Avaa päävalikko

Luettelo Yhdistyneiden kansakuntien suurlähettiläistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Yhdistyneiden kansakuntien suurlähettiläistä.

Sisällysluettelo

Yhdistyneiden kansakuntien suurlähettiläätMuokkaa

JäsenvaltiotMuokkaa

# Valtio Suurlähettiläs Päiväys[1]
1.   Afganistan Mahmoud Saikal 27. lokakuuta 2015
2.   Albania Besiana Kadare 30. kesäkuuta 2016
3.   Algeria Sabri Boukadoum 14. maaliskuuta 2014
4.   Andorra Elisenda Vives Balmaña 3. marraskuuta 2015
5.   Angola Ismael Abraão Gaspar Martins 23. toukokuuta 2001
6.   Antigua and Barbuda Walton Alfonso Webson 17. joulukuuta 2014
7.   Argentiina María Cristina Perceval 23. marraskuuta 2012
8.   Armenia Zohrab Mnatsakanian 10. kesäkuuta 2014
9.   Australia Gillian Bird 17. helmikuuta 2015
10.   Itävalta Jan Kickert 8. syyskuuta 2015
11.   Azerbaidžan Yashar T. Aliyev 10. kesäkuuta 2014
12.   Bahama Sheila Carey 13. syyskuuta 2017
13.   Bahrain Jamal Fares Alrowaiei 14. syyskuuta 2011
14.   Bangladesh Masud Bin Momen 24. syyskuuta 2015
15.   Barbados Keith Hamilton Lewellyn Marshall 22. huhtikuuta 2015
16.   Valko-Venäjä Valentin Rybakov 15. syyskuuta 2017
17.   Belgia Marc Pecsteen de Buytswerve 22. elokuuta 2016
18.   Belize Lois Michele Young 19. syyskuuta 2012
19.   Benin Jean-Francis Régis Zinsou 7. tammikuuta 2010
20.   Bhutan Doma Tshering 13. syyskuuta 2017
21.   Bolivia (Bolivian monikansainen valtio) Sacha Sergio Llorentty Solíz 19. syyskuuta 2012
22.   Bosnia ja Hertsegovina Miloš Vukašinović 13. elokuuta 2015
23.   Botswana Charles Thembani Ntwaagae 31. heinäkuuta 2008
24.   Brasilia Mauro Luiz Iecker Vieira 11. marraskuuta 2016
25.   Brunei Dato Abdul Ghafar Ismail 28. maaliskuuta 2013
26.   Bulgaria Georgi Velikov Panayotov 9. syyskuuta 2016
27.   Burkina Faso Yemdaogo Eric Tiare 21. joulukuuta 2015
28.   Burundi Albert Shingiro 4. syyskuuta 2014
29.   Kap Verde José Luis Fialho Rocha 5. joulukuuta 2016
30.   Kambodža Ry Tuy 28. helmikuuta 2014
31.   Kamerun Michel Tommo Monthé 8. syyskuuta 2008
32.   Kanada Marc-André Blanchard 12. huhtikuuta 2016
33.   Keski-Afrikan tasavalta Ambroisine Kpongo 19. syyskuuta 2014
34.   Chad Ali Alefei Moustapha 9. tammikuuta 2017
35.   Chile Cristián Barros Melet 16. huhtikuuta 2014
36.   Kiina Liu Jieyi 3. syyskuuta 2013
37.   Kolumbia María Emma Mejía Vélez 25. helmikuuta 2014
38.   Komorit Mohamed Soilihi Soilih 5. marraskuuta 2014
39.   Kongo Raymond-Serge Balé 11. marraskuuta 2008
40.   Costa Rica Juan Carlos Mendoza García 4. syyskuuta 2014
41.   Norsunluurannikko Bernard Tanoh-Boutchoue 12. syyskuuta 2017
42.   Kroatia Vladimir Drobnjak 5. elokuuta 2013
43.   Kuuba Anayansi Rodríguez Camejo 23. tammikuuta 2017
44.   Cyprus Kornelios Korneliou 22. helmikuuta 2017
45.   Tšekki Marie Chatardová 2. elokuuta 2016
46.   Pohjois-Korea Ja Song Nam 28. helmikuuta 2014
