Luettelo valtioiden maarajojen pituuksista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo valtioiden maarajojen pituuksista. Lisäksi luettelossa on rajanaapureiden määrät. Joillakin valtioilla on eksklaaveja ja ne on huomioitu luettelossa. Luettelossa on huomioitu myös kiistanalaisia alueita sekä merentakaisia alueita.

Tiedot on koottu CIA:n julkaisemasta World Factbookista, joka käyttää saatavilla olevien kansallisten tilastoviranomaisten lukuja, mutta koska mittausmenetelmät vaihtelevat valtioittain, eivät ne ole täysin tarkkoja tai vertailukelpoisia keskenään.[1] "Maaraja" voi olla kuivan maan sijasta joessa tai järvessä (esimerkiksi Suomen ja Ruotsin välillä). Suomen rajojen pituustiedot CIA Factbookissa poikkeavat suomalaisten rajankäyntiviranomaisten tiedoista (ks. Suomen ja Ruotsin raja ja Suomen ja Norjan raja).

LuetteloMuokkaa

Valtio Maarajan pituus (km) Maaraja eri naapurimaiden kanssa
  Afganistan 5 529   Kiina: 76 km
  Iran: 936 km
  Pakistan: 2 430 km
  Tadžikistan: 1 206 km
  Turkmenistan: 744 km
  Uzbekistan: 137 km
  Albania 720   Kreikka: 282 km
  Kosovo: 112 km
  Pohjois-Makedonia: 151 km
  Montenegro: 172 km
  Algeria 6 343   Libya: 982 km
  Mali: 1 376 km
  Mauritania: 463 km
  Marokko: 1 559 km
  Niger: 956 km
  Tunisia: 965 km
  Länsi-Sahara: 42 km
  Andorra 120   Ranska: 56,6 km
  Espanja: 63,7 km
  Angola 5 198   Kongon demokraattinen tasavalta: 2 511 km
  Kongon tasavalta: 201 km
  Namibia: 1 376 km
  Sambia: 1 110 km
  Antigua ja Barbuda 0
  Argentiina 9 665   Bolivia: 832 km
  Brasilia: 1 224 km
  Chile: 5 150 km
  Paraguay: 1 880 km
  Uruguay: 579 km
  Armenia 1 254   Azerbaidžan: 787 km
  Georgia: 164 km
  Iran: 35 km
  Turkki: 268 km
  Australia 0
  Itävalta 2 562   Tšekki: 362 km
  Saksa: 784 km
  Unkari: 366 km
  Italia: 430 km
  Liechtenstein: 35 km
  Slovakia: 91 km
  Slovenia: 330 km
  Sveitsi: 164 km
  Azerbaidžan 2 013   Armenia: 787 km
  Georgia: 322 km
  Iran: 432 km
  Venäjä: 284 km
  Turkki: 9 km
  Bahama 0
  Bahrain 0
  Bangladesh 4 246   Intia: 4 053 km
  Myanmar: 193 km
  Barbados 0
  Valko-Venäjä 2 900   Latvia: 141 km
  Liettua: 502 km
  Puola: 407 km
  Venäjä: 959 km
  Ukraina: 891 km
  Belgia 1 385   Ranska: 620 km
  Saksa: 167 km
  Luxemburg: 148 km
  Alankomaat: 450 km
  Belize 516   Guatemala: 266 km
  Meksiko: 250 km
  Benin 1 989   Burkina Faso: 306 km
  Niger: 266 km
  Nigeria: 773 km
  Togo: 644 km
  Bhutan 1 075   Kiina: 470 km
  Intia: 605 km
  Bolivia 6 743   Argentiina: 832 km
