Luettelo maailman korkeimmista rakennuksista ja rakennelmista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on epätäydellinen luettelo maailman korkeimmista rakennuksista ja rakennelmista. Rakennelmat kursivoituina eivät enää ole pystyssä.

Rakennus Kaupunki Maa Korkeus Vuosi Huom.
Burj Khalifa Dubai Yhdistyneet Arabiemiirikunnat 828 m 2010 Maailman korkein pilvenpiirtäjä ja rakennus
Varsovan radiomasto Płock  Puola 647 m 1974 Tuhoutui 1991 tukivaijereiden vaihdossa
Tokyo Skytree[1] Tokio  Japani 634 m Avattiin yleisölle toukokuussa 2012.[1]
KVLY-TV-masto Blanchard Pohjois-Dakota 629 m Maailman korkein masto
KXJB-TV masto Galesburg Pohjois-Dakota 628 m
KZFX-TV-torni Lake Jackson Texas 615 m
Petronius Platform Meksikonlahti 610 m Korkeus merenpohjasta, pinnan yllä 75 m
WITN-TV masto Grifton Pohjois-Carolina 610 m
KATV-TV masto Jeffersonin piirikunta Arkansas 610 m
Useita radiomastoja USA 600-609 m
WFMY-TV masto Greensboro Pohjois-Carolina 583 m
Coweta TV masto Coweta Oklahoma 582 m
CN Tower Toronto  Kanada 553 m
One World Trade Center New York  Yhdysvallat 546,2 m 2014
Ostankinon TV-torni Moskova  Venäjä 540 m
Taipei 101 Taipei  Taiwan 508 m 2004 Aikanaan korkein pilvenpiirtäjä
Shanghai World Financial Center Shanghai  Kiina 492 m
WGME-TV masto Raymond Maine 487 m
Oriental Pearl Tower Shanghai  Kiina 468 m
Petronas Towers Kuala Lumpur  Malesia 452 m 1998 Aikanaan korkeimmat pilvenpiirtäjät
Willis Tower (ent. Sears Tower) Chicago Illinois 442 m 1973 Oli pitkään korkein pilvenpiirtäjä
Omega navigaatiomasto Darriman  Australia 427 m
Jin Mao Tower Shanghai  Kiina 421 m
World Trade Center Torni 1 New York USA 417 m 1972 Tuhoutui 2001, aikanaan korkein
World Trade Center Torni 2 New York USA 415 m 1973 Tuhoutui 2001
Tianjinin radio- ja televisiotorni Tianjin  Kiina 415 m
Trump International Hotel and Tower Chicago Illinois 415 m
Two International Finance Centre Hongkong  Kiina 412 m
Citic Plaza Tianhe District  Kiina 391 m
Tower Zero (Naval Communication Station Harold E. Holt) Exmouth Australia 388 m
Shun Hing Square Shenzhen Kiina 384 m
Empire State Building New York USA 381 m 1931 Aikanaan korkein
Central Plaza Hongkong Kiina 378,4 m
Tashkent Tower Taškent Uzbekistan 375 m
Bank of China Tower Hongkong Kiina 369 m
Riian televisiotorni Riika Latvia 368 m 1986
Berliinin televisiotorni Berliini Saksa 365 m
Emirates Tower One Dubai Arabiemiraatit 355 m
Stratosphere Las Vegas Nevada 350 m
T&C Tower Kaohsiung Taiwan 347 m
Aon Center Chicago Illinois 346 m
John Hancock Center Chicago Illinois 344 m
Mercury City Tower Moskova Venäjä 339 m
Macau Tower Macao Kiina 338 m
Tokyo Tower Tokio Japani 333 m
Q1 (rakennus) Gold Coast Australia 332,5 m
Ryugyŏng-hotelli Pjongjang Pohjois-Korea 330 m
Sky Tower Auckland Uusi-Seelanti 328 m
Tiirismaan radio- ja televisiomasto Hollola Suomi 327 m
Haapaveden radio- ja televisiomasto Haapavesi Suomi 327 m
Lapuan radio- ja televisiomasto Lapua Suomi 323 m
Sky Central Plaza Kanton Kiina 322 m
Burj al-arab Dubai Arabiemiraatit 321 m
Chrysler Building New York USA 319 m 1930 Aikanaan korkein
Tallinnan televisiotorni Tallinna Viro 314 m
Bank of America Plaza Atlanta Georgia 312 m
U.S. Bank Tower Los Angeles Kalifornia 310 m
The Shard Lontoo Iso-Britannia 310 m
JPMorgan Chase Tower Houston Texas 305 m
Sydney Tower Sydney Australia 305 m
Baiyoke Tower II Bangkok Thaimaa 304 m
Eiffel-torni Pariisi Ranska 301 m 1889 Aikanaan korkein
Commerzbank Tower Frankfurt am Main Saksa 300 m 1997

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. a b Guinness recognizes Tokyo Sky Tree The Japan Times Ltd. Viitattu 12.12.2011. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa