Luettelo oikeusjärjestyksistä maanosittain

Tämä on luettelo oikeusjärjestyksistä maanosittain [1]

AasiaMuokkaa

Valtio oikeusjärjestys
  Kazakstan Säädösoikeus
  Kirgisia
  Tadžikistan
  Turkmenistan
  Uzbekistan
  Japani Sekajärjestelmä Säädösoikeus
maan tapa
  Kiina Säädösoikeus
maan tapa
  Kiinan tasavalta Säädösoikeus
maan tapa
  Korean demokraattinen kansantasavalta Säädösoikeus
maan tapa
  Korean tasavalta Säädösoikeus
maan tapa
  Mongolia Säädösoikeus
maan tapa
  Venäjä Säädösoikeus
  Brunei Šaria
tapaoikeus
maan tapa
  Filippiinit tapaoikeus
Säädösoikeus
  Indonesia
Šaria
tapaoikeus
  Itä-Timor Säädösoikeus
maan tapa
Šaria
  Kambodža Säädösoikeus
  Laos
  Malesia Sekajärjestelmä tapaoikeus
maan tapa
  Myanmar tapaoikeus
maan tapa
  Singapore tapaoikeus
Šaria
  Thaimaa Säädösoikeus
tapaoikeus
  Vietnam Säädösoikeus
  Afganistan Šaria
  Bangladesh
Sekajärjestelmä tapaoikeus
  Bhutan
maan tapa
  Intia tapaoikeus
maan tapa
Šaria
  Malediivit Šaria
    Nepal Sekajärjestelmä tapaoikeus
maan tapa
  Pakistan Šaria
tapaoikeus
  Sri Lanka Säädösoikeus
maan tapa
tapaoikeus
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat Šaria
tapaoikeus
  Armenia Säädösoikeus
  Azerbaidžan
  Bahrain Sekajärjestelmä Šaria
tapaoikeus
  Georgia Säädösoikeus
  Irak Šaria
Säädösoikeus
  Iran Šaria
tapaoikeus
  Israel Säädösoikeus
maan tapa
Halakha
  Jemen Šaria
tapaoikeus
Säädösoikeus
  Jordania Šaria
tapaoikeus
Säädösoikeus
  Kuwait Šaria
tapaoikeus
  Kypros
Säädösoikeus
  Libanon
Šaria
  Oman
tapaoikeus
  Qatar Šaria
tapaoikeus
  Saudi-Arabia Šaria
tapaoikeus
  Syyria Šaria
Säädösoikeus
  Turkki

Epäitsenäiset valtiotMuokkaa

Valtio oikeusjärjestys Emämaa
  Macao Säädösoikeus   Kiina
  Hongkong Sekajärjestelmä Tapaoikeus
Säädösoikeus

AfrikkaMuokkaa

Valtio oikeusjärjestys
  Burundi Sekajärjestelmä Säädösoikeus
Maantapa
  Komorit Säädösoikeus
Šaria
  Djibouti Säädösoikeus
maan tapa
Šaria
  Eritrea Säädösoikeus
maan tapa
Šaria
  Etelä-Sudan ei tietoa
  Etiopia Säädösoikeus
maan tapa
  Kenia Säädösoikeus
maan tapa
Šaria
  Madagaskar maan tapa
Säädösoikeus
  Malawi tapaoikeus
maan tapa
  Mauritius Säädösoikeus
tapaoikeus
  Mosambik maan tapa
Säädösoikeus
  Ruanda maan tapa
Säädösoikeus
  Seychellit tapaoikeus
Säädösoikeus
  Somalia
tapaoikeus
Šaria
  Tansania tapaoikeus
Säädösoikeus
  Uganda tapaoikeus
maan tapa
  Sambia tapaoikeus
maan tapa
  Angola Säädösoikeus
  Kamerun tapaoikeus
maan tapa
Säädösoikeus
  Keski-Afrikan tasavalta
  Tšad
maan tapa
  Kongon tasavalta
Säädösoikeus
  Kongon demokraattinen tasavalta maan tapa
Säädösoikeus
  Päiväntasaajan Guinea maan tapa
Säädösoikeus
  Gabon maan tapa
Säädösoikeus
  São Tomé ja Príncipe maan tapa
Säädösoikeus
  Algeria
Säädösoikeus
Šaria
  Egypti Säädösoikeus
Šaria
  Libya Säädösoikeus
Šaria
  Marokko Säädösoikeus
  Sudan Šaria
tapaoikeus
  Tunisia Säädösoikeus
Šaria
  Botswana tapaoikeus
Säädösoikeus
  Lesotho tapaoikeus
maan tapa
Säädösoikeus
  Zimbabwe tapaoikeus
maan tapa
Säädösoikeus
  Namibia tapaoikeus
Säädösoikeus
  Etelä-Afrikka tapaoikeus
Säädösoikeus
  Swazimaa
maan tapa
  Benin Säädösoikeus
  Burkina Faso maan tapa
Säädösoikeus
  Kap Verde
  Norsunluurannikko maan tapa
Säädösoikeus
  Gambia Šaria
maan tapa
tapaoikeus
  Ghana
maan tapa
  Guinea
Säädösoikeus
  Guinea-Bissau maan tapa
Säädösoikeus
  Liberia tapaoikeus
maan tapa
  Mali
Säädösoikeus
  Mauritania Šaria
Säädösoikeus
  Niger Säädösoikeus
maan tapa
  Nigeria tapaoikeus
Šaria
Maan apa
  Senegal Säädösoikeus
maan tapa
  Sierra Leone tapaoikeus
maan tapa
  Togo Säädösoikeus
maan tapa