  Brasilia: 3 400 km
  Chile: 861 km
  Paraguay: 750 km
  Peru: 900 km
  Bosnia ja Hertsegovina 1 459   Kroatia: 932 km
  Montenegro: 225 km
  Serbia: 302 km
  Botswana 4 015   Namibia: 1 360 km
  Etelä-Afrikka: 1 840 km
  Sambia: 0 15 km
  Zimbabwe: 813 km
  Brasilia 14 691   Argentiina: 1 224 km
  Bolivia: 3 400 km
  Kolumbia: 1 643 km
  Ranskan Guayana: 673 km
  Guyana: 1 119 km
  Paraguay: 1 290 km
  Peru: 1 560 km
  Suriname: 597 km
  Uruguay: 985 km
  Venezuela: 2 200 km
  Brunei 381   Malesia: 381 km
  Bulgaria 1 808   Kreikka: 494 km
  Pohjois-Makedonia: 148 km
  Romania: 608 km
  Serbia: 318 km
  Turkki
  Burkina Faso 3 193   Benin: 306 km
  Norsunluurannikko: 584 km
  Ghana: 549 km
  Mali: 1 000 km
  Niger: 628 km
  Togo: 126 km
  Burundi 974   Kongon demokraattinen tasavalta: 233 km
  Ruanda: 290 km
  Tansania: 451 km
  Kambodža 2 572   Laos: 541 km
  Thaimaa: 803 km
  Vietnam: 1 228 km
  Kamerun 4 591   Keski-Afrikan tasavalta: 797 km
  Tšad: 1 094 km
  Kongon tasavalta: 523 km
  Päiväntasaajan Guinea: 189 km
  Gabon: 298 km
  Nigeria: 1 690 km
  Kanada 8 894,2   Yhdysvallat: 8 893 km
  Grönlanti (Hanssaari)  : 1,2 km
  Kap Verde 0
  Keski-Afrikan tasavalta 5 213   Kamerun: 797 km
  Tšad: 1 197 km
  Kongon demokraattinen tasavalta: 1 577 km
  Kongon tasavalta: 467 km
  Etelä-Sudan: 682 km
  Sudan: 483 km
  Tšad 5 968   Kamerun: 1 094 km
  Keski-Afrikan tasavalta: 1 197 km
  Libya: 1 055 km
  Niger: 1 175 km
  Nigeria: 87 km
  Sudan: 1 360 km
  Chile 6 171   Argentiina: 5 300 km
  Bolivia: 861 km
  Peru: 160 km
  Kiina 22 147   Afganistan: 76 km
  Bhutan: 470 km
  Intia: 3 380 km
  Kazakstan: 1 533 km
  Pohjois-Korea: 1 416 km
  Kirgisia: 858 km
  Laos: 423 km
  Mongolia: 4 677 km
  Myanmar: 2 185 km
    Nepal: 1 236 km
  Pakistan: 523 km
  Venäjä: 3 645 km
  Tadžikistan: 414 km
  Vietnam: 1 281 km
  Kolumbia 6 004   Brasilia: 1 643 km
  Ecuador: 590 km
  Panama: 225 km
  Peru: 1 496 km
  Venezuela: 2 050 km
  Komorit 0
  Kongon demokraattinen tasavalta 10 730   Angola: 2 511 km
  Burundi: 233 km
  Keski-Afrikan tasavalta: 1 577 km
  Kongon tasavalta: 2 410 km
  Ruanda: 217 km
  Etelä-Sudan: 628 km
  Tansania: 459 km
  Uganda: 765 km
  Sambia: 1 930 km
  Kongon tasavalta 5 504   Angola: 201 km
  Kamerun: 523 km
  Keski-Afrikan tasavalta: 467 km
  Kongon demokraattinen tasavalta: 2 410 km
  Gabon: 1 903 km
  Costa Rica 639   Nicaragua: 309 km
  Panama: 330 km
  Norsunluurannikko 3 110   Burkina Faso: 584 km
  Ghana: 668 km
