Luettelo maaöljyntuottajavaltioista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo valtioista maaöljyn tuottajista. Kaikki öljyntuottaja valtioiden raakaöljyn tuotanto määritellään barreleissa. Luettelossa ei ole biokaasun tai maakaasun tuotantoa. Luettelossa on myös osavaltioita ja merentakaisia alueita. Vuonna 2014 Yhdysvallat nousi maailman suurimmaksi öljyntuottajaksi.[1]Kansainvälisen energiajärjestön tietojen mukaan maailman 63 prosentista maaöljystä on 10 valtioiden alueella ja ne ovat järjestyksessä:

ValtioluetteloMuokkaa

Valtio Tuotanto
päiväntuotanto barreleissa (2016)[3]
1   Venäjä 10 551 497
2   Saudi-Arabia (OPEC) 10 460 710
3   Yhdysvallat 8 875 817
4   Irak (OPEC) 4 451 516
5   Iran (OPEC) 3 990 956
6   Kiina 3 980 650
7   Kanada 3 662 694
8   Yhdistyneet arabiemiirikunnat (OPEC) 3 106 077
9   Kuwait (OPEC) 2 923 825
10   Brasilia 2 515 459
11   Venezuela (OPEC) 2 276 967
12   Meksiko 2 186 877
13   Nigeria (OPEC) 1 999 885
14   Angola (OPEC) 1 769 615
15   Norja 1 647 975
16   Kazakstan 1 595 199
17   Qatar (OPEC) 1 522 902
18   Algeria (OPEC) 1 348 361
19   Oman 1 006 841
20   Britannia 939 760
21   Kolumbia 897 784
22   Indonesia 833 667
23   Azerbaidžan 833 538
24   Intia 734 180
25   Malesia 661 240
26   Ecuador (OPEC) 548 421
27   Argentiina 510 560
28   Egypti 494 325
29   Libya (OPEC) 384 686
30   Kongon tasavalta 308 363
31   Vietnam 301 850
32   Australia 289 749
33   Thaimaa 257 525
34   Sudan ja   Etelä-Sudan 255 000
35   Turkmenistan 230 779
36   Päiväntasaajan Guinea (OPEC) 227 000
37   Gabon (OPEC) 210 820
38   Tanska 140 637
39   Tšad 110 156
40   Brunei 109 117
41   Ghana 100 549
42   Kamerun 93 205
43   Pakistan 84 746
44   Romania 77 910
45   Italia 70 675
46   Itä-Timor 60 661
47   Trinidad ja Tobago 60 090
48   Bolivia 58 077
49   Papua-Uusi-Guinea 56 667
50   Uzbekistan 52 913
51.5   Bahrain 50 000
51.5   Kuuba 50 000
53   Turkki 49 497
54   Tunisia 48 757
55   Saksa 46 839
56   Peru 40 266
57   Uusi-Seelanti 35 574
58   Ukraina 31 989
59.5   Norsunluurannikko 30 000
59.5   Syyria 30 000
61   Valko-Venäjä 25 000
62   Mongolia 23 426
63   Albania 22 915
64   Jemen 22 000
65   Puola 20 104
67   Kongon demokraattinen tasavalta 20 000
67   Filippiinit 20 000
67   Serbia 20 000
69   Alankomaat 18 087
70   Suriname 17 000
71   Ranska 16 418
72   Itävalta 15 161
73   Myanmar 15 000
74   Unkari 13 833
75   Kroatia 13 582
76   Niger 13 000
77   Guatemala 8 977
78   Mauritania 5 000
79   Chile 4 423
80   Bangladesh 4 189
81   Japani 3 918
82   Kreikka 3 172
83   Espanja 2 667
84   Tšekki 2 333
86   Belize 2 000
86   Liettua 2 000
86   Etelä-Afrikka 2 000
89   Barbados 1 000
89   Bulgaria 1 000
89   Kirgisia 1 000
91   Georgia 400
92   Israel 390
93   Slovakia 200
94   Taiwan 196
95   Tadžikistan 180
96   Marokko 160
97   Jordania 22
98   Slovenia 5

LähteetMuokkaa

  1. USA nousi maailman suurimmaksi öljyntuottajaksi 4.7.2014 Taloussanomat
  2. Key world statistics 2012 IEA
  3. Production of Crude Oil including Lease Condensate 2016 (CVS download) U.S. Energy Information Administration. Viitattu 27. toukokuuta 2017.