guatemala 125 950
75   Puerto Rico 125 861
76   Bulgaria 125 699
77   Ghana 115 137
78   Kroatia 111 812
79   Serbia 95 698
80   Jemen 92 432
81   Libya 88 867
82   Turkmenistan 88 657
83   Panama 87 196
84   Jordania 82 631
85   Libanon 81 547
86   Liettua 80 699
87   Norsunluurannikko 79 361
88   Costa Rica 73 931
89   Bolivia 73 796
90   Kamerun 72 896
91   Uruguay 72 751
92   Uganda 71 246
93   Nepal 70 090
  Macao 65 383
94   Bahrain 64 656
95   Slovenia 64 229
96   Afganistan 62 913
97   Sambia 62 458
98   Paraguay 62 458
99   Kongon demokraattinen tasavalta 60 482
100   Luxemburg 58 065
101   Kambodža 54 263
102   El Salvador 52 701
103   Latvia 48 049
104   Trinidad ja Tobago 44 334
105   Mali 42 737
106   Honduras 41 057
107   Bosnia ja Hertsegovina 40 046
108   Laos 38 605
109   Viro 36 860
110   Senegal 36 776
111   Mongolia 36 068
112   Botswana 35 763
113   Georgia 35 610
114   Madagaskar 35 366
115   Gabon 34 523
116   Mosambik 33 177
117   Albania 32 663
118   Nicaragua 31 564
119   Tšad 30 481
120   Burkina Faso 30 041
121   Brunei 29 969
122   Kongon tasavalta 29 423
123   Pohjois-Makedonia 28 907
124   Zimbabwe 27 985
125   Kypros 25 864
126   Namibia 25 606
127   Päiväntasaajan Guinea 25 386
128   Armenia 25 329
129   Jamaika 24 704
130   Mauritius 24 596
131   Tadžikistan 23 579
132   Benin 22 955
133   Etelä-Sudan 22 829
134   Palestiinalaishallinto 22 155
135   Papua-Uusi-Guinea 21 384
136   Ruanda 20 418
137   Kirgisia 20 413
138   Malawi 20 359
139   Niger 18 975
140   Haiti 18 875
141   Moldova 17 908
142   Kosovo 17 454
143   Mauritania 15 425
144   Islanti 15 399
145   Guinea 15 213
146   Malta 12 500
147   Swazimaa 10 845
148   Togo 10 663
149   Sierra Leone 10 264
150   Montenegro 9 638
151   Bahama 9 233
152   Suriname 9 214
153   Burundi 8 228
154   Fidži 8 171
155   Bhutan 6 258
156   Guyana 5 758
157   Lesotho 5 585
158   Malediivit 5 170
159   Barbados 4 659
160   Liberia 3 766
161   Kap Verde 3 482
162   Bermuda 3 409
163   Gambia 3 155
164   Belize 3 064
165   Keski-Afrikan tasavalta 2 927
166   Djibouti 2 876
167   Itä-Timor 2 813
168   Guinea-Bissau 2 680
169   Seychellit 2 534
170   Antigua ja Barbuda 2 109
171   Saint Lucia 2 033
172   Grenada 1 385
173   Saint Kitts ja Nevis 1 354
174   Salomonsaaret 1 276
175   Saint Vincent ja Grenadiinit 1 207
176   Samoa 1 144
177   Komorit 1 105
178   Dominica 820
179   Vanuatu 787
180   São Tomé ja Príncipe 594
181   Tonga 552
182   Mikronesian liittovaltio 348
183   Palau 325
184   Kiribati 209
185   Marshallinsaaret 202
186   Tuvalu 37
Sija Valtio BKT
(miljoonissa USD)
Vuosi
  Maapallo 119 400 2016  arvo
