Luettelo Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomareista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Yhdysvaltain korkeimman oikeuden jäsenistä ja puheenjohtajista.

Luettelo tuomareistaMuokkaa

Luettelo entisistä tuomareistaMuokkaa

Tuomari[1][2]
(elinvuodet)
Virassa[2][1] Asema[2][1] Edeltäjä[2][1] Nimittänyt presidentti[2][1] Vahvistettu senaatissa[2][1] Kauden pituus[2][1]
1   John Jay
(1745–1829)
19. lokakuuta 1789 – 29. kesäkuuta 1795 puheenjohtaja uusi virka George Washington 26. syyskuuta 1789 (yksimielisesti) 5 vuotta, 253 päivää
2   John Rutledge
(1739–1800)
15. helmikuuta 1790 – 4. maaliskuuta 1791 (erosi) jäsen uusi virka George Washington 26. syyskuuta 1789 (yksimielisesti) 1 vuosi, 17 päivää
3   William Cushing
(1732–1810)
2. helmikuuta 1790 – 13. syyskuuta 1810† jäsen uusi virka George Washington 26. syyskuuta 1789 (yksimielisesti) 20 vuotta, 223 päivää
4   James Wilson
(1742– 1798)
5. lokakuuta 1789 – 21. elokuuta 1798† jäsen uusi virka George Washington 26. syyskuuta 1789 (yksimielisesti) 8 vuotta, 320 päivää
5   John Blair
(1732–1800)
2. helmikuuta 1790 – 25. lokakuuta 1795 (erosi) jäsen uusi virka George Washington 26. syyskuuta 1789 (yksimielisesti) 5 vuotta, 265 päivää
6   James Iredell
(1751–1799)
12. toukokuuta 1790 – 20. lokakuuta 1799† jäsen uusi virka George Washington 10. helmikuuta 1790 (yksimielisesti) 9 vuotta, 161 päivää
7   Thomas Johnson
(1732–1819)
6. elokuuta 1792 – 16. tammikuuta 1793 (erosi) jäsen J. Rutledge George Washington 7. marraskuuta 1791 (yksimielisesti) 163 päivää
8   William Paterson
(1745–1806)
11. maaliskuuta 1793 – 8. syyskuuta 1806† jäsen T. Johnson George Washington 4. maaliskuuta 1793 (yksimielisesti) 13 vuotta, 181 päivää
2   John Rutledge
(1739–1800)
12. elokuuta 1795 – 28. joulukuuta 1795
(erosi, nimitys hylättiin) *
puheenjohtaja Jay George Washington 15. joulukuuta 1795 (10–14) 138 päivää
9   Samuel Chase
(1741–1811)
4. helmikuuta 1796 –19. kesäkuuta 1811† jäsen
(sai virkasyytteen, mutta ei tuomittu, ja pysyi virassa)
Blair George Washington 27. tammikuuta, 1796 (yksimielisesti) 15 vuotta, 135 päivää
10   Oliver Ellsworth
(1745–1807)
8. maaliskuuta 1796 – 15. joulukuuta 1800 puheenjohtaja J. Rutledge George Washington 4. maaliskuuta 1796 (21–1) 4 vuotta, 282 päivää
11   Bushrod Washington
(1762–1829)
9. marraskuuta 1798 – 26. marraskuuta 1829† jäsen Wilson John Adams 20. joulukuuta 1798 (yksimielisesti) 31 vuotta, 17 päivää
12   Alfred Moore
(1755–1810)
21. huhtikuuta 1800 – 26. tammikuuta 1804 (erosi) jäsen Iredell John Adams 9. joulukuuta 1799 (yksimielisesti) 3 vuotta, 280 päivää
13   John Marshall
