Luettelo maailman vanhimmista ihmisistä

Tämä luettelo käsittelee vanhimpia ihmisiä.

Kaikkien aikojen vanhin ihminen, jonka ikä on todistettavissa, oli ranskalainen Jeanne Calment (1875–1997). Hän kuoli 122 vuoden ja 164 päivän iässä. Kaikkien aikojen vanhin mies, jonka ikä on todistettavissa, puolestaan oli japanilainen Jirōemon Kimura (1897–2013). Hän kuoli 116 vuoden ja 54 päivän iässä.

Kaikkien aikojen vanhimmatMuokkaa

  Henkilö elossa
Sija Nimi Sukupuoli Syntymäaika Kuolinaika Ikä Kuolinpaikka tai tämänhetkinen asuinpaikka
1 Jeanne Calment[1] N 21. helmikuuta 1875 4. elokuuta 1997 122 v 164 vrk   Ranska
2 Kane Tanaka[2] N 2. tammikuuta 1903 19. huhtikuuta 2022 119 v 107 vrk   Japani
3 Sarah Knauss[3] N 24. syyskuuta 1880 30. joulukuuta 1999 119 v 97 vrk   Yhdysvallat
4 Lucile Randon[4] N 11. helmikuuta 1904 17. tammikuuta 2023 118 v 340 vrk   Ranska
5 Nabi Tajima[5] N 4. elokuuta 1900 21. huhtikuuta 2018 117 v 260 vrk   Japani
6 Marie-Louise Meilleur[6] N 29. elokuuta 1880 16. huhtikuuta 1998 117 v 230 vrk   Kanada
7 Violet Brown[7] N 10. maaliskuuta 1900 15. syyskuuta 2017 117 v 189 vrk   Jamaika
8 Emma Morano-Martinuzzi[8] N 29. marraskuuta 1899 15. huhtikuuta 2017 117 v 137 vrk   Italia
9 Chiyo Miyako[9] N 2. toukokuuta 1901 22. heinäkuuta 2018 117 v 81 vrk   Japani
10 Misao Ōkawa[10] N 5. maaliskuuta 1898 1. huhtikuuta 2015 117 v 27 vrk   Japani
11 Francisca Celsa dos Santos[11] N 21. lokakuuta 1904 5. lokakuuta 2021 116 v 349 vrk   Brasilia
12 María Capovilla[12] N 14. syyskuuta 1889 27. elokuuta 2006 116 v 347 vrk   Ecuador
13 Susannah Mushatt Jones[13] N 6. heinäkuuta 1899 12. toukokuuta 2016 116 v 311 vrk   Yhdysvallat
14 Gertrude Weaver[14] N 4. heinäkuuta 1898 6. huhtikuuta 2015 116 v 276 vrk   Yhdysvallat
15 Antonia da Santa Cruz[15] N 13. kesäkuuta 1905 23. tammikuuta 2022 116 v 224 vrk   Brasilia
16 Tane Ikai[16] N 18. tammikuuta 1879 12. heinäkuuta 1995 116 v 175 vrk   Japani
17 Jeanne Bot[17] N 14. tammikuuta 1905 24 toukokuuta 2021 116 v 130 vrk   Ranska
18 Elizabeth Bolden[18] N 15. elokuuta 1890 11. joulukuuta 2006 116 v 118 vrk   Yhdysvallat
19 Besse Cooper[19] N 26. elokuuta 1896 4. joulukuuta 2012 116 v 100 vrk   Yhdysvallat
20 Maria Giuseppa Robucci[20] N 20. maaliskuuta 1903 18. kesäkuuta 2019 116 v 90 vrk   Italia
21 Tekla Juniewicz[21][22] N 10. kesäkuuta 1906 19. elokuuta 2022 116 v 70 vrk   Puola **(Syntynyt Ukrainassa)
22 Jirōemon Kimura[23] M 19. huhtikuuta 1897 12. kesäkuuta 2013 116 v 54 vrk   Japani
23 Ana María Vela Rubio[24] N 29. lokakuuta 1901 15. joulukuuta 2017 116 v 47 vrk   Espanja
24 Giuseppina Projetto-Frau[25] N 30. toukokuuta 1902 6. heinäkuuta 2018 116 v 37 vrk   Italia
25 Jeralean Talley[26] N 23. toukokuuta 1899 17. kesäkuuta 2015 116 v 25 vrk   Yhdysvallat
26 Shigeyo Nakachi[27] N 1. helmikuuta 1905 11. tammikuuta 2021 115 v 345 vrk   Japani
27 Maria Branyas Morera N 4. maaliskuuta 1907 Elossa 115 v 332 vrk   Espanja (Syntynyt Yhdysvalloissa)
28 Maggie Barnes[28] N 6. maaliskuuta 1882 19. tammikuuta 1998 115 v 319 vrk   Yhdysvallat
29 Fusa Tatsumi N 25. huhtikuuta 1907 Elossa 115 v 280 vrk   Japani
30 Dina Manfredini[29] N 4. huhtikuuta 1897 17. joulukuuta 2012 115 v 257 vrk   Yhdysvallat (Syntynyt Italiassa)
31 Shimoe Akiyama[30] N 19. toukokuuta 1903 29. tammikuuta 2019 115 v 255 vrk   Japani
32 Christian Mortensen[31] M 16. elokuuta 1882 25. huhtikuuta 1998 115 v 252 vrk   Yhdysvallat (Syntynyt Tanskassa)
33 Hester Ford[32] N 15. elokuuta 1905 17 huhtikuuta 2021 115 v 245 vrk   Yhdysvallat
34 Charlotte Hughes[33] N 1. elokuuta 1877 17. maaliskuuta 1993 115 v 228 vrk   Yhdistynyt kuningaskunta
35 Edna Parker[34] N 20. huhtikuuta 1893 26. marraskuuta 2008 115 v 220 vrk   Yhdysvallat
36 Mary Ann Rhodes[35] N 12. elokuuta 1882 3. maaliskuuta 1998 115 v 203 vrk   Yhdysvallat
37 Harumi Nakamura[36] N 15. maaliskuuta 1900 27. syyskuuta 2015[37] 115 v 196 vrk   Japani
38 Margaret Skeete[38] N 27. lokakuuta 1878 7. toukokuuta 1994 115 v 192 vrk   Yhdysvallat
39 Bernice Madigan[39] N 24. heinäkuuta 1899 3. tammikuuta 2015 115 v 163 vrk   Yhdysvallat
40 Gertrude Baines[40] N 6. huhtikuuta 1894 11. syyskuuta 2009 115 v 158 vrk   Yhdysvallat
41 Emiliano Mercado del Toro[41] M 21. elokuuta 1891 24. tammikuuta 2007 115 v 156 vrk   Puerto Rico
42 Bettie Wilson[42] N 13. syyskuuta 1890 13. helmikuuta 2006 115 v 153 vrk   Yhdysvallat
43 Shin Matsushita[43] N 30. maaliskuuta 1904 27. elokuuta 2019 115 v 150 vrk   Japani
44 Iris Westman[44] N 28. elokuuta 1905 3. tammikuuta 2021 115 v 128 vrk   Yhdysvallat
45 Julie Winnefred Bertrand[45] N 16. syyskuuta 1891 18. tammikuuta 2007 115 v 124 vrk   Kanada
46 Maria de Jesus[46] N 10. syyskuuta 1893 2. tammikuuta 2009 115 v 114 vrk   Portugali
47 Marie-Josephine Gaudette[47] N 25. maaliskuuta 1902 13. heinäkuuta 2017 115 v 110 vrk   Italia (Syntynyt Yhdysvalloissa)
48 Susie Gibson[45] N 31. lokakuuta 1890 16. helmikuuta 2006 115 v 108 vrk   Yhdysvallat
Thelma Sutcliffe[48] N 1. lokakuuta 1906 17. tammikuuta 2022 115 v 108 vrk   Yhdysvallat
50 Casilda Ramona Benegas de Gallego[49] N 8. huhtikuuta 1907 28. kesäkuuta 2022 115 v 81 vrk   Argentiina (Syntynyt Paraguayssa)
51 Augusta Holtz[50] N 2. elokuuta 1871 21. lokakuuta 1986 115 v 79 vrk   Yhdysvallat *(Syntynyt Puolassa)

Kiistellyt tapauksetMuokkaa

  Henkilö elossa
Sija Nimi Sukupuoli Syntymäaika Kuolinaika Ikä Kuolinpaikka tai tämänhetkinen asuinpaikka
1 Shigechiyo Izumi[51] M 29. kesäkuuta 1865 21. helmikuuta 1986 120 v 237 vrk   Japani
2 Lucy Hannah[52] N 16. heinäkuuta 1875 21. maaliskuuta 1993 117 v 248 vrk   Yhdysvallat

Calmentia mahdollisesti vanhemmat ihmisetMuokkaa

On olemassa lukuisia väitteitä Calmentia vanhemmaksi eläneistä henkilöistä. Heitä ei kuitenkaan ole kelpuutettu Guinnessin ennätysten kirjaan virallisten todisteiden puutteen tai niiden epämääräisyyden johdosta.

