Avaa päävalikko

Luettelo maahanmuuttajien väkimäärästä maittain

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo maahanmuuttajien väkimäärästä maittain

Maahanmuuttajien määrä maailmassa (2005):
enemmän kuin 50% 20% - 50% 10% - 20% 4% - 10% 1% - 4% vähemmän kuin 1% ei tietoa

Tämä on luettelo koskien maahanmuuttajien väkimäärästä maittain, Luettelossa ei ole otettu huomioon ulkomailla syntynyt väestö tai ulkomaantyöntekijät,

Vuonna 2013 eniten maahanmuuttajia oli Yhdysvalloissa ja vähiten Kiinassa,

2013Muokkaa

Valtio Lukumäärä Väkimäärä (%)
(Maailman)
Määrä(%)
  Yhdysvallat 45 785 090 19,8 14,3
  Venäjä 11 048 064 4,8 7,7
  Saksa 9 845 244 4,3 11,9
  Saudi-Arabia 9 060 433 3,9 31,4
  Arabiemiraatit 7 826 981 3,4 83,7
  Britannia 7 824 131 3,4 12,4
  Ranska 7 439 086 3,2 11,6
  Kanada 7 284 069 3,1 20,7
  Australia 6 468 640 2,8 27,7
  Espanja 6 466 605 2,8 13,8
  Italia 5 721 457 2,5 9,4
  Intia 5 338 486 2,3 0,4
  Ukraina 5 151 378 2,2 11,4
  Pakistan 4 080 766 1,8 2,2
  Thaimaa 3 721 735 1,6 5,6
  Kazakstan 3 476 233 1,5 21,1
  Kuwait 2 920 000 1,3 70
  Jordania 2 925 780 1,3 40,2
  Hongkong 2 804 753 1,2 38,9
  Iran 2 649 516 1,1 3,4
  Malesia 2 469 173 1,1 8,3
  Norsunluurannikko 2 446 171 1,1 12,0
  Japani 2 437 169 1,1 1,9
  Etelä-Afrikka 2 399 238 1,0 4,6
  Sveitsi 2 335 059 1,0 28,9
  Singapore 2 323 252 1,0 42,9
  Israel 2 046 873 0,9 26,5
  Alankomaat 1 964 922 0,9 11,7
  Argentiina 1 885 678 0,8 4,6
  Turkki 1 864 889 0,8 2,5
  Qatar 1 600 955 0,7 73,8
  Etelä-Korea 1 230 000 0,5 2,9
  Ruotsi 1 130 025 0,7 15,9
  Bangladesh 1 396 514 0,6 0,9
  Syyria 1 394 227 0,6 6,4
  Itävalta 1 333 807 0,6 15,7
  Uzbekistan 1 266 278 0,6 4,4
  Nigeria 1 233 592 0,5 0,7
  Venezuela 1 171 331 0,5 3,9
  Belgia 1 159 801 0,5 10,4
  Uusi-Seelanti 1 132 828 0,5 25,1
  Oman 1 112 032 0,5 30,6
  Meksiko 1 103 460 0,5 0,9
  Valko-Venäjä 1 085 396 0,5 11,6
  Kreikka 988 245 0,4 8,9
  Nepal 971 247 0,4 3,5
  Kenia 955 452 0,4 2,2
  Portugali 893 847 0,4 8,4
  Kiina 848 511 0,4 0,1
  Kroatia 756 980 0,3 17,6
  Libya 755 974 0,3 12,2
  Irlanti 735 535 0,3 15,9
  Bahrain 729 357 0,3 54,7
  Etiopia 718 241 0,3 0,8
  Burkina Faso 696 983 0,3 4,1
  Norja 694 508 0,3 13,8
  Puola 663 755 0,3 0,9
  Etelä-Sudan 629 577 0,3 5,6
  Brasilia 596 000 0,5 0,7
  Tanska 556 825 0,3 9,9
  Serbia 532 457 0,3 5,6