(1755–1835)
4. helmikuuta 1801 – 6. heinäkuuta 1835† puheenjohtaja Ellsworth John Adams 27. tammikuuta 1801 (yksimielisesti) 34 vuotta, 152 päivää
14   William Johnson
(1771–1834)
7. toukokuuta 1804 – 4. elokuuta 1834† jäsen Moore Thomas Jefferson 24. maaliskuuta 1804 (yksimielisesti) 30 vuotta, 89 päivää
15   Henry Brockholst Livingston
(1757–1823)
20. tammikuuta 1807 – 18. maaliskuuta 1823† jäsen Paterson Thomas Jefferson 17. joulukuuta 1806 (yksimielisesti) 16 vuotta, 57 päivää
16   Thomas Todd
(1765–1826)
3. maaliskuuta 1807 – 7. helmikuuta 1826† jäsen uusi virka Thomas Jefferson 2. maaliskuuta 1807 (yksimielisesti) 18 vuotta, 341 päivää
17   Gabriel Duvall
(1752–1844)
23. marraskuuta 1811 – 12. tammikuuta 1835 (erosi) jäsen S. Chase James Madison 18. marraskuuta 1811 (yksimielisesti) 23 vuotta, 50 päivää
18   Joseph Story
(1779–1845)
3. helmikuuta 1812 – 10. syyskuuta 1845† jäsen Cushing James Madison 18. marraskuuta 1811 (yksimielisesti) 33 vuotta, 219 päivää
19   Smith Thompson
(1768–1843)
1. syyskuuta 1823 – 18. joulukuuta 1843† jäsen Livingston James Monroe 9. joulukuuta 1823 (yksimielisesti) 20 vuotta, 108 päivää
20   Robert Trimble
(1776–1828)
16. kesäkuuta 1826 – 25. elokuuta 1828† jäsen Todd John Quincy Adams 9. toukokuuta 1826 (25–5) 2 vuotta, 70 päivää
21   John McLean
(1785–1861)
11. tammikuuta 1830 – 4. huhtikuuta 1861† jäsen Trimble Andrew Jackson 7. maaliskuuta 1829 (yksimielisesti) 31 vuotta, 83 päivää
22   Henry Baldwin
(1780–1844)
18. tammikuuta 1830 – 21. huhtikuuta 1844† jäsen Washington Andrew Jackson 6. tammikuuta 1830 (41–2) 14 vuotta, 94 päivää
23   James Moore Wayne
(1790–1867)
14. tammikuuta 1835 – 5. heinäkuuta 1867† jäsen W. Johnson Andrew Jackson 9. tammikuuta 1835 (yksimielisesti) 32 vuotta, 172 päivää
24   Roger B. Taney
(1777–1864)
28. maaliskuuta 1836 – 12. lokakuuta 1864† puheenjohtaja J. Marshall Andrew Jackson 15. maaliskuuta 1836 (29–15) 28 vuotta, 198 päivää
25   Philip Pendleton Barbour
(1783–1841)
12. toukokuuta 1836 – 25. helmikuuta 1841† jäsen Duvall Andrew Jackson 15. maaliskuuta 1836 (30–11) 4 vuotta, 289 päivää
26   John Catron
(1786–1865)
1. toukokuuta 1837 – 30. toukokuuta 1865† jäsen uusi virka Andrew Jackson 8. maaliskuuta 1837 (28–15) 28 vuotta, 29 päivää
27   John McKinley
(1780–1852)
9. tammikuuta 1837 – 19. heinäkuuta 1852† jäsen uusi virka Martin Van Buren 25. syyskuuta 1837 (yksimielisesti) 14 vuotta, 192 päivää
28   Peter Vivian Daniel
(1784–1860)
10. tammikuuta 1842 – 31. toukokuuta 1860† jäsen Barbour Martin Van Buren 2. maaliskuuta 1841 (25–5) 18 vuotta, 142 päivää
29   Samuel Nelson
(1792–1873)
