Avaa päävalikko

Luettelo miesten jalkapallomaajoukkueista

Wikimedia-luetteloartikkeli
Kartta FIFAn jäsenistä.

Tämä on luettelo miesten jalkapallomaajoukkueista. Maajoukkueet on jaettu kuuteen jalkapalloliittoon. FIFAan kuuluu yhteensä 208[1] jäsentä. FIFAn ulkopuolisille maajoukkueille on perustettu oma järjestö NF-Board, johon kuuluu 32[2] jäsentä.

AFCMuokkaa

AFC on Aasian jalkapalloliitto. Siihen kuuluu 46[3] FIFAn jäsentä, joista 45 on FIFAn jäseniä.

Jäsen FIFA Tunnus FIFA-ranking Huomioita
  Afganistan AFG 193
  Australia AUS 20 Liittyi AFC:hen 2006 erottuaan OFC:stä.[4]
  Arabiemiirikunnat UAE 88
  Bahrain BHR 69
  Bangladesh BAN 153
  Bhutan BHU 198
  Brunei BRU 187
  Etelä-Korea KOR 44
  Filippiinit PHI 167
  Guam GUM 193
  Hongkong HKG 135
  Indonesia IDN 138
  Intia IND 132
  Iran IRN 64
  Irak IRQ 104
  Itä-Timor TLS 200
  Japani JPN 32
  Jemen YEM 109
  Jordania JOR 98
  Kambodža CAM 180
  Kiina CHN 78
  Kiinan Taipei TPE 166 Myös Taiwan tai Kiinan tasavalta
  Kirgisia KGZ 165
  Kuwait KUW 85
  Laos LAO 173
  Libanon LIB 151
  Macao MAC 196
  Malesia MAS 142
  Malediivit MDV 145
  Mongolia MGL 182
  Myanmar MYA 143
  Nepal NEP 156
  Oman OMA 81
  Pakistan PAK 163
  Palestiina PAL 171
  Pohjois-Korea PRK 103
  Pohjois-Mariaanit Ei ole FIFAn jäsen, mutta kuuluu AFC:hen.[5][1]
  Qatar QAT 98
  Saudi-Arabia KSA 68
  Singapore SIN 121
  Sri Lanka SRI 155
  Syyria SYR 92
  Tadžikistan TJK 137
  Thaimaa THA 105
  Turkmenistan TKM 136
  Uzbekistan UZB 87
  Vietnam VIE 127
NF-Boardin aasialaiset jäsenet
  Aramealaiset
  Chagossaaret
  Etelä-Molukit
  Irakin Kurdistan
  Länsi-Papua
  Tiibet
Muita maajoukkueita
  Guangxi Pelasi useita otteluita 1956–87.[6]
  Sisä-Mongolia Pelasi useita otteluita 1965–89.[7]
  Jammu ja Kashmir On pelannut mm. Santosh Trophyssa.[8][9]
  Nagaland On pelannut mm. Santosh Trophyssa.[10][11]
  Sikkim On pelannut mm. Santosh Trophyssa.[11]

CAFMuokkaa

CAF on Afrikan jalkapalloliitto. Liittoon kuuluu 55[12] jäsentä, joista 54 on myös FIFAn jäseniä.

