Luettelo tunnetuista kurikkalaisista

Tämä on luettelo tunnetuista henkilöistä, jotka ovat kotoisin Kurikasta tai ovat asuneet Kurikassa.

Henkilö Lisätiedot Lähteet
Alanen, Aatos oikeustieteen professori [1]
Alanen, Aulis J. historian professori [1]
Alanen, Yrjö J. E. teologian professori [1]
Alanen, Yrjö O. psykiatrian professori [2]
Antila, Toivo poliitikko [3]
Autio, Orvokki kirjailija [4]
Claramunt, Alberto päätoimittaja
Elomaa, Sameli haitarintekijä, pelimanni [5]
Hakala, Heikki vuorineuvos [6]
Hemminki, Heikki kirjailija ja runoilija [7]
Hietikko, Jaakko oopperalaulaja
Isomäki, Joni jääkiekkoilija On syntynyt Kurikassa vuonna 1985. [8]
Kasari, Martti teollisuusneuvos [9]
Kivistö, Kalevi poliitikko, ministeri [10]
Koivisto, Juho poliitikko, maanviljelysneuvos [11]
Korpela, Juho tehtailija, sahanomistaja [12]
Laulaja, Jorma piispa [13]
Lehtineva, Tiina kirjailija [14]
Luoma, Tapio arkkipiispa [15]
Lusa, Teijo-Kalevi kirjailija, eskatologi, toimittaja
Lustila, Kaija iskelmä- ja tangolaulaja [16]
Melin, Maria yrittäjä [17]
Mieto, Juha maastohiihtäjä, kansanedustaja On syntynyt Kurikassa vuonna 1949. [18]
Mänty-Sorvari, Jukka muusikko [19]
Mäntylä, Marja Annikki Zorro-murhan uhri Surmattiin Kurikan Mäkitiellä sijainneeseen asuntoonsa vuonna 1997.
Niemi, Anu näyttelijä [20]
Ollila, Jorma yritysjohtaja [21]
Paulaharju, Samuli kansanperinteen kerääjä, kirjailija [22]
Pelttari, Antti suojelupoliisin päällikkö [23]
Piirto, Eero bassobaritoni [24]
Rinta-Panttila, Tuomas näyttelijä [25]
Saarakkala, Vesa-Matti poliitikko [26]
Saari, Eero vuorineuvos [27]
Saari, Kaarlo valtiopäivämies [28]
Saartola, Antti kauppalan- ja kaupunginjohtaja [29]
Uusimäki, Veikko teatterineuvos [30]
Vaismaa, Mikko stand up -koomikko [31]

LähteetMuokkaa

  1. a b c Kesäteatteri Kurikka-seura. Viitattu 30.6.2021.
  2. Kuka kukin on (Aikalaiskirja) 1978, s. 39. Helsinki: Otava, 1978. ISBN 951-1-04755-8. Teoksen verkkoversio (viitattu 13.8.2015).
  3. Toivo Antila. Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  4. Autio, Orvokki Kirjasampo.fi. Viitattu 21.9.2020.
  5. Pysyvät näyttelyt Kurikan museo ja kotiseututalo, Kurikka-seura. Viitattu 30.6.2021.
  6. Vuorineuvos juhlapuhujana Kurikan ylioppilasjuhlassa Ilkka. 3.6.2011. Viitattu 30.6.2021.
  7. Leppinen, Minna: Heikki Hemminki 1931–2016 HS Muistot. 11.1.2017. Viitattu 30.6.2021.
  8. Joni Isomäki eliteprospects.com. Viitattu 30.6.2021.
  9. Biografia-sampo: Martti Kasari Viitattu 5.11.2021.
  10. Kalevi Kivistö. Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  11. Juho Koivisto. Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  12. Tehtailija Juho Korpela, Kristiinan Sanomat, 08.05.1931, nro 35, s. 2, Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot
  13. Suomen teologit – Finlands teologer 2010. Helsinki: Suomen kirkon pappisliitto, 2010. ISBN 978-952-92-7591-5.
  14. Lehtineva, Tiina kirjasampo.fi. Viitattu 30.6.2021.
  15. Tapio Luoma curriculum vitae (arkistoitu versio) web.archive.org. Viitattu 6.3.2021.
  16. Kaija Lustilasta Kurikan vuoden taiteilija Ilkka. 7.12.2009. Viitattu 30.6.2021.
  17. IS: Maria Melin on kuollut Ilkka. 29.07.2013. Viitattu 30.6.2021.
  18. Juha Mieto. Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  19. Sarjanto, AP: Rokkaripariskunta toteutti unelmansa ja muutti kaupungista luonnonrauhaan – "Olen aina ollut maalaismölli", Jukka "Frogley" Mänty-Sorvari tunnustaa Hämeen Sanomat. 5.1.2021. Viitattu 30.6.2021.
  20. Jokinen, Juha Veli: Uusi päivä -näyttelijä Anu Niemi, 45, teki ison elämänmuutoksen: Kihlautui uuden rakkaan kanssa ja ryhtyi joogaopettajaksi Iltalehti. 2.12.2019. Viitattu 30.6.2021.
  21. Orrenmaa, Anssi: Jorma Ollila – Viisauden lähteillä Seura. 25.1.2013. Viitattu 30.6.2021.
  22. Syrjö, Veli-Matti: ”Paulaharju, Samuli (1875–1944)”, Suomen kansallisbiografia, osa 7, s. 566–567. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2006. ISBN 951-746-448-7. Teoksen verkkoversio.
  23. Kurikkalaislähtöinen Antti Pelttari suojelupoliisin päälliköksi Ilkka. 11.02.2016. Viitattu 30.6.2021.
  24. Pohjalaisisäntä Eero Piirto Yle Elävä arkisto. 12.8.2009. Viitattu 30.6.2021.
  25. Hirn, Jouni: Minttu Mustakallio on ylpeä pohjalaisista juuristaan: "Haaveilen maallemuutosta säännöllisesti" Kantri / Maaseudun Tulevaisuus. 15.02.2018. Viitattu 30.6.2021.
  26. Sinisten Saarakkala ei lähde ehdolle eduskuntaan Ilta-Sanomat. 14.9.2018. Viitattu 30.6.2021.
  27. Kai Hoffman: Saari, Eero (1899-1960). Suomen Kansallisbiografia. Osa 8, s. 494-495. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2006. ISBN 951-746-449-5.
  28. L. Arvi P. Poijärvi, Ilmari Havu, Mauno Jääskeläinen (toim.): Kuka kukin on (Aikalaiskirja). Henkilötietoja nykypolven suomalaisista 1950, s. 646–647. Helsinki: Kustannusosakeyhtiö Otava, 1949.
  29. Irja Hämäläinen, Risto Rantala, Hannakatri Hollmén (toim.): Kuka kukin on 1994, s. 837. Helsinki: Otava, 1994. ISBN 951-1-12833-7.
  30. Laurila, Anelma: Muistot: Veikko Uusimäki Helsingin Sanomat. 25.5.2008. Viitattu 30.6.2021.
  31. Kunnallishallintoa Kurikassa 150 vuotta Kurikka-lehti. 0.12.2018. Viitattu 30.6.2021.