27. helmikuuta 1845 – 28. marraskuuta 1872 (jäi eläkkeelle) jäsen Thompson John Tyler 14. helmikuuta 1845 (yksimielisesti) 27 vuotta, 275 päivää
30   Levi Woodbury
(1789–1851)
23. syyskuuta 1845 – 4. syyskuuta 1851† jäsen Story James K. Polk 31. tammikuuta 1846 (yksimielisesti) 5 vuotta, 346 päivää
31   Robert Cooper Grier
(1794–1870)
10. elokuuta 1846 – 31. tammikuuta 1870 (jäi eläkkeelle) jäsen Baldwin James K. Polk 4. elokuuta 1846 (yksimielisesti) 23 vuotta, 174 päivää
32   Benjamin Robbins Curtis
(1809–1874)
10. lokakuuta 1851 – 30. syyskuuta 1857 (erosi) jäsen Woodbury Millard Fillmore 20. joulukuuta 1851 (yksimielisesti) 5 vuotta, 355 päivää
33   John Archibald Campbell
(1811–1889)
11. huhtikuuta 1853 – 30. huhtikuuta 1861 (erosi) jäsen McKinley Franklin Pierce 22. maaliskuuta 1853 (yksimielisesti) 8 vuotta, 19 päivää
34   Nathan Clifford
(1803–1881)
21. tammikuuta 1858 – 25. heinäkuuta 1881† jäsen Curtis James Buchanan 12. tammikuuta 1858 (26–23) 23 vuotta, 185 päivää
35   Noah Haynes Swayne
(1804–1884)
27. tammikuuta 1862 – 24. tammikuuta 1881 (jäi eläkkeelle) jäsen McLean Abraham Lincoln 24. tammikuuta 1862 (38–1) 18 vuotta, 363 päivää
36   Samuel Freeman Miller
(1816–1890)
21. heinäkuuta 1862 – 13. lokakuuta 1890† jäsen Daniel Abraham Lincoln 16. heinäkuuta 1862 (yksimielisesti) 28 vuotta, 84 päivää
37   David Davis
(1815–1886)
10. joulukuuta 1862 – 4. maaliskuuta 1877 (erosi) jäsen Campbell Abraham Lincoln 8. joulukuuta 1862 (yksimielisesti) 14 vuotta, 84 päivää
38   Stephen Johnson Field
(1816–1899)
10. toukokuuta 1863 – 1. joulukuuta 1897 (jäi eläkkeelle) jäsen uusi virka Abraham Lincoln 10. maaliskuuta 1863 (yksimielisesti) 34 vuotta, 205 päivää
39   Salmon P. Chase
(1808–1873)
15. joulukuuta 1864 – 7. toukokuuta 1873† puheenjohtaja Taney Abraham Lincoln 6. joulukuuta 1864 (yksimielisesti) 8 vuotta, 143 päivää
40   William Strong
(1808–1895)
14. maaliskuuta 1870 – 14. joulukuuta 1880 (jäi eläkkeelle) jäsen Grier Ulysses S. Grant 18. helmikuuta 1870
(Äänestystä ei suoritettu)
10 vuotta, 275 päivää
41   Joseph Philo Bradley
(1813–1892)
23. maaliskuuta 1870 – 22. tammikuuta 1892† jäsen uusi virka Ulysses S. Grant 21. maaliskuuta 1870 (46–9) 21 vuotta, 305 päivää
42   Ward Hunt
(1810–1886)
9. tammikuuta 1873 – 27. tammikuuta 1882 (jäi eläkkeelle) jäsen Nelson Ulysses S. Grant 11. joulukuuta 1872 (yksimielisesti) 9 vuotta, 18 päivää
43   Morrison Waite
(1816–1888)
4. maaliskuuta 1874 – 23. maaliskuuta 1888† puheenjohtaja S. P. Chase Ulysses S. Grant 21. tammikuuta 1874 (63–0) 14 vuotta, 19 päivää
44   John Marshall Harlan
(1833–1911)
