Avaa päävalikko

Luettelo maailman uskontojen väkimäärästä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo maailman uskontojen kannattajamääristä.

Kannattaja-arvio[1]Muokkaa

Uskonto Kannattajien väkimäärä Prosentti
Kristinusko &&&&&02200000000.&&&&002 200 000 000[2] 31,50%
Islam &&&&&01600000000.&&&&001 600 000 000[3] 22,32%
Sekularismi /Uskonnottomuus [4] /Agnostismi/Ateismi &&&&&01100000000.&&&&001 100 000 000 15,35%
Hindulaisuus &&&&&01000000000.&&&&001 000 000 000 13,95%
Kiinalaiset perinteiset uskonnot (taolaisuus ja konfutsealaisuus) &&&&&&0394000000.&&&&00394 000 000 5,50%
Buddhalaisuus &&&&&&0376000000.&&&&00376 000 000 5,25%
Etniset uskonnot &&&&&&0300000000.&&&&00300 000 000 4,19%
Afrikkalaiset perinteiset uskonnot &&&&&&0100000000.&&&&00100 000 000 1,40%
Sikhiläisyys &&&&&&&030000000.&&&&0030 000 000 0,32%
Spiritismi &&&&&&&015000000.&&&&0015 000 000 0,21%
Juutalaisuus &&&&&&&014000000.&&&&0014 000 000 0,20%
Bahailaisuus &&&&&&&&07000000.&&&&007 000 000 0,10%
Jainalaisuus &&&&&&&&04200000.&&&&004 200 000 0,06%
Šintolaisuus &&&&&&&&04000000.&&&&004 000 000 0,06%
Cao Dai &&&&&&&&04000000.&&&&004 000 000 0,06%
Zarahustralaisuus &&&&&&&&02600000.&&&&002 600 000 0,04%
Tenrikyo &&&&&&&&02000000.&&&&002 000 000 0,02%
Uuspakanallisuus &&&&&&&&01000000.&&&&001 000 000 0,01%
Unitaariuniversalismi &&&&&&&&&0800000.&&&&00800 000 0,01%
Rastafarilaisuus &&&&&&&&&0600000.&&&&00600 000 0,01%
Yhteensä 7167 miljoonaa 100%

Suhteessa maan koko väestöönMuokkaa

KristinuskoMuokkaa

 
Kristittyjen määrä maittain, 2014


  1.   Vatikaanivaltio 100% (100% roomalaiskatolilaisia)
  2.   Pitcairn 100% (100% seitsemännen päivän adventistejä)[5]
  3.   Samoa ~99% (pääsiassa protestantteja)[6]
  4.   Romania 99% (pääsiassa Romanian ortodokseja)
  5.   Amerikan Samoa 98.3% (pääsiassa protestantteja)[7]
  6.   Malta 98,1%[8] (pääsiassa roomalaiskatolilaisia)
  7.   Venezuela 98%[9] (71% roomalaiskatolilaisia)
  8.   Kreikka 98% [10] (95% Kreikan ortodokseja)
  9.   Marshallinsaaret 97,2% (pääsiassa protestantteja)[11]
  10.   Tonga 97.2% (pääsiassa protestantteja)[12]
  11.   San Marino 97%[13] (~97% roomalaiskatolilaisia)
  12.   Paraguay 96,9%[14] (pääsiassa roomalaiskatolilaisia)
  13.   Peru 96,5%[15] (pääsiassa roomalaiskatolilaisia)
  14.   El Salvador 96,4% (pääsiassa roomalaiskatolilaisia)[16]
  15.   Kiribati 96% (pääsiassa protestantteja)[17]
  16.   Mikronesia ~96% (pääsiassa protestantteja)[18]
  17.   Barbados 95,1% (pääsiassa protestantteja)[19]
  18.   Papua-Uusi-Guinea 94,8% (pääsiassa protestantteja)[20]
  19.   Itä-Timor 94,2%[21] (pääsiassa roomalaiskatolilaisia)
  20.   Armenia 93,5%[22] (pääsiassa Armenian ortodokseja)

