Avaa päävalikko

Aune Häme

suomalainen näyttelijätär

Aune Häme (oik. Salminen, o.s. Hämäläinen; 26. elokuuta 190931. joulukuuta 1960[1]) oli suomalainen näyttelijä, Ville Salmisen puoliso ja Ville-Veikko Salmisen äiti.

Aune Häme
Aune Häme ja Ville Salminen vuonna 1945
Aune Häme ja Ville Salminen vuonna 1945
Henkilötiedot
Koko nimi Aune Salminen
Syntynyt 26. elokuuta 1909
Kuollut 31. joulukuuta 1960 (51 vuotta)
Ammatti näyttelijä
Puoliso Ville Salminen
Lapset Ville-Veikko Salminen
Näyttelijä
Taiteilijanimet o.s. Hämäläinen
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Svensk Filmdatabas

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
1938 Poikamiesten holhokki nainen B Helenan kutsuilla
1939 Hätävara Sirkka
Vihreä kulta Lotte
1940 Ketunhäntä kainalossa Mirkku, kassaneiti
Kyökin puolella nainen rannalla
1941 Kaivopuiston kaunis Regina Susanna
1943 Neiti Tuittupää sairaanhoitaja Saima Solmu
Varjoja Kannaksella rouva Berg
Keinumorsian tyttö tivolissa
1944 Hiipivä vaara rouva Andersson
1945 Mikä yö! Vappu von Törner
1955 Pastori Jussilainen herännäinen
1964 Harha-askel [1] ”juoppotohtorin” vaimo

[2]

LähteetMuokkaa

  1. a b Aune Hämeen kuolinhetki Vastaukset, Kysymykset, Kysy mitä vain. Helsingin kaupunginkirjasto
  2. Aune Häme Elonetissä Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 23.10.2016.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.