  Uganda 531 401 0,3 1,4
  Unkari 472 798 0,3 4,7
  Ruanda 452 406 0,2 3,8
  Kongon demokraattinen tasavalta 446 924 0,2 0,7
  Sudan 446 707 0,2 1,2
  Tšad 331 251 0,2 3,4
  Tšekki 439 116 0,2 4,0
  Kongon tasavalta 431 470 0,2 9,7
  Costa Rica 419 572 0,2 8,7
  Dominikaaninen tasavalta 402 506 0,2 3,9
  Chile 398 251 0,2 2,2
  Gabon 394 953 0,2 23,6
  Moldova 391 508 0,2 11,2
  Guinea 378 464 0,2 3,2
  Zimbabwe 360 992 0,2 2,6
  Ecuador 359 315 0,2 2,2
  Ghana 358 829 0,2 1,4
  Macao 333 269 0,2 58,8
  Sri Lanka 324 977 0,2 1,5
  Azerbaidžan 323 843 0,2 3,4
  Armenia 317 001 0,2 10,6
  Jemen 314 683 0,2 1,3
  Tansania 312 778 0,2 0,6
  Egypti 297 448 0,2 0,4
  Indonesia 295 433 0,2 0,1
  Suomi 293 167 0,2 5,4
  Kamerun 291 792 0,2 1,3
  Latvia 282 887 0,2 13,8
  Tadžikistan 275 735 0,2 3,4
  Algeria 270 407 0,2 0,7
  Palestiina 256 517 0,2 5,9
  Burundi 254 477 0,2 2,5
  Benin 234 241 0,2 2,3
  Slovenia 233 293 0,2 11,3
  Luxemburg 229 409 0,1 43,3
  Kirgisia 226 960 0,1 4,6
  Turkmenistan 226 327 0,1 4,3
  Liberia 225 484 0,1 5,3
  Mosambik 218 881 0,1 0,8
  Filippiinit 213 150 0,1 0,2
  Viro 209 984 0,1 16,4
  Senegal 209 398 0,1 1,5
  Kypros 207 313 0,1 18,2
  Malawi 206 578 0,1 1,3
  Brunei 206 173 0,1 49,3
  Togo 202 476 0,1 3,0
  Romania 198 839 0,1 0,9
  Mali 195 553 0,1 1,3
  Georgia 189 893 0,1 4,4
  Paraguay 185 776 0,1 2,8
  Gambia 162 919 0,1 8,8
  Panama 158 417 0,1 3,8
  Bolivia 154 330 0,1 1,4
  Liettua 147 781 0,1 4,9
  Botswana 146 456 0,1 7,2
  Pohjois-Makedonia 139 751 0,1 6,6
  Réunion 136 493 0,1 15,6
  Keski-Afrikan tasavalta 134 237 0,1 2,9
  Niger 132 294 0,1 0,7
  Kolumbia 129 632 0,1 0,3
  Djibouti 123 537 0,1 14,2
  Afganistan 105 090 0,1 0,3
  Peru 104 919 0,1 0,3
  Ranskan Guiana 104 291 0,1 43,3
  Myanmar 103 117 0,1 0,2
  Sambia 98 907 0,1 0,7
  Guadeloupe 97 081 0,1 20,8
  Albania 96 798 0,1 3,1
  Sierra Leone 96 368 0,1 1,6
  Irak 95 780 0,1 0,3
  Mauritania 90 206 0,1 2,3
  Angola 87 436 0,1 0,4
  Malediivit 84 230 0,1 24,4
  Bulgaria 84 101 0,1 1,2
  Kanaalisaaret 82 592 0,1 51,0
  Guam 80 770 0,1 49,6
  Kambodža 75 556 0,1 0,5
  Uruguay 73 528 0,1 2,3
  Mayotte 73 107 0,2 32,9
  Guatemala 72 764 0,1 0,5
  Vietnam 68 290 0,1 0,1
  Yhdysvaltain Neitsytsaaret 63 271 0,1 59,3
  Uusi-Kaledonia 63 037 0,1 24,8
  Bahama 61 343 0,1 16,3
  Martinique 60 653 0,1 15,0
  Namibia 51 448 0,1 2,2