Jäsen FIFA Tunnus FIFA-ranking Huomioita
  Algeria ALG 33
  Angola ANG 86
  Benin BEN 61
  Botswana BOT 93
  Burkina Faso BFA 45
  Burundi BDI 141
  Djibouti DJI 191
  Egypti EGY 9
  Etelä-Afrikka RSA 66
  Eritrea ERI 158
  Etiopia ETH 146
  Gabon GAB 34
  Gambia GAM 102
  Ghana GHA 23
  Guinea GUI 101
  Guinea-Bissau GNB 188
  Kamerun CMR 40
  Kap Verde CPV 108
  Kenia KEN 115
  Keski-Afrikan tasavalta CTA 202
  Komorit COM 172
  Kongon tasavalta CGO 107
  Kongon demokraattinen tasavalta COD 124
  Lesotho LES 154
  Liberia LBR 156
  Libya LBY 96
  Madagaskar MAD 144
  Malawi MWI 74
  Mali MLI 55
  Marokko MAR 82
  Mauritania MTN 168
  Mauritius MRI 177
  Mosambik MOZ 80
  Namibia NAM 119
  Niger NIG 147
  Nigeria NGA 30
  Norsunluurannikko CIV 26
  Päiväntasaajan Guinea EGQ 147
  Ruanda RWA 113
  Sambia ZAM 72
  São Tomé ja Príncipe STP São Tomé ja Príncipe on pelannut maaottelun viimeksi 2003, joten sille ei lasketa FIFA–rankingia.[13][14]
  Senegal SEN 91
  Seychellit SEY 187
  Sierra Leone SLE 137
  Somalia SOM 173
  Sudan SUD 120
  Swazimaa SWZ 136
  Tansania TAN 111
  Togo TOG 75
  Tšad CHA 124
  Tunisia TUN 64
  Uganda UGA 69
  Zimbabwe ZIM 113
  Réunion Ei ole FIFAn jäsen, mutta kuuluu CAFiin.[1][12]
NF-Boardin afrikkalaiset jäsenet
  Casamance
  Etelä-Kamerun
  Länsi-Sahara
  Masai-heimo
  Sansibar On kuulunut ennen CAFiin.[15]
  Somalimaa
Muita maajoukkueita
  Mayotte Pelannut useamman ystävyysottelun 2000–luvulla.[16]
  Etelä-Kamerun On tiettävästi pelannut vain yhden ottelun 2007.[17]

CONCACAFMuokkaa

CONCACAF on Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliitto. Liittoon kuuluu 40[18] jäsentä, joista 35 kuuluu FIFAan.

Jäsen FIFA Tunnus FIFA-ranking Huomioita
  Alankomaiden Antillit ANT 165
  Anguilla AIA 202
  Antigua ja Barbuda ATG 129
  Aruba ARU 198
  Bahama BAH 177
  Barbados BRB 127
  Belize BLZ 180
  Bermuda BER 158
  Brittiläiset Neitsytsaaret VGB 191
  Caymansaaret CAY 173
  Costa Rica CRC 53
  Curaçao CUR 157
  Dominica DMA 178
  Dominikaaninen tasavalta DOM 184
  El Salvador SLV 86
  Grenada GRN 119
  Guadeloupe On CONCACAFin jäsen, mutta ei kuulu FIFAan.[1][18]
  Guatemala GUA 132
  Guyana GUY 122
  Haiti HAI 131
  Honduras HON 46
  Jamaika JAM 82
  Kanada CAN 101
  Kuuba CUB 114
  Martinique On CONCACAFin jäsen, mutta ei kuulu FIFAan.[1][18]
  Meksiko MEX 25
  Montserrat MSR 202
  Nicaragua NCA 161
  Panama PAN 97
  Puerto Rico PUR 170
  Ranskan Guayana On CONCACAFin jäsen, mutta ei kuulu FIFAan.[1][18] On maantieteellisesti Etelä-Amerikkaa, mutta kuuluu CONCACAFiin.
  Saint Kitts ja Nevis SKN 145
  Saint Lucia LCA 188
  Saint-Martin On CONCACAFin jäsen, mutta ei kuulu FIFAan.[1][18]
  Saint Vincent ja Grenadiinit VIN 160
  Sint Maarten On CONCACAFin jäsen, mutta ei kuulu FIFAan.[1][18]
  Suriname SUR 126 On maantieteellisesti Etelä-Amerikkaa, mutta kuuluu CONCACAFiin.
  Trinidad ja Tobago TRI 76
  Turks- ja Caicossaaret TCA 180
  Yhdysvallat USA 18
  Yhdysvaltain Neitsytsaaret VIR 199
NF-Boardin pohjois- ja väliamerikkalaiset jäsenet
  Grönlanti
Muita maajoukkueita
  Bermuda IGAn jäsen.[19]
  Prinssi Edwardin saari IGAn jäsen.[19]

CONMEBOLMuokkaa

CONMEBOL on Etelä-Amerikan jalkapalloliitto. Liittoon kuuluu 10[20] jäsentä, jotka kaikki ovat myös FIFAn jäseniä.

