Luettelo parlamenteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo eri maiden parlamenteista:

Itsenäiset valtiotMuokkaa

YK:n jäsen- ja tarkkailijavaltiotMuokkaa

YK:n jäsen- tai tarkkailijavaltio Parlamentin nimi Kamari(t) Toimikausi (vuosia) Paikkoja
  Afganistan Afganistanin parlamentti Alahuone 5 249
Ylähuone 3, 4 ja 5 102
  Alankomaat Alankomaiden parlamentti Alahuone 4 150
Ylähuone 4 75
  Albania Albanian parlamentti Yksikamarillinen 4 140
  Algeria Algerian parlamentti Alahuone 6 462
Ylähuone 5 144
  Andorra Andorran parlamentti Yksikamarillinen 4 28
  Angola Angolan parlamentti Yksikamarillinen 4 220
  Antigua ja Barbuda Antiguan ja Barbudan parlamentti Alahuone 5 19
Ylähuone 5 17
  Argentiina Argentiinan parlamentti Alahuone 4 257
Ylähuone 6 72
  Armenia Armenian parlamentti Yksikamarillinen 5 131
  Australia Australian parlamentti Alahuone (Senaatti) 3 150
Ylähuone (Edustajainhuone) 6 76
  Azerbaidžan Azerbaidžanin parlamentti Yksikamarillinen 5 125
  Bahama Bahaman parlamentti Alahuone 5 38
Ylähuone 5 16
  Bahrain Bahrainin parlamentti Alahuone 4 40
Ylähuone 4 40
  Bangladesh Bangladeshin parlamentti Yksikamarillinen 5 350
  Barbados Barbadoksen parlamentti Alahuone 5 30
Ylähuone 5 21
  Belgia Belgian parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 5 150
Ylähuone Senaatti 5 60
  Belize Belizen parlamentti Alahuone 5 31
Ylähuone 5 12
  Benin Beninin parlamentti Yksikamarillinen 4 83
  Bhutan Bhutanin parlamentti Alahuone 5 47
Ylähuone 4 25
  Bolivia Bolivian parlamentti Alahuone 5 130
Ylähuone 5 36
  Bosnia ja Hertsegovina Bosnian ja Hertsegovinan parlamentti Alahuone 4 42
Ylähuone 4 15
  Botswana Botswanan parlamentti Yksikamarillinen 5 63
  Brasilia Brasilian parlamentti Alahuone 4 513
Ylähuone 8 81
  Brunei Brunein parlamentti Yksikamarillinen ei määritelty 36
  Bulgaria Bulgarian parlamentti 4 240
  Burkina Faso Burkina Fason parlamentti 5 127
  Burundi Burundin parlamentti Alahuone 5 121
Ylähuone 5 43
  Chile Chilen parlamentti Alahuone 4 120
Ylähuone 8 38
  Costa Rica Costa Rican parlamentti Yksikamarillinen 4 57
  Djibouti Djiboutin parlamentti 5 65
  Dominica Dominican parlamentti 5 21
  Dominikaaninen tasavalta Dominikaanisen tasavallan parlamentti Alahuone 4 183
Ylähuone 4 32
  Ecuador Ecuadorin parlamentti Yksikamarillinen 4 137
  Egypti Egyptin parlamentti Yksikamarillinen 5 596
  El Salvador El Salvadorin parlamentti Yksikamarillinen 3 84
  Eritrea Eritrean parlamentti Yksikamarillinen 5 104
  Espanja Espanjan parlamentti Alahuone (Senaatti) 4 350
Ylähuone (Edustajainhuone) 4 266
  Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan parlamentti Alahuone 5 400
Ylähuone 90
  Etelä-Sudan Etelä-Sudanin parlamentti Alahuone 170
Ylähuone 50
  Etiopia Etiopian parlamentti Alahuone 5 547
Ylähuone 5 112
  Fidži Fidžin parlamentti Yksikamarillinen 4 50
