Luettelo valtioista bruttokansantuotteen mukaan (PPP)

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo valtioista bruttokansantuotteen mukaan. Bruttokansantuote (BKT) on ilmoitettu Yhdysvaltain dollarein ostovoimapariteetilla (PPP) korjattuna. Ostovoimapariteettia käyttäen voidaan verrata saman rahamäärän todellista arvoa (ostovoimaa) kussakin maassa. Näin saatuja lukuja pidetään parempina maiden välisiin vertailuihin kuin suoraan valuuttakursseilla muutettuja lukuja. Suoraan valuuttakursseista katsotut luvut kuvaavat kuitenkin paremmin maan kykyä tuottaa tuotteita ja palveluita vaikkakaan eivät kerro ihmisten elinkustannuksista. Luettelossa on myös mukana merentakaisia alueita sekä itsehallinnollisia alueita vaikka ne eivät ole itsenäisiä valtioita.


Maa/territorio Kansainvälinen valuuttarahasto[1][2] Maailmanpankki[3] CIA World Factbook[4]
Arvio Vuosi Arvio Vuosi Arvio Vuosi
Rotating earth (Very small).gif Maapallo 161 449 514 2022 146 714 372 2021 127 800 000 2017
 Kiina 30 074 380 2022 27 312 548 2021 23 009 780 2020
 Yhdysvallat 25 035 164 2022 22 996 100 2021 19 846 720 2020
 Intia 11 665 486 2022 10 218 573 2021 8 443 360 2020
 Japani 6 109 961 2022 5 396 819 2021 5 224 850 2019
 Saksa 5 316 933 2022 4 815 479 2021 4 238 800 2020
 Venäjä 4 649 674 2022 4 785 445 2021 3 875 690 2020
 Indonesia 4 023 501 2022 3 566 265 2021 3 130 470 2020
 Brasilia 3 782 763 2022 3 435 882 2021 2 989 430 2020
 Britannia 3 776 044 2022 3 344 468 2021 2 797 980 2020
 Ranska 3 688 323 2022 3 424 152 2021 2 832 170 2020
 Turkki 3 320 994 2022 2 591 455 2021 2 393 960 2020
 Italia 3 022 162 2022 2 713 266 2021 2 322 140 2020
 Meksiko 2 919 875 2022 2 609 993 2021 2 306 320 2020
 Etelä-Korea 2 765 834 2022 2 427 791 2021 2 187 800 2020
 Kanada 2 240 390 2022 1 992 050 2021 1 742 790 2020
 Espanja 2 215 992 2022 1 929 759 2021 1 714 860 2020
 Saudi-Arabia 2 018 260 2022 1 751 178 2021 1 543 240 2020
 Egypti 1 661 955 2022 1 388 329 2021 1 223 040 2020
 Taiwan 1 621 702 2022 1 143 277 2019
 Australia 1 615 286 2022 1 436 442 2021 1 250 900 2020
 Iran 1 599 249 2022 1 326 346 2020 1 044 310 2020
 Puola 1 599 020 2022 1 416 885 2021 1 223 460 2020
 Pakistan 1 512 476 2022 1 323 645 2021 1 021 130 2020
 Thaimaa 1 479 644 2022 1 343 720 2021 1 206 620 2020
 Bangladesh 1 345 646 2022 1 099 767 2021 793 490 2020
 Vietnam 1 299 690 2022 1 134 151 2021 798 210 2020
 Nigeria 1 275 297 2022 1 154 070 2021 1 013 530 2020
 Alankomaat 1 226 656 2022 1 118 051 2021 945 480 2020
 Argentiina 1 207 228 2022 1 082 341 2021 893 310 2020
 Filippiinit 1 154 875 2022 1 012 714 2021 871 560 2020
 Malesia 1 096 507 2022 970 742 2021 855 600 2020
 Kolumbia 964 743 2022 866 076 2021 683 940 2020
 Etelä-Afrikka 949 846 2022 865 816 2021 680 040 2020
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat 814 733 2022 660 343 2020 655 790 2019
 Sveitsi 737 838 2022 672 544 2021 590 710 2020