  Bhutan 50 862 0,1 6,7
  Belize 50 860 0,1 15,0
  Marokko 50 771 0,1 0,2
  Montenegro 50 708 0,1 8,2
  Pohjois-Korea 46 813 0,1 0,2
  Andorra 45 086 0,1 56,9
  Mauritius 44 997 0,1 3,6
  Mansaari 44 688 0,1 52,0
  Suriname 41 670 0,1 7,5
  El Salvador 41 615 0,1 0,6
  Nicaragua 41 482 0,1 0,7
  Amerikan Samoa 40 845 0,1 71,2
  Haiti 38 061 0,1 0,4
  Curaçao 36 865 0,1 23,2
  Tunisia 36 526 0,1 0,3
  Aruba 35 950 0,1 34,9
  Jamaika 34 907 0,1 1,3
  Ranskan Polynesia 34 830 0,1 12,8
  Islanti 34 377 0,1 10,7
  Trinidad ja Tobago 32 488 0,1 2,4
  Malta 34 455 0,1 8,0
  Madagaskar 34 313 0,1 0,1
  Barbados 32 280 0,1 11,3
  Antigua ja Barbuda 28 733 0,1 31,9
  Honduras 27 503 0,1 0,4
  Sint Maarten 27 021 0,1 59,7
  Swazimaa 25 524 0,1 2,0
  Papua-Uusi-Guinea 25 441 0,1 0,4
  Somalia 24 593 0,1 0,2
  Monaco 24 299 0,1 64,2
  Pohjois-Mariaanit 24 155 0,1 49,9
  Bosnia ja Hertsegovina 23 197 0,1 0,6
  Fidži 22 828 0,1 2,5
  Laos 21 801 0,1 0,3
  Bermuda 19 066 0,1 29,1
  Guinea-Bissau 18 024 0,1 1,1
  Mongolia 17 225 0,1 0,6
  Kuuba 16 177 0,1 0,1
  Eritrea 15 798 0,1 0,2
  Kap Verde 14 874 0,1 3,0
  Guyana 14 770 0,1 1,7
  Alankomaiden Antillit 12 613 0,1 65,9
  Komorit 12 511 0,1 1,7
  Liechtenstein 12 208 0,1 33,1
  Saint Lucia 12 180 0,1 6,7
  Seychellit 12 079 0,1 13,0
  Itä-Timor 11 565 0,1 1,0
  Grenada 11 367 0,1 10,7
  Turks- ja Caicossaaret 11 356 0,1 24,8
  Saint Vincent ja Grenadiinit 10 260 0,1 9,4
  Päiväntasaajan Guinea 10 141 0,1 1,3
  Gibraltar 9 662 0,1 33,0
  Brittiläiset Neitsytsaaret 9 144 0,1 32,3
  Salomonsaaret 7 870 0,1 1,4
  Anguilla 6 520 0,1 45,6
  Dominica 6 419 0,1 8,9
  São Tomé ja Príncipe 6 345 0,1 3,3
  Grönlanti 5 694 0,1 10,4
  Saint Kitts ja Nevis 5 673 0,1 10,5
  Samoa 5 623 0,1 3,0
  Palau 5 590 0,1 27,8
  Tonga 5 436 0,1 4,8
  Länsi-Sahara 4 932 0,1 0,9
  San Marino 4 399 0,1 15,4
  Färsaaret 3 641 0,1 7,4
  Cookinsaaret 3 234 0,1 15,4
  Vanuatu 3 108 0,1 1,3
  Lesotho 3 095 0,1 0,1
  Wallis ja Futuna 2 885 0,1 20,5
  Kiribati 2 619 0,1 2,6
  Mikronesian liittovaltio 2 600 0,1 2,6
  Nauru 2 070 0,1 21,1
  Falklandinsaaret 1 975 0,1 62,1
  Marshallinsaaret 1 705 0,1 3,2
  Montserrat 1 321 0,1 25,9
  Saint Pierre ja Miquelon 972 0,1 17,1
  Vatikaanivaltio 799 0,1 100,0
  Saint Helena 590 0,1 14,3
  Niue 552 0,1 37,1
  Tokelau 298 0,1 25,4
  Tuvalu 148 0,1 1,6