10. joulukuuta 1877 – 14. lokakuuta 1911† jäsen Davis Rutherford B. Hayes 29. marraskuuta 1877 (yksimielisesti) 33 vuotta, 308 päivää
45   William Burnham Woods
(1824–1887)
5. tammikuuta 1881 – 14. toukokuuta 1887† jäsen Strong Rutherford B. Hayes 21. joulukuuta 1880 (39–8) 6 vuotta, 129 päivää
46   Stanley Matthews
(1824–1889)
17. toukokuuta 1881 – 22. maaliskuuta 1889† jäsen Swayne James Garfield 12. toukokuuta 1881 (24–23) 7 vuotta, 309 päivää
47   Horace Gray
(1828–1902)
9. tammikuuta 1882 – 15. syyskuuta 1902† jäsen Clifford Chester A. Arthur 20. joulukuuta 1881 (51–5) 20 vuotta, 249 päivää
48   Samuel Blatchford
(1820–1893)
3. maaliskuuta 1882 – 7. heinäkuuta 1893† jäsen Hunt Chester A. Arthur 22. maaliskuuta 1882 (yksimielisesti) 11 vuotta, 95 päivää
49   Lucius Quintus
Cincinnatus Lamar II

(1825–1893)
18. tammikuuta 1888 – 23. tammikuuta 1893† jäsen Woods Grover Cleveland 16. tammikuuta 1888 (32–28) 5 vuotta, 5 päivää
50   Melville Fuller
(1833–1910)
8. lokakuuta 1888 – 4. heinäkuuta 1910† puheenjohtaja Waite Grover Cleveland 20. heinäkuuta 1888 (41–20) 21 vuotta, 269 päivää
51   David Josiah Brewer
(1837–1910)
6. tammikuuta 1890 – 28. maaliskuuta 1910† jäsen Matthews Benjamin Harrison 18. joulukuuta 1889 (53–11) 20 vuotta, 81 päivää
52   Henry Billings Brown
(1836–1913)
5. tammikuuta 1891 – 28. toukokuuta 1906 (jäi eläkkeelle) jäsen Miller Benjamin Harrison 29. joulukuuta 1890 (yksimielisesti) 16 vuotta, 143 päivää
53   George Shiras
(1832–1924)
10. lokakuuta 1892 – 23. helmikuuta 1903 (jäi eläkkeelle) jäsen Bradley Benjamin Harrison 26. heinäkuuta 1892 (yksimielisesti) 10 vuotta, 136 päivää
54   Howell Edmunds Jackson
(1832–1895)
4. maaliskuuta 1893 – 8. elokuuta 1895† jäsen L. Lamar Benjamin Harrison 18. helmikuuta 1893 (yksimielisesti) 2 vuotta, 157 päivää
55   Edward Douglass White
(1845–1921)
12. maaliskuuta 1894 – 18. joulukuuta 1910 (jatkoi puheenjohtajana) jäsen Blatchford Grover Cleveland 19. helmikuuta 1894 (yksimielisesti) 16 vuotta, 281 päivää
56   Rufus Wheeler Peckham
(1838–1909)
6. tammikuuta 1896 – 24. lokakuuta 1909† jäsen H. Jackson Grover Cleveland 9. joulukuuta 1895 (yksimielisesti) 13 vuotta, 291 päivää
57   Joseph McKenna
(1843–1926)
26. tammikuuta 1898 – 5. tammikuuta 1925 (jäi eläkkeelle) jäsen Field William McKinley 21. tammikuuta 1898 (yksimielisesti) 26 vuotta, 345 päivää
58   Oliver Wendell Holmes
(1841–1935)
8. joulukuuta 1902 – 12. tammikuuta 1932 (jäi eläkkeelle) jäsen
(vt. puheenjohtaja 3.–24.2.1930)
Gray Theodore Roosevelt 4. joulukuuta 1902 (yksimielisesti) 29 vuotta, 35 päivää
59   William R. Day
(1849–1923)