1   Kiina 21 270 2016  arvo
  Euroopan unioni 19 180 2016  arvo
2   Yhdysvallat 18 560 2016  arvo
3   Intia 8 721 2016  arvo
4   Japani 4 932 2016  arvo
5   Saksa 3 979 2016  arvo
6   Venäjä 3 745 2016  arvo
7   Brasilia 3 135 2016  arvo
8   Indonesia 3 028 2016  arvo
9   Britannia 2 788 2016  arvo
10   Ranska 2 737 2016  arvo
11   Meksiko 2 307 2016  arvo
12   Italia 2 221 2016  arvo
13   Etelä-Korea 1 929 2016  arvo
14   Saudi-Arabia 1 731 2016  arvo
15   Espanja 1 690 2016  arvo
16   Kanada 1 674 2016  arvo
17   Turkki 1 670 2016  arvo
18   Iran 1 459 2016  arvo
19   Australia 1 189 2016  arvo
20   Thaimaa 1 161 2016  arvo
21   Taiwan 1 125 2016  arvo
22   Egypti 1 105 2016  arvo
23   Nigeria 1 089 2016  arvo
24   Puola 1 052 2016  arvo
25   Pakistan 988,2 2016  arvo
26   Argentiina 879,4 2016  arvo
27   Alankomaat 865,9 2016  arvo
28   Malesia 863,8 2016  arvo
29   Filippiinit 801,9 2016  arvo
30   Etelä-Afrikka 736,3 2016  arvo
31   Kolumbia 690,4 2016  arvo
32   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 667,2 2016  arvo
33   Bangladesh 628,4 2016  arvo
34   Algeria 609,4 2016  arvo
35   Irak 596,7 2016  arvo
36   Vietnam 594,9 2016  arvo
37   Belgia 508,6 2016  arvo
38   Ruotsi 498,1 2016  arvo
39   Sveitsi 494,3 2016  arvo
40   Singapore 486,9 2016  arvo
41   Venezuela 468,6 2016  arvo
42   Kazakstan 460,7 2016  arvo
43   Romania 441,0 2016  arvo
44   Chile 436,1 2016  arvo
  Hongkong 427,4 2016  arvo
45   Itävalta 415,9 2016  arvo
46   Peru 409,9 2016  arvo
47   Norja 364,7 2016  arvo
48   Tšekki 350,9 2016  arvo
49   Ukraina 349,8 2016  arvo
50   Qatar 334,5 2016  arvo
51   Irlanti 324,3 2016  arvo
52   Myanmar 311,1 2016  arvo
53   Kuwait 301,1 2016  arvo
54   Portugali 297,1 2016  arvo
55   Israel 297,0 2016  arvo
56   Kreikka 290,5 2016  arvo
57   Marokko 282,8 2016  arvo
58   Unkari 267,6 2016  arvo
59   Tanska 264,8 2016  arvo
60   Sri Lanka 237,8 2016  arvo
61   Suomi 230,0 2016  arvo
62   Uzbekistan 202,3 2016  arvo
63   Angola 187,3 2016  arvo
64   Ecuador 182,4 2016  arvo
65   Sudan 176,3 2016  arvo
66   Uusi-Seelanti 174,8 2016  arvo
67   Etiopia 174,7 2016  arvo
68   Oman 173,1 2016  arvo
69   Slovakia 169,1 2016  arvo
70   Azerbaidžan 167,9 2016  arvo
71   Valko-Venäjä 165,4 2016  arvo
72   Dominikaaninen tasavalta 160,9 2016  arvo
73   Kenia 152,7 2016  arvo
74   Tansania 150,6 2016  arvo
75   Bulgaria 143,1 2016  arvo
76   Guatemala 132,3 2016  arvo
  Puerto Rico 131,0 2016  arvo
77   Tunisia 130,8 2016  arvo
78   Kuuba 128,5 2014  arvo
79   Ghana 120,8 2016  arvo
80   Serbia 108,5 2016  arvo
81   Turkmenistan 94,77 2016  arvo