2005Muokkaa

Sija Valtio Maahanmuuttajien lukumäärä Maailman maahanmuuttajien väkimäärä (%) Lisätietoa
1   Yhdysvallat 38 355 000 20,56 12,81
2   Venäjä 12 080 000 6,474 8,483
3   Saksa 10 144 000 5,437 12,31
4   Ukraina 6 833 000 3,662 14,7
5   Ranska 6 471 000 3,468 10,18
6   Saudi-Arabia 6 361 000 3,409 25,25
7   Kanada 6 200 000 3,272 18,76
8   Intia 5 700 000 3,055 0,517
9   Britannia 5 408 000 2,898 8,982
10   Espanja 4 790 000 2,567 10,79
11   Australia 4 097 000 2,196 19,93
12   Kiina 3 852 000 2,064 0,2944
13   Pakistan 3 254 000 1,744 1,984
14   Arabiemiirikunnat 3 212 000 1,722 71,4
  Hongkong 2 999 000 1,607 42,59
15   Israel 2 661 000 1,426 37,87
16   Italia 2 519 000 1,35 4,288
17   Kazakstan 2 502 000 1,341 16,88
18   Norsunluurannikko 2 371 000 1,271 13,06
19   Jordania 2 225 000 1,193 39,01
20   Japani 2 048 000 1,098 1,599
21   Iran 1 959 000 1,05 2,861
22   Singapore 1 843 000 0,9878 42,6
  Palestiina 1 680 000 0,9004 45,38
23   Ghana 1 669 000 0,8945 7,548
24   Kuwait 1 669 000 0,8945 62,11
25   Sveitsi 1 660 000 0,8897 22,89
26   Malesia 1 639 000 0,8784 6,15
27   Alankomaat 1 638 000 0,8779 10,05
28   Argentiina 1 500 000 0,8039 3,871
29   Turkki 1 328 000 0,7118 1,814
30   Uzbekistan 1 268 000 0,6796 4,768
31   Itävalta 1 234 000 0,6614 14,9
32   Valko-Venäjä 1 191 000 0,6383 12,21
33   Ruotsi 1 117 000 0,5987 12,3
34   Etelä-Afrikka 1 106 000 0,5928 2,332
35   Thaimaa 1 050 000 0,5628 1,635
36   Bangladesh 1 032 000 0,5531 0,7277
37   Venezuela 1 010 000 0,5413 3,776
38   Syyria 985 000 0,5279 5,173
39   Kreikka 974 000 0,522 8,662
40   Nigeria 971 000 0,5204 0,7382
41   Nepal 819 000 0,5 < 0,5 3,018
42   Tansania 792 000 0,5 < 0,5 2,066
43   Burkina Faso 773 000 0,5 < 0,5 5,844
44   Portugali 764 000 0,5 < 0,5 7,204
45   Belgia 719 000 0,5 < 0,5 6,901
46   Puola 703 000 0,5 < 0,5 1,843
47   Kroatia 661 000 0,5 < 0,5 14,52
48   Libanon 657 000 0,5 < 0,5 16,96
49   Meksiko 644 000 0,5 < 0,5 0,6017
50   Uusi-Seelanti 642 000 0,5 < 0,5 15,48
51   Brasilia 641 000 0,5 < 0,5 0,3439
52   Sudan 639 000 0,5 < 0,5 1,727
53   Qatar 637 000 0,5 < 0,5 75,9
54   Oman 628 000 0,5 < 0,5 24,46
55   Libya 618 000 0,5 < 0,5 10,56
56   Irlanti 585 000 0,5 < 0,5 13,81
57   Etiopia 555 000 0,5 < 0,5 0,7393
58   Etelä-Korea 551 000 0,5 < 0,5 1,152
59   Kongon demokraattinen tasavalta 539 000 0,5 < 0,5 0,9086
60   Uganda 518 000 0,5 < 0,5 1,876
61   Serbia ja Montenegro 512 000 0,5 < 0,5 4,726
62   Zimbabwe 511 000 0,5 < 0,5 3,928
63   Tšekki 453 000 0,5 < 0,5 4,413
64   Latvia 449 000 0,5 < 0,5 19,46
65   Costa Rica 441 000 0,5 < 0,5 10,19
66   Moldova 440 000 0,5 < 0,5 12,96
67   Tšad 437 000 0,5 < 0,5 4,483
68   Mosambik 406 000 0,5 < 0,5 2,051
