Avaa päävalikko

Luettelo maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä 6. heinäkuuta 2012 tilanteen mukaan. Aikanaan maailman korkeimmat pilvenpiirtäjät on lihavoitu. Ajantasaisempi lista löytyy löytyy lähdeluettelon avulla.[1]

Korkeimmat pilvenpiirtäjät maailmassaMuokkaa

KorkeimmatMuokkaa

Sija Rakennus Kaupunki Maa Korkeus (m&ft) Kerroksia Valmistumisvuosi
1 Burj Khalifa Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 828 m 2 717 ft 163 2010
2 Shanghai Tower Shanghai   Kiina 632 m[2] 2 073 ft 128 2015
3 Abraj Al Bait Towers Mekka   Saudi-Arabia 601 m[3] 1 971 ft 120 2012
4 One World Trade Center New York   Yhdysvallat 541,3 m 1 776 ft 104 2014
5 CTF Finance Centre Kanton   Kiina 530 m[4] 1 740 ft 111 2016
6 Taipei 101 Taipei   Taiwan 509 m[5] 1 670 ft 101 2004
7 Shanghai World Financial Center Shanghai   Kiina 492 m 1 614 ft 101 2008
8 International Commerce Centre Hongkong   Hongkong 484 m 1 588 ft 118 2010
9 Lahta-keskus Pietari   Venäjä 462 m 1 516 ft 87 2018
10 Petronas Tower 1 Kuala Lumpur   Malesia 452 m 1 483 ft 88 1998
10 Petronas Tower 2 Kuala Lumpur   Malesia 452 m 1 483 ft 88 1998
12 Zifeng Tower Nanjing   Kiina 450 m 1 476 ft 89 2010
13 Willis Tower (entinen Sears Tower) Chicago   Yhdysvallat 442 m  1 450 ft  108 1974
14 KK100 Shenzhen   Kiina 442 m 1 449 ft 100 2011
15 Guangzhou International Finance Center Kanton   Kiina 440 m 1 440 ft 103 2010
16 Marina 101 Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 427 m 1 399 ft 101 2015
17 432 Park Avenue New York   Yhdysvallat 426 m 1 397 ft 96 2015
18 Trump International Hotel and Tower[6] Chicago   Yhdysvallat 423 m 1 389 ft 98 2009
19 Jin Mao Tower Shanghai   Kiina 421 m 1 380 ft 88 1999
20 Princess Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 414 m 1 358 ft[7] 101 2012
21 Al Hamra Tower Kuwait   Kuwait 413 m 1 354 ft 80 2011
22 2 International Finance Centre Hongkong   Hongkong 412 m 1 352 ft 88 2003
23 23 Marina Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 395 m 1 296 ft 89 2012
24 CITIC Plaza Kanton   Kiina 391 m 1 283 ft 80 1997
25 Capital Market Authority Headquarters Riad   Saudi-Arabia 385 m 1 263 ft 85 2015
26 Shun Hing Square Shenzhen   Kiina 384 m 1 260 ft 69 1996
27 Eton Place Dalian Tower 1 Dalian   Kiina 383 m 1 257 ft 80 2015
28 Burj Mohammed bin Rashid Abu Dhabi   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 381 m 1 251 ft 88 2014
29 Empire State Building New York   Yhdysvallat 381 m 1 250 ft 102 1931
30 Elite Residence Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 380.5 m 1 247 ft 87 2012
31 Central Plaza Hongkong   Hongkong 374 m 1 227 ft 78 1992
32 Bank of China Tower Hongkong   Hongkong 367 m 1 205 ft 70 1990
33 Bank of America Tower New York   Yhdysvallat 366 m 1 200 ft 54 2009
34 Almas Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 363 m 1 191 ft 68 2009
35 Federation Tower Moskova   Venäjä 360 m 1181 ft 93 2016
36 JW Marriott Marquis Dubai Tower 1 Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 355 m 1 166 ft 82 2012
36 JW Marriott Marquis Dubai Tower 2 Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 355 m 1 166 ft 82 2012