47.   Kongon demokraattinen tasavalta Ignace Gata Mavita wa Lufuta 5. syyskuuta 2012
48.   Tanska Ib Petersen 5. elokuuta 2013
49.   Djibouti Mohamed Siad Doualeh 24. marraskuuta 2015
50.   Dominica Loreen Ruth Bannis-Roberts 22. elokuuta 2016
51.   Dominikaaninen tasavalta Francisco Antonio Cortorreal 16. huhtikuuta 2014
52.   Ecuador Diego Fernando Morejón Pazmiño 12. syyskuuta 2017
53.   Egypti Amr Abdellatif Aboulatta 14. syyskuuta 2014
54.   El Salvador Ruben Armando Escalante Hasbun 3. marraskuuta 2017
55.   Päiväntasaajan Guinea Anatolio Ndong Mba 7. tammikuuta 2010
56.   Eritrea Amanuel Giorgio chargé d’affaires ad interim
57.   Viro Sven Jürgenson 13. elokuuta 2015
58.   Etiopia Tekeda Alemu 24. tammikuuta 2011
59.   Fidži Luke Daunivalu chargé d’affaires ad interim
60.   Suomi Kai Jürgen Mikael Sauer 19. elokuuta 2014
61.   Ranska François Delattre 10. syyskuuta 2009
62.   Gabon Michel Xavier Biang 18. elokuuta 2017
63.   Gambia Mamadou Tangara 3. toukokuuta 2017
64.   Georgia Kaha Imnadze 23. heinäkuuta 2013
65.   Saksa Christoph Heusgen 26. heinäkuuta 2017
66.   Ghana Martha Ama Akyaa Pobee 31. heinäkuuta 2015
67.   Kreikka Maria Theofili 13. syyskuuta 2017
68.   Grenada Kesha A. McGuire 12. huhtikuuta 2016
69.   Guatemala Jorge Skinner-Klée 9. syyskuuta 2016
70.   Guinea Mamadi Touré 14. syyskuuta 2011
71.   Guinea-Bissau Fernando Delfim Da Silva 12. syyskuuta 2017
72.   Guyana Rudolp Michael Ten-Pow 22. elokuuta 2016
73.   Haiti Denis Regis 23. heinäkuuta 2013
74.   Honduras Mary Elizabeth Flores 29. huhtikuuta 2010
75.   Unkari Katalin Annamária Bogyay 20. tammikuuta 2015
76.   Islanti Einar Gunnarsson 20. tammikuuta 2015
77.   Intia Syed Akbaruddin 24. syyskuuta 2015
78.   Indonesia Dian Triansyah Djani 12. huhtikuuta 2016
79.   Iran Gholamali Khoshroo 17. helmikuuta 2015
80.   Iraq Mohammed Hussein Bahr Aluloom 12. syyskuuta 2017
81.   Irlanti Geraldine Byrne Nason 18. elokuuta 2017
82.   Israel Danny Danon 14. elokuuta 2015
83.   Italia Sebastiano Cardi 20. syyskuuta 2013
84.   Jamaika Courtenay Rattray 25. kesäkuuta 2013
85.   Japani Koro Bessho 10. kesäkuuta 2016
86.   Jordan Sima Sami Bahous 22. elokuuta 2016
87.   Kazakstan Kairat Umarov 9. tammikuuta 2017
88.   Kenia Macharia Kamau 16. joulukuuta 2010
89.   Kiribati Teburoro Tito 13. syyskuuta 2017
90.   Kuwait Mansour Ayyad SH A Alotaibi 4. maaliskuuta 2010
91.   Kirgisia Mirgul Moldoisaeva 12. huhtikuuta 2016
92.   Laos Khiane Phansourivong 16. huhtikuuta 2014
93.   Latvia Jānis Mažeiks 3. syyskuuta 2013
94.   Libanon Nawaf Salam 13. heinäkuuta 2007
95.   Lesotho Kelebone Maope 25. kesäkuuta 2013
96.   Liberia Marjon V. Kamara 8. lokakuuta 2009
97.   Libya Elmahdi S. Elmajerbi chargé d’affaires ad interim
98.   Liechtenstein Christian Wenaweser 1. lokakuuta 2002
99.   Liettua Audra Plepytė 18. elokuuta 2017
