Luettelo valtioista väkiluvun mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo valtioista ja niiden erillisiksi katsottavista hallinnollisista alueista väkiluvun mukaan järjestettynä. Luettelo käsittää Yhdistyneiden kansakuntien 193 jäsenvaltiota, niiden hallinnoimia erillisiä alueita, Kiinan tasavallan (Taiwan) ja Vatikaanivaltion.

Maailman kartta väkiluvun mukaan vuonna 2007. Tummilla merkityissä maissa eniten asukkaita.
Maailman väestöprosentti maittain

Koko maaillmaa koskien lähteenä on käytetty YK:n Talous- ja sosiaaliasiain osaston väestöjaoston ( United Nations Department of Economic and Social Affairs, Population Division) jullkaisemaa dataa. [1]

Maakohtaiset tiedot ovat Worldometerrin , joka myös perustaa tietonsa YK: n tilastoihin ja arvioihin.[2]

Taulukko sisältää myös tunnuslukuja, jotka liittyvät väestöön ja erityisesti sen kasvuun.

sija valtio väkiluku

(tuhatta)

muutos /vuosi siirtolaisia

(netto, tuhatta)

syntyvyys med.

ikä

% maailman väestöstä
- Rotating earth (Very small).gif Maapallo 7 794 799 1,09 2.47 31 100,00%
1  Kiina 1 439 324 0,39% -348 1,7 38 18,47%[3]
2  Intia 1 380 004 0,99% -533 2,2 28 17,70%
3  Yhdysvallat 331 003 0,59% 955 1,8 38 4,25%
4  Indonesia 273 524 1,07% -99 2,3 30 3,51%
5  Pakistan 220 892 2,00% -233 3,6 23 2,83%
6  Brasilia 212 559 0,72% 21 1,7 33 2,73%
7  Nigeria 205 140 2,58% -60 5,4 18 2,64%
8  Bangladesh 164 689 1,01% -369 2,1 28 2,11%
9  Venäjä 145 934 0,04% 182 1,8 40 1,87%
10  Meksiko 128 933 1,06% -60 2,1 29 1,65%
11  Japani 126 476 -0,30% 71 1,4 48 1,62%
12  Etiopia 114 964 2,57% 30 4,3 19 1,47%
13  Filippiinit 109 581 1,35% -67 2,6 26 1,41%
14  Egypti 102 334 1,94% -38 3,3 25 1,31%
15  Vietnam 97 339 0,91% -80 2,1 32 1,25%
16  Kongon demokraattinen tasavalta 89 561 3,19% 24 6,0 17 1,15%
17  Turkki 84 339 1,09% 284 2,1 32 1,08%
18  Iran 83 993 1,30% -55 2,2 32 1,08%
19  Saksa 83 784 0,32% 544 1,6 46 1,07%
20  Thaimaa 69 800 0,25% 19 1,5 40 0,90%
21  Yhdistynyt kuningaskunta 67 886 0,53% 261 1,8 40 0,87%
22  Ranska 65 273 0,22% 36 1,9 42 0,84%
23  Italia 60 462 -0,15% 149 1,3 47 0,78%
24  Tansania 59 734 2,98% -40 4,9 18 0,77%
25  Etelä-Afrikka 59 309 1,28% 145 2,4 28 0,76%
26  Myanmar 54 410 0,67% -163 2,2 29 0,70%
27  Kenia 53 771 2,28% -10 3,5 20 0,69%
28  Etelä-Korea 51 269 0,09% 12 1,1 44 0,66%
29  Kolumbia 50 883 1,08% 205 1,8 31 0,65%
30  Espanja 46 755 0,04% 40 1,3 45 0,60%
31  Uganda 45 741 3,32% 169 5,0 17 0,59%
32  Argentiina 45 196 0,93% 5 2,3 32 0,58%
33  Algeria 43 851 1,86% -10 3,1 29 0,56%
34  Sudan 43 849 2,42% -50 4,4 20 0,56%
35  Ukraina 43 734 -0,59 10 1,4 41 0,56%
36  Irak 40 222 2,32% 8 3,7 21 0,52%
37  Afganistan 38 928 2,33% -63 4,6 18 0,50%
38  Puola 37 847 -0,11% -29 1,4 42 0,49%
39  Kanada 37 742 0,89% 242 1,5 41 0,48%
40  Marokko 36 911 1,20% -51 2,4 30 0,47%
41  Saudi-Arabia 34 813 1,59% 135 2,3 32 0,45%