Jäsen FIFA Tunnus FIFA-ranking Huomioita
  Argentiina ARG 3
  Bolivia BOL 50
  Brasilia BRA 3
  Chile CHI 10
  Kolumbia COL 36
  Ecuador ECU 58
  Paraguay PAR 15
  Peru PER 39
  Uruguay URU 6
  Venezuela VEN 47
NF-Boardin eteläamerikkalaiset jäsenet
  Pääsiäissaari
Muita maajoukkueita
  Falklandinsaaret IGAn jäsen.[19]

OFCMuokkaa

OFC on Oseanian jalkapalloliitto. Liittoon kuuluu 11[21] jäsentä sekä kolme[21] osittaisjäsentä. Näistä 11 kuuluvat myös FIFAan.

Jäsen FIFA Tunnus FIFA-ranking Huomioita
  Amerikan Samoa ASA 202
  Cookinsaaret COK 193
  Fidži FIJ 130
  Kiribati Kuuluu OFC:hen, mutta ei FIFAan.[1][21]
  Papua-Uusi-Guinea PNG 202
  Samoa SAM 176
  Salomonsaaret SOL 169
  Tahiti TAH 188
  Tonga TGA 186
  Uusi-Kaledonia NCL 154
  Uusi-Seelanti NZL 54
  Vanuatu VAN 162
  Niue Kuuluu OFC:hen, mutta ei FIFAan.[1][21]
  Tuvalu Kuuluu OFC:hen, mutta ei FIFAan.[1][21]
NF-Boardin osenialaiset jäsenet
  Yap
Muita maajoukkueita
  Marshallinsaaret
  Mikronesia
  Nauru
  Palau

UEFAMuokkaa

UEFA on Euroopan jalkapalloliitto. Liittoon kuuluu 53[22] jäsentä, jotka kaikki kuuluvat FIFAan.

Jäsen FIFA Tunnus FIFA-ranking Huomioita
  Alankomaat NED 2
  Albania ALB 70
  Andorra AND 201
  Armenia ARM 96 On maantieteellisesti Aasiaa, mutta kuuluu UEFAan.
  Azerbaidžan AZE 105 On maantieteellisesti Aasiaa, mutta kuuluu UEFAan.
  Belgia BEL 48
  Bosnia ja Hertsegovina BIH 57
  Bulgaria BUL 43
  Englanti ENG 7
  Espanja ESP 1
  Färsaaret FRO 118
  Georgia GEO 110 On maantieteellisesti Aasiaa, mutta kuuluu UEFAan.
  Irlannin tasavalta IRL 36
  Islanti ISL 79
  Israel ISR 38 Entinen AFC:n jäsen, hyväksyttiin UEFAan 1994.[23] On maantieteellisesti Aasiaa, mutta kuuluu UEFAan.
  Italia ITA 11
  Itävalta AUT 60
  Kazakstan KZA 125 Entinen AFC:n jäsen, hyväksyttiin UEFAan 2002.[24] On maantieteellisesti Aasiaa, mutta kuuluu UEFAan.
  Kreikka GRE 12
  Kroatia CRO 14
  Kypros CYP 63
  Latvia LVA 49
  Liechtenstein LIE 141
  Liettua LTU 52
  Luxemburg LUX 117
  Makedonia MKD 66
  Malta MLT 151
  Moldova MDA 89
  Montenegro MNE 73
  Norja NOR 22
  Pohjois-Irlanti NIR 59
  Portugali POR 8
  Puola POL 56
  Ranska FRA 21
  Romania ROU 42
  Ruotsi SWE 35
  Saksa GER 4
  San Marino SMR 202
  Skotlanti SCO 41
  Serbia SRB 13
  Slovakia SVK 27
  Slovenia SVN 19
  Suomi FIN 51
  Sveitsi SUI 17
  Tanska DEN 29
  Tšekki CZE 31
  Turkki TUR 28
  Ukraina UKR 24
  Unkari HUN 62
  Valko-Venäjä BLR 78
  Venäjä RUS 16
  Viro EST 94
  Wales WAL 84
NF-Boardin eurooppalaiset jäsenet
  Ala-Saksi
  Fiume
  Gozo
  Oksitania
  Padania
  Pohjois-Kypros
  Romanit
  Saamelaiset
Saugeais
  Sealand
  Tšetšenia
  Vallonia
Muita maajoukkueita
  Ahvenanmaa IGAn jäsen.[19]
  Alderney IGAn jäsen.[19]
  Anglesey IGAn jäsen.[19]
  Frøya IGAn jäsen.[19]
  Gibraltar IGAn jäsen.[19]
  Gotlanti IGAn jäsen.[19]
  Guernsey IGAn jäsen.[19]
  Hitra IGAn jäsen.[19]
  Iso-Britannia Osallistunut useisiin olympialaisiin 1900–1960.[25]
  Jersey IGAn jäsen.[19]
  Katalonia Pelannut monia kymmeniä ystävyysotteluja eri maa- ja seurajoukkueita vastaan vuodesta 1912 lähtien.[26] Maajoukkuetta hallitsee Katalonian jalkapalloliitto.[27]
  Kosovo Pelannut useamman ystävyysottelun.[28]
  Mansaari IGAn jäsen.[19]
  Menorca IGAn jäsen.[19]
  Monaco Kuului ennen NF Boardiin, mutta erosi siitä 2010.[29]
  Orkneysaaret IGAn jäsen.[19]
  Rodos IGAn jäsen.[19]
  Saarenmaa IGAn jäsen.[19]
  Saint Helena IGAn jäsen.[19]
  Sark IGAn jäsen.[19]
  Shetlandsaaret IGAn jäsen.[19]
Ulko-Hebridit IGAn jäsen.[19]
  Vatikaanivaltio On pelannut jalkapallon elo-rankingia pitävän järjestön mukaan yhden ottelun.[30]
  Wightsaari IGAn jäsen.[19]