 Romania 731 466 2022 676 944 2021 556 070 2020
 Belgia 723 090 2022 682 885 2021 557 110 2020
 Singapore 700 980 2022 635 267 2021 531 040 2020
 Ruotsi 684 458 2022 617 907 2021 524 750 2020
 Irlanti 666 309 2022 535 284 2021 447 970 2020
 Algeria 600 668 2022 537 072 2021 468 400 2020
 Itävalta 599 470 2022 523 293 2021 463 120 2020
 Kazakstan 596 666 2022 543 474 2021 475 180 2020
 Ukraina 588 448 2021 588 384 2021 516 680 2020
 Chile 575 516 2022 559 158 2021 445 880 2020
 Irak 524 210 2022 428 634 2021 372 270 2020
 Peru 521 841 2022 463 538 2021 371 290 2020
 Hongkong 518 743 2022 489 061 2021 420 130 2020
 Tšekki 514 732 2022 473 744 2021 409 970 2020
 Israel 496 841 2022 409 409 2021 353 390 2020
 Portugali 432 063 2022 369 627 2021 331 640 2020
 Norja 425 612 2022 428 346 2021 342 060 2020
 Tanska 411 039 2022 378 645 2021 326 200 2020
 Unkari 409 834 2022 356 863 2021 302 320 2020
 Kreikka 387 801 2022 333 749 2021 292 400 2020
 Marokko 359 671 2022 309 101 2021 259 420 2020
 Etiopia 347 847 2022 306 447 2021 264 050 2020
 Uzbekistan 334 318 2022 296 689 2021 239 420 2020
 Suomi 324 829 2022 304 830 2021 261 390 2020
 Sri Lanka 318 690 2022 313 002 2021 274 800 2020
 Kenia 311 753 2022 276 221 2021 226 940 2020
 Qatar 303 596 2022 274 067 2021 245 660 2020
 Uusi-Seelanti 261 039 2022 237 789 2021 215 600 2020
 Myanmar 260 274 2022 238 129 2021 247 240 2020
 Dominikaaninen tasavalta 256 446 2022 227 500 2021 184 450 2020
 Kuwait 248 113 2022 202 011 2020 209 740 2019
 Angola 245 442 2022 223 319 2021 203 710 2020
 Ecuador 229 815 2022 208 601 2021 182 240 2020
 Ghana 217 525 2022 196 050 2021 164 840 2020
 Slovakia 211 118 2022 179 815 2021 165 570 2020
 Sudan 207 713 2022 189 393 2021 176 400 2020
 Tansania 207 550 2022 175 035 2021 152 790 2020
 Valko-Venäjä 201 967 2022 202 672 2021 179 970 2020
 Bulgaria 198 349 2022 184 244 2021 155 060 2020
 Venezuela 191 329 2022 506 339 2011 269 068 2018
 Oman 190 475 2022 158 907 2020 135 790 2019
 Guatemala 185 849 2022 167 149 2021 141 500 2020
 Norsunluurannikko 181 533 2022 160 692 2021 136 480 2020
 Azerbaidžan 178 679 2022 160 730 2021 138 510 2020
 Serbia 164 835 2022 146 685 2021 125 800 2020
 Panama 159 863 2022 138 809 2021 109 520 2020
 Tunisia 151 495 2022 138 392 2021 114 970 2020
 Kroatia 150 433 2022 131 788 2021 107 110 2020
   Nepal 141 161 2022 126 440 2021 110 720 2020
 Kuuba 137 000 2017
 Puerto Rico 135 277 2022 112 668 2020 106 820 2020
 Uganda 132 010 2022 112 991 2021 99 610 2020
 Liettua 130 670 2022 119 263 2021 102 660 2020
 Costa Rica 129 950 2022 120 188 2021 100 250 2020
 Kongon demokraattinen tasavalta 128 535 2022 112 587 2021 96 030 2020
 Libya 128 389 2022 162 528 2021 70 650 2020
 Jordania 123 351 2022 112 466 2021 100 160 2020
 Kamerun 123 341 2022 110 652 2021 94 940 2020
 Bolivia 118 802 2022 106 856 2021 92 590 2020
 Turkmenistan 117 787 2022 96 228 2019 92 330 2019
