Luettelo maailmanperintöluettelon kohteista Euroopassa

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo UNESCOn maailmanperintöluettelon kohteista Euroopan alueella.

Maailmanperintöluettelo
UNESCO World Heritage flag.jpg
Kohdeluettelot

Aasiassa ja Oseaniassa
Afrikassa
Amerikassa
Euroopassa
Vaarantuneet kohteet

Muuta

Unesco
Maailmanperintökomitea

AlankomaatMuokkaa

 
Kinderdijk.

AlbaniaMuokkaa

 
Butrint.

AndorraMuokkaa

BelgiaMuokkaa

 
Brysselin Grand-Place.
 
Plantin-Moretus-museo.

Bosnia ja HertsegovinaMuokkaa

BulgariaMuokkaa

 
Rilan luostari.

EspanjaMuokkaa

 
Alhambra.
 
Tunnetuin Antonio Gaudín työ, Sagrada Família -kirkko Barcelonassa.
 
Itä-Espanjan kalliomaalauksia.
 
Santiago de Compostela.
 
Teiden kansallispuisto.

IrlantiMuokkaa

IslantiMuokkaa

 
Þingvellirin kansallispuisto.

ItaliaMuokkaa

 
Etna.
 
Piemonten viinimaisemaa.
 
Cinque Terre.
 
Rooman historiallinen keskusta.
 
Venetsia.

ItävaltaMuokkaa

 
Salzburgin historiallinen keskusta.

KreikkaMuokkaa

 
Ateenan Akropolis.
 
Olympian arkeologinen alue.

KroatiaMuokkaa

 
Dubrovnikin vanha kaupunki.
 
Plitvicen kansallispuisto.

KyprosMuokkaa

LatviaMuokkaa

LiettuaMuokkaa

 
Kuurinkynnäs.

LuxemburgMuokkaa

MaltaMuokkaa

MoldovaMuokkaa

MontenegroMuokkaa

 
Kotor.

NorjaMuokkaa

 
Geirangervuono.

Pohjois-MakedoniaMuokkaa

 
Ohrid.

PortugaliMuokkaa

 
Alcobaçan luostari.
 
Sintra.

PuolaMuokkaa

 
Auschwitz.
 
Varsovan vanhakaupunki.

RanskaMuokkaa

 
Avignonin historiallinen keskusta.
 
Mont Saint-Michel.
 
Seinen jokivarsi Pariisissa.
 
Versaillesin palatsi ja puisto.

RomaniaMuokkaa

 
Tonavan suistoa.

RuotsiMuokkaa

 
Drottningholmin linna.
 
Visby.

SaksaMuokkaa

 
Alppien paalutaloja Saksassa.
 
Kölnin tuomiokirkko.
 
Lyypekki.
 
Berliinin museosaari.
 
Wartburgin linna.

San MarinoMuokkaa

SerbiaMuokkaa

 
Dečanin luostari.

SlovakiaMuokkaa

 
Aggtelekin tippukiviluolia.

SloveniaMuokkaa

SuomiMuokkaa

 
Vanha Rauma.
 
Suomenlinna.

SveitsiMuokkaa

 
Jungfraun–Aletschin alppialue.

TanskaMuokkaa

 
Roskilden tuomiokirkko.

TšekkiMuokkaa

 
Prahan historiallinen keskusta.

TurkkiMuokkaa

 
Pamukkale.
 
Historiallista Istanbulia.

UkrainaMuokkaa

 
Kiovan luolaluostari.

UnkariMuokkaa

 
Tokajin viinimaisemaa.

Valko-VenäjäMuokkaa

 
Mirin linna.

VatikaanivaltioMuokkaa

Venäjä (Euroopan puoli)Muokkaa

 
Komin aarniometsää.
 
Moskovan Punainen tori.

Katso myös: Luettelo Venäjän Aasian puoleisista kohteista

ViroMuokkaa

 
Tallinnan vanhakaupunki.

Yhdistynyt kuningaskuntaMuokkaa

 
Edinburgh.
 
Stonehenge.
 
Westminsterin palatsi Lontoossa.

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Historic Area of Willemstad, Inner City and Harbour, Curaçao UNESCO. Viitattu 11.11.2013. (englanniksi)