  Filippiinit Filippiinien parlamentti Alahuone 3 292
Ylähuone 6 24
  Gabon Gabonin parlamentti Alahuone 5 121
Ylähuone 6 102
  Gambia Gambian parlamentti Yksikamarillinen 5 53
  Georgia Georgian parlamentti Yksikamarillinen 4 150
  Ghana Ghanan parlamentti Yksikamarillinen 4 228
  Grenada Grenadan parlamentti Alahuone 5 15
Ylähuone 5 13
  Guatemala Guatemalan parlamentti Yksikamarillinen 4 158
  Guinea Guinean parlamentti 5 114
  Guinea-Bissau Guinea-Bissaun parlamentti 4 100
  Guyana Guyanan parlamentti 5 65
  Haiti Haitin parlamentti Alahuone 4 119
Ylähuone 6 30
  Honduras Hondurasin parlamentti Yksikamarillinen 4 128
  Indonesia Indonesian parlamentti Alahuone 5 560
Ylähuone 5 132
  Intia Intian parlamentti Alahuone (Lok Sabha) 5 545
Ylähuone (Rajya Sabha) 6 245
  Iran Iranin parlamentti Yksikamarillinen 4 290
  Irak Irakin parlamentti 4 325
  Irlanti Irlannin parlamentti Alahuone (Dáil Éireann) 5 158
Ylähuone (Seanad Éireann) 5 60
  Islanti Islannin parlamentti Yksikamarillinen 4 63
  Israel Israelin parlamentti Yksikamarillinen 4 120
  Italia Italian parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 5 630
Ylähuone (Senaatti) 5 315
  Itä-Timor Itä-Timorin parlamentti Yksikamarillinen 5 65
  Itävalta Itävallan parlamentti Alahuone (Kansallinen neuvosto 5 183
Ylähuone (Liittoneuvosto) 5 ja 6 62
  Jamaika Jamaikan parlamentti Alahuone 5 63
Ylähuone 5 21
  Japani Japanin parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 4 475
Ylähuone (Senaatti) 6 242
  Jemen Jemenin parlamentti Yksikamarillinen 6 301
  Jordania Jordanian parlamentti Alahuone 4 150
Ylähuone 6 75
  Kambodža Kambodžan parlamentti Alahuone (Kansalliskokous) 5 123
Ylähuone (Senaatti) 6 61
  Kamerun Kamerunin parlamentti Alahuone 5 180
Ylähuone 5 100
  Kanada Kanadan parlamentti Alahuone (Edustajainhuone) 4 338
Ylähuone (Senaatti) 75-ikävuoteen asti sallittu 105
  Kap Verde Kap Verden parlamentti Yksikamarillinen 5 72
  Kazakstan Kazakstanin parlamentti Alahuone (Mažilis) 5 98
Ylähuone 6 47
  Kenia Kenian parlamentti Alahuone 5 349
Ylähuone 5 67
  Keski-Afrikan tasavalta Keski-Afrikan tasavallan parlamentti Yksikamarillinen 5 100
  Kiina Kiinan parlamentti Yksikamarillinen 5 2 987
  Kirgisia Kirgisian parlamentti Yksikamarillinen 5 120
  Kiribati Kiribatin parlamentti Yksikamarillinen 4 46
  Kolumbia Kolumbian parlamentti Alahuone 4 166
Ylähuone 4 102
  Komorit Komorien parlamentti Yksikamarillinen 5 33
  Kongon demokraattinen tasavalta Kongon demokraattisen tasavallan parlamentti Alahuone 5 500
Ylähuone 5 108
  Kongon tasavalta Kongon tasavallan parlamentti Alahuone 5 153
Ylähuone 5 52
  Korean demokraattinen kansantasavalta (Pohjois-Korea) Pohjois-Korean parlamentti Yksikamarillinen 5 687
  Korean tasavalta (Etelä-Korea) Etelä-Korean parlamentti Yksikamarillinen 4 300
  Kreikka Kreikan parlamentti Yksikamarillinen 4 300
  Kroatia Kroatian parlamentti Yksikamarillinen 4 151