Seuraavassa luettelossa on henkilöitä, joiden on väitetty eläneen pitempään kuin Jeanne Calment.

  • Wizzardo (Siddha) Sayadaw U. Kowida, burmalainen munkki, jonka väitettiin olleen 1105-vuotias 24. syyskuuta 2013[53]. Oli elossa vielä maaliskuussa 2020 väitetysti 1112-vuotiaana[54]
  • Anna Persdotter, ruotsalainen nainen, jonka väitetään kuolleen väestönlaskenta-asiakirjan mukaan 1024 vuoden iässä Leksandissa vuonna 1689[55]
  • Metusalah, Lähi-itä, Raamatun mukaan elänyt 969-vuotiaaksi[56].
  • LP Suwang, thaimaalainen munkki, jonka väitetään kuolleen 444-vuotiaana vuonna 1995[57].
  • Trailanga Swami, intialainen mies, jonka väitetään kuolleen 280-vuotiaana 26. joulukuuta 1887[58]
  • Lee Ching-yuen kiinalainen, jonka väitetään kuolleen 256-vuotiaana 6. toukokuuta 1933[59].
  • Devraha Baba, intialainen mies, jonka väitetään kuolleen 250-vuotiaana 19. toukokuuta 1990[60].
  • Mama Esifiho, nigerialainen nainen, jonka väitettiin olevan 191-vuotias 6. tammikuuta 2016[61].
  • Petracz Czartan, unkarilainen mies, jonka väitetään kuolleen 185-vuotiaana vuonna 1724[62].
  • Mahashta Murasi, intialainen mies, joka väittää syntyneensä 6. tammikuuta 1835[63]. Oli elossa vielä 182-vuotiaana elokuussa 2017[64][65].
  • Ali Atia al-Atia, saudiarabialainen mies, jonka väitetään kuolleen 180-vuotiaana 21. elokuuta 2004[66].
  • Josefa Molina Lantz, venezuelalainen nainen (syntynyt 30. huhtikuuta 1831), jonka väitetään olleen 175-vuotias 30. huhtikuuta 2006[67].
  • Henry Jenkins, brittiläinen mies, jonka väitetään kuolleen 169-vuotiaana 9. joulukuuta 1670[68].
  • Shirali Muslimov, azerbaidžanilainen mies (syntynyt 26. maaliskuuta 1805), jonka väitettiin kuolleen 168 vuoden ja 160 päivän iässä 2. syyskuuta 1973[69].
  • Javier Pereira, Kolumbialainen mies, jonka väitettiin kuolleen 167-vuotiaana 30. maaliskuuta 1958[70].
  • Ram Avtar Saha Kanu, nepalilainen mies, joka väitti olevansa 167-vuotias 2. tammikuuta 2000[71]. Hän kuoli vuonna 2001 väitetysti 169-vuotiaana.
  • Nooray Baba, pakistanilainen mies, jonka väitetään kuolleen 167-vuotiaana kesäkuussa 2017[72].
  • Sara Desson, unkarilainen nainen, jonka väitetään kuolleen 164-vuotiaana vuonna 1727[62].
  • Dhaqabo Ebba, etiopialainen mies, jonka väitettiin olevan 160-vuotias syyskuussa 2013[73]. Hän kuoli 10. toukokuuta 2015 väitetysti 163 vuoden iässä[74].
  • Pa Aki Onoforere, nigerialainen mies, jonka väitetään kuolleen 160-vuotiaana tammikuussa 2009[75].
  • Zaro Aga, turkkilainen mies (syntynyt 14. toukokuuta 1774), jonka väitetään kuolleen 160 vuoden ja 46 päivän iässä 29. kesäkuuta 1934[76].
  • Opanyin Kwaku Addae, ghanalainen mies (syntynyt 25. joulukuuta 1851), jonka väitettiin olevan 159-vuotias huhtikuussa 2011[77].
  • Turinah Masih Sehat, indonesialainen nainen, jonka väitettiin olevan 157-vuotias vuonna 2010[78]. Uskotaan kuolleen 7. kesäkuuta 2012 159 vuoden iässä[79].
  • Mohammed bin Zarei, saudiarabialainen mies, jonka väitetään kuolleen 154-vuotiaana 11. maaliskuuta 2013[80].
  • Klayonoh Bleaorplue, liberialainen nainen (syntynyt 7. maaliskuuta 1863), jonka väitetään kuolleen 153 vuoden ja 145 päivän iässä 2. elokuuta 2016[81].
  • Mohammed bin Masoud al Kalbani, omanilainen mies, jonka väitetään kuolleen 153-vuotiaana 27. helmikuuta 2014[82].
  • Thomas Parr brittiläinen, jonka väitetään kuolleen 152-vuotiaana 14. marraskuuta 1635[83].
  • Gabriel Umeh Enemuo, nigerialainen mies, jonka väitetään kuolleen 151-vuotiaana 28. huhtikuuta 2015[84].
  • Haji Khadem Hossain Sikhdar, bangladeshilainen mies (syntynyt 7. helmikuuta 1860), jonka väitettiin olevan 150-vuotias 8. elokuuta 2010[85].
  • Amm Atwa Moussa, egyptiläinen mies, joka väitti olevansa 150-vuotias vuonna 1999[86].
  • Maftei Pop, romanialainen mies (syntynyt 12. kesäkuuta 1804), jonka kerrotaan kuolleen 147 vuoden ja 273 päivän iässä 15. maaliskuuta 1952[87].
  • Jon Andersson, ruotsalainen mies (syntynyt 18. helmikuuta 1582), jonka väitetään kuolleen 147 vuoden ja 59 päivän iässä 18. huhtikuuta 1729[88].
  • Rehmania Bibi, pakistanilainen nainen, jonka väitetään kuolleen 147-vuotiaana 13. marraskuuta 2013[89].
  • Mbah Gotho, indonesialainen mies (syntynyt 31. joulukuuta 1870), jonka väitettiin olevan 146-vuotias tammikuussa 2017[90][91]. Hän kuoli 30. huhtikuuta 2017 väitetysti 146 vuoden ja 120 päivän iässä[92][93].
  • Christian Jacobsen Drakenberg, norjalainen mies (syntynyt 18. marraskuuta 1626), jonka väitetään kuolleen Tanskassa 145 vuoden ja 326 päivän iässä 9. lokakuuta 1772[94][95]
  • Wordu Grace Wamanda, nigerialainen nainen (syntynyt toukokuussa 1869), jonka väitetään kuolleen 145-vuotiaana lokakuussa 2014[96].
  • Abdel Wali Numan, jemeniläinen mies, jonka väitettiin kuolleen 142 vuoden iässä 22. heinäkuuta 2007[97].
  • Bir Narayan Chaudhuri, nepalilainen mies, jonka väitettiin kuolleen 141 vuoden iässä 20. huhtikuuta 1998[98].
  • Feroz-ud-Din Mir, pakistanilainen mies, joka väitti olevansa 141-vuotias vuonna 2013[99]. Hän kuoli väitetysti 142 vuoden ja 169 päivän iässä 29. elokuuta 2014[100].
  • Omar Abas, malesialainen mies (syntynyt 26. syyskuuta 1857), jonka väitettiin olleen 141-vuotias 16. kesäkuuta 1998[101]. Hän kuoli syyskuussa 2002 väitetysti 144 vuoden iässä[102][103].
  • Florence Nartey, ghanalainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 141-vuotiaana 25. maaliskuuta 2010[104].
  • Catherine Fitzgerald, brittiläinen nainen (syntynyt 1. heinäkuuta 1464), jonka kerrotaan kuolleen 140 vuoden ja 127 päivän iässä 5. marraskuuta 1604[105].