IslamMuokkaa

 
Muslimien määrä maittain 2014.
  1.   Afganistan 99,7%[23] (pääasiassa sunneja, 20% shiijoja)[24]
  2.   Tunisia 99,,% (pääasiassa sunneja)
  3.   Iran 99,4% (pääasiassa shiijoja)[25]
  4.   Azerbaidžan 99,2% (65-75% shiijoja)[24]
  5.   Jemen 99,1% (35-40% shiijoja) [24]
  6.   Mauritania 99,1%
  7.   Marokko ~99%
  8.   Irak 99% (65-70% shiijoja)[24]
  9.   Niger 98,6% (pääasiassa sunneja)[24]
  10.   Somalia 98,5% (pääasiassa sunneja)
  11.   Malediivit 98,4% (pääasiassa sunneja)
  12.   Komorit 98,3% (pääasiassa sunneja)[26]
  13.   Algeria 98%
  14.   Turkki ~98%
  15.   Saudi-Arabia ~97% (10-15% shiijoja)[24]
  16.   Djibouti 96,9% (pääasiassa sunneja)[24]
  17.   Libya 96,6% (pääasiassa sunneja)[27]
  18.   Pakistan 96.4%[28]
  19.   Kuwait ~95% (20-25% shiijoja)[24]
  20.   Egypti 94,6% (pääasiassa sunneja)[24]
  21.   Bangladesh 89,6% (pääasiassa sunneja)[24]
  22.   Indonesia 88,2% (pääasiassa sunneja)[24]
  23.   Bahrain 81,2% (65-75% sunneja)[29] (pääasiassa shiijoja)
  24.   Sudan 71,3% (pääasiassa sunneja)[30]
  25.   Malesia 60,4% (pääasiassa sunneja)[24]

Uskonnottomuus ja ateismiMuokkaa

 
Uskonnottomien ja ateistien määrä maittain 2014.[31][32]
  1.   Viro 71–82% (77%)
  2.   Tšekki 70-81% (76%)
  3.   Japani 64–88% (76%)[33]
  4.   Tanska 72%
  5.   Ruotsi 46–82% (64%)
  6.   Vietnam 44–81% (63%)
  7.   Macao 62%[34]
  8.   Hongkong 57%[35]
  9.   Ranska 43–64%[36] (54%)
  10.   Norja 31–72% (52%)
  11.   Kiina 47%[37]
  12.   Alankomaat 39–55% (47%)
  13.   Suomi 28–60% (44%)
  14.   Uusi-Seelanti 42%[38]
  15.   Britannia 31–52% (42%)[36]
    1.    Englanti ja Wales 25% [39]
  16.   Etelä-Korea 30–52% (41%)
  17.   Saksa 25–55%[40] (40%)
  18.   Unkari 32–46% (39%)
  19.   Belgia 42–43% (39%)
  20.   Bulgaria 34–40% (37%)
  21.   Slovenia 35–38% (37%)
  22.   Venäjä[41] 13–48% (31%)

HindulaisuusMuokkaa

 
Hindujen määrä maittain 2013


  1.     Nepal 81,3%[42]
  2.   Intia 79,8%[43]
  3.   Mauritius 48,54%[44]
  4.   Fidži 27,9%[45]
  5.   Bhutan 25%[46]
  6.   Guyana 24,8%[47]
  7.   Suriname 22,3%[48]
  8.   Trinidad ja Tobago 18,2%[49]
  9.   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 15%[50]
  10.   Sri Lanka 12,6%[51]
  11.   Kuwait 12%[52]
  12.   Bangladesh 9,6%[53]
  13.   Bahrain 8,1%[54]
  14.   Réunion 6,7%
  15.   Malesia 6,3%[55]
  16.   Singapore 5,1%
  17.   Oman 3%
  18.   Seychellit 2,1%[56]
  19.   Uusi-Seelanti 2,0%[57]
  20.   Pakistan 1,8%
  21.   Indonesia 1,7%[58]
  22.   Britannia 1,7%[59]
  23.   Yhdysvallat 0,7%[60]

BuddhalaisuusMuokkaa

 
Buddhalaisten määrä maittain, 2010[61]