  Guinea: 610 km
  Liberia: 716 km
  Mali: 532 km
  Kroatia 2 197   Bosnia ja Hertsegovina: 932 km
  Unkari: 329 km
  Montenegro: 25 km
  Serbia: 241 km
  Slovenia: 670 km
  Kuuba 0
  Kypros 0
  Tšekki 1 881   Itävalta: 362 km
  Saksa: 815 km
  Puola: 658 km
  Slovakia: 215 km
  Tanska 68   Saksa: 68 km
  Tanskan kuningaskunta 1,2   Kanada :1,2, km (Grönlanti: Hanssaari)
  Djibouti 516   Eritrea: 109 km
  Etiopia: 349 km
  Somalia: 58 km
  Dominica 0
  Dominikaaninen tasavalta 360   Haiti: 360 km
  Itä-Timor 228   Indonesia: 228 km
  Ecuador 2 010   Kolumbia: 590 km
  Peru: 1 420 km
  Egypti 2 665   Palestiinalaishallinto: 11 km
  Israel: 266 km
  Libya: 1 115 km
  Sudan: 1 273 km
  El Salvador 545   Guatemala: 203 km
  Honduras: 342 km
  Päiväntasaajan Guinea 539   Kamerun: 189 km
  Gabon: 350 km
  Eritrea 1 626   Djibouti: 109 km
  Etiopia: 912 km
  Sudan: 605 km
  Viro 633   Latvia: 339 km
  Venäjä: 294 km
  Etiopia 5 328   Djibouti: 349 km
  Eritrea: 912 km
  Kenia: 861 km
  Somalia: 1 600 km
  Etelä-Sudan: 883 km
  Sudan: 723 km
  Fidži
  Suomi 2 690   Norja: 736 km
  Ruotsi: 614 km
  Venäjä: 1 340 km
  Ranska (Manner-Ranska) 2 889   Andorra: 56,6 km
  Belgia: 620 km
  Saksa: 451 km
  Italia: 488 km
  Luxemburg: 73 km
  Monaco: 4 ,4 km
  Espanja: 623 km
  Sveitsi: 573 km
  Ranskan merentakaiset alueet 1 237   Sint Maarten: 16 km
  Brasilia (Ranskan Guayana): 649 km
  Suriname (Ranskan Guayana): 556 km
  Gabon 2 551   Kamerun: 298 km
  Kongon tasavalta: 1 903 km
  Päiväntasaajan Guinea: 350 km
  Gambia 740   Senegal: 740 km
  Palestiina 62   Egypti: 11 km
  Israel: 51 km
  Georgia 1 461   Armenia: 164 km
  Azerbaidžan: 322 km
  Venäjä: 723 km
  Turkki: 252 km
  Saksa 3 621   Itävalta: 784 km
  Belgia: 167 km
  Tšekki: 815 km
  Tanska: 68 km
  Ranska: 451 km
  Luxemburg: 138 km
  Alankomaat: 577 km
  Puola: 456 km
  Sveitsi: 334 km
  Ghana 2 094   Burkina Faso: 549 km
  Norsunluurannikko: 668 km
  Togo: 877 km
  Kreikka 1 228   Albania: 282 km
  Bulgaria: 494 km
  Turkki: 206 km
  Pohjois-Makedonia: 246 km
  Grenada
  Guatemala 1 687   Belize: 266 km
  El Salvador: 203 km
  Honduras: 256 km
  Meksiko: 962 km
  Guinea 3 399   Norsunluurannikko: 610 km
  Guinea-Bissau: 386 km
  Liberia: 563 km
  Mali: 858 km
  Senegal: 330 km
  Sierra Leone: 652 km
  Guinea-Bissau 724   Guinea: 386 km
  Senegal: 338 km
  Guyana 2 462   Brasilia: 1 119 km
  Suriname: 600 km
  Venezuela: 743 km
  Haiti 360   Dominikaaninen tasavalta: 360 km
