Luettelo maailman juutalaisyhteisöistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo maailman suurimmista juutalaisyhteisöistä maittain ja metropolialueittain.

MetropolialueittainMuokkaa

Sija[1] Metropolialue[1] Valtio[1] Koko Juutalaisväestö (as.)[1] % Juutalaisista kaikista väestöstä[1] % osuus maailman juutalaisista [1]
% kumulatiivinen % osuus
1 Tel Aviv   Israel 3 569 500 91,1 24,3 24,3
2 New Yorkin metropolialue   Yhdysvallat 2 107 800 10,6 14,3 38,6
3 Jerusalem   Israel 932 900 72,6 6,3 44,9
4 Haifa 625 600 66,8 4,3 49,2
5 Los Angelesin suuralue   Yhdysvallat 617 500 4,6 4,2 53,4
6 Miami-Fort Lauderdale-Pompano Beach 535 500 8,6 3,6 57,0
7 Washington, D.C.-Arlington-Alexandria 297 300 4,8 2,0 59,1
8 Chicago-Naperville-Elgin 294 300 3,1 2,0 61,1
9 Philadelphia-Camden-Wilmington 283 500 4,6 1,9 63,0
10 Pariisi   Ranska 275 000 2,3 1,9 64,9
11 Boston-Cambridge-Newton   Yhdysvallat 257 500 3,6 1,8 66,6
12 San Franciscon lahden ympäristö 244 000 5,2 1,7 68,3
13 Beerseba   Israel 221 300 57,5 1,5 69,8
14 Lontoo   Britannia 195 000 1,0 1,3 71,1
15 Toronto   Kanada 190 000 3,1 1,3 72,4
16 Buenos Aires   Argentiina 159 000 1,2 1,1 73,5
17 Atlanta-Sandy Springs-Alpharetta   Yhdysvallat 119 800 2,0 0,8 74,3
18 Baltimore-Columbia-Towson 115 800 1,9 0,8 75,1
19 San Diego-Chula Vista-Carlsbad 100 000 3,0 0,7 75,8

MaittainMuokkaa

järjestys [2] valtio[2] juutalaisten määrä (as.)[2] kaikista maailman juutalaisista (%)[2]
1,   Israel 6 894 000 46,9%
2,   Yhdysvallat 5 700 000 38,8%
3,   Ranska 450 000 3,1%
4,   Kanada 392 000 2,7%
5,   Britannia 292 000 2,0%
6,   Argentiina 180 000 1,2%
7,   Venäjä 165 000 1,1%
8,   Saksa 118 000 0,8%
9,   Australia 118 000 0,8%
10,   Brasilia 92 600 0,6%
11,   Etelä-Afrikka 67 500 0,5%
11,   Ukraina 48 000 0,3%
13   Unkari 47 300 0,3%
14,   Meksiko 40 000 0,3%
15,   Alankomaat 29 800 0,2%

MaanosittainMuokkaa

Aasian suurimmat juutalaisyhteisötMuokkaa

valtio[2] asukusluku[2] juutalaisia (as.)[2]
  Israel 9 327 000 6 894 000
  Länsiranta 3 023 700 418 900
  Armenia 3 000 000 100
  Azerbaidžan 9 900 000 7 500
  Georgia 3 900 000 1 500
  Kazakstan 18 400 000 2 600
  Kirgisia 6 100 000 400
  Turkmenistan 5 900 000 200
  Uzbekistan 32 900 000 3 000
  Kiina 1 401 900 000 3 000
  Intia 1 371 300 000 4 800
  Indonesia 265 200 000 100
  Iran 81 600 000 8 300
  Japani 126 500 000 1 000
  Etelä-Korea 51 800 000 100
  Filippiinit 107 000 000 100
  Singapore 5 800 000 900
  Syyria 18 300 000 100
  Taiwan 23 600 000 100
  Thaimaa 66 200 000 200
Muu 831 646 740 100
Yhteensä 4 453 500 000 6 699 700

