Avaa päävalikko

Luettelo lentokonevalmistajista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Nykyisin toimivat lentokonevalmistajat (lentokonetehtaat, lentokoneiden suunnittelutoimistot)Muokkaa

FAI:n luetteloimia yleisilmailukoneiden valmistajiaMuokkaa

Huom! FAIn listan mukaiset tehtaiden nimet vaikuttavat osin niiden kansainvälisten myyntiyntiöiden nimiltä.

  • Diamond Aircraft Industries, Itävalta
  • Embraer, Brasilia
  • Bombardier Aerospace, Kanada
  • Murphy Aircraft Mfg. Ltd., Kanada
  • Republic Aero Vodochody a.s., Tšekki
  • Republic LET a.s., Tšekki
  • Reims Aviation Industries, Ranska
  • Air Souris Set, Ranska
  • Apex Aircraft (Robin, CAP, Alpha), Ranska
  • Avions Rans France, Ranska
  • CAP Aviation, Ranska
  • Dassault, Ranska (mikä yleisilmailukone?)
  • DynAero, Ranska
  • EADS Socata, Ranska
  • AQUILA Technische Entwicklungen GmbH
  • Grob Aerospace, Saksa
  • Israel Aircraft Industries (IAI), Israel
  • Airbus, Ranska?
  • ATR, Ranska?
  • Pilatus Aircraft Ltd., Sveitsi
  • British Systems Regional Aircraft, Englanti
  • Europa Aircraft, Englanti
  • Aero Sport, Inc., Yhdysvallat
  • Air Tractor, Inc., Yhdysvallat
  • Aircraft Manufacturing & Development Company (AMD), Yhdysvallat
  • Aviat Aircraft Inc., Yhdysvallat
  • Cessna, Yhdysvallat
  • Gulfstream Aerospace Corporation, Yhdysvallat
  • Mooney Airplane Company, Inc., Yhdysvallat
  • New Glasair LLC - New GlaStar LLC, Yhdysvallat
  • New Piper Aircraft, Inc., Yhdysvallat
  • PZL, Puola
  • Quality Aerospace, Inc, Yhdysvallat
  • Rans, Yhdysvallat
  • Raytheon Aircraft Company, Yhdysvallat
  • Scaled Composites, LLC, Yhdysvallat
  • Sino Swearingen, Yhdysvallat
  • The Boeing Company, Yhdysvallat
  • The Lancair Company , Yhdysvallat
  • Van's Aircraft, Inc., Yhdysvallat
  • Velocity Inc., Yhdysvallat
  • Visionaire Corporation, Yhdysvallat
  • Zlin, Tšekki

Toimintansa päättäneitä tai toisiin yhtiöihin sulautuneita yhtiöitäMuokkaa

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  • K. Munson, Ensimmäisen maailmansodan hävittäjät, Otava, Helsinki, 1969
  • K. Munson, Ensimmäisen maailmansodan pommittajat, Otava, Helsinki, 1969
  • K. Munson, Maailman lentokoneet - pommittajat, Otava, Helsinki, 1968
  • Endres, Günter: British Aircraft Manufacturers since 1908. Surrey: Ian Allan Publishing, 1995. ISBN 0-7110-2409-X. (englanniksi)
  • Grey, Peter ja Thetford, Owen: German Aircraft of the First World War. Lontoo: Putnam, 1987. ISBN 0-85177-809-7. (englanniksi)

ViitteetMuokkaa

  1. Endres s. 49
  2. a b Endres s. 6
  3. Endres s. 8
  4. Endres s. 10
  5. a b Endres s. 12
  6. Endres s. 14
  7. a b Endres s. 15
  8. Endres s. 17
  9. a b Endres s. 18
  10. Endres s. 20
  11. a b Endres s.25
  12. Endres s. 45
  13. a b c Endres s. 26
  14. Endres s. 28
  15. Endres s. 32
  16. Endres s. 36
  17. Endres s. 48
  18. a b c Endres s. 49
  19. a b c Endres s. 51
  20. a b c d Endres s. 52
  21. Endres s. 53
  22. a b Endres s. 61
  23. Endres s. 62
  24. a b Endres s. 67
  25. Endres s. 68
  26. Endres s. 70
  27. a b Endres s. 72
  28. Endres s. 77
  29. Endres s. 79
  30. a b Endres s. 82
  31. Endres s. 83
  32. Endres s. 84
  33. a b c Endres s. 85
  34. a b Endres s. 86
  35. Endres s. 89
  36. Endres s. 91
  37. a b Endres s. 92
  38. a b Endres s. 98
  39. Endres s. 99
  40. Endres s. 100
  41. a b Endres s. 103
  42. Endres s. 111
  43. Endres s. 112
  44. a b Endres s. 113
  45. Endres s. 115
  46. Endres s. 116
  47. Endres s. 121
  48. Endres s. 128