69   Guinea 406 000 0,5 < 0,5 4,318
70   Tanska 389 000 0,5 < 0,5 7,163
71   Filippiinit 374 000 0,5 < 0,5 0,4503
72   Sri Lanka 368 000 0,5 < 0,5 1,774
73   Kenia 345 000 0,5 < 0,5 1,007
74   Norja 655 000 0,5 < 0,5 13,1
75   Senegal 326 000 0,5 < 0,5 2,796
76   Unkari 316 000 0,5 < 0,5 3,136
77   Tadžikistan 306 000 0,5 < 0,5 4,703
78   Kambodža 304 000 0,5 < 0,5 2,16
79   Bahrain 295 000 0,5 < 0,5 42,22
80   Kongon tasavalta 288 000 0,5 < 0,5 7,202
81   Kirgisia 288 000 0,5 < 0,5 5,471
82   Somalia 282 000 0,5 < 0,5 3,427
83   Malawi 279 000 0,5 < 0,5 2,165
84   Sambia 275 000 0,5 < 0,5 2,357
85   Jemen 265 000 0,5 < 0,5 1,263
  Macao 257 000 0,5 < 0,5 51,09
86   Gabon 245 000 0,5 < 0,5 17,7
87   Algeria 242 000 0,5 < 0,5 0,7366
88   Armenia 235 000 0,5 < 0,5 7,308
89   Gambia 232 000 0,5 < 0,5 15,29
90   Chile 231 000 0,5 < 0,5 1,406
91   Turkmenistan 224 000 0,5 < 0,5 4,634
92   Viro 202 000 0,5 < 0,5 15,19
93   Georgia 191 000 0,1 < 0,1 4,269
94   Togo 183 000 0,1 < 0,1 2,978
95   Azerbaidžan 182 000 0,1 < 0,1 2,164
96   Benin 175 000 0,1 < 0,1 2,074
97   Luxemburg 174 000 0,1 < 0,1 37,42
98   Paraguay 168 000 0,1 < 0,1 2,728
99   Slovenia 167 000 0,1 < 0,1 8,332
100   Egypti 166 000 0,1 < 0,1 0,2242
101   Liettua 165 000 0,1 < 0,1 4,809
102   Indonesia 160 000 0,1 < 0,1 0,0718
103   Suomi 156 000 0,1 < 0,1 2,962
104   Dominikaaninen tasavalta 156 000 0,1 < 0,1 1,754
105   Namibia 143 000 0,1 < 0,1 7,041
106   Kamerun 137 000 0,1 < 0,1 0,8394
107   Romania 133 000 0,1 < 0,1 0,596
108   Marokko 132 000 0,1 < 0,1 0,4193
109   Brunei 124 000 0,1 < 0,1 33,16
110   Slovakia 124 000 0,1 < 0,1 2,296
111   Niger 124 000 0,1 < 0,1 0,8884
112   Kolumbia 123 000 0,1 < 0,1 0,2697
113   Ruanda 121 000 0,1 < 0,1 1,339
114   Pohjois-Makedonia 121 000 0,1 < 0,1 5,949
115   Sierra Leone 119 000 0,1 < 0,1 2,154
116   Myanmar 117 000 0,1 < 0,1 0,2316
117   Kypros 116 000 0,1 < 0,1 13,89
118   Bolivia 116 000 0,1 < 0,1 1,263
119   Ecuador 114 000 0,1 < 0,1 0,8618
120   Bulgaria 104 000 0,1 < 0,1 1,346
121   Panama 102 000 0,1 < 0,1 3,156
122   Burundi 100 000 0,1 < 0,1 1,325
123   Uruguay 84 000 0,1 < 0,1 2,426
124   Albania 83 000 0,1 < 0,1 2,317
125   Botswana 80 000 0,1 < 0,1 4,533
126   Keski-Afrikan tasavalta 76 000 0,1 < 0,1 1,882
127   Kuuba 74 000 0,1 < 0,1 0,6501
128   Komorit 67 000 0,1 < 0,1 8,396
129   Mauritania 66 000 0,1 < 0,1 2,151
130   Madagaskar 63 000 0,1 < 0,1 0,3386
131   Angola 56 000 0,1 < 0,1 0,3513
132   Guatemala 53 000 0,1 < 0,1 0,4141
133   Andorra 52 000 0,1 < 0,1 77,25
134   Liberia 50 000 0,1 < 0,1 1,523
135   Mali 46 000 0,1 < 0,1 0,3403
136   Swazimaa 45 000 0,1 < 0,1 4,36
137   Afganistan 43 000 0,1 < 0,1 0,144
138   Peru 42 000 0,1 < 0,1 0,1502