Taolaisuus ja kunfutsealaisuus (Kiinalaiset perinteiset uskonnot)Muokkaa

  1.   Taiwan 33–80%[62]
  2.   Kiina 30%[63]
  3.   Hongkong 28%[35]
  4.   Macao 13,9%[34]
  5.   Singapore 8,5%[64]
  6.   Malesia 2,6%[65]
  7.   Etelä-Korea 0,2–1%[66]
  8.   Vietnam
  9.   Filippiinit 0,01–0,05%
  10.   Indonesia 0,05%

Etniset ja alkuperäiset uskonnotMuokkaa

  1.   Haiti 50%[67]
  2.   Guinea-Bissau 50%
  3.   Kamerun 40%
  4.   Togo 33%[68]
  5.   Norsunluurannikko 25%
  6.   Sudan 25%[69]
  7.   Benin 23%
  8.   Burundi 20%
  9.   Burkina Faso 15%
  10.   Uusi-Seelanti 15%[70]
  11.   Etelä-Afrikka 15%[71]
  12.   Kongon demokraattinen tasavalta 12%
  13.   Keski-Afrikan tasavalta 10%
  14.   Gabon 10%
  15.   Lesotho 10%
  16.   Nigeria 10%
  17.   Sierra Leone 10%[72]
  18.   Indonesia 9%[73]
  19.   Kenia 9%
  20.   Palau 9%[74]
  21.   Ghana 8,5%
  22.   Guinea 5%

SikhiläisyysMuokkaa

  1.   Intia 1,9%
  2.   Britannia 1,2%[75][76]
  3.   Kanada 0,9%[77]
  4.   Malesia 0,5%[78]
  5.   Fidži 0,3%[79]
  6.   Singapore 0,3%[80]
  7.   Yhdysvallat 0,2%[81][82]
  8.   Uusi-Seelanti 0,2%[83]
  9.   Australia 0,1%[84][85]
  10.   Italia 0,1%[86]

JuutalaisuusMuokkaa

 
Juutalaisten lukumäärä maittain.
  1.   Israel 73,6%[87]
  2.   Gibraltar 2,0%[87]
  3.   Yhdysvallat 1,76%[87]
  4.   Kanada 1,07%[87]
  5.   Ranska 0,7%[87]
  6.   Unkari 0,485%[87]
  7.   Uruguay 0,483%[87]
  8.   Australia 0,47%[87]
  9.   Britannia 0,44%[87]
  10.   Argentiina 0,41%[87]
  11.   Yhdysvaltain Neitsytsaaret 0,36%[87]
  12.   Belgia 0,259%[87]
  13.   Panama 0,24%[87]
  14.   Latvia 0,24%[87]
  15.   Sveitsi 0,22%[87]
  16.   Alankomaat 0,17%[87]
  17.   Uusi-Seelanti 0,16%[87]
  18.   Viro 0,154%[87]
  19.   Bermuda 0,154%[87]
  20.   Ruotsi 0,152%[87]
  21.   Saksa 0,14%[87]
  22.   Etelä-Afrikka 0,124%[87]
  23.   Ukraina 0,124%[87]
  24.   Venäjä 0,122%[87]
  25.   Tanska 0,112%[87]

SpiritismiMuokkaa

  1.   Kuuba 10,3%[88]
  2.   Jamaika 10,2%[88]
  3.   Brasilia 4,8%[88]
  4.   Suriname 3,6%[88]
  5.   Haiti 2,7%[88]
  6.   Dominikaaninen tasavalta 2,2%[88]
  7.   Bahama 1,9%[88]
  8.   Nicaragua 1,5%[88]
  9.   Trinidad ja Tobago 1,4%[88]
  10.   Guyana 1,3%[88]
  11.   Venezuela 1,1%[88]
  12.   Kolumbia 1,0%[88]
  13.   Belize 1,0%[88]
  14.   Honduras 0,9%[88]
  15.   Puerto Rico 0,7%[88]
  16.   Panama 0,5%[88]
  17.   Islanti 0,5%[88]
  18.   Guadeloupe 0,4%[88]
  19.   Argentiina 0,2%[88]
  20.   Guatemala 0,2%[88]

