Avaa päävalikko

Luettelo Yhdysvaltain ulkoministereistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Yhdysvaltain ulkoministereistä. Ulkoministerin virka oli vuosina 1781–1789 nimeltään Secretary of Foreign Affairs ja vuodesta 1789 alkaen se on ollut Secretary of State.

UlkoministeritMuokkaa

Ulkoministeri Puoluekanta Kausi Presidentit, joiden hallituksessa
  Robert R. Livingston New York 20. lokakuuta 17814. kesäkuuta 1783
  John Jay New York 7. toukokuuta 17844. maaliskuuta 1789
27. heinäkuuta 178922. maaliskuuta 1790 (vt.)
George Washington
  Thomas Jefferson Demokraattis-republikaani 26. syyskuuta 178931. joulukuuta 1793
  Edmund Randolph federalisti 2. tammikuuta 179420. elokuuta 1795
  Timothy Pickering federalisti 10. joulukuuta 179512. toukokuuta 1800 George Washington, John Adams
  John Marshall federalisti 13. kesäkuuta 18004. helmikuuta 1801 John Adams
  James Madison Demokraattis-republikaani 2. toukokuuta 18013. maaliskuuta 1809 Thomas Jefferson
  Robert Smith Demokraattis-republikaani 6. maaliskuuta 18091. huhtikuuta 1811 James Madison
  James Monroe Demokraattis-republikaani 2. huhtikuuta 181130. syyskuuta 1814

28. helmikuuta 18153. maaliskuuta 1817

  John Quincy Adams Demokraattis-republikaani 5. maaliskuuta 18173. maaliskuuta 1825 James Monroe
  Henry Clay Demokraattis-republikaani 7. maaliskuuta 18253. maaliskuuta 1829 John Quincy Adams
  Martin Van Buren demokraatti 28. maaliskuuta 182923. toukokuuta 1831 Andrew Jackson
  Edward Livingston demokraatti 24. toukokuuta 183129. toukokuuta 1833
  Louis McLane demokraatti 29. toukokuuta 183330. kesäkuuta 1834
  John Forsyth demokraatti 1. heinäkuuta 18343. maaliskuuta 1841 Andrew Jackson, Martin Van Buren
  Daniel Webster Whig 6. maaliskuuta 18418. toukokuuta 1843 William Harrison, John Tyler
  Abel P. Upshur Whig 24. heinäkuuta 184328. helmikuuta 1844 John Tyler
  John C. Calhoun demokraatti 1. huhtikuuta 184410. maaliskuuta 1845 John Tyler¹
  James Buchanan demokraatti 10. maaliskuuta 18457. maaliskuuta 1849 James Polk¹
  John M. Clayton Whig 8. maaliskuuta 184922. heinäkuuta 1850 Zachary Taylor, Millard Fillmore
  Daniel Webster Whig 23. heinäkuuta 185024. lokakuuta 1852 Millard Fillmore
  Edward Everett Whig 6. marraskuuta 18523. maaliskuuta 1853
  William L. Marcy demokraatti 7. maaliskuuta 18536. maaliskuuta 1857 Franklin Pierce¹
  Lewis Cass demokraatti 6. maaliskuuta 185714. joulukuuta 1860 James Buchanan
  Jeremiah S. Black demokraatti 17. joulukuuta 18605. maaliskuuta 1861
  William H. Seward republikaani 5. maaliskuuta 18614. maaliskuuta 1869 Abraham Lincoln, Andrew Johnson
  Elihu B. Washburne republikaani 5. maaliskuuta 186916. maaliskuuta 1869 Ulysses Grant
  Hamilton Fish republikaani 17. maaliskuuta 186912. maaliskuuta 1877
  William M. Evarts republikaani 12. maaliskuuta 18777. maaliskuuta 1881 Rutherford Hayes
  James Gillespie Blaine republikaani 7. maaliskuuta 188119. joulukuuta 1881 James Garfield, Chester A. Arthur
  Frederick T. Frelinghuysen republikaani 19. joulukuuta 18816. maaliskuuta 1885 Chester Arthur
  Thomas F. Bayard, Sr. demokraatti 7. maaliskuuta 18856. maaliskuuta 1889 Grover Cleveland
  James Gillespie Blaine republikaani 7. maaliskuuta 18894. kesäkuuta 1892 Benjamin Harrison
  John W. Foster republikaani 29. kesäkuuta 189223. helmikuuta 1893
  Walter Q. Gresham demokraatti 7. maaliskuuta 189328. toukokuuta 1895 Grover Cleveland
  Richard Olney demokraatti 10. kesäkuuta 18955. maaliskuuta 1897
  John Sherman republikaani 6. maaliskuuta 189727. huhtikuuta 1898 William McKinley
  William R. Day republikaani 28. huhtikuuta 189816. syyskuuta 1898
  John Hay republikaani 30. syyskuuta 18981. heinäkuuta 1905 William McKinley, Theodore Roosevelt
  Elihu Root Republikaani 19. heinäkuuta 190527. tammikuuta 1909 Theodore Roosevelt
  Robert Bacon republikaani 27. tammikuuta 19095. maaliskuuta 1909
  Philander C. Knox republikaani 6. maaliskuuta 19095. maaliskuuta 1913 William Taft
  William Jennings Bryan demokraatti 5. maaliskuuta 19139. kesäkuuta 1915 Woodrow Wilson
  Robert Lansing demokraatti 24. kesäkuuta 191513. helmikuuta 1920
  Bainbridge Colby demokraatti 23. maaliskuuta 19204. maaliskuuta 1921
  Charles Evans Hughes republikaani 5. maaliskuuta 19214. maaliskuuta 1925 Warren Harding, Calvin Coolidge
  Frank B. Kellogg republikaani 5. maaliskuuta 192528. maaliskuuta 1929 Calvin Coolidge, Herbert Hoover
  Henry L. Stimson republikaani 28. maaliskuuta 19294. maaliskuuta 1933 Herbert Hoover
  Cordell Hull demokraatti 4. maaliskuuta 193330. marraskuuta 1944 Franklin Roosevelt
  Edward Stettinius, Jr. demokraatti 1. joulukuuta 194427. kesäkuuta 1945 Franklin Roosevelt, Harry S. Truman
  James F. Byrnes demokraatti 3. heinäkuuta 194521. tammikuuta 1947 Harry Truman
  George Marshall sitoutumaton 21. tammikuuta 194720. tammikuuta 1949
  Dean Acheson demokraatti 21. tammikuuta 194920. tammikuuta 1953
  John Foster Dulles republikaani 21. tammikuuta 195322. huhtikuuta 1959 Dwight Eisenhower
  Christian Herter republikaani 22. huhtikuuta 195920. tammikuuta 1961
  Dean Rusk demokraatti 21. tammikuuta 196120. tammikuuta 1969 John Kennedy, Lyndon B. Johnson
  William P. Rogers republikaani 22. tammikuuta 19693. syyskuuta 1973 Richard Nixon
  Henry Kissinger republikaani 22. syyskuuta 197320. tammikuuta 1977 Richard Nixon, Gerald Ford
  Cyrus Vance demokraatti 23. tammikuuta 197728. huhtikuuta 1980 Jimmy Carter
  Edmund Muskie demokraatti 8. toukokuuta 198018. tammikuuta 1981
  Alexander Haig republikaani 22. tammikuuta 19815. heinäkuuta 1982 Ronald Reagan
  George P. Shultz republikaani 16. heinäkuuta 198220. tammikuuta 1989
  James Baker republikaani 25. tammikuuta 198923. elokuuta 1992 George H. W. Bush
  Lawrence Eagleburger republikaani 8. joulukuuta 199219. tammikuuta 1993
  Warren Christopher demokraatti 20. tammikuuta 199317. tammikuuta 1997 Bill Clinton
  Madeleine Albright demokraatti 23. tammikuuta 199720. tammikuuta 2001
  Colin Powell republikaani 20. tammikuuta 200126. tammikuuta 2005 George W. Bush
  Condoleezza Rice republikaani 26. tammikuuta 200520. tammikuuta 2009
  Hillary Clinton demokraatti 21. tammikuuta 20091. helmikuuta 2013 Barack Obama
  John Kerry demokraatti 1. helmikuuta 201320. tammikuuta 2017
  Rex Tillerson republikaani 1. helmikuuta 201731. maaliskuuta 2018 Donald Trump
  Mike Pompeo republikaani 26. huhtikuuta 2018