  Honduras 1 520   Guatemala: 256 km
  El Salvador: 342 km
  Nicaragua: 922 km
  Unkari 2 171   Itävalta: 366 km
  Kroatia: 329 km
  Romania: 443 km
  Serbia: 151 km
  Slovakia: 677 km
  Slovenia: 102 km
  Ukraina: 103 km
  Islanti 0
  Intia 14 103   Bangladesh: 4 053 km
  Bhutan: 605 km
  Kiina: 3 380 km
  Myanmar: 1 463 km
    Nepal: 1 690 km
  Pakistan: 2 912 km
  Indonesia 2 830   Itä-Timor: 228 km
  Malesia: 1 782 km
  Papua-Uusi-Guinea: 820 km
  Iran 5 440   Afganistan: 936 km
  Armenia: 35 km
  Azerbaidžan: 432 km
  Irak: 1 458 km
  Pakistan: 909 km
  Turkki: 499 km
  Turkmenistan: 992 km
  Irak 3 650   Iran: 1 458 km
  Jordania: 181 km
  Kuwait: 240 km
  Saudi-Arabia: 814 km
  Syyria: 605 km
  Turkki: 352 km
  Irlanti 499   Britannia: 499 km
  Israel 1 017   Egypti: 266 km
  Palestiinalaishallinto: 358 km
  Jordania: 238 km
  Libanon: 79 km
  Syyria: 76 km
  Italia 1 932   Itävalta: 430 km
  Ranska: 488 km
  San Marino: 39 km
  Slovenia: 232 km
  Sveitsi: 740 km
  Vatikaanivaltio: 3,2 km
  Jamaika 0
  Jordania 1 635   Irak: 181 km
  Israel: 238 km
  Saudi-Arabia: 744 km
  Syyria: 375 km
  Palestiinalaishallinto: 97 km
  Kazakstan 12 012   Kiina: 1 533 km
  Kirgisia: 1 051 km
  Venäjä: 6 846 km
  Turkmenistan: 379 km
  Uzbekistan: 2 203 km
  Kenia 3 477   Etiopia: 861 km
  Somalia: 682 km
  Etelä-Sudan: 232 km
  Tansania: 769 km
  Uganda: 933 km
  Kiribati 0
  Pohjois-Korea 1 673   Kiina: 1 416 km
  Etelä-Korea: 238 km
  Venäjä: 19 km
  Etelä-Korea 238   Pohjois-Korea: 238 km
  Kosovo 701   Albania: 112 km
  Pohjois-Makedonia: 159 km
  Montenegro: 79 km
  Serbia: 352 km
  Kuwait 462   Irak: 240 km
  Saudi-Arabia: 222 km
  Kirgisia 3 878   Kiina: 858 km
  Kazakstan: 1 051 km
  Tadžikistan: 870 km
  Uzbekistan: 1 099 km
  Laos 5 083   Kambodža: 541 km
  Kiina: 423 km
  Myanmar: 235 km
  Thaimaa: 1 754 km
  Vietnam: 2 130 km
  Latvia 1 150   Valko-Venäjä: 141 km
  Viro: 339 km
  Liettua: 453 km
  Venäjä: 217 km
  Libanon 454   Israel: 79 km
  Syyria: 375 km
  Lesotho 909   Etelä-Afrikka: 909 km
  Liberia 1 585   Guinea: 563 km
  Norsunluurannikko: 716 km
  Sierra Leone: 306 km
  Libya 4 348   Algeria: 982 km
  Tšad: 1 055 km
  Egypti: 1 115 km
  Niger: 354 km
  Sudan: 383 km
  Tunisia: 459 km
  Liechtenstein 76   Itävalta: 34,9 km
  Sveitsi: 41,1 km
  Liettua 1 273   Valko-Venäjä: 502 km
  Latvia: 453 km
  Puola: 91 km
  Venäjä: 227 km
  Luxemburg 359   Belgia: 148 km
  Ranska: 73 km
  Saksa: 138 km
  Pohjois-Makedonia 766   Albania: 151 km
  Bulgaria: 148 km