36 Emirates Office Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 355 m 1 163 ft 54 2000
39 OKO Tower - South Tower Moskova   Venäjä 354 m 1 160 ft 85 2015
40 The Marina Torch Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 352 m 1 155 ft 86 2011
41 Forum 66 Tower 1 Shenyang   Kiina 351 m 1 150 ft 68 2015
42 The Pinnacle Kanton   Kiina 350 m 1 149 ft 60 2012
43 Tuntex Sky Tower Kaohsiung   Taiwan 348 m 1 140 ft 85 1997
44 Aon Center Chicago   Yhdysvallat 346 m 1 136 ft 83 1973
45 The Center Hongkong   Hongkong 346 m 1 135 ft 73 1998
46 John Hancock Center Chicago   Yhdysvallat 344 m 1 128 ft 100 1969
47 ADNOC Headquarters Abu Dhabi   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 342 m 1 122 ft 76 2015
47 Ahmed Abdul Rahim Al Attar Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 342 m 1 122 ft 76 2010
49 The Wharf Times Square Wuxi   Kiina 339 m 1 112 ft 68 2014
49 Chongqing World Financial Center Chongqing   Kiina 339 m 1 112 ft 78 2014
49 Mercury City Tower Moskova   Venäjä 339 m 1 112 ft 75 2012
52 Tianjin Modern City Office Tower Tianjin   Kiina 338 m 1 109 ft 65 2015
53 Tianjin World Financial Center Tianjin   Kiina 337 m 1 105 ft 79 2010
54 Shimao International Plaza Shanghai   Kiina 333 m 1 094 ft 61 2005
54 Rose Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 333 m 1 093 ft 72 2007
56 Minsheng Bank Building Wuhan   Kiina 331 m 1 087 ft 68 2007
57 China World Trade Center Tower 3 Peking   Kiina 330 m 1 083 ft 74 2009
57 Ryugyŏng-hotelli Pjongjang   Pohjois-Korea 330 m 1 083 ft 105 1992
59 Keangnam Hanoi Landmark Tower Hanoi   Vietnam 329 m 1 078 ft 72 2011
60 Al Yaqoub Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 328 m 1 076 ft 69 2013
60 Longxi International Hotel Huaxi   Kiina 328 m 1 076 ft 72 2011
60 Wuxi Suning Plaza 1 Wuxi   Kiina 328 m 1 076 ft 68 2014
63 The Index Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 326 m 1 070 ft 80 2010
64 The Landmark Abu Dhabi   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 324 m 1 072 ft 72 2012
65 Deji Plaza Phase 2 Nanjing   Kiina 324 m 1 072 ft 62 2013
66 Yantai Shimao No.1 The Harbour Yantai   Kiina 323 m 1 060 ft 59 2015
67 Q1 Gold Coast   Australia 323 m 1 058 ft 80 2005
68 Wenzhou World Trade Center Wenzhou   Kiina 322 m 1 056 ft 68 2010
69 Burj al-arab Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 321 m 1 053 ft 60 1999
70 Sinar Mas Center 1 Shanghai   Kiina 320 m 1 048 ft 66 2016
71 Chrysler Building New York   Yhdysvallat 319 m 1 047 ft 77 1930
71 New York Times Building New York   Yhdysvallat 319 m 1 046 ft 52
73 HHHR Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 317 m 1 042 ft 72 2010
73 Bank of America Plaza Atlanta   Yhdysvallat 317 m 1 040 ft 55 1992
75 Moi Center Shenyang   Kiina 311 m 1 020 ft 75 2012
76 U.S. Bank Tower Los Angeles   Yhdysvallat 310 m 1 018 ft 73 1989
76 Menara Telekom Kuala Lumpur   Malesia 310 m 1 017 ft 55 2001
76 Nina Tower Hongkong   Hongkong 310 m 1 051 ft 80 2007
76 Ocean Heights Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310 m 1 017 ft 82 2010
76 Sky Tower Abu Dhabi   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310 m 1 017 ft 74 2010
