Luettelo valtioista lentoasemien määrän mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä luettelo valtioista lentoasemien määrän mukaan perustuu pitkälti The World Factbookin [1] tietoihin kesäkuulta 2008.

Luettelo valtioista joissa on lentoasemaMuokkaa

Sija Valtio/alue Lentoasemia Lukumäärä
vuodelta
  Maa 49 024 2007
1   Yhdysvallat 14 951 2008
2   Brasilia 4 176 2008
  Euroopan unioni 3 127 2008
3   Meksiko 1 848 2008
4   Kanada 1 369 2008
5   Venäjä 1 232 2008
6   Argentiina 1 150 2008
7   Bolivia 1 009 2008
8   Kolumbia 991 2008
9   Paraguay 797 2008
10   Indonesia 669 2008
11   Etelä-Afrikka 636 2008
12   Papua-Uusi-Guinea 557 2008
13   Saksa 549 2008
14   Yhdistynyt kuningaskunta 510 2008
15   Kiina 477 2008
16   Ranska 475 2008
17   Australia 462 2008
18   Ukraina 434 2008
19   Ecuador 418 2008
20   Venezuela 402 2008
21   Guatemala 374 2008
22   Chile 357 2008
23   Intia 345 2008
24   Iran 317 2008
25   Filippiinit 254 2008
26   Ruotsi 249 2008
27   Zimbabwe 227 2008
28   Saudi-Arabia 215 2008
29   Angola 211 2008
30   Bulgaria 204 2008
31   Peru 202 2008
32   Kongon demokraattinen tasavalta 200 2008
33   Kenia 180 2008
34   Japani 175 2008
35   Espanja 154 2008
36   Costa Rica 149 2008
37   Suomi 148 2008
38   Kuuba 147 2008
39   Nicaragua 144 2008
40   Pakistan 143 2008
41   Algeria 142 2008
42   Libya 140 2008
43   Italia 132 2008
44   Namibia 132 2008
45   Oman 130 2008
46   Puola 126 2008
47   Tansania 124 2008
48   Tšekki 122 2008
49   Uusi-Seelanti 121 2008
50   Panama 117 2008
51   Malesia 116 2008
52   Etelä-Korea 113 2008
53   Mosambik 111 2008
54   Sudan 109 2008
55   Honduras 108 2008
56   Irak 105 2008
57   Thaimaa 104 2008
58   Turkki 103 2008
59   Syyria 101 2008
60   Sambia 101 2008
61   Islanti 99 2008
62   Norja 98 2008
63   Guyana 96 2008
64   Kazakstan 95 2008
65   Tanska 92 2008
66   Madagaskar 90 2008
67   Liettua 87 2008
68   Egypti 85 2008
69   Myanmar 84 2008
70   Kreikka 81 2008
71   Pohjois-Korea 78 2008
72   Botswana 77 2008
73   Kroatia 68 2008
74   Sveitsi 66 2008
75   Valko-Venäjä 65 2008
76   Portugali 65 2008
77   El Salvador 65 2008
78   Etiopia 63 2008
79   Bahama 62 2008
80   Marokko 60 2008
81   Nigeria 60 2008
82   Somalia 59 2008
83   Uruguay 56 2008
84   Itävalta 55 2008
  Ranskan Polynesia 55 2008
85   Uzbekistan 54 2008
86   Jemen 54 2008
87   Tšad 53 2008
88   Romania 53 2008
89   Liberia 52 2008
90   Afganistan 50 2008
91   Suriname 50 2008
92   Israel 47 2008
93     Nepal 47 2008
94   Unkari 46 2008
95   Belize 44 2008
96   Mongolia 44 2008
97   Keski-Afrikan tasavalta 44 2008
98   Vietnam 44 2008
99   Latvia 43 2008
100   Belgia 42 2008
101   Laos 42 2008
  Taiwan 41 2008
102   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 39 2008
103   Serbia 39 2007
104   Gabon 39 2008
105   Irlanti 37 2008
106   Dominikaaninen tasavalta 36 2008
107   Azerbaidžan 35 2008
108   Salomonsaaret 35 2008
109   Slovakia 35 2008
110   Kamerun 34 2008
111   Malawi 34 2008
112   Uganda 33 2008
113   Norsunluurannikko 31 2008
114   Vanuatu 31 2008
115   Kirgisia 30 2008
116   Tunisia 30 2008
  Puerto Rico 29 2008
117   Fidži 28 2008
118   Turkmenistan 28 2008
119   Lesotho 28 2008
120   Jamaika 27 2008
121   Niger 27 2008
122   Alankomaat 27 2008
123   Mali 26 2008
124   Burkina Faso 26 2008
125   Tadžikistan 26 2008
  Etelämanner 25 2008
  Uusi-Kaledonia 25 2008
126   Bosnia ja Hertsegovina 25 2008
127   Kongon tasavalta 24 2008
128   Mauritania 24 2008
129   Georgia 23 2008
130   Viro 19 2008
131   Kiribati 19 2008
132   Sri Lanka 18 2008
133   Bangladesh 17 2008
134   Kambodža 17 2008
135   Guinea 17 2008
136   Jordania 17 2008
137   Pohjois-Makedonia 17 2008
138   Senegal 17 2008
139   Kypros 16 2008
140   Swazimaa 16 2008
  Grönlanti 15 2008
141   Seychellit 15 2008
142   Marshallinsaaret 15 2008
143   Eritrea 14 2008
144   Slovenia 14 2008
145   Haiti 14 2008
146   Djibouti 13 2008
147   Armenia 11 2008
148   Moldova 11 2008
149   Ghana 11 2008
150   Kap Verde 10 2008
151   Sierra Leone 10 2008
  Kosovo 10 2008
  Cookinsaaret 9 2008
  Länsi-Sahara 9 2008
152   Ruanda 9 2008
153   Guinea-Bissau 9 2008
154   Albania 8 2008
155   Togo 8 2008
  Turks- ja Caicossaaret 8 2008
156   Burundi 8 2008
157   Singapore 8 2008
158   Kuwait 7 2008
159   Libanon 7 2008
160   Päiväntasaajan Guinea 6 2008
161   Trinidad ja Tobago 6 2008
162   Itä-Timor 6 2008
163   Saint Vincent ja Grenadiinit 6 2008
164   Tonga 6 2008
165   Mikronesia 6 2008
  Falklandinsaaret 6 2008
166   Benin 5 2008
167   Qatar 5 2008
  Alankomaiden Antillit 5 2008
168   Malediivit 5 2008
169   Mauritius 5 2008
170   Montenegro 5 2008
  Guam 5 2008
  Pohjois-Mariaanit 5 2008
171   Komorit 4 2008
172   Samoa 4 2008
  Ranskan eteläiset ja antarktiset alueet 4 2006
  Huippuvuoret 4 2008
Spratlysaaret 4 2008
  Brittiläiset Neitsytsaaret 4 2008
173   Antigua ja Barbuda 3 2008
174   Bahrain 3 2008
  Anguilla 3 2008
175   Grenada 3 2008
176   Palau 3 2008
  Amerikan Samoa 3 2008
  Caymansaaret 3 2008
177   Bhutan 2 2008
178   Dominica 2 2008
179   Luxemburg 2 2008
180   Saint Kitts ja Nevis 2 2008
181   São Tomé ja Príncipe 2 2008
  Wallis ja Futuna 2 2008
  Länsiranta 2 2008
  Yhdysvaltain Neitsytsaaret 2 2008
182   Saint Lucia 2 2008
  Saint-Pierre ja Miquelon 2 2008
  Montserrat 2 2008
  Hongkong 2 2008
  Guernsey 2 2008
183   Brunei 2 2008
  Aruba 1 2008
184   Barbados 1 2008
185   Tuvalu 1 2008
  Saint Barthelemy 1 2008
  Saint Helena 1 2008
  Saint Martin 1 2008
  Norfolkinsaari 1 2008
  Niue 1 2008
186   Malta 1 2008
  Mayotte 1 2008
  Macao 1 2008
  Joulusaari 1 2008
187   Jan Mayen 1 2008
  Jersey 1 2008
  Brittiläinen Intian valtameren alue 1 2008
  Wake 1 2008
Paracelsaaret 1 2008
188   Nauru 1 2008
  Mansaari 1 2008
  Gazan kaista 1 2008
  Gibraltar 1 2008
189   Gambia 1 2008
  Färsaaret 1 2008
  Kookossaaret 1 2008
  Bermuda 1 2008