BahaiMuokkaa

  1.   Belize 2,5% [89][90]
  2.   Bolivia 2,2%
  3.   Sambia 1,8%
  4.   Mauritius 1,8% [91]
  5.   Guyana 1,6% [92]
  6.   Vanuatu 1,4%
  7.   Barbados 1,2% [93]
  8.   Trinidad ja Tobago 1,2%
  9.   Panama 1,2%
  10.   Kenia 1,0%
  11.   Lesotho 0,9%
  12.   Papua-Uusi-Guinea 0,9%
  13.   Réunion 0,9%
  14.   Tšad 0,9%
  15.   Botswana 0,8%
  16.   Gambia 0,8%
  17.   Suriname 0,8%
  18.   Kongon tasavalta 0,6%
  19.   Salomonsaaret 0,6%
  20.   Venezuela 0,6%

JainalaisuusMuokkaa

  1.   Intia 0,3%
  2.   Suriname 0,3%
  3.   Fidži 0,2%
  4.   Kenia 0,2%
  5.     Nepal 0,1%

Yhteensä maan koko väestöönMuokkaa

KristinuskoMuokkaa

  1.   Yhdysvallat 229 157 250[94]
  2.   Brasilia 169 213 130[95]
  3.   Venäjä 114 198 444[96]
  4.   Meksiko 106 204 560[97]
  5.   Nigeria 80 510 000[98]
  6.   Filippiinit 78 790 000[99]
  7.   Kiina 67 070 000[98]
  8.   Kongon demokraattinen tasavalta 63 150 000[98]
  9.   Ranska 55 948 600
  10.   Italia 55 832 000
  11.   Etiopia 51 477 950
  12.   Saksa 50 752 580[100]
  13.   Kolumbia 44 502 000
  14.   Ukraina 41 973 000
  15.   Etelä-Afrikka 40 243 000
  16.   Espanja 38 568 000
  17.   Puola 36 526 000
  18.   Kenia 33 625 790
  19.   Argentiina 33 497 100
  20.   Britannia 33 200 417
  21.   Uganda 29 943 000
  22.   Intia 28 436 000
  23.   Venezuela 28 340 790
  24.   Peru 27 365 100
  25.   Indonesia 24 123 000

IslamMuokkaa

 
Islaminuskoisten määrä valtioittain (väkimäärä)
  1.   Indonesia 206 986 560[58]
  2.   Pakistan 180 608 292
  3.   Intia 172 000 000
  4.   Bangladesh 132 937 800
  5.   Nigeria 80 000 000
  6.   Iran 73 238 340
  7.   Egypti 70 056 000
  8.   Turkki 70 036 838
  9.   Algeria 36 092 810
  10.   Marokko 31 351 800
  11.   Afganistan 30 112 680
  12.   Sudan 30 064 180
  13.   Irak 29 767 300
  14.   Etiopia 28 120 050
  15.   Saudi-Arabia 26 624 560
  16.   Uzbekistan 25 628 240
  17.   Jemen 23 836 523
  18.   Kiina 20 095 870
  19.   Syyria 19 601 750
  20.   Malesia 17 085 402

BuddhalaisuusMuokkaa

  1.   Kiina 244 130 000
  2.   Thaimaa 64 420 000
  3.   Japani 45 820 000
  4.   Myanmar 38 410 000
  5.   Intia 9 250 000
  6.   Malesia 5 010 000
  7.   Sri Lanka 4 450 000
  8.   Vietnam 4 380 000
  9.   Kambodža 3 690 000
  10.   Etelä-Korea 1 050 000

HindulaisuusMuokkaa

  1.   Intia 957 636 314
  2.     Nepal 21 354 570
  3.   Bangladesh 14 274 430
  4.   Indonesia 4 012 470[58]
  5.   Pakistan 2 603 895
  6.   Sri Lanka 2 554 606
  7.   Malesia 1 700 100
  8.   Yhdysvallat 1 543 730
  9.   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 1 239 610
  10.   Etelä-Afrikka 749 870
  11.   Mauritius 665 820
  12.   Britannia 630 000
  13.   Kanada 497 960
  14.   Tansania 403 570
  15.   Kuwait 328 440
  16.   Australia 275 500
  17.   Singapore 264 370
  18.   Fidži 261 097
  19.   Trinidad ja Tobago 240 100[49]
  20.   Myanmar 203 000[101]
  21.   Bhutan 177 100
  22.   Saksa 120 000

