Avaa päävalikko

Luettelo jazzstandardeista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Jazzstandardit ovat musiikkikappaleita, jotka ovat tulleet osaksi jazzmusiikin vakiintunutta repertuaaria.

Alkuperä tuntematonMuokkaa

1910-luku ja aikaisemmatMuokkaa

1920-lukuMuokkaa

1930-lukuMuokkaa

 
George Gershwin

1940-lukuMuokkaa

 
Duke Ellington

1950-luku ja myöhemmätMuokkaa

LähteetMuokkaa

  • Bogdanov, Vladimir; Woodstra, Chris; Erlewine, Stephen Thomas: All Music Guide to Jazz: The definitive guide to jazz music. Backbeat Books, 2002. ISBN 087930717X. (englanniksi)
  • Browne, Pat: The Guide to United States Popular Culture. Popular Press, 2001. ISBN 9780879728212. (englanniksi)
  • Carr, Ian; Fairweather, Digby; Priestley, Brian: The Rough Guide to Jazz. Rough Guides, 2004. ISBN 1843532565. (englanniksi)
  • Crawford, Richard; Magee, Jeffrey: Jazz Standards on Record, 1900–1942: A core repertory. Center for Black Music Rsrch, 1992. ISBN 0929911032. (englanniksi)
  • Giddins, Gary: Weather Bird: Jazz at the Dawn of Its Second Century. Oxford University Press US. University of Chicago Press, 2004. ISBN 978-0-19-515607-2. (englanniksi)
  • Gioia, Ted: The Jazz Standards: A Guide to the Repertoire. Oxford University Press, 2012. ISBN 978-0-19-993739-4. (englanniksi)
  • Hartman, Gary: The History of Texas Music. Texas A&M University Press, 2008. ISBN 160344002X. (englanniksi)
  • Kernfeld, Barry Dean: The Blackwell Guide to Recorded Jazz. Wiley-Blackwell, 1995. ISBN 0631195521. (englanniksi)
  • Martin, Henry; Waters, Keith: Jazz: The first 100 years. Cengage Learning, 2005. ISBN 978-0-534-62804-8. (englanniksi)
  • Porter, Lewis: John Coltrane: His life and music. University of Michigan Press, 2000. ISBN 047208643X. (englanniksi)
  • Stanton, Scott: The Tombstone Tourist: Musicians. Simon and Schuster, 2003. ISBN 978-0-7434-6330-0. (englanniksi)
  • Studwell, William Emmett; Baldin, Mark: The Big Band Reader: Songs favored by swing era orchestras and other popular ensembles. Routledge, 2000. ISBN 0789009145. (englanniksi)