  • Mubarak Rahmani Messe, algerialainen mies, jonka väitetään kuolleen 140-vuotiaana 11. tammikuuta 2014[106].
  • Ali bin Abdullah bin Ezab, arabiemiirikuntalainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 140-vuotiaana 14. joulukuuta 2006[107][108].
  • Hassan Kitano Kingamkono, tansanialainen mies, jonka väitetään kuolleen 140-vuotiaana 16. huhtikuuta 1982[109].
  • John Smith, chippewa-intiaanipäällikkö, jonka väitetään kuolleen 137-vuotiaana 6. helmikuuta 1922[110]. Hänen todellisen ikänsä on arvioitu olleen noin sata vuotta.
  • Halime Olcay, turkkilainen nainen (syntynyt 1. heinäkuuta 1874), jonka väitetään olleen 135-vuotias 25. marraskuuta 2009[111][112]. Oli viimeksi elossa 137-vuotiaana 18. tammikuuta 2011[113].
  • Khanum Hasno, afganistanilainen nainen, jonka väitettiin kuolleen 136 vuoden iässä 12. tammikuuta 2013[114].
  • Alimihan Seyiti, kiinalainen nainen (syntynyt 25. kesäkuuta 1886), jonka väitettiin olevan 128-vuotias kesäkuussa 2014[115]. Oli elossa vielä 131-vuotiaana kesäkuussa 2017[116]. Hän juhli 134-vuotispäiväänsä 25 kesäkuuta 2020[117] ja 135-vuotispäiväänsä kesäkuussa 2021[118]. Hän kuoli 16. joulukuuta 2021 väitetysti 135 vuoden ja 176 päivän iässä[119].
  • Anton Pilya, georgialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 135-vuotiaana vuonna 1965[120].
  • Puna Konwar, intialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 135-vuotiaana 27. maaliskuuta 2013[121].
  • Ahmad Sufi, iranilainen mies, jonka väitetään syntyneen 28. helmikuuta 1882[122]. Oli elossa vielä elokuussa 2017[123].
  • Ali Mohammed Hussein, libanonilainen mies, jonka kerrottiin olevan 135-vuotias 6. huhtikuuta 1997[124].
  • Maritina Vangatala, salomonsaarelainen nainen, jonka kerrottiin olevan 135-vuotias marraskuussa 2014[125].
  • Moloko Temo, eteläafrikkalainen nainen, jonka on väitetty kuolleen 134 vuoden ja 334 päivän iässä 3. kesäkuuta 2009[126].
  • Johanna Rametsi, eteläafrikkalainen nainen, jonka väitetään kuolleen 134 vuoden ja 149 päivän iässä 31. toukokuuta 2017[127].
  • Sarah Nwakohwu Wuche, nigerialainen nainen, jonka väitetään kuolleen 134 vuoden iässä 20. heinäkuuta 2017[128].
  • Mzee Barnabas Kiptanui Arap Rop, kenialainen ensimmäisen maailmansodan sotaveteraani, joka kuoli väitetysti 133-vuotiaana 8. maaliskuuta 2012[129].
  • Abbas Manaei, iranilainen mies (syntynyt 27. toukokuuta 1884), jonka väitetään kuolleen 132 vuoden ja 180 päivän iässä 25. marraskuuta 2016[130].
  • Antisa Khvichava, georgialainen, joka väitti syntyneensä 8. heinäkuuta 1880. Hän kuoli väitetysti 132 vuoden ja 82 päivän iässä 30. syyskuuta 2012[131].
  • Tuti Jusupova, uzbekistanilainen, joka väitti syntyneensä 1. heinäkuuta 1880[132]. Hän kuoli väitetysti 134 vuoden ja 274 päivän iässä 28. maaliskuuta 2015[133].
  • Veronica Uloko, nigerialainen nainen, jonka kerrottiin olevan 132-vuotias marraskuussa 2016[134].
  • Noah Raby, yhdysvaltalainen mies (syntynyt 1. huhtikuuta 1772), jonka väitetään kuolleen 131 vuoden ja 335 päivän iässä 1. maaliskuuta 1904[135].
  • José Coelho de Souza, brasilialainen mies (syntynyt 10. maaliskuuta 1884), jonka kerrottiin olevan 131-vuotias tammikuussa 2016[136]. Hän kuoli 24. elokuuta 2017 väitetysti 133 vuoden ja 173 päivän iässä[137].
  • Sarhat Rashidova, venäläinen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 131-vuotiaana 16. tammikuuta 2007[138].
  • Kied Dhepaibul, thaimaalainen mies, jonka väitetään kuolleen 131-vuotiaana tammikuussa 1972[139]. Lisäksi Waebido Ayohayi nimisen naisen kerrottiin olevan 131-vuotias toukokuussa 2017[140][141]. Oli elossa vielä tammikuussa 2018[142].
  • Yohana Ahuruma, ugandalainen mies, jonka kerrottiin olevan 131-vuotias syyskuussa 2016[143]. Oli elossa vielä maaliskuussa 2017[144]. Hän kuoli 28. elokuuta 2019 väitetysti 134 vuoden iässä[145]
  • Maria Lucimar Pereira, brasilialainen nainen, joka vietti 123-vuotispäiviään 3. syyskuuta 2013[146]. Oli elossa vielä tammikuussa 2017[147]. Myöhemmin hänen vahvistettiin olevan elossa 129-vuotiaana kesäkuussa 2020[148] ja 130-vuotiaana toukokuussa 2021[149]. Hän kuoli 21 toukokuuta 2022 131 vuoden ja 260 päivän iässä[150].
  • Habib Miyan, intialainen mies, jonka on väitetty syntyneen 20. toukokuuta 1878. Hän kuoli väitetysti 130 vuoden ja 274 päivän iässä 19. elokuuta 2008[151].
  • Sylvester Magee, yhdysvaltalainen mies (syntynyt 29. toukokuuta 1841), jonka väitetään kuolleen 130 vuoden ja 142 päivän iässä 15. lokakuuta 1971[152].
  • Maria Olivia da Silva, brasilialainen nainen, jonka väitetään viettäneen helmikuussa 2006 126-vuotispäiviään. Hän kuoli 8. heinäkuuta 2010 ja olisi näin ollen elänyt 130 vuoden ja 131 päivän ikäiseksi[153].
  • Sahan Dosova, kazakhstanilainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 130 vuoden ja 43 päivän iässä 9. toukokuuta 2009[154].
  • Felix Bocobo, filippiiniläinen mies, jonka kerrotaan kuolleen 130 vuoden ja 13 päivän iässä 16. lokakuuta 1963[155].
  • Ntame Zambezi, botswanalainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 130-vuotiaana 13. heinäkuuta 2011[156].
  • Cécilé Tshibola, zairelainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 130-vuotiaana 18. joulukuuta 2010[157].
  • Ali Ben Mohamed El Amri, tunisialainen mies, jonka kerrotaan täyttäneen 130 vuotta 5. lokakuuta 2010[158].
  • Yaupa, vanuatulainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 130-vuotiaana lokakuussa 1899[159].
  • Mohammed al Wasimy, egyptiläinen mies, jonka kerrottiin olevan 130-vuotias 11. elokuuta 2005[160].
  • Aisha Heddou, marokkolainen nainen, jonka kerrottiin olevan 130-vuotias 18. elokuuta 2015[161].
  • Maria do Carmo Gerônimo, brasilialainen nainen, jonka kerrotaan olleen 129 vuoden ja 101 päivän ikäinen, kun hän kuoli 14. kesäkuuta 2000[162].
  • Katrina Cuaresma Sapal, filippiiniläinen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 129-vuotiaana 10. kesäkuuta 2004[163].
  • Koku Istambulova, tšetšeninainen (syntynyt 1. kesäkuuta 1889), jonka väitettiin toukokuussa 2018 olevan 128-vuotias. Passissa hänen syntymävuodekseen on ilmoitettu 1889, mutta hänen syntymätodistuksensa on kadonnut Tsetsenian sodassa vuosien 1999-2009 välissä.[164] Istambulova kuoli 27. tammikuuta 2019 väitetysti 129 vuoden ikäisenä.[165]
  • Mary Ewen, jamaikalainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 128 vuoden ja 340 päivän iässä 10. huhtikuuta 2007[166].