2. maaliskuuta 1903 – 13. marraskuuta 1922 (jäi eläkkeelle) jäsen Shiras Theodore Roosevelt 23. helmikuuta 1903 (yksimielisesti) 19 vuotta, 256 päivää
60   William Henry Moody
(1853–1917)
17. joulukuuta 1906 – 20. marraskuuta 1910 (jäi eläkkeelle) jäsen Brown Theodore Roosevelt 12. joulukuuta 1906 (yksimielisesti) 3 vuotta, 338 päivää
61   Horace Harmon Lurton
(1844–1914)
3. tammikuuta 1910 – 12. heinäkuuta 1914† jäsen Peckham William Howard Taft 20. joulukuuta 1909 (yksimielisesti) 4 vuotta, 204 päivää
62   Charles Evans Hughes
(1862–1948)
10. lokakuuta 1910 – 10. kesäkuuta 1916 (erosi) jäsen Brewer William Howard Taft 2. toukokuuta 1910 (yksimielisesti) 5 vuotta, 244 päivää
55   Edward Douglass White
(1845–1921)
19. joulukuuta 1910 – 19. toukokuuta 1921† puheenjohtaja Fuller William Howard Taft 12. joulukuuta 1910 (yksimielisesti) 10 vuotta, 151 päivää
63   Willis Van Devanter
(1859–1941)
3. tammikuuta 1911 – 2. kesäkuuta 1937 (jäi eläkkeelle) jäsen E. D. White William Howard Taft 15. joulukuuta 1910 (yksimielisesti) 26 vuotta, 150 päivää
64   Joseph Rucker Lamar
(1857–1916)
3. tammikuuta 1911 – 2. tammikuuta 1916† jäsen Moody William Howard Taft 15. joulukuuta 1910 (yksimielisesti) 4 vuotta, 364 päivää
65   Mahlon Pitney
(1858–1924)
18. maaliskuuta 1912 – 31. joulukuuta 1922 (erosi) jäsen J. Harlan William Howard Taft 13. maaliskuuta 1912 (50–26) 10 vuotta, 288 päivää
66   James Clark McReynolds
(1862–1946)
12. lokakuuta 1914 – 31. tammikuuta 1941 (jäi eläkkeelle) jäsen Lurton Woodrow Wilson 29. elokuuta 1914 (44–6) 26 vuotta, 111 päivää
67   Louis Brandeis
(1856–1941)
5. kesäkuuta 1916 – 13. helmikuuta 1939 (jäi eläkkeelle) jäsen J. Lamar Woodrow Wilson 1. kesäkuuta 1916 (47–22) 22 vuotta, 253 päivää
68   John Hessin Clarke
(1857–1945)
9. lokakuuta 1916 – 18. syyskuuta 1922 (jäi eläkkeelle) jäsen Hughes Woodrow Wilson 24. heinäkuuta 1916 (yksimielisesti) 5 vuotta, 344 päivää
69   William Howard Taft
(1857–1930)
11. heinäkuuta 1921 – 3. helmikuuta 1930 (jäi eläkkeelle) puheenjohtaja E. D. White Warren G. Harding 30. kesäkuuta 1921 (yksimielisesti) 8 vuotta, 207 päivää
70   George Sutherland
(1862–1942)
2. lokakuuta 1922 – 17. tammikuuta 1938 (jäi eläkkeelle) jäsen Clarke Warren G. Harding 5. syyskuuta 1922 (yksimielisesti) 15 vuotta, 107 päivää
71   Pierce Butler
(1866–1939)
2. tammikuuta 1923 – 16. marraskuuta 1939† jäsen Day Warren G. Harding 21. joulukuuta 1922 (61–8) 16 vuotta, 318 päivää
72   Edward Terry Sanford
(1865–1930)
19. helmikuuta 1923 – 8. maaliskuuta 1930† jäsen Pitney Warren G. Harding 29. tammikuuta 1923 (yksimielisesti) 7 vuotta, 17 päivää
73   Harlan F. Stone
(1872–1946)
