Luettelo maailman uskontojen väkimäärästä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo maailman uskontojen väkiluvusta.

Maapallon väkiluvusta 7167 miljoonaa uskontokuntiin kuuluvaa ihmistä.

Sisällysluettelo

Kannattaja-arvio[1]Muokkaa

Uskonto Kannattajien väkimäärä Prosentti
Kristinusko 2,2 miljardia[2] 31,50%
Islam 1,6 miljardia[3] 22,32%
Sekularismi /Uskonnottomuus [4] /Agnostismi/Ateismi 1,1 miljardia 15,35%
Hindulaisuus 1 miljardia 13,95%
Kiinalaiset perinteiset uskonnot (taolaisuus ja konfutsealaisuus) 394 miljoonaa 5,50%
Buddhalaisuus 376 miljoonaa 5,25%
Etniset uskonnot 300 miljoonaa 4,19%
Afrikkalaiset perinteiset uskonnot 100 miljoonaa 1,40%
Sikhiläisyys 30 miljoonaa 0,32%
Spiritismi 15 miljoonaa 0,21%
Juutalaisuus 14 miljoonaa 0,20%
Bahailaisuus 7,0 miljoonaa 0,10%
Jainalaisuus 4,2 miljoonaa 0,06%
Šintolaisuus 4,0 miljoonaa 0,06%
Cao Dai 4,0 miljoonaa 0,06%
Zarahustralaisuus 2,6 miljoonaa 0,04%
Tenrikyo 2,0 miljoonaa 0,02%
Uuspakanallisuus 1,0 miljoonaa 0,01%
Unitaariuniversalismi 0,8 miljoonaa 0,01%
Rastafarilaisuus 0,6 miljoonaa 0,01%
Yhteensä 7167 miljoonaa 100%

Suhteessa maan koko väestöönMuokkaa

KristinuskoMuokkaa

 
Kristittyjen määrä maittain, 2014
  1.   Vatikaanivaltio 100% (100% katolilaisia)
  2.   Pitcairn 100% (100% adventistejä)[5]
  3.   Samoa ~99%[6] (enemmistö protestantteja)
  4.   Romania 99% (enemmistö ortodokseja)
  5.   Amerikan Samoa 98,3%[7] (enemmistö protestantteja)
  6.   Malta 98,1%[8] (enemmistö katolilaisia)
  7.   Venezuela 98%[9] (71% katolilaisia)
  8.   Kreikka 98% [10] (95% ortodokeja)
  9.   Marshallinsaaret 97,2%[11] (enemmistö protestantteja)
  10.   Tonga 97,2%[12] (enemmistö protestantteja)
  11.   San Marino 97%[13] (~97% katolilaisia)
  12.   Paraguay 96,9%[14] (enemmistö katolilaisia)
  13.   Peru 96,5%[15] (enemmistö katolilaisia)
  14.   El Salvador 96,4%[16] (enemmistö katolilaisia)
  15.   Kiribati 96%[17] (enemmistö protestantteja)
  16.   Mikronesia ~96%[18] (enemmistö protestantteja)
  17.   Barbados 95,1%[19] (enemmistö protestantteja)
  18.   Papua-Uusi-Guinea 94,8%[20] (enemmistö protestantteja)
  19.   Itä-Timor 94,2%[21][22] (enemmistö katolilaisia)
  20.   Armenia 93,5%[23] (enemmistö ortodokseja)