  • Cruz Hernández, elsalvadorilainen, jonka kerrotaan olleen 128 vuoden ja 309 päivän ikäinen, kun hän kuoli 8. maaliskuuta 2007[167]. Vuonna 2015 tehty tutkimus paljasti että Hernández oli todellisuudessa syntynyt 3. toukokuuta 1893, jolloin hän olisi kuollessaan ollut 113 vuoden ja 309 päivän ikäinen[168].
  • Elizabeth Israel, dominikaaninen nainen, jonka väitetään kuolleen 128 vuoden ja 260 päivän iässä 14. lokakuuta 2003[169].
  • Safiah Ujang, malesialainen nainen, jonka väitetään kuolleen 128 vuoden ja 257 päivän iässä 26. lokakuuta 2017[170].
  • José del Rosario Serrano, kolumbialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 128 vuoden ja 50 päivän iässä 24. huhtikuuta 2009[171].
  • Fatima Mohammed Al-Hamdani, jemeniläinen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 128-vuotiaana 15. marraskuuta 2011[172].
  • Zewde Nesibu, etiopialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 128-vuotiaana 8. elokuuta 2010[173].
  • Adam Ayo, ugandalainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 128-vuotiaana joulukuussa 2007[174].
  • Haji Jasim Bakurmani, irakilainen mies, jonka väitetään kuolleen 128-vuotiaana 13. joulukuuta 2016[175].
  • William Johnson, yhdysvaltalainen mies, jonka väitetään kuolleen 128 vuoden ja 7 päivän iässä 15. toukokuuta 2009[176].
  • Étienne Nkasi, zairelainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 128-vuotiaana huhtikuussa 2010[177][178].
  • Luo Meizhen, kiinalainen nainen, jonka kerrottiin kuolleen 127 vuoden ja 335 päivän iässä 9. kesäkuuta 2013[179].
  • Leandra Becerra Lumbreras, meksikolainen nainen, jonka väitetään täyttäneen 127 vuotta 31. elokuuta 2014[180]. Hän kuoli 19. maaliskuuta 2015 väitetysti 127 vuoden ja 200 päivän iässä[181]. Myöhemmin paljastui että Lumbreras oli todellisuudessa syntynyt 13. maaliskuuta 1904, jolloin hän olisi kuollessaan ollut 111 vuoden ja 6 päivän ikäinen[182].
  • Juana Bautista de la Candelaria Rodríguez, kuubalainen nainen, joka väitti olevansa 127-vuotias vuonna 2012[183]. Hän kuoli 24. joulukuuta 2012 127 vuoden ja 325 päivän iässä[184].
  • Jonathan Baisoni, malawilainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 127-vuotiaana 4. marraskuuta 2010[185].
  • James Forthon, grenadalainen mies (syntynyt Bordeauxissa), jonka kerrotaan kuolleen 127-vuotiaana 10. helmikuuta 1773[186][187].
  • Nicolas Savin, ranskalainen mies, jonka kerrotaan kuolleen venäjällä 126 vuoden ja 226 päivän iässä 29. marraskuuta 1894[188]. Venäjän lähteiden mukaan hän oli syntynyt vuonna 1787, jolloin hän olisi kuollessaan ollut vain 107 vuoden ja 226 päivän ikäinen[189].
  • Benito Martínez Abrogán, kuubalainen mies (syntynyt Haitilla), jonka kerrotaan kuolleen 126 vuoden ja 114 päivän iässä 11. lokakuuta 2006[190].
  • Jose Aguinelo dos Santos, brasilialainen mies, jonka kerrottiin olevan 126-vuotias 7. heinäkuuta 2014[191]. Hän kuoli 20. joulukuuta 2017 väitetysti 129 vuoden ja 163 päivän iässä[192].
  • Rajab Al Toum, palestiinalainen mies (syntynyt helmikuussa 1888, asui Gazassa), jonka kerrottiin olevan 126-vuotias toukokuussa 2015[193]. Hän kuoli 19. tammikuuta 2016 väitetysti 128 vuoden iässä[194].
  • Margarita Lacsi, argentiinalainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 126-vuotiaana 27. toukokuuta 2004[195].
  • Abbas Fallahzadeh, iranilainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 126 vuoden iässä 18. heinäkuuta 2013[196].
  • Mate Vinac, bosniahertsegovinalainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 126-vuotiaana vuonna 1891[197].
  • Bahtijar Košuta, montenegrolainen mies, jonka väitetään eläneen 126-vuotiaaksi[198].
  • Kishmir Muharremov, azerbaidžanilainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 126-vuotiaana 7. helmikuuta 2011[199].
  • Haji Mirza Jan, pakistanilainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 126-vuotiaana 1. elokuuta 2016[200].
  • Pa Ekhator Onabor, nigerialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 126-vuotiaana 5. lokakuuta 2015[201].
  • Bibi, tansanialainen nainen, jonka kerrottiin olevan 126-vuotias 30. elokuuta 2015[202].
  • Hamida Musulmani, libanonilainen nainen, jonka väitettiin olleen 126-vuotias 16. kesäkuuta 2004[203].
  • Rikaya Bolokbaeva, kirgisialainen nainen, jonka väitettiin olevan 125-vuotias 8. huhtikuuta 2013[204].
  • Hawa Sacko, malilainen nainen, jonka väitettiin olevan 125-vuotias 5. joulukuuta 2002[205].
  • Aberewa Grace, ghanalainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 125 vuoden ja 155 päivän iässä 18. tammikuuta 2004[206].
  • Khliwi Kholkhal, irakilainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 125 vuoden iässä 10. toukokuuta 2012[207].
  • Othman Ibrahim Ahmad, syyrialainen mies, jonka väitettiin kuolleen 125 vuoden iässä 30. elokuuta 2010[208].
  • Anna Visser, namibialainen nainen, jonka väitetään kuolleen 125 vuoden ja 14 päivän iässä 8. tammikuuta 2004[209].
  • Faheni Mebarka, algerialainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 125-vuotiaana 8. huhtikuuta 2010[210].
  • Ali Bin Jamaan Al Harthi, saudiarabialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 125-vuotiaana 9. elokuuta 2014[211].
  • Rahab Wangui Ng’ang’a, kenialainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 125-vuotiaana 11. heinäkuuta 2009[212].
  • Dakeba Tufa, etiopialainen mies, jonka kerrottiin olevan 125-vuotias marraskuussa 2009[213].
  • Hajja Maimouna, libanonilainen nainen, jonka kerrottiin olevan 125-vuotias 26. maaliskuuta 2015[214].
  • Hu Yeh-mei, taiwanilainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 124 vuoden ja 195 päivän iässä 24. elokuuta 2009[215].
  • Mariam Amash, israelilainen nainen (syntynyt 1. heinäkuuta 1888), jonka kerrotaan kuolleen 124 vuoden ja 171 päivän iässä 22. joulukuuta 2012[216].
  • Francisca Susano, filippiiniläinen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 124 vuoden ja 72 päivän iässä 22. marraskuuta 2021[217].
  • Yousef Otoum, jordanialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 124-vuotiaana lokakuussa 2013[218].
  • Maria Vasilyevna Sharaya, valkovenäläinen nainen, jonka väitetään kuolleen 124-vuotiaana 3. maaliskuuta 2001[219].
  • Yohani Kinyala Lauwo, tansanialainen mies, jonka väitetään kuolleen 124-vuotiaana 10. toukokuuta 1996[220].
  • Rosario Cevallos Torres, ecuadorilainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 124-vuotiaana syyskuussa 2010[221].
  • Pabla Colpihueque Navarrete, chileläinen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 124-vuotiaana lokakuussa 2009[222][223].
  • Nakubugo Manjeri, ugandalainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 124-vuotiaana tammikuussa 2013[224].
  • Carmelo Flores Laura, bolivialainen intiaani, jonka väitetään syntyneen 16. heinäkuuta 1890. Hän kuoli 9. kesäkuuta 2014 väitetysti 123 vuoden ja 328 päivän iässä[225]. Myöhemmin selvitettiin Floresin todellisuudessa syntyneen 16. heinäkuuta 1906 jolloin hän olisi kuollessaan ollut 107 vuoden ja 328 päivän ikäinen[226].
  • Juana Chox Yac, guatemalalainen nainen, jonka kerrotaan syntyneen 29. marraskuuta 1893[227]. Hän kuoli 27. syyskuuta 2017 123 vuoden ja 303 päivän iässä[228].
  • Hava Rexha, albanialainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 123 vuoden ja 86 päivän iässä 31. lokakuuta 2003[229].
