Luettelo valtionpäämiesten ja pääministerien virka-asunnoista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo valtionpäämiesten ja pääministerien virka-asunnoista.

Valtionpäämiesten virka-asunnotMuokkaa

Valtio Virka-asunto Käyttäjä Omistus Sijainti Kuva
  Britannia Buckinghamin palatsi [1] Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsija[1] Britannian valtio Lontoo[1]  
  Ranska Élysée-palatsi [2] Ranskan tasavallan presidentti[2] Ranskan valtio Pariisi[2]  
  Kazakstan Ak Orda[3] Kazakstanin presidentti[3] Kazakstanin valtio Astana[3]  
  Kreikka Presidentinpalatsi [4] Kreikan presidentti[4] Kreikan valtio Ateena[4]  
  Islanti Bessastaðir [5] Islannin presidentti[5] Islannin valtio Álftanes[6]  
  Japani Kōkyo [7] Japanin keisari[7] Japanin valtio Tokio[7]  
  Liettua Presidentinlinna [8] Liettuan presidentti[8] Liettuan valtio Vilna[8]  
  Thaimaa Bangkokin Suuri palatsi[9] Thaimaan kuningas[9] Thaimaan valtio Bangkok[9]  
  Itävalta Hofburg[10] Itävallan liittopresidentti[10] Itävallan valtio Wien[10]  
  Etelä-Afrikka Mahlamba Ndlopfu[11] Etelä-Afrikan presidentti[12] Etelä-Afrikan valtio Pretoria[13]  
  Tanska Amalienborgin linna[14] Tanskan kuningatar[14] Tanskan valtio Kööpenhamina[14]  
  Tšekki Prahan linna[15] Tšekin presidentti[15] Tšekin valtio Praha[15]  
  Turkki Presidentillinen kompleksi[16] Turkin presidentti[17] Turkin valtio Ankara[18]  
  Espanja Palacio Real de Madrid [19] Espanjan kuningas[19] Espanjan valtio Madrid[19]  
  Ukraina Mariinski-palatsi [20] Ukrainan presidentti[20] Ukrainan valtio Kiova[20]  
  Liechtenstein Vaduzin linna[21] Liechtensteinin ruhtinas[21] Liechtensteinin suku Vaduz[21]  
  Valko-Venäjä Itsenäisyyden palatsi[22] Valko-Venäjän presidentti[23] Valko-Venäjän valtio Minsk[24]  
  Norja Oslon kuninkaallinen linna[25] Norjan kuningas[25] Norjan valtio Oslo[25]  
  Latvia Riian linna [26] Latvian presidentti[26] Latvian valtio[26] Riga [26]  
  Luxemburg Suurherttuan palatsi[27] Luxembourgin suurherttua[27] Luxemburgin valtio Luxemburg[27]  
  Intia Rashtrapati Bhavan [28] Intian presidentti[28] Intian valtio New Delhi[28]  
  Ruotsi Tukholman kuninkaallinen linna[29] Ruotsin kuningas[29] Ruotsin valtio Tukholma[29]  
  Saksa Bellevuen linna[30]
Saksan presidentti[30] Saksan valtio Berliini[30]
 
Villa Hammerschmidt [31] Bonn[31]  
  Yhdysvallat Valkoinen talo[32] Yhdysvaltain presidentti[32] Yhdysvaltain hallitus Washington D.C.[32]  
  Argentiina Casa Rosada[33] Argentiinan presidentti[33] Argetiinan hallitus Buenos Aires[33]  
  Suomi Mäntyniemi [34]
Suomen tasavallan presidentti [35][34] Suomen valtio Helsinki[35][34]  
Presidentinlinna [35]  
  Venäjä Moskovan Kreml [36] Venäjän presidentti[36] Venäjän valtio Moskova[36]  
  Vatikaani Apostolinen palatsi[37] Rooman piispa[37] Vatikaanivaltio  

Pääministerin virka-asunnotMuokkaa

Valtio Virka-asunto Käyttäjä Omistus Sijainti Kuva
  Britannia Downing Street 10 [38] Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri[38] Britannian valtio Lontoo[38]  
  Ranska Hôtel Matignon [39] Ranskan pääministeri[39] Ranskan valtio Pariisi[39]  
  Japani Kantei [40] Japanin pääministeri[40] Japanin valtio Tokio[40]  
  Espanja Moncloan palatsi[41] Espanjan pääministeri[41] Espanjan valtio Madrid[41]  
  Ruotsi Sagerin talo [42] Ruotsin pääministeri[42] Ruotsin valtio Tukholma[42]  
  Kreikka Máximoksen huvila [43] Kreikan pääministeri[43] Kreikan valtio Ateena[43]  
  Saksa Bundeskanzleramt[44]
Saksan liittokansleri[44] Saksan valtio Berliini [44]
 
Palais Schaumburg[45] Bonn[45]  
  Suomi Kesäranta[46] Suomen pääministeri[46] Suomen valtio Helsinki[46]  
  Viro Stenbockin talo[47] Viron pääministeri[47] Viron valtio Tallinna[47]  

Muut virka-asunnotMuokkaa

Valtio Virka-asunto Käyttäjä Omistus Sijainti Tyyppi Kuva
  Suomi Kultaranta [48] Suomen tasavallan presidentti[48] Suomen valtio Naantali [48] kesäasunto  
  Yhdistynyt kuningaskunta Chequers Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri Britannian valtio Ellesborough, Buckinghamshire kesäasunto  
  Ranska Château de Rambouillet [49] Ranskan tasavallan presidentti[49] Ranskan valtion yksityinen Rambouillet[49] kesäasunto  
  Yhdysvallat Camp David[50] Yhdysvaltain presidentti[50] Yhdysvaltain valtio Catoctin Mountain Park Maryland[50] kesä-/vapaa-ajan asunto  
  Vatikaani Castel Gandolfo [51] Rooman paavi Vatikaani Gastel Gandolfo Italia[51] kesäsunto  
  Ruotsi Harpsund[52] Ruotsin pääministeri[52] Ruotsin valtio Flen[52] kesäasunto  

