Luettelo ilma-alusten maatunnuksista

Wikimedia-luetteloartikkeli
(Ohjattu sivulta Luettelo lentokoneiden maatunnuksista)

Tämä on luettelo siviili-ilma-alusten kansallisuustunnuksista ICAO:n mukaan:


Maa Tunnus Entiset
tunnukset
 Afganistan YA
 Alankomaat PH
 Alankomaiden Antillit PJ
 Albania ZA
 Algeria 7T F-O
 Andorra C3
 Angola D2 CR-L
 Anguilla VP-A
 Antigua ja Barbuda V2 VP-L
 Yhdistyneet arabiemiraatit A6
 Argentiina LQ (valtion koneet)
LV
R
 Armenia EK CCCP
 Aruba P4
 Australia VH
 Azerbaidžan 4K CCCP
 Bahama C6 VP-B
 Bahrain A9C
 Bangladesh S2
S3
 Barbados 8P VQ-B
 Belgia OO
 Belize V3 VP-H
 Benin TY F-O
 Bermuda VP-B
VQ-B
 Bhutan A5
 Bolivia CP CB
 Bosnia ja Hertsegovina T9 YU
 Botswana A2 VQ-ZE
VQ-ZH
 Brasilia PP
PR
PT
 Brittiläiset Neitsytsaaret VP-L
 Brunei V8 VR-U
 Bulgaria LZ
 Burkina Faso XT F-O
 Burundi 9U BR
 Caymansaaret VP-C
 Chile CC
 Cookinsaaret E5
 Costa Rica TI
 Djibouti J2
 Dominica J7
 Dominikaaninen tasavalta HI
 Ecuador HC
 Egypti SU
 El Salvador YS
 Eritrea E3
 Espanja EC M
 Etelä-Afrikka ZS
ZT (ei käytössä)
ZU
 Etiopia ET
 Falklandinsaaret VP-F
 Fidži DQ VQ-F
 Filippiinit RP PI
 Gabon TR F-O
 Gambia C5 VP-X
 Georgia 4L CCCP
 Ghana 9G VP-A
 Gibraltar VP-G
 Grenada J3 VQ-G
 Guadeloupe F-OG
 Guam N
 Guatemala TG LG
 Guernsey 2 G
 Guinea 3X F-O
 Guinea-Bissau J5 CR-G
 Guyana 8R VP-G
 Haiti HH
 Honduras HR XH
 Hongkong B-H
B-K
B-L
VR-H
 Indonesia PK
 Intia VT
 Irak YI
 Iran EP RV
 Irlanti EI
EJ (ei käytössä)
 Islanti TF
 Israel 4X
 Italia I
 Itävalta OE A
 Jamaika 6Y VP-J
 Japani JA J
 Jemen 7O YE
4W
 Jordania JY
 Kambodža XU F-KH
KW
 Kamerun TJ F-O
VR-N
 Kanada C CF
 Kap Verde D4 CR-C
 Kazakstan UN CCCP
 Kenia 5Y VP-K
 Keski-Afrikan tasavalta TL F-O
 Kiina B XT
 Kirgisia EX CCCP
 Kiribati T3
 Kolumbia HK C
 Komorit D6
 Kongon demokraattinen tasavalta 9Q 9O
 Kongon tasavalta TN F-O
 Korean demokraattinen kansantasavalta P
 Korean tasavalta HL
 Kreikka SX
 Kroatia 9A RC
 Kuuba CU
 Kuwait 9K K
 Kyproksen tasavalta 5B VQ-C
 Laos RDPL F-L
XW
 Latvia YL CCCP
 Lesotho 7P VQ-ZA
VQ-ZD
 Libanon OD LR
 Liberia A8 EL
LI
 Libya 5A
 Liechtenstein HB
 Liettua LY CCCP
 Luxemburg LX UL
 Macao B-M CS-M
 Madagaskar 5R F-O
 Malawi 7Q VP-Y
 Malediivit 8Q
 Malesia 9M VR-J
VR-O
VR-R
 Mali TZ F-O
 Malta 9H VP-M
 Mansaari M G
 Marokko CN
 Marshallinsaaret V7
 Martinique F-OG
 Mauritania 5T F-O
 Mauritius 3B VQ-M
 Meksiko XA (kaupalliset koneet)
XB (yksityiskoneet)
XC (valtion koneet)
 Mikronesia V6
 Moldova ER CCCP
 Monaco 3A CZ
MC
 Mongolia MT
 Montserrat VP-M
 Mosambik C9 CR-A
CR-B
 Myanmar XY
XZ (ei käytössä)
 Namibia V5
 Nauru C2
   Nepal 9N
 Nicaragua YN AN
 Niger 5U F-O
 Nigeria 5N VR-N
 Norja LN
 Norsunluurannikko TU F-O
 Oman A4O
 Pakistan AP
 Panama HP RX
 Papua-Uusi-Guinea P2
 Paraguay ZP
 Peru OB OA
 Pohjois-Makedonia Z3
 Pohjois-Mariaanit N
 Portugali CS CR
 Puerto Rico N
 Puola SP
 Päiväntasaajan Guinea 3C VQ-ZI
 Qatar A7
 Ranska F
 Ranskan Guayana F
 Ranskan Polynesia F-OH
 Réunion F-O
 Romania YR CV
 Ruanda 9XR
 Ruotsi SE
 Saint-Barthélemy F
 Saint Helena VQ-H
 Saint Kitts ja Nevis V4 VP-LK
VP-LL
 Saint Lucia J6 VQ-L
 Saint Vincent ja Grenadiinit J8 VP-V
 Saint-Pierre ja Miquelon F
 Saksa D DM (Länsi-Saksa)
DDR (Itä-Saksa)
 Salomonsaaret H4 VP-P
 Sambia 9J VP-Y
 Samoa 5W
 San Marino T7
 São Tomé ja Príncipe S9 CR-S
 Saudi-Arabia HZ UH
 Senegal 6V
6W (sotilastunnus)
F-O
 Seychellit S7 VQ-S
 Serbia YU UN
 Sierra Leone 9L VR-L
 Singapore 9V VR-S
 Slovakia OM OK
 Slovenia S5 SL
 Somalia 6O 6OS
 Sri Lanka 4R VP-C
CY
 Sudan ST SN
 Suomi OH K-S
 Suriname PZ
 Swazimaa 3D
 Sveitsi HB CH
 Syyria YK
 Tadžikistan EY CCCP
 Taiwan B
 Tansania 5H VP-Z
 Tanska OY
 Thaimaa HS
 Togo 5V
 Tonga A3
 Trinidad ja Tobago 9Y VP-T
 Tšad TT F-O
 Tšekki OK
 Tunisia TS F-O
 Turkki TC
 Turkmenistan EZ CCCP
 Turks- ja Caicossaaret VQ-T
 Tuvalu T2
 Uganda 5X VP-U
 Ukraina UR CCCP
 Unkari HA
 Uruguay CX
Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia F-OD
 Uusi-Seelanti ZK
ZL
ZM
 Uzbekistan UK CCCP
 Valko-Venäjä EW CCCP
 Vanuatu YJ
 Vatikaanivaltio HV
 Venezuela YV
 Venäjä RA CCCP
 Vietnam VN XV
 Viro ES CCCP
 Yhdistyneet kansakunnat 4U
 Yhdistynyt kuningaskunta G
 Yhdysvallat N NC
NL
NR
NS
NX
 Zimbabwe Z VP-W
VP-Y

Lähteet

muokkaa