76 Cemindo Tower Jakarta   Indonesia 310 m 1 017 ft 63 2015
76 Pearl River Tower Kanton   Kiina 310 m 1 016 ft 71 2012
83 Fortune Center Kanton   Kiina 309 m 1 015 ft 73 2015
83 Jumeirah Emirates Towers Hotel Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 309 m 1 014 ft 56 2000
83 Eurasia Moskova   Venäjä 309 m 1 013 ft 72 2013
86 Burj Rafal Riad   Saudi-Arabia 308 m 1 010 ft 68 2014
87 Franklin Center Chicago   Yhdysvallat 307 m 1 007 ft 60 1989
88 Cayan Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 306 m 1 005 ft 76 2013
88 One57 New York   Yhdysvallat 306 m 1 004 ft 75 2013
88 East Pacific Center Tower A Shenzhen   Kiina 306 m 1 004 ft 85 2012
88 The Shard Lontoo   Britannia 306 m 1 004 ft 72 2012
88 The Address Downtown Burj Khalifa Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 306 m 1 004 ft 63 2008
93 JPMorgan Chase Tower Houston   Yhdysvallat 305 m 1 002 ft 75 1982
93 Etihad Tower [8][9] Abu Dhabi   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 305 m 1 002 ft 79 2011
93 Northeast Asia Trade Tower Incheon   Etelä-Korea 305 m 1 001 ft 68 2010
96 Baiyoke Tower II Bangkok   Thaimaa 304 m 997 ft 85 1997
96 Wuxi Maoye City - Marriott Hotel Wuxi   Kiina 304 m 997 ft 68 2014
98 Two Prudential Plaza Chicago   Yhdysvallat 303 m 995 ft 64 1990
98 Chang Fu Jin Mao Tower Shenzhen   Kiina 303 m 994 ft 68 2011
98 Heung Kong Tower Shenzhen   Kiina 303 m 994 ft 61 2014
98 KAFD World Trade Center[10] Riad   Saudi-Arabia 303 m 994 ft 67 2015
98 Leatop Plaza Kanton   Kiina 303 m 993 ft 65 2011
103 Wells Fargo Plaza Houston   Yhdysvallat 302 m 992 ft 71 1983
103 Kingdom Centre Riad   Saudi-Arabia 302 m 992 ft 41 2002
103 Gate of the Orient Suzhou   Kiina 302 m 990 ft 68 2012
103 Moscow Tower Moskova   Venäjä 302 m 989 ft 76 2010
107 We've the Zenith Tower A Busan   Etelä-Korea 301 m 987 ft 80 2011
108 Aspire Tower Doha   Qatar 300 m 984 ft 36 2007
108 Arraya 2 Kuwait   Kuwait 300 m 984 ft 60 2009
108 Gran Torre Santiago Santiago   Chile 300 m 984 ft 64 2012
108 Abeno Harukas Osaka   Japani 300 m 984 ft 59 2014

Korkeimmat kattotasolle laskettunaMuokkaa

Sija Rakennus Kaupunki Maa Korkeus (m&j) Kerroksia Valmistumisvuosi
1 Burj Khalifa Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 828 0 m 2 717 ft 163 2010
2 Shanghai Tower Shanghai   Kiina 574 6 m 1 885 ft 121 2015
3 Abraj Al Bait Towers Mekka   Saudi-Arabia 530 0 m 1 740 ft 120 2012
4 Shanghai World Financial Center Shanghai   Kiina 487 4 m 1 599 ft 101 2008
5 International Commerce Centre Hongkong   Kiina 484 0 m 1 588 ft 108 2010
6 Taipei 101 Taipei   Taiwan 449 2 m 1 471 ft 101 2004
7 Willis Tower Chicago   Yhdysvallat 442 0 m 1 451 ft 108 1974
8 KK100 Shenzhen   Kiina 442 0 m 1 449 ft 100 2011
9 Guangzhou International Finance Center Kanton   Kiina 432 0 m 1 417 ft 103 2009
10 One World Trade Center New York   Yhdysvallat 417 0 m 1 368 ft 104 2014
11 International Finance Centre Hongkong   Kiina 406 9 m 1 335 ft 88 2003
12 23 Marina Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 395 0 m 1 296 ft 89 2012