  Kuuba Kuuban parlamentti Yksikamarillinen 5 612
  Kuwait Kuwaitin parlamentti Yksikamarillinen 4 50
  Kypros Kyproksen parlamentti Yksikamarillinen 5 59
  Laos Laosin parlamentti Yksikamarillinen 5 115
  Latvia Latvian parlamentti Yksikamarillinen 4 100
  Lesotho Lesothon parlamentti Alahuone 5 120
Ylähuone 5 33
  Libanon Libanonin parlamentti Yksikamarillinen 4 128
  Liberia Liberian parlamentti Alahuone 6 73
Ylähuone 9 30
  Libya Libyan parlamentti Yksikamarillinen 200
  Liechtenstein Liechtensteinin parlamentti Yksikamarillinen 4 25
  Liettua Liettuan parlamentti Yksikamarillinen 4 141
  Luxemburg Luxemburgin parlamentti Yksikamarillinen 5 60
  Madagaskar Madagaskarin parlamentti Alahuone 5 160
Ylähuone 5 33
  Pohjois-Makedonia Makedonian parlamentti Yksikamarillinen 4 123
  Malawi Malawin parlamentti Yksikamarillinen 5 193
  Malediivit Malediivien parlamentti Yksikamarillinen 5 85
  Malesia Malesian parlamentti Alahuone 5 222
Ylähuone 3 70
  Mali Malin parlamentti Yksikamarillinen 4 160
  Malta Maltan parlamentti Yksikamarillinen 5 69
  Marokko Marokon parlamentti Alahuone 5 395
Ylähuone 9 270
  Marshallinsaaret Marshallinsaarten parlamentti Yksikamarillinen 4 33
  Mauritania Mauritanian parlamentti Alahuone 5 146
Ylähuone 6 56
  Mauritius Mauritiuksen parlamentti Yksikamarillinen 5 65
  Meksiko Meksikon parlamentti Alahuone 3 500
Ylähuone 6 128
  Mikronesia Mikronesian parlamentti Yksikamarillinen 4 14
  Moldova Moldovan parlamentti Yksikamarillinen 4 101
  Monaco Monacon parlamentti Yksikamarillinen 5 24
  Mongolia Mongolian parlamentti Yksikamarillinen 4 76
  Montenegro Montenegron parlamentti Yksikamarillinen 4 81
  Mosambik Mosambikin parlamentti Yksikamarillinen 5 250
  Myanmar (Burma) Myanmarin parlamentti Alahuone 5 440
Ylähuone 5 224
  Namibia Namibian parlamentti Alahuone 5 78
Ylähuone 6 26
  Nauru Naurun parlamentti Yksikamarillinen 3 18
    Nepal Nepalin parlamentti Yksikamarillinen 4 601
  Nicaragua Nicaraguan parlamentti Yksikamarillinen 5 92
  Niger Nigerin parlamentti Yksikamarillinen 5 171
  Nigeria Nigerian parlamentti Alahuone 4 360
Ylähuone 4 109
  Norja Norjan parlamentti Yksikamarillinen 4 169
  Norsunluurannikko Norsunluurannikon parlamentti Alahuone 5 255
Ylähuone 5 120
  Oman Omanin parlamentti Alahuone 4 84
Ylähuone 4 83
  Pakistan Pakistanin parlamentti Alahuone 5 342
Ylähuone 6 104
  Palau Palaun parlamentti Alahuone 4 16
Ylähuone 4 9
  Palestiina Palestiinan parlamentti Yksikamarillinen 132
  Panama Panaman parlamentti Yksikamarillinen 5 71
  Papua-Uusi-Guinea Papua-Uuden-Guinean parlamentti Yksikamarillinen 5 109
  Paraguay Paraguayn parlamentti Alahuone 5 80
Ylähuone 5 45
  Peru Perun parlamentti Yksikamarillinen 5 130
  Portugali Portugalin parlamentti Yksikamarillinen 4 230
  Puola Puolan parlamentti Alahuone (Sejm) 4 460
Ylähuone (Senaatti) 4 100