2. maaliskuuta 1925 – 2. heinäkuuta 1941 (jatkoi puheenjohtajana) jäsen McKenna Calvin Coolidge 5. helmikuuta 1925 (71–6) 16 vuotta, 122 päivää
62   Charles Evans Hughes
(1862–1948)
24. helmikuuta 1930 – 30. kesäkuuta 1941 (jäi eläkkeelle) puheenjohtaja Taft Herbert Hoover 13. helmikuuta 1930 (52–26) 11 vuotta, 126 päivää
74   Owen Josephus Roberts
(1875–1955)
2. kesäkuuta 1930 – 31. heinäkuuta 1945 (erosi) jäsen Sanford Herbert Hoover 20. toukokuuta 1930 (yksimielisesti) 15 vuotta, 59 päivää
75   Benjamin N. Cardozo
(1870–1938)
14. maaliskuuta 1932 – 9. heinäkuuta 1938† jäsen Holmes Herbert Hoover 24. helmikuuta 1932 (yksimielisesti) 6 vuotta, 117 päivää
76   Hugo Black
(1886–1971)
19. elokuuta 1937 – 17. syyskuuta 1971 (jäi eläkkeelle) jäsen Van Devanter Franklin D. Roosevelt 17. elokuuta 1937 (63–16) 34 vuotta, 29 päivää
77   Stanley Forman Reed
(1884–1980)
31. tammikuuta 1938 – 25. helmikuuta 1957 (jäi eläkkeelle) jäsen Sutherland Franklin D. Roosevelt 25. tammikuuta 1938 (yksimielisesti) 19 vuotta, 25 päivää
78   Felix Frankfurter
(1882–1965)
30. tammikuuta 1939 – 28. elokuuta 1962 (jäi eläkkeelle) jäsen Cardozo Franklin D. Roosevelt 17. tammikuuta 1939 (yksimielisesti) 23 vuotta, 210 päivää
79   William O. Douglas
(1898–1980)
17. huhtikuuta 1939 – 12. marraskuuta 1975 (jäi eläkkeelle) jäsen Brandeis Franklin D. Roosevelt 4. huhtikuuta 1939 (62–4) 36 vuotta, 211 päivää
80   Frank Murphy
(1890–1949)
5. helmikuuta 1940 – 19. heinäkuuta 1949† jäsen Butler Franklin D. Roosevelt 16. tammikuuta 1940 (yksimielisesti) 9 vuotta, 164 päivää
73   Harlan F. Stone
(1872–1946)
3. heinäkuuta 1941 – 22. huhtikuuta 1946† puheenjohtaja Hughes Franklin D. Roosevelt 27. kesäkuuta 1941 (yksimielisesti) 4 vuotta, 293 päivää
81   James F. Byrnes
(1882–1972)
8. heinäkuuta 1941 – 3. lokakuuta 1942 (erosi) jäsen McReynolds Franklin D. Roosevelt 12. kesäkuuta 1941 (yksimielisesti) 1 vuosi, 87 päivää
82   Robert H. Jackson
(1892–1954)
11. heinäkuuta 1941 – 9. lokakuuta 1954† jäsen Stone Franklin D. Roosevelt 7. heinäkuuta 1941 (yksimielisesti) 13 vuotta, 90 päivää
83   Wiley Blount Rutledge
(1894–1949)
15. helmikuuta 1943 – 10. syyskuuta 1949† jäsen Byrnes Franklin D. Roosevelt 8. helmikuuta 1943 (yksimielisesti) 6 vuotta, 207 päivää
84   Harold Hitz Burton
(1888–1964)
1. lokakuuta 1945 – 13. lokakuuta 1958 (jäi eläkkeelle) jäsen O. Roberts Harry S. Truman 19. syyskuuta 1945 (yksimielisesti) 13 vuotta, 12 päivää
85   Fred M. Vinson
(1890–1953)
24. kesäkuuta 1946 – 8. syyskuuta 1953† puheenjohtaja Stone Harry S. Truman 20. kesäkuuta 1946 (yksimielisesti) 7 vuotta, 76 päivää
86   Tom C. Clark
(1899–1977)
