Luettelo Karjalan tasavallan kaupungeista ja kaupunkityyppisistä taajamista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä artikkeli on luettelo Karjalan tasavallan kaupungeista ja kaupunkityyppisistä taajamista. Mukana luettelossa ovat myös Karjalan tasavallan alueella sijaitsevat entiset kaupunkityyppiset taajamat.

KaupungitMuokkaa

Karjalan tasavallassa on 13 kaupunkia:

Vuosiluvut tarkoittavat vuotta, jolloin kaupunki on perustettu tai asutuskeskus on saanut kaupungin statuksen. Poventsa oli kaupunkina vuodesta 1782 aina 1920-luvulle asti. Siitä tuli kaupunkityyppinen taajama vuonna 1938.

Kaupunkityyppiset taajamatMuokkaa

Karjalan tasavallassa on 11 kaupunkityyppistä taajamaa:

Vuosiluvut tarkoittavat vuotta, jolloin asutus sai kaupunkityyppisen taajaman statuksen.

Entiset kaupunkityyppiset taajamatMuokkaa

Seuraavat paikkakunnat ovat olleet aikaisemmin kaupunkityyppisiä taajamia. Ensimmäinen vuosiluku tarkoittaa perustamisvuotta ja toinen lakkauttamisvuotta. Jos ei muuta mainita, niin kaupunkityypiset taajamat on muutettu kyliksi kyseisenä vuonna.

  • Alavoinen (Ильинский, Iljinski) 1962–1991
  • Ambarnyi (Амбарный) 1956–1991
  • Borovoi (Боровой) 1969–1991
  • Elisenvaara (Элисенваара) 1946–1991
  • Harlu (Харлу) 1940–1991
  • Hiitolampi (Хетоламбина, Hetolambina tai Хито-Ламбина, Hito-Lambina) 1952–1960
  • Hirvas (Гирвас, Girvas) 1950–1991
  • Idel (Идель) 1943–1991
  • Impilahti (Импилахти) 1944–1991
  • Juma (Юма), kaupunkityyppinen taajama Kemin piirissä väestönlaskennoissa vuosina 1959, 1970 ja 1979
  • Karhumäki (Медвежья Гора, Medvežja Gora) 1929–1938, muutettiin kaupungiksi
  • Kesäjoki (Летнереченский, Letneretšenski) 1943–1991
  • Kieretti (Кереть, Keret) 1956–1969
  • Kiestinki (Кестеньга, Kestenga) 1956–1991
  • Kontupohja (Кондопога, Kondopoga) 1932–1938, muutettiin kaupungiksi
  • Kostamus (Костомукша, Kostomukša) 1977–1983, muutettiin kaupungiksi
  • Latva (Ладва, Ladva) 1956–1991
  • Latva-Vetka (Ладва-Ветка, Ladva-Vetka) 1951–1991
  • Lietmajärvi (Ледмозеро, Ledmozero) 1976–1991
  • Läskelä (Ляскеля) 1940–1991
  • Malenga (Маленьга) 1950–1991
  • Meliorativnyi (Мелиоративный) 1986–1991
  • Mustakoski (Чёрный Порог, Tšornyi Porog) 1972–1991
  • Naistenjärvi (Найстенъярви) 1958–1991
  • Pai (Пай) 1951–1991
  • Papinsaari (Рабочеостровск, Rabotšeostrovk) 1933–1991
  • Porajärvi (Поросозеро, Porosozero) 1957–1996
  • Pälmä (Пяльма) 1956–1991
  • Päsinselkä (Пяжиева Сельга, Pjažieva Selga) 1951–1969
  • Salmi (Салми) 1940–1991
  • Šalla (Шальский, Šalski) 1946–1991
  • Solomanni (Соломенное, Solomennoje) 1934–1977, liitettiin Petroskoin kaupunkiin
  • Sosnavitsa (Сосновец, Sosnovets) 1949–1991
  • Sukkajärvi (Суккозеро, Sukkozero) 1962–1991
  • Suoju (Шуя, Šuja) 1956–1991
  • Tšalna (Чална, Tšalna) 1950–1995
  • Tškalovski (Чкаловский) 1969–1991
  • Uusikylä (Деревянка, Derevjanka) 1951–1991
  • Valamo (Валаам, Valaam) 1946–1991
  • Virantajärvi (Вирандозеро, Virandozero) 1950–1991
  • Vääräkoski (Кривой Порог, Krivoi Porog) 1988–1991

Katso myösMuokkaa

Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: [[ru:Бывшие посёлки городского типа Карелии]]  –  Entiset kaupunkityyppiset taajamat ru-wikistä