Avaa päävalikko

Luettelo valtioista asukastiheyden mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli
(Ohjattu sivulta Luettelo valtioista väentiheyden mukaan)
Asukastiheys valtioittain vuonna 2006

Tämä on luettelo maailman valtioista asukastiheyden mukaisessa suuruusjärjestyksessä. Vertailussa on itsenäisten valtioiden lisäksi useita epäitsenäisiä alueita sekä Euroopan unioni, joille ei ole annettu järjestyslukua.lähde?

LuetteloMuokkaa

Sija Sija
(territorio huomioitu)
Valtio tai territorio Pinta-ala (km²) Väkiluku Väestötiheys
(asukas/per km²)
  Euroopan unioni 4 324 782 486 642 177 113
1   Macao 29 582 000 20 069
1 2   Monaco 2 36 136 18 068
2 3   Singapore 716 5 399 200 7 669
4   Hongkong 1101 7 173 900 6 516
5   Gibraltar 7 29 752 4 250
3 6   Vatikaanivaltio 0,44 932 2 118
4 7   Bahrain 665 698 585 1 051
5 8   Malta 316 400 214 1 267
9   Bermuda 53,3 65 773 1 234
10   Sint Maarten 34 37 429 1 101
6 11   Malediivit 300 359 008 1 197
7 12   Bangladesh 144 000 147 365 352 1 023
13   Jersey 116 97 857 844
14   Guernsey 78 65 409 839
15   Palestiina 6220 4 420 549 734
16   Saint-Martin 54 36 979 685
8 17   Taiwan 36 191 23 361 147 645
9 18   Barbados 431 279 912 649
10 19   Mauritius 2 040 1 240 827 608
20   Mayotte 374 201 234 538
11 21   San Marino 61 32 382 531
22   Aruba 193 71 891 372
12 23   Etelä-Korea 98 480 48 846 823 496
13 24   Alankomaat 41 526 16 491 461 397
14 25   Nauru 21 13 287 633
15 26   Libanon 10 400 3 874 050 373
16 27   Tuvalu 26 11 810 454
28   Saint-Barthélemy 21 8 938 426
17 29   Ruanda 26 338 8 648 248 328
30   Puerto Rico 13 790 3 927 188 285
18 31   Intia 3 287 590 1 095 351 995 333
19 32   Komorit 2 170 690 948 318
20 33   Haiti 27 750 8 308 504 299
21 34   Israel 20 770 6 352 117 306
22 35   Belgia 30 528 10 379 067 340
23 36   Burundi 27 830 8 090 068 291
37   Martinique 1 100 436 131 396
38   Curaçao 444 150 563 339
24 39   Japani 377 835 127 463 611 337
25 40   Filippiinit 300 000 89 468 677 298
41   Réunion 2 517 787 584 313
26 42   Marshallinsaaret 181,3 60 422 333
27 43   Sri Lanka 65 610 20 222 240 308
44   Yhdysvaltain Neitsytsaaret 1 910 108 605 57
28 45   El Salvador 21 040 6 822 378 324
29 46   Grenada 344 89 703 261
47   Guam 541,3 171 019 316
48   Amerikan Samoa 199 57 794 290
30 49   Saint Lucia 616 168 458 273
31 50   Vietnam 329 560 84 402 966 256
32 51   Britannia 244 820 60 609 153 248
33 52   Saint Vincent ja Grenadiinit 389 117 848 303
34 53   Trinidad ja Tobago 5 128 1 065 842 208
54   Guadeloupe 1 780 452 776 254
35 55   Jamaika 10 991 2 758 124 251
36 56   Pakistan 803 940 165 803 560 206
37 57   Liechtenstein 160 33 987 212
38 58   Saksa 357 021 82 422 299 231
59   Caymansaaret 262 45 436 173
39 60   Luxemburg 2 586 474 413 183
40 61   Kuwait 17 820 2 418 393 136
41 62   Seychellit 455 81 541 179
42 63   Italia 301 340 60 813 987 202
43 64   Dominikaaninen tasavalta 48 730 9 183 984 188
44 65   Pohjois-Korea 120 540 23 113 019 192
45 66   Sveitsi 41 290 7 523 934 182
67   Brittiläiset Neitsytsaaret 153 23 098 151
46 68   Antigua ja Barbuda 442,6 69 108 156
47 69   Saint Kitts ja Nevis 261 39 129 150
48 70   Nigeria 923 768 131 859 731 143
49 71   São Tomé ja Príncipe 1 001 193 413 193
50 72   Nepal 147 181 28 287 147 192
51 73   Qatar 11 437 885 359 77
52 74   Gambia 11 300 1 641 564 145
75   Kosovo 10 910 1 815 606 166
53 76   Andorra 468 71 201 152
77   Mansaari 572 75 441 132