13 Princess Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 392 0 m 1 286 ft[7] 101 2012
14 Empire State Building New York   Yhdysvallat 381 0 m 1 250 ft 102 1931
14 Zifeng Tower Nanjing   Kiina 381 0 m 1 250 ft 89 2009
16 Petronas Tower 1 Kuala Lumpur   Malesia 378 6 m 1 242 ft 88 1998
16 Petronas Tower 2 Kuala Lumpur   Malesia 378 6 m 1 242 ft 88 1998
18 Jin Mao Building Shanghai   Kiina 370 0 m 1 231 ft 88 1998
19 Al Hamra Tower Kuwait   Kuwait 368 0 m 1 207 ft 80 2011
20 Trump International Hotel and Tower Chicago   Yhdysvallat 356 6 m 1 170 ft 96 2009
21 Tuntex Sky Tower Kaohsiung   Taiwan 347 5 m 1 140 ft 85 1997
22 Aon Center Chicago   Yhdysvallat 346 3 m 1 136 ft 83 1973
23 John Hancock Center Chicago   Yhdysvallat 343 5 m 1 127 ft 100 1969
24 Mercury City Tower Moskova   Venäjä 339 0 m 1 112 ft 75 2012
25 China World Trade Center Tower 3 Peking   Kiina 333 0 m 1 093 ft 74 2008
26 Ryugyŏng-hotelli Pjongjang   Pohjois-Korea 330 0 m 1 083 ft 105 1992
27 The Index Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 328 0 m 1 076 ft 80 2009
28 Shun Hing Square Shenzhen   Kiina 324 8 m 1 066 ft 69 1996
29 CITIC Plaza Kanton   Kiina 321 9 m 1 056 ft 80 1997
30 Nina Tower Hongkong   Kiina 318 8 m 1 046 ft 80 2006
31 Rose Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 315 0 m 1 033 ft 72 2008
31 Bank of China Tower Hongkong   Kiina 315 0 m 1 033 ft 72 1990
33 Bank of America Plaza Atlanta   Yhdysvallat 311 8 m 1 023 ft 55 1992
34 Emirates Office Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 311 0 m 1 020 ft 56 2000
35 U S Bank Tower Los Angeles   Yhdysvallat 310 3 m 1 018 ft 73 1989
36 Telekom Tower Kuala Lumpur   Malesia 310 0 m 1 017 ft 55 2001
36 Almas Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310 0 m 1 017 ft 74 2008
38 Central Plaza Hongkong   Kiina 309 0 m 1 014 ft 78 1992
39 Address Downtown Dubai Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 306 0 m 1 004 ft 78 2008
40 JPMorgan Chase Tower Houston   Yhdysvallat 305 4 m 1 002 ft 75 1982
41 Northeast Asia Trade Tower Incheon   Etelä-Korea 305 1 m 1 001 ft 68 2010
42 The Shard Lontoo   Britannia 304 1 m 998 ft 72 2012
43 Baiyoke Tower II Bangkok   Thaimaa 304 0 m 997 ft 85 1997
44 Wells Fargo Plaza Houston   Yhdysvallat 302 4 m 992 ft 71 1983
45 Kingdom Centre Riad   Saudi-Arabia 302 0 m 991 ft 41 2002
46 Moscow Tower Moskova   Venäjä 302 0 m 989 ft 76 2010
47 We've the Zenith Busan   Etelä-Korea 301 0 m 988 ft 80 2011
48 Eureka Tower Melbourne Australia 300 0 m 959ft 91 2006

Korkeimmat mastotasolle laskettunaMuokkaa

Sija Rakennus Kaupunki Maa Korkeus (m&ft) Kerroksia Valmistumisvuosi
1 Burj Khalifa Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 829,8 m 2,722 ft 163 2010
2 Shanghai Tower Shanghai   Kiina 632 m 2,073 ft 121 2015
3 Abraj Al-Bait Towers Mekka   Saudi-Arabia 601 m[3] 1,971 ft 120 2012
4 One World Trade Center New York   Yhdysvallat 546,2 m 1,792 ft 104 2014
5 Willis Tower Chicago   Yhdysvallat 527,0 m 1,729 ft 108 1974
6 Taipei 101 Taipei   Taiwan 509,0 m 1,669 ft 101 2004
7 Shanghai World Financial Center Shanghai   Kiina 494,4 m 1,614 ft 101 2008
8 International Commerce Centre Hongkong   Kiina 484,0 m 1,588 ft 108 2010