ViitteetMuokkaa

  1. Kernfeld 1995, s. 182.
  2. Burlingame, Sandra: St. James Infirmary JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  3. Burlingame, Sandra: When the Saints Go Marching In JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  4. Studwell & Baldin 2000, s. 115
  5. Crawford & Magee 1992, s. 14.
  6. Betty Nygaard King: Darktown Strutters’ Ball The Encyclopedia of Music in Canada. Viitattu 26.4.2011. (englanniksi)
  7. Martin & Waters 2005, s. 60.
  8. Wilson, Jeremy: Indiana (Back Home Again in Indiana) JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  9. Arwulf, Arwulf: Shelton Brooks Allmusic. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  10. Wilson, Jeremy: St Louis Blues JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  11. Burlingame, Sandra: Tiger Rag JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  12. Hartman 2008, s. 90.
  13. Wilson, Jeremy: Ain’t Misbehavin’ JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  14. Tyle, Chris: Avalon JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  15. Tyle, Chris: Bye Bye Blackbird JazzStandards.com. Viitattu 23.7.2013. (englanniksi)
  16. Arnold Shaw: The Jazz Age: Popular Music in the 1920s, s. 149. Oxford University Press US, 1989. ISBN 0195060822. (englanniksi)
  17. Scott Allen Nollen: Louis Armstrong: The Life, Music, and Screen Career, s. 24. McFarland, 2004. ISBN 0786418575. (englanniksi)
  18. Wilson, Jeremy: Honeysuckle Rose JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  19. Wilson, Jeremy: If I Had You JazzStandards.com. Viitattu 18.10.2013. (englanniksi)
  20. Wilson, Jeremy: I’ve Found a New Baby JazzStandards.com. Viitattu 30.8.2013. (englanniksi)
  21. Gioia 2012, s. 218.
  22. Wilson, Jeremy: Lover Come Back to Me JazzStandards.com. Viitattu 18.10.2013. (englanniksi)
  23. Wilson, Jeremy: The Man I Love JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  24. Wilson, Jeremy: Mean to Me JazzStandards.com. Viitattu 3.11.2011. (englanniksi)
  25. Wilson, Jeremy: More Than You Know JazzStandards.com. Viitattu 19.10.2013. (englanniksi)
  26. Giddins 2004 , s. 531.
  27. Wilson, Jeremy: Oh, Lady Be Good! JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  28. Bogdanov, Woodstra & Erlewine 2002, s. 201.
  29. Gioia 2012, s. 415–416
  30. Tyle, Chris: Somebody Loves Me JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  31. Wilson, Jeremy: Someone to Watch Over Me JazzStandards.com. Viitattu 9.2.2013. (englanniksi)
  32. Wilson, Jeremy: Star Dust JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  33. Wilson, Jeremy: Sweet Georgia Brown JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  34. Wilson, Jeremy: Sweet Lorraine JazzStandards.com. Viitattu 17.6.2011. (englanniksi)
  35. Wilson, Jeremy: Tea for Two JazzStandards.com. Viitattu 17.10.2013. (englanniksi)
  36. Wilson, Jeremy: What Is This Thing Called Love? JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010.
  37. Wilson, Jeremy: All of Me JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  38. Wilson, Jeremy: All the Things You Are JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  39. Gioia 2012, s. 18.
  40. Burlingame, Sandra: April in Paris JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  41. Burlingame, Sandra: As Time Goes By JazzStandards.com. Viitattu 24.8.2011. (englanniksi)
  42. Tyle, Chris: Autumn in New York JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  43. Wilson, Jeremy: Blue Moon JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  44. Wilson, Jeremy: Body and Soul JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  45. Wilson, Jeremy: But Not for Me JazzStandards.com. Viitattu 15.6.2012. (englanniksi)
  46. Wilson, Jeremy: Caravan JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  47. Wilson, Jeremy: Cherokee (Indian Love Song) JazzStandards.com. Viitattu 16.9.2011. (englanniksi)
  48. Burlingame, Sandra: Dancing in the Dark JazzStandards.com. Viitattu 29.10.2013. (englanniksi)
  49. Wilson, Jeremy: Darn That Dream JazzStandards.com. Viitattu 19.5.2011. (englanniksi)