24. elokuuta 1949 – 12. kesäkuuta 1967 (jäi eläkkeelle) jäsen Murphy Harry S. Truman 18. elokuuta 1949 (73–8) 17 vuotta, 292 päivää
87   Sherman Minton
(1890–1965)
12. lokakuuta 1949 – 15. lokakuuta 1956 (jäi eläkkeelle) jäsen W. Rutledge Harry S. Truman 4. lokakuuta 1949 (48–16) 7 vuotta, 3 päivää
88   Earl Warren
(1891–1974)
5. lokakuuta 1953 – 23. kesäkuuta 1969 (jäi eläkkeelle) puheenjohtaja Vinson Dwight D. Eisenhower 1. maaliskuuta 1954 (yksimielisesti) 15 vuotta, 261 päivää
89   John Marshall Harlan II
(1899–1971)
28. maaliskuuta 1955 – 23. syyskuuta 1971 (jäi eläkkeelle) jäsen R. Jackson Dwight D. Eisenhower 16. maaliskuuta 1955 (71–11) 16 vuotta, 179 päivää
90   William J. Brennan
(1906–1997)
16. lokakuuta 1956 – 20. heinäkuuta 1990 (jäi eläkkeelle) jäsen Minton Dwight D. Eisenhower 19. maaliskuuta 1957 (yksimielisesti) 33 vuotta, 277 päivää
91   Charles Evans Whittaker
(1901–1973)
25. maaliskuuta 1957 – 31. maaliskuuta 1962 (erosi) jäsen Reed Dwight D. Eisenhower 19. maaliskuuta 1957 (yksimielisesti) 5 vuotta, 6 päivää
92   Potter Stewart
(1915–1985)
14. lokakuuta 1958 – 3. heinäkuuta 1981 (jäi eläkkeelle) jäsen Burton Dwight D. Eisenhower 5. toukokuuta 1959 (70–17) 22 vuotta, 262 päivää
93   Byron White
(1917–2002)
16. huhtikuuta 1962 – 28. kesäkuuta 1993 (jäi eläkkeelle) jäsen Whittaker John F. Kennedy 11. huhtikuuta 1962 (yksimielisesti) 31 vuotta, 73 päivää
94   Arthur Goldberg
(1908–1990)
1. lokakuuta 1962 – 25. heinäkuuta 1965 (erosi) jäsen Frankfurter John F. Kennedy 25. syyskuuta 1962 (yksimielisesti) 2 vuotta, 300 päivää
95   Abe Fortas
(1910–1982)
4. lokakuuta 1965 – 14. toukokuuta 1969 (erosi) jäsen Goldberg Lyndon B. Johnson 11. elokuuta 1965 (yksimielisesti) 3 vuotta, 222 päivää
96   Thurgood Marshall
(1908–1993)
2. lokakuuta 1967 – 1. lokakuuta 1991 (jäi eläkkeelle) jäsen Clark Lyndon B. Johnson 30. elokuuta 1967 (69–11) 23 vuotta, 364 päivää
97   Warren E. Burger
(1907–1995)
23. kesäkuuta 1969 – 26. syyskuuta 1986) (jäi eläkkeelle) puheenjohtaja Warren Richard Nixon 9. kesäkuuta 1969 (74–3) 17 vuotta, 95 päivää
98   Harry Blackmun
(1908–1999)
9. kesäkuuta 1970 – 3. elokuuta 1994 (jäi eläkkeelle) jäsen Fortas Richard Nixon 12. toukokuuta 1970 (94–0) 24 vuotta, 55 päivää
99   Lewis F. Powell
(1907–1998)
7. tammikuuta 1972 – 26. kesäkuuta 1987 (jäi eläkkeelle) jäsen Black Richard Nixon 6. joulukuuta 1971 (89–1) 15 vuotta, 170 päivää
100   William Rehnquist
(1924–2005)
7. tammikuuta 1972 – 26. syyskuuta 1986 (jatkoi puheenjohtajana) jäsen J. Harlan II Richard Nixon 10. joulukuuta 1971 (68–26) 14 vuotta, 262 päivää
101   John Paul Stevens
(1920–2019)