IslamMuokkaa

 
Muslimien määrä maittain 2014.
  1.   Malediivit 100% (enemmistö sunneja)[24]
  2.   Mauritania 100% (enemmistö sunneja)
  3.   Saudi-Arabia 100%[25] (90–95% sunneja, 5–10% shiioja[25])
  4.   Turkki 99,8% (75% sunneja, 25% shiioja)[26]
  5.   Somalia 99,8% (enemmistö sunneja)[27]
  6.   Afganistan ~99%[28] (enemmistö sunneja, 20% shiioja)[29]
  7.   Jemen 99,1% (99,9%) (53% sunneja, 47% shiioja[30])
  8.   Marokko 98,7% (enemmistö sunneja)
  9.   Algeria 98,3%[31] (enemmistö sunneja)
  10.   Iran 98% (enemmistö shiioja)[32]
  11.   Tunisia 98% (enemmistö sunneja)
  12.   Komorit 98% (enemmistö sunneja)[33]
  13.   Sudan 97%[34] (enemmistö sunneja)
  14.   Libya 96,6% (99%)[35] (sunneja)
  15.   Pakistan 96,4%[36] (75% sunneja, 25% shiioja)[37]
  16.   Irak 95% (enemmistö shiioja)[38]
  17.   Kuwait 95% (enemmistö shiioja)
  18.   Djibouti 94% (enemmistö sunneja)[39]
  19.   Niger 93% (enemmistö sunneja)[40]
  20.   Azerbaidžan 91,6[41] (enemmistö shiioja)[42]
  21.   Bangladesh 89,4% (sunneja)[43]
  22.   Egypti 89,3% (sunneja)[44]
  23.   Bahrain 79%[45] (enemmistö shiioja)[30]

Uskonnottomuus ja ateismiMuokkaa

 
Uskonnottomien ja ateistien määrä maittain 2014.
  1.   Tšekki 70-81% (78%)
  2.   Viro 71–82% (76%)
  3.   Japani 64–88% (76%)[46]
  4.   Tanska 72%
  5.   Ruotsi 46–82% (64%)
  6.   Vietnam 44–81% (63%)
  7.   Macao 62%[47]
  8.   Hongkong 57%[48]
  9.   Ranska 43–64%[49] (54%)
  10.   Norja 31–72% (52%)
  11.   Kiina 47%[50]
  12.   Alankomaat 39–55% (47%)
  13.   Suomi 28–60% (44%)
  14.   Uusi-Seelanti 42%[51]
  15.   Britannia 31–52% (42%)[49]
    1.   Englanti ja   Wales 25%[52]
  16.   Etelä-Korea 30–52% (41%)
  17.   Saksa 25[53]–55%[54] (40%)
  18.   Unkari 32–46% (39%)
  19.   Belgia 42–43% (39%)
  20.   Bulgaria 34–40% (37%)
  21.   Slovenia 35–38% (37%)
  22.   Venäjä[55] 13–48% (31%)

HindulaisuusMuokkaa

 
Hindujen määrä maittain 2013
  1.   Nepal 81,3%[56]
  2.   Intia 79,8%[57]
  3.   Mauritius 54%[58]
  4.   Fidži 33,7%[59]
  5.   Guyana 28%[60]
  6.   Bhutan 25%[61]
  7.   Suriname 22,3%[62]
  8.   Trinidad ja Tobago 18.2%[63]
  9.   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 15%[64]
  10.   Sri Lanka 12,6%[65]
  11.   Kuwait 12%[66]
  12.   Bangladesh 9,6%[67]
  13.   Bahrain 8,1%[68]
  14.   Réunion 6,7%[69][arkistolinkki]
  15.   Malesia 6,3%[70]
  16.   Singapore 5,1%
  17.   Oman 3%
  18.   Seychellit 2,1%[71]
  19.   Uusi-Seelanti 2,0%[72]
  20.   Pakistan 1,8%
  21.   Indonesia 1,7%[73]
  22.   Yhdysvallat 0,7%[74]

BuddhalaisuusMuokkaa

 
Buddhalaisten määrä maittain, 2010

Kiinalaiset perinteiset uskonnot (taolaisuus ja kunfutsealaisuus)Muokkaa

  1.   Taiwan 33–80%[75]
  2.   Kiina 30%[76]
  3.   Hongkong 28%[48]
  4.   Macao 13,9%[47]
  5.   Singapore 8,5%[77]
  6.   Malesia 2,6%[78]
  7.   Etelä-Korea 0,2–1%[79]
  8.   Vietnam
  9.   Filippiinit 0,01–0,05%