  • Nguyễn Thị Trù, vietnamilainen nainen, jonka väitetään syntyneen 4. toukokuuta 1893[230][231]. Hän kuoli 12. heinäkuuta 2016 väitetysti 123 vuoden ja 69 päivän iässä[232].
  • Daw Mya Kyi, myanmarilainen nainen (syntynyt 9. lokakuuta 1892), jonka kerrottiin olevan 123-vuotias lokakuussa 2015[233][234]. Oli elossa vielä toukokuussa 2016[235].
  • Turupu Aimaiti, kiinalainen mies (syntynyt 5. helmikuuta 1892), jonka väitettiin olevan 123-vuotias 26. helmikuuta 2015[236].
  • Wahiba Motawea Gad el Rab, egyptiläinen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 123-vuotiaana 15. syyskuuta 2016[237].
  • Michał Szurmiński, puolalainen mies, jonka väitetään kuolleen 123-vuotiaana heinäkuussa 1929[238][239]. Joidenkin lähteiden mukaan hän olisi syntynyt 26. syyskuuta 1833, jolloin hän olisi ollut kuollessaan vain 96-vuotias[240][241].
  • Kaddouri Maksouri, marokkolainen mies, jonka väitettiin olevan 123-vuotias syyskuussa 2013[242].
  • Yazjemal Dayza, turkmenistanilainen nainen, jonka kerrottiin olevan 123-vuotias 7. maaliskuuta 2015[243].
  • Live Larsdatter, tanskalainen nainen, jonka väitetään kuolleen 122 vuoden ja 337 päivän iässä 9. heinäkuuta 1698[244].
  • Nehemiah Ndur, nigerialainen mies, jonka väitetään kuolleen 122 vuoden ja 289 päivän iässä 10. joulukuuta 2012[245]. Hän olisi näin ollut niukasti vanhempi kuin Jeanne Calment.
  • Zhang Daoling, kiinalainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 122 vuoden ja 238 päivän iässä 9. syyskuuta 156[246].
  • Zeyneb Mammadova, azerbaidžanilainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 122-vuotiaana 19. syyskuuta 2008[247].
  • Sek Yi, kambodžalainen mies, jonka väitetään kuolleen 122 vuoden iässä 19. lokakuuta 2003[248].

Vanhimmat elossa olevat henkilötMuokkaa

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. http://www.nytimes.com/1997/08/05/world/jeanne-calment-world-s-elder-dies-at-122.html
  2. https://www3.nhk.or.jp/news/html/20220425/k10013597701000.html
  3. http://genforum.genealogy.com/knauss/messages/8.html
  4. https://www.leparisien.fr/societe/mort-de-la-doyenne-de-lhumanite-la-francaise-soeur-andre-est-decedee-a-118-ans-17-01-2023-IWWNT7I5A5CULK66HIP6VNUWSM.php
  5. https://www3.nhk.or.jp/news/html/20180421/k10011413001000.html
  6. http://www.nytimes.com/1998/04/18/us/marie-louise-meilleur-117-and-felicie-cormier-118.html
  7. http://jamaica-star.com/article/news/20170915/worlds-oldest-woman-dead
  8. http://gds.it/2017/04/15/e-morta-emma-morano-era-la-donna-piu-anziana-del-mondo_654265/
  9. https://www.saga-s.co.jp/articles/-/250752 (Arkistoitu – Internet Archive)
  10. http://www.dailymail.co.uk/wires/afp/article-3020817/Worlds-oldest-person-dies-117-Japan.html
  11. https://diariodonordeste.verdesmares.com.br/metro/morre-aos-116-anos-cearense-reconhecida-como-a-pessoa-mais-velha-do-brasil-e-3-do-mundo-1.3144860
  12. http://usatoday30.usatoday.com/news/world/2006-08-28-oldest-person_x.htm
  13. http://www.cbsnews.com/news/worlds-oldest-person-susannah-mushatt-jones-dies-at-116/
  14. https://www.theguardian.com/us-news/2015/apr/07/gertrude-weaver-dies-aged-116-days-after-becoming-worlds-oldest-person
  15. https://www.calilanoticias.com/2022/01/morre-em-salgadalia-dona-antonia-aos-116-anos-era-a-mulher-mais-velha-do-brasil-e-terceira-do-mundo?fbclid=IwAR26wVY7UPMVaxErEjtt96_NFqnnNa4lDJWBWJySSmH4sGdW-imZxiLv0xY
  16. http://articles.philly.com/1995-07-13/news/25676421_1_oldest-person-jeanne-calment-tane-ikai
  17. https://www.lindependant.fr/2021/05/25/perpignan-jeanne-bot-doyenne-des-catalans-et-vice-doyenne-des-francais-sest-eteinte-a-lage-de-116-ans-9564990.php#:~:text=Jeanne%20Bot%20avait%20f%C3%AAt%C3%A9%20son,f%C3%AAt%C3%A9%20le%2014%20janvier%20dernier
  18. http://articles.latimes.com/2006/dec/12/local/me-bolden12
  19. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2243188/Worlds-oldest-woman-Besse-Cooper-dies-aged-116-Georgia.html
  20. https://amp.foggiatoday.it/cronaca/morta-maria-giuseppa-robucci-poggio-imperiale-apricena.html
  21. https://www.polskieradio.pl/395/7789/Artykul/2977153,Poland%E2%80%99s-oldest-citizen-turns-116
  22. https://the110club.com/tekla-juniewicz-1906-2022-t28318.html
  23. http://www.bloomberg.com/news/2013-06-11/jiroemon-kimura-oldest-man-in-recorded-history-dies-at-age-116.html
  24. http://www.abc.es/sociedad/abci-muere-vela-mujer-mas-longeva-europa-y-tercera-mundo-116-anos-201712151405_noticia.html
  25. http://www.gonews.it/2018/07/06/morta-la-nonna-deuropa-pina-projetto-montelupo-116-anni/
  26. http://www.freep.com/story/news/local/michigan/2015/06/18/jeralean-talley-dead-oldest-woman/28923509/
  27. https://www.sagatv.co.jp/news/archives/2021011204697
  28. http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=14960457 (Arkistoitu – Internet Archive)
  29. http://www.usatoday.com/story/life/people/2012/12/17/manfredini-oldest-person/1775025/
  30. https://the110club.com/shimoe-akiyama-1903-2019-t21375.html#p40063229
  31. http://www.nytimes.com/1998/05/03/us/christian-mortensen-115-among-oldest.html
  32. https://www.wcnc.com/article/features/producers-picks/hester-ford-dies-at-116/275-fec0a906-3788-4199-b3d8-11d85f73bd03
  33. http://articles.orlandosentinel.com/1993-03-18/news/9303171629_1_charlotte-hughes-jeanne-louise-calment-guinness-book (Arkistoitu – Internet Archive)
  34. http://www.latimes.com/local/obituaries/la-me-parker28-2008nov28-story.html
  35. http://gerontology.wikia.com/wiki/Mary_Ann_Rhodes
  36. http://gerontology.wikia.com/wiki/Harumi_Nakamura
  37. http://www.mhlw.go.jp/stf/houdou/0000098561.html
  38. http://articles.latimes.com/1994-05-11/news/mn-56253_1_oldest-american
  39. http://www.iberkshires.com/story/48218/Bernice-Madigan-State-s-Oldest-Citizen-Dies-at-115.html
  40. http://www.nytimes.com/2009/09/12/us/12baines.html
  41. http://www.foxnews.com/story/2007/01/24/emiliano-mercado-del-toro-world-oldest-person-dies-at-115/
  42. http://articles.latimes.com/2006/feb/16/local/me-wilson16
  43. http://hdyondr.blog.fc2.com/blog-entry-292.html
  44. https://www.tributearchive.com/obituaries/19510473/Iris-Westman/Mcville/North-Dakota/Iverson-Kassian-Funeral-Services
  45. a b http://articles.latimes.com/2007/jan/20/local/me-bertrand20
  46. http://www.latimes.com/local/obituaries/la-me-dejesus3-2009jan03-story.html
  47. http://www.newhampshire.com/Nun-from-Manchester-passes-at-115-years-old (Arkistoitu – Internet Archive)
  48. https://www.kiro7.com/news/trending/nebraskas-thelma-sutcliffe-oldest-living-person-us-dead-115/UXTBJTGCMFFMZOW3CJJVKCDCXY/
  49. https://www.perfil.com/noticias/actualidad/murio-115-anos-casilda-benegas-de-gallegos-mujer-mas-longeva-de-argentina.phtml
  50. http://news.google.com/newspapers?nid=1893&dat=19861022&id=acUfAAAAIBAJ&sjid=hNgEAAAAIBAJ&pg=3991,6562203
  51. https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1986-02-22-fi-10781-story.html
  52. http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=58077207
  53. http://personal-longevity.com/2013/09/24/special-report-a-living-man-who-is-1105-years-old/#sthash.ff3Tgzkc.HQaEV8Yt.dpbs
