Avaa päävalikko

Luettelo vaarantuneista maailmanperintökohteista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo vaarantuneista UNESCOn maailmanperintöluettelon kohteista.

Maailmanperintöluettelo
UNESCO World Heritage flag.jpg
Kohdeluettelot

Aasiassa ja Oseaniassa
Afrikassa
Amerikassa
Euroopassa
Vaarantuneet kohteet

Muuta

Unesco
Maailmanperintökomitea

Kohde Valtio Merkitty vaarantuneeksi
Bamiyan laakson kulttuuriympäristö ja arkeologiset jäännökset  Afganistan 2003
Jamin minareetti ja arkeologiset jäännökset  Afganistan 2002
Belizen rantariuttojen suojelualue  Belize 2009
Potosí  Bolivia 2014
Humberstonen ja Santa Lauran salpietaritehtaat  Chile 2005
Abu Mena  Egypti 2001
Simienin kansallispuisto  Etiopia 1996
Bagratin katedraali ja Gelatin luostari  Georgia 2010
Mount Nimban luonnonsuojelualue  Guinea ja  Norsunluurannikko 1992
Río Plátanon biosfäärialue  Honduras 2011
Sumatran trooppisen sademetsän perintö  Indonesia 2011
Assur  Irak 2003
Hatra  Irak 2015
Samarra  Irak 2007
Jerusalemin vanhakaupunki ja sen muurit  Israel 1982
Sanaan vanha kaupunki  Jemen 2015
Shibāmin vanha linnoitettu kaupunki  Jemen 2015
Zabidin historiallinen kaupunki  Jemen 2000
Manovo-Gounda St. Floris’n kansallispuisto  Keski-Afrikan tasavalta 1997
Los Katíoksen kansallispuisto  Kolumbia 2009
Garamban kansallispuisto  Kongon demokraattinen tasavalta 1996
Kahuzi-Biegan kansallispuisto  Kongon demokraattinen tasavalta 1997
Okapin eläintensuojelualue  Kongon demokraattinen tasavalta 1997
Salongan kansallispuisto  Kongon demokraattinen tasavalta 1999
Virungan kansallispuisto  Kongon demokraattinen tasavalta 1994
Ghadamésin vanha kaupunki  Libya 2016
Kyrenen arkeologinen alue  Libya 2016
Leptis Magnan arkeologinen alue  Libya 2016
Sabrathan arkeologinen alue  Libya 2016
Tadrart Acacusin kalliotaidealue  Libya 2016
Atsinananan sademetsät  Madagaskar 2010
Askian hauta  Mali 2012
Djennén vanhat kaupungit  Mali 2016
Timbuktu  Mali 2012
Nan Madol, itäisen Mikronesian seremoniakeskus  Mikronesia 2016
Aïrin ja Ténérén luonnonsuojelualue  Niger 1992
Comoén kansallispuisto  Norsunluurannikko 2002
Jeesuksen syntymäpaikka: Jeesuksen syntymäkirkko ja pyhiinvaellusreitti Palestiinan lippu Palestiina 2012
Oliivin ja viinin maa – Betarin kulttuurimaisema Palestiinan lippu Palestiina 2014
Karibianmeren puoleiset linnoitukset: Portobelo ja Fort San Lorenzo  Panama 2012
Chan Chanin arkeologinen alue  Peru 1986
Niokolo-Koban kansallispuisto  Senegal 2007
Kosovon keskiaikaiset monumentit  Serbia 2006
Aleppon muinainen kaupunki  Syyria 2013
Bosran muinainen kaupunki  Syyria 2013
Krak des Chevaliers ja Qal’at Salah El-Din  Syyria 2013
Damaskoksen muinainen kaupunki  Syyria 2013
Palmyra  Syyria 2013
Pohjois-Syyrian muinaiset kylät  Syyria 2013
Selousin riistansuojelualue  Tansania 2004
Bugandan kuninkaallinen mausoleumi  Uganda 2010
Šahrisabzin historiallinen keskusta  Uzbekistan 2016
Coro ja sen satama  Venezuela 2005
Liverpool  Yhdistynyt kuningaskunta 2012
Evergladesin kansallispuisto  Yhdysvallat 2010

LähteetMuokkaa