Etniset uskonnotMuokkaa

  1.   Haiti 50%[80]
  2.   Guinea-Bissau 50%
  3.   Kamerun 40%
  4.   Togo 33%[81]
  5.   Norsunluurannikko 25%
  6.   Sudan 25%[82]
  7.   Benin 23%
  8.   Burundi 20%
  9.   Burkina Faso 15%
  10.   Uusi-Seelanti 15%[83]
  11.   Etelä-Afrikka 15%[84]
  12.   Kongon demokraattinen tasavalta 12%
  13.   Keski-Afrikan tasavalta 10%
  14.   Gabon 10%
  15.   Lesotho 10%
  16.   Nigeria 10%
  17.   Sierra Leone 10%[85]
  18.   Indonesia 9%[86]
  19.   Kenia 9%
  20.   Palau 9%[87]
  21.   Ghana 8,5%
  22.   Guinea 5%

SikhiläisyysMuokkaa

  1.   Intia 1,9%
  2.   Britannia 1,2%[88][89]
  3.   Kanada 0,9%[90]
  4.   Malesia 0,5%[91]
  5.   Fidži 0,3%[92]
  6.   Singapore 0,3%[93][94]
  7.   Yhdysvallat 0,2%[95][96]
  8.   Uusi-Seelanti 0,2%[97]
  9.   Australia 0,1%[98][99]
  10.   Italia 0,1%[100]

JuutalaisuusMuokkaa

 
Juutalaisten lukumäärä maittain.
  1.   Israel 75,4%[101]
  2.   Palestiina (vain Länsiranta) 12–14% [102]
  3.   Monaco 2,9%[103]
  4.   Yhdysvallat 2,1%[104]
  5.   Gibraltar 2,1%
  6.   Caymansaaret 1,7%[105]
  7.   Alankomaiden Antillit^ 1,3%
  8.   Kanada 1,1%
  9.   Ranska 0,8%[106]
  10.   Argentiina 0,6%[107]
  11.   Uruguay 0,5%[108]
  12.   Australia 0,5%
  13.   Unkari 0,5%[109]
  14.   Yhdysvaltain Neitsytsaaret 0,5%[109]
  15.   Latvia 0,3%[109]
  16.   Saksa 0,25%[53]
  17.   Alankomaat 0,2%[110]
  18.   Uusi-Seelanti 0,2%[109]
  19.   Ukraina 0,2%[109]
  20.   Venäjä 0,09%[111]

SpiritismiMuokkaa

  1.   Kuuba 10,3%
  2.   Jamaika 10,2%
  3.   Brasilia 4,8%
  4.   Suriname 3,6%
  5.   Haiti 2,7%
  6.   Dominikaaninen tasavalta 2,2%
  7.   Bahama 1,9%
  8.   Nicaragua 1,5%
  9.   Trinidad ja Tobago 1,4%
  10.   Guyana 1,3%
  11.   Venezuela 1,1%
  12.   Kolumbia 1,0%
  13.   Belize 1,0%
  14.   Honduras 0,9%
  15.   Puerto Rico 0,7%
  16.   Panama 0,5%
  17.   Islanti 0,5%
  18.   Guadeloupe 0,4%
  19.   Argentiina 0,2%
  20.   Guatemala 0,2%

Bahá'ísMuokkaa

  1.   Belize 2,5% [112][113]
  2.   Bolivia 2,2%
  3.   Sambia 1,8%
  4.   Mauritius 1,8% [114]
  5.   Guyana 1,6% [115]
  6.   Vanuatu 1,4%
  7.   Barbados 1,2% [116]
  8.   Trinidad ja Tobago 1,2%
  9.   Panama 1,2%
  10.   Kenia 1,0%
  11.   Lesotho 0,9%
  12.   Papua-Uusi-Guinea 0,9%
  13.   Réunion 0,9%
  14.   Tšad 0,9%
  15.   Botswana 0,8%
  16.   Gambia 0,8%
  17.   Suriname 0,8%
  18.   Kongon tasavalta 0,6%
  19.   Salomonsaaret 0,6%
  20.   Venezuela 0,6%

