Luettelo tunnetuista elinsiirron saaneista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo tunnetuista henkilöistä, joille on toteutettu elinsiirto.

KasvojensiirtoMuokkaa

KeuhkonsiirtoMuokkaa

  • Saeb Erekat (1955–2020), palestiinalainen poliitikko[2]
  • Niki Lauda (1949–2019), itävaltalainen kolminkertainen F1-maailmanmestari. Laudalle tehtiin keuhkonsiirto elokuussa 2018.[3]

MaksansiirtoMuokkaa

MunuaisensiirtoMuokkaa

SarveiskalvonsiirtoMuokkaa

SydämensiirtoMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. 'She's perfect,' doctor says of face transplant patient
  2. Palestiinalaisten johtohahmoihin kuuluva rauhanneuvotteluiden veteraani Saeb Erekat kuoli koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Helsingin Sanomat. 11.11.2020. Viitattu 11.12.2020.
  3. Elinsiirto pelasti F1-legendan – Niki Laudan tilanne oli paljon luultua pahempi Uusimaa. 3.8.2018. Viitattu 6.11.2018.
  4. Liver transplant for George Best
  5. 400 Britons wait for an NHS liver - George Best's surgeon gives them to Greeks for £20,000
  6. Organ donation system launched
  7. Bough on road to recovery after transplant
  8. Former Cream bassist/singer receives liver transplant
  9. Brian Clough - obituary The Telegraph. 21.9.2004
  10. David Crosby is 65 years old (Arkistoitu – Internet Archive)
  11. Shelley Fabares 'coaches' life-giving game plan
  12. a b Died On This Date (October 14, 2006) Freddy Fender
  13. a b Country, Tex-Mex Legend Freddy Fender Undergoes Successful Kidney Transplant Surgery. (Arkistoitu – Internet Archive)
  14. a b Freddy Fender Needs Liver, Kidney
  15. Article: Larry Hagman undergoes 15-hour liver transplant operation Aug. 24
  16. BBC News | Booze
  17. Steve Jobs Receives Liver Transplant (Arkistoitu – Internet Archive)
  18. TRANSPLANT SURVIVOR (Arkistoitu – Internet Archive)
  19. Evel Knievel in english Wikipedia
  20. Transplant teaches Kono a lesson
  21. Chris LeDoux Back After Transplant (Arkistoitu – Internet Archive)
  22. HEPATITIS C SEARCHING FOR THE CURE! A PERSONAL HISTORY (Arkistoitu – Internet Archive)
  23. New Liver for Linda Lovelace
  24. Linda Lovelace
  25. Organ Allocation Issues (Arkistoitu – Internet Archive)
  26. Jim Nabors in Paradise (Arkistoitu – Internet Archive)
  27. John Phillips In Memoriam
  28. Manto Tshabalala-Msimang dies[vanhentunut linkki]
  29. Steven Cojocaru Talks About His Transplant Surgery[vanhentunut linkki]
  30. IMDb.com
  31. Comedian's daughter saved by kidney transplant
  32. Aron 'Nog' Eisenberg beams aboard a kidney
  33. Spurs' Sean Elliott Returns To NBA After Kidney Transplant.(Brief Article)
  34. Blacks and Kidney Disease: At Risk
  35. Sexton's Corner, Vol. 53: Jennifer Harman, Part 2 – Poker's Only 'Big Game' Lady
  36. IMDb.com
  37. Nyeri Catholic Archbishop Kirima dies.
  38. Taylor, Daniel: Ivan Klasnic reveals the fear of undergoing two kidney transplants 21.11.2009. guardian.co.uk: The Guardian. Viitattu 2.9.2010. (englanniksi)
  39. Lauda Has Transplant 25.4.1997. The New York Times. Viitattu 6.11.2018. (englanniksi)
  40. Niki Lauda 'in kidney transplant' 1.7.2005. Irish Examiner. Viitattu 6.11.2018.
  41. About Jimmy Little (Arkistoitu – Internet Archive)
  42. Lomu has kidney transplant
  43. George Lopez Undergoes Kidney Transplant (Arkistoitu – Internet Archive)
  44. No kidney no problem for Aries Merritt spikes.iaaf.org. 22.10.2015. Viitattu 12.8.2016.
  45. Alonzo Mourning: NBA star, kidney disease patient and kidney advocate (Arkistoitu – Internet Archive)
  46. Soul musician Billy Preston, 59, succumbs to heart ailment.
  47. Pertti Reposen muistokirjoitus Helsingin Sanomissa (Arkistoitu – Internet Archive)
  48. Former Dallas Cowboy Running Back Ron Springs Recovering from Kidney Transplant
  49. a b A new heart for Frank Torre
  50. a b Frank Torre `Doing Great' After a Heart Transplant
  51. a b Frank Torre to receive kidney from daughter
  52. Riihinen, Eleonoora: Tina Turner on rock-legenda, joka on selvinnyt uskomattomista vastoinkäymisistä Helsingin Sanomat. 23.11.2021. Viitattu 21.12.2021.
  53. The Flex Wheeler Interview
  54. Mandy Patinkin saves sight with corneal transplants
  55. Robert Altman's Story
  56. DeVos gets a new heart
  57. 1967 Year in Review
  58. Euroviisu-voittaja Salvador Sobral sai uuden sydämen - laulaja toipumassa sydämensiirtoleikkauksesta iltalehti.fi. Viitattu 12.12.2017.