Vanhat jalkapallomaajoukkueetMuokkaa

Vanha maajoukkue Seuraajat Lisätietoja
  Neuvostoliitto   Latvia
  Liettua
  IVY
  Viro
Toimi vuodesta 1924 vuoteen 1991.
  IVY   Armenia
  Azerbaidžan
  Georgia
  Kazakstan
  Kirgisia
  Moldova
  Tadžikistan
  Turkki
  Ukraina
  Uzbekistan
  Valko-Venäjä
  Venäjä
IVY edusti Itsenäisten valtioiden yhteisöä sekä Georgiaa vuonna 1992.
  Tšekkoslovakia   Tšekki
  Slovakia
Toimi vuoteen 1993 asti.
  Saar   Länsi-Saksa Edusti Saarlandia, kunnes alue liitettiin Saksan liittotasavaltaan 1957.
  Länsi-Saksa   Saksa Edusti Saksan liittotasavaltaa vuoteen 1990, kunnes Saksat yhdistyivät
  Itä-Saksa Edusti Saksan demokraattista tasavaltaa vuoteen 1990, kunnes Saksat yhdistyivät.
  Irlanti   Pohjois-Irlanti
  Irlannin tasavalta
Edusti Irlantia vuoteen 1922, kunnes perustettiin Irlannin vapaavaltio. Myöhemmin 1953 Irlannin maajoukkue hajosi Irlannin ja Pohjois-Irlannin maajoukkueisiin.
  Etelä-Vietnam   Vietnam Edusti Etelä-Vietnamia vuosien 1949 ja 1975 välillä, kunnes Vietnamit yhdistyivät.
  Pohjois-Vietnam Edusti Pohjois-Vietnamia vuosien 1949 ja 1975 välillä, kunnes Vietnamit yhdistyivät.
  Jemenin kansantasavalta   Jemen Edusti Jemenin demokraattista kansantasavaltaa vuodesta 1965 vuoteen 1990, kunnes Jemenit yhdistyivät.
  Pohjois-Jemen Edusti Jemenin arabitasavaltaa vuodesta 1965 vuoteen 1990, kunnes Jemenit yhdistyivät
  Yhdistynyt arabitasavalta   Egypti
  Syyria
Edusti Yhdistyneitä arabitasavaltoja 1958–1961, kunnes Syyria muodosti oman valtion. Vaihtoi nimensä kuitenkin vasta 1970 Egyptiin.
  Jugoslavia   Jugoslavian liittotasavalta
  Bosnia ja Hertsegovina
  Kroatia
  Makedonia
  Slovenia
Edusti Jugoslavian sosialistista liittotasavaltaa, kunnes se hajosi useaksi eri valtioksi vuonna 1992
  Jugoslavian liittotasavalta   Serbia
  Montenegro
Edusti Jugoslavian liittotasavaltaa vuoteen 2006, kunnes Serbia ja Montenegro erosivat. Vaihtoi nimeä Serbia ja Montenegroksi 2003.
  Tanganjika   Tansania
  Sansibar
Edusti Tanganjikaa vuosien 1962 ja 1964 välillä. Sansibar ei kuulu FIFAan tai CAFiin, mutta kuuluu NF-Boardiin.