  Kreikka: 246 km
  Kosovo: 159 km
  Serbia: 62 km
  Madagaskar 0
  Malawi 2 881   Mosambik: 1 569 km
  Tansania: 475 km
  Sambia: 837 km
  Malesia 3 147   Brunei: 381 km
  Indonesia: 1 782 km
  Thaimaa: 506 km
  Malediivit 0
  Mali 7 243   Algeria: 1 376 km
  Burkina Faso: 1 000 km
  Norsunluurannikko: 532 km
  Guinea: 858 km
  Mauritania: 2 237 km
  Niger: 821 km
  Senegal: 419 km
  Malta 0
  Marshallinsaaret 0
  Mauritania 5 074   Algeria: 463 km
  Mali: 2 237 km
  Senegal: 813 km
  Länsi-Sahara: 1 561 km
  Mauritius 0
  Meksiko 4 353   Belize: 250 km
  Guatemala: 962 km
  Yhdysvallat: 3 141 km
  Mikronesia 0
  Moldova 1 389   Romania: 450 km
  Ukraina: 939 km
  Monaco 4,4   Ranska: 4,4 km
  Mongolia 8 220   Kiina: 4 677 km
  Venäjä: 3 485 km
  Montenegro 625   Albania: 172 km
  Bosnia ja Hertsegovina: 225 km
  Kroatia: 25 km
  Kosovo: 79 km
  Serbia: 124 km
  Marokko 2 018   Algeria: 1 559 km
  Länsi-Sahara: 443 km
  Espanja: 17 km
  Mosambik 4 571   Malawi: 1 569 km
  Etelä-Afrikka: 491 km
  Swazimaa: 105 km
  Tansania: 756 km
  Sambia: 419 km
  Zimbabwe: 1 231 km
  Myanmar 5 876   Bangladesh: 193 km
  Kiina: 2 185 km
  Intia: 1 463 km
  Laos: 235 km
  Thaimaa: 1 800 km
  Namibia 3 936   Angola: 1 376 km
  Botswana: 1 360 km
  Etelä-Afrikka: 967 km
  Sambia: 233 km
  Nauru 0
    Nepal 2 926   Kiina: 1 236 km
  Intia: 1 690 km
  Alankomaat 1 027   Belgia: 450 km
  Saksa: 577 km
  Alankomaiden kuningaskunta 16   Ranska: 16 km (Saint Martin)
  Uusi-Seelanti 0
  Nicaragua 1 231   Costa Rica: 309 km
  Honduras: 922 km
  Niger 5 697   Algeria: 956 km
  Benin: 266 km
  Burkina Faso: 628 km
  Tšad: 1 175 km
  Libya: 354 km
  Mali: 821 km
  Nigeria: 1 497 km
  Nigeria 4 047   Benin: 773 km
  Kamerun: 1 690 km
  Tšad: 87 km
  Niger: 1 497 km
  Norja 2 551   Suomi: 736 km
  Ruotsi: 1 619 km
  Venäjä: 196 km
  Oman 1 374   Saudi-Arabia: 676 km
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat: 410 km
  Jemen: 288 km
  Pakistan 6 774   Afganistan: 2 430 km
  Kiina: 523 km
  Intia: 2 912 km
  Iran: 909 km
  Palau 0
  Palestiina 466   Egypti: 11 km
  Israel: 358  km
  Jordania: 97 km
  Panama 555   Kolumbia: 225 km
  Costa Rica: 330 km
  Papua-Uusi-Guinea 820   Indonesia: 820 km
  Paraguay 3 920   Argentiina: 1 880 km
  Bolivia: 750 km
  Brasilia: 1 290 km
  Peru 5 536   Bolivia: 900 km
  Brasilia: 1 560 km
  Chile: 160 km
  Kolumbia: 1 496 km
  Ecuador: 1 420 km
  Filippiinit 0
  Puola 2 788   Valko-Venäjä: 407 km
  Tšekki: 658 km