42  Uzbekistan 33 469 1,48% -9 2,4 28 0,43%
43  Peru 32 972 1,42% 99 2,3 31 0,42%
44  Angola 32 866 3,27% 6 5,6 17 0,42%
45  Malesia 32 366 1,30% 50 2,0 30 0,42%
46  Mosambik 31 255 2,93% -5 4,9 18 0,40%
47  Ghana 31 255 2,93% -10 3,9 22 0,40%
48  Jemen 29 826 2,28% -30 3,8 20 0,38%
49    Nepal 29 137 1,86% 42 1,9 25 0,37%
50  Venezuela 28 436 -0,28% -653 2.3 30 0,36%
51  Madagaskar 27 691 2,68 -1 4.1 20 0,36%
52  Kamerun 26 546 2,59% -5 4.6 19 0,34%
53  Norsunluurannikko 26 378 2,57% -8 4.7 19 0,34%
54  Pohjois-Korea 25 779 0,44% -5 1.9 35 0,33%
55  Australia 25 500 1,18% 158 1.8 38 0,33%
56  Niger 24 207 3,84% 4 7.0 15 0,31%
57  Taiwan 23 817 0,18% 30 1.2 42 0,31%
58  Sri Lanka 21 413 0,42% -98 2.2 34 0,27%
59  Burkina Faso 20 903 2,86% -25 5.2 18 0,27%
60  Mali 20 251 3,02% -40 5.9 16 0,26%
61  Romania 19 238 -0,66% -74 1.6 43 0,25%
62  Malawi 19 130 2,69% -16 4.3 18 0,25%
63  Chile 19 116 0,87% 112 1.7 35 0,25%
64  Kazakstan 18 777 1,21% -18 2.8 31 0,24%
65  Sambia 18 384 2,93% -8 4.7 18 0,24%
66  Guatemala 17 916 1,90% -9 2.9 23 0,23%
67  Ecuador 17 643 1,55% 36 2.4 28 0,23%
68  Syyria 17 501 2,52% -427 2.8 26 0,22%
69  Alankomaat 17 135 0,22% 16 1.7 43 0,22%
70  Senegal 16 744 2,75% -20 4.7 19 0,21%
71  Kambodža 16 719 1,41% -30 2.5 19 0,21%
72  Tšad 16 426 3,00% 2 5.8 17 0,21%
73  Somalia 15 893 2,93% -40 6.1 17 0,20%
74  Zimbabwe 14 863 1,48% -117 3.6 19 0,19%
75  Guinea 13 133 2,83% -4 4.7 18 0,17%
76  Ruanda 12 952 2,58% -9 4.1 20 0,17%
77  Benin 12 123 2,73% -2 4.9 19 0,16%
78  Burundi 11 891 3,12% 2 5.5 17 0,15%
79  Tunisia 11 819 1,06% -4 2.2 33 0,15%
80  Bolivia 11 678 1,39% -9 2.8 26 0,15%
81  Belgia 11 590 0,44% 48 1.7 42 0,15%
82  Haiti 11 402 1,24% -35 3.0 24 0,15%
83  Kuuba 11 327 -0,06% -14 1.6 42 0,15%
84  Etelä-Sudan 11 194 1,19% -174 4.7 19 0,14%
85  Dominikaaninen tasavalta 10 848 1,01% -30 2.4 28 0,14%
86  Tšekki 10 709 0,18% 22 1.6 43 0,14%
87  Kreikka 10 423 -0,48% -16 1.3 46 0,13%
88  Jordania 10 203 1,00% 10 2”8 24 0,13%
89  Portugali 10 197 -0,29% -6 1.3 46 0,13%
90  Azerbaidžan 10 139 0,91% 1 2.1 32 0,13%
91  Ruotsi 10 099 0,63% 40 1.9 41 0,13%
92  Honduras 9 904 1,63% -7 2.5 24 0,13%
93  Yhdistyneet arabiemiirikunnat 9 890 1,23% 40 1.4 33 0,13%
94  Unkari 9 660 -0,25% 6 1.5 43 0,12%
95  Tadžikistan 9 538 2,32% -20 3.6 22 0,12%
96  Valko-Venäjä 9 449 -0,03% 9 1.7 40 0,12%
97  Itävalta 9 006 0,57% 65 1.5 43 0,12%
98  Papua-Uusi-Guinea 8 947 1,95% -0.8 3.6 22 0,11%
99  Serbia 8 737 -0,40% 4 1.5 42 0,11%
100  Israel 8 655 1,60% 10 3.0 30 0,11%
101  Sveitsi 8 655 0,74% 52 1.5 43 0,11%
102  Togo 8 279 2,43% -2 4.4 19 0,11%
103  Sierra Leone 7 977 2,10% -4 4.3 19 0,10%
104  Hongkong 7 497 0,82% 29 1.3 45 0,10%
105  Laos 7 276 1,48% -15 2.7 24 0,09%
106  Paraguay 7 132 1,25% -16 2.4 26 0,09%
107  Bulgaria 6 948 -0,74% -5 1.6 45 0,09%
108  Libya 6 871 1,38% -2 2.3 29 0,09%