Valtiot joissa ei ole lentoasemaaMuokkaa

Seuraavissa valtioissa ei ole kansainvälistä tai paikallista julkista lentoasemaa. Useissa valtioissa on oma julkinen helikopterikenttä josta voi lentää läheiselle lentoasemalle.

Luettelo valtioista, joissa ei ole lentoasemaa [2][3][4]
Valtio Lisätietoa
  Andorra Andorrassa ei ole omaa lentoasemaa. Andorrassa on kolme helikopterikenttää. Lähimmät lentoasemat Espanjan puolella ovat Lleida, Barcelona ja Girona. Ranskan puolella lähin lentoasema on Toulouse-Blagnacin lentoasema.
  Liechtenstein Liechtensteinissa on helikopterikenttä Balzersissa. Lähimmät lentoasemat sjaitsevat St. Gallenissa Sveitsissä sekä Friedrichshafenissa Saksassa. Lähin iso kansainvälinen lentoasema on Zürichin kansainvälinen lentoasema.
  Monaco Monacossa ei ole omaa lentokenttää, mutta siellä on helikopterikenttä. Lähin kansainvälinen lentoasema on Côte d'Azurin kansainvälinen lentoasema Nizzassa Ranskassa.
  San Marino San Marinossa ei ole lentoasemaa. San Marinossa on yksi helikopterikenttä. San Marinossa on pieni 680 metrin pituinen ruohikolla sijaitseva kiitotie. Lähin lentoasema on Riminissä sijaitseva Federico Fellinin lentoasema.
  Vatikaanivaltio Vatikaanin lähin lentoasema on Rooman Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema. Vatikaanissa on yksi helikopterikenttä.

LähteetMuokkaa

  1. CIA The World Factbook -- Rank Order - Airports
  2. These countries do not have an airport! Rediff.com Business. Rediff.com. Viitattu 11.6.2014.
  3. Countries Without An Airport f4aviation. Viitattu 11.6.2014.
  4. Which Countries Have No Airport? Geolounge. Viitattu 11.6.2014.
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of countries by number of airports