9 John Hancock Center Chicago   Yhdysvallat 457,2 m 1,500 ft 100 1969
10 Petronas Tower 1 Kuala Lumpur   Malesia 452,0 m 1,483 ft 88 1998
10 Petronas Tower 2 Kuala Lumpur   Malesia 452,0 m 1,483 ft 88 1998
12 Zifeng Tower Nanjing   Kiina 450,0 m 1,476 ft 89 2009
13 Empire State Building New York   Yhdysvallat 443,2 m 1,454 ft 102 1931
14 Kingkey 100 Shenzhen   Kiina 442 m 1,449 ft 100 2011
15 Guangzhou International Finance Center Kanton   Kiina 440,5 m 1,445 ft 103 2009
16 Trump International Hotel and Tower Chicago   Yhdysvallat 423,4 m 1,389 ft 96 2009
17 Jin Mao Tower Shanghai   Kiina 421,0 m 1,381 ft 88 1998
18 International Finance Centre Hongkong   Kiina 416,5 m 1,366 ft 88 2003
19 Princess Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 414,0 m 1,358 ft[7] 101 2012
20 Al Hamra Tower Kuwait   Kuwait 412,6 m 1,354 ft 80 2010
21 23 Marina Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 395 m 1,296 ft 89 2012
22 CITIC Plaza Kanton   Kiina 391,0 m 1,283 ft 80 1997
23 Shun Hing Square Shenzhen   Kiina 384,0 m 1,260 ft 69 1996
24 Tuntex Sky Tower Kaohsiung   Taiwan 378,0 m 1,240 ft 85 1997
25 Emirates Park Tower 1 Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 376,0 m 1,234 ft 77 2010
25 Emirates Park Tower 2 Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 376,0 m 1,234 ft 77 2010
27 Central Plaza Hongkong   Kiina 374,0 m 1,227 ft 78 1992
28 Bank of China Tower Hongkong   Kiina 367,4 m 1,205 ft 72 1990
29 Bank of America Tower New York   Yhdysvallat 365,8 m 1,200 ft 54 2008
30 Almas Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 363,0 m 1,191 ft 68 2008
31 Emirates Office Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 356,4 m 1,169 ft 56 2000
32 SEG Plaza Shenzhen   Kiina 355,8 m 1,167 ft 70 2000
33 First Canadian Place Toronto   Kanada 355,0 m 1,165 ft 72 1975
34 The Torch Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 348,1 m 1,142 ft 80 2011
35 Aon Center Chicago   Yhdysvallat 346,3 m 1,136 ft 83 1973
36 The Center Hongkong   Kiina 346,0 m 1,135 ft 73 1998
37 Ahmed Abdul Rahim Al Attar Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 342,0 m 1,122 ft 76 2010
38 Mercury City Tower Moskova   Venäjä 339 m 1,112 ft 75 2012
39 Conde Nast Building New York   Yhdysvallat 338,0 m 1,109 ft 48 1999
40 Tianjin World Financial Center Tianjin   Kiina 336,9 m 1,105 ft 79 2010
41 Shanghai Shimao International Plaza Shanghai   Kiina 333,0 m 1,094 ft 60 2005
42 Rose Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 333,0 m 1,093 ft 72 2008
43 Minsheng Bank Building Wuhan   Kiina 331,0 m 1,086 ft 68 2007
44 Ryugyŏng-hotelli Pjongjang   Pohjois-Korea 330,0 m 1,083 ft 105 1992
44 China World Trade Center Tower 3 Peking   Kiina 330,0 m 1,083 ft 74 2008
46 Baiyoke Tower II Bangkok   Thaimaa 328,0 m 1,076 ft 85 1997
46 The Index Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 328,0 m 1,076 ft 80 2009
46 Al Yaqoub Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 328,0 m 1,076 ft 72 2010
46 Hanging Village of Huaxi Huaxi   Kiina 328,0 m 1,076 ft 72 2011