139   Belize 41 000 0,1 < 0,1 15,19
140   Bosnia ja Hertsegovina 41 000 0,1 < 0,1 0,9113
141   Tunisia 38 000 0,1 < 0,1 0,3762
142   Trinidad ja Tobago 38 000 0,1 < 0,1 2,912
143 Malline:North Korea 37 000 0,1 < 0,1 0,16
144   Bahama 32 000 0,1 < 0,1 9,907
145   Haiti 30 000 0,1 < 0,1 0,3518
146   Nicaragua 28 000 0,1 < 0,1 0,5103
147   Irak 28 000 0,1 < 0,1 0,0972
148   Barbados 26 000 0,1 < 0,1 9,311
149   Honduras 26 000 0,1 < 0,1 0,3609
150   Monaco 25 000 0,1 < 0,1 70,11
151   Laos 25 000 0,1 < 0,1 0,422
152   Papua-Uusi-Guinea 25 000 0,1 < 0,1 0,4247
153   El Salvador 24 000 0,1 < 0,1 0,3429
154   Islanti 23 000 0,1 < 0,1 7,667
155   Mauritius 21 000 0,1 < 0,1 1,687
156   Vietnam 21 000 0,1 < 0,1 0,0249
157   Djibouti 20 000 0,1 < 0,1 2,522
158   Guinea-Bissau 19 000 0,01 < 0,01 1,198
159   Antigua ja Barbuda 18 000 0,01 < 0,01 22,09
160   Jamaika 18 000 0,01 < 0,01 0,679
161   Fidži 17 000 0,01 < 0,01 2,005
162   Eritrea 15 000 0,01 < 0,01 0,3408
163   Liechtenstein 12 000 0,01 < 0,01 35,31
164   Grenada 11 000 0,01 < 0,01 10,68
165   Malta 11 000 0,01 < 0,01 2,723
166   Kap Verde 11 000 0,01 < 0,01 2,17
167   Saint Vincent ja Grenadiinit 10 000 0,01 < 0,01 8,403
168   Bhutan 10 000 0,01 < 0,01 0,448
169   Saint Lucia 9 000 0,01 < 0,01 5,6
170   Samoa 9 000 0,01 < 0,01 4,865
171   Mongolia 9 000 0,01 < 0,01 0,3401
172   San Marino 9 000 0,01 < 0,01 32,01
173   São Tomé ja Príncipe 7 000 0,01 < 0,01 4,459
174   Päiväntasaajan Guinea 6 000 0,01 < 0,01 1,19
175   Lesotho 6 000 0,01 < 0,01 0,334
176   Itä-Timor 6 000 0,01 < 0,01 0,6336
177   Dominica 5 000 0,01 < 0,01 7,257
178   Nauru 5 000 0,01 < 0,01 38,45
179   Seychellit 5 000 0,01 < 0,01 6,199
180   Suriname 5 000 0,01 < 0,01 1,114
181   Mikronesian liittovaltio 4 000 0,01 < 0,01 3,687
182   Saint Kitts ja Nevis 4 000 0,01 < 0,01 9,369
183   Palau 3 000 0,01 < 0,01 15,04
184   Kiribati 3 000 0,01 < 0,01 3,02
185   Cookinsaaret 3 000 0,01 < 0,01 16,04
186   Malediivit 3 000 0,01 < 0,01 0,9119
187   Salomonsaaret 3 000 0,01 < 0,01 0,6276
188   Marshallinsaaret 2 000 0,01 < 0,01 3,228
189   Vatikaanivaltio 1 000 0,01 < 0,01 100
190   Tonga 1 000 0,01 < 0,01 0,9804
191   Vanuatu 1 000 0,01 < 0,01 0,4739
192   Guyana 1 000 0,01 < 0,01 0,1332
193   Tuvalu 300 0,01 < 0,01 2,873
194   Niue 100 0,01 < 0,01 4,617


LähteetMuokkaa

  1. Trends in International Migrant Stock: The 2013 Revision
  2. M1 “World Population Policies 2005” United Nations Department of Economic and Social Affairs March 2006, ISBN 978-92-1-151420-9,
  3. “International Migration 2006” United Nations Department of Economic and Social Affairs Population Division, United Nations Publication No, E,06,XIII,6 March 2006,