Avaa päävalikko

Luettelo Formula 1 -radoista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tässä on lista moottoriradoista, joilla on ajettu Formula 1 -sarjan MM-osakilpailuja kaudesta 1950 nykypäivään. Kaiken kaikkiaan 65 rataa on isännöinyt maailmanmestaruussarjan kilpailuja, joista ensimmäinen pidettiin Silverstonessa. Kuuluisin radoista on Nürburgringin vanha Nordschleife, jolla ajettiin 1951–1976.

Nykyiset radat ovat lihavoituna ja tulevaisuudessa ajettavien kilpailujen radat ovat kursivoituna.

Sisältö: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Aiheesta muualla

AMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kilpailujen lukumäärä Ratakartta
Adelaide Adelaide Australian Grand Prix 1985–95 11[1]  
Ain-Diab Casablanca Marokon Grand Prix 1958 1[2][3]  
Aintree Liverpool Britannian Grand Prix 1955, 1957, 1959, 1961–62 5[4]  
Albert Park Melbourne Australian Grand Prix 1996– 24[5]  
AVUS Berliini Saksan Grand Prix 1959 1[6][7]  

BMuokkaa

CMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Caesar's Palace Las Vegas Las Vegasin Grand Prix 1981–82 2[16]  
Circuit de Catalunya Montmeló Espanjan Grand Prix 1991– 29[17]  
Circuit de Charade Clermont-Ferrand Ranskan Grand Prix 1965, 1969–70, 1972 4[18]  
Circuit of the Americas Austin Yhdysvaltain Grand Prix 2012– 8[19]  

DMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Detroitin katurata Detroit Itä-Yhdysvaltain Grand Prix 1982–88 7[20]  
Dijon-Prenois Dijon Ranskan Grand Prix, Sveitsin Grand Prix 1974, 1977, 1979, 1981–82, 1984 6[21]  
Donington Park Leicestershire Euroopan Grand Prix 1993 1[22][23]  

EMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Autodromo Enzo e Dino Ferrari Imola San Marinon Grand Prix, Italian Grand Prix 1980–2006 27[24]  
Autódromo do Estoril Estoril Portugalin Grand Prix 1984–96 13[25]  

FMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Fair Park Dallas Yhdysvaltain Grand Prix 1984 1[26][27]  
Fuji Speedway Shizuoka Japanin Grand Prix 1976–77, 2007–08 4[28]  

GMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Circuit Gilles Villeneuve Montréal Kanadan Grand Prix 1978–86, 1988–2008, 2010– 40[29]  

HMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Hanoi Street Circuit Hanoi Vietnamin Grand Prix 2020 0[30][31][32][33]
Autódromo Hermanos Rodríguez México Meksikon Grand Prix 1963–70, 1986–92, 2015– 20[34]  
Hockenheimring Baden-Württemberg Saksan Grand Prix 1970, 1977–2006,
2008, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018
37[35]  
Hungaroring Budapest Unkarin Grand Prix 1986– 34[36]  

IMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Indianapolis Motor Speedway Indianapolis Indianapolis 500, Yhdysvaltain Grand Prix 1950-60, 2000–07 19[37]  
Istanbul Park Istanbul Turkin Grand Prix 2005-11 7[38]  

JMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Autódromo Internacional Nelson Piquet, Jacarepagua Rio de Janeiro Brasilian Grand Prix 1978, 1981–89 10[39]  
Circuito Permanente Del Jarama Jarama Espanjan Grand Prix 1968, 1970, 1972, 1974, 1976–79, 1981 9[40]  
Circuito Permanente de Jerez Jerez de la Frontera Espanjan Grand Prix, Euroopan Grand Prix 1986–90, 1994, 1997 7[41]  
Autódromo José Carlos Pace, Interlagos São Paulo Brasilian Grand Prix 1973–77, 1979–80, 1990– 37[42]  

KMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Kyalami Circuit Kyalami Etelä-Afrikan Grand Prix 1967–80, 1982–85, 1992–93 20[43]  
Korean International Circuit Yeongam Korean Grand Prix 2010–13 4[44]  

LMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Long Beach Grand Prix Long Beach Länsi-Yhdysvaltain Grand Prix 1976–83 8[45]  

MMuokkaa

NMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Nivelles-Baulers Circuit Nivelles Belgian Grand Prix 1972, 1974 2[54]  
Nürburgring Adenau Saksan Grand Prix, Euroopan Grand Prix, Luxemburgin Grand Prix 1951–54, 1956–58, 1961–69, 1971–76, 1984–85,
1995–2007, 2009, 2011, 2013
40[55]  

OMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Okayama International Circuit Aida Tyynenmeren Grand Prix 1994–95 2[56]  
Autódromo Oscar Alfredo Gálvez Buenos Aires Argentiinan Grand Prix 1953–58, 1960, 1972–75, 1977–81, 1995–98 20[57]  

PMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Circuit Paul Ricard Le Castellet Ranskan Grand Prix 1971, 1973, 1975–76, 1978, 1980,
1982–83, 1985–90, 2018
16[58][59]  
Circuit de Pedralbes Barcelona Espanjan Grand Prix 1951, 1954 2[60]  
Pescara Circuit Pescara Pescaran Grand Prix 1957 1[61][62]  
Phoenixin katurata Phoenix Yhdysvaltain Grand Prix 1989–91 3[63]  
Prince George Circuit East London Etelä-Afrikan Grand Prix 1962–63, 1965 3[64]  

RMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Red Bull Ring Spielberg Itävallan Grand Prix 1970–87, 1997–2003, 2014– 31[65]  
Reims-Gueux Reims Ranskan Grand Prix 1950–51, 1953–54, 1956, 1958–61, 1963, 1966 11[66]  
Riverside International Raceway Riverside Yhdysvaltain Grand Prix 1960 1[67][68]  
Rouen-Les-Essarts Rouen Ranskan Grand Prix 1952, 1957, 1962, 1964, 1968 5[69]  

SMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Scandinavian Raceway Anderstorp Ruotsin Grand Prix 1973–78 6[70]  
Sebring International Raceway Sebring Yhdysvaltain Grand Prix 1959 1[71][72]  
Sepang International Circuit Kuala Lumpur Malesian Grand Prix 1999–2017 19[73]  
Shanghai International Circuit Shanghai Kiinan Grand Prix 2004– 16[74]  
Silverstone Circuit Silverstone Britannian Grand Prix 1950–54, '56, '58, '60, '63, '65, '67, '69,
'71, '73, '75, '77, '79, '81, '83, '85, 1987–
53[75]  
Sotšin katurata Sotši Venäjän Grand Prix 2014– 6[76]  
Spa-Francorchamps Spa Belgian Grand Prix 1950–70, 1983, 1985–2002, 2004–05, 2007– 52[77]  
Suzuka Circuit Suzuka Japanin Grand Prix 1987–2006, 2009– 31[78]  
Singaporen katurata Singapore Singaporen Grand Prix 2008– 12[79]  

VMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Valencian katurata Valencia Euroopan Grand Prix 2008–12 5[80]  

WMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Watkins Glen International Watkins Glen Yhdysvaltain Grand Prix, Itä-Yhdysvaltain Grand Prix 1961–75, 1976–80 20[81]  

YMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Yas Marinan rata Yas Island Abu Dhabin Grand Prix 2009– 11[82]  

ZMuokkaa

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Circuit Park Zandvoort Zandvoort Hollannin Grand Prix 1952–53, 1955, 1958–71, 1973–85, 2020 30[83]  
Zeltweg Airfield Zeltweg Itävallan Grand Prix 1964 1[84][85]  
Circuit Zolder Heusden-Zolder Belgian Grand Prix 1973, 1975–82, 1984 10[86]  

LähteetMuokkaa

  1. Adelaide Street Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  2. 1958 Morocco Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  3. Ain-Diab ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  4. Aintree ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  5. Albert Park ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  6. 1959 German Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  7. Automobil-Verkehrs und Übungs-Straße ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  8. Bahrain International Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  9. Baku City Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  10. Circuito da Boavista ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  11. Brands Hatch ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  12. Circuit Bremgarten ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  13. Buddh International Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  14. 1967 French Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  15. Bugatti Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  16. Caesar's Palace ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  17. Circuit de Catalunya ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  18. Circuit Charade ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  19. Circuit of the Americas ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  20. Detroit Street Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  21. Dijon-Prenois ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  22. 1993 Sega European Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  23. Donington Park ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  24. Autodromo Enzo e Dino Ferrari ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  25. Autódromo do Estoril ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  26. 1984 Dallas Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  27. Fair Park ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  28. Fuji Speedway ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  29. Circuit Gilles Villeneuve ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  30. Vietnam to host Formula 1 Grand Prix from 2020 F1 News. 7.11.2018. Formula 1.com. Viitattu 7.11.2018. (englanniksi)
  31. F1 announces Vietnam GP for 2020 calendar F1 News. 7.11.2018. Autosport.com. Viitattu 7.11.2018. (englanniksi)
  32. Barretto, Lawrence: Everything you need to know about the new Vietnam street circuit F1 News. 7.11.2018. Formula 1.com. Viitattu 7.11.2018. (englanniksi)
  33. Hanoi F1 circuit details revealed F1 News. 7.11.2018. Autosport.com. Viitattu 7.11.2018. (englanniksi)
  34. Autódromo Hermanos Rodríguez ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  35. Hockenheimring ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  36. Hungaroring ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  37. Indianapolis Motor Speedway ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  38. Istanbul Park ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  39. Autódromo Internacional Nelson Piquet ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  40. Circuito Permanente del Jarama ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  41. Circuito de Jerez ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  42. Autódromo José Carlos Pace ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  43. Kyalami ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  44. Korean International Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  45. Long Beach Street Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  46. Circuit de Nevers Magny-Cours ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  47. 1959 Portuguese Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  48. Monsanto Park ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  49. Circuit de Monaco ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  50. Montjuïc Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  51. Circuit Mont-Tremblant ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  52. Autodromo Nazionale Monza ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  53. Mosport International Raceway ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  54. Nivelles-Baulers Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  55. Nürburgring ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  56. Okayama International Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  57. Autódromo Oscar Alfredo Gálvez ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  58. Circuit Paul Ricard ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  59. Le Castellet Circuits. ESPN. Viitattu 25.6.2018. (englanniksi)
  60. Pedralbes Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  61. 1957 Pescara Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  62. Pescara Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  63. Phoenix Street Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  64. Prince George Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  65. Red Bull Ring ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  66. Reims-Gueux ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  67. 1960 United States Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  68. Riverside International Raceway ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  69. Rouen-Les-Essarts ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  70. Scandinavian Raceway ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  71. 1959 United States Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  72. Sebring International Raceway ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  73. Sepang International Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  74. Shanghai International Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  75. Silverstone Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  76. Sochi International Street Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  77. Spa-Francorchamps ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  78. Suzuka Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  79. Marina Bay Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  80. Valencia Street Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  81. Watkins Glen ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  82. Yas Marina Circuit ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  83. Circuit Park Zandvoort ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  84. 1964 Austrian Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  85. Zeltweg Airfield ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  86. Circuit Zolder ESPN. Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa