Luettelo maailmanperintöluettelon kohteista Aasiassa ja Oseaniassa

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Unescon maailmanperintöluettelon kohteista Aasian, Australian ja Tyynenmeren alueella.

Maailmanperintöluettelo
UNESCO World Heritage flag.jpg
Kohdeluettelot

Aasiassa ja Oseaniassa
Afrikassa
Amerikassa
Euroopassa
Vaarantuneet kohteet

Muuta

Unesco
Maailmanperintökomitea

AfganistanMuokkaa

 
Bamiyan laakso.

ArmeniaMuokkaa

AustraliaMuokkaa

 
Sydneyn oopperatalo.
 
Uluru.

AzerbaidžanMuokkaa

 
Neitsyttorni Bakussa.

BahrainMuokkaa

BangladeshMuokkaa

 
Sundarbanin mangrovemetsää.

FidžiMuokkaa

  • Levukan historiallinen satamakaupunki

FilippiinitMuokkaa

 
Puerto-Princesan kansallispuisto.

GeorgiaMuokkaa

IndonesiaMuokkaa

 
Prambananin temppelialue.

IntiaMuokkaa

 
Cholan elävät temppelit.
 
Länsi-Ghatit.
 
Punainen linnoitus.
 
Taj Mahal.

IrakMuokkaa

 
Erbilin linnoitus.

IranMuokkaa

 
Bam.
 
Persepoliin raunioita.
 
Persialainen puutarha.

Iranissa on 22 kulttuuriin liittyvää kohdetta ja kaksi luontokohdetta:[1]

IsraelMuokkaa

 
Jerusalem.

JapaniMuokkaa

 
Himejin linna.
 
Hiroshiman rauhanmuistomerkki.

JemenMuokkaa

 
Sanaan vanhaa kaupunkia.

JordaniaMuokkaa

 
Petra.

KambodžaMuokkaa

KazakstanMuokkaa

 
Aroa Pohjois-Kazakstanissa.

KiinaMuokkaa

 
Huangshanin maisemaa.
 
Kiinan muuri.
 
Lijiangin vanhakaupunki.
 
Kielletty kaupunki.
 
Potala.

KirgisiaMuokkaa

 
Sulaimanvuori.

KiribatiMuokkaa

Korea (Etelä)Muokkaa

 
Baekjen historialliset alueet.
 
Changdokkung.

Korea (Pohjoinen)Muokkaa

LaosMuokkaa

LibanonMuokkaa

 
Byblos.

MalesiaMuokkaa

 
Kinabalu.

MarshallinsaaretMuokkaa

MikronesiaMuokkaa

  • Nan Madol, itäisen Mikronesian seremoniakeskus

MongoliaMuokkaa

 
Burhan Haldun.

MyanmarMuokkaa

NepalMuokkaa

 
Sagarmāthān kansallispuisto.

OmanMuokkaa

PakistanMuokkaa

 
Lahoren linnoitus.

PalauMuokkaa

PalestiinaMuokkaa

 
Jeesuksen syntymäkirkko.

Papua-Uusi-GuineaMuokkaa

QatarMuokkaa

SalomonsaaretMuokkaa

Saudi-ArabiaMuokkaa

 
Historiallinen Jedda.

SingaporeMuokkaa

Sri LankaMuokkaa

 
Polonnaruwa.

SyyriaMuokkaa

 
Palmyra.

TadžikistanMuokkaa

ThaimaaMuokkaa

 
Ayutthaya.

TurkmenistanMuokkaa

Uusi-SeelantiMuokkaa

 
Tongariron kansallispuisto.

UzbekistanMuokkaa

VanuatuMuokkaa

 
Roi Matan hautapaikka.

Venäjä (Aasian puoli)Muokkaa

 
Baikaljärvi.

Katso myös: Luettelo Venäjän Euroopan puoleisista kohteista

VietnamMuokkaa

 
Halonginlahti.

Yhdistyneet arabiemiirikunnatMuokkaa

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Iran (Islamic Republic of) whc.unesco.org. Viitattu 10.12.2015. (englanniksi)