Avaa päävalikko

Luettelo Jyväskylän pienalueista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä artikkeli on luettelo Jyväskylän pienalueista suur- ja tilastoalueiden mukaan ryhmiteltynä. Jyväskylän kaupunki on tilastoissa jaettu 14 suuralueeseen, jotka on puolestaan jaoteltu tilastoalueisiin ja nämä edelleen pienalueisiin. Suuralueiden numerokoodit koostuvat kahdesta numerosta, tilastoalueiden neljästä numerosta ja pienalueiden kuudesta numerosta. Tilastoalueiden koodeissa kaksi ensimmäistä numeroa ilmoittavat suuralueen. Pienalueiden koodeissa kaksi ensimmäistä numeroa ilmoittavat suuralueen ja kaksi keskimmäistä numeroa tilastoalueen.

Suuralueet 01–08 käsittävät suunnilleen entisen Jyväskylän kaupungin, suuralue 09 entisen Säynätsalon kunnan, suuralueet 10–13 suunnilleen entisen Jyväskylän maalaiskunnan ja suuralue 14 entisen Korpilahden kunnan.

Yleistä kielenkäyttöä paremmin vastaava jaottelu Jyväskylän alueista on artikkelissa Jyväskylän kaupunginosat.

01 KantakaupunkiMuokkaa

0101 Keskusta
0102 Kauppatori
  • 010201 Harju
  • 010202 Tapionkatu
0103 Tourujoki
  • 010301 Tourujoki
0104 Lutakko
0105 Mattila
  • 010501 Seminaari
  • 010502 Mattilanpelto
  • 010503 Mattilanniemi
0106 Mäki-Matti
0110 Kukkumäki
  • 011001 Kannas
  • 011002 Keskussairaala
  • 011003 Myllylampi
  • 011004 Köyhäinpelto
0113 Nisula
  • 011301 Nisulankatu
  • 011302 Hongikko
  • 011303 Viitaniemi
0114 Taulumäki
  • 011401 Taulumäki
0115 Mannila
  • 011501 Mannisenmäki eteläinen
  • 011502 Löylyjoki
0117 Tourula
  • 011701 Tourula
  • 11702 Kangas

02 Kypärämäki-KortepohjaMuokkaa

0207 Kypärämäki
  • 020701 Kypärärinne
  • 020702 Kypärätie
  • 020703 Köhniö
  • 020704 Köhniönranta
  • 020705 Killeri
0209 Savela
  • 020901 Savela
0221 Kortepohja
  • 022101 Kortesuo
  • 022102 Ylioppilaskylä
  • 022103 Kortekeskus
  • 022104 Korteranta
  • 022105 Laajavuori-Haukkala
  • 022106 Kortemäki

03 Lohikoski-SeppälänkangasMuokkaa

0316 Lohikoski
0324 Seppälänkangas
  • 032401 Eteläinen Seppälänkangas
  • 032402 Pohjoinen Seppälänkangas
  • 032403 Pohjoinen Palokangas
  • 032404 Eteläinen Palokangas
  • 032405 Laasti
  • 032406 Palokärki
0336 Heinälampi
  • 033601 Heinälampi

04 HuhtasuoMuokkaa

0418 Seppälä
  • 041801 Seppälä
0419 Kangasvuori
  • 041901 Läntinen Kangasvuori
  • 041902 Itäinen Kangasvuori
  • 041903 Pupuhuhta
0425 Kangaslampi
  • 042501 Varikko
  • 042502 Kangaslammenranta
  • 042503 Sulku
  • 042504 Huhtakeskus
  • 042505 Vääräjärvi