Afrikan suurimmat juutalaisyhteisötMuokkaa

valtio[2] asukusluku[2] juutalaisia (as.)[2]
  Egypti 97 100 000 100
  Etiopia 107 500 000 100
  Marokko 35 200 000 2 100
  Tunisia 11 600 000 1 000
  Botswana 2 200 000 100
  Kongon demokraattinen tasavalta 84 300 000 100
  Kenia 51 000 000 300
  Madagaskar 26 300 000 100
  Namibia 2 212 000 100
  Nigeria 195 900 000 100
  Etelä-Afrikka 57 700 000 67 500
  Zimbabwe 14 000 000 200
Muu Saharan eteläpuolinen Afrikka 507 300 000 200
Yhteensä 1 284 000 000 72 000

Amerikan suurimmat juutalaisyhteisötMuokkaa

valtio[2] asukusluku[2] juutalaisia (as.)[2]
  Bermuda 61 000 100
  Kanada 37 200 000 392 000
  Yhdysvallat 328 000 000 6 700 000
  Bahama 400 000 300
  Costa Rica 5 000 000 2 500
  Kuuba 11 100 000 500
  Dominikaaninen tasavalta 10 800 000 100
  El Salvador 6 500 000 100
  Guatemala 17 200 000 900
  Jamaika 2 900 000 200
  Meksiko 130 800 000 40 000
  Alankomaiden Antillit 130 800 000 300
  Panama 4 200 000 10 000
  Puerto Rico 3 300 000 1 500
  Yhdysvaltain Neitsytsaaret 105 000 400
  Argentiina 44 500 000 180 000
  Bolivia 11 300 000 500
  Brasilia 209 400 000 92 600
  Chile 18 600 000 18 300
  Kolumbia 49 800 000 2 100
  Ecuador 17 000 000 600
  Paraguay 6 900 000 1 000
  Peru 32 200 000 1 900
  Suriname 600 000 200
  Uruguay 3 500 000 16 600
  Venezuela 31 800 000 7 000
Muut 29 371 000 200
Yhteensä 1 014 023 000 7 469 800

Euroopan suurimmat juutalaisyhteisötMuokkaa

valtio[2] asukusluku[2] juutalaisia (as.)[2]
  Itävalta 8 800 000 10 000
  Belgia 11 400 000 29 100
  Bulgaria 7 000 000 2 000
  Kroatia 4 100 000 1 700
  Kypros 1 200 000 100
  Tšekki 10 600 000 3 900
  Tanska 5 800 000 6 400
  Viro 1 300 000 1 900
  Suomi 5 500 000 1 300
  Ranska 65 140 000 450 000
  Saksa 82 800 000 118 000
  Kreikka 10 600 000 4 200
  Unkari 9 800 000 47 300
  Irlanti 4 900 000 2 600
  Italia 60 600 000 27 400
  Latvia 1 900 000 4 600
  Liettua 2 800 000 2 400
  Luxemburg 600 000 600
  Malta 500 000 100
  Alankomaat 17 200 000 29 800
  Puola 38 400 000 4 500
  Portugali 10 300 000 600
  Romania 19 500 000 9 000
  Slovakia 5 400 000 2 600
  Slovenia 2 100 000 100
  Espanja 46 700 000 11 700
  Ruotsi 10 200 000 15 000
  Britannia 66 600 000 292 000
Koko Euroopan Unioni 511 740 000 1 078 900
  Gibraltar 35 000 700
  Norja 5 300 000 1 300
  Sveitsi 8 500 000 18 500
  Valko-Venäjä 9 500 000 9 000
  Moldova 3 500 000 1 900
  Venäjä 147 300 000 165 000
  Ukraina 42 300 000 48 000
  Bosnia ja Hertsegovina 3 500 000 500
  Pohjois-Makedonia 2 100 000 100
  Serbia 7 000 000 1 400
  Turkki 81 300 000 14 800
Muu 5 300 000 100

Oseanian suurimmat juutalaisyhteisötMuokkaa

valtio[2] asukusluku[2] juutalaisia (as.)[2]
  Australia 24 100 000 118 000
  Uusi-Seelanti 4 900 000 7 500
Muu Oseania 12 000 000 100
Yhteensä 41 000 000 125 600

LähteetMuokkaa

  1. a b c d e f 2019 World Jewish Population DataBank information. The American-Israeli Cooperative Enterprise. Viitattu 6.10.2021.
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s The Jewish Population of the World Jewish Virtual Library. Viitattu 6.10.2021.