19. joulukuuta 1975 – 29. kesäkuuta 2010 (jäi eläkkeelle) jäsen Douglas Gerald Ford 17. joulukuuta 1975 (98–0) 34 vuotta, 192 päivää
102   Sandra Day O'Connor
(syntynyt 1930)
25. syyskuuta 1981 – 31. tammikuuta 2006 (jäi eläkkeelle) jäsen Stewart Ronald Reagan 21. syyskuuta 1981 (99–0) 24 vuotta, 128 päivää
100   William Rehnquist
(1924–2005)
26. syyskuuta 1986 – 3. syyskuuta 2005† puheenjohtaja Burger Ronald Reagan 17. syyskuuta 1986 (65–33) 18 vuotta, 342 päivää
103   Antonin Scalia
(1936–2016)
26. syyskuuta 1986 – 13. helmikuuta 2016† jäsen Rehnquist Ronald Reagan 17. syyskuuta 1986 (98–0) 29 vuotta, 140 päivää
104   Anthony Kennedy
(syntynyt 1936)
18. helmikuuta 1988 – 31. heinäkuuta 2018 (jäi eläkkeelle) jäsen Powell Ronald Reagan 3. helmikuuta 1988 (97–0) 30 vuotta, 163 päivää
105   David Souter
(syntynyt 1939)
9. lokakuuta 1990 – 29. kesäkuuta 2009 (jäi eläkkeelle) jäsen Brennan George H. W. Bush 2. lokakuuta 1990 (90–9) 18 vuotta, 263 päivää
107   Ruth Bader Ginsburg
(1933–2020)
10. elokuuta 1993 – 18. syyskuuta 2020† jäsen B. White Bill Clinton 3. elokuuta 1993 (96–3) 27 vuotta, 39 päivää

Luettelo nykyisistä tuomareistaMuokkaa

Tuomari Aloitti virassa Asema Edeltäjä Nimittänyt presidentti Vahvistettu senaatissa
(äänijakauma)
Kauden pituus
106   Clarence Thomas
(syntynyt 1948)
23. lokakuuta 1991 jäsen Marshall George H. W. Bush 15. lokakuuta 1991
(52–48)
(29 v 80 vrk)
108   Stephen Breyer
(syntynyt 1938)
3. elokuuta 1994 jäsen Blackmun Bill Clinton 29. heinäkuuta 1994
(87–9)
(26 v 161 vrk)
109   John Roberts
(syntynyt 1955)
29. syyskuuta 2005 puheenjohtaja Rehnquist George W. Bush 29. syyskuuta 2005
(78–22)
(15 v 104 vrk)
110   Samuel Alito
(syntynyt 1950)
31. tammikuuta 2006 jäsen O'Connor George W. Bush 31. tammikuuta 2006
(58–42)
(14 v 345 vrk)
111   Sonia Sotomayor
(syntynyt 1954)
8. elokuuta 2009 jäsen Souter Barack Obama 6. elokuuta 2009
(68–31)
(11 v 156 vrk)
112   Elena Kagan
(syntynyt 1960)
7. elokuuta 2010 jäsen Stevens Barack Obama 5. elokuuta 2010
(63–37)
(10 v 157 vrk)
113   Neil Gorsuch
(syntynyt 1967)
10. huhtikuuta 2017 jäsen Scalia Donald Trump 7. huhtikuuta 2017
(54–45)
(3 v 276 vrk)
114   Brett Kavanaugh
(syntynyt 1965)
6. lokakuuta 2018 jäsen Kennedy Donald Trump 6. lokakuuta 2018
(50–48)
(2 v 97 vrk)
115   Amy Coney Barrett
(syntynyt 1972)
26. lokakuuta 2020 jäsen Ginsburg Donald Trump 26. lokakuuta 2020
(52–48)
(0 v 77 vrk)

LähteetMuokkaa

  1. a b c d e f g U.S. Senate: Supreme Court Nominations: 1789–Present United States Senate. Viitattu 27.9.2018. (englanniksi)
  2. a b c d e f g Justices 1789 to Present Supreme Court of the United States. Viitattu 27.9.2018. (englanniksi)