JuutalaisuusMuokkaa

  1.   Yhdysvallat 6 588 065[102]
  2.   Israel 5 907 500[103]
  3.   Ranska 493 600[102]
  4.   Kanada 375 000[102]
  5.   Britannia 291 000[102]
  6.   Venäjä 194 000[102]
  7.   Argentiina 181 800[102]
  8.   Saksa 119 000[102]
  9.   Australia 97 300[104]
  10.   Brasilia 95 300[102]
  11.   Ukraina 70 200[102]
  12.   Etelä-Afrikka 67 000[102]
  13.   Unkari 48 200[102]
  14.   Meksiko 39 200[102]
  15.   Belgia 30 000[102]
  16.   Italia 28 200[102]
  17.   Chile 18 500[102]
  18.   Turkki 17 400[102]
  19.   Uruguay 17 300[102]
  20.   Valko-Venäjä 12 000[102]

SikhiläisyysMuokkaa

  1.   Intia 22 892 600
  2.   Britannia 853 000
  3.   Kanada 620 200
  4.   Yhdysvallat 500 010
  5.   Malesia 120 000
  6.   Bangladesh 100 000[105]
  7.   Australia 72 300
  8.   Italia 70 000
  9.   Thaimaa 70 000
  10.   Myanmar 70 000
  11.   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 50 000
  12.   Saksa 40 000
  13.   Mauritius 37 700
  14.   Australia 72 300
  15.   Pakistan 29 150
  16.   Kenia 20 000
  17.   Kuwait 20 000
  18.   Filippiinit 20 000
  19.   Uusi-Seelanti 17 400
  20.   Indonesia 15 000
  21.   Singapore 14 500

BahailaisuusMuokkaa

  1.   Intia 1 897 651 [106][107]
  2.   Yhdysvallat 512 864[108]
  3.   Kenia 422 782[108]
  4.   Vietnam 388 802[108]
  5.   Kongon demokraattinen tasavalta 282 916[108]
  6.   Filippiinit 275 069[108]
  7.   Iran 251 127[108]
  8.   Sambia 241 112[108]
  9.   Etelä-Afrikka 238 532[108]
  10.   Bolivia 215 359[108]
  11.   Tansania 190 419[108]
  12.   Venezuela 169 811[108]
  13.   Uganda 95 098[108]
  14.   Tšad 94 499[108]
  15.   Pakistan 87 259[108]
  16.   Myanmar 78 915[108]
  17.   Kolumbia 70 504[108]
  18.   Malesia 67 549[108]
  19.   Thaimaa 65 096[108]
  20.   Papua-Uusi-Guinea 59 898[108]

JainalaisuusMuokkaa

  1.   Intia 5 146 697[109]
  2.   Yhdysvallat 79 459[109]
  3.   Kenia 68 848[109]
  4.   Britannia 16 869[109]
  5.   Kanada 12 101[109]
  6.   Tansania 9 002[109]
  7.     Nepal 6 800[109]
  8.   Uganda 2 663[109]
  9.   Myanmar 2 398[109]
  10.   Malesia 2 052[109]
  11.   Etelä-Afrikka 1 918[109]
  12.   Fidži 1 573[109]
  13.   Japani 1 535[109]
  14.   Australia 1 449[109]
  15.   Suriname 1 217[109]
  16.   Réunion 981[109]
  17.   Belgia 815[109]
  18.   Jemen 229[109]