100.   Luxemburg Christian Braun 9. syyskuuta 2016
101.   Madagascar Zina Andrianarivelo-Razafy 9. syyskuuta 2002
102.   Malawi Necton D. Mhura 9. syyskuuta 2016
103.   Malesia Muhammad Shahrul Ikram bin Yaakob 22. helmikuuta 2017
104.   Malediivit Ali Naseer Mohamed 26. heinäkuuta 2017
105.   Mali Issa Konfourou 9. syyskuuta 2016
106.   Malta Carmelo Inguanez 5. heinäkuuta 2016
107.   Marshallinsaaret Amatlain Elizabeth Kabua 5. heinäkuuta 2016
108.   Mauritania Ousmane Ba 5. heinäkuuta 2017
109.   Mauritius Jagdish Dharamchand Koonjul 24. marraskuuta 2015
110.   Meksiko Juan José Gomez Camacho 16. helmikuuta 2016
111.   Mikronesia Jane J. Chigiyal 2. joulukuuta 2011
112.   Monaco Isabelle F. Picco 11. syyskuuta 2009
113.   Mongolia Sukhee Sukhbold 31. heinäkuuta 2015
114.   Montenegro Željko Perović 11. toukokuuta 2015
115.   Marokko Omar Hilale 23. huhtikuuta 2014
116.   Mosambik António Gumende 20. lokakuuta 2011
117.   Myanmar Hau Do Suan 5. heinäkuuta 2016
118.   Namibia Neville Melvin Gertze 9. tammikuuta 2017
119.   Nauru Marlene Moses 30. maaliskuuta 2005
120.     Nepal Durga Prasad Bhattarai 19. elokuuta 2013
121.   Netherlands Karel van Oosterom 5. elokuuta 2013
122.   Uusi-Seelanti Craig John Hawke 18. elokuuta 2017
123.   Nicaragua María Rubiales de Chamorro 13. heinäkuuta 2007
124.   Niger Abdallah Wafy 8. syyskuuta 2015
125.   Nigeria Tijjani Muhammad Bande 3. toukokuuta 2017
126.   Norja Tore Hattrem 12. syyskuuta 2017
127.   Oman Khalifa Ali Issa Al Harthy 9. syyskuuta 2016
128.   Pakistan Maleeha Lodhi 10. maaliskuuta 2015
129.   Palau Ngedikes Olai Uludong 21. maaliskuuta 2017
130.   Panama Laura Elena Flores Herrera 4. syyskuuta 2014
131.   Papua Uusi-Guinea Max Hufanen Rai 9. kesäkuuta 2016
132.   Paraguay Julio César Arriola Ramirez 21. maaliskuuta 2017
133.   Peru Gustavo Adolfo Meza-Cuadra Velásquez 24. lokakuuta 2013
134.   Filippiinit Teodoro Lopez Locsin 19. huhtikuuta 2017
135.   Puola Boguslaw Winid 4. syyskuuta 2014
136.   Portugali Francisco António Duarte Lopes 13. syyskuuta 2017
137.   Qatar Alya bint Ahmed Al Thani 24. lokakuuta 2013
138.   Korean tasavalta Cho Tae-yul 5. joulukuuta 2016
139.   Moldova Victor Moraru 5. heinäkuuta 2017
140.   Romania Ion Jinga 13. elokuuta 2015
141.   Venäjä Vasily Nebenzya 28. heinäkuuta 2017
142.   Rwanda Valentine Rugwabiza 11. marraskuuta 2016
143.   Saint Kitts and Nevis Sam Terrance Condor 27. lokakuuta 2015
144.   Saint Lucia Cosmos Richardson 22. helmikuuta 2017
145.   Saint Vincent ja Grenadiinit Inga Rhonda King 13. syyskuuta 2013
146.   Samoa Ali'ioaiga Feturi Elisaia 18. syyskuuta 2003
147.   San Marino Damiano Beleffi 22. elokuuta 2016
148.   São Tomé ja Príncipe Alcinio Cravid e Silva chargé d’affaires ad interim
149.   Saudi Arabia Abdallah Yahya A. Al-Mouallimi 23. kesäkuuta 2011