 Paraguay 108 290 2022 100 901 2021 87 980 2020
 Slovenia 105 450 2022 91 917 2021 76 750 2020
 Uruguay 96 810 2022 85 823 2021 75 060 2020
 Luxemburg 91 107 2022 86 117 2021 69 720 2020
 Kambodža 89 289 2022 79 360 2021 70 080 2020
 Bahrain 87 905 2022 79 392 2021 69 650 2020
 Libanon 72 370 2021 79 510 2020
 Afganistan 80 912 2020 77 040 2020
 Sambia 76 325 2022 68 566 2021 60 120 2020
 Georgia 73 579 2022 63 036 2021 52 330 2020
 Senegal 72 703 2022 64 807 2021 55 260 2020
 Latvia 72 033 2022 64 910 2021 56 920 2020
 Honduras 69 684 2022 62 920 2021 50 890 2020
 El Salvador 69 285 2022 63 026 2021 52 260 2020
 Laos 68 573 2022 64 009 2021 56 790 2020
 Jemen 67 454 2022 92 756 2013 73 630 2017
 Bosnia ja Hertsegovina 62 165 2022 54 978 2021 47 050 2020
 Viro 61 389 2022 56 083 2021 47 440 2020
 Burkina Faso 58 812 2022 54 978 2021 45 160 2020
 Mali 56 051 2022 51 041 2021 44 890 2020
 Benin 53 699 2022 47 180 2021 40 290 2020
 Madagaskar 51 849 2022 46 491 2021 41 820 2020
 Albania 51 189 2022 43 991 2021 37 730 2020
 Syyria 50 280 2015
 Armenia 49 767 2022 43 424 2021 37 310 2020
 Mosambik 48 040 2022 43 172 2021 38 420 2020
 Nicaragua 47 273 2022 42 437 2021 34 980 2020
 Tadžikistan 47 241 2022 41 810 2021 34 880 2020
 Mongolia 47 115 2022 42 824 2021 37 600 2020
 Botswana 47 046 2022 42 200 2021 37 720 2020
 Kypros 44 762 2022 38 301 2021 33 670 2020
 Guinea 43 922 2022 38 853 2021 35 080 2020
 Trinidad ja Tobago 42 136 2022 37 706 2021 33 210 2020
 Moldova 41 882 2022 40 249 2021 32 260 2020
 Pohjois-Makedonia 40 927 2022 37 002 2021 33 020 2020
 Zimbabwe 40 408 2022 36 892 2021 40 790 2020
 Macao 40 369 2022 48 591 2021 35 580 2020
 Pohjois-Korea 40 000 2015
 Kirgisia 39 214 2022 35 398 2021 31 020 2020
 Gabon 39 093 2022 35 544 2021 32 050 2020
 Papua-Uusi-Guinea 39 083 2022 40 537 2021 36 690 2020
 Haiti 38 198 2022 36 096 2021 31 620 2020
 Niger 37 648 2022 32 917 2021 28 970 2020
 Ruanda 37 586 2022 33 112 2021 27 180 2020
 Malawi 35 078 2022 32 582 2021 28 440 2020
 Palestiina 33 996 2022 30 518 2021 25 910 2020
 Guyana 33 761 2022 19 358 2021 14 690 2020
 Jamaika 32 818 2022 29 812 2021 25 890 2020
 Mauritius 32 013 2022 28 157 2021 24 640 2020
 Brunei 31 904 2022 29 415 2021 27 230 2020
 Mauritania 30 013 2022 26 702 2021 23 170 2020
 Tšad 29 927 2022 26 904 2021 24 970 2020
 Malta 29 367 2022 24 662 2021 20 600 2020
 Päiväntasaajan Guinea 29 117 2022 26 282 2021 23 860 2020
 Namibia 28 021 2022 25 369 2021 22 600 2020
 Kosovo 25 362 2022 22 978 2021 19 130 2020
 Islanti 24 888 2022 21 461 2021 19 160 2020
 Kongon tasavalta 23 031 2022 20 461 2021 19 030 2020
 Togo 22 781 2022 20 180 2021 17 450 2020
 Somalia 20 642 2022 21 307 2021 13 190 2020
 Sierra Leone 16 386 2022 14 786 2021 13 150 2020
 Montenegro 16 195 2022 14 137 2021 11 360 2020
 Bahama 15 661 2022 13 538 2021 12 100 2020
 Etelä-Sudan 13 633 2022 13 231 2015 20 010 2017