Epäitsenäiset valtiotMuokkaa

Valtio oikeusjärjestys Emämaa
  Réunion Säädösoikeus   Ranska
  Mayotte
  Saint Helena, Ascension ja Tristan da Cunha tapaoikeus   Britannia

EurooppaMuokkaa

Valtio oikeusjärjestys
  Albania Sekajärjestelmä Säädösoikeus
  Andorra maan tapa
  Bosnia ja Hertsegovina Säädösoikeus
  Bulgaria Säädösoikeus
  Espanja
  Italia
  Kosovo
  Kreikka
  Kroatia
  Malta
  Monaco
  Montenegro
  Pohjois-Makedonia
  Portugali
  Romania
  San Marino
  Serbia
  Vatikaani
  Moldova
  Ukraina
  Valko-Venäjä
  Alankomaat
  Belgia
  Britannia tapaoikeus
  Irlanti
  Luxemburg Säädösoikeus
  Ranska
  Itävalta
  Liechtenstein
  Puola
  Saksa
  Slovakia
  Slovenia
  Sveitsi
  Tšekki
  Unkari
  Islanti
  Latvia
  Liettua
  Norja
  Ruotsi
  Suomi
  Tanska
  Viro

Epäitsenäiset valtiotMuokkaa

Alue oikeusjärjestys Emämaa
  Gibraltar Tapaoikeus   Britannia
  Guernsey Maan tapa
  Jersey
  Mansaari Tapaoikeus
  Skotlanti
Säädösoikeus
  Pohjois-Irlanti Tapaoikeus

Etelä-AmerikkaMuokkaa

Maa oikeusjärjestys
  Argentiina säädösoikeus
  Bolivia
  Brasilia
  Chile
  Ecuador
  Guyana Tapaoikeus
säädösoikeus
  Kolumbia
  Paraguay
  Peru
  Suriname
  Uruguay
  Venezuela

Epäitsenäiset valtiotMuokkaa

Maa oikeusjärjestys Emämaa
  Falklandinsaaret tapaoikeus   Britannia
  Ranskan Guayana säädösoikeus   Ranska

Pohjois-Amerikka ja KaribiaMuokkaa

Valtio oikeusjärjestys
  Kanada Sekajärjestelmä tapaoikeus
  Meksiko Säädösoikeus
  Yhdysvallat tapaoikeus
  Belize tapaoikeus
  Costa Rica Säädösoikeus
  El Salvador
  Guatemala
  Honduras
  Nicaragua
  Panama
  Antigua ja Barbuda tapaoikeus
  Bahama
  Barbados
  Grenada
  Jamaika
  Saint Kitts ja Nevis
  Saint Lucia
Sekajärjestelmä tapaoikeus
Säädösoikeus
  Saint Vincent ja Grenadiinit tapaoikeus
  Trinidad ja Tobago
  Dominica
  Dominikaaninen tasavalta Säädösoikeus
  Kuuba
  Haiti

Epäitsenäiset valtiotMuokkaa

Valtio oikeusjärjestys Emämaa
  Bermuda tapaoikeus   Britannia
  Anguilla
  Aruba säädösoikeus   Alankomaat
  Brittiläiset Neitsytsaaret tapaoikeus   Britannia
  Caymansaaret
  Quebec   Kanada
  Guadeloupe   Ranska
  Puerto Rico Sekajärjestelmä säädösoikeus   Yhdysvallat
tapaoikeus
  Louisiana säädösoikeus
  Martinique   Ranska
  Montserrat tapaoikeus   Britannia
  Turks- ja Caicossaaret   Britannia
  Yhdysvaltain Neitsytsaaret   Yhdysvallat
  Saint Martin
  Saint-Pierre ja Miquelon säädösoikeus   Ranska

OseaniaMuokkaa

Valtio oikeusjärjestys
  Australia Sekajärjestelmä tapaoikeus
  Fidži
  Kiribati
  Marshallinsaaret
  Mikronesia Sekajärjestelmä
maan tapa
  Nauru tapaoikeus
  Palau
  Papua-Uusi-Guinea Sekajärjestelmä tapaoikeus
maan tapa
  Salomonsaaret tapaoikeus
maan tapa
  Samoa tapaoikeus
maan tapa
  Tonga tapaoikeus
  Tuvalu
  Uusi-Seelanti
  Vanuatu Sekajärjestelmä Säädösoikeus
maan tapa

Epäitsenäiset alueetMuokkaa

Valtio oikeusjärjestys Emämaa
  Cookinsaaret tapaoikeus   Uusi-Seelanti
  Guam   Yhdysvallat
  Havaiji
  Niue   Uusi-Seelanti
  Norfolkinsaari   Australia
  Pitcairn   Britannia
  Pohjois-Mariaanit   Yhdysvallat
  Ranskan Polynesia Sekajärjestelmä säädösoikeus   Ranska
  Tokelau tapaoikeus   Uusi-Seelanti
  Uusi-Kaledonia säädösoikeus   Ranska
  Wallis ja Futuna

LähteetMuokkaa

  1. Legal Systems (Alphabetical Index of Legal Jurisdictions) University of Ottawa. Viitattu 6.1.2021.