50 The Landmark Abu Dhabi   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 324,0 m 1072 ft 72 2010
51 Q1 Gold Coast   Australia 322,5 m 1,058 ft 78 2005
52 Wenzhou World Trade Center Wenzhou   Kiina 322,0 m 1,056 ft 68 2010
53 Burj Al Arab Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 321,0 m 1,053 ft 60 1999
54 Chrysler Building New York   Yhdysvallat 318,9 m 1,046 ft 77 1930
54 New York Times Building New York   Yhdysvallat 318,9 m 1,046 ft 52 2007
56 Nina Tower Hongkong   Kiina 318,8 m 1,046 ft 80 2006
57 HHHR Tower Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 317,8 m 1,042 ft 72 2010
57 Bank of America Plaza Atlanta   Yhdysvallat 317,8 m 1,042 ft 55 1992
59 U.S. Bank Tower Los Angeles   Yhdysvallat 310,3 m 1,018 ft 73 1989
60 Ocean Heights Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310,0 m 1,017 ft 82 2010
60 Telekom Tower Kuala Lumpur   Malesia 310,0 m 1,017 ft 55 2001
60 Sky Tower Abu Dhabi   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 310,0 m 1,017 ft 74 2010
63 Pearl River Tower Kanton   Kiina 310,0 m 1,016 ft 71 2012
64 The Shard Lontoo   Yhdistynyt kuningaskunta 309,6 m 1,016 ft 95 2012
65 Jumeirah Emirates Towers Hotel Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 309,0 m 1,014 ft 56 2000
66 AT&T Corporate Center Chicago   Yhdysvallat 307,0 m 1,007 ft 60 2001
67 The Address Downtown Burj Khalifa Dubai   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 306,0 m 1,004 ft 63 2008
68 JPMorgan Chase Tower Houston   Yhdysvallat 305,4 m 1,002 ft 75 1982
68 Etihad Tower 2[8][9] Abu Dhabi   Yhdistyneet arabiemiirikunnat 305,4 m 1,002 ft 79 2011
70 Northeast Asia Trade Tower Incheon   Etelä-Korea 305,1 m 1,001 ft 68 2010
71 Two Prudential Plaza Chicago   Yhdysvallat 303,3 m 995 ft 64 1990
72 Leatop Plaza Kanton   Kiina 302,7 m 993 ft 65 2012
73 Wells Fargo Plaza Houston   Yhdysvallat 302,4 m 992 ft 71 1983
73 One Shell Plaza Houston   Yhdysvallat 302,4 m 992 ft 50 1971
75 Kingdom Centre Riad   Saudi-Arabia 302,0 m 991 ft 41 2002
76 Moscow Tower Moskova   Venäjä 302,0 m 989 ft 76 2010
77 We've the Zenith Busan   Etelä-Korea 301,0 m 988 ft 80 2011
78 Commerzbank Tower Frankfurt am Main   Saksa 300,1 m 985 ft 53 1997
79 Aspire Tower Doha   Qatar 300,0 m 984 ft 36 2007
79 Arraya 2 Kuwait   Kuwait 300,0 m 984 ft 60 2009


Yli 400 metriä korkeat pilvenpiirtäjät.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. 100 Tallest Completed Buildings in the World by Height to Architectural Top skyscrapercenter.com. Viitattu 3.4.2017. (englanniksi)
  2. "China tallest building Shanghai Tower gets final beam", 3 August 2013. Luettu 4 August 2013. 
  3. a b Abraj Al-Bait Towers at CTBUH
  4. CTF Finance Centre at CTBUH
  5. Taipei 101 at CTBUH
  6. CTBUH: Trump Tower Chicago
  7. a b c Princess Tower | Buildings Emporis. Viitattu 21.8.2012.
  8. a b Stellar Tower Emporis.com. Viitattu 16.5.2008.
  9. a b CTBUH Tall Buildings Database: Etihad Tower 2 Buildingdb.ctbuh.org. Viitattu 20.1.2011.
  10. KAFD World Trade Center The Skyscraper Center. Council on Tall Buildings and Urban Habitat. Viitattu January 24 2015.

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Skyscrapers.