LähteetMuokkaa

  1. Major Religions of the World Ranked by Number of Adherents adherents.com. Viitattu 19 Jun 2010.
  2. ANALYSIS: Global Christianity 19.12.2011. Pewforum.org. Viitattu 17.8.2012.
  3. Executive Summary The Future of the Global Muslim Population. Pew Research Center. Viitattu 22 .12.2011.
  4. Global Index of Religion and Atheism: Press Release redcresearch.ie. Arkistoitu 16 .10.2012. Viitattu 1 .7.2015.
  5. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  6. Catholic Church gcatholic.org. Viitattu 14 .2. 2015.
  7. The Association of Religion Data Archives – National Profiles thearda.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  8. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  9. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  10. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  11. Marshall Islands U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  12. 2006 Tonga Census spc.int. Viitattu 14 .2. 2015.
  13. San Marino International Religious Freedom Report 2006. US Department of State: Diplomacy in Action. Viitattu 16.8.2012.
  14. US Department of State – Paraguay – International Religious Freedom Report 2005 2001-2009.state.gov. Viitattu 3.6.2007.
  15. The Association of Religion Data Archives National Profiles thearda.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  16. The Association of Religion Data Archives – National Profiles thearda.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  17. Kiribati U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  18. Micronesia, Federated States of U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  19. Barbados U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  20. Papua New Guinea, Religion and Social Profile – National Profiles – International Data thearda.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  21. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  22. The Association of Religion Data Archives – National Profiles thearda.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  23. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  24. a b c d e f g h i j k l (lokakuu 2009) Mapping the Global Muslim Population: A Report on the Size and Distribution of the World's Muslim Population (PDF), Pew Research Center. Viitattu 2019-05-30. 
  25. The World Factbook cia.gov. Arkistoitu 3 .2. 2012. Viitattu 14 .2. 2015.
  26. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  27. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  28. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  29. General Tables Bahraini Census 2010.
  30. (lokakuu 2009) Mapping the Global Muslim Population: A Report on the Size and Distribution of the World's Muslim Population (PDF), Pew Research Center. Viitattu 2010-09-03. 
  31. 図録▽世界各国の宗教 .ttcn.ne.jp. Viitattu 8 .2. 2017.
  32. Adherents.com: Atheist Statistics - Agnostic adherents.com. Viitattu 8 .2. 2017.
  33. Atheism: Contemporary Rates and Patterns - Phil Zuckerman atheism.110mb.com. 21 lokakuu 2010. Arkistoitu 21 lokakuu 2010. Viitattu 8 .2. 2017.
  34. a b China (includes Tibet, Hong Kong, and Macau) U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  35. a b China (includes Tibet, Hong Kong, Macau) U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  36. a b Polls | Angus Reid Public Opinion
  37. "Global Index of Religiosity and Atheism", Gallup. Luettu 2012-11-28. 
  38. 2013 Census QuickStats about culture and identity – Religious affiliation 15 .4.2014. Statistics New Zealand. Viitattu 7 .2. 2016.
  39. Religion in England and Wales 2011 Office for National Statistics. Viitattu 25.3.2013.
  40. According to a poll by Der Spiegel magazine, only 45% believe in God, and just a quarter in Jesus Christ.
  41. Russia U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  42. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  43. C-1 Population By Religious Community Census of India. Viitattu 14 .2. 2015.
  44. Dostert, Pierre Etienne. Africa 1997 (The World Today Series). Harpers Ferry, West Virginia: Stryker-Post Publications (1997), p. 162.
  45. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/fj.html
  46. Bhutan U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  47. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  48. Suriname U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  49. a b Trinidad and Tobago 2011 Population and Housing Census Demographic Report Ministry of Planning and Sustainable Development Central Statistical Office. Arkistoitu 2.5.2013. Viitattu 8.6.2013.
  50. United Arab Emirates International Religious Freedom Report Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor. Viitattu 12.1.2011.
  51. Census of Population and Housing 2011 statistics.gov.lk. Viitattu 14 .2. 2015.
  52. Kuwait U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  53. Bangladesh : AT A GLANCE banbeis.gov.bd. Arkistoitu 6 .7.2011. Viitattu 14 .2. 2015.
  54. Chapter 4 : Countries of the Gulf Region (PDF) indiandiaspora.nic.in. Viitattu 8 .2. 2017.
