Avaa päävalikko

Luettelo Sodankylän elokuvajuhlien päävieraista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Sodankylän elokuvajuhlien päävieraista vuosittain. Tiedot on pääosin kerätty elokuvajuhlien verkkosivuilta.[1]

Sisällysluettelo

1980-lukuMuokkaa

1990-lukuMuokkaa

2000-ensikymmenlukuMuokkaa

2010-lukuMuokkaa

2010Muokkaa

Anssi Mänttäri, Saara Cantell, Kari Väänänen, Ville Virtanen, Juho Kuosmanen, Joonas Berghäll, Mika Hotakainen, Bahman Ghobadi, Neil Hardwick, Vesa-Matti Loiri, Terence Davies ja Pedro Costa[2][3]

2011Muokkaa

Atom Egoyan, Michael Chapman, Souleymane Cissé, Apichatpong Weerasethakul, Tony Palmer, Dome Karukoski, Elina Knihtilä, Zaida Bergroth, Anssi Mänttäri, Jukka Virtanen, Dave Berg, Otto Kylmälä, Jan Forsström

2012Muokkaa

Joe Dante[4], Taina Elg, Harriet Andersson, Alan Rudolph, Béla Tarr, Ruben Östlund, Axel Pétersen, Rodrigo Areias[5]

2013Muokkaa

Claire Denis, Gian Luca Farinelli, Philip Kaufman, Marco Bellocchio, Cristian Mungiu, Jem Cohen, Ahmet Boyacioglu, José Manuel Costa, Olaf Möller, Simo Halinen, Mika Ronkainen, Krista Kosonen, Mika Taanila[6]

2014Muokkaa

Olivier Assayas, Pawel Pawlikowski, Alain Bergala, Alice Rohrwacher[1]

2015Muokkaa

Mike Leigh, Christian Petzold, Whit Stillman, Nils Malmros, Malgorzata Szumowska, Miguel Gomes, Auberi Edler, Minna Haapkylä, Armi Toivanen, Petri Kotwica, Ville Suhonen, Anssi Mänttäri [7]

2016Muokkaa

Jiri Menzel, Fernando Trueba, Jonas Trueba, Bill Forsyth, Dagur Kari, Gianfranco Rosi, David Farr, Malin Buska, Laura Birn, Tommi Korpela, Pirkka-Pekka Petelius, Kirsti Wallasvaara [8]

2017Muokkaa

Carlos Saura, Bertrand Bonello, Per Fly, Kai Wessel, Hanna Schygulla[9]

2018Muokkaa

Barbet Schroeder, Bulle Ogier, Anja Kofmel, Katherina Wyss, Mahamat Saleh Haroun, Olivier Assayas, Thomas Stuber, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi, Olavi Uusivirta, Tommi Korpela, Heikki Kujanpää, Kari Väänänen[10][11][12]

LähteetMuokkaa

  1. a b Historia, elokuvajuhlien kotisivut (msfilmfestival.fi)
  2. Sodankylän elokuvajuhlat kävijäennätykseen, Yle Kulttuuriuutiset
  3. Elokuvajuhlien vieraat ja ohjelmisto 2010, Midnightsunfilmfestival.fi
  4. Kauhukomedian erikoismies Joe Dante Sodankylän festareille, Episodi.fi, 30.5.2012
  5. Vieraat ja elokuvat, msfilmfestival.fi, viitattu 5.6.2012
  6. Vieraat ja ohjelmisto, viitattu 6.6.2013 (Archive.org)
  7. 30. Sodankylän elokuvajuhlilla rikottiin kävijäennätyksiä, msfilmfestival.fi 14.6.2015, viitattu 15.6.2017
  8. Yöttömän yön elokuvajuhlassa lähenneltiin kävijäennätystä, msfilmfestival.fi, 25.6.2016, viitattu 15.6.2017
  9. Elokuvadiggarit vaeltavat nyt Sodankylään – Elokuvajuhlien päävieraana on tänä vuonna Carlos Saura, Helsingin Sanomat 14.6.2017, viitattu 15.6.2017
  10. film-o-holic, viitattu 24.6.2018
  11. apu, viitattu 24.6.2018
  12. Sodankylän elokuvajuhlat päättyivät täpötäysien salien huipputunnelmiin, Sompio 20.6.2018