JainalaisuusMuokkaa

  1.   Intia 0,3%
  2.   Suriname 0,3%
  3.   Fidži 0,2%
  4.   Kenia 0,2%

Yhteensä maan koko väestöönMuokkaa

KristinuskoMuokkaa

  1.   Yhdysvallat 229 157 250[117]
  2.   Brasilia 169 213 130[118]
  3.   Venäjä 114 198 444[119]
  4.   Meksiko 106 204 560[120]
  5.   Nigeria 80 510 000[121]
  6.   Filippiinit 78 790 000[122]
  7.   Kiina 67 070 000[121]
  8.   Kongon demokraattinen tasavalta 63 150 000[121]
  9.   Ranska 55 948 600
  10.   Italia 55 832 000
  11.   Etiopia 51 477 950
  12.   Saksa 50 752 580[123]
  13.   Kolumbia 44 502 000
  14.   Ukraina 41 973 000
  15.   Etelä-Afrikka 40 243 000
  16.   Espanja 38 568 000
  17.   Puola 36 526 000
  18.   Kenia 33 625 790
  19.   Argentiina 33 497 100
  20.   Britannia 33 200 417
  21.   Uganda 29 943 000
  22.   Intia 28 436 000
  23.   Venezuela 28 340 790
  24.   Peru 27 365 100
  25.   Indonesia 24 123 000

IslamMuokkaa

 
Islaminuskoisten määrä valtioittain (väkimäärä)
  1.   Indonesia 206 986 560[73]
  2.   Pakistan 180 608 292
  3.   Intia 172 000 000
  4.   Bangladesh 132 937 800
  5.   Nigeria 80 000 000
  6.   Iran 73 238 340
  7.   Egypti 70 056 000
  8.   Turkki 70 036 838
  9.   Algeria 36 092 810
  10.   Marokko 31 351 800
  11.   Afganistan 30 112 680
  12.   Sudan 30 064 180
  13.   Irak 29 767 300
  14.   Etiopia 28 120 050
  15.   Saudi-Arabia 26 624 560
  16.   Uzbekistan 25 628 240
  17.   Jemen 23 836 523
  18.   Kiina 20 095 870
  19.   Syyria 19 601 750
  20.   Malesia 17 085 402

BuddhalaisuusMuokkaa

HindulaisuusMuokkaa

  1.   Intia 957 636 314
  2.   Nepal 21 354 570
  3.   Bangladesh 14 274 430
  4.   Indonesia 4 012 470[73]
  5.   Pakistan 2 603 895
  6.   Sri Lanka 2 554 606
  7.   Malesia 1 700 100
  8.   Yhdysvallat 1 543 730
  9.   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 1 239 610
  10.   Etelä-Afrikka 749 870
  11.   Mauritius 665 820
  12.   Britannia 630 000
  13.   Kanada 497 960
  14.   Tansania 403 570
  15.   Kuwait 328 440
  16.   Australia 275 500
  17.   Singapore 264 370
  18.   Fidži 261 097[59]
  19.   Trinidad ja Tobago 240 100[63]
  20.   Myanmar 203 000[124]
  21.   Bhutan 177 100
  22.   Saksa 120 000

JuutalaisuusMuokkaa

  1.   Yhdysvallat 6 588 065[125]
  2.   Israel 5 907 500[126]
  3.   Ranska 493 600
  4.   Kanada 375 000[109]
  5.   Britannia 291 000[109]
  6.   Venäjä 194 000[109]
  7.   Argentiina 181 800[109]
  8.   Saksa 119 000[109]
  9.   Australia 97 300[127]
  10.   Brasilia 95 300[109]
  11.   Ukraina 70 200[109]
  12.   Etelä-Afrikka 67 000[109]
  13.   Unkari 48 200[109]
  14.   Meksiko 39 200[109]
  15.   Belgia 30 000[109]
  16.   Italia 28 200[109]
  17.   Chile 18 500[109]
  18.   Turkki 17 400[109]
  19.   Uruguay 17 300[109]
  20.   Valko-Venäjä 12 000[109]