  54. https://www.crystal-owl.com/kopie-van-kowida-message-for-the-wo
  55. Leksand F:1 1668–1691 p. 77
  56. http://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/102007252
  57. http://www.magiedubouddha.com/p_thai-suwang1.php
  58. Medhasananda (2003). Varanasi At the Crossroads. Ramakrishna Mission Institute of Culture. p. 1042.
  59. http://www.virsmai.com/blog/256-year-old-chinese-herbalist-li-ching-yuen-holistic-medicine-and-15-character-traits-that-cause-diseases
  60. http://www.indianexpress.com/news/baba-in-the-report-who-makes-congress-squirm/551370/0
  61. http://www.thewhistleng.com/at-191-years-old-mama-esifiho-may-be-nigerias-oldest-woman-alive/
  62. a b http://www.demogr.mpg.de/books/odense/6/03.htm
  63. http://worldnewsdailyreport.com/indian-man-claims-hes-179-years-old//
  64. http://www.bas-haber.com/tr/news/14348/insanlik-tarihinin-en-uzun-yasayan-insani
  65. https://wikr.com/lb-this-man-says-he-s-182-years-old-and-claims-to-be-immortal/ (Arkistoitu – Internet Archive)
  66. http://www.alarabiya.net/articles/2004/08/21/5838.html
  67. http://www.vcrisis.com/?content=letters/200604300835 (Arkistoitu – Internet Archive)
  68. http://freepages.history.rootsweb.ancestry.com/~enzedders/jenkins.htm (Arkistoitu – Internet Archive)
  69. http://oldestpeople.wikia.com/wiki/Shirali_Muslimov
  70. http://www.grg.org/CalmentFraud.html (Arkistoitu – Internet Archive)
  71. http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/588324.stm
  72. https://www.youtube.com/watch?v=uULFkOOoMeA
  73. http://allafrica.com/stories/201309060269.html
  74. http://www.ayyaantuu.net/oromia-dhaqqaboo-eebaa-the-oldest-ever-lived-person-died-at-the-age-of-163/ (Arkistoitu – Internet Archive)
  75. http://www.nairaland.com/214681/strange-death-nigerias-oldest-man
  76. http://trove.nla.gov.au/newspaper/article/35117181
  77. http://www.modernghana.com/news/325141/1/ghanaian159-could-be-worlds-oldest-man.html
  78. http://www.news.com.au/breaking-news/indonesian-census-discovers-157-year-old-woman/story-e6frfku0-1225876664378 (Arkistoitu – Internet Archive)
  79. http://marcianosmx.com/turinah-la-persona-mas-anciana-del-mundo/
  80. http://www.emirates247.com/news/region/oldest-man-on-earth-dies-at-a-ripe-154-years-of-age-2013-03-11-1.498115
  81. http://www.liberianobserver.com/news-obituaries/liberia%E2%80%99s-oldest-citizen-dies-153 (Arkistoitu – Internet Archive)
  82. http://main.omanobserver.om/?p=60261 (Arkistoitu – Internet Archive)
  83. http://www.nndb.com/people/609/000096321/
  84. http://africanspotlight.com/2015/05/05/worlds-oldest-man-chief-enemuo-dies-at-151-in-nigeria-photo/ (Arkistoitu – Internet Archive)
  85. http://tech.firstpost.com/watch-videos/the-worlds-oldest-man-150-years-old-man-in-bangladesh_3L2abTk9ySs.html (Arkistoitu – Internet Archive)
  86. http://www.egyptiancastle.com/community/express_it/believe/oldest_people.htm
  87. http://www.realitatea.net/cine-este-clujeanul-care-a-trait-148-de-ani-actele-care-dovedesc-ca-nu-e-vorba-de-un-mit_1106494.html (Arkistoitu – Internet Archive)
  88. http://www.demogr.mpg.de/papers/books/monograph2/record.htm
  89. https://nation.com.pk/14-Nov-2013/oldest-woman-of-pakistan-dies-in-shangla
  90. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3761367/Indonesian-man-claims-world-s-oldest-age-145-says-ready-die-gravestone-ready-1992.html
  91. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4078092/Mbah-Gotho-Oldest-human-history-party-celebrate-turning-146.html
  92. http://www.bbc.co.uk/news/amp/39768321
  93. http://www.mirror.co.uk/news/world-news/worlds-oldest-human-who-outlived-10333892
  94. http://www.geschichte-skandinavien.de/drakenberg.html
  95. http://www.snl.no/.nbl_biografi/Christian_Jacobsen_Drakenberg/utdypning
  96. http://thenationonlineng.net/ikwerre-buries-world-oldest-woman/
  97. Un anciano yemení muere a los 140 años 20 Minutos.es. (espanjaksi)
  98. http://articles.latimes.com/1998/apr/24/news/mn-42638
  99. http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/feroz-ud-din-mir-father-10-claims-2070283/ (Arkistoitu – Internet Archive)
  100. http://www.dailykashmirimages.com/news-worlds-%E2%80%98oldest-man-feroz-din-dies-in-uri-65759.aspx
  101. https://news.google.com/newspapers?nid=1370&dat=19990616&id=S5QVAAAAIBAJ&sjid=NAsEAAAAIBAJ&pg=3203,1785760&hl=fi
  102. http://rusnewsjournal.com/1/227920/
  103. http://www.island.lk/2003/08/02/pdfpages/retu.pdf
  104. https://www.modernghana.com/news/270702/a-centenarian-is-dead.html
  105. http://celtic2realms-medievalnews.blogspot.fi/2015/01/catherine-fitzgerald-as-old-countess-of.html
  106. https://www.middleeastmonitor.com/news/africa/9184-worlds-oldest-man-dies-in-algeria-at-the-age-of-140 (Arkistoitu – Internet Archive)
  107. http://secretdubai.blogspot.fi/2006/12/worlds-oldest-man-dies-in-uae.html
  108. http://www.khaleejtimes.com/article/20061215/ARTICLE/312159925/1002 (Arkistoitu – Internet Archive)
  109. https://www.upi.com/Archives/1982/04/16/A-peasant-believed-to-be-Tanzanias-oldest-person-has/6022387781200/
  110. http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=95577002
  111. http://news.ebru.tv/en/Turkiye/13903 (Arkistoitu – Internet Archive)
  112. http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2009/11/091126_fooc_kulp.shtml
  113. http://www.youtube.com/watch?v=2mS8NEFsy_c
  114. http://www.pajhwok.com/en/2013/01/12/afghanistans-oldest-woman-dies
  115. http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-28035775
  116. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4643960/Muslim-woman-celebrates-131st-birthday.html