 Swazimaa 12 725 2022 11 508 2021 9 740 2020
Malline:Fiji 12 685 2022 10 889 2021 9 860 2020
 Malediivit 12 071 2022 9 911 2021 7 050 2020
Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia 11 110 2017
 Burundi 10 898 2022 9 721 2021 8 690 2020
 Suriname 10 707 2022 9 869 2021 9 460 2020
 Bhutan 9 937 2022 8 588 2020 8 420 2020
 Liberia 8 841 2022 8 044 2021 6 850 2020
 Monaco 7 672 2015
 Eritrea 7 611 2022 5 224 2011 9 702 2017
 Mansaari 6 792 2015
 Gambia 6 776 2022 6 053 2021 5 220 2020
 Djibouti 6 619 2022 5 939 2021 5 420 2020
 Lesotho 6 395 2022 5 791 2021 4 880 2020
 Guam 5 793 2016
 Jersey 5 569 2016
 Ranskan Polynesia 5 490 2017
 Keski-Afrikan tasavalta 5 460 2022 5 021 2021 4 483 2019
 Bermuda 5 441 2021 5 230 2019
 Guinea-Bissau 5 406 2022 4 146 2021 3 640 2020
 Itä-Timor 5 347 2022 5 937 2021 4 190 2020
 Andorra 5 301 2022 3 327 2015
 Aruba 5 066 2022 3 329 2020 4 158 2017
 Barbados 5 010 2022 4 263 2021 3 700 2020
 Caymansaaret 4 763 2020 4 780 2019
 Liechtenstein 4 978 2014
 Kap Verde 4 823 2022 3 949 2021 3 360 2020
 Belize 4 224 2022 2 803 2021 2 430 2020
 Curaçao 3 205 2020 3 860 2019
 Yhdysvaltain Neitsytsaaret 3 872 2016
 Seychellit 3 725 2022 2 960 2021 2 400 2020
 Guernsey 3 465 2015
 Komorit 3 214 2022 2 918 2021 2 730 2020
 Saint Lucia 3 008 2022 2 591 2021 2 250 2020
 San Marino 2 452 2022 2 022 2020 2 060 2019
 Grönlanti 2 413 2015
 Antigua ja Barbuda 2 224 2022 1 959 2021 1 760 2020
 Grenada 2 098 2022 1 885 2021 1 700 2020
 Gibraltar 2 044 2014
 Färsaaret 2 001 2014
 Saint Vincent ja Grenadiinit 1 751 2022 1 560 2021 1 340 2020
 Salomonsaaret 1 671 2022 1 870 2021 1 710 2020
 Saint Kitts ja Nevis 1 619 2022 1 406 2021 1 240 2020
 Sint Maarten 1 471 2018 1 440 2018
 Pohjois-Mariaanit 1 242 2016
 Samoa 1 183 2022 1 285 2021 1 250 2020
 São Tomé ja Príncipe 1 069 2022 993 2021 890 2020
 Dominica 966 2022 864 2021 710 2020
 Vanuatu 922 2022 976 2021 850 2020
 Turks- ja Caicossaaret 918 2021 820 2020
 Tonga 666 2022 708 2020 670 2019
 Amerikan Samoa 658 2016
 Saint Martin 562 2005
 Brittiläiset Neitsytsaaret 500 2017
 Mikronesia 386 2022 412.03 2021 390 2019
 Cookinsaaret 300 2016
 Kiribati 268 2022 259 2020 270 2020
 Saint Pierre ja Miquelon 261 2015
 Marshallinsaaret 245 2022 249 2021 240 2019
 Palau 236 2022 295 2020 320 2019
 Falklandinsaaret 206 2015
 Anguilla 175 2009
 Montserrat 167 2011
 Nauru 145 2022 164 2021 150 2019
 Tuvalu 63 2022 61 2021 50 2020
 Wallis ja Futuna 60 2004
 Saint Helena, Ascension ja Tristan da Cunha 31 2009
 Niue 10 2003
 Tokelau 8 2017

LähteetMuokkaa

  1. GDP per capita, current prices International Monetary Fund.. Viitattu 9.1.2023.
  2. Report for Selected Countries and Subjects IMF. Viitattu 9.1.2023. (englanniksi)
  3. GDP per capita (current US$) | Data World Bank. Viitattu 9.1.2023.
  4. Real GDP (purchasing power parity) - The World Factbook The World Factbook. Viitattu 9.1.2023.