  50. Wilson, Jeremy: Don’t Blame Me JazzStandards.com. Viitattu 1.10.2011. (englanniksi)
  51. Wilson, Jeremy: Easy Living JazzStandards.com. Viitattu 11.6.2011. (englanniksi)
  52. Wilson, Jeremy: Embraceable You JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  53. Wilson, Jeremy: A Foggy Day JazzStandards.com. Viitattu 11.6.2011. (englanniksi)
  54. Wilson, Jeremy: Georgia on My Mind JazzStandards.com. Viitattu 5.1.2011. (englanniksi)
  55. Wilson, Jeremy: How Deep Is the Ocean? (How High Is the Sky?) JazzStandards.com. Viitattu 15.12.2011. (englanniksi)
  56. Wilson, Jeremy: I Can’t Get Started (with You) JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  57. Jeremy Wilson et al.: I Cover the Waterfront JazzStandards.com. Viitattu 7.6.2011. (englanniksi)
  58. Wilson, Jeremy: I Didn’t Know What Time It Was JazzStandards.com. Viitattu 11.11.2013. (englanniksi)
  59. Gioia 2012, s. 124–126.
  60. Kurtz, Alan: Art Tatum: I Got Rhythm Jazz.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  61. Gioia 2012, s. 181.
  62. Huey, Steve: Al J. Neiburg Allmusic. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  63. Wilson, Jeremy: In a Sentimental Mood JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  64. Wilson, Jeremy: It Don’t Mean a Thing (If It Ain’t Got That Swing) JazzStandards.com. Viitattu 21.7.2010. (englanniksi)
  65. Wilson, Jeremy: Just Friends JazzStandards.com. Viitattu 23.10.2013. (englanniksi)
  66. Gioia 2012, s. 216–218.
  67. Wilson, Jeremy: Love for Sale JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  68. Wilson, Jeremy: Love Is Here to Stay JazzStandards.com. Viitattu 17.10.2013. (englanniksi)
  69. Dryden, Ken: Memories of You Allmusic. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  70. Tyle, Chris: Mood Indigo JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  71. Wilson, Jeremy: My Funny Valentine JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  72. Wilson, Jeremy: My Romance JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  73. Wilson, Jeremy: The Nearness of You JazzStandards.com. Viitattu 10.1.2011. (englanniksi)
  74. Wilson, Jeremy: Night and Day JazzStandards.com. Viitattu 21.12.2010. (englanniksi)
  75. Wilson, Jeremy: On the Sunny Side of the Street JazzStandards. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  76. Burlingame, Sandra: Once in a While JazzStandards.com. Viitattu 15.9.2011. (englanniksi)
  77. Bruce Eder: One O’Clock Jump Allmusic. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  78. Wilson, Jeremy: Out of Nowhere JazzStandards.com. Viitattu 7.6.2011. (englanniksi)
  79. Wilson, Jeremy: Over the Rainbow JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  80. Wilson, Jeremy: Pennies from Heaven JazzStandards.com. Viitattu 3.5.2011. (englanniksi)
  81. Wilson, Jeremy: Prelude to a Kiss JazzStandards.com. Viitattu 8.11.2011. (englanniksi)
  82. Wilson, Jeremy: September Song JazzStandards.com. Viitattu 23.10.2013. (englanniksi)
  83. Stanton 2003, s. 361.
  84. Wilson, Jeremy: Smoke Gets in Your Eyes JazzStandards.com. Viitattu 19.11.2011. (englanniksi)
  85. Tyle, Chris: Solitude JazzStandards.com. Viitattu 6.11.2011. (englanniksi)
  86. Wilson, Jeremy: Sophisticated Lady JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  87. Wilson, Jeremy: Stompin’ at the Savoy JazzStandards.com. Viitattu 2.12.2011. (englanniksi)
  88. Wilson, Jeremy: Summertime JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010.
  89. Gioia 2012, s. 425.
  90. Wilson, Jeremy: These Foolish Things JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  91. Wilson, Jeremy: They Can’t Take That Away from Me JazzStandards.com. Viitattu 5.11.2013. (englanniksi)
  92. Wilson, Jeremy: Jazz Standards Songs and Instrumentals (The Way You Look Tonight) JazzStandards.com. Viitattu 9.12.2009.
  93. Wilson, Jeremy: What’s New? JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  94. Wilson, Jeremy: Willow Weep for Me JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  95. Wilson, Jeremy: Yesterdays JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  96. Wilson, Jeremy: You Go to My Head JazzStandards.com. Viitattu 18.10.2011. (englanniksi)