150.   Senegal Fodé Seck 19. syyskuuta 2014
151.   Serbia Milan Milanović 19. elokuuta 2013
152.   Seychellit Ronald Jean Jumeau 3. toukokuuta 2017
153.   Sierra Leone Adikalie Foday Sumah 9. syyskuuta 2016
154.   Singapore Burhanudeen Gafoor 22. elokuuta 2016
155.   Slovakia Michal Mlynár 18. elokuuta 2017
156.   Slovenia Darja Bavdaž Kuret 18. elokuuta 2017
157.   Salomonsaaret Robert Sisilo 23. tammikuuta 2017
158.   Somalia Abukar Dahir Osman 26. heinäkuuta 2017
159.   Etelä-Afrikka Jeremiah Nyamane Kingsley Mamabolo 13. maaliskuuta 2013
160.   Etelä-Sudan Akuei Bona Malwal 5. heinäkuuta 2016
161.   Espanja Román Oyarzun Marchesi 9. tammikuuta 2014
162.   Sri Lanka Amrith Rohan Perera 22. huhtikuuta 2015
163.   Sudan Omar Dahab Fadi Mohamed 8. syyskuuta 2015
164.   Suriname Henry Leonard Mac-Donald 21. lokakuuta 2016
165.   Swazimaa Melusi Martin Masuku 5. heinäkuuta 2017
166.   Ruotsi Olof Skoog 10. maaliskuuta 2015
167.   Sveitsi Jürg Lauber 8. syyskuuta 2015
168.   Syyria Bashar Jaafari 31. heinäkuuta 2006
169.   Tadžikistan Mahmadamin Mahmadaminov 25. helmikuuta 2014
170.   Thaimaa Virachai Plasai 10. maaliskuuta 2015
171.   Makedonia Vasile Andonovski 14. maaliskuuta 2014
172.   Itä-Timor Milena Pires 12. huhtikuuta 2016
173.   Togo Kokou Kpayedo 30. kesäkuuta 2016
174.   Tonga Mahe 'Uli'uli Sandhurst Tupouniua 19. elokuuta 2013
175.   Trinidad ja Tobago Pennelope Althea Beckles 22. elokuuta 2016
176.   Tunisia Mohamed Khaled Khiari 23. marraskuuta 2012
177.   Turkki Feridun Hadi Sinirlioglu 21. lokakuuta 2016
178.   Turkmenistan Aksoltan Toreevna Ataeva 23. helmikuuta 1995
179.   Tuvalu Samuelu Laloniu 26. heinäkuuta 2017
180.   Uganda Adonia Ayebare 3. toukokuuta 2017
181.   Ukraina Volodymyr Yelchenko 9. joulukuuta 2015
182.   Yhdistyneet arabiemiirikunnat Lana Zaki Nusseibeh 18. syyskuuta 2013
183.   Yhdistynyt kuningaskunta Matthew Rycroft 25. huhtikuuta 2015
184.   Tanzania Modest Jonathan Mero 21. maaliskuuta 2017
185.   Yhdysvallat Nikki Haley 27. tammikuuta 2017
186.   Uruguay Elbio Roselli 21. joulukuuta 2015
187.   Uzbekistan Bakhtiyor Ibragimov 23. toukokuuta 2017
188.   Vanuatu Odo Tevi 13. elokuuta 2014
189.   Venezuela Rafael Darío Ramírez Carreño 16. tammikuuta 2015
190.   Vietnam Nguyen Phuong Nga 5. marraskuuta 2014
191.   Jemen Khaled Hussein Mohamed Alyemany 20. tammikuuta 2015
192.   Zambia Lazarous Kapambwe 5. heinäkuuta 2017
193.   Zimbabwe Frederick Musiiwa Makamure Shava 19. syyskuuta 2014

Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen tarkkailijatMuokkaa

TarkkailijavaltiotMuokkaa

Valtio Edustaja Vuodesta[1]
Bernardito Auza   Pyhä istuin 2014
Riyad H. Mansour   Palestiinalaishallinto 2005

Kansainväliset järjestötMuokkaa

Järjestö Edustaja Vuodesta [1]
Thomas Mayr-Harting Euroopan unioni 2011
Téte António Afrikan unioni 2009

LähteetMuokkaa