82   Kroatia 94,24 2016  arvo
83   Panama 93,12 2016  arvo
84   Libya 90,98 2016  arvo
85   Norsunluurannikko 87,12 2016  arvo
86   Jordania 86,19 2016  arvo
87   Liettua 85,79 2016  arvo
88   Libanon 85,16 2016  arvo
89   Uganda 84,93 2016  arvo
90   Costa Rica 79,26 2016  arvo
91   Bolivia 78,35 2016  arvo
92   Kamerun 77,24 2016  arvo
93   Uruguay 73,93 2016  arvo
94   Jemen 73,45 2016  arvo
95   Nepal 71,52 2016  arvo
96   Bahrain 66,37 2016  arvo
97   Slovenia 66,13 2016  arvo
98   Kongon demokraattinen tasavalta 66,01 2016  arvo
99   Sambia 65,17 2016  arvo
100   Paraguay 64,12 2016  arvo
101   Afganistan 64,08 2016  arvo
  Macao 63,22 2016  arvo
102   Kambodža 58,94 2016  arvo
103   Luxemburg 58,74 2016  arvo
104   Syyria 55,80 2015  arvo
105   El Salvador 54,79 2016  arvo
106   Latvia 50,87 2016  arvo
107   Trinidad ja Tobago 43,57 2016  arvo
108   Honduras 43,19 2016  arvo
109   Bosnia ja Hertsegovina 42,53 2016  arvo
110   Laos 40,96 2016  arvo
111   Etelä-Korea 40,00 2014  arvo
112   Senegal 39,72 2016  arvo
113   Viro 38,70 2016  arvo
114   Mali 38,09 2016  arvo
115   Madagaskar 37,49 2016  arvo
116   Georgia 37,38 2016  arvo
117   Mongolia 36,65 2016  arvo
118   Botswana 36,51 2016  arvo
119   Gabon 36,22 2016  arvo
120   Mosambik 35,31 2016  arvo
121   Albania 34,21 2016  arvo
122   Brunei 33,73 2016  arvo
123   Nicaragua 33,49 2016  arvo
124   Burkina Faso 32,99 2016  arvo
125   Päiväntasaajan Guinea 31,77 2016  arvo
126   Tšad 30,59 2016  arvo
127   Kongon tasavalta 30,27 2016  arvo
128   Pohjois-Makedonia 30,13 2016  arvo
129   Kypros 29,26 2016  arvo
130   Zimbabwe 28,33 2016  arvo
131   Papua-Uusi-Guinea 28,02 2016  arvo
132   Namibia 27,04 2016  arvo
133   Armenia 26,56 2016  arvo
134   Mauritius 25,85 2016  arvo
135   Tadžikistan 25,81 2016  arvo
136   Jamaika 25,39 2016  arvo
137   Benin 24,31 2016  arvo
138   Ruanda 21,97 2016  arvo
139   Malawi 21,23 2016  arvo
  Palestiinalaishallinto (Länsiranta) 21,22 2014  arvo
140   Kirgisia 21,01 2016  arvo
141   Etelä-Sudan 20,88 2016  arvo
142   Niger 20,27 2016  arvo
143   Haiti 19,36 2016  arvo
144   Moldova 18,54 2016  arvo
  Kosovo 18,49 2016  arvo
145   Mauritania 16,71 2016  arvo
146   Malta 16,32 2016  arvo
147   Islanti 16,15 2016  arvo
148   Guinea 16,08 2016  arvo
149   Togo 11,61 2016  arvo
  Uusi-Kaledonia 11,10 2014  arvo
150   Swazimaa 11,06 2016  arvo
151   Sierra Leone 10,64 2016  arvo
152   Montenegro 10,61 2016  arvo
153   Eritrea 9,169 2016  arvo
154   Bahama 9,066 2016  arvo
155   Suriname 8,547 2016  arvo
156   Fidži 8,374 2016  arvo
157   Burundi 7,892 2016  arvo
  Ranskan Polynesia 7,150 2012  arvo