  Päiväntasaajan Guinea Päiväntasaajan Guinean parlamentti Alahuone 5 100
Ylähuone nimitetty 70
  Qatar Qatarin parlamentti Yksikamarillinen 35
  Ranska Ranskan parlamentti Alahuone (Kansalliskokous) 5 577
Ylähuone (Senaatti) 6 348
  Romania Romanian parlamentti Alahuone 4 329
Ylähuone 4 137
  Ruanda Ruandan parlamentti Alahuone 5 80
Ylähuone 8 26
  Ruotsi Ruotsin parlamentti Yksikamarillinen 4 349
  Saint Kitts ja Nevis Saint Kittsin ja Nevisin parlamentti Yksikamarillinen 5 15
  Saint Lucia Saint Lucian parlamentti Alahuone 5 17
Ylähuone 11
  Saint Vincent ja Grenadiinit Saint Vincentin ja Grenadiinien parlamentti Yksikamarillinen 5 21
  Saksa Saksan parlamentti Alahuone (Liittopäivät) 4 630
Ylähuone (Liittoneuvosto) riippuen osavaltioiden aikataulusta 69
  Salomonsaaret Salomonsaarten parlamentti Yksikamarillinen 4 50
  Sambia Sambian parlamentti Yksikamarillinen 5 150
  Samoa Samoan parlamentti Yksikamarillinen 5 49
  San Marino San Marinon parlamentti Yksikamarillinen 5 60
  São Tomé ja Príncipe São Tomén ja Príncipen parlamentti Yksikamarillinen 4 55
  Senegal Senegalin parlamentti Yksikamarillinen 5 150
  Serbia Serbian parlamentti Yksikamarillinen 4 250
  Seychellit Seychellien parlamentti Yksikamarillinen 5 31
  Sierra Leone Sierra Leonen parlamentti Yksikamarillinen 5 124
  Singapore Singaporen parlamentti Yksikamarillinen 5 99
  Slovakia Slovakian parlamentti Yksikamarillinen 4 150
  Slovenia Slovenian parlamentti Alahuone 4 90
Ylähuone 5 40
  Somalia Somalian parlamentti Alahuone 275
Ylähuone 56
  Sri Lanka Sri Lankan parlamentti Yksikamarillinen 5 225
  Sudan Sudanin parlamentti Alahuone 6 426
Ylähuone 6 50
  Suomi Suomen parlamentti Yksikamarillinen 4 200
  Suriname Surinamen parlamentti Yksikamarillinen 5 51
  Sveitsi Sveitsin parlamentti Alahuone 4 200
Ylähuone 4 46
  Swazimaa Swazimaan parlamentti Alahuone 5 55
Ylähuone 30
  Syyria Syyrian parlamentti Yksikamarillinen 250
  Tadžikistan Tadžikistanin parlamentti Alahuone 5 63
Ylähuone 5 33
  Tansania Tansanian parlamentti Yksikamarillinen 5 384
  Tanska Tanskan parlamentti Yksikamarillinen 4 179
  Thaimaa Thaimaan parlamentti Yksikamarillinen 250
  Togo Togon parlamentti Yksikamarillinen 5 81
  Tonga Tongan parlamentti Yksikamarillinen 26
  Trinidad ja Tobago Trinidad ja Tobagon parlamentti Alahuone 5 41
Ylähuone 31
  Tunisia Tunisian parlamentti Yksikamarillinen 5 217
  Turkki Turkin parlamentti Yksikamarillinen 4 550
  Turkmenistan Turkmenistanin parlamentti Yksikamarillinen 5 125
  Tuvalu Tuvalun parlamentti Yksikamarillinen 4 15
  Tšad Tšadin parlamentti Yksikamarillinen 4 155
  Tšekki Tšekin parlamentti Alahuone 4 200
Ylähuone 6 81
  Uganda Ugandan parlamentti Yksikamarillinen 5 426
  Ukraina Ukrainan parlamentti Yksikamarillinen 5 450
  Unkari Unkarin parlamentti Yksikamarillinen 4 199
  Uruguay Uruguayn parlamentti Alahuone 5 99
Ylähuone 5 30
  Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin parlamentti Yksikamarillinen 3 120
  Uzbekistan Uzbekistanin parlamentti Alahuone 5 150
Ylähuone 5 100
  Valko-Venäjä Valko-Venäjän parlamentti Alahuone 4 110
Ylähuone 4 64
  Vanuatu Vanuatun parlamentti Yksikamarillinen 4 52
  Venezuela Venezuelan parlamentti Yksikamarillinen 5 167
  Venäjä Venäjän parlamentti Alahuone (Duuma) 5 450
Ylähuone riippuen osavaltioiden aikataulusta 170
  Vietnam Vietnamin parlamentti Yksikamarillinen 5 498
  Viro Viron parlamentti Yksikamarillinen 4 101
  Yhdistynyt kuningaskunta Britannian parlamentti Alahuone (Yhdistyneen kuningaskunnan alahuone) 5 650
Ylähuone (Yhdistyneen kuningaskunnan ylähuone) elinikäinen 805
  Yhdistyneet arabiemiirikunnat Yhdistyneiden arabiemiirikuntien parlamentti Yksikamarillinen 40
  Yhdysvallat Yhdysvaltain kongressi Alahuone (Edustajainhuone) 2 435
Ylähuone (Senaatti) 6 100
  Zimbabwe Zimbabwen parlamentti Alahuone 5 210
Ylähuone 5 40

Itsehallinnolliset alueetMuokkaa

Itsehallinto-alue Parlamentin nimi Kamari(t) Toimikausi (vuosia) Paikkoja
  Ahvenanmaa Maakuntapäivät Yksikamarillinen 4 30
  Alderney Valtiopäivät 4 10
  Amerikan Samoa Edustajainhuone Alahuone 2 21
Senaatti Ylähuone 4 18
  Anguilla Edustajainhuone Yksikamarillinen 5 11
  Aruba Valtiopäivät 4 21
  Azorit Lainsäädäntökokous 4 57
  Bermuda Edustajainhuone Alahuone 5 36
Senaatti Ylähuone 11
  Brittiläiset Neitsytsaaret Edustajainhuone Yksikamarillinen 4 15
  Kanariansaaret Parlamentti 4 60
  Katalonia Parlamentti 4 135
  Cookinsaaret Parlamentti 4 24
  Caymansaaret Lainsäädäntökokous 4 18
  Krim Korkein-neuvosto 100
  Curaçao Valtiopäivät 4 21
  Falklandinsaaret Lainsäädäntökokous 4 11
  Färsaaret Parlamentti 4 33
  Ranskan Polynesia Edustajainhuone 5 57
  Galicia Parlamentti 4 75
  Gibraltar Parlamentti 4 17
  Grönlanti Parlamentti 4 31
  Guam Lainsäädäntökokous 4 15
  Guernsey Valtiopäivät 4 45
  Hongkong Lainsäädäntöneuvosto 4 70
  Niue Edustajainhuone 3 20
  Mansaari Alahuone 5 24
Lainsäädäntöneuvosto Ylähuone 5 11
  Jersey Valtiopäivät Yksikamarillinen 4 39
  Macao Lainsäädäntökokous 4 29
  Madeira 4 47
  Montserrat Lainsäädäntöneuvosto 5 9
  Uusi-Kaledonia Kongressi 5 54
  Pohjois-Irlanti Parlamentti 5 108
  Pohjois-Mariaanit Edustajainhuone Alahuone 2 20
Senaatti Ylähuone 2 10
  Pitcairn Neuvosto Yksikamarillinen 3 10
  Puerto Rico Edustajainhuone Alahuone 4 51
Senaatti Ylähuone 4 27
  Saint-Barthélemy Alueellinen neuvosto Yksikamarillinen 5 19
  Saint Helena Lainsäädäntöneuvosto 4 21
  Saint Martin Alueellinen neuvosto 23
  Saint Pierre ja Miquelon 6 19
  Sark Parlamentti 12
  Skotlanti Parlamentti 5 129
  Sint Maarten Valtiopäivät 4 15
  Tokelau Parlamentti 3 20
  Turks- ja Caicossaaret Edustajainhuone 4 21
  Yhdysvaltain Neitsytsaaret Lainsäädäntöelin 2 15
  Wales Kansalliskokous 5 60
  Wallis ja Futuna Alueellinen neuvosto 5 20