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. a b c d e f g h i j k FIFA's Member Associations FIFA. Viitattu 11.8.2011. (englanniksi)
  2. NF Board fedefutbol.net. Viitattu 20.8.2010. (espanjaksi)
  3. About AFC AFC.com. Viitattu 20.8.2010. (englanniksi)
  4. R. Ravi Kumar: Australia puts its hand up yet again 30.7.2010. AFC.com. Viitattu 20.8.2010. (englanniksi)
  5. Northern Mariana Islands Football Association (Associate Member) AFC.com. Viitattu 20.8.2010. (englanniksi)
  6. GUANGXI ZHUANG - International Football Results (Men) (Internet Archive) roonba50. Viitattu 29.8.2010. (englanniksi)
  7. INNER MONGOLIA - International Football Results (Men) (Internet Archive) roonba50. Viitattu 29.8.2010. (englanniksi)
  8. Tournament - Santosh Trophy - Fixtures and Results The AIFF. Viitattu 29.8.2010. (englanniksi)
  9. J & K Bank defeats Raghav Club The AIFF. Viitattu 29.8.2010. (englanniksi)
  10. 61st Santosh Trophy The AIFF. Viitattu 29.8.2010. (englanniksi)
  11. a b 63rd National Football Championship for Santosh Trophy The AIFF. Viitattu 29.8.2010. (englanniksi)
  12. a b CAF: Confederation of African Football (Yläpalkista "Associations") CAF. Viitattu 20.8.2010. (englanniksi)
  13. Sao Tome e Principe: FIFA/Coca-Cola World Ranking FIFA. Viitattu 20.8.2010. (englanniksi)
  14. Sao Tome e Principe: Fixtures and Results (Laittaa aikaväliksi vuodesta 2003 vuoteen 2010) FIFA. Viitattu 20.8.2010. (englanniksi)
  15. CAF June 07 (pdf) FIFA. Viitattu 20.8.2010.
  16. MAYOTTE - International Football Results (Men) (Internet Archive) Roobna50. Viitattu 29.8.2010. (englanniksi)
  17. SOUTHERN CAMEROONS - International Football Results (Men) (Internet Archive) Roobna50. Viitattu 29.8.2010. (englanniksi)
  18. a b c d e f CONCACAF National Associations CONCACAF. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  19. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v Members Profile - Member Islands IGA. Viitattu 30.8.2010. (englanniksi)
  20. Conmebol: Member Associations Conmebol. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  21. a b c d e Ocenian Football Confederation: Member Associations Ocenian Football Confederation. Viitattu 21.8.2010. (englanniksi)
  22. UEFA - Member Associations UEFA. Viitattu 23.8.2010. (englanniksi)
  23. Israel make their mark UEFA. Viitattu 23.8.2010. (englanniksi)
  24. Progress aplenty in Kazakhstan UEFA. Viitattu 23.8.2010. (englanniksi)
  25. Football - Team GB British Olympic Association. Viitattu 25.8.2010. (englanniksi)
  26. Martín Tabeira: Catalonia Autonomous Team Matches 1912-2004 2.8.2008. RSSSF. Viitattu 25.8.2010. (englanniksi)
  27. Federació Catalana de Futbol FCF. Viitattu 25.8.2010. (espanjaksi)
  28. KOSOVA - International Football Results (Men) (Internet Archive) roonba.50. Viitattu 30.8.2010. (englanniksi)
  29. Steve Menary: Monaco quits NF Board Outcasts!. 25.5.2010. Viitattu 23.8.2010. (englanniksi)
  30. World Football Elo Ratings: Vatican eloratings.net. Viitattu 25.8.2010. (englanniksi)