Valtion virastotalo (Seinäjoki)

Valtion virastotalo on Seinäjoen Aaltokeskukseen kuuluva Alvar Aallon suunnittelema rakennus. Aallon alkuperäinen tarkoitus on ollut täydentää ja viimeistellä kaupungin uusi hallintokeskus kolmikerroksisella, valkoiseksi rapatulla virastotalolla. Ideana Aallolla oli suunnitella rakennusryhmän pääte, kirkosta lähtevän ja kansalaistorin halki kulkevan akselin päätekohta, "rauhallinen taustarakennus", kuten tiedetään Aallon ilmaisseenlähde?.

Valtion virastotalo
Rakennus kuvattuna syyskuussa 2018.
Rakennus kuvattuna syyskuussa 2018.
Osoite Alvar Aallon katu 9
Sijainti Seinäjoki
Rakennustyyppi virasto
Valmistumisvuosi 1968
Suunnittelija Alvar Aalto
Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Arkkitehtonisesti rakennuksen merkittävin tila on sen käräjäsali. Toimijoiden vaihduttua sali on nykyisin kaupunginhallituksen kokoushuoneena. Virastotalossa on toiminut mm. verotoimisto ja poliisilaitos. Virastotalo siirtyi kaupungin omistukseen 2003, ja nykyään rakennuksessa työskentelee lähinnä kaupungin virastoja.