109  Libanon 6 825 -0,44% -30 2.1 30 0,09%
110  Nicaragua 6 624 1,21% -21 2.4 26 0,08%
111  Kirgisia 6 524 1,69% -4 3.0 26 0,08%
112  El Salvador 6 486 0,51% -40 2.1 28 0,08%
113  Turkmenistan 6 031 1,50% -5 2.8 27 0,08%
114  Singapore 5 850 0,79% 27 1.2 42 0,08%
115  Tanska 5 792 0,35% 15 1.8 42 0,07%
116  Suomi 5 541 0.15% 14 1.5 43 0,07%
117  Kongon tasavalta 5 518 2,56% -4 4.5 19 0,07%
118  Slovakia 5 460 0,05% 1 1.5 41 0,07%
119  Norja 5 421 0,79% 28 1.7 40 0,07%
120  Oman 5 107 2.65% 87 2.9 31 0,07%
121  Palestiina 5 101 2,41% -10 3.7 21 0,07%
122  Costa Rica 5 094 0,92% 4 1.8 33 0,07%
123  Liberia 5 058 2,44% -5 4.4 19 0,06%
124  Irlanti 4 938 1,13% 24 1.8 38 0,06%
125  Keski-Afrikan tasavalta 4 830 1,78% -40 4.8 18 0,06%
126  Uusi-Seelanti 4 822 0,82% 15 1.9 38 0,06%
127  Mauritania 4 650 2,74% 5 4.6 20 0,06%
128  Panama 4 315 1,61% 11 2.5 30 0,06%
129  Kuwait 4 271 1,51% 39 2.1 37 0,05%
130  Kroatia 4 105 -0,61% -8 1.4 44 0,05%
131  Moldova 4 034 -0,23% -1 1.3 38 0,05%
132  Georgia 3 989 -0,19% -10 2.1 38 0,05%
133  Eritrea 3 546 1,41% -40 4.1 19 0,05%
134  Uruguay 3 474 0,35% -3 2.0 36 0,04%
135  Bosnia ja Hertsegovina 3 281 -0,61% -21 1.3 43 0,04%
136  Mongolia 3 278 1,65% -1 2.9 28 0,04%
137  Armenia 3 963 0,19% -5 1.8 35 0,04%
138  Jamaika 2 961 0,44% -11 2.0 31 0,04%
139  Qatar 2 881 1,73% 40 1.9 32 0,04%
140  Albania 2 878 -0,11% -14 1.6 36 0,04%
141  Puerto Rico 2 861 -2,47% -98 1.2 44 0,04%
142  Liettua 2 722 -1,35% -33 1.7 45 0,03%
143  Namibia 2 541 1,86% -5 3.4 22 0,03%
144  Gambia 2 417 2,94% -3 5.3 18 0,03%
145  Botswana 2 352 2,08% 3 2.9 24 0,03%
146  Gabon 2 226 2,45% 3 4.0 23 0,03%
147  Lesotho 2 142 0,80% -10 3.2 24 0,03%
148  Pohjois-Makedonia 2 083 0,00% -1 1.5 39 0,03%
149  Slovenia 2 079 0,01% 2 1.6 45 0,03%
150  Guinea-Bissau 1 968 2,45% -1 4.5 19 0,03%
151  Latvia 1 886 -1,08% -15 1.7 44 0,02%
152  Bahrain 1 702 3,68% 48 2.0 32 0,02%
153  Päiväntasaajan Guinea 1 403 3,47% 16 4.6 22 0,02%
154  Trinidad ja Tobago 1 399 0,32% -1 1.7 36 0,02%
155  Viro 1 326 0,07% 4 1.6 42 0,02%
156  Itä-Timor 1 318 1,96% -5 4.1 21 0,02%
157  Mauritius 1 272 0,17% 0 1.4 37 0,02%
158  Kypros 1 207 0,73% 5 1.3 37 0,02%
159  Swazimaa 1 160 1,05% -8 3.0 21 0,01%
160  Djibouti 988 1,48% 1 2.8 27 0,01%
161  Fidži 896 0,73% -6 2.8 28 0,01%
162  Réunion 895 0,72% -1 2.3 36 0,01%
163  Komorit 870 2,20% -2 4.2 20 0,01%
164  Guyana 786 0,48% -6 2.5 27 0,01%
165  Bhutan 772 1,12% 0 2.0 28 0,01%
166  Salomonsaaret 687 2,55% -2 4.4 20 0,01%
167  Macao 649 1,39% 5 1.2 39 0,01%
168  Montenegro 628 0,01% -0 1.8 39 0,01%
169  Luxemburg 626 1,66% 10 1.5 40 0,01%
170 Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 597 2,55% 6 2.4 28 0,01%
171  Suriname 587 0,90% -1 2.4 29 0,01%
172  Kap Verde 556 1,10% -1 2.3 28 0,01%
173  Malediivit 540 1,81% 11 1.9 30 0,01%
174  Malta 441 0,27% 1 1.5 43 0,01%
175  Brunei 437 0,97% 0 1.8 32 0,01%
176 Guadeloupen lippu Guadeloupe 400 0,02% -1 2.2 44 0,01%
177  Belize 398 1,86% 1 2.3 25 0,01%
178  Bahama 393 0,97% 1 1.8 32 0,01%
179  Martinique 375 -0,08% -1 1.9 47 0,00%
180  Islanti 341 0,65% 0 1.8 37 0,00%
181  Vanuatu 307 2,42% 0 3.8 21 0,00%
182  Ranskan Guayana 299 2,70% 1 3.4 25 0,00%
183  Barbados 287 0,12% -0 1.6 40 0,00%
184 Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia 285 0,97% 0 2.0 34 0,00%
185  Ranskan Polynesia 281 0,58% -1 2.0 34 0,00%
186  Mayotte 273 2,50% 0 3.7 20 0,00%
187  São Tomé ja Príncipe 219 1,91% -2 4.4 19 0,00%
188  Samoa 198 0,67% -3 3.9 22 0,00%
189  Saint Lucia 184 0,46% 0 1.4 34 0,00%
190 Kanaalisaaret 174 0,93% 1 1.5 43 0,00%
191  Guam 169 0,89% -0 2.3 31 0,00%
192  Curaçao 164 0,41% 0 1.8 42 0,00%
193  Kiribati 119 1,57% -1 3.6 23 0,00%
194  Mikronesia 115 1,06% -1 3.1 24 0,00%
195  Grenada 112 0,46% -0 2.1 32 0,00%
196  Saint Vincent ja Grenadiinit 111 0,32% -0 1.9 33 0,00%
197  Aruba 107 0,43% 0 1.9 41 0,00%
198  Tonga 106 1,15% -1 3.6 22 0,00%
199  Yhdysvaltain Neitsytsaaret 104 -0,15% -0 2.0 43 0,00%
200  Seychellit 98 0,62% -0 2.5 34 0,00%
201  Antigua ja Barbuda 98 0,84% 0 2.0 34 0,00%
202  Mansaari 85 0,53% - - - 0,00%
203  Andorra 77 0,16% - - - 0,00%
204  Dominica 72 0,25% - - - 0,00%
205  Caymansaaret 66 1,19 - - - 0,00%
206  Bermuda 62 -0,36% - - - 0,00%
207  Marshallinsaaret 59 0,68% - - - 0,00%
208  Pohjois-Mariaanit 57 0,68% - - - 0,00%
209  Grönlanti 57 0,17% - - - 0,00%
210  Amerikan Samoa 55 -0,22% - - - 0,00%
211  Saint Kitts ja Nevis 53 0,71% - - - 0,00%
212  Färsaaret 49 0,38% - - - 0,00%
213  Sint Maarten 43 1,15% - - - 0,00%
214  Monaco 39 0,71% - - - 0,00%
215  Turks- ja Caicossaaret 39 1,38% - - - 0,00%
216  Saint Martin 39 1,75% - - - 0,00%
217  Liechtenstein 38 0,28% - - - 0,00%
217  San Marino 34 0,21% - - - 0,00%
219  Gibraltar 34 -0,03% - - - 0,00%
220  Brittiläiset Neitsytsaaret 30 0,67% - - - 0,00%
221 Alankomaiden Karibian lippu Alankomaiden Karibia 26 0,94% - - - 0,00%
222  Palau 18 0,48% - - - 0,00%
223  Cookinsaaret 17 0,09% - - - 0,00%
224  Anguilla 15 0,90% - - - 0,00%
225  Tuvalu 12 1,25% - - - 0,00%
226 Wallis ja Futunan lippu Wallis ja Futuna 11 -1,69% - - - 0,00%
227  Nauru 11 0,63% - - - 0,00%
228 Saint Barthélemyn lippu Saint Barthélemy 10 0,30% - - - 0,00%
229  Saint Helena 6 0,30% - - - 0,00%
230  Saint Pierre ja Miquelon 6 -0,48% - - - 0,00%
231  Montserrat 5 0,06% - - - 0,00%
232  Falklandinsaaret 3 3,05% - - - 0,00%
233  Niue 2 0,68% - - - 0,00%
234  Tokelau 1 1,27% - - - 0,00%
235  Vatikaanivaltio 0.8 0,25% - - - 0,00%

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. UN Department of Economic and Social Affairs, Population Division: Revision of World Population Prospects 2019 2019. United Nations.
  2. Worldometers worldometers.info.
  3. Worldometers worldometers.info.