54 78   Kiribati 811 105 432 130
55 79   Kypros 9 250 784 301 85
56 80   Tonga 748 114 689 153
57 81   Mikronesian liittovaltio 702 108 004 154
58 82   Guatemala 108 890 12 293 545 113
59 83   Kiina 9 596 960 1 313 973 713 137
60 84   Uganda 236 040 28 195 754 119
85   Tokelau 10 1 392 139
86   Anguilla 102 13 477 132
61 87   Tšekki 78 866 10 235 455 130
88   Transnistria 4 163 555 300 129
62 89   Tanska 43 094 5 450 661 126
63 90   Thaimaa 514 000 64 631 595 126
64 91   Indonesia 1 919 440 245 452 739 128
65 92   Puola 312 685 38 536 869 123
66 93   Kap Verde 4 033 420 979 104
67 94   Malawi 118 480 13 013 926 110
95   Pohjois-Mariaanit 477 82 459 173
68 96   Ranska 547 030 60 876 136 111
69 97   Syyria 185 180 18 881 361 102
70 98   Portugali 92 391 10 605 870 115
71 99   Slovakia 48 845 5 439 448 111
72 100   Togo 56 785 5 548 702 98
73 101   Unkari 93 030 9 981 334 107
74 102   Azerbaidžan 86 600 7 961 619 92
75 103   Moldova 33 843 4 466 706 132
76 104   Ghana 239 460 22 409 572 94
77 105   Kuuba 110 860 11 382 820 103
78 106   Armenia 29 800 2 976 372 100
79 107   Slovenia 20 273 2 010 347 99
80 108   Itävalta 83 870 8 192 880 98
81 109   Arabiemiirikunnat 82 880 2 602 713 31
82 110   Turkki 780 580 70 413 958 90
83 111   Albania 28 748 3 581 655 125
84 112   Dominica 754 68 910 91
85 113   Espanja 504 782 40 397 842 80
86 114   Serbia 88 361 9 396 411 106
87 115   Benin 112 620 7 862 944 70
88 116   Costa Rica 51 100 4 075 261 80
89 117   Malesia 329 750 24 385 858 74
118   Pohjois-Kypros 3 355 294 906 88
90 119   Sierra Leone 71 740 6 005 250 84
91 120   Romania 237 500 22 303 552 94
92 121   Egypti 1 001 450 78 887 007 79
93 122   Kreikka 131 940 10 688 058 81
94 123   Etiopia 1 127 127 74 777 981 66
95 124   Pohjois-Makedonia 25 333 2 050 554 81
96 125   Myanmar 678 500 47 382 633 70
97 126   Irak 437 072 26 783 383 61
98 127   Kroatia 56 542 4 494 749 79
128   Ranskan Polynesia 4 167 274 578 66
99 129   Ukraina 603 700 46 710 816 77
100 130   Honduras 112 090 7 326 496 65
101 131   Bosnia ja Hertsegovina 51 129 4 498 976 88
102 132   Marokko 446 550 33 241 259 74
103 133   Kambodža 181 040 13 881 427 77
104 134   Jordania 92 300 5 906 760 64
105 135   Norsunluurannikko 322 460 17 654 843 55
106 136   Swazimaa 17 363 1 136 334 65
107 137   Itä-Timor 15 007 1 062 777 71
108 138   Senegal 196 190 11 987 121 61
109 139   Lesotho 30 355 2 022 331 67
110 140   Brunei 5 770 379 444 66
111 141   Kenia 582 650 34 707 817 60
112 142   Uzbekistan 447 400 27 307 134 61
113 143   Samoa 2 944 176 908 60
114 144   Tunisia 163 610 10 175 014 62
115 145   Bulgaria 110 910 7 385 367 67
146   Alankomaiden Antillit 322 21 133 66
147   Norfolkinsaari 34,6 1 828 53
116 148   Irlanti 70 280 4 062 235 58
117 149   Georgia 69 700 4 661 473 67
118 150   Burkina Faso 274 200 13 902 972 51
151   Turks- ja Caicossaaret 430 21 152 49
152   Cookinsaaret 236,7 21 388 90
119 153   Ecuador 283 560 13 547 510 48
120 154   Meksiko 1 972 550 107 449 525 54
121 155   Päiväntasaajan Guinea 28 051 540 109 19,3
122 156   Tadžikistan 143 100 7 320 815 51
123 157   Jemen 527 970 21 456 188 41
124 158   Eritrea 121 320 4 786 994 39
125 159   Tansania 945 087 37 445 392 40
126 160   Nicaragua 129 494 5 570 129 43
161   Montserrat 102 9 439 93
162   Wallis ja Futuna 274 16 025 58
127 163   Iran 1 648 000 68 688 433 42
128 164   Fidži 18 270 905 949 50
129 165   Panama 78 200 3 191 319 41