  Saksa: 456 km
  Liettua: 91 km
  Venäjä: 206 km
  Slovakia: 444 km
  Ukraina: 526 km
  Portugali 1 214   Espanja: 1 214 km
  Qatar 60   Saudi-Arabia: 60 km
  Romania 2 508   Bulgaria: 608 km
  Unkari: 443 km
  Moldova: 450 km
  Serbia: 476 km
  Ukraina: 531 km
  Venäjä 20 017   Azerbaidžan: 284 km
  Valko-Venäjä: 959 km
  Kiina: 3 645 km
  Viro: 294 km
  Suomi: 1 340 km
  Georgia: 723 km
  Kazakstan: 6 846 km
  Pohjois-Korea: 19 km
  Latvia: 217 km
  Liettua: 227 km
  Mongolia: 3 485 km
  Norja: 196 km
  Puola: 206   km
  Ukraina: 1 576 km
  Ruanda 893   Burundi: 290 km
  Kongon demokraattinen tasavalta: 217 km
  Tansania: 217 km
  Uganda: 169 km
  Saint Kitts ja Nevis 0
  Saint Lucia 0
  Saint Vincent ja Grenadiinit 0
  Samoa 0
  San Marino 39   Italia: 39 km
  São Tomé ja Príncipe 0
  Saudi-Arabia 4 431   Irak: 814 km
  Jordania: 744 km
  Kuwait: 222 km
  Oman: 676 km
  Qatar: 60 km
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat: 457 km
  Jemen: 1 458 km
  Senegal 2 640   Gambia: 740 km
  Guinea: 330 km
  Guinea-Bissau: 338 km
  Mali: 419 km
  Mauritania: 813 km
  Serbia 2 027   Bosnia ja Hertsegovina: 302 km
  Bulgaria: 318 km
  Kroatia: 241 km
  Unkari: 151 km
  Kosovo: 352 km
  Pohjois-Makedonia: 62 km
  Montenegro: 124 km
  Romania: 476 km
  Seychellit 0
  Sierra Leone 958   Guinea: 652 km
  Liberia: 306 km
  Singapore 0
  Slovakia 1 524   Itävalta: 91 km
  Tšekki: 215 km
  Unkari: 677 km
  Puola: 444 km
  Ukraina: 97 km
  Slovenia 1 334   Itävalta: 330 km
  Kroatia: 670 km
  Italia: 232 km
  Unkari: 102 km
  Salomonsaaret 0
  Somalia 2 340   Djibouti: 58 km
  Etiopia: 1 600 km
  Kenia: 682 km
  Etelä-Afrikka 4 862   Botswana: 1 840 km
  Lesotho: 909 km
  Mosambik: 491 km
  Namibia: 967 km
  Swazimaa: 430 km
  Zimbabwe: 225 km
  Etelä-Sudan 4 797   Keski-Afrikan tasavalta: 682 km
  Kongon demokraattinen tasavalta: 628 km
  Etiopia: 883 km
  Kenia: 232 km
  Sudan: 1 937 km
  Uganda: 435 km
  Espanja 1 918   Andorra: 63,7 km
  Ranska: 623 km
  Gibraltar: 1,2 km
  Portugali: 1 214 km
  Marokko: 17 km
  Sri Lanka 0
  Sudan 6 764   Keski-Afrikan tasavalta: 483 km
  Tšad: 1 360 km
  Egypti: 1 273 km
  Eritrea: 605 km
  Etiopia: 723 km
  Libya: 383 km
  Etelä-Sudan: 1 937 km
  Suriname 1 707   Brasilia: 597 km
  Ranskan Guayana: 510 km
  Guyana: 600 km
  Swazimaa 535   Mosambik: 105 km
  Etelä-Afrikka: 430 km
  Ruotsi 2 233   Suomi: 614 km
  Norja: 1 619 km
  Sveitsi 1 852   Itävalta: 164 km
  Ranska: 573 km
  Italia: 740 km