SikhiläisyysMuokkaa

  1.   Intia 22 892 600
  2.   Britannia 853 000
  3.   Kanada 620 200
  4.   Yhdysvallat 500 010
  5.   Malesia 120 000
  6.   Bangladesh 100 000[128]
  7.   Australia 72 300
  8.   Italia 70 000
  9.   Thaimaa 70 000
  10.   Myanmar 70 000
  11.   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 50 000
  12.   Saksa 40 000
  13.   Mauritius 37 700
  14.   Australia 72 300
  15.   Pakistan 29 150
  16.   Kenia 20 000
  17.   Kuwait 20 000
  18.   Filippiinit 20 000
  19.   Uusi-Seelanti 17 400
  20.   Indonesia 15 000
  21.   Singapore 14 500

Bahailaisuus[129]Muokkaa

  1.   Intia 1 897 651 [130][131]
  2.   Yhdysvallat 512 864
  3.   Kenia 422 782
  4.   Vietnam 388 802
  5.   Kongon demokraattinen tasavalta 282 916
  6.   Filippiinit 275 069
  7.   Iran 251 127
  8.   Sambia 241 112
  9.   Etelä-Afrikka 238 532
  10.   Bolivia 215 359
  11.   Tansania 190 419
  12.   Venezuela 169 811
  13.   Uganda 95 098
  14.   Tšad 94 499
  15.   Pakistan 87 259
  16.   Myanmar 78 915
  17.   Kolumbia 70 504
  18.   Malesia 67 549
  19.   Thaimaa 65 096
  20.   Papua-Uusi-Guinea 59 898

Jainalaisuus[132]Muokkaa

  1.   Intia 5 146 697
  2.   Yhdysvallat 79 459
  3.   Kenia 68 848
  4.   Britannia 16 869
  5.   Kanada 12 101
  6.   Tansania 9 002
  7.   Nepal 6 800
  8.   Uganda 2 663
  9.   Myanmar 2 398
  10.   Malesia 2 052
  11.   Etelä-Afrikka 1 918
  12.   Fidži 1 573
  13.   Japani 1 535
  14.   Australia 1 449
  15.   Suriname 1 217
  16.   Réunion 981
  17.   Belgia 815
  18.   Jemen 229