  55. CIA – The World Factbook – Malaysia
  56. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  57. Story: Diverse religions, p. 2: Hindus teara.govt.nz. Viitattu 1 .7.2015.
  58. a b c Peringatan sp2010.bps.go.id. Viitattu 14 .2. 2015.
  59. "The World Factbook — Central Intelligence Agency". www.cia.gov. "United Kingdom".
  60. America's Changing Religious Landscape 12 .5.2015. Pew Research Center.
  61. Buddhists pewforum.org. 18 .12.2012. Viitattu 8 .2. 2017.
  62. Taiwan U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  63. Asia Sentinel – Independent news and analysis about Asia's politics, economics, culture and more Asia Sentinel. Viitattu 14 .2. 2015.
  64. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  65. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  66. Presidential Election in South Korea Highlights Influence of Christian Community Pew Research Center's Religion & Public Life Project. 12 .12.2007. Viitattu 14 .2. 2015.
  67. Haiti U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  68. Togo U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  69. Sudan U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  70. New Zealand U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  71. South Africa U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  72. Sierra Leone U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  73. Indonesia U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  74. Palau U.S. Department of State. Viitattu 14 .2. 2015.
  75. Neiyyar, Dil. "Sikhs threaten census legal fight", BBC News, 2010-02-25. 
  76. "Sikhs celebrate harvest festival", BBC News, 2003-05-10. 
  77. Summary Tables
  78. Punjabis Without Punjabi apnaorg.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  79. The World Factbook cia.gov. Viitattu 14 .2. 2015.
  80. Religions in Singapore worksingapore.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  81. Articles that mention California hinducurrents.com. Arkistoitu 20 .2. 2009. Viitattu 14 .2. 2015.
  82. ENA Homepage ena.org. Viitattu 14 .2. 2015. [vanhentunut linkki]
  83. New Zealand Association of Religion Data Archives.
  84. Wayback Machine apmab.gov.au. 19 .6. 2005. Arkistoitu 19 .6. 2005.
  85. Redirect to Census data page censusdata.abs.gov.au. Viitattu 14 .2. 2015.
  86. NRI Sikhs in Italy nriinternet.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  87. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y Jewish population - world 2017" Jewish data bank. Viitattu 25 .4.2019.
  88. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Most Spiritist Nations (2005) - QuickLists - The Association of Religion Data Archives thearda.com. Viitattu 8.2.2017.
  89. 2010 Census of Belize Overview belize.com. Viitattu 23.4. 2017.
  90. 2010 Census of Belize Detailed Demographics of 2000 and 2010 belize.com. Viitattu 23.4. 2017.
  91. Resident population by religion and sex Statistics Mauritius. Arkistoitu lokakuu 16, 2013. Viitattu 23.4. 2017.
  92. Chapter II, Population Composition, 2002 Census Statistics Bureau. Viitattu 23.4. 2017.
  93. Redatam Census. Barbados Statistical Service. Arkistoitu 4 lokakuu 2010. Viitattu 23.4. 2017.
  94. "Nones" on the Rise Pew Research Center's Religion & Public Life Project. 9 lokakuu 2012. Viitattu 14 .2. 2015.
  95. Brazilian Institute for Geography and Statistics
  96. https://rg.ru/2013/01/15/sociologia.html
  97. RR: Religious diversity is increasing in Mexico geo-mexico.com. Viitattu 14 .2. 2015.
  98. a b c Table: Christian Population in Numbers by Country Pew Research Center's Religion & Public Life Project. 19 .12.2011. Viitattu 14 .2. 2015.
  99. http://www.state.gov/documents/organization/208472.pdf
  100. Religionen & Weltanschauungsgemeinschaften in Deutschland: Mitgliederzahlen remid.de. Viitattu 14 .2. 2015.
  101. [1] (archived from the original on 2007-12-20)
  102. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Jewish Population in the United States by State – Jewish Virtual Library jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 14 .2. 2015.
  103. 7340 L-3890330 00.html Israel 2010: 42% of Jews are secular ynet. Viitattu 14 .2. 2015.
  104. 2071.0 – Reflecting a Nation: Stories from the 2011 Census 2012–2013 abs.gov.au. Viitattu 14 .2. 2015.
  105. "Bangladesh: Christians Sikhs stress unity in first religious dialogue", Union of Catholic Asian News, 2 March 2009. 
  106. C-01 Appendix : Details of Religious Community Shown Under 'Other Religions And Persuasions' In Main Table C-1- 2011 (India & States/UTs) censusindia.gov.in.
  107. Population Enumeration Data (Final Population) censusindia.gov.in.
  108. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Most Baha'i Nations (2010) QuickLists > Compare Nations > Religions. The Association of Religion Data Archives. Viitattu 20.8.2013.
  109. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Most Jainist Nations (2005) Association of Religion Data Archives. Viitattu 23.7.2010.