  117. https://jogja-tribunnews-com.cdn.ampproject.org/v/s/jogja.tribunnews.com/amp/2020/06/26/manusia-tertua-di-dunia-almihan-seyiti-baru-saja-rayakan-ulang-tahun-ke-134?usqp=mq331AQFKAGwASA%3D&amp_js_v=0.1#aoh=15931809433723&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=From%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fjogja.tribunnews.com%2F2020%2F06%2F26%2Fmanusia-tertua-di-dunia-almihan-seyiti-baru-saja-rayakan-ulang-tahun-ke-134
  118. https://www.youtube.com/watch?v=-qLIFZZlpeo
  119. https://xw.qq.com/cmsid/20211217V02R1900
  120. http://www.custance.org/Library/SOTW/APPENDIXES/App_I.html
  121. http://zeenews.india.com/news/assam/assams-oldest-man-dies-at-135-years_838193.html
  122. http://www.tehrantimes.com/news/408565/Census-reveals-oldest-Iranian-aging-135
  123. http://x-file.today/1516-in-iran-found-the-134-year-old-survivor/ (Arkistoitu – Internet Archive)
  124. http://www.hurriyetdailynews.com/lebanese-man-could-be-worlds-oldest-at-135.aspx?pageID=438&n=lebanese-man-could-be-worlds-oldest-at-135-1997-04-06
  125. http://www.solomonstarnews.com/news/national/4877-in-the-news-last-week-in-brief (Arkistoitu – Internet Archive)
  126. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/southafrica/5451473/Worlds-oldest-woman-dies.html
  127. http://www.sabc.co.za/news/a/1b9d708041767f768bf88b2c6b8b577e/134-years-old-Johanna-Rametsi-laid-to-rest-in-Stinkwater-20170610 (Arkistoitu – Internet Archive)
  128. http://tsb.com.ng/2017/07/oldest-woman-in-rivers-state-madam-sarah-nwakohwu-wuche-dies-at-the-age-of-134/
  129. http://blog.jaluo.com/?p=26171
  130. http://www.tehrantimes.com/news/408633/One-of-Iran-s-oldest-men-dies-at-133
  131. http://metro.co.uk/2012/10/07/132-year-old-farm-worker-dies-without-world-record-594779/
  132. http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/7857591.stm
  133. http://www.gazeta.uz/2015/04/01/tuti-yusupova/
  134. http://www.vanguardngr.com/2016/11/132-yr-old-woman-reveals-oshiomholes-secret/
  135. http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=pv&GRid=10515516&PIpi=1693178
  136. http://www.mirror.co.uk/news/world-news/worlds-oldest-man-aged-131-7173272
  137. https://g1.globo.com/ac/acre/noticia/homem-com-133-anos-morre-em-casa-no-interior-do-acre-ele-podia-ser-o-mais-velho-do-mundo.ghtml
  138. http://www.rg.ru/2007/01/17/babulya.html
  139. https://books.google.fi/books?id=O0R3uO1d9u4C&pg=PA182&lpg=PA182&dq=131:+the+unconfirmed+age+of+Kied+Dhepaibul,+Thailand%27s+oldest+person+who+passed+away+in+January&source=bl&ots=Oi4WycztIf&sig=Df75y_1RerG3WQnyB5J6SPRrNCo&hl=fi&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=131%3A%20the%20unconfirmed%20age%20of%20Kied%20Dhepaibul%2C%20Thailand%27s%20oldest%20person%20who%20passed%20away%20in%20January&f=false
  140. http://www.paaktai.com/news/detail/629/data.html
  141. https://www.matichon.co.th/news/567856
  142. http://www.thaipost.net/main/detail/1247
  143. http://www.newvision.co.ug/new_vision/news/1435655/131-ahuruma-person-world
  144. http://hopemafaranga.blogspot.fi/2017/03/i-am-celebrate-yohana.html
  145. https://www.aa.com.tr/en/africa/ugandas-134-year-old-ahuruma-dies-media/1567617
  146. http://girofeijo.blogspot.fi/2013/09/aos-123-anos-india-de-feijo-pode-se.html
  147. http://www.ac24horas.com/2017/01/09/india-acreana-de-126-anos-pode-ser-a-pessoa-mais-velha-do-mundo-ela-vive-em-aldeia-na-cidade-de-feijo/
  148. https://g1.globo.com/ac/acre/noticia/2020/06/06/documento-mostra-que-indigena-no-ac-tem-129-anos-12-a-mais-que-a-mulher-mais-velha-do-mundo.ghtml
  149. https://olhardigital.com.br/en/2021/05/27/ciencia-e-espaco/cientistas-calculam-expectativa-de-vida-maxima-do-ser-humano/
  150. https://g1.globo.com/ac/acre/noticia/2022/05/22/indigena-que-teria-131-anos-morre-no-interior-do-ac-mais-antiga-matriarca-de-todos-os-territorios-do-povo-huni-kui.ghtml
  151. http://ibnlive.in.com/news/worlds-oldest-pensioner-habib-miyan-dies/71557-19.html (Arkistoitu – Internet Archive)
  152. https://books.google.fi/books?id=bLEDAAAAMBAJ&pg=PA10&lpg=PA10&dq=America%E2%80%99s+Oldest+Citizen+Dies+in+Mississippi+at+130%22&source=bl&ots=zlXMj251-Y&sig=XtOficb0uElNmj4wRfZT86U_Ju4&hl=en&sa=X&ei=daHSVMfrBIqqggTzlILgCw&redir_esc=y#v=onepage&q=America%E2%80%99s%20Oldest%20Citizen%20Dies%20in%20Mississippi%20at%20130%22&f=false
  153. http://www.gazetadopovo.com.br/vidaecidadania/maringa/conteudo.phtml?id=1023014&tit=Aos-130-anos-morre-em-Astorga-a-mulher-mais-velha-do-Brasil
  154. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1180580/Worlds-oldest-woman-dies-130--slipping-bathroom-new-flat-given-celebrate-age.html
  155. https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:33S7-9RYZ-9SZX?wc=M5YR-YWL%3A168633201%2C167167602%2C167200901%2C169529201&cc=1852584
  156. http://www.thevoicebw.com/2011/07/15/oldest-woman-in-botswana-dies-at-130-years/ (Arkistoitu – Internet Archive)
  157. http://www.digitalcongo.net/article/72624 (Arkistoitu – Internet Archive)
  158. http://media.daum.net/breakingnews/view.html?cateid=100000&newsid=20100910041808106&fid=20100910041813013&lid=20100910041808106
  159. Gunn, Bill; Gunn, William (1914). The gospel in Futuna: with chapters on the islands of the new Hebrides, the people, their customs, religious beliefs, etc. London: Hodder & Stoughton. p. 148
  160. http://news.sky.com/story/365459/egyptian-claims-to-be-worlds-oldest-man
  161. http://www.moroccoworldnews.com/2015/08/165775/moroccan-woman-allegedly-the-oldest-living-person-in-the-world/
  162. http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/793515.stm
  163. http://www.sunstar.com.ph/static/gen/2004/06/17/feat/cuaresma.showing.events.to.the.world.html
  164. Peräsalo, Laura: Maailman vanhimmaksi väitetty 128-vuotias Koku: ”Elämässäni ei ole ollut yhtäkään hyvää päivää” Iltalehti. 16.5.2018. Viitattu 26.5.2018.
  165. Will Stewart ja Kelly-Ann Mills: https://www.mirror.co.uk/news/world-news/worlds-oldest-woman-who-didnt-13938303 Mirror. 1.2.2019. Viitattu 12.2.2019.