130 166   Valko-Venäjä 207 600 10 293 011 50
131 167   Liettua 65 200 3 585 906 55
132 168   Montenegro 14 026 630 548 45
133 169   Guinea 245 857 9 690 222 39
134 170   Kamerun 475 440 17 340 702 36
135 171   Etelä-Afrikka 1 219 912 44 187 637 36
136 172   Palau 458 20 579 45
137 173   Guinea-Bissau 36 120 1 442 029 40
138 174   Kolumbia 1 138 910 43 593 035 38
139 175   Afganistan 647 500 31 056 997 48
176   Kookossaaret 14 628 45
140 177   Djibouti 23 000 486 530 21
141 178   Liberia 111 370 3 042 004 27
142 179   Madagaskar 587 040 18 595 469 32
180   Saint Helena 413 7 502 18,2
143 181   Yhdysvallat 9 631 420 298 444 215 31
182   Färsaaret 1 399 47 246 34
144 183   Zimbabwe 390 580 12 236 805 31
145 184   Venezuela 912 050 25 730 435 28
146 185   Latvia 64 589 2 274 735 35
147 186   Mosambik 801 590 19 686 505 25
148 187   Viro 45 226 1 324 333 29
188   Abhasia 8 600 240 755 28
149 189   Kongon demokraattinen tasavalta 2 345 410 62 660 551 27
150 190   Laos 236 800 6 368 481 27
151 191   Kirgisia 198 500 5 213 898 26
192   Somalimaa 137 600 5 213 898 26
152 193   Bahama 13 940 303 770 22
194   Saint Pierre ja Miquelon 242 7 026 29
153 195   Peru 1 285 220 28 302 603 22
154 196   Brasilia 8 511 965 188 078 227 22
155 197   Ruotsi 449 964 9 016 596 20,0
156 198   Chile 756 950 16 134 219 21
157 199   Vanuatu 12 200 208 869 17,1
158 200   Bhutan 47 000 2 279 723 49
159 201   Uruguay 176 220 3 431 932 19,5
202   Ahvenanmaa 1 552 28 502 18,4
159 203   Etelä-Ossetia 3 900 55 000 19,5
160 204   Salomonsaaret 28 450 552 438 19,4
161 205   Suomi 338 145 5 231 372 15,5
206   Etelä-Sudan 644 329 11 296 000 17,5
162 207   Sambia 752 614 11 502 010 15,3
163 208   Sudan 2 505 810 41 236 378 16,5
164 209   Uusi-Seelanti 268 680 4 076 140 15,2
165 210   Angola 1 246 700 12 127 071 9,7
166 211   Paraguay 406 750 6 506 464 16,0
167 212   Algeria 2 381 740 32 930 091 13,8
161 213   Vuoristo-Karabahin tasavalta 11 458 148 100 12
168 214   Norja 323 802 4 610 820 14,2
169 215   Papua-Uusi-Guinea 462 840 5 670 544 12,3
216   Joulusaari 135 361 2,7
170 217   Somalia 637 657 8 863 338 13,9
171 218   Argentiina 2 766 890 39 921 833 14,4
172 219   Niger 1 267 000 12 525 094 9,9
220   Uusi-Kaledonia 19 060 219 246 11,5
173 221   Saudi-Arabia 1 960 582 27 019 731 13,8
174 222   Belize 22 966 287 730 12,5
175 223   Kongon tasavalta 342 000 3 702 314 10,8
176 224   Oman 212 460 3 102 229 14,6
177 225   Mali 1 240 000 11 716 829 9,5
178 226   Turkmenistan 488 100 5 042 920 10,3
179 227   Bolivia 1 098 580 8 989 046 8,2
180 228   Tšad 1 284 000 9 944 201 7,7
181 229   Venäjä 17 075 200 142 893 540 8,4
182 230   Keski-Afrikan tasavalta 622 984 4 303 356 6,9
183 231   Kazakstan 2 717 300 15 233 244 5,6
184 232   Gabon 267 667 1 424 906 5,3
233   Niue 260 2 166 8,3
185 234   Kanada 9 984 670 33 098 932 3,3
186 235   Libya 1 759 540 5 900 754 3,4
187 236   Mauritania 1 030 700 3 177 388 3,1
188 237   Botswana 600 370 1 639 833 2,7
189 238   Guyana 214 970 767 245 3,6
190 239   Australia 7 686 850 20 264 082 2,6
191 240   Suriname 163 270 439 117 2,7
192 241   Islanti 103 000 299 388 2,9
193 242   Namibia 825 418 2 044 147 2,5
243   Ranskan Guiana 91 000 199 509 2,2
244   Länsi-Sahara 266 000 273 008 1,0
194 245   Mongolia 1 564 116 2 832 224 1,8
246   Pitcairn 47 45 1,0
247   Falklandinsaaret 12 173 2 967 0,24
248   Huippuvuoret 62 427 2 643 0,09
249   Grönlanti 2 166 086 56 361 0,03