05 KuokkalaMuokkaa

0527 Ristonmaa
  • 052701 Ristonmäki
  • 052702 Tietotaajama
  • 052703 Ylistönrinne
  • 052704 Lahti
0528 Pohjois-Kuokkala
  • 052801 Kuokkalan keskusta
  • 052802 Pohjanlampi
  • 052803 Keskinen
  • 052804 Ainolanranta
  • 052805 Kekkola
  • 052806 Asuntomessualue
0529 Tikka
  • 052901 Tikanmäki
  • 052902 Tikantori
0530 Kuokkalanpelto
  • 053001 Isopelto
  • 053002 Pirttimäki
0531 Ristikivi
  • 053101 Kissankello
  • 053102 Valkovuokko
  • 053103 Soutajantie
  • 053104 Sippulanniemi
0532 Nenäinniemi
  • 053201 Pohjanlahti
  • 053202 Maso
  • 053203 Huhtalahti
  • 053204 Naattia
  • 053205 Salmenkivi
0533 Hämeenlahti
  • 053301 Samulinniemi
  • 053302 Hämeenpohja
  • 053303 Kuivaniemi
  • 053304 Lehtisalmi

06 Keltinmäki-MyllyjärviMuokkaa

0608 Valkeamäki
  • 060801 Valkeamäki-Ruokepuolinen
  • 060802 Hanhiperä
  • 060803 Köhniöntaus
0622 Taka-Keljo
  • 062201 Mustankorkea
  • 062202 Ronsuntaipale
0623 Keltinmäki
0635 Myllyjärvi
  • 063501 Myllymäki
  • 063502 Myllyrinne
  • 063503 Hauskala

07 KeljoMuokkaa

0711 Tarhamäki
0712 Etelä-Keljo
  • 071201 Etelä-Keljo
0726 Keljonkangas
  • 072601 Jokipakka
  • 072602 Keljonlahti
  • 072603 Keskikangas
  • 072604 Kaijanlampi
  • 072605 Sarvivuori
  • 072606 Urtti
  • 072607 Keljonkankaan keskusta
0734 Sääksvuori
  • 073401 Sääksvuorenranta
  • 073402 Sääksvuorenrinne
  • 073403 Valkeisentie

08 HalssilaMuokkaa

0820 Halssila
  • 082001 Tuohimutka
  • 082002 Ahonlaita
  • 082003 Aittorinne
  • 082004 Halssilanmäki
  • 082005 Kivistö
  • 082006 Halssilanranta
  • 082007 Halssilanrinne
  • 082008 Rauhanlahti

09 SäynätsaloMuokkaa

0937 Säynätsalo

10 Tikkakoski-NyröläMuokkaa

1038 Tikkakoski
1039 Nyrölä

11 Palokka-PuuppolaMuokkaa

1140 Saarenmaa
  • 114001 Vertaala
  • 114002 Saarenmaa läntinen
  • 114003 Saarenmaa itäinen
1141 Puuppola
  • 114101 Puuppola läntinen
  • 114102 Puuppola itäinen
1142 Jylhänperä
  • 114201 Jylhänperä
1143 Palokka läntinen
  • 114301 Kirri
  • 114302 Keski-Palokka
  • 114303 Mannisenmäki pohjoinen
  • 114304 Savulahti-Rippalanmäki
1144 Palokka itäinen
  • 114401 Ollila-Heikkilä
  • 114402 Pappilanvuori
  • 114403 Ritopohja

12 Vaajakoski-JyskäMuokkaa

1245 Vaajakoski läntinen
1246 Vaajakoski itäinen
1247 Päijänne
1248 Leppälahti

13 Kuohu-VesankaMuokkaa

1349 Kuohu-Vesanka

14 KorpilahtiMuokkaa

1450 Pohjois-Korpilahti
  • 145001 Sarvenperä-Saukkola
  • 145002 Tikkala
  • 145003 Moksi
  • 145004 Hirvimäki
1451 Etelä-Korpilahti
  • 145101 Saakoski
1452 Kirkonkylä
  • 145201 Kirkkolahti
  • 145202 Ikolanmäki
  • 145203 Iloniemi
  • 145204 Kemppaisenmäki
  • 145205 Kotamäki
  • 145206 Tähtiniemi
1453 Kirkonkylän ympäristö
  • 145301 Heinosniemi
  • 145302 Korpiaho
1454 Vespuoli

LähteetMuokkaa