  Liechtenstein: 41 km
  Saksa: 334 km
  Syyria 2 253   Irak: 605 km
  Israel: 76 km
  Jordania: 375 km
  Libanon: 375 km
  Turkki: 822 km
  Taiwan 0
  Tadžikistan 3 651   Afganistan: 1 206 km
  Kiina: 414 km
  Kirgisia: 870 km
  Uzbekistan: 1 161 km
  Tansania 3 861   Burundi: 451 km
  Kongon demokraattinen tasavalta: 459 km
  Kenia: 769 km
  Malawi: 475 km
  Mosambik: 756 km
  Ruanda: 217 km
  Uganda: 396 km
  Sambia: 338 km
  Thaimaa 4 863   Kambodža: 803 km
  Laos: 1 754 km
  Malesia: 506 km
  Myanmar: 1 800 km
  Togo 1 647   Benin: 644 km
  Burkina Faso: 126 km
  Ghana: 877 km
  Tonga 0
  Trinidad ja Tobago 0
  Tunisia 1 424   Algeria: 965 km
  Libya: 459 km
  Turkki 2 648   Armenia: 268 km
  Azerbaidžan: 9 km
  Bulgaria: 240 km
  Georgia: 252 km
  Kreikka: 206 km
  Iran: 499 km
  Irak: 352 km
  Syyria: 822 km
  Turkmenistan 3 736   Afganistan: 744 km
  Iran: 992 km
  Kazakstan: 379 km
  Uzbekistan: 1 621 km
  Tuvalu 0
  Uganda 2 698   Kongon demokraattinen tasavalta: 765 km
  Kenia: 933 km
  Ruanda: 169 km
  Etelä-Sudan: 435 km
  Tansania: 396 km
  Ukraina 4 663   Valko-Venäjä: 891 km
  Unkari: 103 km
  Moldova: 939 km
  Puola: 526 km
  Romania: 531 km
  Venäjä: 1 576 km
  Slovakia: 97 km
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat 867   Oman: 410 km
  Saudi-Arabia: 457 km
  Britannia 499   Irlanti: 499 km
  Brittiläiset merentakaiset alueet 1,2   Espanja: 1,2 km (Gibraltar)
  Yhdysvallat 12 034   Kanada: 8 893 km
  Meksiko: 3 141 km
  Uruguay 1 564   Argentiina: 579 km
  Brasilia: 985 km
  Uzbekistan 6 221   Afganistan: 137 km
  Kazakstan: 2 203 km
  Kirgisia: 1 099 km
  Tadžikistan: 1 161 km
  Turkmenistan: 1 621 km
  Vanuatu 0
  Vatikaanivaltio 3,2   Italia: 3,2 km
  Venezuela 4 993   Brasilia: 2 200 km
  Kolumbia: 2 050 km
  Guyana: 743 km
  Vietnam 4 639   Kambodža: 1 228 km
  Kiina: 1 281 km
  Laos: 2 130 km
  Länsi-Sahara 2 046   Algeria: 42 km
  Mauritania: 1 561 km
  Marokko: 443 km
  Jemen 1 746   Oman: 288 km
  Saudi-Arabia: 1 458 km
  Sambia 5 667   Angola: 1 110 km
  Botswana: 0,15 km
  Kongon demokraattinen tasavalta: 1 930 km
  Malawi: 837 km
  Mosambik: 419 km
  Namibia: 233 km
  Tansania: 338 km
  Zimbabwe: 797 km
  Zimbabwe 3 066   Botswana: 813 km
  Mosambik: 1 231 km
  Etelä-Afrikka: 225 km
  Sambia: 797 km

EnnätyksiäMuokkaa

  • Pisin maaraja:   Kiina: 22 147 km

LähteetMuokkaa

  1. Field Listing: Land boundaries The World Factbook. Washington: Central Intelligence Agency. Viitattu 17.7.2022. (englanniksi)