Luettelo valtioista maanosittain

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo valtioista maanosittain jaoteltuna. Kiistanalaiset alueet on merkitty kursiivilla.

AasiaMuokkaa

valtio
  Afganistan
  Armenia
  Azerbaidžan
Azerbaidžan sijaitsee maantieellisesti Aasiassa ja vain pieneltä osin Euroopassa.
  Bahrain
  Bangladesh
  Bhutan
  Brunei
  Egypti
Egypti sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Afrikassa.
Siinain niemimaan itäinen osa kuuluu Aasiaan

  Filippiinit
  Georgia
  Intia
  Indonesia
  Irak
  Iran
  Israel
  Itä-Timor
  Japani
  Jemen
  Jordania
  Kambodža
  Kazakstan
Kazakstan sijaitsee maantieteellisesti lähes kokonaan Aasiassa. Vain Ural-joen läntinen osa kuuluu Eurooppaan.
  Kiina
  Kirgisia
  Korean demokraattinen kansantasavalta
  Korean tasavalta
  Kuwait
  Kypros
  Laos
  Libanon
  Malesia
  Malediivit
  Mongolia
  Myanmar
    Nepal
  Oman
  Pakistan
  Qatar
  Saudi-Arabia
  Singapore
  Sri Lanka
  Syyria
  Tadžikistan
  Taiwan eli Kiinan tasavalta
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat
  Thaimaa
  Turkki
Turkki sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa.
Bosporinsalmen länsipuolinen osa Turkkia kuuluu Eurooppaan.

  Turkmenistan
  Uzbekistan
  Venäjä
Venäjä sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa .
Ural-vuoriston läntien osa kuuluu Eurooppaan

  Vietnam

AfrikkaMuokkaa

valtio
  Algeria
  Angola
  Benin
  Botswana
  Burkina Faso
  Burundi
  Djibouti
  Egypti
Egypti sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Afrikassa.
Siinain niemimaan itäinen osa kuuluu Aasiaan

  Eritrea
  Etelä-Afrikka
  Etelä-Sudan
  Etiopia
  Gabon
  Gambia
  Ghana
  Guinea
  Guinea-Bissau
  Kamerun
  Kap Verde
  Kenia
  Keski-Afrikan tasavalta
  Komorit
  Kongon demokraattinen tasavalta
  Kongon tasavalta
  Lesotho
  Liberia
  Libya
  Madagaskar
  Malawi
  Mali
  Marokko
  Mauritania
  Mauritius
  Mosambik
  Namibia
  Niger
  Nigeria
  Norsunluurannikko
  Päiväntasaajan Guinea
  Ruanda
  São Tomé ja Príncipe
  Sambia
  Senegal
  Seychellit
  Sierra Leone
  Somalia
  Sudan
  Swazimaa
  Tansania
  Tšad
  Togo
  Tunisia
  Uganda
  Zimbabwe

Etelä-AmerikkaMuokkaa

Valtio
  Argentiina
  Bolivia
  Brasilia
  Chile
  Ecuador
  Guyana
  Kolumbia
  Paraguay
  Peru
  Suriname
  Uruguay
  Venezuela

EurooppaMuokkaa

Valtio
  Alankomaat
  Albania
  Andorra
  Armenia
Armenia sijaitsee maantieteellisesti Aasiassa.
  Azerbaidžan
Azerbaidžan sijaitsee maantieellisesti Aasiassa ja vain pieneltä osin Euroopassa.
  Belgia
  Bosnia ja Hertsegovina
  Bulgaria
  Espanja
  Georgia
Georgia sijaitsee maantieellisesti Aasiassa, Euroopan ja Aasian erottavan Kaukasuksen eteläpuolella.
  Irlanti
  Islanti
  Britannia
  Italia
  Itävalta
  Kazakstan
Kazakstan sijaitsee maantieteellisesti lähes kokonaan Aasiassa. Vain Ural-joen läntinen osa kuuluu Eurooppaan.
  Kreikka
  Kroatia
  Latvia
  Liechtenstein
  Liettua
  Luxemburg
  Malta
  Moldova
  Monaco
  Montenegro
  Norja
  Pohjois-Makedonia
  Puola
  Portugali
  Ranska
  Romania
  Ruotsi
  Saksa
  San Marino
  Serbia
  Slovakia
  Slovenia
  Suomi
  Sveitsi
  Tanska
  Tšekki
  Turkki
Turkki sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa.
Bosporinsalmen länsipuolinen osa Turkkia kuuluu Eurooppaan.

  Ukraina
  Unkari
  Valko-Venäjä
  Vatikaanivaltio
  Viro
  Venäjä
Venäjä sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa.
Ural-vuoriston läntinen osa kuuluu Eurooppaan

OseaniaMuokkaa

valtio
  Australia
  Fidži
  Kiribati
  Marshallinsaaret
  Mikronesia
  Nauru
  Palau
  Papua-Uusi-Guinea
  Salomonsaaret
  Samoa
  Tonga
  Tuvalu
  Uusi-Seelanti
  Vanuatu

Pohjois-AmerikkaMuokkaa

valtio
  Antigua ja Barbuda
  Bahama
  Barbados
  Belize
  Costa Rica
  Dominica
  Dominikaaninen tasavalta
  El Salvador
  Grenada
  Guatemala
  Haiti
  Honduras
  Jamaika
  Kanada
  Kuuba
  Meksiko
  Nicaragua
  Panama
  Saint Kitts ja Nevis
  Saint Lucia
  Saint Vincent ja Grenadiinit
  Tanska (  Grönlanti)
  Trinidad ja Tobago
  Yhdysvallat

Kiistanalaiset valtiotMuokkaa

EurooppaMuokkaa

AfrikkaMuokkaa

AasiaMuokkaa