  166. http://jamaica-gleaner.com/gleaner/20070501/lead/lead10.html (Arkistoitu – Internet Archive)
  167. http://uk.reuters.com/article/2007/03/10/uk-salvador-oldest-idUKN0930262820070310 (Arkistoitu – Internet Archive)
  168. https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:939V-359J-6D
  169. http://www.da-academy.org/pampo.html (Arkistoitu – Internet Archive)
  170. http://www.straitstimes.com/asia/se-asia/malaysias-oldest-woman-dies-aged-128
  171. http://www.eltiempo.com/archivo/documento/CMS-5060992
  172. http://random1881.wordpress.com/2011/11/15/old-people/
  173. http://www.diretube.com/ethiopian-news/128-years-old-minilik-body-guard-zewde-nesibu-died-video_643cc1265.html (Arkistoitu – Internet Archive)
  174. http://ugandaradionetwork.com/a/story.php?s=14804
  175. http://www.nrttv.com/en/Details.aspx?Jimare=11494
  176. http://archives.arkansasnews.com/2009/05/15/nlr-man-celebrates-his-128th-birthday/[vanhentunut linkki]
  177. http://www.nytimes.com/2014/05/04/books/review/david-van-reybroucks-congo.html?_r=0
  178. http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1594260/2010/05/11/Congo-genas-mijn-schaamte.dhtml
  179. http://www.ibtimes.com/worlds-oldest-person-127-year-old-luo-meizhen-dies-china-photo-1300831
  180. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014083118620282_ul.shtml
  181. http://yucatan.com.mx/mexico/breves-de-la-republica/fallece-mujer-de-127-anos-de-edad-en-zapopan-jalisco (Arkistoitu – Internet Archive)
  182. http://www.noventagrados.com.mx/salud/28138-fallece-mujer-mas-longeva-de-mexico-a-los-127-anos.html
  183. http://latino.foxnews.com/latino/lifestyle/2012/02/02/127-year-old-cuban-claims-to-worlds-oldest-living-person/
  184. https://mariacelys.wordpress.com/2013/01/10/juana-candelaria-la-mujer-mas-longeva-de-cuba-tenia-al-morir-127-anos/
  185. http://zachimalawi.blogspot.fi/2010/11/127-year-old-man-dies-in-salima.html
  186. https://books.google.fi/books?id=9plgAAAAcAAJ&pg=PA192&lpg=PA192&dq=James+Forthton,+.+died+at+Grenada,+1773&source=bl&ots=3zFuozsWLl&sig=THFOaAURlGN9LmSkt7aF6RCcESs&hl=fi&sa=X&ved=0CCAQ6AEwAGoVChMIqaCRkNOWyQIVoo1yCh0aPwaT#v=onepage&q=James%20Forthton%2C%20.%20died%20at%20Grenada%2C%201773&f=false
  187. https://books.google.fi/books?id=HN4cAQAAIAAJ&pg=PA232&lpg=PA232&dq=James+Forthton+127&source=bl&ots=PXyv-7m8xD&sig=jhRerYCiECeCB9Ed19uV521Ehco&hl=fi&sa=X&ved=0CCAQ6AEwAGoVChMImvmnq9SWyQIVJItyCh23ZgLB#v=onepage&q=James%20Forthton%20127&f=false
  188. Mathieu, Frédéric (2008). Napoléon, les derniers témoins (in French). Éditions Sébirot
  189. Novoe o legendarnom Savene”, in Epokha 1812 vol. III, (Moscow: Istoriografia, 2004), pp. 233-236
  190. http://www.nbcnews.com/id/15228783/ns/world_news-americas/t/oldest-cuban-said-be-dies/
  191. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/southamerica/brazil/10968734/Brazilian-who-turned-126-years-old-last-week-could-be-oldest-living-person.html
  192. https://g1.globo.com/sp/bauru-marilia/noticia/morre-em-bauru-aos-129-anos-homem-que-podia-ser-o-mais-velho-do-mundo.ghtml
  193. http://www.aa.com.tr/en/news/507069--126-year-old-palestinian-recalls-agonies-of-1948-nakba
  194. http://news.xinhuanet.com/english/2016-01/21/c_135029254.htm
  195. http://www.diarioc.com.ar/inf_general/Fallecio_una_mujer_de_126_anos_en_Jujuy/74769
  196. http://www.tehrantimes.com/component/content/article/66-iran-social/109416-irans-oldest-man-dies-at-126 (Arkistoitu – Internet Archive)
  197. http://www.flash.ba/fokus/najstariji-hrvat-u-regiji-zivio-126-godina/ (Arkistoitu – Internet Archive)
  198. http://www.svedok.rs/index.asp?show=67914 (Arkistoitu – Internet Archive)
  199. http://deyerler.org/ru/67132-rrrsrrrrrrrsryerr-rrrrirrryosrrsrryosr-ryosryirrrryorrss-126-rrs.html (Arkistoitu – Internet Archive)
  200. http://tribune.com.pk/story/1153820/long-life-126-year-old-man-dies-parachinar/
  201. http://kemisontan.blogspot.fi/2015/10/125-years-old-pa-ekhator-onabor-passed.html
  202. https://danielnovocin.wordpress.com/2015/08/30/the-oldest-woman-in-africa-at-126-tanga-region-tanzania/ (Arkistoitu – Internet Archive)
  203. http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1153969/posts
  204. http://www.itnsource.com/shotlist/RTV/2013/04/08/RTV010195448/RTV010195448-119?v=1
  205. http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/2543879.stm
  206. http://www.ghanaweb.com/GhanaHomePage/NewsArchive/artikel.php?ID=52811
  207. http://gulfnews.com/news/region/iraq/iraq-s-oldest-person-has-died-at-age-125-1.1021324
  208. http://www.habibtoumi.com/2010/08/30/syrian-man-dies-at-the-age-of-125-leaving-187-sons-grand-sons-great-grand-sons-and-great-great-grand-sons/
  209. http://www.namibian.com.na/indexx.php?archive_id=5060&page_type=archive_story_detail&page=5703[vanhentunut linkki]
  210. http://www.vitaminedz.com/personnalites-decedees-en-2010_Articles_1_265699_1.html
  211. http://www.emirates247.com/news/125-year-old-saudi-dies-2014-08-10-1.558964
  212. http://www.nation.co.ke/news/1056-627690-format-xhtml-sm1tqa/index.html
  213. http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=379533
  214. http://blogbaladi.com/lebanons-oldest-woman-hajja-maimouna-was-born-in-1890-and-could-be-the-worlds-oldest-woman/
  215. http://www.etaiwannews.com/etn/news_content.php?id=1040051&lang=eng_news (Arkistoitu – Internet Archive)
  216. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4323052,00.html
  217. https://www.cnnphilippines.com/news/2021/11/22/francisca-susano-dies-124-years-old.html
  218. http://jordantimes.com/oldest-jordanian-dies-at-age-of-124[vanhentunut linkki]
  219. http://english.pravda.ru/news/russia/03-03-2001/39633-0/
  220. http://www.ntz.info/gen/n02213.html
  221. http://www.diariopinion.com/primeraPlana/verArticulo.php?id=66711 (Arkistoitu – Internet Archive)
  222. http://www.pucononline.cl/articulo.php?p_id=156 (Arkistoitu – Internet Archive)
  223. http://www.australtemuco.cl/prontus4_noticias/site/artic/20091013/pags/20091013013301.html
  224. http://ugandaradionetwork.com/a/story.php?s=48648
  225. http://noticias.uol.com.br/ultimas-noticias/efe/2014/06/10/morre-homem-considerado-na-bolivia-o-mais-velho-do-mundo.htm
  226. https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/FJVL-F2K
  227. http://www.prensalibre.com/guatemala/departamental/juana-chox-es-la-mujer-mas-longeva-de-solola
  228. http://www.prensalibre.com/ciudades/solola/fallece-a-los-123-aos-doa-juana-chox-yac
  229. http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=8082326
  230. http://www.n24.de/n24/Nachrichten/Panorama/d/6529916/122-jaehrige-vietnamesin-ist-aeltester-mensch.html
  231. http://ngoisao.net/tin-tuc/thoi-cuoc/24h/cu-ba-gia-nhat-hanh-tinh-don-tet-thu-123-3354476.html
  232. http://us.24h.com.vn/tin-tuc-trong-ngay/cu-ba-vn-cao-tuoi-nhat-the-gioi-qua-doi-o-tuoi-123-c46a804147.html
  233. http://www.mmtimes.com/index.php/national-news/mandalay-upper-myanmar/15355-oldest-woman-recovers-from-hen-pecking.html
  234. http://www.mmtimes.com/index.php/national-news/nay-pyi-taw/16773-nation-s-oldest-citizens-to-receive-cash-offerings.html
  235. http://www.pressreader.com/myanmar/the-myanmar-times/20160517/281870117663470
  236. http://malay.cri.cn/681/2015/02/27/42s154762.htm (Arkistoitu – Internet Archive)
  237. http://expatcairo.com/oldest-centenarian-in-egypts-suez-canal-region-dies-at-the-age-of-123/
  238. http://www.sbc.org.pl/dlibra/plain-content?id=44218
  239. http://www.wbc.poznan.pl/dlibra/editions-content?id=295269
  240. http://www.moremaiorum.pl/michal-szurminski-falszywy-powstaniec-listopadowy-pelna-dokumentacja/
  241. http://metryki.genealodzy.pl/metryka.php?ar=3&zs=1617d&sy=1833&kt=1&plik=112-118.jpg#zoom=1.5&x=2051&y=2041
  242. http://www.moroccoworldnews.com/2013/09/104730/123-year-old-moroccan-one-of-the-oldest-living-men/
  243. http://www.turkmenistan.gov.tm/_eng/?id=4556
  244. Christianson, John (2002). On Tycho's island: Tycho Brahe, science, and culture in the sixteenth century. Cambridge: Cambridge University Press. p. 281
  245. http://news2.onlinenigeria.com/latest-addition/229735-evangelist-nehemiah-shawon-ndur-oldest-man-in-benue-state-dies-at-122.html (Arkistoitu – Internet Archive)
  246. Olles, Volker (1998). Spuren des Himmelsmeisters: zur Rolle von Zhang Daoling in der frühen daoistischen Religion (in German) 2.
  247. http://www.apa.news/news/88952[vanhentunut linkki]
  248. http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/122-vuotiaaksi-vaitetty-tiikerinmetsastaja-kuoli/540872/