LähteetMuokkaa

  1. Major Religions of the World Ranked by Number of Adherents Viitattu 19 Jun 2010.
  2. ANALYSIS: Global Christianity 19.12.2011. Pewforum.org. Viitattu 17.8.2012.
  3. Executive Summary The Future of the Global Muslim Population. Pew Research Center. Viitattu 22 December 2011.
  4. Global Index of Religion and Atheism: Press Release Arkistoitu 16 October 2012. Viitattu 1 July 2015.
  5. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  6. Catholic Church Viitattu 14 February 2015.
  7. The Association of Religion Data Archives – National Profiles Viitattu 14 February 2015.
  8. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  9. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  10. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  11. Marshall Islands U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  12. 2006 Tonga Census Viitattu 14 February 2015.
  13. San Marino International Religious Freedom Report 2006. US Department of State: Diplomacy in Action. Viitattu 16.8.2012.
  14. US Department of State – Paraguay – International Religious Freedom Report 2005 Viitattu 3.6.2007.
  15. The Association of Religion Data Archives National Profiles Viitattu 14 February 2015.
  16. The Association of Religion Data Archives – National Profiles Viitattu 14 February 2015.
  17. Kiribati U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  18. Micronesia, Federated States of U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  19. Barbados U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  20. Papua New Guinea, Religion and Social Profile – National Profiles – International Data – TheARDA Viitattu 14 February 2015.
  21. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  22. http://w ww.state.gr
  23. The Association of Religion Data Archives – National Profiles Viitattu 14 February 2015.
  24. Maldives, South Asia Viitattu 14 February 2015.
  25. a b Mapping the Global Muslim Population: A Report on the Size and Distribution of the World’s Muslim Population October 2009. Pew Research Center.
  26. The Alevi of Anatolia December 1995. angelfire.com. Arkistoitu 23 April 2012.
  27. http://www.csbsju.edu/Documents/Peace%20Studies/pdf/New_Beginnings_Bilow_Cusub.pdf
  28. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  29. (October 2009) Mapping the Global Muslim Population: A Report on the Size and Distribution of the World's Muslim Population (PDF), Pew Research Center. Viitattu 2010-09-03. 
  30. a b The population of Shia: How many Shia are there in the world?
  31. africaglobal-sistercities.org Viitattu 14 February 2015.
  32. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  33. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  34. 404 – UNDP Viitattu 14 February 2015.
  35. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  36. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  37. Shia Muslims Population
  38. Mapping the Global Muslim Population: A Report on the Size and Distribution of the World’s Muslim Population Pew Research Center. October 7, 2009. Viitattu 28.1.2011.
  39. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  40. Niger, worldprayermap.co.uk (archived from the original on 2013-08-27)
  41. The World Factbook May 18, 2015. ”91.6%” Viitattu 23 May 2015.
  42. Berkley Center for Religion Peace and World Affairs July 2012. Georgetown University. Viitattu 23 May 2015.
  43. http://www.bbs.gov.bd/WebTestApplication/userfiles/Image/SVRS/SVRS-10.pdf
  44. The Association of Religion Data Archives – National Profiles Viitattu 14 February 2015.
  45. General Tables Bahraini Census 2010.
  46. Most Endorsed FREE Website Hosting Provider – Page Not Found Viitattu 14 February 2015.
  47. a b China (includes Tibet, Hong Kong, and Macau) U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  48. a b China (includes Tibet, Hong Kong, Macau) U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  49. a b Polls | Angus Reid Public Opinion
  50. "Global Index of Religiosity and Atheism", Gallup. Luettu 2012-11-28. 
  51. 2013 Census QuickStats about culture and identity – Religious affiliation 15 April 2014. Statistics New Zealand. Viitattu 7 February 2016.
  52. Religion in England and Wales 2011 Office for National Statistics. Viitattu 25.3.2013.
  53. a b Germany U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  54. According to a poll by Der Spiegel magazine, only 45% believe in God, and just a quarter in Jesus Christ.
  55. Russia U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  56. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  57. C-1 Population By Religious Community Census of India. Viitattu 14 February 2015.
  58. Dostert, Pierre Etienne. Africa 1997 (The World Today Series). Harpers Ferry, West Virginia: Stryker-Post Publications (1997), p. 162.
  59. a b Fiji Islands Bureau of Statistics – Religion
  60. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  61. Bhutan U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  62. Suriname U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  63. a b http://www.cso.gov.tt/sites/default/files/content/images/census/TRINIDAD%20AND%20TOBAGO%202011%20Demographic%20Report.pdf
  64. United Arab Emirates International Religious Freedom Report Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor. Viitattu 12.1.2011.
  65. Census of Population and Housing 2011 Viitattu 14 February 2015.
