Avaa päävalikko

Tämä on luettelo valtioista maanosittain jaoteltuna. Kiistanalaiset alueet on merkitty kursiivilla.

Sisällysluettelo

AasiaMuokkaa

valtio
  Afganistan
  Armenia
  Azerbaidžan
Azerbaidžan sijaitsee maantieellisesti Aasiassa ja vain pieneltä osin Euroopassa.
  Bahrain
  Bangladesh
  Bhutan
  Brunei
  Egypti
Egypti sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Afrikassa.
Siinain niemimaan itäinen osa kuuluu Aasiaan

  Filippiinit
  Georgia
  Intia
  Indonesia
  Irak
  Iran
  Israel
  Itä-Timor
  Japani
  Jemen
  Jordania
  Kambodža
  Kazakstan
Kazakstan sijaitsee maantieteellisesti lähes kokonaan Aasiassa. Vain Ural-joen läntinen osa kuuluu Eurooppaan.
  Kiina
  Kirgisia
  Korean demokraattinen kansantasavalta
  Korean tasavalta
  Kuwait
  Kypros
Kyproksen saari kuuluu maantieteellisesti Aasiaan ja Lähi-itään, mutta Kyproksen tasavalta luetaan yleisesti eurooppalaiseksi valtioksi.

  Laos
  Libanon
  Malesia
  Malediivit
  Mongolia
  Myanmar
  Nepal
  Oman
  Pakistan
  Qatar
  Saudi-Arabia
  Singapore
  Sri Lanka
  Syyria
  Tadžikistan
  Taiwan eli Kiinan tasavalta
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat
  Thaimaa
  Turkki
Turkki sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa.
Bosporinsalmen länsipuolinen osa Turkkia kuuluu Eurooppaan.

  Turkmenistan
  Uzbekistan
  Venäjä
Venäjä sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa .
Ural-vuoriston läntien osa kuuluu Eurooppaan

  Vietnam

AfrikkaMuokkaa

Etelä-AmerikkaMuokkaa

EurooppaMuokkaa

Valtio
  Alankomaat
  Albania
  Andorra
  Armenia
Armenia sijaitsee maantieteellisesti Aasiassa.
  Azerbaidžan
Azerbaidžan sijaitsee maantieellisesti Aasiassa ja vain pieneltä osin Euroopassa.
  Belgia
  Bosnia ja Hertsegovina
  Bulgaria
  Espanja
  Georgia
Georgia sijaitsee maantieellisesti Aasiassa, Euroopan ja Aasian erottavan Kaukasuksen eteläpuolella.
  Irlanti
  Islanti
  Britannia
  Italia
  Itävalta
  Kazakstan
Kazakstan sijaitsee maantieteellisesti lähes kokonaan Aasiassa. Vain Ural-joen läntinen osa kuuluu Eurooppaan.
  Kreikka
  Kroatia
  Kypros
Kyproksen saari kuuluu maantieteellisesti Aasiaan ja Lähi-itään, mutta Kyproksen tasavalta luetaan yleisesti Eurooppalaiseksi valtioksi.

  Latvia
  Liechtenstein
  Liettua
  Luxemburg
  Malta
  Moldova
  Monaco
  Montenegro
  Norja
  Pohjois-Makedonia
  Puola
  Portugali
  Ranska
  Romania
  Ruotsi
  Saksa
  San Marino
  Serbia
  Slovakia
  Slovenia
  Suomi
  Sveitsi
  Tanska
  Tšekki
  Turkki
Turkki sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa.
Bosporinsalmen länsipuolinen osa Turkkia kuuluu Eurooppaan.

  Ukraina
  Unkari
  Valko-Venäjä
  Vatikaanivaltio
  Viro
  Venäjä
Venäjä sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa.
Ural-vuoriston läntinen osa kuuluu Eurooppaan

OseaniaMuokkaa

Pohjois-AmerikkaMuokkaa

Kiistanalaiset valtiotMuokkaa