158   Itä-Timor 7,101 2015  arvo
159   Monaco 6,790 2013  arvo
160   Bhutan 6,383 2015  arvo
  Mansaari 6,298 2012  arvo
161   Lesotho 5,777 2015  arvo
  Jersey 5,771 2012  arvo
162   Guyana 5,770 2015  arvo
  Bermuda 5,198 2013  arvo
  Guam 4,882 2013  arvo
163   Malediivit 4,732 2015  arvo
164   Barbados 4,658 2015  arvo
165   Somalia 4,431 2010  arvo
  Yhdysvaltain Neitsytsaaret 3,792 2013  arvo
166   Liberia 3,780 2015  arvo
167   Kap Verde 3,479 2015  arvo
  Guernsey 3,451 2013  arvo
168   Gambia 3,269 2015  arvo
169   Liechtenstein 3,200 2009  arvo
170   Andorra 3,163 2012  arvo
  Curaçao 3,128 2012  arvo
171   Djibouti 3,093 2015  arvo
172   Belize 3,071 2015  arvo
173   Keski-Afrikan tasavalta 3,052 2015  arvo
174   Guinea-Bissau 2,677 2015  arvo
175   Seychellit 2,533 2015  arvo
  Aruba 2,516 2009  arvo
176   Caymansaaret 2,507 2014  arvo
  Grönlanti 2,173 2011  arvo
177   Antigua ja Barbuda 2,096 2015  arvo
178   Saint Lucia 2,032 2015  arvo
179   San Marino 1,952 2015  arvo
  Gibraltar 1,850 2013  arvo
  Färsaaret 1,471 2010  arvo
180   Grenada 1,385 2015  arvo
181   Saint Kitts ja Nevis 1,358 2015  arvo
182   Komorit 1,214 2015  arvo
183   Saint Vincent ja Grenadiinit 1,211 2015  arvo
184   Salomonsaaret 1,141 2015  arvo
185   Samoa 1,033 2015  arvo
  Länsi-Sahara 0,9065 2007  arvo
186   Dominica 0,8201 2015  arvo
  Amerikan Samoa 0,7110 2013  arvo
  Pohjois-Mariaanit 0,682 2013  arvo
187   Vanuatu 0,6758 2015  arvo
188   São Tomé ja Príncipe 0,6637 2015  arvo
  Turks- ja Caicossaaret 0,6320 2007  arvo
  Saint-Martin 0,5615 2005  arvo
189   Tonga 0,5230 2014  arvo
  Brittiläiset Neitsytsaaret 0,5000 2010  arvo
  Sint Maarten 0,3658 2014  arvo
190   Mikronesian liittovaltio 0,3103 2015  arvo
191   Palau 0,2626 2015  arvo
  Cookinsaaret 0,2441
  Saint Pierre ja Miquelon 0,2153 2006  arvo
192   Marshallinsaaret 0,1869 2015  arvo
  Anguilla 0,1754 2009  arvo
193   Kiribati 0,1698 2015  arvo
  Falklandinsaaret 0,1645 2007  arvo
194   Nauru 0,1508 2015  arvo
  Wallis ja Futuna 0,0600 2004  arvo
  Montserrat 0,0438 2006  arvo
195   Tuvalu 0,0390 2016  arvo
  Saint Helena, Ascension ja Tristan da Cunha 0,0311 2009  arvo
  Niue 0,0101 2003  arvo
  Tokelau 0,0015 1993  arvo

LähteetMuokkaa

  1. Report for Selected Country Groups and Subjects (PPP valuation of country GDP) IMF. Viitattu 18 April 2017.
  2. Data: "Gross domestic product 2015, PPP", World Bank, accessed on 26 July 2016 22 July 2016. Data.worldbank.org. Viitattu 26 July 2016. ; European Union calculated by sum of individual countries.
  3. Field listing - GDP (PPP exchange rate), CIA World Factbook