  66. Kuwait U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  67. Bangladesh : AT A GLANCE Viitattu 14 February 2015.
  68. http://indiandiaspora.nic.in/diasporapdf/chapter4.pdf
  69. [1]
  70. CIA – The World Factbook – Malaysia Malline:Webarchive
  71. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  72. http://www.teara.govt.nz/en/diverse-religions/page-2 Story: Diverse religions, p. 2: Hindus Te Ara: The Encyclopedia of New Zealand 2015
  73. a b c Peringatan Viitattu 14 February 2015.
  74. America’s Changing Religious Landscape 12 May 2015. Pew Research Center.
  75. Taiwan U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  76. Asia Sentinel – Independent news and analysis about Asia's politics, economics, culture and more Asia Sentinel. Viitattu 14 February 2015.
  77. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  78. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  79. Presidential Election in South Korea Highlights Influence of Christian Community Pew Research Center's Religion & Public Life Project. 12 December 2007. Viitattu 14 February 2015.
  80. Haiti U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  81. Togo U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  82. Sudan U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  83. New Zealand U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  84. South Africa U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  85. Sierra Leone U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  86. Indonesia U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  87. Palau U.S. Department of State. Viitattu 14 February 2015.
  88. Neiyyar, Dil. "Sikhs threaten census legal fight", BBC News, 2010-02-25. 
  89. "Sikhs celebrate harvest festival", BBC News, 2003-05-10. 
  90. Summary Tables
  91. Punjabis Without Punjabi Viitattu 14 February 2015.
  92. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  93. Religions in Singapore Viitattu 14 February 2015.
  94. focussingapore.com/information_singapore/singapore_religions/sikhism.htm
  95. Articles that mention California Viitattu 14 February 2015.
  96. ENA Homepage Viitattu 14 February 2015.
  97. New Zealand Association of Religion Data Archives.
  98. http://web.archive.org/web/20050619070219/http://www.apmab.gov.au/guide/religious2/religious_guide.pdf
  99. Redirect to Census data page Viitattu 14 February 2015.
  100. NRI Sikhs in Italy Viitattu 14 February 2015.
  101. Israel on eve of Rosh Hoshanah: Population hits 7.5m, 75.4% Jewish Haaretz.com. 16 September 2009. Viitattu 14 February 2015.
  102. The World Factbook Viitattu 14 February 2015.
  103. Joshua Project: Country – Monaco :: Joshua Project Joshua Project Viitattu 14 February 2015.
  104. Jewish Population in the United States, 2011
  105. Cayman Islands
  106. Jewish Population of the World – Jewish Virtual Library Viitattu 14 February 2015.
  107. "The Jewish People: Annual Assessment"[vanhentunut linkki]
  108. http://www.ine.gub.uy/enha2006/flash/Flash%206_Religion.pdf
  109. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u Jewish Population of the World – Jewish Virtual Library Viitattu 14 February 2015.
  110. Netherlands — Multicultural Netherlands
  111. Главная страница проекта "Арена" : Некоммерческая Исследовательская Служба "Среда" Viitattu 14 February 2015.
  112. 2010 Census of Belize Overview Viitattu April 23, 2017.
  113. 2010 Census of Belize Detailed Demographics of 2000 and 2010 Viitattu April 23, 2017.
  114. Resident population by religion and sex Statistics Mauritius. Arkistoitu October 16, 2013. Viitattu April 23, 2017.
  115. Chapter II, Population Composition, 2002 Census Statistics Bureau. Viitattu April 23, 2017.
  116. Redatam Census. Barbados Statistical Service. Arkistoitu 4 October 2010. Viitattu April 23, 2017.
  117. "Nones" on the Rise Pew Research Center's Religion & Public Life Project. 9 October 2012. Viitattu 14 February 2015.
  118. Brazilian Institute for Geography and Statistics
  119. https://rg.ru/2013/01/15/sociologia.html
  120. RR: Religious diversity is increasing in Mexico Viitattu 14 February 2015.
  121. a b c Table: Christian Population in Numbers by Country Pew Research Center's Religion & Public Life Project. 19 December 2011. Viitattu 14 February 2015.
  122. http://www.state.gov/documents/organization/208472.pdf
  123. Religionen & Weltanschauungsgemeinschaften in Deutschland: Mitgliederzahlen Viitattu 14 February 2015.
  124. [2] (archived from the original on 2007-12-20)
  125. Jewish Population in the United States by State – Jewish Virtual Library Viitattu 14 February 2015.
  126. 7340 L-3890330 00.html Israel 2010: 42% of Jews are secular ynet. Viitattu 14 February 2015.
  127. 2071.0 – Reflecting a Nation: Stories from the 2011 Census 2012–2013 Viitattu 14 February 2015.
  128. "Bangladesh: Christians Sikhs stress unity in first religious dialogue", Union of Catholic Asian News, 2 March 2009. 
  129. Most Baha'i Nations (2010) QuickLists > Compare Nations > Religions. The Association of Religion Data Archives. Viitattu 20.8.2013.
  130. C-01 Appendix : Details of Religious Community Shown Under 'Other Religions And Persuasions' In Main Table C-1- 2011 (India & States/UTs)
  131. Population Enumeration Data (Final Population)
  132. Most Jainist Nations (2005) Association of Religion Data Archives. Viitattu 23.7.2010.