  97. Wilson, Jeremy: Angel Eyes JazzStandards.com. Viitattu 22.10.2013. (englanniksi)
  98. Wilson, Jeremy: Autumn Leaves JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  99. Burlingame, Sandra: Chelsea Bridge Jazzstandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  100. Wilson, Jeremy: Come Rain or Come Shine JazzStandards.com. Viitattu 21.12.2011. (englanniksi)
  101. Burlingame, Sandra: Day Dream JazzStandards.com. Viitattu 1.6.2011. (englanniksi)
  102. Wilson, Jeremy: Do Nothin’ Till You Hear from Me JazzStandards.com. Viitattu 4.11.2013. (englanniksi)
  103. Burlingame, Sandra: Donna Lee JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  104. Wilson, Jeremy: How High the Moon JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  105. Burlingame, Sandra: I Fall in Love Too Easily JazzStandards.com. Viitattu 27.9.2011. (englanniksi)
  106. Wilson, Jeremy: I Got It Bad (and That Ain’t Good) JazzStandards.com. Viitattu 3.10.2013. (englanniksi)
  107. Wilson, Jeremy: I Should Care JazzStandards.com. Viitattu 22.11.2011. (englanniksi)
  108. Wilson, Jeremy: I’ll Remember April JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  109. Wilson, Jeremy: It Could Happen to You JazzStandards.com. Viitattu 18.10.2013. (englanniksi)
  110. Wilson, Jeremy: Laura JazzStandards.com. Viitattu 3.6.2011. (englanniksi)
  111. Wilson, Jeremy: Lover Man (Oh, Where Can You Be?) JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  112. Wilson, Jeremy: Lush Life JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  113. Wilson, Jeremy: Night in Tunisia JazzStandards.com. Viitattu 4.5.2011. (englanniksi)
  114. Wilson, Jeremy: On Green Dolphin Street JazzStandards.com. Viitattu 21.2.2010. (englanniksi)
  115. Wilson, Jeremy: Perdido JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  116. Wilson, Jeremy: Polka Dots and Moonbeams JazzStandards.com. Viitattu 19.5.2011. (englanniksi)
  117. Wilson, Jeremy: ’Round Midnight JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010.
  118. Browne 2001, s. 76.
  119. Burlingame, Sandra: Scrapple from the Apple JazzStandards.com. Viitattu 25.4.2011. (englanniksi)
  120. Wilson, Jeremy: Skylark JazzStandards. Viitattu 10.1.2011. (englanniksi)
  121. Wilson, Jeremy: Star Eyes JazzStandards.com. Viitattu 16.10.2013. (englanniksi)
  122. Wilson, Jeremy: Stella by Starlight JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  123. Wilson, Jeremy: Take the ”A” Train JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  124. Burlingame, Sandra: Taking a Chance on Love JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  125. Wilson, Jeremy: Tenderly JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  126. Wilson, Jeremy: There Will Never Be Another You JazzStandards.com. Viitattu 1.11.2011. (englanniksi)
  127. Dryden, Ken: Things Ain’t What They Used to Be Allmusic. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  128. Burlingame, Sandra: Yardbird Suite JazzStandards.com. Viitattu 9.5.2011. (englanniksi)
  129. Wilson, Jeremy: You Don’t Know What Love Is JazzStandards.com. Viitattu 26.12.2011. (englanniksi)
  130. Gioia 2012, s. 470.
  131. Burlingame, Sandra: All Blues JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  132. Bogdanov, Woodstra & Erlewine 2002, s. 344.
  133. Porter 2000, s. 325.
  134. Gioia 2012, s. 77.
  135. Gioia 2012, s. 142.
  136. Carr, Fairweather & Priestley 2004, s. 332.
  137. Schlesinger, Judith: Antonio Carlos Jobim: Meditation Jazz.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  138. Burlingame, Sandra: Milestones JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  139. Wilson, Jeremy: Misty (1954) JazzStandards.com. Viitattu 20.8.2013. (englanniksi)
  140. Wilson, Jeremy: My One and Only Love JazzStandards.com. Viitattu 25.10.2013. (englanniksi)
  141. Wilson, Jeremy: Satin Doll JazzStandards.com. Viitattu 14.12.2010. (englanniksi)
  142. Gioia 2012, s. 362.
  143. Gioia 2012, s. 363.
  144. Dave Brubeck: In His Own Sweet Way Monterey Jazz Festival. Viitattu 5.5.2011. (englanniksi)