LähteetMuokkaa

  1. a b c Buckingham Palace The Official webside of the British Monarchy. Viitattu 05.12.2012.
  2. a b c Palais de l'Élysée Président de la République française. Viitattu 05.12.2012.
  3. a b c "Akorda" Palace of the President in Astana Astana Hotels.net. Viitattu February 6, 2018.
  4. a b c Presidential Mansion Presidency of the Hellenic Republic. Viitattu 05.12.2012.
  5. a b Bessastaðir The President of Iceland. Viitattu 05.12.2012.
  6. Sveitarfélagið Álftanes alftanes.is. Viitattu 6.12.2012.
  7. a b c Kōkyo Imperial Household Agency of Japan. Viitattu 05.12.2012.
  8. a b c Prezidentūra The President of Lithuania. Viitattu 05.12.2012.
  9. a b c The Grand Palace The Grand Palace of Bangkok. Viitattu 05.12.2012.
  10. a b c Hofburg Bundespräsident der Republik Österreich. Viitattu 05.12.2012.
  11. Archived copy thepresidency.gov.za. Arkistoitu 12.4.2012. Viitattu 23.8.2016.
  12. Archived copy thepresidency.gov.za. Arkistoitu 12.4.2012. Viitattu 23.8.2016.
  13. Archived copy thepresidency.gov.za. Arkistoitu 12.4.2012. Viitattu 23.8.2016.
  14. a b c Amalienborg The official website of the Danish Monarchy. Viitattu 05.12.2012.
  15. a b c Prague Castle President of the Czech Republic. Viitattu 05.12.2012.
  16. "Name of new Presidential compound announced", Daily Sabah, 29 October 2014. Luettu 6 November 2014. 
  17. "Name of new Presidential compound announced", Daily Sabah, 29 October 2014. Luettu 6 November 2014. 
  18. "Name of new Presidential compound announced", Daily Sabah, 29 October 2014. Luettu 6 November 2014. 
  19. a b c Royal Palace of Madrid Monarquía Española. Viitattu 05.12.2012.
  20. a b c Mariyinsky Palace President of Ukraine. Viitattu 05.12.2012.
  21. a b c Vaduz Castle Das Fürstenhaus von Liechtenstein. Viitattu 05.12.2012.
  22. [1]
  23. [2]
  24. [3]
  25. a b c Det kongelige slott Official website of The Royal Norwegian Family. Viitattu 05.12.2012.
  26. a b c d Rīgas pils Latvijas Valsts prezidents. Viitattu 05.12.2012.
  27. a b c Palais grand-ducal Cour Grand- Ducale de Luxembourg. Viitattu 05.12.2012.
  28. a b c Rashtrapati Bhavan President of India. Viitattu 05.12.2012.
  29. a b c Royal Palace of Stockholm Swedish Royal Court. Viitattu 05.12.2012.
  30. a b c Schloss Bellevue Der Bundespräsident. Viitattu 05.12.2012.
  31. a b Villa Hammerschmidt Der Bundespräsident. Viitattu 05.12.2012.
  32. a b c The White House Executive Office of the President. Viitattu 05.12.2012.
  33. a b c Casa Rosada Presidente de la Nación Argentina. Viitattu 05.12.2012.
  34. a b c Mäntyniemi Suomen tasavallan Presidentti. Viitattu 05.12.2012.
  35. a b c Presidentinlinna Suomen tasavallan Presidentti. Viitattu 05.12.2012.
  36. a b c The Moscow Kremlin President of Russia. Viitattu 05.12.2012.
  37. a b Apostolic Palace The Holy See Press Office. Viitattu 05.12.2012.
  38. a b c Downing Street 10 The Official site of the British Prime Minister's Office. Viitattu 05.12.2012.
  39. a b c Hôtel Matignon Portail du Gouvernement. Viitattu 05.12.2012.
  40. a b c Kantei Prime Minister of Japan and His Cabinet. Viitattu 05.12.2012.
  41. a b c La Moncloa Presidente del Gobierno de España. Viitattu 05.12.2012.
  42. a b c Sager House Government Office of Sweden. Viitattu 05.12.2012.
  43. a b c Maximos Mansion, the Greek PM's new house Protothemanews.com. Viitattu 01.4.2015.
  44. a b c Bundeskanzleramt Die Bundesregierung. Viitattu 05.12.2012.
  45. a b Palais Schaumburg Die Bundesregierung. Viitattu 05.12.2012.
  46. a b c Kesäranta Valtioneuvoston kanslia. Viitattu 05.12.2012.
  47. a b c Stenbockin talo Visit Estonia. Viitattu 27.1.2021.
  48. a b c Kultaranta Suomen tasavallan Presidentti. Viitattu 05.12.2012.
  49. a b c Château de Rambouillet Château de Rambouillet, Laiterie de la Reine et Chaumière aux Coquillages. Viitattu 05.12.2012.
  50. a b c Camp David Executive Office of the President. Viitattu 05.12.2012.
  51. a b Apostolic Palace The Holy See Press Office. Viitattu 05.12.2012.
  52. a b c Harpsund Statens Fastighetsverk. Viitattu 05.12.2012.