Luettelo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen paloasemista

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos on yksi Suomen 22:sta alueellisesta pelastuslaitoksesta. Hallinnollisesti Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos on Espoon kaupungin alainen kunnallinen liikelaitos.

Vakituiset paloasematMuokkaa

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen vakituiset paloasemat
Nimi[1] Osoite[1] Aseman nro. Kunta
Espoon keskuspaloasema Palomiehentie 1, 02750 Espoo 10 Espoo
Leppävaaran paloasema Portinvartijantie 1, 02650 Espoo 11 Espoo
Niittykummun paloasema Niittyportti 1, 02200 Espoo 20 Espoo
Espoonlahden paloasema Rehtorintie 2, 02360 Espoo 30 Espoo
Kirkkonummen paloasema Upinniemeintie 56, 02480 Kirkkonummi 31 Kirkkonummi
Mikkelän paloasema Espoontie 4, 02770 Espoo 40 Espoo
Nummelan paloasema Asemantie 61, 03100 Nummela 50 Vihti
Karkkilan paloasema Yrittäjäntie 22, 03600 Karkkila 51 Karkkila
Lohjan paloasema Harjunseläntie 4, 08200 Lohja 60 Lohja
Karjaan paloasema Ratakatu 9, 10300 Karjaa 70 Raasepori
Tammisaaren paloasema Oikotie 7 A, 10600 Tammisaari 80 Raasepori
Hangon paloasema Sillikuja 9, 10960 Hanko Pohjoinen 90 Hanko


Sopimus- ja sivutoimiset palokunnatMuokkaa

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen apuna alueella toimii yli 40 sopimuspalokuntaa. Näistä 2 on tehdaspalokuntia (TPK: Sappi Kirkniemi Tehdaspalokunta, ja Suomen Sokerin TPK). Sopimuspalokunnat tukevat pelastuslaitoksen toimintaa tulipalo- ja onnettomuustilanteissa henkilöstöllään ja kalustollaan.[2]

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen sopimus- ja sivutoimiset palokunnat
Nimi[2] Osoite Aseman nro. Kunta
Leppävaaran VPK Portinvartijantie 3, 02650 Espoo 13 Espoo
Pitkäjärven VPK Palokunnanpuisto 5, 02730 Espoo 14 Espoo
Grankulla FBK Palokunnantie 9-11, 02700 Kauniainen 15 Kauniainen
Vanhankylän Seudun VPK Niipperintie 9, 02940 Espoo 16 Espoo
Sökö Sommarö FBK VPK Matasaarentie 1, 02380 Espoo 33 Espoo
Långvik FBK Medvastintie 7, 02420 Jorvas 34 Kirkkonummi
Kyrkslätt FBK Överbyntie 174, 02400 Kirkkonummi 35 Kirkkonummi
Evitskog FBK Kylmäläntie 4, 02550 Evitskog 36 Kirkkonummi
Kylmälä FBK Sjökullantie 368, 02540 Kylmälä 37 Kirkkonummi
Espoon VPK Itäinen Jokitie 1, 02770 Espoo 43 Espoo
Kauklahden VPK Bassenmäki 5, 02780 Espoo 44 Espoo
Bobäck FBK Masalantie 570, 02440 Luoma 46 Kirkkonummi
Oitbacka FBK-VPK Lapinkyläntie 734, 02510 Oitbacka 47 Kirkkonummi
Navala FBK Lapinkyläntie 287, 02880 Veikkola 48 Kirkkonummi
Veikkola VPK-FBK Turuntie 555, 02880 Veikkola 49 Kirkkonummi
Nummelan VPK Asemantie 61, 03100 Nummela 53 Vihti
Vihdin VPK Kyläaukio 6, 03400 Vihti 54 Vihti
Nummen VPK Sähkötie 1, 09430 Saukkola 55 Lohja
Vihtijärven VPK Lopentie 1616, 03790 Vihtijärvi 57 Vihti
Pusulan VPK Sentraalitie 6, 03850 Pusula 58 Lohja
Tuorilan VPK Siikalantie 41, 03600 Karkkila [3] 59 Karkkila
Virkkalan VPK Virkkalantie 9, 08700 Virkkala 63 Lohja
Ventelän VPK Mäntynummentie 12, 08500 Lohja 64 Lohja
Paloniemen VPK Paloniementie 48, 08450 Hormajärvi 65 Lohja
Sjundeå FBK Nimismiehenmäki 76, 02570 Siuntio 66 Siuntio
Sammatin VPK Lohilammentie 7, 09220 Sammatti 67 Lohja
Karis FBK Keskuskatu 63, 10300 Karjaa 73 Raasepori
Billnäs FBK Ruukintie 9, 10330 Billnäs 74 Raasepori
Pojo FBK Vanha Turuntie 70, 10420 Pohjankuru 75 Raasepori
Backgränd FBK Backgrändintie 663, 10300 Karjaa 76 Raasepori
Svartå FBK Björkkullavägen 1, 10360 Mustio 77 Raasepori
Karjalohjan VPK Keskustie 10, 09120 Karjalohja 78 Lohja
Ingå FBK Laiduntie 8, 10210 Inkoo 79 Inkoo
Tenholan sivutoiminen henkilöstö Kunnantalontie 2, 10520 Tenhola 82 Raasepori
Ekenäs FBK Oikotie 7 A, 10600 Tammisaari 83 Raasepori
Österby FBK Österbyntie 52 A, 10620 Tammisaari 84 Raasepori
Snappertuna FBK Gamla kustvägen 658, 10710 Snappertuna 85 Raasepori
Ekenäs Skärgårds FBK Erlingintie 33, 10600 Tammisaari 86 Raasepori
Skogby FBK Mannerheimintie 123, 10680 Skogby 87 Raasepori
Lappvik FBK Gamla Stamvägen 12, 10820 Lappohja 88 Hanko
Bromarv FBK Vättlaxintie 20 B, 10570 Bromarv 89 Raasepori
Hangon sivutoiminen henkilöstö Sillikuja 9, 10960 Hanko Pohjoinen 92 Hanko
Haaviston VPK[4] Vihtijärventie 647, 03710 Uusitalo[4] - Karkkila
Kilo FBK[4] Kilontie 23, 02610 Espoo[4] - Espoo
Tapiolan VPK[4] - - Espoo
Tuomarilan VPK[4] Palotie 31, 02760 Espoo[4] 45 (Entinen) Espoo
Upinniemen sotilaspalokunta[4] Upinniemi[4] MR 82 Kirkkonummi
Dragsvikin sotilaspalokunta[4] Raaseporintie 39, 10640 Dragsvik[4] MR 83 Raasepori
Sappi Kirkniemi Tehdaspalokunta Kirkniemi IR 15 Lohja
Suomen Sokerin tehdaspalokunta[4] Sokeritehtaantie 20, 02460 Kantvik[4] IR 16 Kirkkonummi

LähteetMuokkaa

  1. a b Länsi-Uudenmaan vakituiset paloasemat Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos. Viitattu 01.09.2021.
  2. a b Länsi-Uudenmaan sopimuspalokunnat Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos. Viitattu 01.09.2021.
  3. Tuorilan VPK - Yhteystiedot www.tuorilanvpk.fi. Viitattu 9.6.2021.
  4. a b c d e f g h i j k l m SPEK Palokuntahaku Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Viitattu 26.8.2019.

Aiheesta muuallaMuokkaa